1. Boekhouding
  2. Begrippen
  3. Wat is een boekhoudkundig programma?

Wat is een boekhoudkundig programma?

Een boekhoudkundig programma is een softwarepakket waarmee je de boekhouding bijhoudt en voor een (groot) deel automatiseert. Het is handig hulpmiddel om je financiële administratie in te voeren en op orde te houden. Met een dergelijk programma zijn de dagelijkse boekhoudkundige werkzaamheden makkelijk in te vullen en wordt door het programma automatisch een balans, BTW overzicht en een resultatenrekening opgesteld.

Daarnaast automatiseert het programma een aantal administratieve taken waardoor je tijd bespaart. Denk bijvoorbeeld aan:

Met deze functionaliteiten wordt boekhouden eenvoudiger en hoef je zelf niet veel verstand te hebben om een goede boekhouding te onderhouden.

Besparen met een boekhoudprogramma op boekhouder kosten

Boekhouden is voor veel (startende) ondernemers een groot struikelblok. Iedere ondernemer krijgt te maken met boekhouden en moet een administratie bijhouden. Veel ondernemers besteden hun boekhouding uit aan een administratiekantoor of boekhouder, waarvoor ze snel 1000 tot 1500 euro per jaar betalen. Door het gebruik van een boekhoudprogramma kun je veel geld besparen en zelf aan de slag gaan met de boekhouding.

Zeker met een beperkt budget is dat een goede mogelijkheid om geld te besparen zonder dat je kwaliteit inlevert. Bijkomend voordeel is dat je zelf veel meer overzicht en inzicht krijgt in de financiele status van je bedrijf. Daardoor kun je op basis van cijfers betere beslissingen nemen die je helpen beter ondernemen.

Boekhoudprogramma's vergelijken?

Gratis boekhoudprogramma proberen?

Via internet zijn verschillende gratis boekhoudprogramma's te gebruiken. Vaak zijn deze programma's de eerste maand gratis en moet er daarna een bepaald bedrag worden betaald. Lees bij het selecteren van het programma goed de algemene voorwaarden om niet voor onverwachte uitgaven te komen staan.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products