1. Boekhouding
  2. Begrippen
  3. Wat is een bankboek?

Wat is een bankboek?

In een bankboek verwerk je alle uitgaven en ontvangsten volgens het bankafschrift. Het bankboek lijkt op een kasboek, het enige verschil is de kasstaat en bij een bankboek de bankafschriften. Dit is dan ook het voordeel ten opzichte van een gemaakte contante betaling. Een bankafschrift kan gemakkelijk in de administratie worden verwerkt, dit geldt met name voor boekhoudprogramma’s die de ondersteuning van het elektronische bankafschriften inlezen bieden. Het boekhoudpakket leest hierbij de elektronische bankafschriften in waardoor alle gemaakte betalingen bekend zijn in de boekhouding.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products