Online factureren

Online factureren is het online versturen en ontvangen van facturen. In principe is met online factureren het versturen van papieren facturen geƫlimineerd. Met online factureren stuur je via de e-mail een factuur in een pdf-bestand. De meeste boekhoudsoftware is uitgerust met de functie online factureren en is zo geavanceerd dat het bij een verstuurde factuur automatisch een begeleidende tekst bijvoegt. Deze kun je personaliseren. Verstuurde facturen krijgen als afzender jouw eigen bedrijfsnaam en e-mailadres mee.

Wanneer je kiest voor een boekhoudpakket met online factureren krijg je er veel functies bij waarmee je een goed inzicht krijgt in je boekhouding en veel werk uit handen wordt genomen. Met online factureren heb je namelijk altijd en overal toegang tot je boekhouding. Het maakt niet uit of je een flexplek hebt, een dag thuis werkt of op zakenreis bent in het buitenland, je kunt overal direct factureren of je boekhouding inzien. Met een bankkoppeling kun je eenvoudig bankmutaties importeren in je online factuurprogramma. Zo krijg je een actueel overzicht van openstaande en betaalde facturen. En het scheelt weer handmatig cijfers overkloppen.

Voordelen online factureren

Naast deze voordelen, zijn er nog veel meer voordelen aan online factureren:

Benieuwd welke boekhoudprogramma's deze functie hebben? Kijk dan hier voor een compleet overzicht van boekhoudsoftware met online factureren.

Products