1. Boekhouding
  2. Begrippen
  3. Wat is een ondernemersloon?

Wat is een ondernemersloon?

Een ondernemersloon is het loon van de ondernemer. Ga je aan de slag als ZZP'er dat is het handig om een vast maandsalaris voor jezelf te berekenen. Door dit vaste maandsalaris heb je de zekerheid van een vast inkomen en weet je hoe groot de maandelijkse omzet minimaal moet zijn.

Netto salaris

De verkoopprijs van je producten of het uurtarief per opdracht bepalen samen met de verkochte aantallen of de gerealiseerde uren de omzet die je per maand behaalt. Hier gaan (bedrijfs)kosten vanaf, waarna de brutowinst van het bedrijf overblijft. Van dit bedrag betaal je alle privé kosten, zoals boodschappen, huur, hypotheek, inkomstenbelasting en zorgverzekering.

De hoogte van je inkomstenbelasting wordt bepaald door meerdere factoren. Zo heb je als ondernemer in sommige gevallen recht op aftrek. Daarnaast kun je pensioen opbouwen, privé gebruik maken van een auto van de zaak en heb je te maken met afschrijvingen. Samengevat is het ondernemersloon het bruto salaris verminderd met je inkomstenbelasting. Dit wordt ook wel het netto salaris genoemd. Het netto salaris kun je gebruiken voor de dagelijkse boodschappen en andere uitgaven die je in het dagelijkse leven moet doen.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products