1. Boekhouding
  2. Begrippen
  3. Wat is boekhouden in de cloud?

Wat is boekhouden in de cloud?

Boekhouden in de cloud is het online opslaan van bestanden omtrent de boekhouding van je onderneming, oftewel online boekhouden.

Veiligheid

Een reden waarom men twijfelt om gebruik te maken van een cloud dienst, zijn de zorgen over de veiligheid. Immers in de cloud staan gevoelige informatie opgeslagen, waardoor het makkelijk in handen zou kunnen komen van hackers. Over het algemeen is de veiligheid van het cloud programma niet het probleem, maar ligt het grootste risico bij je eigen gedrag en verantwoordelijkheid.

Volgens professionals is werken in de cloud veiliger dan wanneer je gegevens op de thuiscomputer of bij je boekhouder hebt staan. De cloud voldoet aan allerlei veiligheidsregels. Met de ontwikkeling van een keurmerk moet de veiligheid verder toenemen. Met het keurmerk worden online leverancier gecertificeerd en wordt de betrouwbaarheid en veiligheid in de cloud beter zichtbaar gemaakt voor ondernemers. Om in aanmerking te komen voor het keurmerk moet de leverancier aan allerlei eisen voldoen op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid en het uitwisselen van gegevens.

Naast veiligheid is boekhouden in de cloud een goed middel om overal en altijd de beschikking te kunnen hebben over de boekhouding. Het gebruik van de cloud maakt het makkelijk om te werken, ook als je niet op kantoor bent. Lees hier meer over alle voordelen van online boekhouden.

Meer weten over het opzetten en bijhouden van boekhouden in de cloud?

Wij kunnen ons voorstellen dat je, net als veel andere ondernemers, vragen hebt over boekhouden in de cloud. Denk aan:

  • Hoe zet je eenvoudig een boekhouding op?
  • Welke checks moet je regelmatig doen?
  • Wat zijn de belastingregeltjes waarmee ik rekening moet houden?
  • Hoe hou je de boekhouding efficient bij?
  • En hoe bespaar je op een boekhouder?

In onze cursus boekhouden vind je alle antwoorden op deze vragen, zodat je volledige controle krijgt op jouw boekhouding. Download de cursus boekhouden gratis!

Download gratis

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products