1. Facturatie
 2. Factuurprogramma

Factuurprogramma: eenvoudig online factureren

Vergelijk de beste online factuurprogramma's op prijs, functies en reviews. Probeer de software gratis en start eenvoudig met factureren!

Bekijk het complete factuurprogramma overzicht

Factuurprogramma vergelijken? Hieronder vind je een compleet overzicht van alle facturatieprogramma's. Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt. Kies vervolgens de 3 beste factuurprogramma's en voeg deze toe aan jouw vergelijking door op 'Vergelijken' te klikken.

Tip: Eenvoudig facturen maken als zzp'er? Download de gratis factuurprogramma checklist en ontdek welk factuurprogramma het beste bij je past.

#1 in Factureren!
GRATIS voor starters
Onbeperkt factureren

Gratis voor alle starters: Maak, beheer n verstuur uw facturen met e-Boekhouden.nl. Factureer online in eigen huisstijl, waardoor uw uitstraling en identiteit behouden blijft. Klanten kunnen uw factuur direct betalen via iDeal.

Ga naar website
IDEAL link op factuur
Incl. boekhouding
Gratis ondersteuning

Maak in een handomdraai offertes en facturen aan in eigen huisstijl. Startersactie: 15 maanden gratis! Maak hier het gratis account aan!

Ga naar website
Eenvoudig factureren
Win veel tijd
220+ koppelingen

Wil je geld besparen en je cashflow verbeteren? Ga digitaal factureren met het online factuurprogramma van Exact. Niet voor niets vertrouwen meer dan 500.000 bedrijven voor hun zakelijke cijfers op de slimme software van Exact.

Ga naar website
Onbeperkt factureren
Scan & Herken en UBL
iDEAL link op factuur

Met Gripp verlies je facturen nooit meer uit het oog! Gripp houdt je op de hoogte van de status van een factuur zodat je precies weet wanneer er een factuur, herinnering of aanmaning verstuurd moet worden.

Ga naar website
Onbeperkt factureren
met basisboekhouding
opstart consult

Na aanmelden kun je snel beginnen met online factureren. Doe je boekhouding zelf, of samen met je boekhouder. Na inloggen zie je op je dashboard meteen handige kengetallen en grafiekjes (omzet en kosten bijvoorbeeld).

Ga naar website
Super makkelijk
Factuur in huisstijl
Super Handige App!

Slimme ondernemers kiezen voor factureren met Rompslomp.nl. Met ht meest eenvoudige factuurprogramma: Rompslomp, wordt factureren een fluitje van een cent! Maak onbeperkt & GRATIS je facturen

Ga naar website
Gebruiksvriendelijk
Wij spreken jouw taal
Factureer via de app

Factureer gemakkelijk en snel al jouw klanten wanneer jou dat uitkomt. Of je nu achter je computer zit of dat je ergens zit te wachten. Wij maken jouw facturatie real easy, waar én wanneer jij dat wilt.

Ga naar website
Agenda gestuurd
Complete administratie
Geen boekhoudkennis

Met Vixum kan je zo snel factureren, je hoeft er geen tijd meer voor vrij te maken. Facturen verstuur je makkelijk vanuit je agenda. Wij zetten alle gegevens al voor je klaar. Zo heb jij meer tijd voor dingen die je verder brengen

Ga naar website

Teamleader

Van uur tot factuur
Debiteuren overzicht
Koppel je boekhouding

Teamleader maakt factureren makkelijk voor mkb'ers: koppel je boekhouding aan je CRM, zet offertes en uren eenvoudig om in een factuur in jouw eigen huisstijl en laat je klanten moeiteloos online betalen.

Meer informatie

PerfectView CRM

Alles-in-één systeem
Eén pakket, één prijs
Nederlandse Helpdesk

Verhoog je omzet met PerfectView CRM Online. Houd offertes, facturen en klantrelaties overzichtelijk in één systeem. PerfectView biedt 14 dagen onbeperkt proberen en daarna een scherpe prijs van €12,50 per licentie!

Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Hoe factureren?
Aanvullingen
Factuur maken
Administratie
Betaling
Extra functies
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

De beste factuurprogramma's voor:

Appwik expert

Het beste factuurprogramma voor jouw situatie?

Download gratis onze checklist om het beste facturatieprogramma als zzp'er te kiezen. Aan de hand van een aantal simpele vragen, ontdek je waar je op moet letten en welke functies je echt nodig hebt.

Download gratis checklist

Elke maand moeten er facturen verstuurd worden voor geleverde goederen of diensten. Of je nou een starter, ZZP’er, MKB’er, vereniging of stichting bent. Je kunt er niet omheen. Een factuurprogramma helpt je hierbij. Maar welk facturatie programma is het beste voor jou? Kies je voor betaalde of gratis facturatie software? En hoe zit een factuurprogramma eigenlijk in elkaar?

Wij snappen dat je deze vragen hebt en vertellen je hier graag meer over. Zodat jij de juiste keuze voor een factuur programma kunt maken.

Wat is een factuurprogramma?

Een factuur programma is software waarmee je facturen kunt maken en versturen. Niet de leukste klus, maar wel nodig voor je bedrijfsadministratie. Je bent als ondernemer namelijk verplicht om je bedrijfsadministratie bij te houden. De Belastingdienst kan je bedrijfsadministratie namelijk controleren. Ook ontvang je zonder facturatie geen betaling.

Je kunt je facturen in Excel of Word maken, maar dat is een tijdrovende klus. Een factuurprogramma is een makkelijke manier om een professionele factuur te maken. Het is niet alleen eenvoudig, het scheelt ook veel tijd en geld.

Een facturatie programma is niet alleen handig voor het maken en versturen van facturen. De facturatie software beschikt namelijk ook over allerlei functionaliteiten, zoals een bankkoppeling, btw overzicht en het automatiseren van betalingsherinneringen.

Ook zorgt een factuurprogramma voor overzicht en dat is voor je bedrijfsadministratie erg belangrijk. Niet alleen belangrijk voor jouw bedrijf, maar ook voor de boekhouder. Doordat je verschillende processen met een factuurprogramma kunt automatiseren, is je facturatie altijd up-to-date.

Welke factuurprogramma’s zijn er?

Als ondernemer heb je de keuze uit verschillende facturatie programma’s. De facturatie software kan verschillen in functionaliteiten of is juist geschikt voor een bepaalde bedrijfsvorm of branche. Om erachter te komen welk facturatie programma het beste bij jouw bedrijf past, kun je jezelf een paar vragen stellen zoals:

 • Hoe wil je een factuur sturen?
 • Wil je ook een offerte kunnen maken of vind je dat niet nodig?
 • Moet het factuurprogramma over een bankkoppeling beschikken?
 • Wil je het facturatie programma aan het boekhoudprogramma kunnen koppelen?

Door deze vragen te beantwoorden krijg je inzicht in je wensen, wat je helpt om de juiste keuze voor een factuurprogramma te maken.

Factuur programma's, welke zijn er?

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Kosten van een facturatie programma

De kosten van een factuurprogramma verschillen per software. Sommige facturatie systemen zijn zelfs gratis. Een betaald factuurprogramma heeft in vergelijking tot gratis software vaak meer functionaliteiten en een goede back-up. Je betaalt dan vaak maandelijks abonnementskosten, die ook weer zakelijk aftrekbaar zijn. Vaak geldt: hoe duurder het factuurprogramma, hoe meer functies. Bedenk daarom goed welke functies je echt nodig hebt bij een factuurprogramma.

Over het algemeen wegen de voordelen van een facturatie programma meer op tegen de kosten. Uiteindelijk kan het zelfs geld opleveren; je bent namelijk een stuk minder tijd kwijt aan je bedrijfsadministratie en tijd is geld.

Appwiki tip: is het een betaald factuurprogramma? Test de facturatie software dan eerst gratis.

Functionaliteiten factuurprogramma

Een facturatie programma is niet alleen handig voor het versturen van facturen. Een factuurprogramma kan over verschillende functionaliteiten beschikken waarmee je nog meer tijd kunt besparen op factureren:

 • Offerte maken en versturen
 • Urenregistratie
 • Boekhouding
 • CRM-systeem
 • Bankkoppeling
 • Inkoopfacturen inboeken
 • Bankafschriften importeren
 • Btw-aangifte overzicht
 • Betalingsherinneringen

Offerte maken en versturen

Met een factuur programma stel je ook eenvoudig een offerte samen. Hierin leg je vast wat je doet en voor welke prijs. Vanuit de facturatie software stuur je deze offerte gelijk door naar de klant. Wist je dat je met een factuurprogramma, de offerte in één klink omzet in een factuur?

Urenregistratie

Wanneer je als ondernemer aan een urencriterium voldoet, levert dit belastingvoordelen op. Werk je bijvoorbeeld minimaal 1.225 uur in een kalenderjaar? Dan heb je recht op aftrekposten zoals startersaftrek en zelfstandigenaftrek. Bij verschillende facturatie software kun je eenvoudig je uren registreren. Hierdoor heb je inzichtelijk hoeveel uren je in een kalenderjaar hebt besteed aan je onderneming.

Factuur programma helpt met urenregistratie maakt het makkelijk

Boekhouding

Je facturen zijn onderdeel van je boekhouding. Vaak is een factuurprogramma gekoppeld aan een boekhoudprogramma. Wanneer je een factuur verstuurt, wordt deze gelijk in de boekhouding verwerkt. Heb je een kleine onderneming? Dan is een boekhoudprogramma niet altijd nodig en kun je de boekhouding bijhouden in een factuurprogramma.

Filter deze extra functionaliteiten bij het vergelijken van factuurprogramma’s.

CRM-systeem

Als ondernemer is het belangrijk om je klantgegevens vast te leggen zodat je deze makkelijk kunt raadplegen wanneer je een factuur gaat opstellen. Dit kun je zelf bijvoorbeeld bijhouden in Word of Excel. Maar het kan een stuk makkelijker via een CRM-systeem. CRM staat voor Customer Relation Management, hiermee kun je je klantenbestand eenvoudig bijhouden. Je kunt het ook gelijk in een facturatie programma verwerken, wanneer het factuurprogramma over een CRM-systeem beschikt. Zo blijft het overzichtelijk en voeg je de gegevens eenvoudig toe aan een factuur. Hierdoor vind je alle informatie op één plek terug.

Bankkoppeling

Wanneer je een factuur verstuurt, dient deze betaald te worden. Om je boekhouding overzichtelijk te houden wil je weten welke betalingen wel en niet zijn gedaan. Door een bankkoppeling zie je gelijk in het factuurprogramma welke facturen nog open staan. Zodra er een betaling wordt gedaan op jouw (zakelijke) rekening, herkent het factuurprogramma deze aan de hand van diverse factuurgegevens. Dit scheelt veel tijd en werk voor de belastingaangifte.

Bankafschriften importeren

In plaats van een bankkoppeling, kun je ook bankafschriften importeren. Hierbij importeer je de bankafschriften handmatig in het factuurprogramma. De facturatie software linkt deze bankafschriften dan aan de juiste betaling.

Inkoopfacturen inboeken

Er komt niet alleen geld binnen bij je onderneming, er gaat ook weer geld uit. Je maakt als ondernemer namelijk bepaalde kosten voor producten of diensten. Wanneer de belastingaangifte eraan komt, verzamel je alle bonnetjes en digitale inkoopfacturen. Dit is bij een factuurprogramma niet nodig.

Koop je een product of dienst? Dan kun je de inkoopfactuur gelijk doorsturen naar jouw online facturatie software. De inkoopfacturen worden dan verwerkt en staan klaar voor de belastingaangifte. Beschikt het factuurprogramma ook over de hierboven genoemde bankkoppeling? Dan linkt de facturatie software de inkoopfactuur aan de betaling van je (zakelijke) rekening.

Btw-aangifte overzicht

De Btw-aangifte komt er weer aan. Je wilt graag weten hoeveel Btw je het afgelopen kwartaal binnen hebt gekregen. Je kunt natuurlijk alle Btw bedragen van de factureren bij elkaar optellen, maar er is nog een makkelijkere manier.

Een facturatie programma kan dit namelijk ook inzichtelijk brengen. Zo kan je het hele kwartaal zien hoeveel Btw er op jouw (zakelijke) rekening is binnengekomen. Dit kun je op elk moment raadplegen, zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Betalingsherinneringen

Op een factuur staat een betalingstermijn vermeld. Indien de klant niet binnen deze betalingstermijn betaalt, is het tijd om een betalingsherinnering te sturen. Bij een factuurprogramma kun je automatisch of binnen één klik een betalingsherinnering versturen. Hiermee voorkom je dat de betaling uitblijft.

Welk factuurprogramma past bij mijn bedrijf?

Appwiki helpt je graag om in slechts een paar minuten het juiste factuurprogramma voor jouw bedrijf te vinden. Voordat je een keuze voor een facturatie programma kunt maken, is het belangrijk om in kaart te brengen wat je wensen en eisen zijn. Stel jezelf verschillende vragen om hier inzicht in te krijgen.

Appwiki tip: Test facturatie software eerst tijdens een gratis proefperiode.

Over welke functionaliteiten moet het factuurprogramma bijvoorbeeld beschikken? Vind je iDeal of Paypal integratie handig? Of wil je een factuurprogramma met een factuur app? Ook kun je filteren op je branche en bedrijfsvorm. Zo blijven er alleen factuurprogramma’s over die bij jouw bedrijf passen. Maak je persoonlijke top drie en vergelijk deze factuurprogramma’s via de Appwiki vergelijker. Zo vind je eenvoudig het beste factuurprogramma voor jouw bedrijf.

Altijd het beste factuurprogramma voor jouw bedrijf kiezen? Maak je eigen persoonlijke top drie en vergelijk de verschillende online facturatie software via de Appwiki vergelijker.

Altijd het beste factuurprogramma voor jouw bedrijf kiezen? Maak je eigen persoonlijke top drie en vergelijk de verschillende online facturatie software via de Appwiki vergelijker.

Vergelijk factuur programma's

Veelgestelde vragen

✅  Wat doet een factuurprogramma?

Een facturatieprogramma helpt je met het maken en versturen van facturen voor jouw onderneming. Een facturatie programma automatiseert incasso’s en zorgt ervoor dat je precies inzichtelijk hebt welke facturen je verstuurd en geïncasseerd hebt. Met een online facturatieprogramma digitaliseer je alles wat met jouw facturatie en administratie te maken heeft.

✅  Welke facturatieprogramma’s zijn er allemaal?

Je hebt veel verschillende facturatieprogramma’s waaruit je als ondernemer kunt kiezen. Vaak zijn deze toegespitst of je een ZZP’er, MKB’er of bijvoorbeeld stichting of vereniging bent. Door verschillende aanbieders van facturatieprogramma’s met elkaar te vergelijken en het programma gratis te testen weet jij of het gekozen programma bij jouw bedrijf past.

✅  Ben je als ondernemer verplicht om een factuurprogramma aan te schaffen?

Als ondernemer ben je niet verplicht om een facturatieprogramma aan te schaffen. Toch kan het voor jou veel tijd en daarmee dus geld schelen als je jouw vacature, betalingsherinneringen en periodieke facturen met een facturatieprogramma verstuurt. Bedenk dus goed waar je jouw tijd aan kwijt wilt of dat een facturatieprogramma jou hierbij kan helpen.

✅  Ik heb een webwinkel, is een factuurprogramma handig voor mij?

Steeds meer mensen beginnen een webwinkel. De aanbieders van Nederlandse factuurprogramma’s spelen daarop in. Een factuur handmatig maken gaat je in het begin nog wel goed af. Al snel merk je dat het veel tijd kost en het factureren automatiseren toch wel fijn is. Veel webshop- en facturatie software koppelen met elkaar. Hierdoor verstuur je automatisch een online factuur naar je klanten zodra er een order is geplaatst in je webwinkel. Ook dit scheelt je veel tijd als ondernemer. Extra tijd om aan de kern van je onderneming te besteden, dankzij een factuurprogramma.

✅  Zijn gratis factuurprogramma’s net zo goed als betaalde factuurprogramma’s?

Wanneer je op zoek bent naar een factuurprogramma, heb je de keuze tussen gratis- en betaalde facturatie software. Een gratis factuur programma doet niet per se onder voor betaalde facturatie software. Een betaald factuurprogramma heeft in vergelijking tot gratis software vaak meer functionaliteiten en een goede back-up. Verstuur je weinig facturen en heb je niet veel eisen? Dan voldoet een gratis factuurprogramma. Wil je beschikken over alle functionaliteiten? Dan sluit betaalde facturatie software beter aan op jouw wensen. Sommige factuurprogramma’s hebben starters acties, waardoor je het gebruik van de facturatie software het eerste jaar gratis is. Ook kun je een factuurprogramma’s vaak eerst gratis testen, voordat je de overstap maakt.

Relevante artikelen

rawpixel-423658-unsplash.jpg
Gisteren

Waarom is een rittenregistratie zo belangrijk?

RittenregistratieRittenregistratie

Waar moet een rittenregistratie allemaal aan voldoen? Leuk is dat hé? Rijden in de auto van de zaak. Toch komt er meer bij kijken dan alleen instappen en wegrijden. Hoe je de rittenregistratie bijhoudt en waarom het belangrijk is, lees je hier!

Lees meer 
Gisteren

Voorraadbeheer app: wat zijn de voordelen?

VoorraadbeheerVoorraadbeheer
10 november 2020

Hoe CRM jouw sales een boost geeft

CrmOfferteCrmCrm
2 maart 2020

Administratie bijhouden als zzp'er?

AdministratieBoekhoudingBoekhoudingBoekhouding
Products