1. Facturatie
 2. Factuur programma
 1. Facturatie
 2. Factuur programma

Factuurprogramma's vergelijken

Vergelijk en probeer gratis de beste facturatie software

Beste factuurprogramma's voor:

De beste factuur software voor jou:

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Eenvoudig software kiezen in 5 stappen

1. Vertel ons over je bedrijf We willen graag je bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte weten zodat we eenvoudig een voorselectie kunnen maken op basis van onze data.

2. Jouw wensenlijst Wij inventariseren jouw wensen en bedrijfsprocessen en vertalen dit naar de functies die je nodig hebt. Ook de oplossingen die je nu gebruikt nemen we mee.

3. Bekijk je persoonlijke top 3 Op basis van je bedrijf, je wensen en de software die je gebruikt, maken wij een persoonlijke top 3 van de beste software voor jou.

4. Probeer de beste oplossingen Probeer gratis en vrijblijvend jouw software top 3. Door meerdere oplossingen te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

5. Evalueer en maak je keuze Vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de functies, gebruiksgemak en support. Kies dan de software die het beste bij je past. Zo maakt Appwiki softwareselectie eenvoudig.

Arjan
Arjan
Appwiki expert

Factuurprogramma's vergelijken? Vind hier de beste facturatie software

Snel een online factuur maken en versturen? Op zoek naar een factuurprogramma? Op deze pagina kun je gemakkelijk je eigen facturatie software top 3 maken en vind je alle informatie die je nodig hebt.

Hier vind je een duidelijk overzicht van het aanbod van factuur software die je kunnen helpen bij het opzetten van een duidelijk en overzichtelijk factuursysteem om online te factureren. Vergelijk de facturatie programma's op prijs, functies en echte reviews!

Wat is factuur software?

Zoals de naam al aangeeft, kun je met factuur software je facturatie digitaliseren en zo ook online gaan brengen. Vandaag de dag verschilt de digitale factuur verder eigenlijk in niets meer van de papieren factuur. Vormelijk en wettelijk gezien zijn ze gelijk. De tijd dat je als ondernemer wel eens gestraft werd voor je vooruitziendheid ligt gelukkig achter ons. Sterker nog: de online factuur is ondertussen de standaard geworden. De papieren factuur is eigenlijk verouderd. Daarom is een facturatiesysteem waarbij je online kan factureren essentieel.

Hier vind je de beste factuur software

Nog niet zo lang geleden was de papieren factuur de standaard. Online factureren werd soms zelfs 'bestraft' door de instanties. Sinds een goede tien jaar is dat verleden tijd. Facturatie software wordt zo langzaam onmisbaar voor elke vooruitstrevende ondernemer. Appwiki helpt jou om de juiste keuze te maken voor jouw bedrijf.

Waarom online facturatie software?

Met een online factuurprogramma kun je snel een professionele factuur maken. Je factuur maken met gratis factuur software, zoals Word of Excel, is eigenlijk niet meer van deze tijd. Er is veel Nederlandse facturatie software waarmee je makkelijk en snel een professionele online factuur maakt. De vele voordelen van online factureren wegen ruim op tegen de geringe maandelijkse kosten die je voor het gebruik van het factuurprogramma betaald.

Daarnaast zijn er veel mogelijkheden om te automatiseren waardoor je steeds efficiënter gaat werken en minder tijd kwijt bent aan herhalende taken zoals betalingsherinneringen, abonnementsfacturen en offertes maken. Zelfs als je weinig facturen maakt kan een online factuurprogramma al snel uit vanwege de tijdsbesparing, het gemak en de professionaliteit dat een online factuur uitstraalt.

Voordelen van een online factuurprogramma

Online factureren biedt diverse voordelen ten opzichte van traditionele factuurmethoden. Wacht dus niet langer en profiteer snel van de vele voordelen van facturatie software:

 • Facturen niet meer printen en bewaren op papier, een factuur online maken is nu super snel en gemakkelijk 
 • Je factuur online is makkelijk terug te vinden in een overzichtelijke lijst met zoekfunctie in je facturatie programma
 • Eenvoudig zelf BTW aangifte doen bij de Belastingdienst, dit zit in het facturatieprogramma of een simpel bestand aanleveren bij je boekhouder
 • Overzicht van klanten in je facturatieprogramma die al wel en niet betaald hebben
 • Sneller je betalingen binnen met online factureren doordat de klanten makkelijker kunnen betalen
 • Lage kosten, met een paar tientjes, heb je al faturatie software waar je tijd mee gaat winnen
 • Minder fouten dankzij ee hogere mate van automatisering
 • Het perfecte sluitstuk van de online boekhouding

Lage kosten van facturatie software

De voordelen van factuur software wegen dan ook meer op tegen de kosten. Sommige apps kun je ondertussen zelfs gratis gebruiken. Af en toe betaal je een kleine eenmalige kost. In andere gevallen betaal je een overzichtelijke maandelijkse kost. In alle gevallen zijn de voordelen legio. Wat is er handiger dan documenten opstellen en versturen van op dezelfde plek? Wat is juister dan een volledig geautomatiseerd systeem, dat zowat alle repetitieve taken van je overneemt? Met deze software win je zoveel tijd dat je investering meteen wordt terugverdiend.

Automatiseren met je factuurprogramma

In een online wereld wint de online boekhouding onomkeerbaar terrein. De voordelen van boekhouden in de cloud zijn dan ook erg groot. Sleutel tot het succes is de digitalisering en automatisering van je boekhoudkundige processen, en niet in het minst van je facturatie. Met een facturatiesysteem is je inventaris altijd helder, je uren zijn altijd correct, je berekeningen zijn vrij van fouten en het contact met de boekhouder verloopt vlekkeloos. Risico's beperk je zo haast tot nul en je gaat nooit meer te veel of te weinig factureren.

Als extra troef weet je je verzekerd van volledige back-ups en werk je in een hyper veilige omgeving. Abonnementen factureren, offertes uitwerken en versturen, correspondentie opstellen en verzenden: het gaat allemaal vanzelf met factuur software. Heb je een webwinkel? Dan gelden al deze voordelen dubbel. Het verkoopproces kan hier zodanig versnellen dat je niet meer zult begrijpen hoe je het zonder software deed. Wil je je online shop werkelijk op rolletjes laten lopen, dan is facturatie software eigenlijk de enige oplossing.

Sneller betalingen ontvangen

We zouden het belangrijkste nog vergeten. Verschillende studies tonen namelijk aan dat klanten sneller tot betaling overgaan in een omgeving waar zoiets aangemoedigd wordt. Dat kan nergens eenvoudiger dan op je online factuur met een facturatiesysteem. Hier kun je namelijk buttons opnemen die je klant meteen tot de betaling laten overgaan. Een directe link naar Bancontact, Visa, iDeal of Paypal aanleggen is geen enkel probleem.

Raak je toch in de problemen? Dan kun je heel je facturatiesysteem van herinneringen nu automatiseren; of je kunt je schuldadministratie rechtstreeks doorsturen naar je incassomedewerkers. Als bedrijfsleider kun je zo optimaal delegeren. Je eigen tijd gaat naar wat echt belangrijk is.

Bespaar tijd met online factureren

Reden genoeg dus om een online factuur programma voor jouw bedrijf te gebruiken. Een ander voordeel van een digitale factuur sturen naar je klanten is dat je er sneller door betaald kunt krijgen. Zet een link naar iDeal of PayPal op je factuur en de klant hoeft hier alleen op te klikken om meteen te kunnen betalen.

Betalen klanten niet makkelijk? Automatiseer je proces van betalingsherinnering tot incasso. Zo kun je niet betaalde facturen bijvoorbeeld automatisch laten doorsturen naar je incassobureau. Dus met een facturatiesysteem heb je als ondernemer dus meer tijd voor andere belangrijke zaken en worden toch de facturen uiteindelijk betaald. Door deze koppeling van je facturatieprogramma met andere partijen, werk je sneller en veel efficiënter. 

Facturatieprogramma voor webwinkels

Steeds meer mensen beginnen een webwinkel en de aanbieders van Nederlandse facturatiesoftware spelen daar op in. In het begin is het nog wel te doen om facturen maken met de hand te doen. Maar al snel zul je merken dat een factuur online sturen door een koppeling met een online factuurprogramma toch wel fijn is. Veel webshop- en facturatie software koppelen met elkaar zodat je automatisch een factuur online verstuurt naar je klanten zodra er een order is geplaatst in je webwinkel. Ook dit scheelt je veel tijd als ondernemer. Extra tijd dat je kunt besteden aan de kern van je onderneming dankzij je facturatie programma. 

Gratis factuurprogramma 

​Er is facturatie software op de markt dat gratis te verkrijgen is. Dit is handig als je net even te weinig facturen verstuurt voor een factuurprogramma met een hogere aanschafwaarde, maar te veel om het met de hand te doen in Word of Excel. Gratis factuur software kun je daarom aanschaffen en testen of het de juiste functionaliteiten bezit. Het grootste nadeel van factuur software gratis is dat het niet over veel functionaliteiten beschikt. Het heeft alleen de basale functies van een facturatie programma. Bovendien kun je je facturen niet personaliseren en komt dit wellicht niet heel professioneel over. Door een professionele factuur online te versturen met een facturatie programma zal je dus sneller betalende klanten hebben.  

Facturatie software gratis proberen?

Ook al zijn de maandelijkse kosten niet heel hoog, het is toch prettig als je eerst facturatie software kunt proberen voordat je een abonnement afsluit. Daarom hanteren de meeste factuur software aanbieders een proefperiode van 30 dagen om de factuur software gratis te testen. Door factuur software gratis te proberen weet je zeker dat het facturatiesysteem prettig werkt en aan alle eisen en wensen voldoet. Zo weet je zeker dat je het betaalde facturatie programma werkt zoals jij wilt en maak jij de beste online factuur.

Relevante artikelen

csaba-balazs-603574-unsplash.jpg
31 oktober 2018

Wat zijn de beste zakelijke apps?

Boekhouding Urenregistratie Crm systeem Facturatie

Is de treincoupé ook jouw tweede huis geworden? Gaan de zaken goed en zit je hierdoor vaak in het buitenland? Doe jouw zaken met een business app!

Lees meer 

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products