Top 10 beste urenregistratie software 2024

Dit is de top 10 beste urenregistratie software om eenvoudig uren bij te houden!

Voelt je urenregistratie vaak als een extra verplichting? Je bent niet de enige! Toch is het essentieel voor je factuurbedrag of budgettering van een project. Je kunt dit dan maar beter zo gemakkelijk mogelijk maken. En dat doe je met een geschikte urenregistratie tool! 

Maar uit alle mogelijke applicaties, welke moet je dan kiezen? Wat is de beste urenregistratie app (ook wel tijdregistratie app genoemd)? 

Wij helpen je graag hierbij...

We hebben de meest populaire aanbieders in Nederland bekeken en dit zijn de beste urenregistratie oplossingen van dit moment:

 • e-Boekhouden.nl - Beste urenregistratie en administratie tool voor zzp'ers. Zoek je een compleet pakket voor je volledige urenregistratie en administratie? Dan is e-Boekhouden.nl de oplossing. Zeer compleet in functionaliteit tegen een scherpe prijs en een uitstekende support.
 • Rompslomp.nl - Meest voordelige urenregistratie keuze. Je uren en kilometers hou je super eenvoudig bij in Rompslomp voor slechts 5 euro per maand. Zet je declarabele uren daarnaast eenvoudig om in facturen.
 • Timechimp - Beste urenregistratie en work management app. Zijn declarabele uren cruciaal voor je omzet? Dan is het dit jouw oplossing voor urenregistratie, projectbeheer en roosters maken.

Benieuwd naar de volledige reviews en top 10 van de beste urenregistratie apps en tools? Bekijk hieronder hoe, waarom en welke urenregistratie aanbieders het overwegen waard zijn!

Populaire urenregistratie software van dit moment

Dit zijn de 10 beste urenregistratie software tools:

 1. e-Boekhouden.nl - Beste all-in-one urenregistratie voor zzp'ers
 2. Rompslomp.nl - Beste voor een klein budget
 3. Timechimp - Beste uren- en workforce management tool
 4. Silvasoft - Beste schaalbare software met urenregistratie en vele andere optionele modules
 5. Exact - Beste all-in-one oplossing voor groot MKB
 6. Keeping - Beste urenregistratie app
 7. Simplicate - Beste urenregistratie en HR tool voor zakelijke dienstverleners
 8. Gripp - Beste totaaloplossing
 9. Wrike - Beste voor projectmanagement en urenregistratie
 10. Toggle - Beste voor productiviteit

Hoe is deze top 10 tot stand gekomen?

Bij het maken van de top 10 hebben we een aantal belangrijke wensen overwogen.

Je wilt bijvoorbeeld:

 • eenvoudig je gewerkte uren kunnen registreren
 • op meerdere apparaten waaronder je smartphone
 • goed kan koppelen met andere software zoals agenda, boekhouding en projectmanagement
 • een tool die lekker werkt en gebruiksvriendelijk is

Hieronder vind je een top 10 urenregistratie software gemaakt op basis van onze ervaringen. In deze top 10 geven we je de belangrijkste informatie over de beste urenregistratie oplossingen op de markt. Omdat het merendeel van de markt uit zzp’ers en kleine ondernemingen bestaat, hebben we vooral vanuit de ogen van deze groep naar de oplossingen gekeken. 

#1 - e-Boekhouden.nl - Beste all-in-one urenregistratie voor zzp'ers

Vooral onder freelancers, zzp’ers en MKB bedrijven is e-Boekhouden.nl populair. Naast dat dit ongetwijfeld het beste allround boekhoudprogramma is, biedt het ook erg goede urenregistratie mogelijkheden. Het registreren van uren is met e-Boekhouden erg gemakkelijk, en, naar mijn mening, misschien wel makkelijker dan bij de vele andere urenregistratie software pakketten. In combinatie met de andere eenvoudige en gebruiksvriendelijke oplossingen voor je boekhouding, facturatie en relatiebeheer kan ik je e-Boekhouden.nl van harte aanbevelen als beste oplossing voor zzp’ers en kleine ondernemingen.

Mogelijkheden 

Ondanks dat de naam e-Boekhouden.nl vooral doet denken aan een boekhoudpakket, biedt dit pakket een erg uitgebreide urenmodule. De urenmodule is onderdeel van de facturatiemodule. Hierdoor kun je, na het doorvoeren van de gewerkte uren dit makkelijk omzetten in een factuur. Super handig als je op urenbasis werkt. Maar deze module is ook geschikt voor het verwerken van uren van medewerkers. Voor iedere werknemer maak je gemakkelijk een (gratis) gebruiker aan en bepaal je welke werknemers uren mogen registreren per project. 

Het invoeren van de uren vond ik erg eenvoudig. Het invoeren van de uren kan zowel via de app als online en dit is binnen een paar klikken geregeld. Dit kan overigens ook nog eens per project of activiteit. Op die manier houd je, per project, goed overzicht over de gemaakte uren. 

Kilometerregistratie

Een must, vind ik, bij urenregistratie: kilometerregistratie. De urenmodule van e-Boekhouden.nl biedt de mogelijkheid om gereden kilometers bij te houden. Deze kilometers kun je vervolgens direct factureren aan klanten. Bijvoorbeeld wanneer je met een privéauto zakelijke kilometers hebt gereden. 

Helpdesk

e-Boekhouden.nl heeft een erg fijne (gratis) helpdesk. Ik ben uitstekend geholpen. Ook in verschillende reviews komt naar voren dat de de ondersteuning van e-Boekhouden.nl erg goed is. Tijdens kantooruren heb je in de meeste gevallen binnen een uur een reactie. Daarnaast biedt e-Boekouden.nl uitgebreide handleidingen en veelgestelde vragen pagina om je op weg te helpen. Ook wanneer je er zelf niet uitkomt is het makkelijk om in contact te komen met de klantenservice. 

Voordelen 

 • 15 maanden gratis voor starters
 • Na 15 maanden een lage maandelijkse prijs
 • Makkelijk in gebruik, ook zonder ervaring
 • Facturatie met iDeal-koppeling mogelijk
 • Mobiele tijdregistratie app
 • Goede, snelle en professionele support
 • Uren per project of activiteit inzichtelijk

Nadelen 

 • Geen koppeling mogelijk met timer of agenda voor het registreren van uren
 • Niet uitgebreid genoeg voor grote bedrijven met een uitgebreide urenregistratie

Prijs 

Tijdens de eerste 15 maanden van je onderneming is e-Boekhouden.nl volledig gratis (gerekend vanaf de inschrijfdatum bij het kvk). Tijdens deze 15 maanden kun je zonder beperkingen en verplichtingen gebruik maken van alle mogelijkheden. Na deze 15 maanden kies je of je door wilt gaan met e-Boekhouden.nl en welke modules je wilt blijven gebruiken. 

Je hebt keuze uit de volgende pakketten: 

 • ZZP/Mini (voor kleine administraties): €9,95 per maand. Hiermee heb je 240 boekingen per boekjaar en kun je onbeperkt factureren. 
 • Standaard (voor alle ondernemers): €14,50 per maand voor de boekhoudmodule. Voor alleen de facturatie en urenregistratiemodule betaal je €9,50 per maand. 

Eindconclusie

Voor starters, ZZP’ers en kleinere bedrijven is e-Boekhouden een goede tool om je uren eenvoudig te registeren. De software kent weinig toeters en bellen en gebruikt heldere taal. Het heeft alle moderne mogelijkheden die je als ondernemer nodig hebt om gemakkelijk je uren te registreren. En kom je er niet uit, dan kun je rekenen op goede en professionele ondersteuning. e-Boekhouden.nl heeft overzichtelijke pakketten waarbij je de keuze hebt welke pakketten je wilt afnemen. En niet onbelangrijk: uitbreiden met extra modules is altijd mogelijk waardoor e-Boekhouden.nl met je mee kan groeien wanneer je groter wordt. 

#2 - Rompslomp - Beste voor een klein budget

Ook in de top 10 beste urenregistratie software: Rompslomp. Rompslomp maakt de urenregistratie voor kleine bedrijven eenvoudig. Bijhouden hoeveel je aan elk project en voor elke klant hebt gewerkt, is snel en eenvoudig met Rompslomp.

Mogelijkheden

Het invoeren van uren kan in Rompslomp op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld door middel van een timer je uren invoeren (met een start- en eindtijd). Maar ook het handmatig invoeren van werktijden inclusief pauzes of de werkduur invullen is mogelijk. Wat ik handig vond aan Rompslomp is dat je deze uren direct kunt koppelen aan je factuur. Wanneer je vervolgens factureert, genereert Rompslomp automatisch een Excelbestand met de urenspecificatie welke je als bijlage met de factuur mee kunt sturen naar de klant. 

Rompslomp is een gebruiksvriendelijke tool. Het biedt een overzichtelijke pagina om alle uren in bij te houden. Hierin kun je de uren registreren op zowel projecten als klanten. Hierdoor zie je direct hoeveel je in een maand of week voor een klant of project hebt gewerkt. Daarnaast kun je gelijk ook je gereden kilometers registreren. 

Starten met Rompslomp

Bij het aanmaken van een proefaccount kun je een koppeling maken met de KvK. Er zijn veel handleidingen die je wegwijs maken in de tool en het viel me op dat alles erop gericht is om ook de ondernemer zonder ervaring snel up and running te krijgen. 

Voordelen

 • Ritten, project- en urenregistratie module inbegrepen in basispakket
 • iDeal integratie mogelijk
 • Goede prijs voor wat je krijgt
 • Eenvoudig ook voor de starter, mede door uitgebreide handleidingen
 • KvK koppeling waardoor je alle klantgegevens makkelijk kunt verwerken op facturen
 • Factureren en versturen van herinneringen gemakkelijk vanuit Rompslomp

Nadelen 

 • Integraties met andere type software beperkt mogelijk
 • De helpdesk is alleen telefonisch op aanvraag beschikbaar
 • Btw-aangifte kan niet elektronisch (het biedt wel een duidelijk overzicht)
 • Incasso’s en periodiek factureren is alleen mogelijk met Rompslomp Premium

Prijs 

Rompslomp is de eerste 30 dagen gratis, daarna kun je kiezen uit verschillende pakketten:

 • Puur Factuur:  Onbeperkt facturen en offertes maken, facturen versturen, uren & rittenregistratie en de mogelijkheid om uitgaven makkelijk in te boeken. Kosten: €7,50per maand.
 • Professional: Alle mogelijkheden van het Puur Factuur pakket met daarbij SEPA incasso, periodieke facturen / abonnementen en automatische bankkoppeling.. Kosten: €25 per maand
 • Master: Alle mogelijkheden van Professional met daarbij 3 boekhoudingen, 5 bankkoppelingen en 90 scan & herken credits per maand. Kosten: €37,50 per maand.

Eindconclusie

Rompslomp is de alles-in-1 oplossing voor zzp’ers en kleine ondernemers. Voor het gebruiken van de urenregistratiemogelijkheden is het Plus-pakket vereist, maar de maandelijkse kosten zijn erg laag. Het pakket is zo ingericht dat je boekhouding, urenregistratie en facturatie allemaal een stuk eenvoudiger wordt. De urenregistratie module vind ik erg makkelijk werken en biedt een goed overzicht in de gewerkte uren per klant en project. En heb je jouw gewerkte uren geregistreerd? Dan maak je met 1 klik op de knop een factuur van de gewerkte uren en dat scheelt een hoop werk en administratie. 

#3 - TimeChimp - Workforce management tool

Waar verschillende andere pakketten in dit lijstje in de basis een all-in-one pakket is (met een urenregistratiemodule), is TimeChimp echt gericht op urenregistratie en projectmanagement. Het is een erg uitgebreide tool voor urenregistratie, rittenregistratie, declaraties, projectmanagement, facturatie en rapportage. TimeChimp is eenvoudige en gebruiksvriendelijke software wat bijdraagt aan het krijgen van inzicht in je bedrijf en lopende projecten. 

timechimp

Mogelijkheden

TimeChimp biedt een verscheidenheid aan functies die het eenvoudig maken om je tijd bij te houden en rapporten te genereren. Allereerst is het een eenvoudige manier om de tijd die je aan projecten besteedt vast te leggen. Je kunt activiteiten toevoegen aan taken, zoals het bellen van een klant of het onderzoeken van een onderwerp. 

Je kunt ook taken toewijzen aan andere mensen, waardoor het eenvoudig is om de tijd van je team te beheren. 

Wat ik echt een pluspunt vind bij TimeChimp is dat de software terugkerende taken ondersteunt, waardoor het mogelijk is om sjablonen te maken voor deze terugkerende activiteiten. Je kunt taken combineren en er geschatte tijden aan toevoegen om een project te maken. Dit maakt het gemakkelijker om te zien hoe de tijd over de projecten is verdeeld, en je kunt de tijd van andere mensen aan projecten toevoegen. 

Koppelingen

TimeChimp biedt diverse koppelingen met boekhoudprogramma’s payrollingsoftware en CRM systemen. Via de API kun je makkelijk een koppeling maken met onder andere: Exact Online, AFAS software, Twinfield, Visma Nmbrs, HubSpot en Power BI. 

Voordelen 

 • Voor alle branches, van zorg tot de bouw
 • Geeft met één klik een groot overzicht
 • Snelle registratie van uren
 • Eenvoudige interface

Nadelen 

 • Niet de goedkoopste, zeker niet met veel gebruikers. Vanaf 50 gebruikers moet je contact opnemen over de prijs
 • Alleen mogelijk om uren en projecten bij te houden, dus uitbreiding met andere tools is nodig

Prijs 

Timechimp is 14 dagen gratis te proberen. Daarna ligt de prijs aan het pakket dat je kiest, maar ook aan hoeveel mensen gebruik gaan maken van Timechimp. Zogenoemde seats, en de prijs per maand doe je dan keer het aantal seats/gebruikers. Ook zit er verschil tussen een maandelijks abonnement en een jaarlijks abonnement. Bij een jaarlijks abonnement krijg je 20% korting. Het minimale aantal seats is 2 vanaf de betaalde pakketten. We kijken hieronder naar de pakketten per seat/gebruiker:

 • Pakket basic: urenregistratie inclusief o.a. personeelsplanning, rapportages en ziekte verlof en overuren. Dit pakket is €7 per seat
 • Pakket business: alles van basic inclusief rittenregistratie, uren en uitgaven goedkeuren. Dit pakket is €12 per seat
 • Pakket professional: alles van business inclusief projectplanning en self-billing. Dit pakket kost €15 per seat.

De prijzen zijn per maand. Bij jaarlijkse pakketten gaat er €4 af van het totaal per maand.

Eindconclusie

TimeChimp is een eenvoudig te gebruiken tijdregistratietool die je kunt gebruiken om je tijd vast te leggen. Het is beschikbaar als desktop applicatie en webapp, dus je kunt het gebruiken waar je ook bent. De eenvoudige interface maakt het gemakkelijk om uren bij te houden en activiteiten aan taken toe te voegen. Met TimeChimp kun je je tijd snel en efficiënt registreren. Bovendien kun je gebruik maken van de projectmodule, deze koppelen aan boekhoudsoftware of gegevens exporteren. Wanneer je op zoek bent naar een goede urenregistratie tool, dan raad ik je aan om TimeChimp eens uit te proberen! 

#4 - Silvasoft - Beste schaalbare software met urenregistratie en vele andere opties

Silvasoft is complete software voor onder andere boekhouding, offertes, projectmanagement voorraad en ook urenregistratie. En wat ik een absoluut pluspunt vind aan Silvasoft is dat je zelf bepaald van welke modules je gebruik wilt maken. Wil je dus alleen gebruikmaken van boekhouden? Of van urenregistratie? Dan kies je alleen voor die modules. Je betaalt dus alleen voor de modules die je ook echt gebruikt.

Mogelijkheden Silvasoft

De urenregistratie module van Silvasoft werkt ontzettend prettig. Ik kon makkelijk mijn weg vinden binnen de module en ook het invoeren van alle benodigde gegevens was snel geregeld. Ik kon gemakkelijk medewerkers toevoegen, dagen waarop zij uren kunnen registreren, maar ook projecten bijvoorbeeld. Medewerkers kunnen vervolgens eenvoudig uren registreren op bepaalde projecten. Vervolgens kun je daarna deze gewerkte uren direct, binnen 1 klik, factureren aan de klant (in eigen huisstijl). 

Wat ik ook heel fijn vind aan Silvasoft is dat je de mogelijkheid hebt om overuren apart te registreren. Ook pauzes, afwezigheid, ziekte en vakantie kun je heel eenvoudig invoeren. En het is zelfs mogelijk om per medewerker een dienstregeling in te voeren. 

Verder heeft Silvasoft hele overzichtelijke rapportages waarin je gemakkelijk de urenregistratie overzichten uit kunt draaien. Ook handig wanneer je de uren per project of relatie in de gaten wilt houden. 

Urenregistratie medewerkers

Medewerkers kunnen heel makkelijk uren registreren, onder andere met de mobiele app. Daarbij is er een mogelijkheid om de urenregistratie te koppelen aan Google Calender. Wat ik fijn vind aan Silvasoft is dat je kunt kiezen of je uren op projecten of relaties wilt registreren, of juist beide niet. Ook heb je daarbij de mogelijkheid om verplicht uren te registreren op projecten of relaties. Je kunt de urenregistratiemodule van Silvasoft dus echt helemaal inrichten zoals jij het graag wilt. 

Voordelen

 • Aantrekkelijk tarief
 • De mogelijkheid om zelf je modules te kiezen
 • Modules zijn eenvoudig uit te breiden
 • Veel integratiemogelijkheden
 • Zeer gebruiksvriendelijke mobiele app
 • Veel mogelijkheden om aan te passen naar eigen wensen
 • Goede helpdesk, snelle en professionele klantenservice

Nadelen 

 • Er zijn niet echt nadelen te noemen aan de urenregistratie module van Silvasoft. Wellicht het ontbreken van een all-in-one pakket waarbij verschillende modules in één pakket wordt aangeboden.
 • Minder geschikt voor ondernemers die ook ritten willen registreren. Deze functie wordt momenteel niet aangeboden.

Prijs

De prijzen van Silvasoft zijn heel helder. Voor alleen de urenregistratie module betaal je € 3,95 per maand. Dit is voor 1 gebruiker. Voeg je daar meerdere gebruikers aan toe, dan krijg je op die extra gebruikers 20% korting. Je kunt bij Silvasoft er dus ook voor kiezen om bepaalde gebruikers alleen toegang te geven tot urenregistratie, terwijl je zelf graag ook de module boekhouding (€ 12,95 p.m.) CRM (gratis bij de volgende modules: boekhouden, sales, facturatie, offerte & orders ) en facturatie (€ 7,45 p.m.) erbij wilt. Op die manier betaal je echt alleen voor de modules die je nodig hebt. 

Eindconclusie

Ik vind Silvasoft een ontzettend gebruiksvriendelijk pakket waarbij je echt de mogelijkheid hebt om je eigen software samen te stellen (door middel van het kiezen van modules). Silvasoft is perfect voor bedrijven die aan het groeien zijn, want de software groeit makkelijk met je mee. De urenregistratie module is makkelijk te begrijpen en in te richten en ook voor medewerkers is Silvasoft echt een aanwinst. Overweeg je over te stappen naar Silvasoft? Dan kun je ook nog eens gebruikmaken van de overstapservice. Silvasoft is uniek in de eenvoud en het gebruikersgemak, maar heeft tegelijkertijd veel mogelijkheden. Ik vind het een fijne totaaloplossing, waarbij je niet alleen de optie voor urenregistratie hebt, maar ook modules als projectbeheer, HR en facturatie kunt combineren. Geen losse tools meer, maar alles in 1 tool, op 1 plek. 

#5 - Exact - Slimme urenregistratie software

Naast dat Exact bekend staat als boekhoudsoftware is er ook een uitgebreide Uren & Facturen module waarmee je gemakkelijk je urenregistratie kunt digitaliseren. Exact is vooral ingericht om grip en inzicht te krijgen in je projecten. En het makkelijke is dat de Uren & Facturen module ook een geïntegreerde boekhouding heeft. 

Bedrijven die hun urenregistratie willen optimaliseren, kunnen dit doen met Exact Online Uren & Factureren. Hiermee kun je je gemaakte uren registreren via web én mobiele app.

Exact

Mogelijkheden

Met Exact Online Uren & Facturen kunnen je medewerkers erg gemakkelijk je urenverantwoording doorvoeren.  Dit kan via mobiele app, tablet en desktop. De doorgevoerde uren kun je realtime zien waardoor je op ieder moment de voortgang van projecten in de gaten te houden. Het mooie hiervan is dat je dus gelijk kunt bijsturen als dat nodig is. Zodra de uren geregistreerd zijn, kan ik deze bijvoorbeeld vervolgens automatisch factureren en betalingsherinneringen sturen. 

Software koppelen

De mogelijkheden bij Exact Online zijn eindeloos uit te breiden. Exact Online kent namelijk 220 integratiemogelijkheden met andere zakelijke apps.  Er is een ruime keuze in addons voor het digitaliseren van bijvoorbeeld inkoopfacturen, werkbonnen, onkostendeclaraties, salaris & HR gegevens, projectplanning, abonnementenbeheer en nog veel meer. 

Voordelen 

 • Veel mogelijkheden en extra’s voor efficiënte administratie
 • Agenda integratie met Outlook mogelijk
 • Veel aandacht voor veiligheid van het systeem
 • Mobiele app voor uren registreren
 • Automatische scanfunctie

Nadelen 

 • Veiligheidsmaatregelen kunnen vervelend zijn omdat het tijd kost
 • Agenda integratie met gmail niet mogelijk
 • Duur abonnement
 • Telefonische klantenservice lange wachttijden

Prijs 

Exact Online kun je 30 dagen proberen. Daarna kun je kiezen voor een pakket. Binnen verschillende pakketten van Exact wordt urenregistratie aangeboden: 

 • Exact Online Uren & Facturen: inclusief urenregistratie via web en app, facturatie, CRM en boekhouding. Prijs: €145 per maand
 • Exact Online Project Management: inclusief alle features van Uren & Facturen projectbeheersing WBS, capaciteitsplanning, verlof & verzuim, inkooporders/bestellingen, agile planning. Prijs: €265 per maand
 • Exact Synergy Project Management & Globe: alle features van Uren & Factruen en Projectmanagement modulair uit te breiden. Prijs: €391 per maand

Eindconclusie

Met Exact Online registreer je nauwkeurig je gewerkte uren. Je kunt bijhouden hoeveel uren je besteedt aan taken en hoeveel tijd je daaraan besteedt. Om onbeperkt te factureren en uren te registreren, moet je een extra module aanschaffen. Ik vond er wel vrij veel tijd in gaan zitten om Exact Online echt te leren kennen. Hier moet je als gebruiker wel bereid toe zijn. Maar als je het onder de knie hebt, kan ik Exact Online absoluut aanraden. 

#6 - Keeping - Beste urenregistratie app

Op de 6e plaats in de top 10 urenregistratie apps is Keeping. Keeping is een gebruiksvriendelijke app met een overzichtelijke interface. Het is een fijne app waarmee je duidelijk en gemakkelijk uren registreert. De app is gemakkelijk te integreren met platformen zoals Google- of Apple agenda. Ook biedt de app diverse tools om bedrijfsprocessen soepeler te laten verlopen.

Keeping urenregistratie

Mogelijkheden Keeping

Keeping maakt het mogelijk om tot op de specifieke minuut je tijd te registreren. Je dagoverzicht is duidelijk en strak. Daarbij is het zelfs mogelijk om in te zien wanneer en door wie er aanpassingen zijn gedaan in de urenregistratie. 

Een timer aanzetten is ook mogelijk, wat ik erg prettig vind werken want je hoeft niet na te denken over de tijd. De tool blijft tijd registreren totdat jij aangeeft klaar te zijn. Blijft de tijd erg lang doorlopen of ontstaat er een overlap met een andere registratie? 

Keeping is beschikbaar op alle apparaten en het biedt rapportage-, integratie- en daarnaast ook facturatie mogelijkheden. Keeping is zowel te gebruiken voor eenmanszaken als voor grote bedrijven. Als zzp’er is de app zelfs gratis te gebruiken. Hierbij adviseer ik je wel om te controleren of met de gratis versie alle benodigde diensten verkrijgbaar zijn. Niet alle functies zijn namelijk te gebruiken met de gratis versie.

Voordelen

 • Controlespoor beschikbaar: aanpassingen tijdregistratie zijn inzichtelijk
 • Zowel voor zelfstandigen als (grote) teams te gebruiken
 • Rapportages te downloaden in PDF-, Excel- en CSV-formaat
 • In diverse formaten te verkrijgen; app, add-on en web-app

Nadelen

 • Alleen beschikbaar in het Nederlands/Nederlandse klantenservice.
 • Ook enkel in Nederland verkrijgbaar.
 • De gratis versie biedt veel opties niet, zoals het controlespoor.

Prijs

De prijzen van Keeping zijn aangepast op het type organisatie. Zo is het gebruik voor 1 persoon gratis. Wel heeft de gratis versie beperkte mogelijkheden. Zo zijn andere integraties, zoals facturatie, niet te gebruiken in de gratis versie.  Het Plus abonnement kost op jaarbasis €5,40 per maand.
Heb je een grote organisatie (minimaal 50 gebruikers) dan kost het Enterprise abonnement €16,- per maand. 

Eindconclusie

Keeping maakt urenregistratie overzichtelijk en gemakkelijk om te doen. De applicatie is op vele manieren te gebruiken, in combinatie met verschillende apparaten. Ik kan bedrijven van Nederlandse bodem en Nederlands sprekend personeel Keeping zeker aanraden. Ook voor zelfstandigen is Keeping prettig in gebruik. In vergelijking met andere softwarepakketten is Keeping erg betaalbaar. Nadeel is dat Keeping alleen in het Nederlands en vanuit Nederland te verkrijgen is. Keeping heeft veel handige functies die bij de gratis versie niet beschikbaar zijn en die de applicatie wel uniek maken. Ik vind de gratis versie van Keeping dus net niet voldoen, maar kan de betaalde pakketten absoluut aanraden. 

#7 - Simplicate

Simplicate is een uitgebreide urenregistratie software. Binnen Simplicate vind je naast urenregistratie opties voor CRM, facturatie, projectmanagement en planning. Simplicate biedt urenregistratie software van kleine- tot grote bedrijven, aanpasbaar aan de specifieke wensen of behoeften van het bedrijf. 

Simplicate urenregistratie

Mogelijkheden Simplicate

Simplicate is een multifunctionele tool, het basispakket bestaat uit:

 • CRM
 • Sales
 • Offertes maken
 • Projectmanagement
 • Urenregistratie
 • Uren corrigeren
 • Facturatie
 • Rapportages

De urenregistratie van Simplicate kun je op verschillende manieren gebruiken: tijdregistratie app, een timesheet, agenda of een Chrome-extensie. Ik vind het super handig om mijn agenda te synchroniseren met Simplicatie. Op die manier worden mijn uren automatisch overgenomen in de urenregistratie van Simplicate. Je kunt zelfs je tijd tot op de minuut registreren of corrigeren. Daarnaast kun je Simplicate ook gebruiken voor planning en projectmanagement. Het is erg eenvoudig om projecten op te zetten en uren hieraan te koppelen. Facturen worden direct vanuit Simplicate doorgestuurd naar de klant. En wat ik erg fijn vind aan Simplicate is dat je verschillende projecten voor dezelfde klant naast elkaar kunt toevoegen. Je kunt hierbij uren toeschrijven aan specifieke taken en projecten. 

Voordelen

 • Urenregistratie, projectmanagement, CRM, facturatie en planning allemaal in één applicatie
 • Makkelijk in gebruik
 • Snelle en duidelijke hulp bij vragen
 • Verlof en verzuim registreren mogelijk, inbegrepen in een basispakket
 • Makkelijk te integreren op al je devices

 

Nadelen

 • Abonnementsvormen gaan vanaf minimaal 5 gebruikers 
 • Alleen aanschaffen voor urenregistratie is niet mogelijk
 • Vooral geschikt voor bedrijven die op projectbasis werken
 • Relatief hoog tarief

Prijs

Er is voor iedere toepassing in Simplicate een proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Na deze proefperiode kun je een van de mogelijke pakketten kiezen:

 • Get started: vanaf €150 per maand bij 5 gebruikers
 • Professioneel: vanaf €220 per maand bij 5 gebruikers
 • Ultimate efficiency: vanaf €250 per maand bij 5 gebruikers

De prijs loopt op bij meer gebruikers. 

Eindconclusie

Simplicate is een uitgebreide en complete toepassing voor bedrijven die op zoek zijn naar meer dan alleen urenregistratie software. Simplicate is overigens alleen te gebruiken vanaf 5 medewerkers. Voor minder gebruikers is de software niet beschikbaar. Hierdoor is Simplicate dus ook niet geschikt voor ZZP'ers. Simplicate biedt uitgebreide en complete pakket opties waarbij het heel eenvoudig is om projecten en teams bij elkaar te brengen en dit te managen met alle belangrijke documentatie en urenregistratie op één plek. 

#8 - Gripp

Gripp biedt alles-in-1 software voor zakelijke dienstverleners en bureaus voor urenregistratie, maar ook planning, facturatie en bijvoorbeeld rapportages. Gripp is een groot bedrijf met veel ervaring op het gebied van bedrijfssoftware. 

Gripp urenregistratie

Mogelijkheden Gripp

Ook de applicatie van Gripp komt altijd met meer features/modules, namelijk:

 • CRM
 • Sales
 • Offertes
 • Planning
 • Facturatie
 • Uren
 • Opdrachten
 • Rapportage

En optioneel:

 • Boekhoudmodule
 • Live koppeling boekhoudpakket
 • Verlof en verzuim

Gripp maakt het eenvoudig om planningen te creëren, die je snel kan omzetten in een urenregistratie. Of je nu dagelijks of wekelijks je uren wilt invoeren, het kan allemaal. Wat ik zelf altijd prettig vind werken is de stopwatch functie: je start deze bij aanvang van een taak en stopt deze als je klaar bent, waarna de tijd automatisch wordt opgeteld. En ben je teamverantwoordelijke voor de urenregistratie? Het is met Gripp heel eenvoudig om de stand van zaken in te zien zodat je makkelijk kunt bijsturen. Daarnaast krijg je ook een automatisch bericht als de urenregistratie achterblijft. 

Gripp is een compleet softwarepakket voor zowel de urenregistratie als projectmanagement en HR zaken. Door het complete pakket heb je geen gedoe meer met het koppelen van allerlei verschillende toepassingen die je voor bedrijfszaken gebruikt. Omdat Gripp ook Engelstalig te gebruiken is, is het met deze software ook mogelijk om internationaal personeel gebruik te laten maken van de applicatie. Hierdoor is Gripp dus ook erg toegankelijk voor (deels) internationale ondernemingen. 

Voordelen

 • Integraties mogelijk met onder andere Mac, Windows, iPhone, Android, Cloud en Saas
 • Zeer complete bedrijfssoftware waardoor extra abonnementen niet meer nodig zijn
 • Applicatie is ook in het engels te gebruiken 
 • Proefversie beschikbaar

 

Nadelen

 • Beschikbaar vanaf 3 gebruikers, dus niet geschikt voor ZZP’ers
 • Mobiele app werkt minder goed dan de desktop versie, niet zo fijn in gebruik
 • Niet enkel als urenregistratie te gebruiken;

Prijs

Gripp Starter kost €123,- per maand, voor 3 gebruikers. Kies je voor Gripp Professional, dan komen de kosten neer op €161,- per maand, voor 3 gebruikers. Wil je echt alle mogelijkheden van Gripp, dan kies je voor Gripp Premium voor €200,- per maand. Deze kosten zijn op basis van een jaarlijkse betaling. Bij een maandelijkse betaling liggen de prijzen hoger. 

Optioneel bij Gripp is de setup (niet verplicht maar wel aan te raden). Daarbij wordt de basis goed neergezet voor een soepele overgang. De kosten hiervoor zijn: Light €660, Basic €1720 en Pro €3950

Eindconclusie

Gripp is een zeer inclusief softwarepakket. Door de brede mogelijkheden binnen de softwarepakketten is Gripp komt het je nergens aan tekort. Het is een pakket wat je niet alleen kiest voor de urenregistratie, maar meer als onderdeel van een all-in-one CRM en/of boekhoudpakket. Ik vind Gripp, in vergelijking met andere softwarepakketten wel erg prijzig. Als ik je dus een advies mag geven, bekijk alle mogelijkheden en functionaliteiten van Gripp, dan zul je zien dat Gripp een groot bedrijf is met veel ervaring. Leg dit naast je eigen wensen en je weet of Gripp bij jouw bedrijf past. De investering betaalt zich zeker terug in de kwaliteit die je ontvangt.

#9 - Wrike

Wrike is een Amerikaans bedrijf en de software is over de hele wereld te verkrijgen. Dit maakt Wrike een van de weinige aanbieders die in de meest grote en internationale bedrijven in te zetten is, bedrijven die personeel hebben over de hele wereld. 

Mogelijkheden Wrike

De urenregistratie mogelijkheden zijn bij Wrike zeer breed. Er zijn workflows toe te voegen waarin stakeholders automatisch op de hoogte worden gehouden van specifieke voortgangsmomenten, blokjes om grote projecten op te delen in kleinere taken, maar ook opties om een watervalmethode te gebruiken voor je project, waarmee je inplant hoe het project van taak naar taak verloopt. Wrike geeft ook opties om templates te gebruiken om het gebruik gemakkelijker te maken. 

In Wrike is een brede set aan opties te verkrijgen. Van urenregistratie tot projectmanagement, facturatie en HR taken. Een belangrijke sidenote: de urenregistratie is pas beschikbaar bij het Business pakket, voor ongeveer 25 euro per gebruiker per maand. De software is te verkrijgen in 15 verschillende talen, waaronder Nederlands, Duits, Frans en natuurlijk Engels. Door de brede mogelijkheden wordt het makkelijk gemaakt om het overzicht te bewaren in grote, langlopende projecten. 

Voordelen

 • Gebruik verschillende gratis templates voor de urenregistratie
 • Flexibel in gebruik: aan te passen op eigen voorkeur
 • Groot en internationaal bedrijf met veel ervaring
 • Gratis (proef)versie beschikbaar

Nadelen

 • Niet beschikbaar voor ZZP’ers en kleine bedrijven
 • Urenregistratie opties pas beschikbaar vanaf het Business pakket, welke rond de €25,- per maand kost. (De goedkopere opties zijn dus voor urenregistratie niet te gebruiken)

Prijs

Om Wrike uit te proberen is er een gratis versie aan te vragen. Deze is in totaal 14 dagen te gebruiken. Je kunt hierin specifiek kiezen welke versie je wilt uitproberen. Om gebruik te kunnen maken van urenregistratie software, komen we bij Wrike uit op het Business pakket. Deze kost $24,80,- per maand. Zoek je urenregistratie software voor een groot bedrijf of grote teams, dan is het Enterprise pakket een passendere optie. Hiervoor is ook een gratis versie uit te proberen. De kosten hiervan worden op maat berekend, waardoor je eerst contact moet opnemen met Wrike. 

Eindconclusie

Zoek je een totaaloplossing voor zowel urenregistratie als alle andere bedrijfsmatige onderwerpen waar tools voor nodig zijn, dan is Wrike een goede optie. Wrike is voor middelgrote en grote bedrijven een aanrader. Zeker als het bedrijf internationaal te werk gaat en je software nodig hebt die beschikbaar is in verschillende talen, is Wrike de uitgelezen optie voor je bedrijf. Ook bij Wrike geldt dat de urenregistratie module alleen beschikbaar is als onderdeel van meerdere functies als CRM, boekhouden, factureren, projectmanagement etc. 

 

#10 - Toggl Track

Als laatste in de top tien urenregistratie software is Toggl Track. Toggl Track is een urenregistratie applicatie die tal van opties biedt om de urenregistratie naar een hoger niveau te tillen. Toggl Track is een van de weinige toepassingen die zich volledig richt op het verbeteren en versimpelen van de urenregistratie. 

toggle track

Mogelijkheden Toggl Track

Toggl Track (voorheen Toggle) staat bekend als urenregistratie software die de productiviteit verhoogd en stress verlaagd. Door toepassingen zoals een ingebouwde timer en pomodoro timer krijg je meer grip op de taken en de tijd die je hebt geïnvesteerd. Daarbij maakt Toggl Track het mogelijk om gemakkelijk te selecteren of de uren die je registreert wel of niet factureerbaar zijn. In het (week)overzicht van alle geregistreerde uren zie je in één oogopslag wat de verdeling is tussen factureerbare en niet-factureerbare uren. 

Toggl Track is geschikt voor kleine en grote teams. Het is zeer eenvoudige en flexibele urenregistratie met daarbij ondersteuning voor meerdere apparaten. Het biedt de mogelijkheid om meer transparantie te bieden doordat je gemakkelijk rapporten en tijdgebruiksgrafieken kunt exporteren. 

Voordelen

 • Zowel voor kleine- als grote bedrijven te gebruiken
 • Eenvoudig en flexibel uren registreren
 • Zie in één oogopslag de factureerbare uren

Nadelen

 • Toggl Track is alleen in het Engels te verkrijgen
 • Toggl Track is niet in Nederland verkrijgbaar
 • Enkel urenregistratie software, moet dus geïntegreerd worden met andere bedrijfstools voor projectmanagement en facturering

Prijs

Om gebruik te maken van de basics in Toggl Track, is er tot 5 gebruikers een gratis versie beschikbaar. Zijn er meer mogelijkheden nodig, zoals opgeslagen rapportages inzien, dan is het Starter abonnement een passende keuze. Deze kost €9,- per maand. Rapportages kunnen ook automatisch worden verzonden met Toggl Track. Kies dan voor het Premium abonnement voor €18,- per maand. 

Software op maat wordt ook aangeboden door Toggl Track. Hiervoor wordt het Enterprise pakket aangeboden. De prijzen hiervoor worden in overleg vastgesteld. 

Eindconclusie

Toggl Track is een mooie applicatie met uitgebreide opties op het gebied van urenregistratie. Echter is de applicatie vanuit Nederland niet verkrijgbaar, wat betekent dat er geen klantenservice of hulp beschikbaar is in Nederland. Ook is er dus op het gebied van gebruikersvoorwaarden of wetgeving geen ondersteuning in Nederland, wat de software niet geschikt maakt om te gebruiken voor een bedrijf dat gevestigd is in Nederland. 

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Meer software voor:

Relevante artikelen

rawpixel-423658-unsplash.jpg
28 april 2024

Wat zijn de beste CRM apps?

Crm
30 september 2023

Administratie bijhouden als zzp'er?

AdministratieBoekhouding
Products