Wat is een ondernemersloon?

Een ondernemersloon is het loon van de ondernemer. Ga je aan de slag als ZZP'er dat is het handig om een vast maandsalaris voor jezelf te berekenen. Door dit vaste maandsalaris heb je de zekerheid van een vast inkomen en weet je hoe groot de maandelijkse omzet minimaal moet zijn.

Netto salaris

De verkoopprijs van je producten of het uurtarief per opdracht bepalen samen met de verkochte aantallen of de gerealiseerde uren de omzet die je per maand behaalt. Hier gaan (bedrijfs)kosten vanaf, waarna de brutowinst van het bedrijf overblijft. Van dit bedrag betaal je alle privé kosten, zoals boodschappen, huur, hypotheek, inkomstenbelasting en zorgverzekering.

De hoogte van je inkomstenbelasting wordt bepaald door meerdere factoren. Zo heb je als ondernemer in sommige gevallen recht op aftrek. Daarnaast kun je pensioen opbouwen, privé gebruik maken van een auto van de zaak en heb je te maken met afschrijvingen. Samengevat is het ondernemersloon het bruto salaris verminderd met je inkomstenbelasting. Dit wordt ook wel het netto salaris genoemd. Het netto salaris kun je gebruiken voor de dagelijkse boodschappen en andere uitgaven die je in het dagelijkse leven moet doen.

Rating:
Reviews: 624
Boekhouden
Rating:
Reviews: te weinig reviews
Boekhouden
Rating:
Reviews: 68
CRM
Products