Project management software: vind en selecteer de beste

Op zoek naar project management software? Bij Appwiki vind en selecteer je, aan de hand van onze selectietool, de beste project management systemen. Filter aan de linkerkant op bedrijfsvorm en verschillende functies. Houd tijd over voor zaken die er daadwerkelijk toe doen.

Wat is project management?

Project management is het beheersen en bijhouden van verschillende projecten. Veel bedrijven maken hier al gebruik van. Het omvat de manier waarop taken van een project worden voorbereid, georganiseerd, gepland, uitgevoerd en afgerond. Ook omvat project management het werk van projectleiders en medewerkers die bij het project betrokken zijn. Een project kan natuurlijk ook zijn opgedeeld in verschillende deelprojecten of in samenwerkingen met andere bedrijven. Dit maakt het managen van een project vaak een complexe taak, waarbij je snel het overzicht kan verliezen. Met de inzet van project management software beheers je eenvoudig het gehele project.

Project management voordelen

Het inzetten van project management heeft vele voordelen. Werken met behulp van project planning software geeft vooral inzicht over de voortgang van een project en brengt daarnaast structuur aan in de verschillende werkzaamheden. De meest relevante informatie kan centraal worden vastgesteld in de projectplanning. Hierbij kan worden gedacht aan bijvoorbeeld het gewenste resultaat, het budget en de deadline(s). Op deze manier weten alle medewerkers binnen het project waarvoor en waaraan zij moeten werken, er is een doel. Software project management is ook erg geschikt voor projecten waarbij met sprints wordt gewerkt. Dit werkt vaak erg motiverend voor zowel de projectleiders als de medewerkers. Verder brengt de inzet van project management veel kennis en kwaliteiten van projectmedewerkers samen. Op deze manier kan elke projectmedewerker doen waar hij of zij goed in is en kan er succesvol worden samengewerkt. Daarnaast kan project management software vaak online worden gebruikt. Dat heeft als voordeel dat zowel projectleiders als medewerkers op elk moment van de dag en op elke locatie inzage heeft in de voortgang van het project. Geen sprake meer van rondslingerend papierwerk, maar alle informatie rondom het project overzichtelijk in het project management systeem.

Projectmanagement software

Project management software kiezen

Elk project management systeem is anders en het kan daarom lastig zijn om de juiste project software te vinden en te kiezen. Op onze website kun je verschillende CRM systemen met een project management functie vinden en vergelijken. De eerste en belangrijkste stap bij het kiezen van software, is het bepalen van de wensen. Stel jezelf de volgende vraag: wat verwacht ik van de project management software? Hieronder vind je nog een reeks vragen die je jezelf kunt stellen om de wensen in kaart te brengen en vervolgens te bepalen welke software geschikt is.

Heb je de antwoorden op bovenstaande vragen in kaart gebracht, dan ben je klaar om een goed project management software te kiezen.

Soorten project management software

Project management software is onder te verdelen in twee soorten software. Je hebt twee soorten software: open source software en Software as a Service (SaaS) software. De keuze voor één van deze twee soorten is gebaseerd op de mate van expertise die je bezit of degene die het voor jou gaat doen. Open source software is geschikt voor mensen die technisch wat meer onderlegd zijn, ofwel de programmeurs. SaaS software is bruikbaar voor mensen die weinig tot niet bekwaam zijn in het handmatig opzetten van een project management systeem. Bovenstaande CRM softwarepakketten zijn allen SaaS software.

Gratis project management software proberen?

Wanneer je alle wensen in kaart hebt gebracht, kun je de software project management die hieraan voldoen met elkaar vergelijken op deze pagina. Heb je een keuze kunnen maken, een top drie samengesteld of twijfel je nog? In de meeste gevallen kun je een project management systeem gratis proberen voor een bepaald aantal dagen. Dit omvat meestal een proefperiode van veertien of dertig dagen. Je ontdekt op deze manier kosteloos wat de mogelijkheden zijn van het door jouw gekozen project software. Na deze proefperiode kun je vervolgens besluiten om de project software wel of niet aan te schaffen. Mocht je niet tevreden zijn dan heeft het in ieder geval niets gekost. Het gebruikmaken van de proefperiode is vrijblijvend, je zit nergens aan vast. Probeer dan nog eens andere project management software, op deze manier weet je zeker dat jouw keuze aansluit bij de vastgestelde wensen.

Products