De beste boekhoudprogramma’s vergelijken

Vergelijk en probeer de beste boekhoudprogramma's gratis

Iris
Iris
Appwiki expert

Top 10 met de beste boekhoudprogramma's

Het beste boekhoudprogramma voor jouw bedrijf is het pakket dat perfect aansluit op jouw wensen. Hier vind je de top 10 met de beste boekhoudpakketten.

Deze pakketten zijn het best beoordeeld door gebruikers en zijn daarnaast zeer compleet qua functionaliteiten. Wil je echt het beste boekhoudprogramma vinden dat bij jouw situatie en manier van werken past? Probeer dan meerdere pakketten gratis uit. Alle onderstaande pakketten bieden namelijk een gratis en vrijblijvende proefperiode!

1. e-Boekhouden.nl

Eenvoudig online boekhouden, factureren en uren registreren doe je met e-Boekhouden.nl. De eerste 15 maanden van uw onderneming is e-Boekhouden.nl volledig gratis! Inclusief: ondersteuning per telefoon of e-mail, automatische bankkoppelingen en meer. Het best beoordeeld! Maak nu een gratis account aan en ervaar het gemak van e-Boekhouden.nl.

#1 Boekhoudsoftware
Belastingdienst erkend
15 maanden gratis!

Prijs: Gratis
Proefperiode: 15 maanden gratis voor startende mkb'ers! Het account wordt niet automatisch verlengd!
Reviews: 9.2/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

2. InformerOnline

Informer maakt sinds 1993 boekhoudsoftware voor ondernemers en accountants. InformerOnline is een innovatief boekhoudprogramma gericht op ondernemers die zelf willen boekhouden.

MKB Proof Award 2018
Keurmerk Zeker-OnLine
Btw-aangifte + iDEAL

Prijs: maandelijks €39,00
Proefperiode: 30 dagen
Reviews: 8.8/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

3. Visma eAccounting

Visma eAccounting is het meest complete online boekhoudpakket. Boekhouden én factureren is altijd onbeperkt. Voor maar €15 per maand heb je je boekhouding en facturatie geregeld, inclusief mobiele app, gebruiksvriendelijke software en uitstekende klantenservice. Maak vrijblijvend een gratis account aan en probeer het zelf!

#1 Gebruiksvriendelijk
Uitstekende helpdesk
Met bankkoppeling

Prijs: maandelijks €15,00
Proefperiode: 30 dagen / 1 jaar gratis voor starters
Reviews: 8.6/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

4. AFAS Software

AFAS Software is een Nederlands familiebedrijf. Een beetje gek, een tikkeltje eigenwijs, maar vooral vol passie als het gaat om klanten en het inspireren van ondernemers. We ontwikkelen innovatieve softwareproducten voor zowel de zakelijke markt en nemen daarbij graag onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Eén ERP-oplossing
HRM & Abbonementen
Logistiek & Projecten

Prijs: Op aanvraag
Proefperiode:
Reviews: 8.4/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

5. Exact Online

Exact Online is dé marktleider online in business software voor ondernemers en accountants in Nederland. Met online boekhouden en CRM in 1 is het de basis van ieder gezond bedrijf. Al sinds 1984 helpt Exact wereldwijd meer dan 300.000 lokale en internationale ondernemers bij de aansturing van hun bedrijf. Met Exact Online voor Boekhouden Basis is de boekhouding geïntegreerd met CRM in 1 online pakket. Hou alle gegevens van je klanten en prospects voortaan online bij én krijg volledig inzicht in je bedrijf. Al 300.000 ondernemers gingen je voor. Probeer Exact Online 30 dagen gratis.

Nr 1 boekhoudsoftware
Uitgebreide banklink
24/7 gratis support

Prijs: maandelijks €69,00
Proefperiode: 30 dagen
Reviews: 8.3/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

6. Kleisteen

Online boekhouden voor MKB, meeste functionaliteit voor een laag maandbedrag

Betaalbaar
Uitgebreid
Al 15 jaar online!

Prijs: maandelijks €15,00
Proefperiode: 60 dagen
Reviews: 9.4/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

7. MoneyMonk

Start 2018 met een goede administratie! Klanten waarderen ons om onze eenvoud en fantastische support. Je kan met ons mailen, chatten en bellen. Persoonlijk, daar houden we van. Hulp nodig? We helpen je graag op weg. TIP: lees hieronder ook de reviews van onze klanten, daar zijn we namelijk best trots op :-)

4x als beste getest
iOS & Android App
Telefonische Helpdesk

Prijs: maandelijks €10,00
Proefperiode: 30 dagen gratis
Reviews: 9.2/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

8. Moneybird

Moneybird wil haar gebruikers iedere dag verrassen met de eenvoud van het platform. Door het slimme en simpele karakter is de financiële administratie voor ondernemers een eitje. Vind je boekhouden ingewikkeld? Profiteer dan van Moneybird slimmigheidjes en houd met plezier zelf je boekhouding bij!

Boekhouden met plezier
Scan & herken functie
iPhone en Android app

Prijs: maandelijks €10,00
Proefperiode: 60 dagen gratis
Reviews: 8.6/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

9. Offective

Met dank aan onze gebruikers kunt u nu gratis een gebruiksvriendelijke en complete bedrijfssoftware proberen. Afgestemd op uw bedrijf, bepaalt u zelf wat u wel of niet wilt gebruiken en stuurt zo uw maandelijkse kosten. De meest complete bedrijfssoftware voor de laagste prijs per maand. Laat u overtuigen en neem nu het gratis proefaccount van 30 dagen. Wij verlengen niet automatisch! 100% zeker dat u met Offective de juiste keuze maakt! Bevalt Offective u toch niet en maakt u binnen een jaar een andere keuze dan krijgt u 100% retour van alle maanden die betaald zijn!

Gebruiksvriendelijk!
Gratis mobiele app!
Onbeperkt helpdesk!

Prijs: maandelijks €7,95
Proefperiode: 30 dagen proberen, 1e jaar gratis voor Starters en geen beperkingen!
Reviews: 8.9/10
Bekijk reviews 

10. SnelStart

SnelStart maakt boekhouden en factureren makkelijk! Voor elke administratieve vraag hebben wij een slimme oplossing. Eenvoudig zelf uw boekhouding doen, bonnetjes inscannen, online factureren. Onze software groeit mee met uw bedrijf! Alles in de administratie kunt u doen met SnelStart. Al 63.000 slimme ondernemers gingen u voor.

Vanaf € 10.- per maand
Gratis ondersteuning
Online werken

Prijs: maandelijks €10,00
Proefperiode: 30 dagen gratis proberen. Gratis klantondersteuning. Wordt niet automatisch verlengd!
Reviews: 8.9/10
Bekijk reviews 

De beste boekhoudprogramma's vergelijken voor:

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Eenvoudig software kiezen in 5 stappen

1. Vertel ons over je bedrijf We willen graag je bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte weten zodat we eenvoudig een voorselectie kunnen maken op basis van onze data.

2. Jouw wensenlijst Wij inventariseren jouw wensen en bedrijfsprocessen en vertalen dit naar de functies die je nodig hebt. Ook de oplossingen die je nu gebruikt nemen we mee.

3. Bekijk je persoonlijke top 3 Op basis van je bedrijf, je wensen en de software die je gebruikt, maken wij een persoonlijke top 3 van de beste software voor jou.

4. Probeer de beste oplossingen Probeer gratis en vrijblijvend jouw software top 3. Door meerdere oplossingen te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

5. Evalueer en maak je keuze Vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de functies, gebruiksgemak en support. Kies dan de software die het beste bij je past. Zo maakt Appwiki softwareselectie eenvoudig.

Jacqueline
Jacqueline
Appwiki expert

Wat is het beste boekhoudprogramma?

Het beste boekhoudprogramma voor jouw bedrijf is het pakket dat perfect aansluit op jouw wensen. 'Het beste boekhoudprogramma' is voor elke onderneming dan ook anders. De vele verschillende boekhoudsoftware op de markt hebben allemaal zo hun voor- en nadelen. Ook is het zo dat er verschillende boekhoudprogramma's aangeboden worden voor specifieke doelgroepen. Om de keuze voor jou iets makkelijker te maken hebben wij een handige vergelijker gemaakt hierboven waardoor je eenvoudig uitkomt bij de beste boekhoudsoftware voor jouw bedrijf. 

Hoe kan ik het beste boekhouden?

Voordat je begint met het aanschaffen van een boekhoudprogramma is het belangrijk om na te denken hoe je de boekhouding aan wilt pakken. Wil je het helemaal zelf doen? Geef je het volledig uit handen of doe je het zelf maar laat je het controleren door je boekhouder? Het is belangrijk om hier van te voren een duidelijk beeld over te hebben, want er is voor alle drie de opties verschillende boekhoudsoftware beschikbaar. 

De beste boekhoudsoftware gebruiken op meerdere manieren

Je kan uiteraard de boekhouding zelf doen met ondersteuning van een boekhoudprogramma. Maar er zijn ook aanbieders die je boekhouding volledig uit handen kunnen nemen, dit noemen we een totaaloplossing. Hierbij heb je een boekhoudprogramma en boekhouder in één. Het enige wat je hoeft te doen is je papierwerk op te sturen en een boekhouder doet vervolgens de rest. Daarnaast is er boekhoudsoftware met een meekijkfunctie waarbij je zelf de boekhouding doet, maar een boekhouder of accountant mee laat kijken om er zeker van te zijn dat alles goed verloopt. Lees de blog voor meer informatie over zelf boekhouden en de totaaloplossing.

De beste boekhoudpakketten, maar welke?

Wanneer je bedrijfsmatig een boekhoudprogramma wilt gaan gebruiken, dan wil je natuurlijk gebruik maken van het beste boekhoudpakket. Welke dat is, is niet zo makkelijk te zeggen omdat wat het beste boekhoudprogramma voor de ene ondernemer is, niet per definitie de beste boekhoudsoftware voor iedereen is. En er zijn zoveel verschillende 'beste boekhoudpakketten'. Wel zijn er boekhoudpakketten te vinden die geschikt zijn voor ZZP'ers, MKB'ers of freelancers. Maar ook als je een administratie kantoor hebt of accountant bent zijn er verschillende geschikte boekhoudprogramma's te vinden. 

Welke factoren bepalen het beste boekhoudpakket?

Wanneer je bedrijfsmatig een boekhoudprogramma wilt gaan gebruiken, dan wil je natuurlijk gebruik maken van het beste boekhoudpakket. Welke dat is, is niet zo makkelijk te zeggen omdat wat het besteboekhoudprogramma voor de ene ondernemer is, niet per definitie de beste boekhoudsoftware voor iedereen is. En er zijn zoveel verschillende 'beste boekhoudpakketten'. Er spelen veel verschillende factoren een rol, die ook nog deels persoonlijk zijn wanneer je een keuze maakt voor een programma. En of dat programma dan de beste boekhoudsoftware betreft valt dan nog te bezien. Maar om er voor te zorgen dat je een zo goed mogelijke keuze maakt, dien je minstens rekening te houden met de volgende zaken: wat wil je dat je programma allemaal kan, wat zijn de mogelijkheden en wat is je budget? Als je deze vragen kunt beantwoorden, is het kiezen van de beste boekhoudsoftware niet zo moeilijk meer.

Wat wil je dat jouw gekozen beste boekhoudprogramma kan?

Voordat je een keuze gaat maken uit de verschillende beste boekhoudpakketten die beschikbaar zijn moet je je afvragen wat je ermee wilt bereiken. Hierbij kun je denken aan een factuur opstellen en versturen, vreemde valuta verwerken of betalingsherinneringen versturen. Of verstuur je veel facturen naar overheidsinstanties, dan moet je denken aan software die UBL ready is. Maar ook of je misschien meer administraties moet voeren omdat je meer bedrijven hebt. Ook de optie voor een mobiele app is een overweging, vooral als je veel onderweg bent. En tot slot is het goed om na te gaan of koppelingen mogelijk zijn zoals met je bankgegevens en dat er aangiftes gedaan kunnen worden, denk aan de BTW. Veel boekhoudprogramma's kunnen ook gekoppeld worden aan offerte software, facturatie programma, debiteurenbeheer of webwinkel software. Kies het beste boekhoudprogramma dat bij je bedrijfsvoering past.

Wat zijn de mogelijkheden van het beste boekhoudprogramma?

Er zijn veel uiteenlopende mogelijkheden met de beste online boekhoudprogramma's. Hieronder staan een aantal opgesomd. 

  • Tegenwoordig hebben de beste online boekhoudprogramma een mobiele app waar je uitstekend de boekhouding mee kan bijhouden. DIt is ideaal voor de ondernemers die veel onderweg zijn en toch inzicht en controle willen behouden terwijl ze onderweg zijn. 
  • Boekhoudprogramma met bankkoppeling. De beste online boekhoudprogramma's kunnen worden gekoppeld aan je bank. Zo worden bankmutaties direct verwerkt in de boekhouding. Dit neemt een groot gedeelte van het handmatige inkloppen van gegevens weg en hou je meer tijd over.
  • Elektronische BTW-aangifte doen kan ook met de beste online boekhoudprogramma's. Dit maakt de BTW-aangifte doen makkelijk en snel. Hieronder zie je in een video hoe je de BTW-aangifte in drie minuten kan doen. 
  • De beste boekhoudprogramma's met urenregistratie. Met deze functie kun je de uren gemakkelijk en snel registreren door middel van een timer. De beste boekhoudsoftware kun je koppelen aan je urenregistratie. Dit levert je een gestructureerde urenregistratie op.
  • Met de beste boekhoudpakketten kun je gemakkelijk en snel online factureren. Een scan en herken functie zit in het beste boekhoudprogramma's. Door een foto te maken van je bonnetjes of facturen wordt het herkent door het online programma en overgenomen in je administratie. Zo hoef je niks meer handmatig over te nemen.

De beste boekhoudsoftware kan zoveel taken van je overnemen waardoor jij tijd bespaart, tijd die je in je onderneming kan investeren. 

Wat zijn de voordelen van de beste online boekhoudprogramma's?

Heel kort zullen de voordelen van het beste online boekhoudpakket hier worden genoemd:

  • Tijdsbesparing, door een hogere mate van automatisering kan het beste online boekhoudprogramma jou veel tijd besparen. Veel handmatig werk, zoals het overkloppen van gegevens, neemt het online boekhoudprogramma van je over. 
  • Altijd en overal je boekhouding bijhouden. Door de mogelijkheden van mobiel boekhouden met je smartphone of tablet, ben je in staat om overal, waar je internet hebt, de boekhouding bij te kunnen houden. Handig voor de ondernemers die veel onderweg zijn.
  • Gegevens automatisch overkloppen en automatiseren. Het koppelen van je beste online boekhoudprogramma aan bijvoorbeeld je urenregistratie. Door het koppelen van beide systemen is het mogelijk dat gegevens automatisch worden bijgehouden en ge-update. 
  • In de beste online boekhoudprogramma's zijn gegevens correct en veilig opgeslagen. Er wordt altijd een back-up van de gegevens gemaakt en het staat opgeslagen in de cloud. Dus geen onzekerheden over het kwijtraken van gegevens. 
  • Inzicht in je financiële situatie. Door zelf je boekhouding op deze manier bij te houden, houdt je inzicht in je financiële gegevens en weet je precies hoe de zaken ervoor staan. Wanneer je kiest voor een boekhouder, ben je gauw het overzicht en de controle kwijt. 

Wat zijn de kosten?

Wanneer je eruit bent wat je beste boekhoudpakket allemaal moet kunnen is de volgende vraag hoeveel je wilt en kunt betalen voor het programma. Al gauw kom je dan voor de vraag te staan of je gebruik wilt maken van een online of een offline boekhoudpakket. De grootste prijsverschillen zitten namelijk daartussen. Bij een offline programma betaal je een eenmalig bedrag, vaak best een grote investering, voor de licentierechten. Hierna kun je er onbeperkt gebruik van maken.

Wanneer je ervoor kiest om met de beste boekhoudsoftware je online boekhouding te doen betaal je meestal een bepaalde laag bedrag per maand, in de vorm van een abonnement. En dit bedrag betaal je zolang je gebruikmaakt van het programma. Tussen de verschillende vormen zit veel prijsverschil. En je kunt over het algemeen stellen dat hoe duurder een programma is hoe meer je ermee kunt. Door na te gaan waar je het programma voor gaat gebruiken kun je dus geld besparen. Want het heeft geen zin om te betalen voor allerlei functies waar je toch niets mee doet.

Wil jij weten hoe je tijd bespaart op je boekhouding met het beste boekhoudprogramma wat bij jou past? Bekijk de video!

Proefabonnement van het beste boekhoudprogramma?

Nadat je weet wat je programma allemaal moet kunnen en of je kiest voor offline of online en de prijs, dan kun je de programma's hierop gaan vergelijken en de beste boekhoudpakketten naast elkaar vergelijken. Vaak krijg je dan enkele programma's te zien. Hoe weet je dan welke het beste boekhoudprogramma voor je bedrijf is? Dat weet je alleen als je ermee aan de slag gaat. Vooral online boekhoudprogramma's bieden je de mogelijkheid om vaak een maand lang het programma gratis uit te proberen. Ben je tevreden? Dan zet je het programma voort. Wanneer het toch niets is stopt deze vaak automatisch en kun je een andere uitproberen. Tot dat je het beste boekhoudpakket gevonden hebt.

Sprout onderzoekt de beste boekhoudsoftware

Ondernemersmagazine Sprout.nl wilde weten wat het beste boekhoudpakket is en vroeg 500 ondernemers naar hun mening. Bekijk het orginele artikel op Sprout.nl. Hoewel het slechts een kleine groep ondervraagden betreft, in vergelijking met het aantal ondernemers, bied het toch een aardig inzicht in welke boekhoudpakketten veel worden gebruikt.

Heb je zelf goede (of juist slechte) ervaringen met een boekhoudpakket? Schrijf een review op onze site voor het betreffende boekhoudpakket.

Op zoek naar het beste boekhoudprogramma?

Bekijk het aanbod van de beste boekhoudpakketten of vergelijk de beste boekhoudsoftware op prijs, reviews en functies. Zoek het beste online boekhoudpakket dat aansluit bij jouw wensen. Er zijn boekhoudpakketten te vinden voor jouw als ZZP'er, MKB'er, freelancer, accountant of speciaal voor je administratiebureau.

Relevante artikelen

rawpixel-423658-unsplash.jpg
17 september 2018

Wat past bij jou? Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware?

Boekhouding Excel

Wat past bij jou? Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware? Ontdek in dit blog welke manier bij jouw bedrijf past.

Lees meer 

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products