1. Boekhouding
  2. Begrippen
  3. Wat is de startersaftrek?

Wat is de startersaftrek?

De startersaftrek is een speciale aftrekpost voor startende ondernemers. Deze aftrek komt bovenop de zelfstandigenaftrek. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je voldoen aan een aantal criteria. Maar wat houdt het precies in en hoe groot zijn de voordelen?

Wat houdt de startersaftrek in

De startersaftrek betreft een verhoging van de zelfstandigenaftrek en is bedoeld om het starten van een onderneming te stimuleren. Een startende ondernemer kan in de eerste vijf jaar van de onderneming drie keer een extra bedrag van de behaalde winst aftrekken.

Hoe hoog is de startersaftrek

Voor 2014 is dit bedrag vastgesteld op € 2.123,-. Dit betreft een vast bedrag die voor iedere startende ondernemer geldt.

Eisen startersaftrek

Er zijn een aantal eisen waaraan voldaan moeten worden om in aanmerking te komen voor de startersaftrek. 

  • Je moet recht hebben op de zelfstandigenaftrek.
  • In de vijf jaar voorafgaand aan het belastingjaar waarop je de startersaftrek wilt toepassen, mag je niet meer dan twee keer gebruik hebben gemaakt van de zelfstandigenaftrek.
  • Je moet in de vijf jaar voorafgaand aan het belastingjaar waarop je de startersaftrek wilt toepassen, tenminste één jaar geen ondernemer zijn geweest.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products