Project management tools vergelijken

Vergelijk de 3 beste projectmanagement tools op prijs, functies en reviews. Probeer ze gratis en vrijblijvend. Of bekijk hieronder het complete project tool overzicht.

Eenvoudig de beste projectmanagement tool kiezen?

Als ondernemer wil je altijd het allerbeste voor jouw bedrijf. Je wilt dus ook dat je project tools goed werken. Maar hoe kies je nu de beste projectmanagement tools? Dit zijn de beste project management tools voor het MKB. Vertel ons over je bedrijf en geef je gewenste functies aan. 

Zo maak je eenvoudig een voorselectie van de beste project management planning tools voor jouw bedrijf. Kies vervolgens de 3 beste tools en voeg deze toe aan jouw vergelijking door op 'Vergelijken' te klikken. 

Tip: Benieuwd welke functies jij echt nodig hebt? Download onze gratis projectmanagement checklist en ontdek welke tool bij jouw werkwijze en organisatie past.

AFAS Software

Uren boeken via de app
Gelijk in boekhouding
Inzicht via dashboards
Proefperiode
onbekend
Meer informatie

Teamleader

Resource planning
Marges inzichtelijk
Speciaal voor agencies
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie

Exact

Geïntegreerd pakket
Grip op je projecten
370+ koppelingen
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie

monday.com

100% customizable
Intuïtieve interface
Plan, beheer & volg
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie
Alles in één app
Gratis te gebruiken
Bespaar 1 dag per week
Proefperiode
onbeperkt
Prijs
€ 5,00  per maand
Meer informatie
Meer informatie
Projecten & budgetten
Incl. uren en facturen
Gratis demo op kantoor
Proefperiode
14 dagen
Prijs
€ 29,99  per maand
Meer informatie
Meer informatie
Grip op remote werken
Overzicht in projecten
Flexibel & compleet
Proefperiode
14 dagen
Prijs
$ 9,80  per maand
Meer informatie
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Team
Projectmanagement methode
Branche
Medewerkers
Voortgang
Budgettering
Samenwerking
Extra functies
Aanvullingen
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Ook interessant voor jou:

Appwik expert

De beste projectmanagement tool voor jouw situatie?

Download gratis onze checklist om de beste projectmanagement tool te kiezen. Aan de hand van 10 overwegingen ontdek je waar je op moet letten, wat je wensen zijn voor de software en welke functies je nodig hebt. Zo weet je zeker dat jij de project management tools kiest die het beste bij jouw bedrijf passen.

Download gratis checklist

Eenvoudig projecten beheren met projectmanagement tools

Projectmatig werken is waar veel ondernemers naar op zoek zijn. Je wilt immers dat processen gestructureerd zijn en dat je hier de juiste projecten aankoppelt. Project tools kunnen je hierbij helpen, maar we kunnen ons voorstellen dat je niet zo goed weet waar je precies op moet letten? Door aan de slag te gaan met project management kun jij gestructureerd werken aan projecten binnen je organisatie. 

Ben je op zoek naar project management tools? Met de project management tools van tegenwoordig kun je eenvoudig en overal overzicht houden op de voortgang van je projecten. Dit betekent meer grip en structuur in het werk net als resultaat een betere efficiëntie. 

Het hebben van goede project planning tools betekent veel gemak voor jou als ondernemer. We kunnen echter begrijpen dat je hier nog wat vragen over hebt. Die leggen we je hier graag uit. Dan kun je daarna bekijken welke projectmanagement software je wilt gaan vergelijken om een goede keuze te kunnen maken. 

Wat is projectmanagement?

Project management is het beheren en bijhouden van verschillende projecten. Het omvat de manier waarop taken binnen een project worden voorbereid, georganiseerd, gepland, uitgevoerd en ten slotte afgerond. Project management is het werk van projectleiders en medewerkers die bij het betreffende project betrokken zijn.

Projecten kunnen natuurlijk ook in samenwerking zijn met andere bedrijven en/of worden opgedeeld in verschillende deelprojecten. Het managen van projecten kan daarom worden gezien als een complexe taak, waarbij het overzicht gemakkelijk verloren kan gaan. Met behulp van project management tools beheer je eenvoudig en snel het gehele project.

Open-source of SaaS?

Voor projectmanagement wordt vaak project software ingezet. De meeste projectmanagement tools zijn grofweg onder te verdelen in twee soorten; open source software en SaaS software. De keuze voor één van de twee is gebaseerd op de mate van vakkennis die je bezit of degene die het voor jou gaat doen. Open source software is een goede keuze voor mensen die over een grote dosis technische kennis beschikken.

SaaS software is de juiste keuze voor mensen die weinig tot geen ervaring hebben met het bouwen van een project management programma. De hierboven getoonde softwarepakketten zijn allen op basis van SaaS software.

Eenvoudig de juiste projectmanagement tool kiezen?

We kunnen ons voorstellen dat het een uitdaging is om de juiste project planning tools te kiezen. Waar moet je immers op letten? Download daarom de projectmanagement checklist gratis. Deze checklist helpt je aan de hand van 10 overwegingen jouw wensenlijst samen te stellen. Met deze wensenlijst kies je eenvoudig de beste uit de verschillende project tools die bij jouw bedrijf en werkwijze past. Download de gratis checklist hieronder.

Download gratis

De keuze is reuze in projectmanagement tools

Alle project management programma’s verschillen van elkaar en het kan daarom lastig zijn om de juiste project software te kiezen. De eerste en belangrijkste stap bij het kiezen van project software, is het in kaart brengen van de wensen. Stel jezelf daarom de volgende vragen: ‘wat verwacht ik van project management tools?’ en ‘waaraan moet je projectmanagement tool allemaal voldoen?’

  • Wat is je bedrijfsvorm?
  • Hoeveel projectleiders en medewerkers zijn betrokken bij projecten?
  • Hoeveel trainingstijd per medewerker is er nodig?
  • Wil je de online omgeving van de project management tool kunnen aanpassen of vind je het prima als dit binnen je projectmanagement tool vaststaat?
  • Wil je het project management programma kunnen koppelen met andere programma’s? Zo ja, welke?
  • Welke andere functies en/of mogelijkheden moet het projectmanagement systeem kennen? Bijvoorbeeld agenda, takenlijst etc.

Heb je bovenstaande vragen kunnen beantwoorden, dan ben je bijna klaar om goede project software te kiezen.

Bekijk ook de verschillende reviews, wellicht kunnen deze helpen bij het maken van een keuze voor een handige project management tool. Mocht je twijfelen aan de gemaakte keuze, dan kun je de project software voor een proefperiode gratis proberen. Deze proefperiode is geheel vrijblijvend, je zit nergens aan vast. Start dus vandaag nog zonder enige verplichtingen met een projectmanagement tool.

Gratis projectmanagement tool proberen?

Wanneer je al jouw wensen in kaart hebt gebracht, kun je de project management tool kiezen die hieraan voldoet. Heb je een keuze kunnen maken of twijfel je wellicht nog? In de meeste gevallen kun je een project management programma gratis proberen voor een bepaalde periode. Deze proefperiode omvat meestal veertien of dertig dagen.

Een gratis projectmanagement tool ga je helaas niet vinden, tenzij je dus zelf aan de slag gaat met een open source project management tool. Maar dat is ook niet nodig als je een proefperiode de project management tools kunt gaan testen. Zo ontdek jij makkelijk wat wel en wat niet voor jouw bedrijf werkt. 

Op deze manier kun je kosteloos ontdekken wat de mogelijkheden zijn van de door jouw gekozen project management tools. Na de proefperiode kun je besluiten om de project software aan te schaffen of toch nog een andere te proberen. Mocht je niet tevreden zijn over de project software, dan heeft het je in ieder geval niets gekost. De proefperiode is geheel vrijblijvend, je zit nergens aan vast. Op deze manier weet je zeker dat jouw keuze aansluit bij de door jouw opgestelde wensen. Door de verschillende project mangement tools met elkaar te vergelijken, weet jij dat je de beste project tools voor jouw bedrijf aanschaft. Op die manier kun je een stuk gemakkelijker projectmatig werken binnen jouw teams. Vergelijk de verschillende projectmanagement software en maak een keuze. 

Veelgestelde vragen

✅ Welke soorten projectmanagement software tools zijn er? 

Projectbeheer software is onder te verdelen in twee soorten software. Je hebt open source software en Software as a Service (SaaS). De keuze voor één van deze software soorten is afhankelijk van meerdere factoren waaronder de mate van expertise die je bezit of degene die het voor jou gaat doen. 

✅ Welke voordelen hebben projectmanagement tools?

Projectmanagement software tools hebben de volgende voordelen. Alle medewerkers binnen het project zijn direct op de hoogte waarvoor en waaraan zij moeten werken. Daarnaast kan project management software vaak online worden gebruikt. Dat heeft als voordeel dat zowel projectleiders als medewerkers op elk moment van de dag en op elke locatie inzage heeft in de voortgang van het project. 

✅ Zijn er gratis projectmanagement tools?

Een gratis projectmanagement tool ga je helaas niet vinden, tenzij je dus zelf aan de slag gaat met een open source project management tool. Maar dat is ook niet nodig als je een proefperiode de project management tools kunt gaan testen. Zo ontdek jij makkelijk wat wel en wat niet voor jouw bedrijf werkt. 

Relevante artikelen

rawpixel-569600-unsplash.jpg
12 januari 2024

De beste project management apps op een rij

Projectmanagement

Wanneer je onverwachts wordt gevraagd of je de voortgang van een project kan laten zien of wanneer iemand je vraagt om specifieke projectinformatie, heb je dan alles bij de hand?

Lees meer 
9 oktober 2023

De kracht van projectmatig werken

Projectmanagement
13 augustus 2023

Stappenplan voor het maken van een projectplanning

Projectmanagement
27 januari 2021

De zin en onzin van een Gantt Chart

Projectmanagement
9 november 2017

De 5 fases die je doorloopt bij project management

Projectmanagement
23 november 2015

Eenvoudig tijdschrijven voor projecten

Projectmanagement

Eenvoudig software kiezen?

1. Bekijk de aanbieders We hebben een overzicht voor je gemaakt met de beste projectmanagement software.

2. Maak een voorselectie Selecteer je bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte en bepaal welke functies je nodig hebt.

3. Vergelijk je persoonlijke top 3 Voeg de 3 beste projectmanagement tools toe aan jouw vergelijking en vergelijk je persoonlijk top 3 in één overzicht.

4. Probeer de beste software Probeer gratis en vrijblijvend jouw software top 3. Door meerdere oplossingen te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

5. Evalueer en maak je keuze Vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de functies, gebruiksgemak en support. Kies dan de software die het beste bij je past. Zo maakt Appwiki softwareselectie eenvoudig.

Products