Projectmanagement software vergelijken

Vergelijk eenvoudig de top 3 met online project management software die bij je bedrijf past. Probeer deze gratis en vrijblijvend!

Het complete projectmanagement software overzicht

Dit is de beste projectmanagement software voor online project management in het MKB. Vertel ons over je bedrijf en geef je gewenste functies aan. Zo maak je eenvoudig een voorselectie. Vergelijk vervolgens de 3 beste tools met elkaar. Probeer ze gratis en vrijblijvend.

Tip: Hulp nodig bij het bepalen van je wensen? Download onze gratis projectmanagement checklist en ontdek welke software bij jouw werkwijze en organisatie past.

Track al je projecten
Super overzichtelijk
14 dagen gratis trial

Plan projecten, stel doelen, track vooruitgang en vier successen! Gebruik net als 2,6 mln anderen één van de sjablonen of richt monday.com volledig in naar de eisen van jouw project en team. Nu ook beschikbaar in het Nederlands!

(2071)
Ga naar website
Meer informatie
Slim samenwerken
Focus op sales
Via App en webversie

Yoobi geeft je inzicht in de voortgang van projecten en helpt je je doelen op tijd te behalen. Splits projecten op en verdeel de taken. Slimme notificaties geven tijdig signalen en grip op de financiële resultaten.

(340)
Ga naar website
Meer informatie
Uren boeken via de app
Gelijk in boekhouding
Inzicht via dashboards

Goede projectadministratie is cruciaal voor jouw organisatie. Met AFAS Software borg je alle projectadministratie in één systeem. Van de planning tot projectdossiers en van de urenregistratie tot facturatie.

(212)
Ga naar website
Meer informatie
Geïntegreerd pakket
Altijd inzicht
Capaciteitsplanning

Project Management geeft je volledige controle over én inzicht in je projecten. Offertes uitbrengen, collega's inplannen en alle geregistreerde uren factureren. Je hebt er moeiteloos volledige regie over. Incl. boekhouding en CRM.

(25)
Ga naar website
Meer informatie

Teamleader

Resource planning
Marges inzichtelijk
Projectrapportage

Van offertes naar planning tot projecten en uren. Jouw projectmanagement volledig geautomatiseerd met Teamleader. De ingebouwde projectplanning feature garandeert een overzicht van de workload en respecteert deadlines en budgetten

(1)
Meer informatie
Meer informatie

Rodeo

Projecten & budgetten
Incl. uren en facturen
Gratis demo op kantoor

Het projectmanagement platform waar je als creatief manager naar hebt verlangd. Met Rodeo heb je elke stap van je project volledig onder controle. Rodeo kun je direct starten en probeer je gratis. Vraag een persoonlijke demo aan.

(95)
Meer informatie
Meer informatie

Productive

Profitability
Managing retainers
Forecasting

Productive is a one-stop shop for agencies. It has everything you need to manage projects from sales to invoicing. Its biggest advantage is the ability to monitor profitability in real time, by factoring in cost automatically.

(0)
Meer informatie
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Branche
Bedrijfsvorm
Medewerkers
Projectmanagement methode
Voortgang
Budgettering
Samenwerking
Extra functies
Aanvullingen
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0
Vergelijk

Ook interessant voor jou:

Arjan

De beste projectmanagement software voor jouw situatie?

Download gratis onze checklist om de beste projectmanagement tool te kiezen. Aan de hand van 10 overwegingen ontdek je waar je op moet letten, wat je wensen zijn voor de software en welke functies je nodig hebt.

Download gratis checklist

Stappenplan: Hoe vind ik de juiste projectmanagement software voor mijn bedrijf? 

Wij kunnen ons voorstellen dat je, net als veel andere ondernemers, vragen hebt over projectmanagement software.

Voordat je een keuze maakt, wil je weten:

Volg het stappenplan en je vindt eenvoudig de beste projectmanagement software.

Wil je direct al kiezen uit de verschillende projectmanagement pakketten? Klik dan in het filter hierboven en zoek de beste project management software.

Klik terug naar boven!

Stap 1: Wat is projectmanagement?

Projectmanagement is het beheersen en bijhouden van verschillende projecten. Veel bedrijven maken hier al gebruik van. Het gaat over de manier waarop taken van een project worden voorbereid, georganiseerd, gepland, uitgevoerd en afgerond.

Wat omvat projectmanagement?

Projectmanagement is het werk van projectleiders en medewerkers die bij het project betrokken zijn. Een project kan natuurlijk ook zijn opgedeeld in verschillende deelprojecten of in samenwerkingen met andere bedrijven. Dit maakt het managen van een project vaak een complexe taak, waarbij je snel het overzicht kan verliezen. Een goede project planning dus uiterest belangrijk. Met de inzet van project management software beheers je eenvoudig het gehele project. Wel zo belangrijk want vaak valt of staat je project met de projectmanagement tools die je gebruikt.

Meer weten over projectmanagement? Lees dan onze blog over de essentie van project management.

Stap 2: Soorten projectmanagement software

Projectbeheer software is onder te verdelen in twee soorten software. Je hebt open source software en Software as a Service (SaaS). De keuze voor één van deze software soorten is afhankelijk van meerdere factoren waaronder de mate van expertise die je bezit of degene die het voor jou gaat doen.

Open-source software ​​

Project management met open-source software bestaat uit een broncode die je vaak gratis kan downloaden en waar je aan kan bijdragen. Met deze gratis project management tools is het belangrijk is wel dat je verstand moet hebben van programmeren, omdat je dit verder zelf moet (laten) doen. De software is dus voornamelijk geschikt voor mensen die technisch beter onderlegd zijn, oftewel de programmeurs. Natuurlijk kun je ook een programmeur inhuren, maar dan is open-source projectmanagement software natuurlijk niet meer gratis. Afhankelijk van jouw wensen kunnen de (ontwikkel)kosten dan snel oplopen. Daarnaast zul je zelf de software moeten onderhouden en updaten.

SaaS software

Een ander alternatief is SaaS software. Het grote voordeel hiervan is dat het bruikbaar is voor mensen die weinig tot niet bekwaam zijn in het handmatig opzetten van een projectmanagement systeem. Je beheert je projecten in een online account die toegankelijk is via je browser of via een app. De leverancier zorgt ervoor dat alle functies gemakkelijk te gebruiken zijn en dat je online projectmanagement software altijd up-to-date is. Bovenstaande aanbieders bieden allen SaaS software oplossingen.

CRM software? 

Projectmanagement is vaak onderdeel van een groter CRM software pakket. Handig want zo heb je verschillende administratieve taken in één systeem aan elkaar gekoppeld. Met de project management functie kun je binnen je softwarepakket eenvoudig en overzichtelijk het project weergeven en verschillende taken aan elkaar koppelen. 

Eenvoudig het juiste projectmanagement programma kiezen?

We kunnen ons voorstellen dat de juiste software kiezen best lastig is. Download daarom de projectmanagement checklist gratis. Deze checklist helpt je aan de hand van 10 overwegingen jouw wensenlijst samen te stellen. Met deze wensenlijst kies je eenvoudig de beste software die bij jouw bedrijf en werkwijze past. Download de gratis checklist hieronder.

Download gratis

Stap 3: Wat kan projectmanagement software voor jou betekenen?

Je hebt nu een beetje een overzicht van de verschillende project management software systemen. Maar wat kan software jouw bedrijf opleveren? Hieronder zijn de verschillende aspecten weergegeven wat de software jou kan opleveren. 

 • Planning 
 • Taakmanagement
 • Middelen en budget
 • Time tracking
 • Rapporteren
 • Communicatie

Planning

Een van de belangrijkste redenen waarom je project management software zou moeten hebben is om een goede planning te kunnen maken. Samen met je team maak je een planning voor je projecten en deel je projecten op in milistones en deadlines. Projectleden ontvangen automatische herinneringen of notificaties wanneer belangrijke wijzigingen zijn uitgevoerd of milestones en deadlines (bijna) aflopen. Zo kun je gemakkelijk de naderende deadline halen. 

Taakmanagement

Met taakmanagement kun je gemakkelijk in kleinere deelprojecten werken. Zo heb je overzichtelijk de taken bijeen. Daarna kun je ze op de juiste volgorde zetten om zo de workflows nog efficiënter te laten verlopen.

Middelen en budget

Verschillende projectmanagement software hebben functies om alle middelen te beheren. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk een overzicht maken met alle geboekte vergaderzalen. Ook kun je een overzicht krijgen van je budget, wat je al hebt uitgegeven en wat je nog over hebt. Handig want zo weet je precies welke ruimtes je nog kan boeken en voor welk bedrag. 

Time tracking

Ook met time tracking is het zo dat verschillende project management software dit als functie hebben. Met time tracking kun je heel gemakkelijk welke taken veel tijd en welke taken minder tijd kosten. Hierdoor kan je volgende projecten makkelijker managen omdat je weet welke taken veel of weinig tijd kosten. Met geavanceerde project management software is het soms mogelijk een time tracking functie aan te bieden waarbij je direct kan factureren.

Rapporteren

Ook een belangrijke functie is het rapporteren. Met behulp van statistieken kan project management software inzicht geven in hoe je project verloopt. Zo zie je snel waar dingen mis gegaan zijn en wat je de volgende keer dus beter kan. De statistieken geven weer hoe je verschillende projecten verlopen en wat de resultaten zijn.  

Communicatie

De laatste belangrijke functie is communicatie. Als je project management software goed in elkaar zit dan is het de plek voor al je projectinformatie. Dat is belangrijk omdat je op deze manier de informatie snel kan delen met je team. Met goede communicatie via de software kun je efficiënt werken zonder veel meetings.

Stap 4: Projectmanagement app

Naast de verschillende soorten projectmanagement software, bestaan er ook projectmanagement apps. Een handige functionaliteit is dat projectmanagement apps mobiel zijn. Zo kan je gemakkelijk overal inzicht krijgen in hoe je projecten ervoor staan. Daarnaast kunnen ook al je werknemers snel en eenvoudig het project bekijken en zien wat hun taken zijn. 

Stap 5: De voordelen van projectmanagement software

Het inzetten van online projectmanagement heeft vele voordelen. Het belangrijkste voordeel is dat je met behulp van project planning software inzicht over de voortgang van een project hebt. Daarnaast brengt het een structuur aan in de verschillende werkzaamheden. De meest relevante informatie kan centraal worden vastgesteld in de projectplanning. Hierbij kan worden gedacht aan bijvoorbeeld het gewenste resultaat.

Projectmanagement software heeft de volgende voordelen:

 • Alle medewerkers binnen het project zijn direct op de hoogte waarvoor en waaraan zij moeten werken. Software project management is ook erg geschikt voor projecten waarbij met sprints wordt gewerkt. Dit werkt vaak erg motiverend voor zowel de projectleiders als de medewerkers. 
 • Verder brengt de inzet van project management veel kennis en kwaliteiten van projectmedewerkers samen. Op deze manier kan elke projectmedewerker doen waar hij of zij goed in is en kan er succesvol worden samengewerkt. 
 • Daarnaast kan project management software vaak online worden gebruikt. Dat heeft als voordeel dat zowel projectleiders als medewerkers op elk moment van de dag en op elke locatie inzage heeft in de voortgang van het project. Geen sprake meer van rondslingerend papierwerk, maar alle informatie rondom het project overzichtelijk in het project management systeem.

Stap 6: Projectmanagement software kiezen

Elk project management systeem is anders en het kan daarom lastig zijn om de juiste project software te vinden en te kiezen. Hier kun je verschillende tools met een projectmanagement functie vinden en vergelijken. De meeste systemen zijn geschikt voor zowel een Mac als Windows computer. Er zijn ook meer algemenere project planning software pakketten beschikbaar. De eerste en belangrijkste stap bij het kiezen van software, is het bepalen van je wensen. Stel jezelf de vraag, wat verwacht ik van de projectmanagement software? 

De volgende vragen kunnen je helpen bij het kiezen van projectmanagement software:

Verder kun je jezelf de volgende vragen stellen om je wensen in kaart te brengen en vervolgens te bepalen welke online projectmanagement software geschikt is:

 • Wat is de bedrijfsvorm?
 • Hoeveel projectleiders en medewerkers zijn betrokken bij projecten?
 • Hoeveel trainingstijd is per medewerker nodig?
 • Wil je de vormgeving van de verschillende pagina’s kunnen aanpassen?
 • Wil je foto’s en/of logo’s kunnen toevoegen aan bedrijven en/of personen?
 • Wil je het project management systeem kunnen koppelen met andere systemen? Zo ja, welke systemen?
 • Welke andere functies en/of mogelijkheden moet het projectmanagement systeem kennen? Bijvoorbeeld agenda, takenlijst etc.

​Stap 7: Gratis projectmanagement proberen?

Wanneer je alle wensen in kaart hebt gebracht, kun je de software projectmanagement die hieraan voldoen met elkaar vergelijken op deze pagina. Heb je een keuze kunnen maken, een top drie samengesteld of twijfel je nog? In de meeste gevallen kun je een project management systeem gratis proberen voor een bepaald aantal dagen.

Proefperiode?

Meestal is er een proefperiode van veertien of dertig dagen. Je ontdekt op deze manier kosteloos wat de mogelijkheden zijn van het door jouw gekozen project software. Na deze proefperiode kun je vervolgens besluiten om de project software wel of niet aan te schaffen. Mocht je niet tevreden zijn dan heeft het in ieder geval niets gekost. Het gebruikmaken van de proefperiode is vrijblijvend, je zit nergens aan vast. Probeer dan nog eens andere projectmanagement software, op deze manier weet je zeker dat jouw keuze aansluit bij de vastgestelde wensen.

Relevante artikelen

andrew-neel-609847-unsplash.jpg
21 september 2019

De beste project management apps op een rij

Projectmanagement

Wanneer je onverwachts wordt gevraagd of je de voortgang van een project kan laten zien of wanneer iemand je vraagt om specifieke projectinformatie, heb je dan alles bij de hand?

Lees meer 

Eenvoudig software kiezen?

1. Bekijk de aanbieders We hebben een overzicht voor je gemaakt met de beste projectmanagement software.

2. Maak een voorselectie Selecteer je bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte en bepaal welke functies je nodig hebt.

3. Vergelijk je persoonlijke top 3 Voeg de 3 beste projectmanagement tools toe aan jouw vergelijking en vergelijk je persoonlijk top 3 in één overzicht.

4. Probeer de beste software Probeer gratis en vrijblijvend jouw software top 3. Door meerdere oplossingen te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

5. Evalueer en maak je keuze Vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de functies, gebruiksgemak en support. Kies dan de software die het beste bij je past. Zo maakt Appwiki softwareselectie eenvoudig.

Products