Wat zijn bedrijfskosten?

Bedrijfskosten zijn alle noodzakelijke kosten die gemaakt moeten worden om het eindproduct te kunnen produceren. Deze kosten worden doorberekend aan de klant. Voorbeelden van deze kosten zijn personeelskosten en productiekosten.

Welke bedrijfskosten zijn er?

Alle kosten die gemaakt worden om het bedrijf te laten draaien en winst te genereren vallen onder bedrijfskosten. Deze kosten moeten voor de Belastingdienst onderverdeeld worden in twee verschillende categorie├źn. Kosten die in een jaar afgetrokken mogen worden en kosten die je over meerdere jaren mag aftrekken. Kosten die in een jaar afgetrokken mogen worden zijn bijvoorbeeld de lonen en de huur. Kosten die over meerdere jaren afgetrokken mogen worden zijn bijvoorbeeld machines die gebruikt worden bij het uitvoeren van de werkzaamheden. Voor vergunningen en andere niet-tastbare zaken geldt hetzelfde.

Welke bedrijfskosten zijn aftrekbaar van de winst?

Kosten die gemaakt worden voor de onderneming mogen soms afgetrokken worden van de winst. Veelvoorkomende kostenposten zijn bijvoorbeeld personeelskosten, jaarlijks onderhoud aan het pand en de huur. Daarnaast is het ook mogelijk om de zakelijke lunches, telefoonkosten en werkkleding (gedeeltelijk) af te trekken van de winst. Het is zaak de website van de Belastingdienst goed in de gaten te houden, want jaarlijks kunnen er wijzigingen aangebracht worden in deze aftrekposten. Ook worden er regelmatig blogs geschreven met belastingtips.

Rating:
Reviews: te weinig reviews
Boekhouden
Rating:
Reviews: 68
CRM
Rating:
Reviews: te weinig reviews
Kassa
Products