Projectmanagement software vergelijken

Vergelijk eenvoudig de top 3 met projectmanagement software die bij je bedrijf past. Probeer deze gratis en vrijblijvend!

Het complete projectmanagement software overzicht

Dit is de beste projectmanagement software voor het MKB. Wil je meer weten hoe je stap-voor-stap de beste project software kiest? Bekijk dan ons stappenplan. Kom je er niet uit? Wij helpen je graag in een gratis adviesgesprek.

Slim samenwerken
Focus op sales
Via App en webversie
Proefperiode
1 maand
Meer informatie
Eén centrale werkplek
Meerdere projecten
Visueel en flexibel
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie
Resource planning
Marges inzichtelijk
Projectrapportage
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie
Geïntegreerd pakket
Altijd inzicht
Capaciteitsplanning
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Complete software
24/7 support
Web én app
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Projecten & budgetten
Incl. uren en facturen
Gratis demo op kantoor
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie
Uren boeken via de app
Gelijk in boekhouding
Inzicht via dashboards
Proefperiode
onbekend
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Projectfuncties
Jouw vergelijking
0
Vergelijk

Ook interessant voor jou:

Appwik expert

Jouw ideale project management software?

Een project management systeem kiezen lastig? Niet als je onze experts voor je laat werken. En dat doen ze helemaal gratis. Zij helpen je bij de zoektocht naar de ideale project management software voor jouw situatie!

Ja, ik wil gratis advies

Stappenplan: Hoe vind ik de juiste project management software voor mijn bedrijf? 

Wij kunnen ons voorstellen dat je, net als veel andere ondernemers, vragen hebt over projectmanagement software.

Voordat je een keuze maakt, wil je weten:

Volg het stappenplan en je vindt eenvoudig de beste projectmanagement software.

Wil je direct al kiezen uit de verschillende projectmanagement pakketten? Klik dan in het filter hierboven en zoek de beste project management software.

Klik terug naar boven!

Stap 1: Wat is projectmanagement?

Projectmanagement is het beheersen en bijhouden van verschillende projecten. Veel bedrijven maken hier al gebruik van. Het gaat over de manier waarop taken van een project worden voorbereid, georganiseerd, gepland, uitgevoerd en afgerond.

Wat omvat projectmanagement?

Projectmanagement is het werk van projectleiders en medewerkers die bij het project betrokken zijn. Een project kan natuurlijk ook zijn opgedeeld in verschillende deelprojecten of in samenwerkingen met andere bedrijven. Dit maakt het managen van een project vaak een complexe taak, waarbij je snel het overzicht kan verliezen. Een goede project planning dus uiterest belangrijk. Met de inzet van project management software beheers je eenvoudig het gehele project. Wel zo belangrijk want vaak valt of staat je project met de project management tools die je gebruikt.

Meer weten over projectmanagement? Lees dan onze blog over de essentie van project management.

Stap 2: Soorten projectmanagement software

Project beheer software is onder te verdelen in twee soorten software. Je hebt open source software en Software as a Service (SaaS). De keuze voor één van deze projectmanagement online software soorten is gebaseerd op de mate van expertise die je bezit of degene die het voor jou gaat doen.

Open source software ​​

Project management met open-source software bestaat uit een broncode die je vaak gratis kan downloaden en waar je aan kan bijdragen. Met deze gratis project management tools is het belangrijk is wel dat je verstand moet hebben van programmeren, omdat je dit verder zelf moet doen. De software is dus voornamelijk geschikt voor mensen die technisch wat meer onderlegd zijn, ofwel de programmeurs. Natuurlijk kun je ook een programmeur inhuren, maar dan is opensource project management software natuurlijk niet meer helemaal gratis.

SaaS software

Een ander alternatief is SaaS software. Het grote voordeel hiervan is dat het bruikbaar is voor mensen die weinig tot niet bekwaam zijn in het handmatig opzetten van een project management systeem. De leverancier zorgt ervoor dat alle functies gemakkelijk te gebruiken zijn en dat je online project management software altijd up-to-date is. Bovenstaande software pakketten zijn allen SaaS software.

CRM software? 

Projectmanagement is vaak onderdeel van een groter CRM software pakket. Handig want zo heb je verschillende administratieve taken in één systeem aan elkaar gekoppeld. Met de project management functie kun je binnen je softwarepakket eenvoudig en overzichtelijk het project weergeven en verschillende taken aan elkaar koppelen. 

Stap 3: Wat kan project management software voor jou betekenen?

Je hebt nu een beetje een overzicht van de verschillende project management software systemen. Maar wat kan software jouw bedrijf opleveren? Hieronder zijn de verschillende aspecten weergegeven wat software jou kan opleveren. 

 • Planning 
 • Taakmanagement
 • Middelen en budget
 • Time tracking
 • Rapporteren
 • Communicatie

Planning

Een van de belangrijkste redenen waarom je project management software zou moeten hebben is om een goede planning te kunnen maken. Samen met je team heb je en planning waarbij je automatische herinneringen krijgt. Zo kun je gemakkelijk de naderende deadline halen. 

Taakmanagement

Met taakmanagement kun je gemakkelijk in kleinere deelprojecten werken. Zo heb je overzichtelijk de taken bijeen. Daarna kun je ze op de juiste volgorde zetten om zo de workflows nog efficiënter te laten verlopen.

Middelen en budget

Verschillende project management software hebben functies om alle middelen te beheren. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk een overzicht maken met alle geboekte vergaderzalen. Ook kun je een overzicht krijgen van je budget, wat je al hebt uitgegeven en wat je nog over hebt. Handig want zo weet je precies welke ruimtes je nog kan boeken en voor welk bedrag. 

Time tracking

Ook met time tracking is het zo dat verschillende project management software dit als functie hebben. Met time tracking kun je heel gemakkelijk welke taken veel tijd en welke taken minder tijd kosten. Hierdoor kan je volgende projecten makkelijker managen omdat je weet welke taken veel of weinig tijd kosten. Met geavanceerde project management software is het soms mogelijk een time tracking functie aan te bieden waarbij je direct kan factureren.

Rapporteren

Ook een belangrijke functie is het rapporteren. Met behulp van statistieken kan project management software inzicht geven in hoe je project verloopt. Zo zie je snel waar dingen mis gegaan zijn en wat je de volgende keer dus beter kan. De statistieken geven weer hoe je verschillende projecten verlopen en wat de resultaten zijn.  

Communicatie

De laatste belangrijke functie is communicatie. Als je project management software goed in elkaar zit dan is het de plek voor al je projectinformatie. Dat is belangrijk omdat je op deze manier de informatie snel kan delen met je team. Met goede communicatie via de software kun je efficiënt werken zonder veel meetings.

Stap 4: Projectmanagement app

Naast de verschillende soorten projectmanagement software, bestaan er ook projectmanagement apps. Een handige functionaliteit is dat projectmanagement apps mobiel zijn. Zo kan je gemakkelijk overal inzicht krijgen in hoe je projecten ervoor staan. Daarnaast kunnen ook al je werknemers snel en eenvoudig het project bekijken en zien wat hun taken zijn. 

Stap 5: De voordelen van project management software

Het inzetten van online project management heeft vele voordelen. Het belangrijkste voordeel is dat je met behulp van project planning software inzicht over de voortgang van een project hebt. Daarnaast brengt het een structuur aan in de verschillende werkzaamheden. De meest relevante informatie kan centraal worden vastgesteld in de projectplanning. Hierbij kan worden gedacht aan bijvoorbeeld het gewenste resultaat.

Project management software heeft de volgende voordelen:

 • Alle medewerkers binnen het project zijn direct op de hoogte waarvoor en waaraan zij moeten werken. Software project management is ook erg geschikt voor projecten waarbij met sprints wordt gewerkt. Dit werkt vaak erg motiverend voor zowel de projectleiders als de medewerkers. 
 • Verder brengt de inzet van project management veel kennis en kwaliteiten van projectmedewerkers samen. Op deze manier kan elke projectmedewerker doen waar hij of zij goed in is en kan er succesvol worden samengewerkt. 
 • Daarnaast kan project management software vaak online worden gebruikt. Dat heeft als voordeel dat zowel projectleiders als medewerkers op elk moment van de dag en op elke locatie inzage heeft in de voortgang van het project. Geen sprake meer van rondslingerend papierwerk, maar alle informatie rondom het project overzichtelijk in het project management systeem.

Stap 6: Projectmanagement software kiezen

Elk project management systeem is anders en het kan daarom lastig zijn om de juiste project software te vinden en te kiezen. Op onze website kun je verschillende CRM systemen met een project management functie vinden en vergelijken. De meeste systemen zijn geschikt voor zowel project management mac als ook voor windows. Er zijn ook meer algemenere project planning software pakketten beschikbaar. De eerste en belangrijkste stap bij het kiezen van software, is het bepalen van de wensen. Stel jezelf de volgende vraag: wat verwacht ik van de project management software? 

De volgende vragen kunnen je helpen bij het kiezen van projectmanagement software:

 • Verder kun je jezelf de volgende vragen stellen om je wensen in kaart te brengen en vervolgens te bepalen welke online projectmanagement software geschikt is:
 • Wat is de bedrijfsvorm?
 • Hoeveel projectleiders en medewerkers zijn betrokken bij projecten?
 • Hoeveel trainingstijd is per medewerker nodig?
 • Wil je de vormgeving van de verschillende pagina’s kunnen aanpassen?
 • Wil je foto’s en/of logo’s kunnen toevoegen aan bedrijven en/of personen?
 • Wil je het project management systeem kunnen koppelen met andere systemen? Zo ja, welke systemen?
 • Welke andere functies en/of mogelijkheden moet het project management systeem kennen? Bijvoorbeeld agenda, takenlijst etc.

​Stap 7: Gratis projectmanagement proberen?

Wanneer je alle wensen in kaart hebt gebracht, kun je de software projectmanagement die hieraan voldoen met elkaar vergelijken op deze pagina. Heb je een keuze kunnen maken, een top drie samengesteld of twijfel je nog? In de meeste gevallen kun je een project management systeem gratis proberen voor een bepaald aantal dagen.

Proefperiode?

Meestal is er een proefperiode van veertien of dertig dagen. Je ontdekt op deze manier kosteloos wat de mogelijkheden zijn van het door jouw gekozen project software. Na deze proefperiode kun je vervolgens besluiten om de project software wel of niet aan te schaffen. Mocht je niet tevreden zijn dan heeft het in ieder geval niets gekost. Het gebruikmaken van de proefperiode is vrijblijvend, je zit nergens aan vast. Probeer dan nog eens andere projectmanagement software, op deze manier weet je zeker dat jouw keuze aansluit bij de vastgestelde wensen.

Relevante artikelen

andrew-neel-609847-unsplash.jpg
3 april 2018

Stappenplan voor het maken van een projectplanning

Projectmanagement

Een projectplanning maken klinkt wellicht gemakkelijker dan je denkt. Bij het maken van een project zijn vaak verschillende partijen betrokken en moeten verschillende afspraken op elkaar worden afgestemd. Maar waar begin je dan met het maken van een projectplanning...

Lees meer 

Eenvoudig software kiezen?

1. Bekijk de aanbieders We hebben een overzicht voor je gemaakt met de beste projectmanagement software.

2. Maak een voorselectie Selecteer je bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte en bepaal welke functies je nodig hebt.

3. Vergelijk je persoonlijke top 3 Voeg de 3 beste projectmanagement tools toe aan jouw vergelijking en vergelijk je persoonlijk top 3 in één overzicht.

4. Probeer de beste software Probeer gratis en vrijblijvend jouw software top 3. Door meerdere oplossingen te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

5. Evalueer en maak je keuze Vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de functies, gebruiksgemak en support. Kies dan de software die het beste bij je past. Zo maakt Appwiki softwareselectie eenvoudig.

Products