ERP software vergelijken

Eenvoudig de beste ERP software kiezen?

Dit zijn de beste ERP systemen. Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt. Zo maak je eenvoudig een voorselectie. Vergelijk dan de 3 beste ERP pakketten met elkaar. Probeer ze gratis en vrijblijvend.

Voor iedere branche
>11.000 klanten
Eén totaaloplossing

Grip op al je bedrijfsprocessen door één geïntegreerde softwareoplossing. Verlaag de administratieve druk zodat jij je kan richten op de kerntaken van je organisatie. ✓CRM ✓Financieel ✓HRM/Payroll ✓Ordermanagement ✓Projecten/uren

(135)
Ga naar website
Meer informatie
1 centrale database
Branche specifiek
Hogere productiviteit

ERP-software van Exact brengt financiële, logistieke, project gerelateerde en administratieve bedrijfsprocessen onder in één systeem. Daardoor werkt iedereen met dezelfde informatie en is de kans op fouten minimaal.

(2086)
Ga naar website
Meer informatie

King Software

Gebruiksvriendelijk
Compleet
Goede begeleiding

Wil je al je financiële, administratieve en logistieke bedrijfsprocessen automatiseren in één systeem? Dan is de ERP software van King een uitstekende keuze. ERP (Enterprise Resource Planning) ondersteunt al je bedrijfsprocessen.

(7)
Meer informatie
Meer informatie

Logic4 bedrijfssoftware

Echt alles-in-één
Meer efficiëntie
400+ functies

Logic4 alles-in-één webshop & ERP biedt groothandels en detailhandels dé totaaloplossing. Ook voor PIM, CRM, WMS, POS en meer. De volledige integratie tussen ‘frontoffice’ en ‘backoffice’ maakt het een uniek en krachtig systeem.

(0)
Meer informatie
Meer informatie

Microsign Bedrijfssoftware

Alles-in-één software
Flexibel
Gebruiksvriendelijk

Met onze ERP-software optimaliseert u, naast uw interne processen, ook uw klantgerichtheid door geïntegreerde portalen, mobiele oplossingen en apps. Groeit uw organisatie, dan groeit onze software met u mee.

(0)
Meer informatie
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Jouw vergelijking
0
Vergelijk

Ook interessant voor jou:

ERP sofware? Vind het online ERP dat bij je past

Wil je het beste ERP systeem? Die vind je hier in het ERP software overzicht. Filter eenvoudig op de voor jou belangrijke functies. Hier staan alle ERP systemen waarmee je eenvoudig en efficiënt bedrijfsprocessen kan integreren tot één management- en informatiesysteem. ERP systemen vergelijken, gebruik de selectietool aan de linkerkant. Zo vind je het ERP systeem dat bij je past en bespaar je tijd. Twijfel je nog of een ERP programma iets voor jouw bedrijf is? In het stappenplan hieronder leggen we je het doel en de voordelen van een ERP pakket uit! 

Stappenplan: Het beste ERP systeem vinden voor mijn organisatie 

Ben je op zoek naar het juiste ERP systeem, maar weet je niet waar je allemaal rekening mee moet houden? Of twijfel je over het nut van ERP software? Volg dan het stappenplan ‘Het beste ERP systeem vinden voor jouw organisatie’ en je weet precies waar je op moet letten en wat de voordelen zijn van een ERP systeem.

Volg het stappenplan ‘Het beste ERP systeem vinden voor mijn organisatie’ en jij weet welke ERP software je het beste kan selecteren. Wil je al direct een keuze maken uit de verschillende ERP oplossingen, klik dan in de filter hierboven en vind het beste ERP systeem! 

Stap 1: Wat is een ERP systeem?

Als je ondernemer bent, dan heb je vast wel eens gehoord van de term ERP. ERP is de afkorting voor Enterprise Resource Planning. Vrij vertaald betekent het een software programma dat je kunt inzetten om de diverse processen en producten in je onderneming in kaart te brengen. Hierbij valt te denken aan de verschillende stappen die je producten binnen het bedrijf afleggen, van grondstof tot eindproduct.Maar ook de informatiestromen en diensten van werknemers kunnen erin worden verwerkt.

Het doel van een ERP pakket
Naast dat je processen in kaart brengt, krijg je met ERP software overzicht van de diverse werknemers binnen je bedrijf en hoe ze hun taken uitvoeren. Het is een verzamelnaam voor applicaties die gezamenlijk zijn geïntegreerd in een ERP programma. Deze resource planning software heeft dus als doel al je werkprocessen in kaart te brengen en te zorgen dat alles op elkaar aansluit. Een grote mate van bedrijfsprocessen wordt geautomatiseerd, waardoor je veel handelingen niet meer handmatig hoeft te doen. ERP en business management gaan dus super goed samen. Resource planning software is onmisbaar in ieder bedrijf, in welke branche je ook actief bent.

Stap 2: Welke soorten ERP software zijn er?

Er zijn over het algemeen twee uitvoeringen wat betreft ERP oplossingen. Een ERP programma kan namelijk offline functioneren maar ERP software leveranciers kunnen je ook voorzien van een handige ERP cloud variant. Online ERP systemen zijn verder te verdelen in SaaS ERP en ERP open source.

Offline ERP 

Veel bedrijven kiezen er traditioneel voor om een offline systeem te hebben. Met een offline ERP pakket heb je de software op één of een aantal computer geïnstalleerd. Hierdoor kan je er alleen op de werkvloer vanaf een bepaald computer mee aan de slag.  Dit heeft als voordeel dat er geen internetverbinding aanwezig hoeft te zijn om het hele systeem te runnen. Aan de andere kant kunnen bedrijven tegenwoordig niet meer zonder continu toegang tot de online software. Met een offline ERP pakket koop je de software en kan je het vanaf dan installeren en gebruiken. Doordat de hardware koopt zal de aanschafwaarde een stuk hoger liggen dan voor een online ERP pakket.

Online ERP

De uitgebreide mogelijkheden van cloud maken ERP online steeds populairder. Bij online ERP hoef je namelijk geen software te installeren en de applicatie is met ieder apparaat te gebruiken. Met andere woorden, je kunt altijd en overal je ERP systeem in, als je maar internet hebt. 

Voordelen online ERP systemen

Online ERP kan het bovendien gemakkelijker maken om het systeem te integreren met andere online functies, zoals klantenservice en videoconferenties. ERP in de cloud heeft dus veel voordelen. 

Twee soorten cloud ERP

Er zijn grofweg twee soorten cloud ERP. Software as a Service (SaaS) en ERP open source. Het verschil tussen beide is de mate van technische kennis die je nodig hebt. Bij SaaS software huur je als het ware de software zodat de leverancier ervoor zorgt dat je software pakket up-to-date is. Bij open source ERP werk je met een open broncode. Hierdoor kan je de software zelf aanpassen en gebruiken, maar hiervor moet je wel goed kunnen programmeren.

Stap 3: Voordelen ERP systeem

Een ERP oplossing voor jouw bedrijf brengt genoeg voordelen met zich mee. Of je nu offline of online ERP gaat gebruiken, je bedrijf zal er sterk van profiteren als je een ERP programma gebruikt.

We hebben de voordelen even voor je op een rijtje gezet:

 • Alle gegevens hoeven maar één keer ingevoerd te worden. Alle verschillende ERP modules breng je onder in één database. Daardoor hoef je alles maar één keer in te voeren. Inkoopgegevens, financiën, voorraden en persoonsgegevens voeg je samen. Wanneer dit gebeurd is alles netjes geordend en houd jij tijd over! 
 • Alle gegevens zijn op elkaar afgestemd. Doordat alles in één database zit kun je het ook gemakkelijk op elkaar afstemmen. Zo kun je in je ERP systeem ook je voorraadsysteem koppelen. Dit zorgt voor efficiëntere processen, snellere doorlooptijden en betere service. Nu hoeven we jou natuurlijk niet te vertellen dat, dat geld op gaat leveren op de lange termijn.
 • Managementrapportages zijn consistent. Omdat je alle gegevens bij de hand hebt in één database kun je ook gemakkelijk goede en consistente managementrapportages opstellen. Zo ontdek je fouten snel zodat je ze kan oplossen. En met één druk op de knop kun je het managementrapportage bijwerken. Dat scheelt ook veel tijd.
 • Een financieel overzicht. ERP software geeft een goed overzicht van hoe het met je bedrijf gaat. Een goed overzicht van alle financiën zorgt ervoor dat je in één oogopslag kan zien hoe het gaat en waar het mis gaat. Zo kun je direct aan de slag om je financiële positie te verbeteren. 

Stap 4: ERP systeem vergelijken

Het ene bedrijf is het andere niet, dat begrijpen de ontwikkelaars van ERP oplossingen maar al te goed. Ben je ZZP’er bent of MKB’er? Er zijn honderden verschillende ERP oplossingen op de markt. Zo kan je denken aan ERP bouw, ERP metaal, ERP logistiek, etc. Het kan daardoor lastig zijn om een keuze te maken welke ERP het beste bij jouw onderneming past. Dus toe aan ERP systemen vergelijken? Gebruik dan de handige selectietool bovenaan de pagina op de verschillende ERP systemen met elkaar te vergelijken.

ERP pakket kiezen, waar moet ik op letten?

Het is belangrijk om tijdens het vergelijken van ERP software het doel van jouw bedrijf en de benodigde functies in je achterhoofd te houden. Bedenk jouw ERP richtlijn en stel jezelf bijvoorbeeld eens de vraag wie het ERP systeem allemaal gaan gebruiken. 

Gebruiksvriendelijk?

Als het met name door systeembeheerders en flow managers gebruikt gaat worden, is gebruiksvriendelijkheid voor minder ervaren werknemers niet zo belangrijk. Wil je cloud ERP aanschaffen of is je IT afdeling zo ontwikkelt dat het dit aankan? Door ook op prijs en functionaliteiten te selecteren kom je er het beste achter welk programma het beste bij jou past.

Hier vind je een aantal richtlijnen waar je aan moet houden om de beste ERP software te kiezen.

ERP richtlijn één:

Breng van tevoren in kaart waar je het systeem vooral nodig voor zult hebben. Ben je actief in de zorg, zakelijke dienstverlening, of misschien in de zware industrie? Welke applicaties je in de pakket opneemt zijn afhankelijk van je sector.

ERP richtlijn twee:

Kies een ERP systeem dat zich heeft bewezen in jouw sector.

ERP richtlijn drie:

Geef je bedrijf, afhankelijk van de grootte, een aantal maanden tot meerdere jaren om aan het nieuwe systeem te wennen.

ERP richtlijn vier:

Hou na implementatie contact met de leverancier. Zo blijf je op de hoogte van ontwikkelingen en kun je waardevol advies inwinnen.

Stap 5: ERP systeem kosten

Inmiddels een hele ERP systemen lijst gemaakt of twijfel je nog over de kosten? Een ERP systeem is vaak een grote investering voor je bedrijf. De meeste ERP leveranciers hanteren een hoge prijs, vaak omdat ze ook veel functies hebben. De algemene regel is dan ook vaak dat hoe meer functies het ERP pakket heeft hoe hoger de prijs. Daarnaast is het ook zo dat hoe meer automatisering er gebruikt wordt, hoe groter het prijskaartje zal zijn. Het is daarom van belang goed te kijken wat je doelen zijn en je budget zodat jij een goede keuze kan maken voor de juiste ERP modules. In stap 7 lees je meer over gratis ERP software.

Stap 6: ERP implementatie

&Als je over alle belangrijke vragen en de ERP systeem kosten hebt nagedacht, kun je ERP systemen vergelijken of een ERP selectie maken en zo de beste kiezen. Wanneer je eenmaal gekozen hebt of alvast vooruit wil denken, dan zijn hier een aantal tips voor ERP systeem implementatie.

De volgende 4 stappen zijn belangrijk bij ERP implementatie:

 • Zorg voor een goede voorbereiding. ERP systeem kosten lopen al snel op het is dus van belang dat je de implementatie goed voorbereid. Zorg ervoor dat je het doel van het ERP systeem niet uit het oog verliest. Zet alle processen die veranderen eens op een rijtje zodat je weet wat er waar veranderd. Heel belangrijk, neem hier de tijd voor. Want een goede voorbereiding is het halve werk.  
 • Zorg ervoor dat je gebruikers zijn getraind. Naast een goede voorbereiding is het belangrijk dat je ook je werknemers weten wat ze moeten doen met het nieuwe systeem.  Zorg ervoor dat er geoefend kan worden met het nieuwe systeem. Vaak is het ook handig om een training of cursus te doen. Zo kunnen je werknemers het systeem testen en kunnen alle vragen door experts beantwoord worden. 
 • Zorg ervoor dat de echt installatie is getest. Wanneer iedereen goed is voorbereid is het tijd om de software te installeren. Hierbij is het belangrijkste doel dat de software na installatie ook daadwerkelijk optimaal functioneert. Doe dus testen met de software om erachter te komen of alles helemaal goed werkt.
 • Invoeren van alle gegevens. Als laatste moeten alle gegevens van verschillende systemen worden overgezet en samengevoegd. De standaardformulieren en de bestaande software worden gekoppeld. Hierbij is het van belang dat alles daadwerkelijk goed op elkaar is afgestemd.

Stap 7: Tips voor ERP gebruik

Inmiddels nagedacht over waar jouw ERP systeem aan moet voldoen? Of zelfs al een aantal ERP pakketten met elkaar vergeleken?

Hier geven we je nog een aantal tips voor het gebruik van een ERP programma.

 • Zorg ervoor dat de juiste medewerkers het ERP systeem beheren. Als je echt een succes wil maken van je ERP programma moet je ervoor zorgen dat de geschikte medewerkers het ERP systeem beheren én onderhouden. Zo weet je zeker dat de gegevens in je databases kloppen en up-to-date zijn. 
 • Zorg ervoor dat het ERP pakket onderhouden wordt. Het is van belang dat je proactief bent in het beheren van je ERP programma. Omdat dit systeem relevant is voor veel onderdelen van je bedrijf, het beschikt over veel gegevens, moet het eigenlijk altijd up-to-date zijn. Ook moet het systeem af en toe zelf geupdate worden. Zorg ervoor dat je dit ook op tijd doet.
 • Zorg ervoor dat de medewerkers die het systeem gebruiken niet alleen weten wat ze doen maar ook betrokken blijven. Zo kunnen ze direct aangeven als er iets mis gaat in het systeem of kunnen ze suggesties doen voor wat er beter kan. Zo haal jij het maximale uit je ERP.

Stap 8: ERP systeem gratis proberen

ERP systeem vergelijken met andere softwarepakketten? Veel ERP oplossingen kosten aardig wat geld. Om te beslissen of een ERP systeem geschikt is voor jouw onderneming kun je eerst een gratis trial versie uitproberen. Zo heb je een ERP systeem voorbeeld en kom je er achter wat voor soort ERP oplossing het meest geschikt is voor jouw onderneming.

ERP software gratis?

Kies je voor offline ERP software of een cloud ERP programma. Je kunt gratis ERP oplossingen downloaden, waarna je kunt overstappen op de betaalde versie. Je krijgt dan meestal toegang tot de meeste functionaliteiten, zodat je een goed beeld krijgt van wat ERP allemaal voor jou kan betekenen. Kijk verder op deze site en word ook overtuigd van de mogelijkheden van ERP software.

Relevante artikelen

rawpixel-569600-unsplash.jpg
15 oktober 2017

Alles wat je moet weten over ERP implementatie

Erp

Als ondernemer wil je het liefst goed inzicht hebben in alle bedrijfsprocessen van je onderneming. Hier vind je daarom handige tips en weetjes over een ERP implementatieplan.

Lees meer 

Eenvoudig ERP software kiezen?

1. Bekijk de aanbieders We hebben een overzicht voor je gemaakt met de beste ERP software.

2. Maak een voorselectie Selecteer je bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte en bepaal welke functies je nodig hebt.

3. Vergelijk je persoonlijke top 3 Voeg de 3 beste ERP systemen toe aan jouw vergelijking en vergelijk je persoonlijk top 3 in één overzicht.

4. Probeer de beste software Probeer gratis en vrijblijvend jouw software top 3. Door meerdere oplossingen te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

5. Evalueer en maak je keuze Vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de functies, gebruiksgemak en support. Kies dan de software die het beste bij je past. Zo maakt Appwiki softwareselectie eenvoudig.

Products