HRM software vergelijken

Eenvoudig de beste HRM software kiezen?

Dit zijn de beste HRM systemen Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt. Zo maak je eenvoudig een voorselectie. Vergelijk dan de beste HRM systemen met elkaar. Probeer ze gratis en vrijblijvend.

Complete HRM software
Integratie met payroll
HR-zaken via de App
Proefperiode
onbekend
Meer informatie

Offective

Gebruiksvriendelijk!
Gratis mobiele app!
Onbeperkt helpdesk!
Proefperiode
onbekend
Prijs
€ 3,40  per maand
Meer informatie
Meer informatie

Simplicate

Alles-in-één pakket
Verlof & verzuim
Contracten & roosters
Proefperiode
onbekend
Prijs
€ 99,00  vanaf
Meer informatie
Meer informatie

Humanwave

Bespaard op tijd
Bespaard op kosten
100% digitaal werken
Proefperiode
14 dagen
Prijs
€ 3,00  vanaf
Meer informatie
Meer informatie

Apployed

Salarisservice
Complete HR
Maandelijks opzegbaar
Proefperiode
onbeperkt
Prijs
€ 3,00  vanaf
Meer informatie
Meer informatie

Sympa

Saas-oplossing
Groeit mee
Flexibele rechten
Proefperiode
onbekend
Prijs
 Op aanvraag
Meer informatie
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Jouw vergelijking
0
Vergelijk

Vind en selecteer de beste HRM software

Ben je op zoek naar een manier om jouw HRM-werkzaamheden effectiever te doen? Dit kun je bereiken met HRM software. Met een HRM systeem houd je eenvoudig je verzuim, verlof en salarisadministratie bij.

Wat is e-HRM?

Omdat technologie steeds belangrijker wordt voor HRM, spreken we tegenwoordig vaak over e-HRM, Electronic HRM. Een ander kenmerk van e-HRM is dat werknemers zelf gegevens kunnen inzien en eventueel veranderen. HRM software is een manier om e-HRM te bewerkstelligen. 

Wat is HRM software? 

HRM software is een hulpmiddel waarmee de HRM-afdeling personeelszaken automatiseert.  
Het is dus een online personeelssysteem en heeft een centrale database waar alle gegevens zijn opgeslagen. Vroeger ging het voornamelijk om on premise software. Tegenwoordig staat de software in de cloud. Hierdoor kan iedere werknemer met inlogrechten in het centrale systeem komen.

Wat doet HR software?

Zoals gezegd automatiseert HR software de HRM-processen. HRM software stippelt onder andere een vaste route voor het aanvragen van verlof uit. Elke keer wanneer een stap in de route is afgerond krijgt degene die actie moet ondernemen een melding. Zo lopen alle routes soepel en snel. Ook kun je een digitaal dossier van elke werknemer beheren. Je hebt dus alle informatie elektronisch in één dossier, waardoor je het overzicht behoud. 

Sommige HRM systemen ondersteunen je bij het wervings- en selectieproces van nieuwe werknemers. Zo kun je eenvoudig vacatures beheren en bijvoorbeeld de aantekeningen van een sollicitatiegesprek bewaren. Ook is er HRM software met een tijdregistratiemodule, waarmee je de gewerkte uren, overuren en afwijkende uurloon kunt bijhouden. Deze kun je bovendien koppelen aan een salarisadministratiemodule, waarmee je de gewerkte uren kunt omzetten in een digitale loonstrook.   

Wat zijn de voordelen een online personeelssysteem?

Een groot voordeel van HRM software is dat het de gelegenheid biedt voor werknemers om zelf persoonlijke gegevens in te zien en aan te passen. Wanneer een werknemer bijvoorbeeld zijn salarisspecificatie wil inzien, hoeft dit niet meer met tussenkomst van een HR-manager. Ook kan de werknemer zelf een adreswijziging doorvoeren in de HRM software. Dit heeft als voordeel dat de HRM-manager wordt ontzien. Maar er zijn nog meer voordelen. 

Tijd besparen

Omdat alle processen zijn vastgelegd en dus altijd dezelfde route volgen, verlopen deze effectiever en dus sneller. Zo gaat er niet onnodig tijd over een stap die bij een bepaalde werknemer of bij de HR-manager is blijven liggen.

Minder fouten met online HR

Omdat werknemers zelf aanpassingen doen en er dus geen derde partij meer tussen zit, zullen er ook minder fouten worden gemaakt. 

Geen onnodige boetes met HR tools

In het geval van verzuim krijgt de HRM-manager automatisch een melding wanneer er een plan van aanpak van een zieke medewerker moet komen. Bij elke vervolgstap krijgt deze manager een melding. Zo voldoe je aan de Wet Verbetering Poortwachter en voorkom je onnodige boetes. 

De juiste HRM software kiezen 

Er is tegenwoordig een ruim aanbod van HR tools te vinden. Online zijn elke tientallen HR software te vinden. De juiste kiezen is niet eenvoudig. Denk voor aanschaf dan ook goed na wat je concreet verwacht van de HRM software. Wil je dat de HRM-afdeling meer doet in minder tijd? Kies dan voor HRM software waarmee je werknemers zelf aanpassingen kunt laten doen. Hierdoor daalt het aantal handelingen van de HR-manager en heeft deze meer tijd over voor andere zaken.
 

Relevante artikelen

annie-spratt-604122-unsplash.jpg
25 juli 2019

Administratie bijhouden als zzp'er?

FacturatieAlgemeenUrenregistratieRittenregistratieBoekhouding

Je administratie en boekhouding bijhouden is niet altijd leuk. Maar wel heel belangrijk!

Lees meer 
Products