Wat is boekhouden in de cloud?

Boekhouden in de cloud is het online opslaan van bestanden omtrent de boekhouding van je onderneming, oftewel online boekhouden.

Veiligheid

Een reden waarom men twijfelt om gebruik te maken van een cloud dienst, zijn de zorgen over de veiligheid. Immers in de cloud staan gevoelige informatie opgeslagen, waardoor het makkelijk in handen zou kunnen komen van hackers. Over het algemeen is de veiligheid van het cloud programma niet het probleem, maar ligt het grootste risico bij je eigen gedrag en verantwoordelijkheid. Volgens professionals is werken in de cloud veiliger dan wanneer je gegevens op de thuiscomputer of bij je boekhouder hebt staan. De cloud voldoet aan allerlei veiligheidsregels. Met de ontwikkeling van een keurmerk moet de veiligheid verder toenemen. Met het keurmerk worden online leverancier gecertificeerd en wordt de betrouwbaarheid en veiligheid in de cloud beter zichtbaar gemaakt voor ondernemers. Om in aanmerking te komen voor het keurmerk moet de leverancier aan allerlei eisen voldoen op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid en het uitwisselen van gegevens.

Naast veiligheid is boekhouden in de cloud een goed middel om overal en altijd de beschikking te kunnen hebben over de boekhouding. Het gebruik van de cloud maakt het makkelijk om te werken, ook als je niet op kantoor bent.

Rating:
Reviews: te weinig reviews
Boekhouden
Rating:
Reviews: 68
CRM
Rating:
Reviews: te weinig reviews
Kassa
Products