Top 10 beste projectmanagement tools 2024

Bekijk de reviews van de 10 beste project management tools om eenvoudig projecten te beheren!

Top 10 beste projectmanagement software 2024

Projectmanagement en teammanagement is een tijdrovende klus. Vooral als je dagelijks met je neus in een Excel-sheet zit om het overzicht te behouden en wekelijks overleggen hebt gepland om op de hoogte te blijven van wat er speelt. Dat kan beter. Met de juiste project management software zie je in één oogopslag wat de status en voortgang van jouw project is. Bovendien weet je gelijk wie waarmee bezig is, wat er nog gedaan moet worden en of het project op schema ligt. 

Er is veel keuze in projectmanagement software, maar welke software kies je voor jouw bedrijf? Wij hebben onderzocht wat de beste projectmanagement software zijn en dit zijn volgens ons de beste tools van dit moment:

Kort samengevat, zijn dit de beste projectmanagement tools van dit moment: 

 • Monday.com (Work Management) - Meest complete project management software. Monday.com is ongekend flexibel en compleet. Alles is in te richten naar eigen werkwijze en bedrijf. De software werkt intuïtief en wordt ondersteund met een geweldige mobiele app!
 • Clickup - Beste voor integraties en remote teams. Wil je veel verschillende werkprocessen integreren in één omgeving? Dan is Clickup jouw ideale oplossing om alle werkprocessen samen te brengen, zeer gebruiksvriendelijk en divers!
 • Wrike - Beste voor groeiende bedrijven. Wordt je bedrijf snel groter en is het standaardiseren van processen belangrijker? Wrike biedt je dan een zeer uitgebreide oplossing, inclusief de mogelijkheid om roosters/werkschema's te maken, budgetten te beheren en urenregistraie bij te houden.

Meer weten over de verschillende aanbieders? Bekijk hieronder onze uitgebreide reviews van ieder product en de rest van de top 10!

Populaire projectmanagement tools van dit moment

Dit zijn de 10 beste projectmanagement tools

 1. monday.com - Beste overall project- en work management software
 2. Clickup - Beste projectmanagement software voor remote teams
 3. Wrike - Beste software voor groeiende bedrijven
 4. Teamleader - Beste all-in-one MKB tool
 5. Gripp - Beste software voor zakelijke dienstverleners
 6. Afas Software - Projectmanagement met compleet ERP systeem
 7. Exact - ERP systeem voor volledige projectadministratie
 8. Asana - Beste voor kleine project teams
 9. Trello - Beste gratis projectmanagement software
 10. Teamwork - Beste software voor team management

Hoe weet ik welke projectmanagement software bij mij past?

Om je te helpen bij je keuze voor de beste teammanagement en projectmanagement software, hebben wij een handige checklist. Aan de hand van deze checklist kun je jouw wensenlijst samenstellen. Op deze manier breng jij precies in kaart wat bij jouw bedrijf en werkwijze past. Download gratis de checklist hieronder.

#1 - Monday.com - Beste overall project- en work management software

Monday.com is geen kleine speler in de wereld van projectmanagement software en wordt onder andere gebruikt door bedrijven als Hulu, BBC Studios, Coca-Cola en Adobe. Monday.com is perfect voor het managemen van je klantprojecten. Daarnaast kun je per project of taak je uren registreren wat het dus ook een goede urenregistratie-app maakt. 

Ga naar monday.com

Monday.com is erg gebruiksvriendelijk waardoor iedereen hier goed mee kan werken. Start je met Monday.com, dan weet je al snel je weg er doorheen te vinden. Hierdoor is ervaring met projectmanagement software dus ook niet noodzakelijk. Je kunt Monday.com helemaal inrichten naar jouw eigen wensen, maar biedt daarnaast ook vele standaard templates waarmee je gelijk aan de slag kunt. De standaard templates zijn overigens ook gemakkelijk aan te passen en te bewerken. 

Blijf in contact met je team

Monday.com is een visueel programma waarbij je gemakkelijk het overzicht kunt bewaren. Je kunt namelijk eenvoudig projecten beheren en communiceren met je team. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld bijlagen toevoegen aan kaarten, opmerkingen plaatsen en teamleden taggen. Het biedt daarnaast ook een dashboard waarin je data kunt verzamelen van verschillende borden en kaarten waardoor je de voortgang van je team in een oogopslag kunt zien. 

De mogelijkheden van Monday.com

Monday.com heeft een sterke focus op het managen van projecten, maar biedt daarnaast nog meer mogelijkheden. Bijvoorbeeld voor het beheren van gegevens. Denk hierbij aan sales pipelines, onboarding van klanten, marketing, klantgegevens en nog veel meer. Alle gegevens zijn dus gemakkelijk te beheren via één platform. 

Je kunt Monday.com zo inrichten dat je niets meer vergeet. Je ontvangt bijvoorbeeld herinneringen bij acties en deadlines die je inplant. Daarnaast kun je Monday.com met verschillende tools integreren zoals bijvoorbeeld Slack, Google Drive, Gmail, Jira, GitHub, Trello, Excel, Dropbox, Outlook, Zapier en Microsoft Teams. 

 

Voordelen Monday.com projectmanagement

 • Geschikt voor zowel kleine als grote ondernemingen
 • Mogelijkheid om andere systemen te integreren
 • Overzichtelijke en kleurrijke interface
 • Flexibel en volledig aanpasbaar
 • Hoge focus op een goede samenwerking binnen het team
 • Mogelijkheid tot het koppelen van uren aan taken
 • E-mail integratie

Nadelen Monday.com projectmanagement

 • Je betaalt per licentie, hierdoor kan de prijs fors oplopen bij een groot team
 • Monday is wat trager bij grotere teams

Bekijk volledige review

 

Prijs Monday.com

Tot twee gebruikers kun je gratis gebruik maken van Monday. Dit geldt voor de basisfuncties. Wanneer je meer functies wilt uitproberen, kun je een gratis proefperiode aanvragen van 14 dagen.

Wil je na je proefperiode gebruik blijven maken van Monday, dan gelden de volgende prijzen:

 • Basic: € 8,- per licentie
 • Standaard: € 10,- per licentie
 • Pro: € 16,- per licentie

Conclusie Monday.com projectmanagement

Monday maakt het makkelijk om je doelen en deadlines te behalen. Dankzij de makkelijke wijze van communiceren, het updaten van taken en projecten en delen van bestanden blijf je makkelijk op de hoogte en weet je precies wat er speelt. De software is erg flexibel en werkt intuïtief. Alles is in te richten naar eigen werkwijze en bedrijf. Monday is niet de goedkoopste projectmanagement software op de markt, maar de mogelijkheden maken het zeker de moeite waard. Monday zal je uiteindelijk tijd en geld besparen. Een aanrader voor zowel kleine als grote bedrijven.

#2 - Clickup - Beste projectmanagement software voor remote teams

Clickup is een projectmanagement software tool met handige mogelijkheden voor het managen en beheren van alle projecten binnen het team. Clickup vervangt verschillende tools binnen één platform. Je kunt projecten plannen, taken toewijzen, communiceren en samenwerken met zowel je eigen team als mensen buiten het bedrijf. 

Ga naar Clickup

Taken en projecten managen

Clickup heeft vele geïntegreerde features om de tool helemaal aan te passen aan je eigen wensen. De focus bij Clickup ligt vooral bij het uitvoeren van taken. Hiervoor zijn er taak checklists, subtaken en taak-templates. Hierbij kun je gemakkelijk filteren op taken en namen. Je kunt bijvoorbeeld een filter maken voor alle taken van een bepaald persoon, een deadline of voor een van de tags. Je kunt de gemaakte filters opslaan, zodat je, de voor jou belangrijke informatie, makkelijk kunt terugvinden. Daarnaast kun je Gantt grafieken maken, kalenders en tijdlijnen om de voortgang te visualiseren. 

Clickup bevat ook mogelijkheden voor het creëren en delen van documenten. Gebruikers kunnen reageren op documenten en taken. Ook chatten is mogelijk. Kortom, voldoende mogelijkheden om in contact te blijven met iedereen binnen het team. En wil je de resultaten inzien, dan kun je custom dashboards creëren. 

Clickup integraties

Clickup biedt de mogelijkheid om te integreren met systemen als Slack, Outlook, G Suite, Dropbox en nog zo’n 1000 integratie mogelijkheden door Zapier. 

 

Voordelen Clickup projectmanagement

 • Kan direct mails versturen vanuit Outlook
 • Gratis versie met veel mogelijkheden
 • Dankzij de verschillende pakketkeuzes kan Clickup met je meegroeien
 • Het systeem is grotendeels naar eigen wens aan te passen
 • Clickup is eenvoudig en intuïtief te gebruiken 

Nadelen Clickup

 • Je betaalt per gebruiker. Hierdoor kunnen de kosten flink stijgen.
 • Clickup is alleen Engelstalig, er is geen Nederlandse versie. Dit is misschien even wennen.

Bekijk volledige review

 

Prijs Clickup

Clickup heeft een gratis versie die verrassend uitgebreid is. Binnen de gratis versie kun je een ongelimiteerd aantal projecten en taken aanmaken. Ook kun je een onbeperkt aantal gebruikers toevoegen. De opslag is wel beperkt en gaat tot 100 MB. 

Wil je uitgebreidere mogelijkheden, dan kun je een van de betaalde pakketten afnemen (prijzen in US dollars): 

 • Unlimited: $ 5,- per gebruiker
 • Business: $ 12,- per gebruiker
 • Business plus: $ 19,- per gebruiker

Conclusie Clickup

‘One app to replace them all’, dat is waar Clickup voor staat. En dat is gelukt. Zonder dat het te ingewikkeld en te duur wordt hebben ze een erg complete projectmanagement software gemaakt. Dankzij de vele mogelijkheden die aan te passen zijn naar eigen wensen is Clickup voor heel veel verschillende soorten bedrijven te gebruiken, van kleine bedrijven tot grote bedrijven. Ook in de pakketten is hierbij rekening gehouden qua prijzen en mogelijkheden. De vele mogelijkheden en features kunnen overweldigend en veel zijn, maar Clickup heeft 24/7 support mogelijkheden om je bij te staan wanneer je er niet uit komt. 

#3 - Wrike - Beste project software voor groeiende bedrijven

Wrike is een geweldige tool voor teams en wordt erg gewaardeerd als project management software. Het is een veelzijdig werkbeheerplatform en wordt wereldwijd gebruikt. De aanpasbare workflows, dashboards, aanvraagformulieren en sjablonen om processen te stroomlijnen maken het werk een stuk productiever.

Ga naar Wrike

Makkelijk te gebruiken

Wrike is een all-in-one project management en collaboration software. Het geeft een compleet overzicht van je projecten en maakt de tijdlijn van je projecten visueel. Wrike helpt bij het stellen van prioriteiten en verbind het team door de gemakkelijke communicatie mogelijkheden. Opmerkingen, documenten en mails kunnen namelijk gekoppeld worden aan de openstaande taken. Ook is live chatten met mensen buiten je eigen organisatie mogelijk. Doordat je goed op de hoogte bent van wat er speelt, zijn lange meetings niet meer nodig. 

Wrike is gemakkelijk te gebruiken. Het is daarbij uitgerust met geavanceerde AI om dagelijkse taken een stuk eenvoudiger te maken en bepaalde zaken te automatiseren.. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met de geïntegreerde time tracker de gewerkte uren te registeren. 

 

Voordelen Wrike projectmanagement

 • Wrike is erg uitgebreid
 • Goede en snelle support van de helpdesk
 • Het dashboard is naar eigen wens aan te passen
 • Veel mogelijkheden om software te integreren met Wrike

Nadelen Wrike projectmanagement

 • Offline niet toegankelijk
 • Voor kleine bedrijven is Wrike wellicht iets te uitgebreid
 • Wrike is alleen in het Engels beschikbaar
 • Ingewikkelde prijspakketten

Bekijk volledige review

 

Prijzen Wrike

Wrike heeft een gratis versie voor 1 tot 5 gebruikers. Wil je Wrike gebruiken voor meer dan 5 gebruikers, dan kun je een betaald pakket kiezen:

 • Professional (5-15 gebruikers): $ 9.80 per gebruiker
 • Business (5-200 gebruikers: $ 24.80 per gebruiker
 • Enterprise: op aanvraag
 • Pinnacle: op aanvraag

Eindconclusie Wrike

Wrike bespaart je tijd, houd je op koers en geeft een goed overzicht van de lopende projecten. En dat is ook precies wat ze beweren te doen. Met de snelle configuratie en mogelijkheden om te integreren met andere tools (via Zapier of API), is Wrike een goede optie voor bedrijven die hun projecten eenvoudig en overzichtelijk willen beheren. 

#4 - Teamleader - Beste all-in-one MKB tool

Teamleader is een cloud-based CRM systeem met een uitgebreide projectmanagment tool. Met Teamleader kun je je planning, deadlines en budgetten van verschillende projecten gelijktijdig opvolgen. Teamleader is geschikt voor verschillende branches, van IT agency’s en digitale marketeers tot loodgieters en bouwbedrijven.

Ga naar Teamleader

Gebruiksgemak van Teamleader

Starten met Teamleader is erg gemakkelijk. Er zijn verschillende handleidingen, video tutorials en webinars beschikbaar om je op weg te helpen met het inrichten. Teamleader heeft een duidelijke vormgeving en intuïtieve knoppen waardoor je snel aan de slag kunt. Hierdoor ben je binnen een dag up and running. 

Teamleader is een overzichtelijke en moderne tool. Het heeft verschillende integraties en een mobiele app. De functionaliteiten werken goed samen waardoor je eenvoudig het overzicht over het hele project behoud. 

Het is daarnaast ook mogelijk om een complete ERP samen te stellen. Teamleader heeft namelijk uitgebreide modules voor urenregistratie, relatiebeheer, marketing, projectmanagement, taakbeheer en ticketing. Deze zijn vervolgens weer te koppelen aan vele andere tools (zoals bijvoorbeeld Exact, Twinfield en Mailchimp). 

Voor een aantal van de modules dien je wat meer vertrouwd te raken met Teamleader. Het customizen van het factuursjabloon is namelijk vrij technisch en ook een master planning zal wat langer duren om onder de knie te krijgen. De basisinrichting gaat snel en gaandeweg leer je de meer geavanceerde opties. 

Voordelen Teamleader

 • Efficiënt projecten management door de compelte workflow van offerte tot factuur
 • Makkelijk relaties inladen
 • Mogelijkheid tot customizen van sjablonen
 • Klanten kunnen offertes online goedkeuren
 • Veel integratiemogelijkheden met andere tools
 • iDEAL koppeling (met Mollie)
 • Urenregistratie met behulp van een timer
 • Integratie met LinkedIn

Nadelen Teamleader

 • Customizen van het factuursjabloon is vrij technisch
 • Het is niet mogelijk om een maandabonnement af te sluiten (wel per kwartaal)
 • Minder geschikt voor grote bedrijven
 • Vrij duur vergeleken met andere projectmanagement tools

Bekijk volledige review

 

Prijzen Teamleader

Voor ondernemers biedt Teamleader drie verschillende pakketten. Afhankelijk van het pakket, de gebruikers en de functionaliteiten loopt de prijs op.

 • Go: € 50,- per maand, 2 gebruikers inbegrepen. € 25,- per extra gebruiker
 • Move: € 60,- per maand, 2 gebruikers inbegrepen. € 30,- per extra gebruiker
 • Boost: € 80,- per maand, 2 gebruikers inbegrepen. € 40,- per extra gebruiker

Eindconclusie Teamleader

Teamleader is een gebruiksvriendelijke en moderne tool. De software werkt snel en prettig en helpt om CRM en projectmanagement te versnellen professionaliseren. De prijs ligt wat hoger dan andere projectmanagement software, maar deze prijs verdient zich snel terug. Naast projectmanagement zijn er nog vele andere modules mogelijk die dagelijkse taken en werkzaamheden versnellen en vergemakkelijken. Vooral voor kleine bedrijven is Teamleader een echte aanrader. 

#5 - Gripp - Beste software voor zakelijke dienstverleners

Gripp is een alles-in-één pakket wat veel tools bundelt op 1 platform. Het biedt een totaaloplossing voor CRM, offertes, projectmanagement, urenregistratie en boekhouding. Gripp heeft een missie: bedrijfssoftware maken die simpel, gebruiksvriendelijk en betaalbaar is. Met Gripp breng je overzicht terug in je organisatie en besteed je minder tijd aan randzaken.

Ga naar Gripp

Gebruikservaring Gripp 

De gebruikersinterface van Gripp oogt rustig en overzichtelijk. Het kleurgebruik maakt de tool eenvoudig en intuïtief. Ook biedt Gripp hulp bij het invoeren van gegevens, onder elk invoerscherm is namelijk een veld met een omschrijving. Dit maakt starten met Gripp erg makkelijk. 

Gripp biedt een duidelijk overzicht van de lopende opdrachten en projecten. Binnen één scherm is direct zichtbaar wie waarmee bezig is, hoeveel uur er gefactureerd kan worden en of de verwachting is dat het project binnen de afgesproken tijd af is. Bij nieuwe aanvragen is een offerte snel gemaakt, welke je vervolgens met één klik op de knop omzet naar een opdracht. Deze kun je vervolgens opsplitsen in verschillende fases, waarbij je per fase de acties kunt definiëren met de bijbehorende deadlines. Hiermee creëer je een roadmap die inzichtelijk is voor het hele team. 

 

Voordelen Gripp

 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Simpele setup; snel onder de knie te krijgen
 • Koppelingen met andere applicaties als Outlook en Exact
 • Goede bereikbaarheid van helpdesk
 • Projectmanagement en boekhouding binnen één omgeving

Nadelen Gripp

 • Weinig personalisatie mogelijkheden
 • De tool is te raadplegen op mobiel, maar deze is niet ideaal. De gebruiksvriendelijkheid op mobiel is minder goed dan de desktop variant.

Bekijk volledige review

 

Prijzen Gripp

Gripp biedt een gratis proefperiode van 30 dagen. Wanneer je na de proefperiode verder wilt gaan met Gripp dan heb je keuze uit twee pakketten:

 • Gripp: € 99,- per maand, inclusief 3 gebruikers. € 10,- per extra gebruiker
 • Gripp plus: € 132,- per maand, inclusief 3 gebruikers. € 15,- per extra gebruiker

Voor een vliegende start biedt Gripp de mogelijkheid voor een eenmalige setup: 

 • Light: € 1100,- (online kick-off, hulp bij instellen en nazorg)
 • Basic: € 2500,- (online kick-off, hulp bij instellen, training, nazorg)
 • Pro: € 3500,- (kick-off, hulp bij instellen, sjablonen aanmaken, training, nazorg, consultancy uren)

Eindconclusie Gripp

Met Gripp halen kleine en middelgrote bedrijven een prima tool voor projectmanagement in huis. De software werkt prettig en is intuïtief in gebruik. Met Gripp zijn alle afdelingen binnen je bedrijf in staat om samen te werken en worden processen en projecten transparant en inzichtelijk. Omdat Gripp naast projectmanagement ook modules als CRM, facturatie en urenregistratie ondersteunt, is Gripp zeker het overwegen waard.

#6 - Afas Software - Projectmanagement met compleet ERP systeem

De missie van Afas is: ‘Inspireert beter ondernemen’. Afas is één compleet ERP systeem waarin alle bedrijfsactiviteiten plaatsvinden en samenkomen. Het is mogelijk om het hele financiële proces te automatiseren. Daarnaast biedt Afas uitgebreide uitbreidingsmogelijkheden voor onder andere personeels- en salarisadministratie, boekhouding, projectmanagement, urenregistratie en meer. Alle gegevens staan veilig in de cloud. Het maken van offertes, facturen en btw-aangifte gebeurt allemaal online.

Ga naar Afas Software

 

Maatwerk

Het unieke is dat Afas volledig gebaseerd is op maatwerk. De software wordt samengesteld aan de hand van eigen wensen en eisen. Het voordeel hiervan is dat je snel met de software leert werken en dat er alleen functionaliteiten tussen staan die ook echt relevant zijn. 

Met de software van Afas digitaliseer en automatiseer je de bedrijfsprocessen. In plaats van verschillende koppelingen met andere programma’s, zorgt Afas ervoor dat alle benodigde software in hetzelfde programma wordt verwerkt. Op deze manier kunnen alle afdelingen binnen het bedrijf samenwerken binnen hetzelfde programma. En groeit je bedrijf, dan groeit Afas met je mee. Modules kunnen altijd aangepast en toegevoegd worden. 

Projectmanagement met Afas

Alle lopende projecten staan in één overzicht, zowel interne projecten als projecten met klanten. Doordat alle projecten binnen hetzelfde systeem gedeeld worden, is het makkelijk om overzicht te houden en de voortgang te bekijken. Binnen de projecten kun je gemakkelijk communiceren met leden van het team en taken toewijzen. Ook kun je documenten en facturen delen met anderen binnen het team. 

Het mooie van de projectmanagement module van Afas is dat de module erg goed samengaat met de andere mogelijke modules. Gecombineerd met CRM kunnen bijvoorbeeld makkelijk facturen gemaakt worden en ook uren kunnen gelijk geregistreerd worden, wat vervolgens weer toegevoegd kan worden aan de boekhoudmodule. 

 

Voordelen Afas

 • Geïntegreerd met de boekhoudmodule
 • Handige Afas pocket app
 • Afas biedt verschillende cursussen voor de medewerkers om de software te leren kennen
 • Geschikt voor alle soorten ondernemingen: ZZP, MKB en grote bedrijven
 • Groeit mee naarmate je bedrijf groeit

 

Nadelen Afas

 • De software van Afas is aan de prijzige kant. Dit komt voornamelijk door het feit dat de software maatwerk is. Hierdoor wordt er veel tijd besteed aan de inrichting en het instellen van de software. 
 • De software kan soms traag reageren
 • Minder geschikt voor zzp'ers en startende ondernemers

Bekijk volledige review

 

Prijzen Afas

De prijzen van Afas zijn alleen verkrijgbaar op aanvraag. Er is keuze uit verschillende functies en koppelingen. Bij de offerteaanvraag wordt gekeken naar de grootte van het bedrijf en de benodigde functionaliteiten. De software wordt vervolgens op maat gemaakt en volledig naar eigen wens ingericht. 

Eindconclusie Afas

Met Afas verlies je geen tijd aan zaken die je afleiden van je kerntaken en kun je veel tijd en geld besparen door verschillende processen binnen het bedrijf te combineren en inzichtelijk te maken. Dat is voornamelijk de kracht van Afas, dat bijvoorbeeld boekhouding, CRM, projectmanagement, HRM en Payroll in één systeem gecombineerd wordt. 

#7 - Exact - ERP systeem voor volledige projectadministratie

De software van Exact staat voornamelijk bekend om zijn boekhoud mogelijkheden. Maar daarnaast biedt Exact ook software modules op het gebied van facturatie, projectmanagement, voorraadbeheer, HR & Payroll en CRM. Kies je voor projectamangement met Exact, dan krijg je Projecten, Uren en Boekhouding binnen één pakket. Hierdoor kun je projectmanagement en urenregistratie direct aan je boekhouding koppelen.

Ga naar Exact Online

Gebruiksgemak

Starten met Exact gaat erg gemakkelijk. Je merkt dat ze al jaren ervaring hebben en weten wat voor vragen er spelen. Voor veel vragen en mogelijkheden zijn er namelijk handleidingen beschikbaar die je op weg helpen. 

Wanneer je bedrijf groeit, je een groot team hebt en veel lopende projecten, dan is Exact Online de ideale software voor goede projectbewaking en beheersing. Met Exact heb je goed inzicht in de kosten, marges, voortgang en inzicht in de capaciteit van de medewerkers (en daarmee ook in de groei van omzet en winst). 

Exact helpt je op weg om handmatige werkzaamheden te automatiseren en je kunt er teams aan toevoegen zodat iedereen op de hoogte is van zijn/haar taak en deadlines. 

Geschikt voor allerlei sectoren

De projectmanagement software van Exact is geschikt voor MKB bedrijven in allerlei sectoren met uiteenlopende wensen. Exact biedt bedrijfsspecifieke omgevingen waarbij de modules zijn afgestemd op die specifieke branche (van bouw tot productie en zakelijke dienstverlening).

 

Voordelen Exact

 • Alles voor projectmanagement in één systeem
 • Gestroomlijnde projectadministratie
 • Makkelijk uren registreren
 • Factureren op tijd
 • Invoeren van declarabele uren
 • Gegevens zijn 24/7 overal bereikbaar

Nadelen Exact

 • Relatief duur in vergelijking met andere projectmanagement software
 • Extra tarieven voor extra functies/modules

Bekijk volledige review

 

Prijzen Exact

Exact biedt de mogelijkheid om de software 30 dagen gratis te proberen. Wil je daarna gebruik maken van de projectmanagement pakketten, dan biedt Exact 4 verschillende pakketten. Afhankelijk van de mogelijkheden en functies kies je voor een pakket wat het beste bij je past. 

 • Uren & factureren: € 145,- per maand
 • Project management: € 265,- per maand
 • Project management Plus: € 359,- per maand
 • Project management & Globe: € 391,- per maand

De prijzen zijn inclusief 1 gebruiker. Extra gebruikers zijn € 23,- per maand. De pakketten zijn verder nog uit te breiden met andere modules.

Eindconclusie Exact

Met de projectmanagement software van Exact kun je gelijk de boekhouding verwerken.Het is een mooi pakket waarbij je verschillende modules kunt combineren. Je kunt bijvoorbeeld je projecten uitzetten, offertes opstellen, facturen maken en versturen en direct inkomende facturen verwerken. En dat scheelt enorm veel tijd. Exact biedt alles wat je helpt om je bedrijf te laten groeien. 

#8 - Asana - Beste voor kleine project teams

Asana, naar een yoga pose vernoemd, is een populair SaaS projectmanagement systeem. Het is een tool voor het beheren van taken. Met Asana hou je gemakkelijk bij wie verantwoordelijk is voor welke taak, staat alle documentatie op een centrale plek en zie je gelijk de vervolgstappen en vervaldatums.

Ga naar Asana

Starten met Asana

Starten met Asana gaat wat minder makkelijk dan andere projectmanagement tools. Het is redelijk intuïtief, maar om het helemaal naar eigen wensen in te richten zul je er redelijk wat tijd in moeten stoppen. In de meeste gevallen kost dit wat vallen en opstaan. Maar wanneer je de processen en het werk goed hebt ingericht zul je snel de gemakken ervan ondervinden.

Binnen de Workspaces kun je werk registreren en bijhouden, communiceren met teamleden en documenten delen. Om dit in te richten kun je de standaard templates van Asana gebruiken of een eigen template maken. 

Gebruiksgemak

De interface van Asana is efficiënt en responsief, met voldoende kleur en structuur om het gebruiksvriendelijk te houden, zonder dat het al te rommelig wordt. Daarnaast bevat Asana een reeks aan sneltoetsen om snel te kunnen schakelen en handelingen uit te voeren. 

Asana heeft een mobiele app waardoor je in staat bent om overal te werken. De app werkt goed en je kunt vrijwel hetzelfde doen als wat je in de desktop omgeving ook kunt doen. Ook is het mogelijk om met de mobiele app offline te werken. Je kunt offline aanpassingen doen en zodra je weer internetverbinding hebt worden de gegevens gesynchroniseerd. 

Met Asana kun je lopende projecten weergeven met visuele tijdlijnen, dit kan door middel van Gantt charts. Deze geven daarnaast ook weer hoe een vertraging bij een taak invloed heeft op het verdere verloop van de tijdlijn en planning. 

Voordelen Asana

 • Gemakkelijk informatie delen met alle betrokkenen
 • Automatiseringen zijn eenvoudig toe te passen
 • Gemakkelijk formulieren maken en aanpassen
 • Overzichtelijke interface waardoor je makkelijk kunt navigeren
 • Biedt meer dan 100 integratiemogelijkheden (bijvoorbeeld Gmail, Outlook, Google Drive, Zapier, OneLogin etc.)
 • Biedt keuze uit meer dan 50 templates
 • Gemakkelijk data uploaden met CSV bestanden
 • Biedt e-mail ondersteuning, tickets en training

Nadelen Asana

 • Spreadsheet-functie ondersteunt geen formules
 • Vrij duur in vergelijking met andere projectmanagement software
 • Custom automatiseringen beperkt tot het duurste pakket
 • Je kunt geen taken toewijzen aan meerdere gebruikers
 • Biedt geen live chat of telefonische helpdesk bij vragen

Bekijk volledige review

 

Prijzen Asana

Asana biedt drie verschillende pakketten. Afhankelijk van het pakket, de gebruikers en functionaliteiten loopt de prijs op. Je hebt keuze uit:

 • Basic: Gratis voor altijd (tot 15 gebruikers)
 • Premium: € 10,99 per gebruiker, per maand
 • Business: € 24,99 per gebruiker, per maand

Eindconclusie Asana

Met Asana kun je gemakkelijk alle projecten beheren binnen één tool. Het constante schakelen tussen spreadsheets, mail en andere tools behoren daardoor tot de verleden tijd. Het starten en proberen van Asana is erg aantrekkelijk. Het Basic pakket biedt voldoende basis mogelijkheden en je kunt altijd upgraden wanneer de mogelijkheden toch te beperkt zijn. Omdat het Basic pakket tot 15 personen gratis te gebruiken is, is Asana erg aantrekkelijk voor kleine teams en ondernemingen. En wanneer je bedrijf groeit, kun je gemakkelijk uitbreiden. 

#9 - Trello - Beste gratis projectmanagement software

Trello is een projectmanagement tool gebaseerd op het Kanban systeem. Trello’s simpele interface en vele mogelijkheden voor het gebruik van project kaarten, maakt het ideaal voor zelfstandigen en kleine teams. Trello maakt het makkelijk om op een eenvoudige manier te starten met projectmanagement.

Ga naar Trello

 

Starten met Trello

Trello is gemakkelijk in gebruik. Je aanmelden bij Trello is binnen een minuut geregeld. Je hoeft ook helemaal geen ervaring te hebben met projectmanagement software om aan de slag te kunnen met Trello. Mocht je wel hulp nodig hebben, dan biedt Trello een platform met allerlei artikelen die je helpen en uitleg geven. En mocht je er dan nog niet uitkomen, dan kun je contact opnemen met Trello (ook bij de gratis versie van Trello krijg je ondersteuning).  

Taken creëren

Wanneer je Trello opent, krijg je een Kanban bord te zien. Hierin kun je borden en kaarten creëren, waaronder je vervolgens alle taken kunt hangen. Vervolgens kun je aan iedere kaart een datum hangen, labels toevoegen, bijlagen en opmerkingen delen en teamleden toevoegen. De taken in Trello kun je toewijzen aan personen. 

De betaalde versie van Trello biedt een aantal extra mogelijkheden. Hierbij kun je bijvoorbeeld tijdlijnen bekijken en is er een kalenderweergave. De betaalde versie geeft de mogelijkheid om projecten op verschillende manieren te visualiseren. 

 

Voordelen Trello

 • Erg gebruiksvriendelijk
 • Veel mogelijkheden om toepassingen toe te voegen met Powerups en integraties
 • Mobiele app
 • Goede samenwerkingsmogelijkheden binnen het team
 • Gratis versie biedt veel mogelijkheden

Nadelen Trello

 • Geen mogelijkheid om rapportages te maken 
 • Niet geschikt voor complexe projecten

Bekijk volledige review

 

Prijzen Trello

Trello biedt een gratis versie voor basic projectmanagement en biedt veel mogelijkheden: tot maximaal 10 borden per Workspace, onbeperkte opslag, mobiele app, 250 Workspace opdrachtuitvoeringen per maand etc. 

Met een betaalde versie worden de mogelijkheden uitgebreid. Voor een betaald pakket betaal je: 

 • Standard: $5 per gebruiker, per maand
 • Premium: $10 per gebruiker, per maand
 • Enterprise: $17.50 per gebruiker, per maand 

Eindconclusie Trello

Trello is perfect voor basic project management voor kleine projecten.  Het heeft een simpele interface waarbij de meeste dingen met slechts een enkele klik aangepast kunnen worden. De interface is intuïtief en navigeren gaat gemakkelijk. Trello biedt een basic platform voor het beheren van projecten. Wanneer het gaat over meer complexe projecten, dan zijn andere projectmanagement tools waarschijnlijk meer geschikt. Voor kleine bedrijven en zelfstandigen is Trello een echte aanrader. 

#10 - Teamwork - Beste software voor team management

Teamwork is een werk en project management tool dat teams en bedrijven helpt bij het samenwerken, het inzichtelijk maken van projecten, verantwoordelijkheid en uiteindelijk het verbeteren van de resultaten. Teamwork is erg flexibel en biedt veel mogelijkheden en hulp bij het beheren van een volledig project van start tot finish.

Ga naar Teamwork

 

Teamwork features

Teamwork biedt features die helpen bij het structureren van projecten en mijlpalen. Taken en projecten kunnen opgedeeld worden in lijsten, taken en subtaken waarna je deze kunt verdelen over de teamleden. Hier kunnen data en prioriteiten aan gehangen worden. Ook het delen van omschrijvingen en documenten is mogelijk bij de taken. Hierdoor kun je taken voorzien van de juiste relevante informatie. 

Net als bij vele andere projectmanagement tools kun je binnen de taken communiceren met teamleden. Daarnaast kun je ook communiceren met mensen buiten je organisatie, bijvoorbeeld als je iets met de klant wilt overleggen. 

Goede support

Teamwork is een intuïtieve tool waarbij veel aangepast kan worden naar eigen wens. Je zult er even tijd aan moeten besteden om het onder de knie te krijgen en volledig in te richten. Dit wordt echter gemakkelijk gemaakt door webinars, toegang tot help docs en een online helpdesk met customer support team. 

Teamwork integreert makkelijk met andere tools als Gmail, Harvest, HubSpot, QuickBooks, Slack, Dropbox en meer.

Voordelen Teamwork

 • Features kunnen handmatig aan en uitgezet worden (taken, berichten, tijd, factureren)
 • Gemakkelijk communiceren binnen het team of de klant
 • Overall goede functionaliteit
 • Grote reeks aan vooraf ingestelde grafieken om resultaten mee te bekijken
 • Goede hulp- en ondersteuningsopties van Teamwork
 • Gratis pakket is goed bruikbaar voor teams

Nadelen Teamwork

 • Gratis pakket is beperkt tot 3 projecten
 • Geen automation features
 • Kan niet gebruikt worden voor interactieve sessies met team members

Bekijk volledige review

 

Prijzen Teamwork

Teamwork heeft verschillende prijspakketten waarbij de prijs oploopt bij meer functionaliteiten en gebruikers. 

 • Free forever: Gratis (basic) pakket voor maximaal 5 gebruikers. 
 • Deliver: $10 per gebruiker, per maand (minimaal 3 gebruikers)
 • Grow: $18 per gebruiker, per maand (minimaal 5 gebruikers)
 • Scale: op aanvraag

Eindconclusie

Van alle projectmanagement software is Teamwork een goede optie. Het is intuïtief en makkelijk te gebruiken, maar sommige features zijn wat complexer en duren wat langer om onder de knie te krijgen. Wanneer je een tool zoekt die echt ondersteuning biedt bij het organiseren en uitvoeren van projecten, dan is Teamwork een goede keuze. Daarnaast biedt de gratis versie van Teamwork een mooie start voor kleinere bedrijven of bedrijven die starten met projectmanagement. Wanneer je bedrijf groeit, dan kun je kiezen voor een van de betaalde pakketten en features die bij jouw bedrijf passen.

De beste software voor:

Appwik expert

De beste projectmanagement software voor jouw situatie?

Door te vergelijken op prijs, reviews en functies kun je eenvoudg een goede keuze maken. Gebruik daarom onze projectmanagement software vergelijker zodat je verschillende tools naast elkaar kunt zetten en vergelijken!

Start met vergelijken

Relevante artikelen

annie-spratt-604122-unsplash.jpg
12 januari 2024

De beste project management apps op een rij

Projectmanagement

Wanneer je onverwachts wordt gevraagd of je de voortgang van een project kan laten zien of wanneer iemand je vraagt om specifieke projectinformatie, heb je dan alles bij de hand?

Lees meer 
9 oktober 2023

De kracht van projectmatig werken

Projectmanagement
13 augustus 2023

Stappenplan voor het maken van een projectplanning

Projectmanagement
27 januari 2021

De zin en onzin van een Gantt Chart

Projectmanagement
9 november 2017

De 5 fases die je doorloopt bij project management

Projectmanagement
23 november 2015

Eenvoudig tijdschrijven voor projecten

Projectmanagement
Products