ERP software: vind de software die bij je past

Wil je de beste ERP software? Hier vind je het ERP software overzicht. Filter hieronder eenvoudig op de voor jou belangrijke functies. Vind hier alle ERP software waarmee je eenvoudig en efficiënt bedrijfsprocessen kan integreren tot één management- en informatiesysteem. Zo vind je het ERP systeem dat bij je past en bespaar je tijd.

Filter resultaten

BRANCHE
MEDEWERKERS
1

Wil je al je financiële, administratieve en logistieke bedrijfsprocessen automatiseren in één systeem? Dan is de ERP software van King een uitstekende keuze. ERP (Enterprise Resource Planning) ondersteunt al je bedrijfsprocessen. info
Proefperiode: 30 dagen
Prijs: maandelijks €0,00

gebaseerd op 7 reviews

ERP programma? Vergelijk en vind de beste ERP software

Als je ondernemer bent, dan heb je vast wel eens gehoord van de term ERP. ERP is de afkorting voor Enterprise Resource Planning. Vrij vertaald betekent dat een software programma dat je kunt inzetten om de diverse processen en producten in je onderneming in kaart te brengen. Hierbij valt te denken aan de verschillende stappen die je producten binnen het bedrijf afleggen, van grondstof tot eindproduct. Tegelijkertijd krijg je met ERP software overzicht van de diverse werknemers binnen je bedrijf en hoe ze hun taken uitvoeren. Het is een verzamelnaam voor applicaties die gezamenlijk zijn geïntegreerd in een ERP programma. Zo’n programma is onmisbaar in ieder bedrijf, in welke branche je ooERP software integreert meerdere bedrijfsprocessen in één systeemk actief bent.

Waarom online ERP software?

ERP software is daarmee een complete oplossing voor ieder soort bedrijf. ERP software leveranciers begrijpen maar al te goed dat niet elke onderneming hetzelfde is. Daarom richten sommige ERP programma's zich meer op ondernemingen in de detailhandel of voedingsindustrie, terwijl andere systemen meer gefocust zijn op bijvoorbeeld industrie of zorg. Sommige ERP software zijn beter geschikt voor de ene branche dan voor de andere. In ieder geval bestaan ERP oplossingen doorgaans uit de volgende onderdelen: productplanning, productie, marketing, inventarisbeheer en verzending. Met al deze onderdelen samen krijg je als ondernemer een overzichtelijk beeld van hoe de zaken er in je bedrijf voor staan. Op deze site vergelijk en vind je de beste ERP programma's

Online ERP programma

Er zijn over het algemeen twee uitvoeringen wat betreft ERP oplossingen. Een ERP programma kan namelijk offline functioneren maar ERP software leveranciers kunnen je ook voorzien van een handige cloud variant van ERP software. Veel bedrijven kiezen er traditioneel voor om een offline systeem te hebben. Dit heeft als voordeel dat er geen internetverbinding aanwezig hoeft te zijn om het hele systeem te runnen. Aan de andere kant kunnen bedrijven tegenwoordig niet meer zonder continu toegang tot de software en de uitgebreide mogelijkheden van cloud maken online ERP steeds populairder. Bij online ERP hoef je namelijk geen software te installeren en de applicatie is met ieder apparaat te raadplegen. Met andere woorden, je kunt altijd en overal je ERP systeem in, als je maar internet hebt. Online ERP kan het bovendien gemakkelijker maken om het systeem te integreren met andere online functies, zoals klantenservice en videoconferenties. Cloud ERP heeft veel voordelen. Andere voordelen van een ERP programma zijn hieronder beschreven.

Een ERP programma maakt je bedrijfsprocessen zo eenvoudig mogelijk

Voordelen van ERP software, waarom ERP programma's zo handig zijn

Als je door de pagina’s op deze site bladert kom je de nodige voordelen tegen van het gebruik van ERP software. Of je nu offline of online ERP gaat gebruiken, je bedrijf zal er sterk van profiteren als je een ERP programma gebruikt. ERP systemen zorgen er daarnaast ook voor dat je een handige tijdwinst kunt pakken. In een ERP systeem kun je namelijk handig zien hoe de diverse productieprocessen en afdelingen op elkaar aansluiten. Van inkomende betalingen, tot human resource management, tot de werkzaamheden van de diverse afdelingen. Dit zorgt er ook voor dat je mogelijke fouten of verbeterpunten erg goed kunt opsporen. Daarnaast biedt ERP de mogelijkheid om de verschillende processen in je bedrijf beter op elkaar af te stemmen. Merk je dat de afdeling Verkoop achter de feiten aanloopt, dan kun je wellicht in een ander proces aanpassingen uitvoeren. Tegelijkertijd worden veranderingen in het proces voor alle bevoegden inzichtelijk gemaakt. Zo hou je het bedrijf transparant en zorg je voor een productievere werksfeer.

ERP programma’s vergelijken

Het ene bedrijf is het andere niet, dat begrijpen de ontwikkelaars van ERP oplossingen maar al te goed. Er zijn honderden verschillende ERP oplossingen op de markt en soms is het lastig om een keuze te maken welke ERP het beste bij jouw onderneming past. Daarom is het belangrijk om tijdens het vergelijken het doel van jouw bedrijf en de benodigde functies in je achterhoofd te houden. Stel jezelf bijvoorbeeld eens de vraag wie het ERP systeem allemaal gaan gebruiken. Als het met name door systeembeheerders en flow managers gebruikt gaat worden, is gebruiksvriendelijkheid voor leken niet zo belangrijk. Wil je cloud ERP aanschaffen of is je IT afdeling zo ontwikkelt dat het dit aankan? Door ook op prijs en functionaliteiten te selecteren kom je er het beste achter welk programma het beste bij jou past. Lees hier een aantal richtlijnen waar je aan moet houden om de beste ERP software te kiezen.

ERP software gratis proberen

Er zijn diverse ERP oplossingen op de markt; veel daarvan kosten geld. Om te beslissen of een ERP systeem geschikt is voor jouw onderneming kun je eerst een gratis trial versie uitproberen. Zo kom je er achter wat voor soort ERP oplossing het meest geschikt is voor jouw onderneming. Kies je voor offline ERP software of een cloud ERP programma. Je kunt gratis ERP oplossingen downloaden, waarna je kunt overstappen op de betaalde versie. Je krijgt dan meestal toegang tot de meeste functionaliteiten, zodat je een goed beeld krijgt van wat ERP allemaal voor jou kan betekenen. Kijk verder op deze site en word ook overtuigd van de mogelijkheden van ERP software.

 

 

 

 

 

Products