1. Boekhouding
  2. Begrippen
  3. Wat is een boekingsdatum?

Wat is een boekingsdatum?

Een boekingsdatum is de datum waarop een financiële transactie wordt geregistreerd in de boekhouding. Bij betaling van de factuur komt niet de datum van betaling onder de boekingsdatum te staan, maar de datum waarop deze betaling in de administratie wordt opgenomen. Wanneer de boekhouding gedaan wordt in een programma als Excel wordt er vaak geen boekingsdatum genoteerd omdat dit veel administratief werk is, in een echt boekhoudprogramma gebeurt dit automatisch.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products