De beste boekhoudprogramma’s vergelijken

Vergelijk en probeer de beste boekhoudprogramma's gratis

Beste boekhoudprogramma: Top 10

Het beste boekhoudprogramma voor jouw bedrijf is het pakket dat perfect aansluit op jouw wensen. Hieronder vind je de top 10 met de beste boekhoudpakketten. Deze pakketten zijn het best beoordeeld door gebruikers. 

De boekhoudprogramma's hieronder zijn zeer compleet qua functionaliteiten. Wil je echt het beste boekhoudprogramma vinden dat bij jouw situatie en manier van werken past? Probeer dan meerdere boekhoudpakketten gratis uit. Alle onderstaande pakketten bieden namelijk een gratis en vrijblijvende proefperiode!

1. e-Boekhouden.nl

Eenvoudig online boekhouden, factureren en uren registreren doe je met e-Boekhouden.nl. De eerste 15 maanden van je onderneming is e-Boekhouden.nl volledig gratis! Inclusief: ondersteuning per telefoon of e-mail, handige koppelingen en veel meer. Het best beoordeeld! Maak nu een gratis account aan en ervaar het gemak van e-Boekhouden.nl.

135.000 gingen u voor
Belastingdienst Erkend
Deskundige helpdesk

Prijs: Gratis
Proefperiode: 15 maanden gratis! Daarna €7,95. Wordt niet automatisch verlengd!
Reviews: 9.4/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

2. Ficsus.nl

Geschikt voor starters, zzp'ers, vof & MKB! Maak een gratis account aan en ervaar zelf het gemak van Ficsus online boekhouden!

Gratis en vrijblijvend
Gratis helpdesk
Belastingdienst-Link

Prijs: Gratis
Proefperiode:
Reviews: 9.5/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

3. InformerOnline

Informer maakt sinds 1993 boekhoudsoftware voor ondernemers en accountants. InformerOnline is een innovatief boekhoudprogramma gericht op ondernemers die zelf willen boekhouden.

Betrouwbaar Boekhouden
Meeste reviews
MKB Proof Award 2021

Prijs: maandelijks €12,00
Proefperiode: 30 dagen
Reviews: 8/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

4. Visma

Met Visma eAccounting bieden we je innovatieve en gebruiksvriendelijke software. Werk met een slim en compleet boekhoudpakket voor maar €18 per maand inclusief handige app, e-learnings en een uitstekende klantenservice. Boekhouden én factureren is altijd onbeperkt. Maak nu een gratis account aan en probeer het zelf!

Machine learning
Beste ondersteuning
Realtime inzicht

Prijs: maandelijks €18,00
Proefperiode: 30 dagen / 1 jaar gratis voor starters
Reviews: 7.6/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

5. DigiBTW

Online boekhouden speciaal voor zzp'ers. Het meest gebruiksvriendelijke en voordeligste systeem. Zelf boekhouden, zonder boekhouder. Zonder beperkingen, compleet met o.a. facturatie, uren, ritten en btw-aangifte. Probeer gratis.

Speciaal voor zzp'ers
Gebruiksvriendelijk
Super voordelig

Prijs: maandelijks €10,00
Proefperiode: 1 maand gratis
Reviews: 9.8/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

6. Twinfield

Twinfield International is marktleider op het gebied van online boekhouden in Europa en onderdeel van Wolters Kluwer Tax & Accounting. Wolters Kluwer is wereldwijd marktleider in fiscale, boekhoud- en auditdiensten. Online boekhouden via Twinfield is flexibel boekhouden voor zowel kleine als grote organisaties. Hierbij wordt op een efficiënte, veilige en directe manier een administratie gevoerd en kan informatie gedeeld worden met een administratie- of accountantskantoor.

Persoonlijke service
Consultancy en service
300+ koppelingen

Prijs: vanaf €59,50
Proefperiode: 30 dagen vrijblijvend
Reviews: 10/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

7. Accountancy- & Software Gemak

Wij zijn dé leverancier van administratieve software voor meer dan 3.000 accountants en 100.000 ondernemers. Jarenlange ervaring zorgt ervoor dat we weten hoe een accountant denkt en hoe een ondernemer doet. 350 experts staan dagelijks klaar zodat jij zorgeloos kan ondernemen. Met Accountancy Gemak & Software Gemak, heb je alles onder controle!

40 jaar ervaring
Altijd overal inzicht
> 100.000 klanten

Prijs: vanaf €39,00
Proefperiode:
Reviews: 7/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

8. AFAS SB+

AFAS SB+ is hét online boekhoudprogramma voor ondernemers en ZZP'ers met 1 tot 5 medewerkers. Offertes maken, factureren en je btw-aangifte doe je gewoon online. Gebruiksvriendelijk en compleet.

Met Scan & Herken
CRM & Bankkoppeling
Complete oplossing

Prijs: maandelijks €59,00
Proefperiode:
Reviews: 7.6/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

9. Exact

Onze boekhoudrobot neemt je administratieve werk uit handen en leert van jouw eerder gemaakte keuzes. No hands accounting noemen we dat. Voor al het andere zijn er integraties met 220+ zakelijke softwareprogramma’s. Geen ander boekhoudplatform levert koppelmogelijkheden op dit niveau! Daarnaast is Exact dé keuze van ruim 9000 accountants.

Win veel tijd
Eenvoudig factureren
220+ koppelingen

Prijs: maandelijks €39,00
Proefperiode: 30
Reviews: 7.9/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

10. Rompslomp.nl

Rompslomp is hét meest eenvoudige facturatie en boekhoudprogramma, speciaal gemaakt voor ZZP'ers en kleine ondernemers. Je administratie wordt veilig opgeslagen en met onze handige app kun je altijd je administratie bekijken. Boekhouden wordt aangenaam met Rompslomp.nl! Probeer het gewoon zelf gratis uit op Rompslomp.nl

Makkelijk & Compleet
Boekhouden wordt leuk!
Handige mobiele app

Prijs: maandelijks €15,00
Proefperiode: GRATIS proefabonnement!
Reviews: 9.2/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

De beste boekhoudprogramma's vergelijken voor:

Appwik expert

Hoe kies je het beste boekhoudprogramma als zzp'er?

Download onze gratis boekhouding checklist en ontdek in 10 vragen welk programma bij je past. Met behulp van deze checklist weet je zeker dat het boekhoudprogramma voldoet aan jouw wensen en situatie.

Download de checklist

Wat is het beste boekhoudprogramma?

Het beste boekhoudprogramma voor jouw bedrijf is het pakket dat perfect aansluit op jouw wensen. 'Het beste boekhoudprogramma' is voor elke onderneming dan ook anders. De vele verschillende boekhoudsoftware op de markt hebben allemaal zo hun voor- en nadelen. Ook is het zo dat er verschillende boekhoudprogramma's aangeboden worden voor specifieke doelgroepen. Om de keuze voor jou iets makkelijker te maken hebben wij een handige vergelijker gemaakt hierboven waardoor je eenvoudig uitkomt bij de beste boekhoudsoftware voor jouw bedrijf. 

Hoe kan ik het beste boekhouden?

Voordat je begint met het aanschaffen van een boekhoudprogramma is het belangrijk om na te denken hoe je de boekhouding aan wilt pakken. Wil je het helemaal zelf doen? Geef je het volledig uit handen of doe je het zelf maar laat je het controleren door je boekhouder? Het is belangrijk om hier van te voren een duidelijk beeld over te hebben, want er is voor alle drie de opties verschillende boekhoudsoftware beschikbaar. 

De beste boekhoudsoftware gebruiken op meerdere manieren

Je kan uiteraard de boekhouding zelf doen met ondersteuning van een boekhoudprogramma. Maar er zijn ook aanbieders die je boekhouding volledig uit handen kunnen nemen, dit noemen we een totaaloplossing. Hierbij heb je een boekhoudprogramma en boekhouder in één. Het enige wat je hoeft te doen is je papierwerk op te sturen en een boekhouder doet vervolgens de rest. Daarnaast is er boekhoudsoftware met een meekijkfunctie waarbij je zelf de boekhouding doet, maar een boekhouder of accountant mee laat kijken om er zeker van te zijn dat alles goed verloopt. Lees de blog voor meer informatie over zelf boekhouden en de totaaloplossing.

De beste boekhoudpakketten, maar welke?

Wanneer je bedrijfsmatig een boekhoudprogramma wilt gaan gebruiken, dan wil je natuurlijk gebruik maken van het beste boekhoudpakket. Welke dat is, is niet zo makkelijk te zeggen omdat wat het beste boekhoudprogramma voor de ene ondernemer is, niet per definitie de beste boekhoudsoftware voor iedereen is. En er zijn zoveel verschillende 'beste boekhoudpakketten'. Wel zijn er boekhoudpakketten te vinden die geschikt zijn voor ZZP'ers, MKB'ers of freelancers. Maar ook als je een administratie kantoor hebt of accountant bent zijn er verschillende geschikte boekhoudprogramma's te vinden. 

Welke factoren bepalen het beste boekhoudpakket?

Wanneer je bedrijfsmatig een boekhoudprogramma wilt gaan gebruiken, dan wil je natuurlijk gebruik maken van het beste boekhoudpakket. Welke dat is, is niet zo makkelijk te zeggen omdat wat het besteboekhoudprogramma voor de ene ondernemer is, niet per definitie de beste boekhoudsoftware voor iedereen is. En er zijn zoveel verschillende 'beste boekhoudpakketten'. Er spelen veel verschillende factoren een rol, die ook nog deels persoonlijk zijn wanneer je een keuze maakt voor een programma. En of dat programma dan de beste boekhoudsoftware betreft valt dan nog te bezien.

Kies het beste boekhoudprogramma voor ZZP'ers

Geen bedrijf is hetzelfde. Het verschilt dan ook per bedrijf welk boekhoudpakket het beste bij je past. Gebruik onze gratis boekhouding checklist en stel jezelf 10 vragen om het beste zzp boekhoudprogramma voor jou te kiezen. Je krijgt inzicht in:

 • welke manier van boekhouden het beste is
 • hoe je BTW aangifte wil doen
 • hoe je bankmutaties wil verwerken
 • hoe je inkomsten en uitgaven wil verwerken
 • hoe je bonnetjes en inkoopfacturen wil verwerken
 • welke handige functies voor jou echt belangrijk zijn

Download gratis

Wat wil je dat jouw gekozen beste boekhoudprogramma kan?

Voordat je een keuze gaat maken uit de verschillende beste boekhoudpakketten die beschikbaar zijn moet je je afvragen wat je ermee wilt bereiken. Hierbij kun je denken aan een factuur opstellen en versturen, vreemde valuta verwerken of betalingsherinneringen versturen. Of verstuur je veel facturen naar overheidsinstanties, dan moet je denken aan software die UBL ready is. Maar ook of je misschien meer administraties moet voeren omdat je meer bedrijven hebt. Ook de optie voor een mobiele app is een overweging, vooral als je veel onderweg bent. En tot slot is het goed om na te gaan of koppelingen mogelijk zijn zoals met je bankgegevens en dat er aangiftes gedaan kunnen worden, denk aan de BTW. Veel boekhoudprogramma's kunnen ook gekoppeld worden aan offerte software, facturatie programma, debiteurenbeheer of webwinkel software. Kies het beste boekhoudprogramma dat bij je bedrijfsvoering past.

Wat zijn de mogelijkheden van het beste boekhoudprogramma?

Er zijn veel uiteenlopende mogelijkheden met de beste online boekhoudprogramma's. Hieronder staan een aantal opgesomd. 

 • Tegenwoordig hebben de beste online boekhoudprogramma een mobiele app waar je uitstekend de boekhouding mee kan bijhouden. DIt is ideaal voor de ondernemers die veel onderweg zijn en toch inzicht en controle willen behouden terwijl ze onderweg zijn. 
 • Boekhoudprogramma met bankkoppeling. De beste online boekhoudprogramma's kunnen worden gekoppeld aan je bank. Zo worden bankmutaties direct verwerkt in de boekhouding. Dit neemt een groot gedeelte van het handmatige inkloppen van gegevens weg en hou je meer tijd over.
 • Elektronische BTW-aangifte doen kan ook met de beste online boekhoudprogramma's. Dit maakt de BTW-aangifte doen makkelijk en snel. Hieronder zie je in een video hoe je de BTW-aangifte in drie minuten kan doen. 
 • De beste boekhoudprogramma's met urenregistratie. Met deze functie kun je de uren gemakkelijk en snel registreren door middel van een timer. De beste boekhoudsoftware kun je koppelen aan je urenregistratie. Dit levert je een gestructureerde urenregistratie op.
 • Met de beste boekhoudpakketten kun je gemakkelijk en snel online factureren. Een scan en herken functie zit in het beste boekhoudprogramma's. Door een foto te maken van je bonnetjes of facturen wordt het herkent door het online programma en overgenomen in je administratie. Zo hoef je niks meer handmatig over te nemen.

De beste boekhoudsoftware kan zoveel taken van je overnemen waardoor jij tijd bespaart, tijd die je in je onderneming kan investeren. 

Beste online boekhoudprogramma: de voordelen

Heel kort zullen de voordelen van het beste online boekhoudpakket hier worden genoemd:

 • Tijdsbesparing, door een hogere mate van automatisering kan het beste online boekhoudprogramma jou veel tijd besparen. Veel handmatig werk, zoals het overkloppen van gegevens, neemt het online boekhoudprogramma van je over. 
 • Altijd en overal je boekhouding bijhouden. Door de mogelijkheden van mobiel boekhouden met je smartphone of tablet, ben je in staat om overal, waar je internet hebt, de boekhouding bij te kunnen houden. Handig voor de ondernemers die veel onderweg zijn.
 • Gegevens automatisch overkloppen en automatiseren. Het koppelen van je beste online boekhoudprogramma aan bijvoorbeeld je urenregistratie. Door het koppelen van beide systemen is het mogelijk dat gegevens automatisch worden bijgehouden en ge-update. 
 • In de beste online boekhoudprogramma's zijn gegevens correct en veilig opgeslagen. Er wordt altijd een back-up van de gegevens gemaakt en het staat opgeslagen in de cloud. Dus geen onzekerheden over het kwijtraken van gegevens. 
 • Inzicht in je financiële situatie. Door zelf je boekhouding op deze manier bij te houden, houdt je inzicht in je financiële gegevens en weet je precies hoe de zaken ervoor staan. Wanneer je kiest voor een boekhouder, ben je gauw het overzicht en de controle kwijt. 

Wat zijn de kosten?

Wanneer je eruit bent wat je beste boekhoudpakket allemaal moet kunnen is de volgende vraag hoeveel je wilt en kunt betalen voor het programma. Al gauw kom je dan voor de vraag te staan of je gebruik wilt maken van een online of een offline boekhoudpakket. De grootste prijsverschillen zitten namelijk daartussen. Bij een offline programma betaal je een eenmalig bedrag, vaak best een grote investering, voor de licentierechten. Hierna kun je er onbeperkt gebruik van maken.

Wanneer je ervoor kiest om met de beste boekhoudsoftware je online boekhouding te doen betaal je meestal een bepaalde laag bedrag per maand, in de vorm van een abonnement. En dit bedrag betaal je zolang je gebruikmaakt van het programma. Tussen de verschillende vormen zit veel prijsverschil. En je kunt over het algemeen stellen dat hoe duurder een programma is hoe meer je ermee kunt. Door na te gaan waar je het programma voor gaat gebruiken kun je dus geld besparen. Want het heeft geen zin om te betalen voor allerlei functies waar je toch niets mee doet.

Wil jij weten hoe je tijd bespaart op je boekhouding met het beste boekhoudprogramma wat bij jou past? Bekijk de video!

Proefabonnement op het beste boekhoudprogramma

Nadat je weet wat je programma allemaal moet kunnen en of je kiest voor offline of online en de prijs, dan kun je de programma's hierop gaan vergelijken en de beste boekhoudpakketten naast elkaar vergelijken. Vaak krijg je dan enkele programma's te zien. Hoe weet je dan welke het beste boekhoudprogramma voor je bedrijf is? Dat weet je alleen als je ermee aan de slag gaat. Vooral online boekhoudprogramma's bieden je de mogelijkheid om vaak een maand lang het programma gratis uit te proberen. Ben je tevreden? Dan zet je het programma voort. Wanneer het toch niets is stopt deze vaak automatisch en kun je een andere uitproberen. Tot dat je het beste boekhoudpakket gevonden hebt.

Sprout onderzoekt de beste boekhoudsoftware

Ondernemersmagazine Sprout.nl wilde weten wat het beste boekhoudpakket is en vroeg 500 ondernemers naar hun mening. Bekijk het orginele artikel op Sprout.nl. Hoewel het slechts een kleine groep ondervraagden betreft, in vergelijking met het aantal ondernemers, bied het toch een aardig inzicht in welke boekhoudpakketten veel worden gebruikt.

Heb je zelf goede (of juist slechte) ervaringen met een boekhoudpakket? Schrijf een review op onze site voor het betreffende boekhoudpakket.

Op zoek naar het beste boekhoudprogramma?

Bekijk het aanbod van de beste boekhoudpakketten of vergelijk de beste boekhoudsoftware op prijs, reviews en functies. Zoek het beste online boekhoudpakket dat aansluit bij jouw wensen. Er zijn boekhoudpakketten te vinden voor jouw als ZZP'er, MKB'er, freelancer, accountant of speciaal voor je administratiebureau.

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Veelgestelde vragen

✅  Hoe kies je het beste boekhoudprogramma?

Het beste boekhoudprogramma voor jouw bedrijf is het pakket dat het beste aansluit op jouw wensen en eisen punt. Om het beste boekhouding programma te kiezen voor jouw bedrijf kun je daarom het beste de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Op die manier weet jij als ondernemer welke functionaliteit er binnen het boekhoudprogramma aanwezig zijn en welke jij nodig hebt om jouw boekhouding goed bij te houden.

✅  Welke factoren bepalen het beste boekhoudpakket?

Of een boekhoudpakket het beste voor jouw bedrijf is hangt af van jouw wensen en eisen. Het beste boekhoudpakket voor een ZZP’er is niet hetzelfde als het beste boekhoudpakket voor een MKB’er. De factoren die bepalen of een boekhoudpakket het beste bij jouw bedrijf past, hangt af van wat jij met jouw boekhoudprogramma wilt kunnen doen. 

✅ Wat zijn de voordelen van het beste boekhoudpakket?

Het beste boekhoudpakket zorgt ervoor dat jij tijd bespaart, dat je altijd en overal je boekhouding bij de hand hebt en dat je gegevens automatisch kunt bijhouden. Daarnaast is jouw boekhouding correct en veilig opgeslagen en heb je altijd en overal inzicht in je financiële situatie.

Relevante artikelen

rawpixel-569600-unsplash.jpg
6 januari 2022

De beste project management apps op een rij

Projectmanagement
10 november 2020

Hoe CRM jouw sales een boost geeft

OfferteCrm
2 maart 2020

Administratie bijhouden als zzp'er?

AdministratieBoekhouding
Products