Webshop software vergelijken

Hier vind je een overzicht met de populairste webwinkel software. Personaliseer het overzicht met de filters. Kies en vergelijk vervolgens je top 3 met webshop software.

Uitstekende hosting
Krachtige tools
Volledig aanpasbaar

Begin simpel met online verkopen. Verkoop meer en promoot je merk met professioneel ontworpen templates. Beheer je winkel vanuit één geïntegreerd dashboard, van bestellingen tot betaling, verzending, uitvoering, marketing en meer.

(0)
Ga naar website
Meer informatie
Geautomatiseerd
Meer inzicht
Volledige controle

Automatiseer de administratieve processen in je webwinkel of groothandel. Krijg volledige controle over je voorraden. Helemaal afgestemd op jouw onderneming. Ontdek de mogelijkheden.

Meer informatie
6 Maanden Gratis
Drag and drop
Inclusief domeinnaam

Meest gebruiksvriendelijke systeem voor kleine ondernemers. Zelf een webshop maken. Inclusief domeinnaam en mailbox. Uiteraard integraties met iDEAL, verzendmethoden, facturatie e.d. en ook 'afhalen in de winkel' is mogelijk.

Meer informatie
Koppel je webshop
Geintegreerd pakket
370+ koppelingen

Met Exact creëer je één centraal platform voor je webshop, betalingen en verzendingen. Zo heb je altijd overzicht op orders, klanten en voorraden en krijg je grip op jouw business. Kies voor slimme omnichannel software van Exact.

Meer informatie

Lightspeed

Responsive designs
Rapportages
24/7 support

Bouw in een handomdraai je webhop met Lightspeed eCom. Beheer je voorraad, houd overzicht over je verkopen, verwerk betalingen en verkoop meer met behulp van ingebouwde marketing tools.

Meer informatie

Eatcard

Bestel & betaal online
Direct online chatten
Data Insights

Eatcard helpt je bij het opzetten van je eigen afhaalrestaurant, zodat je gerechten vanaf jouw website kunt gaan aanbieden en de inkomsten voor jezelf kunt houden. Wees de baas over je eigen afhaalmaaltijden!

(0)
Meer informatie
Meer informatie

TheShopbuilders

SEO-vriendelijk
Voordelig en compleet
Als beste beoordeeld

Wij nemen al je technische zorgen weg. Waarom nog een lange tijd wachten totdat je gebruik kunt maken van je webshop? Bestel nu direct je eigen complete webwinkel en je kunt al binnen 24 uur aan de slag!

(0)
Meer informatie
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Branche
Medewerkers
Doelgroep
Design
Assortiment
Marketing
Extra functies
Aanvullingen
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Ook interessant voor jou:

Jouw persoonlijke webshop software top 3?

Webshop software? Vergelijk op prijs, functies en reviews

Een webshop maken is tegenwoordig erg eenvoudig met webwinkel software. Zelfs zonder enige programmeerkennis is het mogelijk om een professionele webshop te starten. Op deze pagina vind je alle webshop software in één overzicht zodat je deze makkelijk kunt vergelijken. Nog niet klaar om software te vergelijken? Volg dan het stappenplan hieronder en je weet precies wat webshop software is, waarom het zo handig is en waar je op moet letten als je het wilt gebruiken.

Stappenplan: Webshop software kiezen voor je webwinkel

Nog niet helemaal zeker dat het beginnen en hebben van een webshop iets voor jou is? Zoek dan niet verder, bij Appwiki leggen we je stap voor stap uit hoe je gemakkelijk een webwinkel kan starten, waar je op moet letten en waarom software gebruik het hebben van een webshop heel simpel maakt. 

Volg het stappenplan 'Webshop software gebruiken voor je webwinkel' en kom erachter welke software het beste bij jouw onderneming past. Wil je al direct een keuze maken uit de verschillende software pakketten, klik dan in het filter hierboven!

Stap 1: Wat is een webshop?

Een webshop staat ook wel bekend als een webwinkel. Dit is een website die ingericht is voor de verkoop van producten en diensten. Een webshop is niet heel veel anders dan een fysieke winkel. Consumenten shoppen online en voegen vervolgens producten of diensten toe aan hun eigen virtuele winkelwagen en kunnen deze vervolgens afrekenen. Wanneer de producten zijn betaald worden ze verzonden zodat je ze veelal thuis bezorgd krijgt.

Webwinkel definitie

Een veelgebruikte definitie van webwinkel is dat een webwinkel een soort online etalage is waarbij je via het internet producten en ook diensten kan kopen. Je kunt dus allerlei producten en diensten bekijken door middel van afbeeldingen en omschrijvingen. Vaak is er ook een mogelijkheid producten met elkaar te vergelijken, voor je overgaat tot het aanschaffen.

Stap 2: Webshop beginnen of updaten?

Wil jij een webwinkel beginnen, een webshop kopen of een bestaande webwinkel upgraden? Een webwinkel openen is uitdagend en brengt veel uitzoekwerk en denkwerk met zich mee. Je moet een goede strategie uitwerken en zo de juiste software kiezen. Ook als je een webshop wilt upgraden is het belangrijk dat je de juiste software kiest, zodat jouw webshop nog beter wordt.

Webshop software pakket of zelf bouwen?

Als ondernemer kan je natuurlijk zelf aan de slag gaan en een webshop bouwen of een programmeur in dienst nemen. Het nadeel hiervan is dat je over technische kennis moet beschikken of een programmeur moet betalen. Veel handiger is natuurlijk een softwarepakket waarbij je alleen de nodige dingen zelf kan doen. Zoals producten en bedrijfsgegevens invullen en design aanpassen. Maar over de functie later meer.

Stap 3: Webwinkel software

Webshops software is dus uiterst handig als je eenvoudig een webshop wil bouwen. De juiste software vind je bij Appwiki. Op deze pagina vind je alle webshopsoftware in één overzicht zodat je deze makkelijk kunt vinden en selecteren. Gebruik de filters aan de linkerkant om de juiste software te vinden wanneer je een webshop wilt beginnen.

Nog niet helemaal duidelijk waarom je software kunt gebruiken voor je webshop? Hieronder leggen we de voordelen voor je uit.

Webshops software ingewikkeld?

Een webshop starten lijkt misschien ingewikkeld, maar dat hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Met een softwarepakket van een goede leverancier kan je zo van start. Wel zo handig want wat je ook wilt verkopen, een goede webshop is uiterst belangrijk. Wanneer je webshop niet goed werkt, langzaam of onaantrekkelijk is dan haken potentiële klanten af. Met goede webwinkel software kan je gemakkelijk een webwinkel onderhouden, zodat klanten veilig aankopen kunnen doen.

Stap 4: Grootste voordelen van webwinkelsoftware

Een eigen webwinkel beginnen heeft diverse voordelen in vergelijking tot het starten van een fysieke winkel. Zo hoeft starten van een webshop niet duur te zijn, er zijn ook goedkope webshop leveranciers. Hieronder volgen de vier belangrijkste voordelen voor het starten van een eigen webwinkel.

De voordelen van een betrouwbare webshop:

 • Groot bereik: Een webshop is online. Met de miljoenen internetgebruikers heeft jouw eigen webshop meer bereik.
 • Altijd beschikbaar: Met een webshop is de consument niet gebonden aan openingstijden. De consument kan producten of diensten kopen wanneer hij maar wilt en wanneer het hem uitkomt. Naast dat het enorm voordelig is voor de consument, levert het ook veel omzet op voor jou.
 • Geen wachttijden: Een groot voordeel van een eigen webshop is dat er geen wachttijden zijn. Klanten kunnen meteen afrekenen en hoeven niet te wachten voor de kassa.
 • Goedkoper: Een webwinkel beginnen is vele malen goedkoper dan een fysieke winkel openen. Je hebt geen personeelskosten of huurkosten.

Stap 5: Twee soorten webwinkelsoftware

Al overtuigd van de voordelen van webwinkelsoftware? Webshop software is grofweg in te delen in twee categorieën. Open-source webshops software en Software as a Service (SaaS) software.

Open-source software

Met open-source software kan je als ondernemer gebruik maken van een gedeelde broncode zodat je zelf aan de slag kunt. Hierbij bouw je als het ware zelf je webshop op basis van een open bron. Hierbij is het wel essentieel dat je kennis hebt van programmeren. Dat is tevens het grootste nadeel, want niet iedere ondernemer heeft deze expertise. Als je geen of weinig kennis van programmeren hebt, is het noodzakelijk om een programmeur in dienst te nemen. Dit kan al gauw in de papieren lopen.

Software as a Service

Met SaaS software heb je een webwinkel onder licentie. Hiermee wordt bedoeld dat de webshop niet jouw eigendom is maar je het als het ware huurt. Groot voordeel is dat de leverancier de software up-to-date houdt. Daarnaast is het een voordeel dat je zelf niet over programmeerkennis hoeft te beschikken. Verder hoef je niet in één keer een heel pakket aan te schaffen en heb je altijd de nieuwste versie van de software. Kortom, SaaS software is een heel handige keuze als je een simpel en gebruiksvriendelijk webshop systeem wilt gebruiken.

Stap 6: De juiste online webwinkel software kiezen

Aangezien webshop software de basis vormt van je webwinkel is het van groot belang om de beste online webshop software te kiezen. Maak tijd vrij in je agenda en verdiep je in de diverse aanbieders. Het is niet alleen belangrijk te kijken naar de mogelijkheden van de software, maar ook naar de beperkingen ervan. Als je een juiste keuze wilt maken is het belangrijk dat je weet welke functies de software moet hebben en wat het beste bij jouw webshop past. Maak daarom een overzicht van jouw wensen.

Webshop template

Als je al jouw wensen op een rijtje hebt kan je daadwerkelijk beslissen hoe je webwinkel eruit moet komen te zien. Als je dit nog niet helemaal voor je ziet, is het misschien handig om een webshop template te gebruiken. Een webshop template is soort voorbeeld waarbij je een aantal dingen zelf kan invullen. Zo heb je dan al een opzet en hoef je zelf niet meer over alles na te denken. 

Meer webshop tips: 

 • Design mogelijkheden: Kijk naar de templates die een software aanbiedt en check of het aansluit bij jouw huisstijl.
 • Mobielvriendelijk: Controleer de webshop software pakketten op mobielvriendelijkheid. Het is belangrijk dat webshops responsive zijn; veel online shoppers doen hun aankopen via hun smartphone.
 • Bedrijfsgrootte: Een groot bedrijf heeft andere wensen dan een klein bedrijf. Misschien zou je denken dat je gewoon altijd voor een pakket moet kiezen dat ook hele grote ondernemingen kan bedienen, maar dat blijkt in de praktijk vaak tegen te vallen. Een oerwoud van extra opties die je nooit gebruikt is nu eenmaal onhandig. Bovendien bestaat de kans dat je daar ook meer voor moet betalen, terwijl je het toch niet gebruikt. En heb je reden om aan te nemen dat je fors gaat groeien in de toekomst, kijk dan naar webwinkel software die met je mee kan groeien.
 • Zoekmachinevriendelijk: Een vindbare webshop is essentieel voor de winstgevendheid van je webshop. Dat betekent dat de zoekmachineoptimalisatie van je webshop op orde moet zijn. Kijk daarom naar webshops software waarbij je metatitels, beschrijvingen en teksten op de website eenvoudig aanpast.
 • Geoptimaliseerd voor conversie: Kijk welke extra's webwinkel software programma's je bieden om conversie te genereren op je webwinkel. Denk hierbij aan de mogelijkheden om een contactformulier of een inschrijfformulier voor de nieuwsbrief toe te voegen. Check eveneens de mogelijke betaalmethodes.
 • Blogfunctie: Voldoende marketingmogelijkheden zijn ook een pre in webshop software. Vaak vergeten mensen bijvoorbeeld om te kijken naar de mogelijkheid van een blog bij de online winkel. Dat is misschien ook niet iets waar je direct mee begint, maar heel veel online shops hebben er uiteindelijk wel één. En dat komt niet alleen omdat je er heel effectief klanten mee bindt, maar ook omdat het sterk kan bijdragen aan zoekmachine optimalisatie, oftewel SEO. Let er dus op of dat soort zaken ook bij de software aangeboden worden.
 • Overzichtelijke backoffice: De consument zit aan de voorkant van je webwinkel, maar jij aan de achterkant. Zorg er daarom voor dat je een gebruiksvriendelijke backoffice hebt. Dit maakt het afhandelen van orders vele malen gemakkelijker.

Stap 7: De beste webshop software vinden en selecteren

Bij Appwiki kan je diverse webwinkel software vergelijken, vinden en selecteren. Je hebt de mogelijkheid om de software programma's te filteren op prijs en allerlei andere functionaliteiten. Zo vind je snel de geschikte software bij het webshop beginnen.

Alleen de beste webwinkel software

Een belangrijke garantie die wij je geven is dat de webwinkelsoftware gebruikt kan worden om een betrouwbare webwinkel te bouwen. Wij bieden namelijk alleen de beste webshop software aan. Daarnaast is het ook mogelijk de onafhankelijke reviews van anderen te lezen, zo kan je een goed beeld krijgen van alle software pakketten.

Hoe kies je de beste software leverancier?

Als je op zoek ben naar een betrouwbare webshop systeem kun je op een aantal punten letten. Gebruik bijvoorbeeld de reviews van andere klanten. Zij hebben de software gebruikt en geven aan wat ze wel en niet prettig vinden. Misschien is het ook fijn eens te kijken of de leveranciers klantenservice of support levert. Als je dan problemen hebt weet je waar je naartoe kunt gaan.

Webshop software koppelen?

Als je eenmaal weet welke functies je wil en waar je op moet letten kun je ook nog nadenken over het koppelen van verschillende systemen. Denk bijvoorbeeld aan boekhoudsoftware, voorraadbeheer of kassasystemen. Als je verschillende software met elkaar koppelt, kunnen gegevens automatisch in de verschillende systemen gebruikt worden. Zo kan je voorraad direct zichtbaar zijn op je webshop of kan het aantal verkopen direct worden meegenomen in de boekhouding. Maar ook als je een webshop hebt zonder voorraad een zogenaamde dropship webshop, is het koppelen van andere software handig.

Stap 8: Gratis webshops software proberen?

Ben je klaar met webwinkel software vergelijken en heb je een keuze kunnen maken of twijfel je nog? Bij de bovenstaande webshops software aanbieders heb je de optie voor een goedkope webshop of kun je webshop software gratis proberen. Hierdoor weet je zeker dat het webshop pakket aan je eisen en wensen voldoet. Een webshop gratis uittesten heeft dus zo zijn voordelen maar meestal kun je maar voor een proefperiode van 14 dagen doen.

Gratis webwinkel?

Toch echt op zoek naar een gratis webshop? Bij andere pakketten kun je een gratis account voor onbepaalde tijd gebruiken. Deze pakketten hebben vaak wel beperkte mogelijkheden maar kunnen zeer geschikt zijn voor webshop starters. Het vergelijken van software webwinkel heeft als voordeel dat je vooraf weet of het webshop programma je bevalt.

Relevante artikelen

csaba-balazs-603574-unsplash.jpg
22 november 2022

Wordpress webshop maken: de voor- en nadelen op een rij

Webshop beginnenWebshop

Is een Wordpress webshop voor jou de beste oplossing? Deze overwegingen moet je maken om tot een goede keuze te komen.

Lees meer 
4 augustus 2018

Webshop laten bouwen of zelf doen?

Webshop beginnenWebshop
23 november 2015

Webshop starten met een eigen domeinnaam

Webshop beginnen

Eenvoudig webshop software kiezen?

1. Bekijk de aanbieders We hebben een overzicht voor je gemaakt met de beste webwinkel software.

2. Maak een voorselectie Selecteer je bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte en bepaal welke functies je nodig hebt.

3. Vergelijk je persoonlijke top 3 Voeg de 3 beste pakketten toe aan jouw vergelijking en vergelijk je persoonlijk top 3 in één overzicht.

4. Probeer de beste software Probeer gratis en vrijblijvend jouw software top 3. Door meerdere oplossingen te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

5. Evalueer en maak je keuze Vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de functies, gebruiksgemak en support. Kies dan de software die het beste bij je past. Zo maakt Appwiki softwareselectie eenvoudig.

 

Products