Rittenregistratie software vergelijken

Eenvoudig de beste rittenregistratie software kiezen?

Dit zijn de beste rittenregistratie systemen. Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt. Zo maak je eenvoudig een voorselectie. Vergelijk dan de 3 beste rittenregistratie systemen met elkaar. Probeer ze gratis en vrijblijvend.

e-Boekhouden.nl

Perfect voor ZZP'ers
Gratis voor starters
4,5 op Trustpilot
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie

Cartracker

(0)
Geen Dure Inbouwkosten
Test 30 Dagen Gratis
Maandelijks Opzegbaar
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Gekeurd voor ZZP & MKB
Automatisch in uw Mail
9+ Klantenbeoordeling
Proefperiode
30 dagen
Prijs
€ 4,49  vanaf
Meer informatie
Meer informatie
Registreren via GPS
Eenvoudig & Innovatief
Gratis Mobiele App
Proefperiode
onbekend
Prijs
€ 4,00  per maand
Meer informatie
Meer informatie
(0)
Efficiëntere planning
Fiscusproof
Uitgebreide rapportage
Proefperiode
geen
Prijs
€ 8,50  per maand
Meer informatie
Meer informatie
(0)
Gratis te gebruiken
Auto Rittenregistratie
Download rapportages
Proefperiode
onbeperkt
Prijs
€ 2,99  per maand
Meer informatie
Meer informatie
Gratis
Makkelijk in gebruik
Mobiele apps
Proefperiode
onbeperkt
Prijs
 Gratis
Meer informatie
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Medewerkers
Branche
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Ook interessant voor jou:

Rittenregistratie software: vergelijk op prijs, reviews en functies

Zoek je de beste rittenregistratie software? Selecteer en vind het beste ritregistratiesysteem bij Appwiki. Filter hieronder eenvoudig op de voor jou belangrijke functies en vind de rittenregistratie systeem die bij jou past. Als je veel onderweg bent, is een rittenregistratie app een eenvoudige manier voor kilometerregistratie.

Stappenplan: Hoe vind je het beste rittenregistratie systeem voor jouw organisatie? 

Doorloop deze 8 stappen en vergelijk de software pakketten met onze selectie tool. Zo vind je gemakkelijk de juiste rittenregistratie. Direct vergelijken? Klik dan in het filter hierboven en zoek het beste pakket!

Klik terug naar boven

Stap 1: Rittenregistratie: wat is het?

Een belangrijke eerste vraag: wat is rittenregistratie? Wanneer een auto of ander voertuig zakelijk is aangeschaft, moet je bepaalde dingen verplicht registreren. Dan gaat het vooral over het aantonen dat je de auto daadwerkelijk voor zakelijke doeleinden gebruikt en dus recht hebt op de voordelen van zakelijk gebruik. Zoals aftrekbaarheid van de btw. Je mag je zakelijk aangeschafte auto natuurlijk wel privé gebruiken, maar dat is een stuk minder voordelig dan zakelijk gebruik. Als gebruiker dien je bovendien zelf over een deugdelijke rittenadministratie te beschikken waarin je aantoont wélke kilometers zakelijk gereden zijn en wélke kilometers privé. 

Ritregistratie verplicht voor iedereen?

Ritregistratie geldt voor elke zakelijke auto, met uitzondering van bestelwagens waarvan bij de Belastingdienst is aangegeven dat deze enkel zakelijk gebruikt worden. Dat betekent dat rittenadministratie voor zzp'ers óók verplicht is, indien een voertuig zakelijk is aangeschaft. Ook wanneer je niet zelf in het zakelijke voertuig rijdt, maar bijvoorbeeld je personeel hier wel gebruik van maakt, dan is ritregistratie verplicht. 

Stap 2: Waarom rittenadministratie?

Allereerst is het volgens de Belastingdienst rittenregistratie verplicht en moet deze deugdelijk zijn, indien jij of jouw personeel gebruikmaakt van een zakelijke auto. Daarnaast is het als ondernemer een handige tool om meer inzicht te krijgen in de gereden kilometers. Met rittenregistratie software hou je eenvoudig de ritadministratie op orde, zodat je gemakkelijk inzicht krijgt in de gereden kilometers. 

Belastingdienst rittenregistratie

Voor de Belastingdienst is het dus nodig om een sluitende ritregistratie te hebben. Hierop is dezelfde omgekeerde bewijslast van toepassing als dat van andere fiscale kwesties. Je moet dus zelf over een correcte ritadministratie beschikken in plaats van dat de Belastingdienst ondeugdelijkheden zou moeten aantonen. Beschik je niet over een goede rittenadministratie? Dan beschouwt de Belastingdienst dit als fraude en volgt een forse boete. De boete voor een ondeugdelijke ritadministratie kan oplopen tot meer dan 5.248 euro. Dat is genoeg om te investeren in een goed rittenregistratiesysteem.

Belang ritregistratie voor jou als ondernemer

Om alles goed op orde te hebben in je bedrijf is het handig om inzicht te hebben in verschillende administratieve zaken zoals tijdregistratie en rittenregistratie. Voor een sluitende rittenregistratie moet je alleen veel administratieve handeling uitvoeren. Je kan het je vast gemakkelijk voorstellen dat ondanks de noodzaak, rittenregistratie niet erg populair is onder ondernemers. Het kost nou eenmaal veel tijd en tijd is geld. Gelukkig zijn er ook voor ritregistratie oplossingen om het proces te automatiseren en te vergemakkelijken. Zoals een rittenregistratie app met ingebouwde GPS-functie.

Is het jou nog niet helemaal duidelijk wat rittenregistratie is en waarom het belangrijk is het bij te houden? In dit filmpje leggen we het nog even uit

Stap 3: Rittenregistratie: wat moet je vermelden?

Voordat we overgaan op handige manieren om je rittenregistratie bij te houden, is het belangrijk te weten waar een sluitende rittenadministratie aan moet voldoen. Allereerst is het verplicht om van elke privérit de kilometers te registreren. Maar wat moet je verder volgens de Belastingdienst allemaal vermelden in je ritregistratie? 

De volgende punten zijn de eisen voor rittenregistratie van de Belastingdienst:

 • Het automerk
 • Het autotype
 • Het kenteken
 • De periode waarin je de auto tot beschikking hebt
 • De ritgegevens


Onder de ritgegevens vallen de volgende punten: 

 • De gebruiker
 • De datum
 • Het ritnummer
 • Of de rit een privérit of een zakelijke rit is
 • De begin- en eindstand van de kilometerteller
 • Het vertrek- en het aankomstadres
 • De route (wanneer het geen gebruikelijke route is)

Goed om te weten

De Belastingdienst kan achteraf tot zeven jaar terug jouw rittenadministratie opvragen en controleren. Wanneer je de ritadministratie niet op orde hebt, dan wordt dit gezien als fraude. Check dus altijd of je alle verplichte ritgegevens in je rittenregistratie hebt genoteerd, want op fraude staan, zoals eerder genoemd, hoge boetes! Verder werkt de Belastingdienst samen met het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Dit betekent dat de Belastingdienst jouw rittenregistratie kan vergelijken met informatie van het CJIB. Hoe ze dat doen? Aan de hand van informatie van snelheidsboetes kunnen ze zien waar je hebt gereden. Staat de zakelijke kilometers niet op jouw rittenadministratie? Dan kan het als geldig bewijs worden gezien dat je meer privékilometers rijdt. 

Stap 4: Handige manieren voor ritadministratie

Nu het je allemaal duidelijk is wat een rittenregistratie inhoudt en waar het aan moet voldoen, ben je wellicht geïnteresseerd in hoe dit het makkelijkst gedaan kan worden. Voor sommige ondernemers is het mogelijk de ritten handmatig op papier of Excel bij te houden. Als je maar een aantal kilometers privé rijdt in een jaar is het best mogelijk dit handmatig te doen. Toch kan het al snel veel tijd kosten, als je regelmatig onderweg bent en veel ritten moet registreren. Als je tijd wilt besparen op je rittenadministratie dan zijn er dan ook verschillende rittenregistratiesysteem. 

Ritregistratie met een blackboxsysteem

Zo kun je tijd besparen op je ritadministratie door het gebruik van een blackboxsysteem. Een blackboxsysteem is een geautomatiseerd systeem dat via GPS de rittenregistratie gemakkelijker maakt. Het systeem legt nauwkeurig vast hoeveel kilometers er met de auto wordt gereden. Hierdoor wordt er gebruik gemaakt van automatische ritregistratie. Maar je moet wel letten op dat je de andere noodzakelijke ritgegevens wel zelf nog moet invoeren in een rittenregistratie systeem. Daarnaast is het belangrijk dat het blackboxsysteem wel voldoet aan het Keurmerk Ritregistratiesystemen. Wanneer een ritregistratie systeemj het Keurmerk Ritregistratiesystemen heeft is deze uitgebreid getest en voldoet het aan alle voorwaarden.

Rittenregistratie met urenregistratie software

De makkelijkste manier om tijd te besparen is om te kiezen voor ritregistratie software. Je kunt kiezen voor urenregistratie software met een rittenregistratie functie. Hierbij is er een automatische rittenregistratie mogelijk, zodat jij als ondernemer maar weinig zelf hoeft te doen. De leverancier zorgt ervoor dat je overal up-to-date bent en beschikt over de juiste gegevens en functies. Vaak gaat het om vrijwel automatische rittenregistratie, hierbij hoef je alleen nog enkele ritgegevens zelf in te vullen. Daarnaast heb je met een rittenregistratie softwarepakket een eenvoudig overzicht van de gereden kilometers, zodat je dit ook makkelijk kan analyseren. Koppel je ritadministratie aan je boekhoudprogramma, zodat het automatisch verwerkt wordt. Zo houd je als ondernemer tijd over voor belangrijke zaken!

Gratis rittenregistratie app?

Naast rittenregistratie software, bieden verschillende leveranciers ook vaak een bijbehorende app aan. Naast de voordelen van ritregistratie software, is een rittenregistratie app ook mobiel. Zo heb je overal toegang tot je gegevens en kan je ze ten alle tijden inzien. Rittenregistratie app gratis proberen? Veel leveranciers bieden een gratis proefperiode aan zodat je zelf kan beslissen of het ook bij jouw onderneming past. 

Stap 5: Ritregistratie software: de voordelen

Nog niet overtuigd van het nut van rittenregistratie software?  Dan hebben we hier de voordelen van een ritregistratiesysteem nog even voor je opgesomd:
 

 • Rittenadministratie systemen zijn een stuk sneller dan het handmatig registreren op papier of Excel. Alle gegevens zoals hierboven genoemd worden gemakkelijk automatisch verwerkt in het systeem.
 • De kans op fouten is hierdoor een stuk kleiner. Een automatisch rittenregistratiesysteem verwerkt zelf alle gegevens op de juiste manier zodat de kans op fouten nihil is.
 • Ritadministratie software is een stuk eenvoudiger dan ingewikkelde spreadsheetprogramma’s. Veel handelingen van ritregistratie gebeurt dus al automatisch en verder zie je zelf in één oogopslag welke ritgegevens je waar moet invoeren.
 • Softwareleveranciers bieden support. Wanneer je kiest voor een ritregistratie pakket van een softwareleverancier zorgen zij ervoor dat alles up-to-date is en dat je altijd hulp kan krijgen als je tegen problemen aanloopt. 
 • Doordat veel software pakketten online staan hoef je, je ook geen zorgen te maken over een back-up. 
 • Natuurlijk heb je nog meer administratie te doen. Veel software pakketten hebben verschillende functies. Zo kun je gemakkelijk je boekhoudpakket, factuurprogramma of CRM systeem met elkaar koppelen. Super handig, want zo kun je nog meer tijd besparen omdat alles automatisch met elkaar verbonden is. 
 • Extra voordeel van de rittenregistratie app is dat het mobiel is. Zo kun je overal je rittenregistreren en ben je up-to-date over je gegevens. 

Stap 6: Rittenadministratie voor jouw onderneming

Nu hoeven we jou natuurlijk niet meer te vertellen dat ritregistratie belangrijk is. Maar je bent vast wel benieuwd welke ritadministratie geschikt is voor jouw bedrijf. Bij ons kun je met de handige selectie tool gemakkelijk de juiste filters gebruiken, zodat je gemakkelijk het juiste ritregistratiesysteem kan selecteren. Selecteer eenvoudig linksboven in het menu de gewenste functionaliteiten en je ziet vanzelf welke rittenregistratiesystemen geschikt zijn

Ritregistratie voor het MKB 

Voor ondernemers met personeel is het belangrijk dat je inzicht krijgt in de gemaakte kilometers van je medewerkers. Hoe meer medewerkers hoe minder overzicht je hebt. Daarbij kan een uitgebreid kilometerregistratie pakket een uitkomst bieden. Hierbij wordt het gemakkelijk om een overzicht te krijgen in de gereden kilometers. 

Ritadministratie voor zelfstandigen

Ook ZZP'ers zijn ondernemers en dienen dus aan ritregistratie te doen. Rittenadministratie voor ZZP'ers kan op weerstand stuiten, omdat juist kleine ondernemers het zich niet kunnen veroorloven om veel tijd of geld kwijt te zijn aan hun administratie. Juist daarom is een ritregistratie app voor rittenadministratie voor ZZP'ers interessant. Door zo veel mogelijk te automatiseren is ook de kleine ondernemer niet al te veel tijd kwijt aan zijn rittenadministratie. Dat maakt rittenadministratie als ZZP'er bijzonder gemakkelijk en een stuk interessanter. Meer weten over rittenregistratie voor ZZP? Lees dan onze blog over rittenregistratie zpp!

Stap 7: Makkelijk de juiste rittenregistratie software kiezen?

Helemaal op de hoogte van het belang van ritregistratie software voor jouw bedrijf? Dan is het alleen nog belangrijk om de juiste rittenregistratie software te kiezen. Appwiki helpt graag, zodat jij er zeker van kan zijn dat je kwalitatief goede software kiest.

Garanties 

Wij bieden je enkel de beste software van het moment aan. De leveranciers en hun aanbod zijn vakkundig beoordeeld door gespecialiseerde gebruikers. Zo ben je ervan verzekerd dat je alleen het beste aanbod te zien krijgt. Daarnaast kan je terecht bij onze handige selectie tool, in de linkerkolom van de pagina. Hoe rapporteer je aan overheden en partners? Ons handige selectie filter laat geen vraag onopgelost. Hieronder geven we je nog een aantal tips die je kan gebruiken als je rittenregistratie software wilt kiezen.

Tips

 • Hoeveel ritten registreer je als ondernemer? Waar je kan volstaan met een simpel ritadministratie pakket wanneer je weinig hoeft te registreren is het, is het wellicht handig om naar grotere systemen te kijken wanneer je veel gebruik maakt van zakelijke auto’s voor privé kilometers . 
 • ZZP’er of MKB’er? De hoeveelheid werknemers heeft ook invloed op de keuze van een softwarepakket. Hoewel deze vraag samenhangt met de vorige, is het handig om een goed overzicht te krijgen van je eigen kilometers of dat van je personeel door middel van een rittenregistratie softwarepakket. Uitgebreide ritregistratie apps hebben meer functies, handig als je bedrijf bestaat uit een groot aantal werknemers.
 • Een belangrijke laatste vraag is: hoe zie je de toekomst van je bedrijf voor je? Verwacht je nog veel te groeien? Misschien is het handig om alvast na te denken over een passende rittenadministratie voor de toekomst. Hoe groter een bedrijf, hoe omslachtiger de administratie. Kies je nu alvast voor een uitgebreid softwarepakket? Dan kan je gemakkelijk doorgroeien zonder je zorgen te maken over je administratie. 

Stap 8: Gratis rittenregistratie?

Heb je een keuze kunnen maken of twijfel je toch nog? In de meeste gevallen kun je rittenregistratie software gratis proberen voor een bepaalde proefperiode. Ook de rittenregistratie app gratis proberen? Let op de proefperiode. Een proefperiode omvat meestal veertien of dertig dagen. Op deze manier kan je rit kosteloos ontdekken wat de mogelijkheden zijn van de door jou gekozen ritadministratie software. 

Na de proefperiode kun je vervolgens besluiten om de ritregistratie software aan te schaffen of niet. Mocht je niet tevreden zijn over de software, dan heeft de proefperiode je in ieder geval niets gekost. Ook het is het gebruikmaken van de proefperiode vrijblijvend, je zit nergens aan vast. Op deze manier weet je zeker dat je het beste ritregistratiesysteem vindt!

Relevante artikelen

rawpixel-658248-unsplash.jpg
19 juni 2024

Inkoopfacturen inboeken: hoe verwerk je inkoopfacturen?

Facturatie

Een inkoopfactuur boeken: hoe doe je dat? In dit artikel leggen we uit wat een inkoopfactuur is en geven we je handige tips om inkoopfacturen in te boeken.

Lees meer 
30 september 2023

Administratie bijhouden als zzp'er?

AdministratieBoekhouding

Eenvoudig software kiezen?

1. Bekijk de aanbieders We hebben een overzicht voor je gemaakt met de beste rittenregistratie software.

2. Maak een voorselectie Selecteer je bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte en bepaal welke functies je nodig hebt.

3. Vergelijk je persoonlijke top 3 Voeg de 3 beste kilometerregistratie apps toe aan jouw vergelijking en vergelijk je persoonlijk top 3 in één overzicht.

4. Probeer de beste software Probeer gratis en vrijblijvend jouw software top 3. Door meerdere oplossingen te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

5. Evalueer en maak je keuze Vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de functies, gebruiksgemak en support. Kies dan de software die het beste bij je past. Zo maakt Appwiki softwareselectie eenvoudig.

Products