Top 10 beste factuur programma's

Vergelijk de software op prijs, functies en reviews. Van software voor zelfstandigen tot bedrijven met veel werknemers. Hieronder vind je een compleet overzicht van de populairste factuur software die geschikt is voor jouw organisatie.

Top 10 met de beste factuurprogramma's

Het beste factuurprogramma is het pakket dat perfect aansluit op jouw wensen. Hier vind je de top 10 beste facturatieprogramma’s om eenvoudig te factureren. Vergelijk de software op prijs, functies en reviews. Van software voor zelfstandigen tot bedrijven met veel werknemers. Hieronder vind je een compleet overzicht van de populairste factuur software die geschikt is voor jouw organisatie. 

Onderstaande pakketten zijn het best beoordeeld door gebruikers en bieden veel handige functies om je facturatie sneller en eenvoudiger te maken. Wil je echt het beste facturatie programma vinden dat bij jouw manier van factureren past? Probeer dan meerdere pakketten gratis uit. Alle onderstaande pakketten bieden namelijk een gratis en vrijblijvende proefperiode. 

Tip: Factureren als zzp'er? Download de gratis factuurprogramma checklist en ontdek welk factuurprogramma het beste bij je past.

Weet je nog niet wat voor jouw organisatie de beste keuze is? Maak gebruik van onze keuzehulp hieronder. Met de keuzehulp inventariseren wij je wensen en vertalen deze naar functies die je nodig hebt.

Keuzehulp

1. e-Boekhouden.nl

Gratis voor alle starters: Maak, beheer en verstuur uw facturen met e-Boekhouden.nl. Factureer online in eigen huisstijl, waardoor uw uitstraling en identiteit behouden blijft. Klanten kunnen uw factuur direct betalen via iDeal.

✓ #1 in Factureren

✓ GRATIS voor starters

✓ Onbeperkt factureren

Prijs: Gratis
Proefperiode: 15 maanden gratis
Reviews: 9.4/10 (1361)
Bekijk reviews  Ga naar de website 

2. Fiscus.nl

Maak in een handomdraai offertes en facturen aan in eigen huisstijl. Startersactie: 15 maanden gratis! Maak hier het gratis account aan!

✓ IDEAL link op factuur

✓ Incl. boekhouding

✓ Gratis ondersteuning

Prijs: Gratis
Proefperiode: 15 maanden gratis
Reviews: 9.5/10 (1)
Bekijk reviews  Ga naar de website 

3. Visma

Visma eAccounting is het meest gebruiksvriendelijke facturatieprogramma voor ondernemers. Verstuur onbeperkt professionele (e-)facturen. Inclusief handige app en uitstekende Klantenservice. Probeer nu 30 dagen gratis!

✓ Gratis voor starters!

✓ Snel aan de slag

✓ Scherp geprijsd

Prijs: € 7,50  per maand
Proefperiode: 30 dagen
Reviews: 7.6/10 (465)
Bekijk reviews  Ga naar de website 

Vergelijk de top 3 software voor factureren

4. Gripp

Met Gripp verlies je inkoopfacturen nooit meer uit het oog en factureer je zelf binnen een handomdraai! Blijf op de hoogte van de status zodat je precies weet wanneer er een factuur, herinnering of aanmaning verstuurd moet worden.

✓ Onbeperkt factureren

✓ Scan & Herkan en UBL

✓ IDEAL link op factuur

Prijs: € 30,00  per maand
Proefperiode: 14 dagen
Reviews: 8.4/10 (46)
Bekijk reviews  Ga naar de website 

5. Rompslomp.nl

Slimme ondernemers kiezen voor factureren met Rompslomp.nl. Met het meest eenvoudige factuurprogramma: Rompslomp, wordt factureren een fluitje van een cent! Maak onbeperkt & GRATIS je facturen

✓ Eenvoudig in gebruik

✓ Alles met facturatie

✓ Handige mobiele app

Prijs: Gratis
Proefperiode: 30 dagen
Reviews: 9.2/10 (323)
Bekijk reviews  Ga naar de website 

6. Exact

Wil je tijd besparen en je cashflow verbeteren? Ga digitaal factureren met het online factuurprogramma van Exact. Niet voor niets vertrouwen meer dan 550.000 bedrijven voor hun zakelijke cijfers op de slimme software van Exact.

✓ Eenvoudig factureren

✓ Win veel tijd

✓ 220 koppelingen

Prijs: € 39,00  per maand
Proefperiode: 30 dagen
Reviews: 7.9/10 (2282)
Bekijk reviews  Ga naar de website 

7. AFAS SB

AFAS SB is het beste facturatieprogramma voor ondernemers en ZZP'ers. Offertes maken, factureren en je btw-aangifte doe je gewoon online. Gebruiksvriendelijk en compleet.

✓ Met Scan & Herken

✓ CRM & Bankkoppeling

✓ Complete oplossing

Prijs: € 59,00  per maand
Proefperiode: geen
Reviews: 7.6/10 (146)
Bekijk reviews  Ga naar de website 

8. DigiBTW

Met enkele simpele handelingen is een factuur zo gemaakt en direct per e-mail (als PDF en UBL) verstuurd. DigiBTW biedt facturatie- en boekhoudsoftware speciaal voor zzp'ers. Incl. facturatie, uren- en rittenregistratie en meer!

✓ Offertes & Facturen

✓ Voor uren & producten

✓ Factureer in huisstijl

Prijs: € 10,00  per maand
Proefperiode: 30 dagen
Reviews: 9.8/10 (1163)
Bekijk reviews  Ga naar de website

9. Kleisteen

Na aanmelden kun je snel beginnen met online factureren. Doe je boekhouding zelf, of samen met je boekhouder. Na inloggen zie je op je dashboard meteen handige kengetallen en grafiekjes (omzet en kosten bijvoorbeeld).

✓ Onbeperkt factureren

✓ Met basisboekhouding

✓ Opstart concult

Prijs: € 17,50  per maand
Proefperiode: 30 dagen
Reviews: 9.4/10 (9)
Bekijk reviews  Ga naar de website 

10. Blue10

Na aanmelden kun je snel beginnen met online factureren. Doe je boekhouding zelf, of samen met je boekhouder. Na inloggen zie je op je dashboard meteen handige kengetallen en grafiekjes (omzet en kosten bijvoorbeeld).

✓ Onbeperkt factureren

✓ Met basisboekhouding

✓ Opstart concult

Prijs: € 25,00  per maand
Proefperiode: geen
Reviews: -/10 (0)
Bekijk reviews  Ga naar de website 

De beste software voor:

Het beste factuurprogramma voor jouw situatie?

Download gratis onze checklist om het beste facturatieprogramma als zzp'er te kiezen. Aan de hand van een aantal simpele vragen, ontdek je waar je op moet letten en welke functies je echt nodig hebt.

Beste facturatieprogramma, waarom heb ik dat nodig?

Je bent niet verplicht om een facturatiesysteem aan te schaffen, maar het is wel verstandig. Het biedt namelijk verschillende voordelen zoals tijd besparen, fouten voorkomen en snellere betalingen. Wanneer je regelmatig facturen stuurt voldoet gratis software zoals Word of Excel niet meer.

Hierdoor maak je het factureren voor jezelf moeilijker dan nodig en het kost ook nog eens veel tijd, en tijd is natuurlijk geld. Facturatie software raadpleeg je via je browser of installeer je op je laptop of smartphone. Op deze manier is je facturatie altijd toegankelijk, waar je ook bent. 

Waarom factuurprogramma’s vergelijken?

Elk bedrijf heeft weer andere wensen en behoeftes, daarom zijn er veel aanbieders van facturatie software. Maar hoe maak je als ondernemer de juiste keuze? Het is daarom goed om eerst in kaart te brengen wat voor jouw bedrijf belangrijk is. Welke functionaliteiten zijn bijvoorbeeld nodig? Filter eerst alle factuurprogramma’s op branche, bedrijfsvorm en functionaliteiten. Nu zijn er alleen nog facturatie systemen over aan de wensen en eisen van jouw bedrijf voldoen. Op deze manier zie je gemakkelijk wat het beste factuurprogramma is voor jouw situatie.

Maak je persoonlijke top drie en vergelijk deze systemen met elkaar. Bij het vergelijken van factuur programma’s is het goed om jezelf een aantal vragen te stellen. Wat heeft het ene systeem wat het andere programma niet heeft? Wat is het verschil in kosten? Beschikt de software ook over een mobiele applicatie? Op deze manier vind jij binnen slechts een paar minuten de beste factuur software die bij jouw bedrijf past.

Hoe het beste factureringsprogramma kiezen?

Wat is voor jou het beste factuurprogramma? Het zoeken naar een passend factuurprogramma kan behoorlijk wat tijd kosten. Download gratis onze checklist om het beste facturatieprogramma voor ZZP'ers te kiezen. Aan de hand van deze vragen, ontdek je waar je op moet letten en welke functies het beste bij je passen.
Download gratis

Overzichte beste factuurprogramma's

Hier vind je de beste online facturatie programma's in één overzicht

Door middel van de filters kun je eenvoudig het factuur pakket vinden die bij jou past. Met de filters kun je aangeven welke fuctionaliteiten jij wenst te hebben in je factureringsprogramma. Vervolgens kun je de verschillende factureerprogramma's vergelijken door middel van de vergelijkknop. Dan kun je de keuze maken voor het beste factureerprogramma. Ben je er nog niet zeker van dan kun je gratis het factuurprogramma uitproberen.

Gratis factureerprogramma uitproberen?

Gratis een factureerprogramma uitproberen is bij een hoop aanbieders van facturatie software mogelijk. Er zijn een aantal gratis factuurprogramma's met basale functies. Ook hebben veel aanbieders van factureerprogramma's een gratis proefperiode van 30 dagen. In deze 30 dagen kun je uitproberen of het gratis factuur programma werkt zoals jij wenst. Bevalt het factuurprogramma dan kun je ervoor kiezen om het programma aan te schaffen en op de lange termijn uit te breiden. 

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Products