Online boekhouden begint bij Appwiki

Alles over online boekhouden ontdekken

Ontdek alles over (online) boekhouden

Als ondernemer wil je jouw boekhouding goed bijhouden en verantwoorden. Maar wat is nu precies boekhouden en waarom zou je jouw boekhouding online bij houden? Je leest er hier alles over!

Ontdek alles over boekhouding

Boekhoudsoftware reviews

Direct online boekhouden?

Op zoek naar een boekhoudprogramma dat het beste bij jouw bedrijf past? Met deze handige tool maak je snel je eigen shortlist. Vergelijk vervolgens de programma's op prijs, functies en reviews.

Vergelijk online boekhoudprogramma's

Zelf eenvoudig online boekhouden?

Administratie bijhouden en je boekhouding doen is verplicht vanuit de overheid. Dit wil je waarschijnlijk zo simpel en eenvoudig kunnen doen, niet waar? Bij Appwiki begrijpen we dat maar al te goed!

Hier vind je daarom een overzicht van alle populaire Nederlandse boekhoudprogramma's die je helpen met boekhouden. Deze zijn het best beoordeeld door onze experts en zijn zeer compleet qua functionaliteiten. Je kunt hieronder zelf eenvoudig een voorselectie maken door jouw situatie en wensen aan te geven. Vervolgens kun je de beste boekhoudpakketten met jouw wensen vergelijken. Zo ontdek je welke het beste bij jouw bedrijf passen!

Ons advies is om daarna 2 of 3 boekhouding programma's te testen om te kijken welke het beste voor je werkt. Dit kan overigens gratis en vrijblijvend bij de aanbieders, je zit nergens aan vast. 

Tip: gooi niet meteen je hele administratie in één pakket, maar probeer eerst de belangrijkste handelingen of processen. Kijk eerst of dit prettig en snel werkt!

Nu kunnen we ons voorstellen dat je nog vragen hebt over het doen en bijhouden van je boekhouding. Want wat is het nu precies en hoe pak je dit nu aan? En kan ik het helemaal zelf of heb ik de hulp nodig van een boekhouder? Je ontdekt dit en meer in onze boekhouding gids.

135.000 gingen u voor
Belastingdienst Erkend
Deskundige helpdesk

Een ongekend eenvoudig boekhoudpakket voor zzp'ers. Maak gebruik van boekhouden, offertes, factureren, urenregistratie en de gratis app. Nú maar liefst 15 maanden gratis! Profiteer van deze unieke actie en start direct!

Ga naar website
Gratis en vrijblijvend
Gratis helpdesk
Belastingdienst-Link

Alles in 1 software voor de Zzp'er! Boekhouden, factureren, uren- en rittenregistratie. Direct starten zonder boekhoudkennis. Maak een gratis account aan!

Ga naar website
Makkelijk & Compleet
Boekhouden wordt leuk!
Handige mobiele app

Rompslomp.nl is het complete boekhoudpakket voor je ZZP boekhouding - Super makkelijk in gebruik - Bespaar veel tijd met het bijhouden je boekhouding - Maak nu gratis je Rompslomp account aan en probeer het zelf!

Ga naar website
Betrouwbaar/Makkelijk
Slimme automatisering
220+ koppelingen

550.000+ organisaties vertrouwen voor de cijfers op Exact. De boekhoudrobot neemt je administratieve werk uit handen, hierdoor bespaar je tot 73% tijd. De slimme software werkt altijd en overal en is eenvoudig te koppelen.

Ga naar website
Betrouwbaar Boekhouden
Meeste reviews
MKB Proof Award 2021

Smart online boekhouden met Informer! E-factureren via Peppol, directe btw aangifte + betaling en boekhoudhulp van de Belastingdienst. Met de Informer app werk jij je administratie altijd en overal bij! Voor starters, ZZP & MKB.

Ga naar website
Met Scan & Herken
CRM & Bankkoppeling
Complete oplossing

AFAS SB+ is hét online boekhoudprogramma voor ondernemers en ZZP'ers. Offertes maken, factureren en je btw-aangifte doe je gewoon online. Gebruiksvriendelijk en compleet.

Ga naar website
Speciaal voor zzp'ers
Gebruiksvriendelijk
Super voordelig

DigiBTW is speciaal ontwikkeld voor zzp'ers. Het is het meest gebruiksvriendelijke en het meest voordelige systeem. En nog eens heel compleet, met o.a. facturatie, uren, ritten en btw-aangifte. Boekhouden zonder boekhouder!

Ga naar website
30 dagen gratis
Beste ondersteuning
Realtime inzicht

Een goede financiële administratie is de basis van je bedrijf. De cijfers moeten altijd kloppen. Met Visma eAccounting heb je een complete oplossing voor je boekhouding! Cursussen en een goede klantenservice helpen je snel op weg.

Ga naar website
Persoonlijke service
Consultancy en service
300+ koppelingen

Al jarenlang is Twinfield keuze van accountants en boekhoudprofessionals. Twinfield onderscheidt zich door rijke functionaliteit, events, gebruikersdagen, persoonlijk contact en 300+ koppelpartners. Ervaar het zelf gratis!

Ga naar website
Best gewaardeerd 2020
Scan & Herken
Bankenkoppeling

Eenvoudig en betaalbaar boekhouden doet u met het boekhoudprogramma Silvasoft. De nummer 1 bedrijfssoftware van Nederland en Belgie!

Ga naar website
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Hoe boekhouden?
Aanvullingen
BTW-aangifte
Inkomsten & uitgaven
Extra functies
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Online boekhouding bijhouden als:

Wat is online boekhouden?

Boekhouden is het systematisch en overzichtelijk bijhouden van de (financiële) administratie. Alle inkomsten en uitgaven die er gedaan worden moeten worden verwerkt, zodat men inzicht krijgt in de financiën. Vanuit de Belastingdienst ben je verplicht om dit bij te houden. Met het bijhouden van je boekhouding en administratie bijhouden leg jij verantwoordelijkheid af over je financiële situatie van je bedrijf.

Je legt verantwoording af over het gevoerde financiële beleid van je onderneming, dat is wat boekhouden is.

Online boekhouden is het online bijhouden van je boekhouding en/of administratie. Dit gebeurt vaak in een systeem dat ook wel een boekhoudprogramma wordt genoemd. Vaak hoef je een boekhoudprogramma niet te installeren op je computer, maar kun je er bij inloggen via een internetbrowser of boekhoud app. Op die manier kun je altijd en overal bij je boekhouding en administratie op elke computer.

Met je online boekhouding breng je in beeld waar mogelijke verbeteringen in de financiële huishouding mogelijk zijn en dat doe je dan online. De uitvoering van de financiële administratie wordt veelal door een boekhouder of administrateur gedaan. Toch kiezen ondernemers tegenwoordig steeds vaker ervoor om de boekhouding zelf te gaan doen. Dit heeft te maken met de opkomst van het online boekhouden waarbij het opzetten en bijhouden van een boekhouding een stuk eenvoudiger is.

Veel ondernemers maken hiervoor gebruik van boekhouding software om hun boekhouding zelf bij te houden. Er komen namelijk steeds meer tools op de markt, die zo gebruiksvriendelijk zijn, dat zelfs een leek er goed mee kan omgaan.

Altijd het beste boekhoudprogramma voor jouw bedrijf kiezen, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Maak je eigen persoonlijke top drie en vergelijk de verschillende online boekhoudingprogramma's via de Appwiki vergelijker. Zo kies je altijd het boekhoud programma dat het beste bij jouw bedrijf past. Zo makkelijk kan het zijn.

Vergelijk boekhoudprogramma's

Waaruit bestaat een boekhouding?

Boekhouding is een essentieel onderdeel van elk bedrijfsproces. Of je nu de boekhouding voor ZZP of een boekhouding MKB bijhoudt, je zult het moeten doen. Een boekhouding heeft een belangrijke functie, namelijk nauwkeurige en relevante informatie leveren voor de besluitvorming van het management. De boekhouding begint met de facturatie. Maar boekhouden betekent meer dan het bijhouden van je financiële administratie.

Een boekhouding bestaat uit een dagboek. Hierin kun je alle inkomsten en uitgaven registreren. Standaard worden er vijf dagboeken gebruikt in een boekhouding, maar uiteraard is meer ook mogelijk.

De vijf onderdelen binnen je boekhouding zijn:

  • Inkoop
  • Verkoop
  • Bank
  • Kas 
  • Memoriaal 

Of je nu jouw online boekhouding ZZP, boekhouding voor een MKB-onderneming, een stichting, vereniging of als accountant bedrijf wilt bijhouden, verandert in de basis niets aan de boekhouding. Online boekhouden is wat je bij moet houden en die de bovenstaande vijf onderdelen standaard bevat.

Kasboek

In het kasboek houd je als ondernemer bij wat er in en uit je kas gaat. Dit lijkt misschien in de basis op het bankboek dat we hieronder verder toelichten, maar dat is niet zo. In het kasboek staan al je contante opnamen en uitgaven. Daar waar er dus geen bank aan te pas is gekomen en je dus ‘in kas’ hebt, vandaar de naam kasboek.

Inkoopboek

Het inkoopboek bevat alles dat je inkoopt. Alle facturen hiervan verwerk je tot een kloppend inkoopboek. Op basis van binnenkomst - dus de data van inkoop - verwerk je ze in je boekhouding.

Met goede software voor je boekhouding hoef je hier niet zelf achteraan en kun je zelfs wat inkoopfacturen na elkaar inboeken zonder de data door elkaar te laten lopen!       

Het boekhoudsysteem dat je gebruikt zet jouw facturen weer op de juiste volgorde voor je. Scheelt je weer onnodig uitzoekwerk als je een inkoopfactuur ineens tegenkomt. Gewoon inboeken en klaar.

Een boekhouding bestaat uit verschillende boeken

Verkoopboek

Het verkoopboek is de tegenhanger van het inkoopboek. Hier komt alles wat je verkoopt en niet inkoopt. Deze facturen log je allemaal in het verkoopboek. Veel ondernemers betalen hun facturen overigens niet direct.

Door deze onder een klant te boeken met een debiteurennummer weet jij dankzij de boekhouding software wat je nog van welke klant aan omzet krijgt.

Bankboek

Geen kas, maar alle inkomsten en uitgaven die je via de bank hebt geregeld houd je bij in je bankboek. Met goede boekhouding software wordt dit automatisch bijgehouden en hoef je dus niet handmatig je bankafschriften door.

Memoriaal

In het memoriaal worden incidentele boekingen verwerkt. Als ondernemer kan het voorkomen dat je soms wat privé betaalt in plaats van dat je dit vanaf je zakelijke rekening betaalt. Deze inkoopfactuur staat dan wel op je bedrijfsnaam, maar de kosten zijn niet van je zakelijke rekening afgeschreven. Hiervoor kun je het memoriaal gebruiken, zodat je ‘niet kloppende’ boekhouding weer klopt.

Daarnaast is er het grootboek. In het grootboek worden alle grootboekrekeningen verzameld. Hiermee is het mogelijk om inzicht te vergaren in alle financiële stromen die in het bedrijf omgaan. Het grootboek krijgt een uniek eigen nummer toegewezen, waarbij het eerste cijfer aangeeft om wat voor soort rekening het gaat.

Alle dagboeken zijn de onderbouwing voor je financiële situatie en dienen voor de belastingaangifte. Tot slot wordt de dagelijkse vastlegging gedaan door middel van journaalposten. Een journaalpost laat zien welke grootboekrekening er gewijzigd wordt. Belangrijk is om altijd te beginnen met de debetkant. De debetkant staat voor de wijze waarop het vermogen aanwezig is.

Vind jouw oplossing met de boekhouding keuzehulp

Welke manieren zijn er om te boekhouden?

Elk bedrijf is verplicht om de boekhouding goed bij te houden en elk jaar aan de Belastingdienst te overhandigen voor controle. Daarbij maakt het niet uit of je een multinational bent, je boekhouding bijhouden is dat wat je moet doen. Een boekhouding voor MKB verschilt hierbij in de basis niet van de boekhouding voor ZZP, of van de boekhouding voor de bouw, voor stichtingen of verenigingen.

Een boekhouding is een boekhouding, ze bestaan allemaal uit dezelfde vaste onderdelen - die we hierboven al uitlegden - maar verschillen in grootte en complexiteit. Dat komt door de grote van het bedrijf, het aantal klanten, het aantal medewerkers en het doel dat er binnen de organisatie nageleefd wordt.

De beste manier is de manier die bij jouw onderneming past!

Tijd besparen en gemak zijn vaak zaken waardoor ondernemers hun boekhouden uitbesteden. Maar tegenwoordig kun je jouw boekhouding prima bijhouden met behulp van de boekhouding pakketten die er op de markt zijn. Bovendien kun je deze met elkaar vergelijken en je eigen top drie samenstellen. Zo weet je zeker dat het boekhoudpakket de tools bevat die jij nodig hebt om je boekhouding goed bij te kunnen houden.

Administratie bijhouden in Excel of online in Spreadsheets

Je kunt jouw boekhouding bijhouden in Excel of een soortgelijk spreadsheet. Dit is echter alleen een optie als je slechts enkele facturen per maand stuurt en je Excel hier alleen voor wilt gaan gebruiken. Zodra je meer facturen gaat versturen en een ingewikkeldere boekhouding wilt bijhouden, is Excel vaak minder geschikt.

Boekhouden in Excel kan frustrerend zijn

Het bijhouden van een boekhouding in Excel is erg foutgevoelig. Een kleine fout in een formule betekent al dat je facturen verkeerd verstuurd of nog erger dat je de boekhouding niet meer goed kloppend hebt. Zeker als jouw onderneming groeit is een online boekhoudprogramma gebruiken een betere optie dan werken met Excel. 

Boekhoudprogramma met online boekhouder

Een online boekhouder is een boekhoudpakket met een boekhoudservice inbegrepen. Dit houdt in, een boekhoudpakket en boekhouder in één. Het enige dat je zelf nog doet, is het aanleveren van de facturen en bonnetjes.

Je upload facturen en bonnetjes in het boekhoudprogramma. De online boekhouder verwerkt deze vervolgens in de boekhoudsoftware en beheert jouw administratie. Bovendien verwerkt hij de belastingaangiftes en rapporten. Een boekhouder zoals je gewend bent, maar dan online.

Je hebt dus geen omkijken meer naar de financiële administratie van je bedrijf. De tijd die je hiermee bespaart kun je weer in je onderneming steken.

We zeiden het net kort al, je kunt als ondernemer je boekhouding en administratie uitbesteden. Toch kiezen steeds meer ondernemers ervoor om online de boekhouding op te zetten en administratie bijhouden. Vaak hoeft de boekhouder dan alleen nog een final check te doen en heb jij de rest al bijgehouden.

Eenvoudig boekhoudpakket kiezen

Het beste boekhoudpakket kiezen

Als ondernemer wil je het allerbeste voor jouw bedrijf, werknemers en klanten. Dat geldt ook voor jouw boekhoudprogramma. Daarom vind je hier een overzicht van de best beoordeelde pakketten.

Bekijk de beste pakketten

Beste software vergelijken

Boekhoudprogramma's vergelijken

De keuze is reuze op het gebied van boekhoudprogramma's, maar hoe weet je nu welk pakket het beste bij jouw bedrijf past? Vergelijk de aanbieders en maak je eigen persoonlijke top 3.

Vergelijk de aanbieders

Hoe je boekhouding aanpakt

De beste boekhouding apps voor jouw bedrijf

Met een boekhouding app heb je altijd jouw boekhouding bij de hand. De meeste programma's hebben deze optie. Ontdek welke boekhouding apps er allemaal zijn.

Lees het artikel

Online boekhouden met een programma in de cloud

Boekhouden in de cloud is het online opslaan van bestanden omtrent de boekhouding van je onderneming, oftewel online boekhouden. Online Boekhouden in de cloud is veilig, de leverancier van het pakket is verantwoordelijk voor de opslag en beveiliging van de data. Zij zullen er alles op alles zetten om dit zo veilig mogelijk te doen, hun inkomen hangt er immers vanaf.

Naast veiligheid is digitaal / online boekhouden een goed middel om overal en altijd de beschikking te kunnen hebben over de boekhouding. Het gebruik van de cloud maakt het makkelijk om overal aan je boekhouding te werken, ook als je niet op kantoor bent.

Online boekhouden heeft voordelen, zoals:

  • Tijd besparen
  • Geen papieren administratie meer bijhouden
  • Samenwerken
  • Mis nooit meer iets
  • Beveiliging en data up-to-date

Doordat je zaken kunt automatiseren, kun jij die gewonnen tijd weer in andere onderdelen van jouw bedrijf investeren. Zo is online boekhouden een investering die zichzelf weer terugbetaalt.

Voor wie is een (online) boekhoudprogramma geschikt?

Hier kunnen we kort over zijn. Elk bedrijf heeft voordelen van het boekhouden via een (online) boekhoudprogramma. Of je nu een kleine onderneming hebt of een groot MKB-bedrijf. Wel zijn er de online boekhoudprogramma's vaak specifiek op een bepaalde bedrijfsvorm afgestemd.

Een ZZP’er heeft namelijk andere functionaliteiten nodig dan een MKB’er.

Uiteraard is het aan jou om te bepalen welke functionaliteiten je wel of niet nodig hebt. Daarom vind je hieronder de overzichten van de beste software voor iedere bedrijfsvorm.

Online boekhouden als starter, ZZP’er of eenmanszaak

Eenvoudig je boekhouding opzetten als ondernemer die net gestart is of als geen personeel hebt? Bespaar jezelf een boekhouder en een hoop uitzoekwerk. Met een gratis boekhoudprogramma voor startende ondernemersdoe je de boekhouding eenvoudig zelf. Bedenk wel dat als je jouw klantenbestand gaat uitbreiden, je misschien ook je online boekhouding wilt uitbreiden en je dan wellicht een boekhoudprogramma voor ZZP’ers nodig hebt in plaats van die voor starters!

Online boekhouden als MKB'er

Online boekhouden door middel van een pakket maakt jouw boekhouding efficiënter. Het maakt niet uit wat voor onderneming je hebt, als midden- en kleinbedrijf wil je vooral ontzorgd worden als het op je boekhouding aankomt. Vaak zie je bij boekhoudprogramma’s voor het MKB dat er veelal een boekhouding app bij te downloaden is, zodat meerdere gebruikers tegelijk kunnen inloggen. En je niet op kantoor hoeft te zijn.

Online boekhouden als stichting of vereniging

De boekhouding en ledenadministratie van een stichting of vereniging wil je eenvoudig en efficiënt op orde houden. Automatiseer daarom eenvoudig administratieve taken zoals facturatie en debiteurenbeheer met een online boekhoudprogramma. Bij een stichting of vereniging heb je vaak met vrijwilligers te maken, een online programma zorgt er dan voor dat iedereen op welke locatie dan ook bij de gegevens uit de boekhouding kan komen.

Altijd het beste boekhoudprogramma voor jouw bedrijf kiezen? Maak je eigen persoonlijke top drie en vergelijk de verschillende online boekhoudingprogramma's via de Appwiki vergelijker.

Vergelijk boekhoudprogramma's

Administratie en boekhouding kosten inzichtelijk

Logischerwijs wil je antwoord op de vraag wat een boekhouding gaat kosten. Het bijhouden van jouw boekhouding in een gratis systeem als Excel kost je niets, behalve je tijd. En let wel op ... jouw tijd is ook zeker geld waard! Bereken dus wat je ermee wint als je online boekhouden doet met bijvoorbeeld een online Excel systeem of dat je toch kiest voor een oplossing op maat in de vorm van een online boekhouden systeem.

Daarnaast is het zo dat hoe groter jouw boekhouding wordt, hoe ingewikkelder het wordt om te boekhouden voor jouw bedrijf. Een eenvoudige boekhouding kan je vaak zelf nog wel bijhouden zonder systeem. Wil je stappen maken met jouw bedrijf, meer klanten bedienen en meer werknemers aannemen dan zul je zien dat je niet meer helemaal uit kan met jouw simpele boekhouding.

Door een boekhoudprogramma te kopen kun je jezelf veel tijd geven. Door een online programma in de cloud af te nemen, betaal je maandelijks of jaarlijks een vaste bijdrage voor het abonnement. Vergelijk de verschillende boekhoudprogramma’s om er zeker van te zijn dat je de juiste beslissingen maakt voor jouw bedrijf.

De kosten van een online boekhouder zijn vrijwel altijd op maandbasis. Er is meestal een prijsverschil tussen pakketten. Het verschil van de pakketten zit hem met name in het aantal facturen dat je upload per jaar. De meeste online boekhouders zijn maandelijks opzegbaar.

Als je de keuze maakt voor een pakket die over meer functies beschikt. Dan is het maandelijks tarief vaak iets hoger. Bedenk altijd of je deze functionaliteiten nodig hebt. Je kunt veel boekhoud systemen ook uitbreiden naar mate jouw bedrijf groeit. 

Altijd het beste boekhoudprogramma voor jouw bedrijf kiezen? Maak je eigen persoonlijke top drie en vergelijk de verschillende online boekhoudingprogramma's via de Appwiki vergelijker.

Vergelijk boekhoudprogramma's

Het beste programma voor jouw boekhouding kiezen

Boekhouden is verplicht. Dat geldt voor elke ondernemer in Nederland. Om goed te kunnen online boekhouden wil je een goed pakket kiezen. Dat betekent dat het boekhoudprogramma bij jouw bedrijf, wensen en eisen moet passen. Daarna kun jij aan de slag om een persoonlijke top drie samen te stellen én te testen!

Door te filteren op je bedrijfsvorm en bedrijfsgrootte maak je al een voorselectie van de pakketten die bij je passen. Jouw bedrijf is dus altijd het eerste uitgangspunt waarmee jij de eerste online administratie software met elkaar kunt gaan vergelijken.

Het beste online boekhoudprogramma kenmerkt zich door dat deze bij jouw bedrijf past. Om een goede keuze te kunnen maken moet je uitgaan van jouw eigen wensen en eisen wat betreft functionaliteiten. Welke bedrijfsprocessen zou je willen automatiseren en hoe moet dit geautomatiseerd worden? Inventariseer je wensen en bedrijfsprocessen en vertaal deze naar de functies die je nodig hebt.

Heb je hulp nodig om jouw wensenlijst in kaart te brengen met onze gratis keuzehulp bieden je extra handvatten om jouw wensen en eisen voor een goed boekhoudsysteem in kaart te brengen.

Op basis van je bedrijf, je wensen en de eventuele software die je nu al gebruikt, kun je een persoonlijke top drie maken van jouw gekozen boekhouding software. De meeste boekhouding software biedt je de mogelijkheid om ze gratis te testen. Tijdens deze proefperiode kun je de boekhoudsoftware gratis en vrijblijvend testen. Door meerdere oplossingen te ervaren, weet je welke het beste bij je past. Benieuwd welke aanbieders er zijn? Bekijk en vergelijk hier het complete overzicht met online boekhoudpakketten.

Moeite met kiezen? We helpen je graag!

Veelgestelde vragen

✅  Wat is online boekhouden? 

Online boekhouden is het bijhouden van de boekhouding voor jouw onderneming via online boekhouding software. Doordat je dit online bijhoudt heb je jouw boekhouding overal ter wereld beschikbaar. Zo kun jij altijd jouw boekhouding online inzien, wijzigen en opsturen naar de Belastingdienst, boekhouder of account indien je die hebt.

✅  Waaruit bestaat een boekhouding? 

Een boekhouding bestaat uit een dagboek. De boekhouding is de financiële administratie van jouw bedrijf, hierin kun je alle inkomsten en uitgaven van jouw bedrijf registreren.  Standaard bestaat de boekhouding uit de volgende boeken: inkoopboek, verkoopboek, kasboek, memoriaal en een bankboek.

✅  Kan ik zelf boekhouden of heb ik een boekhouder nodig?

Tegenwoordig is het opzetten en bijhouden van een boekhouding niet meer heel moeilijk. Steeds meer startende ondernemers doen het dan ook zelf. Met een klein beetje hulp van de juiste software is dit heel goed zelf te doen. Zo helpt de software helpt je bij het correct verwerken van facturen en bij het opstellen van je btw-overzicht. Voor de btw-aangifte heb je dan niet meer de hulp van een boekhouder nodig. En dat scheelt vaak weer geld!

Relevante artikelen

brooke-cagle-195777-unsplash.jpg
22 juli 2022

Boekhouden met een open-source boekhoudprogramma?

Boekhouding

Ben jij op zoek naar een open source boekhoudpakket? Bekijk dan hier de voor- en nadelen zodat je een goede keuze maakt.

Lees meer 
19 juli 2022

5 handige declaratie apps voor je onkosten

DeclaratiesBoekhouding
7 juli 2022

De jaarrekening deponeren doe je zo

Boekhouding
18 juli 2021

Eenvoudig de wettelijke rente berekenen

Zelf boekhoudenBoekhouding
2 maart 2020

Administratie bijhouden als zzp'er?

AdministratieBoekhouding
Products