Top 10 beste factuur programma's

Vergelijk de software op prijs, functies en reviews. Van software voor zelfstandigen tot bedrijven met meerdere werknemers. Hieronder vind je een compleet overzicht van de populairste factuur software die geschikt is voor jouw organisatie.

Wat is de beste facturatie software?

Je allereerste facturen versturen, dat lukt nog wel zonder software. Maar naarmate je bedrijf groeit, wordt factureren een tijdrovende klus. Het kan een uitdaging zijn om elke factuur te voorzien van de juiste gegevens en te voldoen aan de wettelijke eisen.

Tijd voor facturatie software. Maar welke facturatie software past het beste bij je? Het aanbod aan software is groot waardoor het lastig kan zijn om de juiste keuze te maken. Om de keuze wat makkelijker te maken hebben wij onderzocht wat de beste facturatie software van dit moment is. 

Van de factuurprogramma’s zijn dit de beste aanbieders van dit moment: 

 • e-Boekhouden.nl - Beste facturatieprogramma als onderdeel van het boekhoudpakket. Al jaren één van de meest betrouwbare programma’s. Goede prijs-kwaliteit verhouding met veel functionaliteiten en een uitstekende helpdesk. 
 • Rompslomp.nl - Een erg gebruiksvriendelijk pakket met zowel een losse facturatiemodule of als onderdeel van een boekhoudpakket. Erg veel functionaliteiten tegen een scherpe prijs. Factureer je op basis van uren? Dan is Rompslomp ideaal. 
 • Visma eAccounting - Basic facturatiemodule die aan alle eisen voldoet. Het pakket is makkelijk in gebruik en biedt alle nodige functionaliteiten om efficiënt, snel en overzichtelijk te kunnen factureren. Het integreert daarnaast naadloos met je boekhouding. 

Hoe is de top 10 samengesteld?

Met tientallen facturatie software aanbieders is het lastig kiezen welke het beste bij jouw bedrijf past. Om te kunnen beoordelen wat de beste facturatie software aanbieders zijn hebben we gekeken naar de volgende kenmerken/functionaliteiten:

 • Facturatie functies: we hebben met name gelet op de basisfuncties van facturatie, namelijk facturen maken in huisstijl, periodiek factureren, tijd- en kilometers factureren, betalingsherinneringen, bankkoppeling. 
 • Bank en iDEAL: facturatie software moet eraan bijdragen het factureren zo eenvoudig mogelijk te maken. Daarom hebben we gekeken of er een bankkoppeling en iDEAL koppeling aanwezig is. 
 • Scan en herken mogelijkheden: je administratie bijhouden kan veel werk zijn, vooral als je losse inkoopfacturen en bonnen handmatig moet doorvoeren voordat je ze kunt factureren. Een scan en herken mogelijkheid neemt veel van deze werkzaamheden weg. 
 • Gebruiksvriendelijkheid: hoe snel kun je gebruik maken van de facturatie software? Ben je snel up-and-running? Of moet je er veel tijd in stoppen om de software te leren kennen? Facturatie moet zorgvuldig gedaan worden, een ingewikkeld programma draagt daar niet aan bij. 

De experts van Appwiki hebben een voorselectie gemaakt met aanbieders en de facturatiesoftware uitgebreid onder de loep genomen. Een aantal aanbieders hebben verschillende modules aan waarvan facturatie er één is, terwijl andere aanbieders facturatie aanbieden als onderdeel van een boekhoudpakket. Beide zijn opgenomen in deze top 10. Ook is rekening gehouden met verschillende type ondernemingen in deze top 10. Je vindt in deze lijst dus facturatieprogramma’s voor zowel starters, eenmanszaken en mkb’ers. 

 

Populaire factuurprogramma's van dit moment:

Dit zijn de 10 beste factuurprogramma’s

 1. e-Boekhouden.nl - Beste overall factuurprogramma & 15 maanden gratis voor starters
 2. Rompslomp.nl - Meest voordelig voor facturen en uren
 3. Visma eAccounting - Beste voor klein MKB
 4. DigiBTW - Beste gratis factuurprogramma
 5. Snelstart - Beste voor samenwerking met boekhouder
 6. MoneyMonk - Beste voor zakelijke dienstverleners
 7. Moneybird - Beste gebruiksgemak voor kleine ondernemingen
 8. Silvasoft - Beste factuur software voor webshops
 9. InformerOnline - Beste voor automatisering van facturatie
 10. MyFinance - Beste factuur software voor starters

#1 e-Boekhouden.nl - Beste overall factuurprogramma 

e-Boekhouden.nl, de naam zegt het al, is een allround boekhoudpakket met vele mogelijkheden die je administratie bijhouden een stuk makkelijker maken. Factureren is een belangrijk onderdeel van je boekhouding en dus kun je e-Boekhouden.nl ook uitstekend gebruiken als factuurprogramma.

 

Eigen huisstijl

Met de facturatiemodule van e-Boekhouden.nl kun je online makkelijk facturen opstellen. Bovendien maak je de facturen geheel in eigen huisstijl, inclusief logo en voorkeuren waar gegevens moeten komen te staan. Na het versturen van je facturen kunnen klanten betalen via iDeal of PayPal. 

Periodieke facturatie voor abonnementen

e-Boekhouden.nl heeft binnen de facturatiemodule een abonnementenmodule. Wanneer je periodiek facturen wilt versturen, dan is dit een hele handige module. Hiermee stel je in welke klant welke factuur moet ontvangen en binnen welke periode. Vervolgens wordt de factuur automatisch klaargezet waarna je deze gelijk kunt versturen naar de klant. Scheelt een hele hoop herhaaldelijk werk. Bovendien ben je hiermee nooit te laat met het versturen van je facturen. En betalen ze niet, dan verstuurt e-Boekhouden automatisch betalingsherinneringen.

Uren en kilometers factureren

Factureer je kilometers en uren naar je klanten? Ook dat is mogelijk met e-Boekhouden.nl. De urenmodule zit standaard in het facturatiepakket. Binnen de urenmodule kun je kilometers registreren. Dit is geen aparte module. 

Wanneer je medewerkers ook uren registreren, dan maak je eenvoudig gebruikers (onbeperkt en gratis) aan. Uren en kilometers kunnen op verschillende manieren geregistreerd worden namelijk via het online systeem, maar ook via de app. 

Trainingsvideo’s

Starten met boekhouding en factureren vergt wat tijd. e-Boekhouden.nl heeft een grote hoeveelheid aan trainingsvideo’s om je wegwijs te maken in de wereld van boekhouden, factureren en de vele mogelijkheden van e-Boekhouden.nl. Het kan wel wat tijd in beslag nemen om alles te leren, maar de facturatie heb je snel onder de knie! 

 

Voordelen e-Boekhouden.nl

 • 15 maanden gratis voor starters
 • Gemakkelijk facturen maken in eigen huisstijl
 • Onbeperkt factureren, ook met het kleinste pakket
 • iDEAL-koppeling mogelijk voor een vlotte betaling
 • Veel functionaliteiten tegen een lage prijs

Nadelen e-Boekhouden.nl 

 • Minder geschikt voor de uitgebreide of complexe boekhouding
 • Facturatiemodule en boekhoudmodule zijn los van elkaar. Wil je beide gebruiken, dan moet je beide pakketten afnemen.

Bekijk volledige review

Prijs

Je kunt e-Boekhouden.nl als starter 15 maanden lang gratis uitproberen.

Daarna kun je kiezen voor een van de mogelijke pakketten. Het facturatie pakket kost €9,50 per maand. Hiermee kun je onbeperkt factureren inclusief offertes, urenregistratie en voorraadbeheer. Voor €14,50 per maand heb je het complete boekhoudpakket. Dit pakket biedt je naast een onbeperkt aantal boekingen ook btw-aangifte, relatiebeheer en budgetten. 

Eindconclusie

Ben je op zoek naar een facturatiepakket? Dan is e-Boekhouden.nl de beste keuze. e-Boekhouden.nl biedt alle mogelijkheden die je verwacht van facturatie software. De facturatiemodule is laagdrempelig, gemakkelijk in gebruik en vooral heel clean. De tool heeft veel moderne functies en toepassingen waardoor het perfect is voor je dagelijkse administratie. Denk hierbij aan uren- en kilometerregistratie, periodieke facturen, automatische incasso en betalen via iDeal. Daarnaast biedt e-Boekhouden.nl veel informatie over het starten van je administratie en het opstellen en versturen van facturen. En is het niet duidelijk, dan is een belletje of mailtje naar de klantenservice zo gemaakt. 

All met al is e-Boekhouden.nl de perfecte software voor zzp’ers en mkb’ers.

 

#2 Rompslomp - Meest voordelig voor facturen en uren

Rompslomp is een alles-in-één programma die administratie zo eenvoudig mogelijk wil houden. Het doel van Rompslomp is ‘Meer tijd voor het ondernemen en minder tijd voor de administratie’. Onnodig veel tijd besteden aan factureren is met Rompslomp dus ook zeker niet het geval.

Mogelijkheden

Rompslomp richt zich voornamelijk op zzp’ers en freelancers. Zo kun je bij het aanmaken van een proefaccount een koppeling maken met de KvK. Boekhoudkundige handelingen zoals btw-berekening en factuur omzet worden automatisch verwerkt. 

Facturen met eigen logo en briefpapier

Met Rompslomp kun je een factuur maken die er professioneel uitziet en direct wordt verwerkt. Bovendien maak je een factuur geheel in eigen huisstijl. Dit kan eenvoudig met de handige lay-out editor. Hierdoor is het ook erg makkelijk om even snel wijzigingen in je factuur aan te brengen. Is de factuur naar wens? Dan wordt deze automatisch als PDF per e-mail naar je opdrachtgever of klant gestuurd. Zij kunnen vervolgens de factuur direct via de iDEAL koppeling betalen. 

Voor de ondernemer die nog niet thuis is in facturatiesoftware heeft Rompslomp uitgebreide handleidingen die je door de tool heen helpen. Door de aanwijzingen die je tijdens het gebruik krijgt, wordt de kans op fouten een stuk kleiner gemaakt. Met de mobiele app van Rompslomp, beschikbaar op zowel Android als op iOS, is je administratie altijd beschikbaar. 

Uren factureren

Zoals net al benoemd is Rompslomp een echt alles-in-één programma. De mogelijkheden om te factureren zijn erg handig. Het biedt namelijk ook een urenregistratiemodule waarmee je gemakkelijk je uren registreert en direct factureert.  

Inkomende facturen en bonnetjes

Rompslomp heeft een ontzettend handige functie: de Schoenendoos. Hierin kun je van alles opslaan, denk bijvoorbeeld aan bonnetjes of inkomende facturen. Deze worden automatisch in je administratie verwerkt. De software van Rompslomp verwerkt in de Schoenendoos direct de gegevens van de factuur in je administratie. Dit scheelt een hoop handmatig werk. Om je inkomende facturen in je administratie te krijgen kun je een foto uploaden in de app of je factuur direct mailen naar je schoenendoos. Hiervoor moet je wel even een mailadres aanmaken. 

 

Voordelen

 • Eenvoudig in gebruik en snel opgestart
 • Handige mobiele app, beschikbaar op Android en iOS
 • Gunstige prijs-kwaliteit verhouding
 • Zzp’er en alleen factureren? Dan is de tool helemaal gratis!
 • Btw van facturen wordt automatisch berekend

Nadelen

 • Beperkte mogelijkheden tot integratie met andere tools
 • De helpdesk is alleen op aanvraag bereikbaar

Bekijk volledige review

 

Prijs

Als je Rompslomp voor het eerst gebruikt, heb je een gratis proefperiode van 30 dagen. Hierna kan je kiezen uit verschillende pakketten. Ben je alleen op zoek naar een facturatiepakket? Dan heb je waarschijnlijk genoeg aan het gratis pakket. Dit pakket biedt namelijk onbeperkt facturen en offertes maken in je eigen huisstijl. Wil je iets meer mogelijkheden? Dan heb je keuze uit de volgende pakketten: 

 • PLUS: Met het plus pakket kan je naast factureren ook je uren en ritten registreren, uitgaven inboeken en je facturen meteen e-mailen. Kosten: €5 per maand.
 • PRO: Met het pro pakket kun je de volledige boekhouding regelen. Het biedt alles van het plus pakket en daarnaast inzicht in de balans, winst- en verliesrekeningen en btw-overzichten. Kosten: €15 per maand. 

Eindconclusie

De facturatie software van Rompslomp biedt je het gemak om snel en eenvoudig facturen te versturen naar klanten. De tool is duidelijk gericht op zzp’ers en kleine ondernemers en is erg eenvoudig in gebruik. Wanneer je alleen factureert, is de software zelfs volledig gratis. Heb je een complexere administratie? Dan zijn er wellicht betere alternatieven. Integratie met andere tools is namelijk nog beperkt. Voor de zzp’er is Rompslomp een goede keuze vanwege de goede prijs-kwaliteit verhouding. Voor de prijs die je betaalt per maand krijg je verrassend veel goede en handige functionaliteiten die factureren een stuk makkelijker maken. 

 

#3 Visma eAccounting - Beste voor klein MKB

Visma eAccounting is een boekhoudpakket, maar zij bieden ook een losse facturatiemodule waardoor Visma eAccounting ook als facturatiesoftware gebruikt kan worden. Met Visma eAccounting heb je inzicht in je facturen en is factureren een fluitje van een cent.

Visma dashboard

Mogelijkheden Facturatie module

Hoewel de boekhoudmodule van Visma eAccounting wat complex is, is de facturatiemodule overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. De facturatie module is vrij basic maar bevat alle nodige functionaliteiten voor het factureren. Het is erg makkelijk om een factuur op te stellen en te versturen. Dit kan eenvoudig via de app of desktop. Vervolgens stuur je de factuur binnen enkele klikken op als e-factuur of als PDF. Met het basispakket kun je altijd een onbeperkt aantal facturen maken en versturen en printen. 

Een aantal functionaliteiten van Visma eAccounting op een rijtje:

 • Koppeling met de KvK waardoor factuuradressen altijd up to date zijn
 • Facturen opmaken in eigen huisstijl met eigen logo, kleuren en lettertypen
 • Automatisch verwerken van betalingen: betalingen worden direct in administratie verwerkt
 • Melding wanneer de betalingstermijn is verstreken

Uren factureren

Wil je ook de mogelijkheid om je gemaakte uren te registreren en factureren? Dan heb je de aanvullende module Urenregistratie nodig. Hiermee kun je gelijk ook je onkosten bijhouden en declareren. Een fijne module om je facturatiemodule mee uit te breiden voor een compleet overzicht van je facturen. Urenregistreren kan via de app. Deze is overigens alleen beschikbaar voor iOs. Voor Android is er geen app beschikbaar, maar ook via de browser kunnen de uren geregistreerd worden. Dit werkt niet zo makkelijk als via de app, maar is goed te doen. De website schaalt namelijk goed naar mobiel. 

Module Boekhouden & Factureren

Naast de losse facturatiemodule (Visma eAccounting Factureren) is er ook de mogelijkheid om te kiezen voor de combi module Boekhouden & Factureren (Visma eAccounting Standaard). Deze module biedt naast alleen factureren ook de mogelijkheid om je gehele administratie en boekhouding te regelen. Bovendien heb je ook deze module nodig als je bijvoorbeeld de mogelijkheid wilt hebben om bonnetjes in te scannen en in je administratie te verwerken. En dat is wel zo handig als je bepaalde uitgaven wilt factureren aan een klant. 

Hulp van accountant

Gebruik je Visma eAccounting Standaard en kun je wel wat hulp gebruiken bij je administratie, dan geeft Visma opties van accountants bij jouw in de buurt die dit voor je uit handen kunnen nemen. Dit is erg fijn omdat deze mensen, naast inhoudelijke kennis over boekhouden ook het programma erg goed kennen. Op die manier kun je zelf eenvoudig je facturatie doen en geef je de rest uit handen of je vraagt de accountant je boekhouding te controleren. 

 

Voordelen

 • Betaalbare facturatiemodule
 • Uit te breiden met verschillende pakketten: boekhouden, urenregistratie, webwinkel, offerte, business software
 • Volledige boekhoudpakket, inclusief factureren is 1 jaar gratis voor starters
 • Mobiele app beschikbaar (alleen voor iOs) voor de verwerking van facturen

Nadelen

 • Geen iDEAL koppeling mogelijk op facturen
 • Basispakket heeft geen offertemodule en urenregistratie
 • Periodieke facturering is niet mogelijk
 • Geen urenregistratie-app voor Android gebruikers

Bekijk volledige review

 

Prijs Visma eAccounting

Je kunt Visma eAccounting Factureren 30 dagen gratis proberen. Wil je de combi-module met Boekhouden & Factureren? En ben je een startende ondernemer? Dan kun je de module Boekhouden & Factureren een heel jaar gratis proberen. 

Na je proefperiode kun je kiezen uit drie verschillende pakketten:

 • Visma eAccounting Factureren voor € 7,50 per maand 
 • Visma eAccounting Standaard voor € 18 per maand 
 • Visma eAccounting Pro voor € 25 per maand

Eindconclusie

Wanneer je alleen op zoek bent naar een facturatiepakket, dan is Visma eAccounting een goede optie. Kijk wel goed of deze module alle functionaliteiten heeft die jij nodig hebt. Dit kan wat beperkt zijn aangezien je geen bonnetjes kunt inscannen en uren kunt registreren die je wilt opnemen in je facturen. Visma eAccounting biedt goede mogelijkheden om met je mee te groeien. Je kunt je huidige pakket namelijk altijd uitbreiden met meer functies en modules. Hierdoor kan de prijs wel oplopen. 

 

#4 DigiBTW - Beste voor zakelijke dienstverlening

DigiBTW is een Nederlands facturatieprogramma voor kleine/MKB bedrijven en ZZP’ers. Het doel van DigiBTW is om facturatie en administratie zo makkelijk mogelijk te maken. En dat is gelukt! DigiBTW is gebruiksvriendelijk, het bevat alles wat een zzp’er nodig heeft voor boekhouden en facturatie. Daarnaast is het pakket ook nog eens verrassend voordelig.

DigiBTW dashboard

Gebruiksvriendelijkheid 

DigiBTW is erg makkelijk te gebruiken. Je vindt makkelijk je weg zonder te hoeven verdiepen in handleidingen. Het heeft een overzichtelijke opzet waardoor je snel kunt starten met het aanmaken van je facturen. Het heeft intuïtieve knoppen die je snel en duidelijk door de software heen helpen. 

DigiBTW maakt het mogelijk om binnen enkele handelingen facturen te maken, welke direct naar de ontvanger verzonden kunnen worden. Door gebruik te maken van de lay-out editor, is het mogelijk om je huisstijl en logo toe te voegen aan de factuur. Dit gaat snel en erg gemakkelijk. Terugkerende facturen zijn periodiek te versturen, dit is prettig omdat het terugkerend werk uit handen neemt. 

Software op maat

De software is makkelijk in gebruik en op maat te verkrijgen; je kiest zelf welke onderdelen je wel of niet wilt gebruiken. Wat je niet gebruikt, daar betaal je dus ook niet voor. De overzichtelijke interface maakt het programma fijn en snel om te gebruiken.

Wat ook erg fijn is aan het programma, is dat de btw automatisch wordt berekend bij de factuur. Hier hoef je dus zelf niet meer over na te denken en dit maakt ook het doen van de btw-aangifte een stuk vlotter.

 

Voordelen

 • Facturatie module is gratis, het betaalde pakket is erg voordelig
 • De software is uit te breiden met: boekhouden, urenregistratie, rittenregistratie, projectmanagement, offerte en bonnetjes
 • Te koppelen met alle banken
 • Moderne en overzichtelijke interface

Nadelen

 • Niet geschikt voor grote bedrijven
 • Voor grote en complexe boekhoudingen is deze software ongeschikt
 • Moeilijk om offertes in andere talen te maken
 • Geen voorraad administratie mogelijk

Bekijk volledige review

Prijzen

DigiBTW biedt twee verschillende pakketten: 

 • Facturatie: Dit pakket is gratis en alleen te gebruiken voor het maken en versturen van facturen en betalingen te ontvangen via iDEAL. 
 • Compleet: Dit pakket kost € 12,50 per maand. Hiermee heb je alle mogelijkheden van de facturatie module onder andere offertes, urenregistreren, kilometers registreren, BTW aangifte en betalingsherinneringen. 

Eindconclusie

Voor bedrijven die niet veel rekenkracht nodig hebben voor de boekhouding in het bedrijf en niet teveel poespas in de applicatie willen, is DigiBTW een passende optie. De software is simpel en to-the-point. Het doet precies wat je nodig hebt, niets meer en niets minder. 

Het is jammer dat DigiBTW geen opties biedt voor de grotere bedrijven. Dit type laagdrempelige software zou ook in grote bedrijven zeer gewenst kunnen zijn. Makkelijk in gebruik, wat ervoor zorgt dat er niet veel tijd nodig is om nieuw personeel te laten wennen aan het programma. Desalniettemin is DigiBTW voor de ZZP’er en MKB’er een goede keuze.

#5 SnelStart - Beste voor samenwerking met boekhouder

SnelStart is een vrij grote speler in de markt van zowel boekhoudsoftware als facturatiesoftware. Het is een facturatietool voor MKB’ers, ZZP’ers, stichtingen of andere kleine organisaties. De applicatie is zeer makkelijk in gebruik, op ieder device. Er zijn verschillende pakketten te verkrijgen waarmee je precies de functies ontvangt die je nodig hebt.

Mogelijkheden

SnelStart maakt het mogelijk om gemakkelijk facturen op te stellen en deze te verzenden. Het versturen van facturen werkt namelijk erg soepel. Binnen slechts een paar minuten heb je jouw factuur naar de klant verstuurd. 

Het is mogelijk om zelf een factuur te ontwerpen. Er zijn standaard aanpassingen die je kunt doen, zoals bijvoorbeeld een logo en je eigen gegevens toevoegen. Wanneer je meer aanpassingen wilt doen aan je facturen, dan wordt het wat lastiger. Het ontwerpen van een factuur is redelijk ingewikkeld en vereist enige kennis van SnelStart. 

Functie inscannen

SnelStart heeft de functie inscannen. Hiermee maak je eenvoudig een foto van een inkoopbon of factuur. Daardoor kun je deze heel eenvoudig toevoegen aan je administratie. In de meeste gevallen herkent SnelStart de inkoopbonnen automatisch waardoor je deze vervolgens alleen nog maar hoeft te accorderen om hem te verwerken. 

Ook bankafschriften kun je laten inlezen of zelf koppelen. Alle bankboekingen worden voor je in SnelStart gezet. Alleen moet je dit nog wel goed controleren. Het kan voorkomen dat SnelStart de bedragen automatisch boekt als omzet met 21% btw. Dit moet je dus goed controleren bij het inlezen van je bankafschriften.

Betaalmogelijkheden facturen

Bij het versturen van de facturen kunnen betaallinks toegevoegd worden. Hiermee kan de ontvanger de factuur makkelijk en snel betalen. Daarbij kun je ook periodieke facturen versturen. Vooral wanneer je te maken hebt met veel terugkerende facturen scheelt je dit een hoop tijd. 

Betalingsherinneringen

Wil je de mogelijkheid om betalingsherinneringen te versturen? Dat kan met SnelStart. Hiervoor ben je echter wel het Inkaart pakket nodig. Dit is niet inbegrepen in het facturatie Instappakket. Op het dashboard zie je welke facturen nog niet betaald zijn waarna je snel een eenvoudige betalingsherinnering kunt toesturen. 

Overzichtelijk dashboard

SnelStart heeft een zeer overzichtelijk dashboard wat inzicht geef in je cijfers. Het geeft direct weer wat je banksaldo is, hoeveel btw je moet betalen of juist ontvangt. Daarnaast geeft het je ook een overzicht hoeveel geld er nog binnenkomt via openstaande facturen.

 

Voordelen

 • SnelStart is een erg voordelig facturatiepakket
 • Je mag onbeperkt facturen en offertes versturen, hier komen dus geen extra kosten bij. 
 • Inlezen van bank en facturen
 • De klantenservice is telefonisch te bereiken
 • Op alle platformen te gebruiken

Nadelen

 • In tegenstelling tot veel andere software is SnelStart niet uit te breiden tot een volledig projectmanagement pakket
 • Met het kleinste pakket kun je niet meer dan het maken van facturen en offertes.
 • Geen mogelijkheid om uren, ritten of projecten te registreren. Dit is alleen mogelijk wanneer je een ander pakket hiervoor aanschaft van een andere partij en hiermee een koppeling maakt met SnelStart. 

Bekijk volledige review

Prijzen Snelstart

Je kunt Snelstart 30 dagen gratis uitproberen. Daarna kun je kiezen uit een aantal pakketten waarbij de prijzen oplopen bij meer functionaliteiten. Je kunt kiezen uit de volgende pakketten:

 • inKaart: €16,50 per maand
 • inBalans: €30,00 per maand
 • inZicht: €40 per maand
 • inControle: prijs op aanvraag

Eindconclusie

Voor de kleinere organisaties met geen- tot weinig personeel is SnelStart een prima keuze. Het online dashboard geeft direct de belangrijkste inzichten, waardoor deze gemakkelijk te gebruiken zijn. Snelstart is gebruiksvriendelijk en intuitief. Het versturen van offertes en facturen gaat erg soepel en snel. Ook de mogelijkheid tot inscannen van inkoopfacturen en bonnen is een grote plus. Het basispakket is prima voor een kleine administratie. Wil je meer functies dan moet je al snel overstappen op het tweede pakket. Een nadeel aan Snelstart is dat niet alle functionaliteiten aanwezig zijn die wel erg makkelijk zijn bij een facturatiepakket, namelijk urenregistratie en kilometerregistratie. Heb je een grote administratie, dan zijn er waarschijnlijk andere pakketten die beter bij je wensen passen. 

 

#6 Moneymonk - Beste software voor zakelijke dienstverleners

MoneyMonk is een pakket wat meegroeit met je bedrijf. Ze beloven grip en inzicht in je financien. Het is een compleet pakket waarmee je zoal btw-aangifte doet, facturen verstuurd, ritten bijhoudt en uren registreert. Daarmee is het dus niet alleen een facturatiepakket, maar een compleet boekhoudprogramma. Maar zoek je alleen een facturatiepakket? Dan is Moneymonk een goede optie. De facturatie mogelijkheden zijn voldoende uitgebreid en makkelijk in gebruik. 

Mogelijkheden MoneyMonk

Aanmelden bij MoneyMonk gaat erg snel en gemakkelijk. Na aanmelding wordt je gebeld door een medewerker die je wegwijs maakt in het programma. Het dashboard van MoneyMonk is eenvoudig en overzichtelijk. Vervolgens kun je starten met het aanmaken van projecten voor klanten. Er is een handige koppeling met het KvK register waardoor gegevens automatisch aangevuld worden. 

Factureren

MoneyMonk biedt de mogelijkheid om uren te factureren. Houd je geen uren bij? Dan heb je ook de mogelijkheid om zelf een factuur in te voeren, zonder uren. En werk je met abonnementen? Dan kun je ook periodiek factureren. De facturen kunnen vervolgens direct via iDEAL betaald worden. 

Facturen kun je volledig naar wens aanpassen met eigen logo, briefpapier en wijzigingen in de indeling van je factuur. Offertes kun je overigens net zo gemakkelijk aanmaken en versturen.

Bankkoppeling

Inkoopfacturen kun je handmatig invoeren of inscannen. Vervolgens verwerkt MoneyMonk alle gegevens in je administratie. Het mooie is dat MoneyMonk een bankkoppeling heeft waardoor bij ingevoerde inkoopfactuur gelijk naar een bijbehorende banktransactie wordt gezocht en gekoppeld.

Mobiele app

Met behulp van de mobiele app heb je altijd inzicht in je facturen en in het financiële dashboard vind je een compleet overzicht. Je kunt dagelijkse administratieve werkzaamheden uitvoeren, uren registreren, facturen versturen, ritten registreren etc. Niet alle functies zijn op de mobiele app uit te voeren. 

Voordelen

 • Opstartservice in de gratis proefperiode
 • Factureren in je huisstijl
 • Periodiek factureren inbegrepen in pakket
 • Koppeling met vrijwel iedere bank mogelijk
 • Goede facturatie- en aanmaningen module
 • Inkomstenbelasting wordt makkelijker gemaakt
 • Sneller betaald worden met iDEAL

Nadelen

 • Voornamelijk gericht op kleine ondernemers
 • Geen losse modules, alles-in-één pakket 
 • Je kunt via de app geen inkoopfactureren inboeken

Bekijk volledige review

Prijs

De prijs van MoneyMonk werkt net even anders dan bij andere facturatiepakketten. Waar bij andere pakketten de prijs vooral toeneemt bij meer functionaliteiten, biedt MoneyMonk pakketten op basis van je omzet. 

 • Pre-start: een gratis pakket ter voorbereiding op het ondernemerschap. Hierbij registreer je alvast voorbereidingsuren.
 • Start: Over de eerste €10.000 omzet krijg je 70% korting op het maandtarief en betaal je €7,50 per maand.
 • Growth: Tussen de €10.000 en €30.000 omzet krijg je 40% korting en betaal je €15 per maand.
 • Pro: Bij meer dan €30.000 omzet, dan betaal je het normale maandtarief van €25 per maand.

Eindconclusie

Ben je een ZZP’er en wil je makkelijk je uren bijhouden en factureren? Dan is MoneyMonk een goed pakket! Moneymonk biedt ondernemers alle toepassingen die je nodig hebt om je administratie onder controle te krijgen. De tool is ook zonder boekhoudervaring makkelijk te gebruiken en ook wanneer je alleen op zoek bent naar facturatiesoftware uitstekend geschikt. Facturen zijn in eigen stijl aan te passen en snel te versturen. Moneymonk focust zich duidelijk op de kleinere ondernemer en wil deze helpen zelf de boekhouding weer in handen te nemen. En het mooie is dat het pakket mee groeit naarmate je bedrijf groeit. 

 

#7 Moneybird - Beste gebruiksgemak voor kleine ondernemingen

Moneybird is een facturatie applicatie die geschikt is voor ZZP’ers en MKB’ers. Het biedt veel automatiseringsfuncties die helpen je administratie zo snel en effectief mogelijk te maken. Onder andere automatische bankkoppelingen, automatische betalingsherinneringen en automatische gegevensherkenning. Het is allemaal aanwezig en dat scheelt een hoop tijd!

Mogelijkheden

De applicatie is overzichtelijk en strak, wat het gebruik ervan gemakkelijker maakt. Ook wordt er in de applicatie rekening gehouden met de woordkeuze; gemakkelijke taal maakt het gebruiken van de applicatie eenvoudig en laagdrempelig. 

Moneybird is gebruiksvriendelijk, zelfs voor starters of mensen die geen kaas hebben gegeten van facturatie en boekhouding. Er zijn namelijk diverse handleidingen te vinden, die alle uitleg bevatten die je nodig hebt om aan de slag te gaan met de applicatie. 

Facturen opstellen

Bij het opstellen van je facturen helpt Moneybird je bij het invullen van alle noodzakelijke gegevens en alle instellingen juist te zetten. Moneybird helpt bij het doorlopen van de instellingen. Dit hoef je slechts 1 keer te doen, daarna kun je onbeperkt facturen aanmaken. Facturen zijn volledig aanpasbaar en je kunt ze meteen versturen. Daarbij kun je je klanten gelijk de mogelijkheid geven om via iDEAL te betalen. 

Bonnetjes en uren

Moneybird biedt een aantal modules die erg handig zijn voor zzp’ers. Een voorbeeld daarvan is de bonnetjesscanner. Hiermee kun je gemakkelijk documenten en bonnen inscannen via de mobiele app. Daarnaast biedt Moneybird ook een complete urenregistratie. Je kunt iedere medewerker in het team toegang geven tot de urenregistratie. Hiermee heb je meteen inzichtelijk welke uren gemaakt zijn op een bepaald project. 

Koppelingen

Wil je een koppeling maken met een softwarepakket van derden? Met vrijwel alle software van derden is wel een koppeling te maken. Moneybird biedt koppelmogelijkheden met kassasystemen, salarissoftware, urenregistraties en een bankkoppeling is ook mogelijk. Ook via de API-koppeling kun je Moneybird verbinden aan veel externe apps. 

 

Voordelen

 • Binnen Moneybird zijn naast facturatie ook andere pakketten te verkrijgen: boekhouden, offerte en urenregistratie
 • Je kunt erg veel automatiseren met Moneybird
 • Fijne interface waarin je gegevens makkelijk en snel kunt vinden
 • iDEAL en Paypal betalingen zijn mogelijk door een ingebouwde koppeling
 • Moneybird heeft een gratis proefperiode van 60 dagen

Nadelen

 • Niet geschikt voor grote bedrijven met veel werknemers
 • Helpdesk is niet telefonisch bereikbaar, maar per mail ontvang je wel een snelle reactie
 • Kilometerregistratie ontbreekt

Bekijk volledige review

 

Prijzen Moneybird

De eerste 60 dagen kun je Moneybird gratis uitproberen. Daarna kun je kiezen uit drie verschillende pakketten:

 • €14 per maand: inclusief 20 banktransacties per maand verwerken
 • €25 per maand: inclusief 50 banktransacties per maand verwerken
 • €35 per maand: onbeperkt banktransacties verwerken

Eindconclusie

Moneybird is een overzichtelijke applicatie die alles heeft wat je nodig hebt op het gebied van facturatie. Zeker voor kleinere bedrijven is Moneybird passend. De handleidingen zijn erg duidelijk en fijn in gebruik, wel is het goed om er rekening mee te houden dat er geen telefonische klantenservice is. Hierdoor kun je dus niet snel een telefonische vraag stellen. Voor de prijs die je betaald krijg je veel mogelijkheden, waarbij er ook echt rekening is gehouden om zaken te automatiseren (wat je enorm veel tijd scheelt). Het is wel zo dat de prijs van Moneybird wat aan de hoge kant ligt wanneer je dit gaat vergelijken met andere aanbieders. Vooral wanneer je meer dan 50 banktransacties per maand verwerkt. Maar overall is Moneybird een fijn programma om mee te werken en welke prima geschikt is voor het bijhouden van je administratie en de facturatie. 

 

#8 Silvasoft - Beste software voor webshops

Silvasoft biedt bedrijfssoftware voor ondernemers. Je kunt kiezen uit verschillende modules waar je gebruik van wilt maken. Zo kun je bijvoorbeeld de facturatiemodule combineren met de boekhoudmodule, CRM of urenregistratiemodule. Op die manier kun je een softwarepakket samenstellen die bij jouw bedrijf past. De facturatiemodule werkt gemakkelijk en daardoor is Silvasoft ook een perfect pakket om alleen als facturatiepakket te gebruiken. Silvasoft richt zich zowel op de zzp’er als MKB en grootbedrijf.

Mogelijkheden

Bij het gebruik van Silvasoft valt gelijk op hoe eenvoudig het pakket is. Silvasoft biedt een compleet facturatieprogramma. Hierbij kun je eenvoudig facturen ontwerpen en een layout kiezen. Daarbij kan je ook betalingsherinneringen of aanmaningen instellen op basis van factureren die nog open staan. Je krijgt een BTW aangifte overzicht en met behulp van de mobiele app kan je 24/7 je administratie inzien. Dit alles maakt de kans op fouten aanzienlijk kleiner, wat erg prettig is bij facturatie software. 

Ook een pluspunt van Silvasoft, ze bieden de mogelijkheid om een koppeling te maken met de bank. Vrijwel alle grote banken van Nederland en België zijn te koppelen met Silvasoft. 

Je eigen factuur ontwerp

Het is verrassend eenvoudig om een eigen factuur te maken. Je bepaalt zelf waar welke informatie komt te staan. Daarbij kun je een onbeperkt aantal layouts maken. Wat fijn is, is dat je zelfs de layout van je factuur kunt aanpassen per relatie. Wanneer je overstapt naar Silvasoft en al een vaste opmaak hebt van je facturen, dan kun je deze gewoon namaken. Silvasoft heeft namelijk een layoutbuilder waarmee je facturen volledig kunt namaken. 

Overstapservice

Waar Silvasoft zich in onderscheidt is de overstapservice. Iedereen die al een lange tijd onderneemt weet hoe ingewikkeld het is om van pakket over te stappen. Kies jij Silvasoft naast facturatie ook voor de boekhoudmodule, dan kun je gebruik maken van de overstapservice. In dat geval zorgt Silvasoft ervoor dat je boekhouding, projecten, relaties, taken en documenten worden overgezet. Super handig want het bespaart je ontzettend veel tijd en stress. 

Integraties met Silvasoft

Silvasoft is te koppelen met veel andere systemen. Je kunt Silvasoft bijvoorbeeld koppelen aan verschillende webshopsystemen, betaalsystemen, kassasystemen. Silvasoft heeft een API beschikbaar waarmee je een eigen koppeling kunt maken. Er zijn momenteel koppelingen met mijnwebwinkel.nl, Woocommerce, Magento, Bol.com, Shopify, Amazon en Outsmart. En dit zijn nog maar een paar van de mogelijke koppelingen.

Voordelen

 • Aantrekkelijke prijs
 • Mogelijkheid om je pakket uit te breiden met meerdere modules (sales, urenregistratie, CRM, product en voorraadbeheer, HRM, offertes) 
 • Factureren in je eigen huisstijl
 • Betalingsherinneringen
 • Mobiele app
 • Periodieke facturatie mogelijk
 • De facturatie module komt met gratis CRM module

Nadelen

 • Je schaft alle modules los aan. Gunstig wanneer je echt alleen wilt factureren, maar als je meer modules wilt zul je meer moeten betalen

Bekijk volledige review

 

Prijs

Na een gratis proefperiode van 30 dagen, betaal je voor de software van Silvasoft per module. De opbouw van de kosten is iets ingewikkelder. De kosten per maand voor de losse modules:

 • Boekhouden € 11,95
 • Facturatie € 6,95 
 • Offerte en orders € 5,95
 • Sales € 5,95
 • Product- en voorraadbeheer € 4,95
 • Projectmanagement € 5,95
 • Urenregistratie € 3,95
 • HRM € 3,95
 • Taken en Agenda € 3,95
 • CRM € 3,95

Wil je gebruik maken van verschillende modules? Dan kan het zijn dat je een aantal modules gratis krijgt. Hierboven staan de richtlijnen en wil je Silvasoft gaan gebruiken? Dan kun je het beste even via de site van Silvasoft de mogelijkheden bekijken. 

Je betaalt per gebruiker, elke extra gebruiker ontvangt automatisch 20% korting.

Eindconclusie

Wanneer je specifiek op zoek bent naar software om te factureren, is Silvasoft een prima keuze. Silvasoft is een overzichtelijk en gebruiksvriendelijke tool. Je factureert volledig in je eigen huisstijl en hebt alles snel bij de hand met de mobiele app. Betalingsherinneringen en heldere overzichten maken de kans op fouten zo klein mogelijk. De software van Silvasoft bestaat uit allemaal losse modules, dus wanneer je meerdere modules wilt stijgt de prijs snel. Aan de andere kant betekent dit ook dat je alleen betaalt voor wat je nodig hebt en wil je uitbreiden, dan is dat dat altijd mogelijk. Daardoor groeit Silvasoft wel gemakkelijk met je bedrijf mee. Al met al is Silvasoft een prima facturatieprogramma met een goede prijs-kwaliteit verhouding, waar je makkelijk mee uit de voeten kunt. 

 

#9 - InformerOnline - Beste automatiseringsmogelijkheden

InformerOnline is een gebruiksvriendelijk platform voor ZZP’ers en MKB’ers maar ook verenigingen en stichtingen maken veel gebruik van InformerOnline. Het is een boekhoudpakket waarbij een goede facturatiemodule zit, waardoor het prima te gebruiken is als facturatiesoftware. Ook bij het goedkoopste pakket kun je onbeperkt factureren.

Mogelijkheden InformerOnline

InformerOnline bevat alles wat een ondernemer nodig heeft. Het helpt je echt bij het besparen van tijd want veel handelingen die meerdere keren moeten worden uitgevoerd, worden geautomatiseerd. Daarnaast zijn er veel koppelingen mogelijk. Zo zijn vrijwel alle Nederlandse banken te koppelen met InformerOnline. Ook zijn er mogelijkheden voor koppelingen met kassasystemen, overheidsinstanties, salarissoftware en Webshops. 

Eenvoudig factureren

De facturen van InformerOnline voldoen aan alle wettelijke eisen. Alle factuurinformatie staat hierop verwerkt en de facturen worden automatisch doorgenummerd. De facturen die je verstuurt kunnen makkelijk betaald worden met verschillende betaalopties, zoals iDEAL of PayPal. Daarnaast kun je ook een QR-code toevoegen aan je facturen. Klanten kunnen deze code scannen met hun bank app en daarmee de factuur direct betalen. Wanneer de uiterste betalingstermijn in zicht is kun je een betalingsherinnering versturen of een aanmaning. 

Automatisering

Facturen versturen en verwerken kost veel tijd. Wat erg fijn is aan InformerOnline is dat zij veel zaken hebben geautomatiseerd. Hierdoor hoeven inkoopfacturen niet meer handmatig ingevoerd te worden. Je hebt de mogelijkheid om gebruik te maken van de ‘verzamelrobot’ en de ‘herkenrobot’. Deze verzamelen alle data van facturen en verwerken deze in je administratie. Wil je hier gebruik van maken? Dan komen de kosten van het gebruik van deze robots er nog wel bij. Dit is voor beide robots €0,35 per factuur.

Kilometerregistratie

Bij InformerOnline is het mogelijk om je kilometers te registreren en op te nemen in de facturen. In het dashboard kun je een voertuig toevoegen en de daarbij vereiste velden. Ook in deze module zijn er een aantal dingen geautomatiseerd. Je hoeft bijvoorbeeld alleen nog maar de adressen in te vullen (van A naar B) en vervolgens wordt de afstand automatisch berekend en opgenomen in je administratie. 

Facturen opmaken

Facturen kun je bij InformerOnline volledig in je eigen huisstijl opmaken. Allereerst kies je uit een template en de kleur die je wilt gebruiken op je factuur. Vervolgens kun je eenvoudig je logo uploaden en alle benodigde gegevens op de factuur invullen. 

Veilig online facturen sturen

InformerOnline hecht veel waarde aan het veilig online factureren. Bij InformerOnline maak je gebruik van een speciaal beveiligde PEPPOL netwerk. Daardoor weet je 100% zeker dat de facturen die je verstuurd en ontvangt veilig zijn. PEPPOL zorgt ervoor dat iedere factuur direct van boekhouding naar boekhouding wordt gestuurd. Hiervoor hoeven geen mails, downloads of linkjes verstuurd te worden. 

Helpdesk

InformerOnline heeft een vrij grote digitale helpdesk. Hier vind je een antwoord op de meest voorkomende vragen. Er is geen mogelijkheid om te bellen of mailen. Dit lijkt vervelend wanneer je een situatie hebt waarbij je snel een antwoord nodig hebt. Ze hebben echter wel een chatfunctie waar je snel een antwoord krijgt. Het duurt gemiddeld niet langer dan 30 minuten voordat je een antwoord hebt. 

 

Voordelen

 • Laag maandelijks tarief
 • Door middel van het PEPPOL-netwerk wordt de veiligheid van je facturen gegarandeerd
 • Proefperiode van 30 dagen, account wordt niet automatisch geactiveerd
 • Bonnen scannen is mogelijk en dankzij de ‘verzamelrobot’ hoef je de gegevens niet meer zelf in te voeren.
 • Veel rapportagemogelijkheden, van balanzen tot aan crediteurenoverzichten

Nadelen

 • InformerOnline is telefonisch niet bereikbaar
 • Automatische betaalherinneringen kunnen niet verstuurd worden

Bekijk volledige review

 

Prijzen InformerOnline

Je kunt InformerOnline 30 dagen gratis uitproberen. Na deze 30 dagen kun je een pakket kiezen wat bij jou past. InformerOnline biedt pakketten aan voor ZZP en MKB: 

 • ZZP basis: €12 per maand
 • ZZP plus: €19 per maand
 • MKB basis: €29 per maand
 • MKB plus: €39 per maand

Eindconclusie

Met InformerOnline kun je zo snel mogelijk en zo efficiënt mogelijk je administratie doen. Dat er veel geautomatiseerd wordt helpt hierbij. Factureren is gemakkelijk en snel geregeld. Al met al scoort InformerOnline goed op alle aspecten die bij een goed facturatieprogramma hoort. Het programma is gebruiksvriendelijk en starten is eenvoudig. Daarnaast zijn er veel uitgebreide functionaliteiten en dat voor een betaalbare prijs. Groeit je bedrijf? Dan groeit InformerOnline gewoon mee, de pakketten zijn namelijk uit te breiden. Bovendien zijn er allerlei handige mogelijkheden die je los kunt afnemen. Hierdoor betaal je alleen voor wat je gebruikt. 

 

#10 Myfinance.nl - Beste software voor starters

Myfinance is speciaal ontwikkeld voor zzp, parttime ondernemers en bv’s. Je kunt Myfinance blijven gebruiken wanneer je bedrijf groeit, dus wanneer je van zzp’er uitgroeit tot bv. Het is een boekhoudprogramma met daarbij een aantal basis facturatie mogelijkheden. Een praktisch basispakket, tegen een lage maandelijkse prijs. 

Mogelijkheden

De tool is overzichtelijk en eenvoudig in gebruik. Er is een factuur layout die je snel kunt aanpassen naar jouw stijl. Er is ook een mobiele app beschikbaar waarmee je ten alle tijden je factureren kunt inzien en inboeken. 

De tool heeft een kennisbank die uitleg geeft over verschillende zaken waar je tegenaan kan lopen. Als dit niet voldoende is, is er een helpdesk. De helpdesk is alleen per e-mail bereikbaar, en in geval van nood ook per telefoon.

Kilometer- en urenregistratie

Myfinance biedt de mogelijkheid tot het bijhouden van je kilometer- en urenregistratie. Deze kun je vervolgens doorberekenen aan je klanten. Deze uren en kilometers kun je overigens niet toevoegen aan projecten. Je kunt namelijk geen projecten invoeren waar je uren en kilometers aan koppelt. Dat is wel een nadeel. Myfinance ondersteunt daarnaast ook geen API om met een ander pakket je uren en projecten te registreren.

Uploaden en scannen

Het is mogelijk om bestanden te uploaden zodat je deze kunt koppelen aan je inkoopfacturen. Met de mobiele app kun je ook foto’s maken van bonnetjes en uploaden. De bestanden en foto’s moet je daarna nog wel zelf overtypen en inboeken. De gegevens worden namelijk niet herkent. 

Offertes en facturen

Met Myfinance kun je onbeperkt offertes en facturen opstellen en versturen. De opmaak van je factuur kun je zelf aanpassen met logo, watermerk, kleuren en lettertype (lettertype is wel wat beperkt, want je hebt maar keuze uit 5 verschillende lettertypes). Naast de mogelijkheden van Myfinance zijn een aantal zaken ook niet mogelijk of niet aanwezig: 

 • Geen offertemodule: offertes kunnen online dus niet goedgekeurd worden
 • Geen UBL-facturatie
 • Geen periodieke facturen 
 • Geen herinneringen en incasso’s mogelijk
 • Geen iDEAL koppeling op facturen

Voordelen

 • Compleet boekhoudpakket voor een lage prijs
 • Eenvoudig in gebruik, ook zonder ervaring
 • De tool biedt een overstapservice

Nadelen

 • Geen mogelijkheid voor het opstellen van offertes, periodiek factureren en het opnemen van een iDEAL-koppeling op je factureren
 • Helpdesk is alleen per e-mail bereikbaar

Bekijk volledige review

 

Prijs

De facturatie software van Myfinance.nl is de eerste 15 dagen gratis te proberen. Dit gratis proefaccount stopt automatisch. Daarna kun je kiezen of je zelf de software wilt gebruiken of maandelijks hulp wilt van een boekhouder. Je hebt keuze uit de volgende mogelijkheden:

 • Compleet pakket: €10 per maand. Dit is het complete pakket, zonder beperkingen of bijkomende kosten. 
 • Persoonlijk boekhouder ZZP voor €49,95 per maand. Hierbij beheert een boekhouder je volledige administratie.
 • Boekhouder MKB: €69,95 per maand. Hierbij beheert een boekhouder de volledige administratie voor eenmanszaken, VOF of BV’s. 

Eindconclusie

De software van Myfinance.nl zorgt ervoor dat je factureren altijd compleet en kloppend zijn. Je maakt eenvoudig professioneel ogende facturen. De omgeving is goed beveiligd, zodat jouw administratie altijd veilig opgeslagen is. Er is helaas nog geen mogelijkheid tot periodiek factureren, en een iDeal-koppeling is momenteel ook nog geen optie. Heb je dus een wat uitgebreidere administratie en verstuur je veel facturen? Dan zijn er waarschijnlijk andere opties die beter bij je wensen passen. In dat geval zul je nog teveel handmatig moeten invoeren wat makkelijker kan. Het is wel een erg voordelig pakket, dus wanneer je een kleine administratie hebt en zaken graag zelf in eigen hand wilt houden, dan is dit een fijn pakket om mee te werken. 

 

Het beste factuurprogramma voor jouw situatie?

Download gratis onze checklist om het beste facturatieprogramma als zzp'er te kiezen. Aan de hand van een aantal simpele vragen, ontdek je waar je op moet letten en welke functies je echt nodig hebt.

Beste facturatieprogramma, waarom heb ik dat nodig?

Je bent niet verplicht om een facturatiesysteem aan te schaffen, maar het is wel verstandig. Het biedt namelijk verschillende voordelen zoals tijd besparen, fouten voorkomen en snellere betalingen. Wanneer je regelmatig facturen stuurt voldoet gratis software zoals Word of Excel niet meer.

Hierdoor maak je het factureren voor jezelf moeilijker dan nodig en het kost ook nog eens veel tijd, en tijd is natuurlijk geld. Facturatie software raadpleeg je via je browser of installeer je op je laptop of smartphone. Op deze manier is je facturatie altijd toegankelijk, waar je ook bent. 

Waarom factuurprogramma’s vergelijken?

Elk bedrijf heeft weer andere wensen en behoeftes, daarom zijn er veel aanbieders van facturatie software. Maar hoe maak je als ondernemer de juiste keuze? Het is daarom goed om eerst in kaart te brengen wat voor jouw bedrijf belangrijk is. Welke functionaliteiten zijn bijvoorbeeld nodig? Filter eerst alle factuurprogramma’s op branche, bedrijfsvorm en functionaliteiten. Nu zijn er alleen nog facturatie systemen over aan de wensen en eisen van jouw bedrijf voldoen. Op deze manier zie je gemakkelijk wat het beste factuurprogramma is voor jouw situatie.

Maak je persoonlijke top drie en vergelijk deze systemen met elkaar. Bij het vergelijken van factuur programma’s is het goed om jezelf een aantal vragen te stellen. Wat heeft het ene systeem wat het andere programma niet heeft? Wat is het verschil in kosten? Beschikt de software ook over een mobiele applicatie? Op deze manier vind jij binnen slechts een paar minuten de beste factuur software die bij jouw bedrijf past.

Hoe het beste factureringsprogramma kiezen?

Wat is voor jou het beste factuurprogramma? Het zoeken naar een passend factuurprogramma kan behoorlijk wat tijd kosten. Download gratis onze checklist om het beste facturatieprogramma voor ZZP'ers te kiezen. Aan de hand van deze vragen, ontdek je waar je op moet letten en welke functies het beste bij je passen.
Download gratis

Overzichte beste factuurprogramma's

Hier vind je de beste online facturatie programma's in één overzicht

Door middel van de filters kun je eenvoudig het factuur pakket vinden die bij jou past. Met de filters kun je aangeven welke fuctionaliteiten jij wenst te hebben in je factureringsprogramma. Vervolgens kun je de verschillende factureerprogramma's vergelijken door middel van de vergelijkknop. Dan kun je de keuze maken voor het beste factureerprogramma. Ben je er nog niet zeker van dan kun je gratis het factuurprogramma uitproberen.

Gratis factureerprogramma uitproberen?

Gratis een factureerprogramma uitproberen is bij een hoop aanbieders van facturatie software mogelijk. Er zijn een aantal gratis factuurprogramma's met basale functies. Ook hebben veel aanbieders van factureerprogramma's een gratis proefperiode van 30 dagen. In deze 30 dagen kun je uitproberen of het gratis factuur programma werkt zoals jij wenst. Bevalt het factuurprogramma dan kun je ervoor kiezen om het programma aan te schaffen en op de lange termijn uit te breiden. 

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Products