Het beginpunt voor je online boekhouding

Maak jouw administratie slimmer, sneller en flexibeler

Boekhoudprogramma's vergelijken en proberen

VERGELIJK EN PROBEER

Boekhoudprogramma's vergelijken en proberen

VERGELIJK EN PROBEER
VERGELIJK EN PROBEER

Appwiki maakt online boekhouden voor elk bedrijf eenvoudig

Wij brengen de gegevens van de belangrijkste boekhoudsoftware leveranciers bij elkaar en bieden jou een gratis selectietool aan. Zodat jij makkelijk het beste online administratieprogramma vindt voor jouw bedrijf.

Online boekhouden als starter

Eenvoudig je boekhouding opzetten als ondernemer? Bespaar jezelf een boekhouder en een hoop uitzoekwerk. Want met een gratis boekhoudprogramma voor startende ondernemers doe je de boekhouding eenvoudig zelf.

Bekijk alle boekhoudsoftware voor starters

 

Online boekhouden als ZZP’er

Van freelance blogger tot IT consultant. Van fotograaf tot advocaat. De boekhouding doen moet iedereen. Een administratieprogramma voor zzp’ers maakt dit een stuk eenvoudiger.

Bekijk alle boekhoudsoftware voor ZZP’ers

 

Online boekhouden als MKB'er

Een online administratie programma maakt jouw boekhouding efficiënter. Het maakt niet uit wat voor onderneming je hebt. Je wilt altijd en overal inzicht hebben in je financiële administratie.

Bekijk alle boekhoudsoftware voor MKB bedrijven

 

Online boekhouden als stichting of vereniging

De boekhouding en ledenadministratie van een stichting of vereniging wil je eenvoudig en efficiënt op orde houden. Automatiseer daarom eenvoudig administratieve taken zoals facturatie en debiteurenbeheer met een online boekhoudprogramma.

Bekijk alle boekhoudsoftware voor stichtingen 

Bekijk alle boekhoudsoftware voor verenigingen

Wij kunnen ons voorstellen dat je, net als veel andere ondernemers, vragen hebt over online boekhouden...

Wat is online boekhouden of online administratie bijhouden?

Wat is online boekhouden? Met een boekhouding wordt bedoeld: het systematisch vastleggen van financiële feiten (zoals inkomsten en uitgaven) van een persoon, een bedrijf of een (overheids)instelling. Online boekhouden doe je met een online boekhoudprogramma waarmee een groot deel van je boekhouding automatisch kan. Daardoor wordt de boekhouding een stuk efficiënter en overzichtelijker. Zo bespaar jij tijd. Een ander belangrijk voordeel van een online boekhoudprogramma is dat je overal toegang hebt tot je boekhouding. Als je maar een internetverbinding hebt gaat boekhouden online heel gemakkelijk. Met een online administratie ben je 24/7 op de hoogte van de financiële situatie van je bedrijf.

Lees hier meer over online boekhouden.

Wat doet een administratieprogramma voor mijn bedrijf?

Een goede boekhouding is essentieel voor iedere onderneming. Het geeft je inzicht in hoe je er financieel voor staat. Het is zelfs wettelijk verplicht om je boekhouding tot zeven jaar te bewaren. Zelf boekhouden met een boekhouding programma is makkelijk en snel te leren. Je hebt alleen een minimale kennis van boekhouden nodig, om de benodigde gegevens in te kunnen vullen. En kom je er niet uit? Schakel dan de hulp in van de boekhoudsoftware leverancier in plaats van meteen een dure accountant te bellen. Je gebruikt de specialist of boekhouder dus alleen voor essentiële controles, problemen en advies over complexe zaken. De rest kan je prima zelf, zo bespaar geld je op je boekhouder.

Wat zijn de voordelen van een online boekhoudprogramma?

Je boekhouding online doen heeft eindeloos veel voordelen ten opzichte van het gebruik van bijvoorbeeld Excel of offline boekhouding software. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet:

1. Bespaar tijd door eenvoudige jouw online boekhouding te koppelen

Koppel eenvoudig met de Belastingdienst, kassa, bank, en webwinkel, facturatieprogramma, debiteurenbeheer, je urenregistratie software, crm software, en kilometerregistratie software. Integratie en koppeling met systemen van de Belastingdienst, KvK of webwinkel gaat een stuk makkelijker via een webapplicatie. Dit komt doordat dit soort systemen zelf ook online beschikbaar zijn. De meeste boekhoudpakketten bieden dan ook diverse (automatische) koppelingen met apps die je al gebruikt voor je administratie.

2. Eenvoudig facturen en aanmaningen mailen vanuit je online administratieprogramma

Voorheen koppelde je een boekhoudprogramma aan bijvoorbeeld Outlook en adresbestanden. Tegenwoordig kan je met een klik op de knop een factuur en/of aanmaning versturen vanuit het online boekhoudprogramma

3. Toegankelijkheid van je (financiële) administratie in je online boekhouding

Altijd en overal heb je toegang tot je financiële administratie, omdat deze in de cloud staat. Dit maakt het delen van informatie een stuk makkelijker. Je hebt alleen een internetverbinding nodig en je kunt aan de slag.

4. Geld besparen op je boekhouder

Vrijwel alles kan je eenvoudig zelf doen met boekhouding software. Maar soms heb je met complexe vraagstukken de hulp van andere partijen toch nodig. Dan biedt de mogelijkheid om met meerdere gebruikers tegelijkertijd in te loggen uitkomst. Dit voorkomt dat er moeilijke netwerkverbindingen of constructies nodig zijn om anderen te laten meekijken.

5. Boekhouden op elk besturingssysteem

Werk je thuis met een Mac en zakelijk met Windows? Geen probleem. Wanneer je een online boekhoudprogramma gebruikt dat via de browser te benaderen is, kun je je boekhouding op bijna elk systeem bekijken. Het maakt dan niet uit of je in een Linux, Windows, Android of Mac omgeving werkt.

6. Online boekhouden is veilig: zelf back-ups maken is niet nodig

Dagelijks (handmatig) backups maken is niet meer nodig. Al jouw gegevens staan in goed beveiligde databases op de server van de aanbieder. De aanbieder maakt automatisch back-ups, zodat je nooit je gegevens kwijt raakt.

7. Altijd beschikking over de laatste mogelijkheden met je online administratieprogramma

Profiteer van de laatste mogelijkheden op allerlei gebieden door de ontwikkeling van de aanbieders. Aanbieders zorgen er bijvoorbeeld voor dat altijd de laatste regelgeving is toegepast in de boekhoudsoftware en dat de software de nieuwste functies bevat. Deze aanpassingen worden voor alle gebruikers in één keer bijgewerkt. Zo bezit jij altijd over de laatste versie.

8. Boekhoudpakket groeit met jouw onderneming mee

Bij groei van je bedrijf veranderen vaak de behoeften ook. Je kan je boekhoudpakket eenvoudig aanpassen door te upgraden met nieuwe modules. Uitbreiding met allerlei modules als gevolg van groei maakt je hele administratie efficiënter. Offline boekhoudsoftware is vaak gebonden aan één computer of systeem. Je modules upgraden kan daardoor lastig zijn. Online boekhoudsoftware heeft als voordeel dat je aanbieder extra modules eenvoudig aan of uit kan zetten. Online boekhouden vergelijking is gelukkig zo gemaakt zodat je juiste modules kiest.

Hoe veilig is een online boekhoudprogramma?

Over het algemeen is een online boekhoudprogramma veel beter beveiligd dan een offline boekhoudprogramma. Dit komt doordat aanbieders van online boekhoudprogramma’s in de meeste gevallen voldoen aan strenge eisen van het normenkader. Daarnaast besteden veel aanbieders ook behoorlijk wat geld om het Keurmerk Zeker-Online te krijgen. In andere gevallen heeft de aanbieder de beveiliging uitbesteed aan professionals, bijvoorbeeld aan een hostingbedrijf of security specialist. Online administratieprogramma’s passen in de meeste gevallen de recentste veiligheidsmaatregelen toe. Daarbij wordt alle data met een beveiligde SSL-verbinding verstuurd. Jouw gegevens zijn voor de aanbieder van je boekhoudprogramma ontzettend belangrijk, ze zullen dus veel energie steken in het beveiligen van de servers. Op deze manier is het online boekhouden veilig en betrouwbaar en is je administratie online niet in gevaar.

Lees hier meer over de veiligheid van cloud software.

Wanneer heb je boekhoudsoftware nodig?

Gebruik je nog Excel om je boekhouding te doen? Heb jij je wel eens afgevraagd of dit niet sneller, slimmer of flexibeler kan? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Met een online boekhoudprogramma doe jij je boekhouding efficiënter.

Stel je voor dat het harde werken van jouw team zijn vruchten afwerpt: je onderneming groeit hard. Maar je hebt het overzicht een beetje verloren. Met een online administratie programma heb je zo weer alles op orde én heb je meer inzicht in je financiële administratie. Ook wanneer je onderneming blijft groeien.

Daarnaast is je boekhouding doen met een online administratieprogramma echt wat voor jou als je graag efficiënter wil werken. Bespaar tijd doordat de software gebruiksklaar, overal in te zien en altijd up-to-date is.

Welke manieren zijn er om te boekhouden?

Boekhouding in Excel

Een Excel boekhouding is een optie wanneer je slechts enkele facturen per maand stuurt. Maar er zitten steeds meer nadelen aan het boekhouden in Excel. Zeker als jouw onderneming groeit is een online boekhoudprogramma gebruiken een betere optie dan werken met Excel. Boekhouden in Excel is namelijk foutgevoelig, omdat je alles handmatig moet invoeren. Je wilt natuurlijk dat de boekhouding meegroeit met jouw bedrijf. Doordat online boekhoudsoftware in de cloud werkt, heeft iedereen altijd en overal inzicht in de boekhouding. Dit bespaart tijd en maakt de werkzaamheden een stuk efficiënter.

Online boekhoudprogramma’s

Het SaaS-model, of Software as a Service, wordt vaak gebruikt door ondernemers. Je moet dan een vast bedrag per maand betalen om de rechten te verkrijgen om je boekhouding te doen. Het voordeel van boekhouden in de cloud is dat online boekhoudprogramma’s vaak het SaaS-model gebruiken. Het maken van de juiste back-ups op regelmatige basis is dan mogelijk. Dit wordt gedaan door de SaaS-leverancier. De softwareleverancier hoeft alleen de software op de server actualiseren. Daar merk je niets van en zo beschik je steeds over de juiste versie of updates. Daarnaast passen ze in de meeste gevallen ook de meeste recente veiligheidsmaatregelen toe. Hoef jij je nergens meer zorgen over te maken.

Veel onderweg? Lees dan meer over een boekhouding app.

Wat kost een online administratie programma?

De kosten van boekhoudprogramma's lopen aardig uiteen. Over het algemeen geldt: hoe meer je betaalt, hoe meer je ermee kunt.

Dit betekent dat als je meer betaalt, je ook meer kan bijhouden in je boekhouding en hoe meer je jouw boekhouding automatiseert. Voor de meeste online boekhoudpakketten betaal je maandelijks enkele tientjes. Afhankelijk van de functionaliteiten die je wilt gebruiken voor het online boekhouden, kun je voor minder dan tien euro per maand volwaardig online boekhouden. Ook hoef je niet in één keer veel te investeren voor de aanschaf van het pakket. Dit in tegenstelling tot een offline softwarepakket. Soms moeten er bij een online boekhoudprogramma wel hostingkosten worden betaald.

Gratis boekhouding software?

Ja, gratis boekhouden, het kan echt! Wil je gratis of goedkoop online boekhouden? Dan kun je ook eerst kiezen voor een gratis versie van boekhouding in de cloud. Er zijn een aantal aanbieders die een gratis boekhoudpakket aanbieden. Deze is niet voorzien van veel functies, dus wellicht dat je over moet stappen op een goedkoop online boekhoudprogramma. Vaak hebben software aanbieders een proefperiode van een maand. Door gratis online boekhouden kun je ook goed kennis krijgen van het online boekhoudprogramma. Je administratie online regelen kan dus vrij goedkoop, maar dan heb je niet alle mogelijkheden die een betaald pakket je wel biedt.

Lees hier meer over gratis boekhoudprogramma's.

Wie zijn wij?

Appwiki is dé advieswebsite op het gebied van bedrijfssoftware, gevestigd in het hart van Groningen. Het Appwiki-team is jong, gedreven en gaat iedere dag voor het beste resultaat om ondernemers te helpen.

Meer over ons.

Hoe verdienen wij?

Het gebruik van onze selectietool is helemaal gratis. Wanneer jij op één van de aanbieders klikt, ontvangen wij een daarvoor een vergoeding. Zo zorgen wij dat de hele website voor jou optimaal is en blijft!

 

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Met behulp van onze zelfontwikkelde selectietool maken wij het voor jou eenvoudig mogelijk om de beste bedrijfssoftware te selecteren. Zo wordt jouw onderneming slimmer, sneller en flexibeler.

Heb je nog vragen? Mail gerust naar hallo@appwiki.nl.

Products