1. Boekhouding
  2. Begrippen
  3. Wat zijn indirecte kosten?

Wat zijn indirecte kosten?

Indirecte kosten zijn alle kosten die niet rechtstreeks toegerekend kunnen worden aan een product of dienst door middel van een directe technische of organisatorische verhouding. Je moet echter wel weten wat de indirecte kosten per product of dienst zijn om de kostprijs te berekenen. De exacte indirecte kosten zijn eigenlijk alleen achteraf te berekenen. Om niet uit te gaan van een te lage kostprijs kun je een procentuele opslag voor indirecte kosten toepassen.

Voorbeelden van indirecte kosten:

  • magazijnkosten
  • energiekosten
  • huurkosten

Kosten die je wel rechtstreeks toe kunt rekenen aan een product of dienst zijn directe kosten.

Meer weten over bedrijfskosten en boekhouden?

In onze gratis cursus boekhouden leer je onder andere:

  • Hoe je eenvoudig een boekhouding opzet?
  • Welke checks je regelmatig moet doen?
  • Wat de belastingregeltjes zijn waarmee je rekening moet houden?
  • Hoe je efficiënt moet boekhouden?
  • Hoe je op een boekhouder bespaart?

Kortom, in de cursus vind je alle antwoorden om volledige controle te krijgen op jouw boekhouding. Download de cursus gratis! En bekijk ook eens welk boekhoudprogamma jou kan ondersteunen bij jouw administratie. 

Download gratis

Arjan
Arjan
Appwiki expert

Eenvoudig de beste boekhoudsoftware kiezen?

Wij helpen je het boekhoudprogramma te vinden die bij je past. Start de keuzehulp waarin je ons vertelt over je bedrijf en je wensen aangeeft. Wij vertalen dit naar jouw persoonlijke software top 3. Benieuwd welke aanbieders er zijn? Bekijk dan het overzicht. 

Start de keuzehulp Bekijk alle aanbieders

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products