1. Boekhouding
  2. Begrippen
  3. Wat is giraal geld?

Wat is giraal geld?

Giraal geld is niet-fysiek tastbaar tegoed wat direct omgewisseld kan worden voor contanten of waarmee digitaal betaald kan worden. Geld op een betaalrekening valt onder giraal geld. Wanneer het geld op de spaarrekening staat, valt het hier niet onder, omdat het niet direct in contanten opgenomen kan worden. Hiervoor moet het eerst overgeboekt worden naar de betaalrekening.

Hoe werkt giraal geld?

Giraal geld is zoals genoemd niet tastbaar en staat bijvoorbeeld op een betaalrekening. Giraal geld is officieel geen betaalmiddel, maar transacties met een pinpas worden wel geaccepteerd. Er wordt bij zo'n transactie geld overgeboekt van de ene betaalrekening naar de andere. Door de snelle opkomst van mobiele apparaten wordt het steeds gangbaarder om giraal te betalen, dit kan zijn door een iDeal betaling of via een mobiele app waarmee geld verstuurd wordt.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products