1. Facturatie
 2. Factuur programma

Factuur programma: eenvoudig online factureren

Vergelijk de beste online facturatie software op prijs, functies en reviews. Probeer de software gratis en start eenvoudig met factureren!

Bekijk het complete factuur software overzicht

Factuurprogramma vergelijken? Hieronder vind je een compleet overzicht van alle facturatie software. Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt. Kies vervolgens de drie beste factuurprogramma's en voeg deze toe aan jouw vergelijking door op 'Vergelijken' te klikken.

Tip: Eenvoudig facturen maken als zzp'er? Download de gratis factuurprogramma checklist en ontdek welk factuurprogramma het beste bij je past.

47% stijging
Automatiseer facturen
Goedkeuringsflow

Neem controle over je zakelijke uitgaven. Minder papierwerk, meer controle over uitgaven, een snellere maandafsluiting en accuratere rapportage.

Ga naar website
#1 in Factureren!
GRATIS voor starters
Onbeperkt factureren

Een compleet facturatieprogramma! Maak, beheer en verstuur je facturen met e-Boekhouden.nl. Factureer in eigen huisstijl en laat klanten direct betalen via iDeal.

Ga naar website
#1 volgens accountants
Handige dashboards
Probeer 1 maand gratis

Een compleet online facturatieprogramma voor Ondernemers? Ja, dat bestaat! Met AFAS SB maak je niet alleen gemakkelijk offertes en facturen, maar wordt ook je btw-aangifte een makkie. Gebruiksvriendelijke en compleet!

Ga naar website
Van uur tot factuur
Debiteuren overzicht
Koppel je boekhouding

Teamleader maakt factureren makkelijk voor mkb'ers: koppel je boekhouding aan je CRM, zet offertes en uren eenvoudig om in een factuur in jouw eigen huisstijl en laat je klanten moeiteloos online betalen.

Ga naar website
IDEAL link op factuur
Incl. boekhouding
Gratis ondersteuning

Maak in een handomdraai offertes en facturen aan in eigen huisstijl. Startersactie: 15 maanden gratis! Maak hier het gratis account aan!

Ga naar website
Makkelijk boekhouden
Onbeperkt factureren
30 dagen gratis

In minder tijd je administratie gedaan, zonder kennis van boekhouden? Het kan met SnelStart. Onbeperkt offertes en facturen sturen. Je btw-aangifte is zo gedaan. En dat voor een vast bedrag per maand + de eerste 30 dagen gratis.

Ga naar website
Tot 85% tijdbesparing
Met boekhoudkoppeling
Financiële rapportages

Bespaar tot wel 85% tijd op je facturatie met Simplicate software. Koppel je boekhoudpakket, en genereer automatisch facturen die je met één druk op de knop verstuurd. En real-time bijgewerkt worden in je boekhouding.

Ga naar website
Onbeperkt factureren
met basisboekhouding
opstart consult

Na aanmelden kun je snel beginnen met online factureren. Doe je boekhouding zelf, of samen met je boekhouder. Na inloggen zie je op je dashboard meteen handige kengetallen en grafiekjes (omzet en kosten bijvoorbeeld).

Ga naar website
Betalingsherinneringen
Voorraadbeheer
9.7/10 (300+ reviews)

Facturen versturen in uw eigen huisstijl. Inclusief periodieke facturatie, betalingsherinneringen, product- en voorraadbeheer en meer!

Ga naar website
Offertes en facturen
Voor uren en producten
Factureer in huisstijl

Met enkele simpele handelingen is een factuur zo gemaakt en direct per e-mail (als PDF en UBL) verstuurd. DigiBTW biedt facturatie- en boekhoudsoftware speciaal voor zzp'ers. Incl. facturatie, uren- en rittenregistratie en meer!

Ga naar website
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Hoe factureren?
Aanvullingen
Factuur maken
Administratie
Betaling
Extra functies
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

De beste factuurprogramma's voor:

Appwik expert

Het beste factuurprogramma voor jouw situatie?

Download gratis onze checklist om het beste facturatieprogramma als zzp'er te kiezen. Aan de hand van een aantal simpele vragen, ontdek je waar je op moet letten en welke functies je echt nodig hebt.

Download gratis checklist

Een factuur programma gebruiken

Elke maand moeten er facturen verstuurd worden voor geleverde goederen of diensten. Of je nou een starter, ZZP’er, MKB’er, vereniging of stichting bent. Je kunt er niet omheen. Die eerste factuur verstuur je nog wel zo even, maar daarna worden het er steeds meer.

Een factuurprogramma helpt je hierbij. Maar welk facturatie programma is het beste voor jou? We snappen dat je door alle keuzes die je kunt maken, niet meer weet wat nu het beste bij jouw bedrijf past.

Kies je voor betaalde of gratis factuurverwerking software? Welke zijn eenvoudig te gebruiken? En hoe zit een factuur programma eigenlijk in elkaar? Betaal je per offertes en facturen of kun je hier zelf een keuze in maken?

Wij snappen dat je deze vragen hebt en vertellen je hier graag meer over. Zodat jij de juiste keuze kunt maken.

Gebruikmaken van facturatie software

Een factuur programma is software waarmee je facturen kunt maken en versturen. Facturen maken is misschien niet de leukste klus, maar wel nodig voor je bedrijfsadministratie. Je bent als ondernemer namelijk verplicht om je bedrijfsadministratie bij te houden. De Belastingdienst kan je bedrijfsadministratie namelijk controleren. Ook ontvang je zonder facturatie geen betaling.

Je kunt facturen via verschillende tools en kanalen versturen. Je kunt je facturen in Excel of Word maken, maar dat is een tijdrovende klus. Een factuurprogramma is een makkelijke manier om een professionele factuur te maken. Het is niet alleen eenvoudig, het scheelt ook veel tijd en geld.

Een facturatieprogramma is niet alleen handig voor het maken en versturen van facturen. De facturatie software beschikt ook over allerlei functionaliteiten.

Ook zorgt een factuurprogramma voor overzicht en dat is voor je bedrijfsadministratie erg belangrijk. Niet alleen belangrijk voor jouw bedrijf, maar ook voor de boekhouder. Doordat je de digitale factuurverwerking kunt automatiseren, is je facturatie altijd up-to-date.

Welke factuurprogramma’s zijn er?

Als ondernemer heb je de keuze uit verschillende factuur software. De facturatie software kan verschillen in functionaliteiten of is juist geschikt voor een bepaalde bedrijfsvorm of branche. Zo heb je programma’s speciaal voor ZZP’ers of kleine bedrijven.

Wat het beste bij jou past beslis je zelf. Kijk naar wat er mogelijk is en besluit functionaliteiten toe te voegen of juist achterwege te laten.

Om erachter te komen welk facturatie programma het beste bij jouw bedrijf past, kun je jezelf een paar vragen stellen zoals:

 • Hoe wil je een factuur sturen?
 • Wil je ook een offerte kunnen maken of vind je dat niet nodig?
 • Moet het factuurprogramma over een bankkoppeling beschikken?
 • Wil je het facturatie programma aan het boekhoudprogramma kunnen koppelen?

Door deze vragen te beantwoorden krijg je inzicht in je wensen, wat je helpt om de juiste keuze voor een factuurprogramma te maken.​

Factuur programma's, welke zijn er?

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Jouw facturatie moet aan bepaalde eisen voldoen. Alleen dan heb je een kloppende boekhouding. Die eisen zitten automatisch in een factuurprogramma verwerkt. Hiermee kun je dus een hoop geld besparen, want je weet zeker dat je geen onnodig risico loopt en jouw facturen verkeerd opmaakt, verstuurt of bewaart.

Denk aan eisen zoals:

 • NAW-gegevens van jouw bedrijf en de ontvangende partij
 • KVK- en BTW nummer
 • Waar de factuur voor is, dus de geleverde dienst of het product
 • Het geldende BTW tarief voor jouw kloppende BTW overzicht
 • Het factuurbedrag (excl. en incl. BTW)
 • De leverdatum

Kosten van een facturatie programma

De kosten van een factuurprogramma verschillen per software. Sommige facturatie systemen zijn zelfs gratis en vrijblijvend. Dan kun je alle onderdelen eerst uitproberen voordat je tot aanschaf overgaat.

Een betaald factuurprogramma heeft in vergelijking tot gratis software vaak meer functionaliteiten en een goede back-up. Je betaalt dan vaak maandelijks abonnementskosten, die ook weer zakelijk aftrekbaar zijn. Vaak geldt: hoe duurder het factuurprogramma, hoe meer functies. Bedenk daarom goed welke functies je echt nodig hebt bij een factuur programma.

Over het algemeen wegen de voordelen van een facturatie programma meer op tegen de kosten. Uiteindelijk kan het zelfs geld opleveren; je bent namelijk een stuk minder tijd kwijt aan je bedrijfsadministratie en tijd is geld. Basis factuur software kan al starten vanaf € 5,95 per maand. Nou, daarvoor hoef je niet eens zoveel extra facturen te versturen!

Appwiki tip: is het een betaald factuurprogramma? Test de facturatie software dan eerst gratis.

Functionaliteiten factuur programma

Een facturatie programma is niet alleen handig voor het versturen van facturen. Een factuurprogramma kan over verschillende functionaliteiten beschikken waarmee je nog meer tijd kunt besparen op factureren.

Daarnaast kun je jouw eigen huisstijl toevoegen, zodat al jouw facturen dezelfde opmaak hebben.

Urenregistratie

Wanneer je als ondernemer aan een urencriterium voldoet, levert dit belastingvoordelen op. Werk je bijvoorbeeld minimaal 1.225 uur in een kalenderjaar? Dan heb je recht op aftrekposten zoals startersaftrek en zelfstandigenaftrek.

Bij verschillende facturatie software kun je eenvoudig je uren registreren. Hierdoor heb je inzichtelijk hoeveel uren je in een kalenderjaar hebt besteed aan je onderneming.

Factuur programma helpt met urenregistratie maakt het makkelijk

Boekhouding

Je facturen zijn onderdeel van je boekhouding. Vaak is een factuurprogramma gekoppeld aan een boekhoudprogramma. Wanneer je een factuur verstuurt, wordt deze gelijk in de boekhouding verwerkt. Heb je een kleine onderneming? Dan is een boekhoudprogramma niet altijd nodig en kun je de boekhouding bijhouden in een factuurprogramma.

Filter deze extra functionaliteiten bij het vergelijken van factuurprogramma’s.

CRM-systeem

Als ondernemer is het belangrijk om je klantgegevens vast te leggen zodat je deze makkelijk kunt raadplegen wanneer je een factuur gaat opstellen. Maak het jezelf makkelijk en leg de koppeling met een CRM-systeem of kies voor software voor je facturen die dit zelf ondersteunt.

Zo blijft het overzichtelijk en voeg je de gegevens eenvoudig toe aan een factuur. Bovendien kun je met en CRM ook zien of jouw digitale facturen die je per e-mail verstuurt wel geopend worden.

Bankafschriften importeren

In plaats van een bankkoppeling, kun je ook bankafschriften importeren. Hierbij importeer je de bankafschriften handmatig in het factuurprogramma. De facturatie software linkt deze bankafschriften dan aan de juiste betaling.

Btw-aangifte overzicht

Btw is de belasting die je betaalt over jouw omzet. Hoeveel je betaalt aan btw is natuurlijk afhankelijk van jouw omzet. Met een facturatie programma kan dit ontzettend makkelijk gedaan worden en heb je veel meer inzicht. Zo kun je het hele kwartaal zien hoeveel btw er op jouw (zakelijke) rekening is binnengekomen. Dit kun je op elk moment raadplegen, zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Voordelen van een factuurprogramma

Er zitten veel voordelen aan factuurprogramma's. Zo heb je overal toegang tot je gegevens, zelfs op je smartphone! Daarnaast wordt er continu aan de software ontwikkeld zodat de software zich steeds verbeterd en aanpast aan de eisen van deze tijd. Dit komt mede doordat je alleen maar een browser hoeft te hebben om het programma te gebruiken. Daarnaast komt er steeds meer factuursoftware met een eigen app.

En zo zijn er nog meer voordelen:

Overal toegang tot je factuurprogramma

Het meest opvallende voordeel van een online factuurprogramma ten opzichte van een offline factuurprogramma is dat je werkelijk overal toegang hebt tot de software. Of je nu werkt met Windows of Mac, welke merk smartphone je ook hebt of wat je favoriete browser ook is, je kunt overal inloggen in de webapplicatie en meteen je eerste factuur maken.

Facturen versturen in eigen huisstijl

Wil je dat je facturen herkenbaar zijn? Dan kies je voor een factuurprogramma dat je de mogelijkheid biedt om je facturen op te maken in je eigen huisstijl. Op die manier is je factuur een extra manier om je visitekaartje af te geven. 

Automatisch facturen en herinneringen verzenden

Als je veel facturen verstuurt is het gemakkelijk om de mogelijkheid te hebben om automatisch facturen en herinneringen te versturen. Zo hoef je niet zelf bij te houden welke klanten al betaald hebben en welke niet. Dit verkleint het risico op wanbetaling en zorgt voor een duidelijk systeem in je facturatie. Zo weet ook de klant altijd waar deze aan toe is.

Processen koppelen en automatiseren

Integratie en koppeling met systemen van de belastingdienst, KvK of webwinkel gaat een stuk makkelijker via een webapplicatie, dat geld dus ook voor factuurprogramma's. Veel leveranciers van factuaratie software hebben zelf koppeling met andere softwareleveranciers van o.a.:

Zo kun je van gewerkte uren direct een digitale factuur en de betaling verwerken in je boekhoudpakket. Door koppeling van de verschillende software pakketten verklein je de kans op fouten door handmatige overname van gegevens en minimaliseer je de tijd die je kwijt bent aan je administratie, doordat je alles maar één keer hoeft in te voeren.

Welke koppelingen precies mogelijk zijn verschilt per factuurprogramma. Maar zelfs wanneer er geen standaard koppeling bestaat met je boekhoudsoftware, kan deze in sommige gevallen nog worden gemaakt via een API.

Inkoopfacturen inboeken

Naast het inboeken van verkoopfacturen, biedt de meeste facturatie software je de mogelijkheid om ook inkoopfacturen in te boeken. Zo creëer je overzicht in je administratie en verwerk je alle facturen op één centrale plek. Inkomende en uitkomende bedragen zijn verzameld en snel te overzien.

Online software levert geld op

Wat levert het nou in harde euro's op om online software te gebruiken in plaats van Word of Excel? Dat bereken je als volgt. Bekijk hoe lang je:

 • per factuur bezig bent om alle gegevens in een Word document te krijgen
 • zelf de BTW te berekenen
 • de factuur op te slaan als PDF bestand en dit bestand vervolgens te versturen via de mail.

Doe dit maal het aantal facturen die je gemiddeld in de maand stuurt. De uitkomst daarvan vermenigvuldig je met je eigen uurtarief en je weet wat facturen maken met Word kost.

Trek daar een tientje in de maand voor een online factuurprogramma vanaf en tel uit je winst. En dan hebben we nog niet eens over de rest van de administratie en het doen van de BTW aangifte.

Makkelijk samenwerken met de boekhouder

Een van de voordelen van het overal toegang hebben, is het makkelijker kunnen delen van informatie. Je kunt op verschillende manieren samenwerken met je boekhouder (of accountant). De makkelijkste manier is een directe koppeling tussen jouw factuurprogramma en de boekhoudsoftware van de boekhouder.

Een andere goede manier is om je boekhouder gewoon toegang te geven tot jouw administratie. Hij kan er dan zelf uithalen wat hij nodig heeft voor belastingaangiften en rapportage.

De derde manier is periodiek een export naar bijvoorbeeld CSV te maken en dit tekstbestand naar de boekhouder te sturen. Hij kan dit dan uploaden in zijn software.

Welk factuurprogramma past bij mijn bedrijf?

Elke ondernemer heeft baat bij hulp. Hulp in de vorm van informatie of bijvoorbeeld goede software. Appwiki helpt je graag om in slechts een paar minuten het juiste factuurprogramma voor jouw bedrijf te vinden. Er zijn immers heel wat programma’s om uit te kiezen.

Voordat je een keuze voor een facturatie programma kunt maken, is het belangrijk om in kaart te brengen wat je wensen en eisen zijn. Stel jezelf verschillende vragen om hier inzicht in te krijgen.

Appwiki tip: Test facturatie software eerst tijdens een gratis proefperiode.

Over welke functionaliteiten moet het factuurprogramma bijvoorbeeld beschikken? Vind je iDeal of Paypal integratie handig? werk je met een mac of Windows-systeem? Of wil je een factuurprogramma met een factuur app? Ook kun je filteren op je branche en bedrijfsvorm. Zo blijven er alleen factuurprogramma’s over die bij jouw bedrijf passen.

Maak je persoonlijke top drie en vergelijk deze factuurprogramma’s via de Appwiki vergelijker. Zo vind je eenvoudig het beste factuur programma voor jouw bedrijf.

Altijd het beste factuurprogramma voor jouw bedrijf kiezen? Maak je eigen persoonlijke top drie en vergelijk de verschillende online facturatie software via de Appwiki vergelijker.

Vergelijk factuur programma's

Veelgestelde vragen

Wat doet een factuurprogramma?

Een facturatieprogramma helpt je met het maken en versturen van facturen voor jouw onderneming. Een facturatie programma automatiseert incasso’s en zorgt ervoor dat je precies inzichtelijk hebt welke facturen je verstuurd en geïncasseerd hebt. Met een online facturatieprogramma digitaliseer je alles wat met jouw facturatie en administratie te maken heeft.

Welke facturatieprogramma’s zijn er allemaal?

Je hebt veel verschillende facturatieprogramma’s waaruit je als ondernemer kunt kiezen. Vaak zijn deze toegespitst of je een ZZP’er, MKB’er of bijvoorbeeld stichting of vereniging bent. Door verschillende aanbieders van facturatieprogramma’s met elkaar te vergelijken en het programma gratis te testen weet jij of het gekozen programma bij jouw bedrijf past.

Ben je als ondernemer verplicht om een factuurprogramma aan te schaffen?

Als ondernemer ben je niet verplicht om een facturatieprogramma aan te schaffen. Toch kan het voor jou veel tijd en daarmee dus geld schelen als je jouw vacature, betalingsherinneringen en periodieke facturen met een facturatieprogramma verstuurt. Bedenk dus goed waar je jouw tijd aan kwijt wilt of dat een facturatieprogramma jou hierbij kan helpen.

Ik heb een webwinkel, is een factuurprogramma handig voor mij?

Steeds meer mensen beginnen een webwinkel. De aanbieders van Nederlandse factuurprogramma’s spelen daarop in. Een factuur handmatig maken gaat je in het begin nog wel goed af. Al snel merk je dat het veel tijd kost en het factureren automatiseren toch wel fijn is. Veel webshop- en facturatie software koppelen met elkaar. Hierdoor verstuur je automatisch een online factuur naar je klanten zodra er een order is geplaatst in je webwinkel. Ook dit scheelt je veel tijd als ondernemer. Extra tijd om aan de kern van je onderneming te besteden, dankzij een factuurprogramma.

Zijn gratis factuurprogramma’s net zo goed als betaalde factuurprogramma’s?

Wanneer je op zoek bent naar een factuurprogramma, heb je de keuze tussen gratis- en betaalde facturatie software. Een gratis factuur programma doet niet per se onder voor betaalde facturatie software. Een betaald factuurprogramma heeft in vergelijking tot gratis software vaak meer functionaliteiten en een goede back-up. Verstuur je weinig facturen en heb je niet veel eisen? Dan voldoet een gratis factuurprogramma. Wil je beschikken over alle functionaliteiten? Dan sluit betaalde facturatie software beter aan op jouw wensen. Sommige factuurprogramma’s hebben starters acties, waardoor je het gebruik van de facturatie software het eerste jaar gratis is. Ook kun je een factuurprogramma’s vaak eerst gratis testen, voordat je de overstap maakt.

Relevante artikelen

rawpixel-267082-unsplash.jpg
19 juni 2024

Inkoopfacturen inboeken: hoe verwerk je inkoopfacturen?

Facturatie

Een inkoopfactuur boeken: hoe doe je dat? In dit artikel leggen we uit wat een inkoopfactuur is en geven we je handige tips om inkoopfacturen in te boeken.

Lees meer 
11 juni 2024

Wat zijn de wettelijke eisen voor facturen?

BelastingFacturatie
30 september 2023

Administratie bijhouden als zzp'er?

AdministratieBoekhouding
Products