Top 10 beste urenregistratie software 2023

Dit is de top 10 beste urenregistratie software om eenvoudig uren bij te houden!

Voelt je urenregistratie vaak als een extra verplichting? Je bent niet de enige! Toch is het essentieel voor je factuurbedrag of budgettering van een project. Je kunt dit dan maar beter zo gemakkelijk mogelijk maken. En dat doe je met een geschikte urenregistratie tool! 

Maar uit alle mogelijke applicaties, welke moet je dan kiezen? Wat is de beste urenregistratie app (ook wel tijdregistratie app genoemd)? 

Wij helpen je graag hierbij...

We hebben de meest populaire aanbieders in Nederland bekeken en dit zijn de beste urenregistratie oplossingen van dit moment:

 • e-Boekhouden.nl - Beste urenregistratie en administratie tool voor zzp'ers. oek je een compleet pakket voor je volledige urenregistratie en administratie? Dan is e-Boekhouden.nl de oplossing. Zeer compleet in functionaliteit tegen een scherpe prijs en een uitstekende support.
 • Rompslomp.nl - Meest voordelige urenregistratie keuze. Je uren en kilometers hou je super eenvoudig bij in Rompslomp voor slechts 5 euro per maand. Zet je declarabele uren daarnaast eenvoudig om in facturen.
 • Timechimp - Beste urenregistratie en work management app. Zijn declarabele uren cruciaal voor je omzet? Dan is het dit jouw oplossing voor urenregistratie, projectbeheer en roosters maken.

Benieuwd naar de volledige reviews en top 10 van de beste urenregistratie apps en tools? Bekijk hieronder hoe, waarom en welke urenregistratie aanbieders het overwegen waard zijn!

Populaire urenregistratie software van dit moment

Dit zijn de 10 beste urenregistratie software tools:

 1. e-Boekhouden.nl - Beste all-in-one urenregistratie voor zzp'ers
 2. Rompslomp.nl - Beste voor een klein budget
 3. Timechimp - Beste uren- en workforce management tool
 4. Silvasoft - Beste schaalbare software met urenregistratie en vele andere optionele modules
 5. Exact - Beste all-in-one oplossing voor groot MKB
 6. Keeping - Beste urenregistratie app
 7. Simplicate - Beste urenregistratie en HR tool voor zakelijke dienstverleners
 8. Gripp - Beste totaaloplossing
 9. Wrike - Beste voor projectmanagement en urenregistratie
 10. Toggle - Beste voor productiviteit

Hoe is deze top 10 tot stand gekomen?

Bij het maken van de top 10 hebben we een aantal belangrijke wensen overwogen.

Je wilt bijvoorbeeld:

 • eenvoudig je gewerkte uren kunnen registreren
 • op meerdere apparaten waaronder je smartphone
 • goed kan koppelen met andere software zoals agenda, boekhouding en projectmanagement
 • een tool die lekker werkt en gebruiksvriendelijk is

Hieronder vind je een top 10 urenregistratie software gemaakt op basis van onze ervaringen. In deze top 10 geven we je de belangrijkste informatie over de beste urenregistratie oplossingen op de markt. Omdat het merendeel van de markt uit zzp’ers en kleine ondernemingen bestaat, hebben we vooral vanuit de ogen van deze groep naar de oplossingen gekeken. 

#1 - e-Boekhouden.nl

Vooral onder freelancers, zzp’ers en MKB bedrijven is e-Boekhouden.nl populair. Naast dat dit ongetwijfeld het beste allround boekhoudprogramma is, biedt het ook erg goede urenregistratie mogelijkheden. Het registreren van uren is met e-Boekhouden erg gemakkelijk, en misschien wel makkelijker dan bij de vele andere urenregistratie software pakketten. In combinatie met de andere eenvoudige en gebruiksvriendelijke oplossingen voor je boekhouding, facturatie en relatiebeheer maakt dit de beste oplossing voor zzp’ers en kleine ondernemingen.

Mogelijkheden 

Ondanks dat de naam e-Boekhouden.nl vooral doet denken aan een boekhoudpakket, biedt dit pakket een erg uitgebreide urenmodule. De urenmodule is onderdeel van de facturatiemodule. Hierdoor kun je, na het doorvoeren van de gewerkte uren dit makkelijk omzetten in een factuur. Super handig als je op urenbasis werkt. Maar deze module is ook geschikt voor het verwerken van uren van medewerkers. Voor iedere werknemer maak je gemakkelijk een (gratis) gebruiker aan en bepaal je welke werknemers uren mogen registreren per project. 

Het invoeren van de uren kan bijna niet makkelijker. Het invoeren van de uren kan zowel via de app als online en dit is binnen een paar klikken geregeld. Dit kan overigens ook nog eens per project of activiteit. Op die manier houd je, per project, goed overzicht over de gemaakte uren. 

Kilometerregistratie

De urenmodule van e-Boekhouden.nl biedt de mogelijkheid om gereden kilometers bij te houden. Deze kilometers kun je vervolgens direct factureren aan klanten. Bijvoorbeeld wanneer je met een privéauto zakelijke kilometers hebt gereden. 

Helpdesk

e-Boekhouden.nl heeft een erg fijne (gratis) helpdesk. Ook in verschillende reviews komt naar voren dat de de ondersteuning van e-Boekhouden.nl erg goed is. Tijdens kantooruren heb je in de meeste gevallen binnen een uur een reactie. Daarnaast biedt e-Boekouden.nl uitgebreide handleidingen en veelgestelde vragen pagina om je op weg te helpen. Ook wanneer je er zelf niet uitkomt is het makkelijk om in contact te komen met de klantenservice. 

Voordelen 

 • 15 maanden gratis voor starters
 • Na 15 maanden een lage maandelijkse prijs
 • Makkelijk in gebruik, ook zonder ervaring
 • Facturatie met iDeal-koppeling mogelijk
 • Mobiele tijdregistratie app
 • Goede, snelle en professionele support
 • Uren per project of activiteit inzichtelijk

Nadelen 

 • Geen koppeling mogelijk met timer of agenda voor het registreren van uren
 • Niet uitgebreid genoeg voor grote bedrijven met een uitgebreide urenregistratie

Prijs 

Tijdens de eerste 15 maanden van je onderneming is e-Boekhouden.nl volledig gratis (gerekend vanaf de inschrijfdatum bij het kvk). Tijdens deze 15 maanden kun je zonder beperkingen en verplichtingen gebruik maken van alle mogelijkheden. Na deze 15 maanden kies je of je door wilt gaan met e-Boekhouden.nl en welke modules je wilt blijven gebruiken. 

Je hebt keuze uit de volgende pakketten: 

 • ZZP/Mini (voor kleine administraties): €9,95 per maand. Hiermee heb je 240 boekingen per boekjaar en kun je onbeperkt factureren. 
 • Standaard (voor alle ondernemers): €14,50 per maand voor de boekhoudmodule. Voor alleen de facturatie en urenregistratiemodule betaal je €9,50 per maand. 

Eindconclusie

Voor starters, ZZP’ers en kleinere bedrijven is e-Boekhouden een goede tool om je uren eenvoudig te registeren. De software kent weinig toeters en bellen en gebruikt heldere taal. Het heeft alle moderne mogelijkheden die je als ondernemer nodig hebt om gemakkelijk je uren te registreren. En kom je er niet uit, dan kun je rekenen op goede en professionele ondersteuning. e-Boekhouden.nl heeft overzichtelijke pakketten waarbij je de keuze hebt welke pakketten je wilt afnemen. Uitbreiden met extra modules is altijd mogelijk waardoor e-Boekhouden.nl met je mee kan groeien wanneer je groter wordt. 

#2 - Rompslomp - Voor ZZP’ers gemaakt

Ook in de top 10 beste urenregistratie software: Rompslomp. Rompslomp maakt de urenregistratie voor kleine bedrijven eenvoudig. Bijhouden hoeveel je aan elk project en voor elke klant hebt gewerkt, is snel en eenvoudig met Rompslomp.

Mogelijkheden

Het invoeren van uren kan in Rompslomp op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld door middel van een timer je uren invoeren (met een start- en eindtijd). Maar ook het handmatig invoeren van werktijden inclusief pauzes of de werkduur invullen is mogelijk. Wat handig is aan Rompslomp is dat je deze uren direct kunt koppelen aan je factuur. Wanneer je vervolgens factureert, genereert Rompslomp automatisch een Excelbestand met de urenspecificatie welke je als bijlage met de factuur mee kunt sturen naar de klant. 

Rompslomp is een gebruiksvriendelijke tool. Het biedt een overzichtelijke pagina om alle uren in bij te houden. Hierin kun je de uren registreren op zowel projecten als klanten. Hierdoor zie je direct hoeveel je in een maand of week voor een klant of project hebt gewerkt. Daarnaast kun je gelijk ook je gereden kilometers registreren. 

Starten met Rompslomp

Bij het aanmaken van een proefaccount kun je een koppeling maken met de KvK. Er zijn veel handleidingen die je wegwijs maken in de tool en alles is erop gericht om ook de ondernemer zonder ervaring snel up and running te krijgen. 

Voordelen

 • Ritten, project- en urenregistratie module inbegrepen in basispakket
 • iDeal integratie mogelijk
 • Goede prijs voor wat je krijgt
 • Eenvoudig ook voor de starter, mede door uitgebreide handleidingen
 • KvK koppeling waardoor je alle klantgegevens makkelijk kunt verwerken op facturen
 • Factureren en versturen van herinneringen gemakkelijk vanuit Rompslomp

Nadelen 

 • Integraties met andere type software beperkt mogelijk
 • De helpdesk is alleen telefonisch op aanvraag beschikbaar
 • Btw-aangifte kan niet elektronisch (het biedt wel een duidelijk overzicht)
 • Incasso’s en periodiek factureren is alleen mogelijk met Rompslomp Premium

Prijs 

Rompslomp is de eerste 30 dagen gratis, daarna kun je kiezen uit verschillende pakketten:

 • Plus:  Onbeperkt facturen en offertes maken, facturen versturen, uren & rittenregistratie en de mogelijkheid om uitgaven makkelijk in te boeken. Kosten: €5 per maand.
 • Pro: Alle mogelijkheden van het Plus-pakket met daarbij een BTW-overzicht, balans en winst-en-verliesrekening. Kosten: €15 per maand
 • Premium: Alle mogelijkheden van het Plus- en Pro-pakket met daarbij periodieke facturen/abonnementen en SEPA-incasso. Kosten: €25 per maand.

Eindconclusie

Rompslomp is de alles-in-1 oplossing voor zzp’ers en kleine ondernemers. Voor het gebruiken van de urenregistratiemogelijkheden is het Plus-pakket vereist, maar de maandelijkse kosten zijn erg laag. Het pakket is zo ingericht dat je boekhouding, urenregistratie en facturatie allemaal een stuk eenvoudiger wordt. De urenregistratie module werkt erg gemakkelijk en biedt een goed overzicht in de gewerkte uren per klant en project. En heb je jouw gewerkte uren geregistreerd? Dan maak je met 1 klik op de knop een factuur van de gewerkte uren en dat scheelt een hoop werk en administratie. 

#3 - TimeChimp - Workforce management tool

Waar verschillende andere pakketten in dit lijstje in de basis een all-in-one pakket is (met een urenregistratiemodule), is TimeChimp echt gericht op urenregistratie en projectmanagement. Het is een erg uitgebreide tool voor urenregistratie, rittenregistratie, declaraties, projectmanagement, facturatie en rapportage. TimeChimp is eenvoudige en gebruiksvriendelijke software wat bijdraagt aan het krijgen van inzicht in je bedrijf en lopende projecten. 

timechimp

Mogelijkheden

TimeChimp biedt een verscheidenheid aan functies die het eenvoudig maken om je tijd bij te houden en rapporten te genereren. Allereerst is het een eenvoudige manier om de tijd die je aan projecten besteedt vast te leggen. Je kunt activiteiten toevoegen aan taken, zoals het bellen van een klant of het onderzoeken van een onderwerp. 

Je kunt ook taken toewijzen aan andere mensen, waardoor het eenvoudig is om de tijd van je team te beheren. 

De software ondersteunt ook terugkerende taken, waardoor het mogelijk is om sjablonen te maken voor deze terugkerende activiteiten. Je kunt taken combineren en er geschatte tijden aan toevoegen om een project te maken. Dit maakt het gemakkelijker om te zien hoe de tijd over de projecten is verdeeld, en je kunt de tijd van andere mensen aan projecten toevoegen. 

Koppelingen

TimeChimp biedt diverse koppelingen met boekhoudprogramma’s payrollingsoftware en CRM systemen. Via de API kun je makkelijk een koppeling maken met onder andere: Exact Online, AFAS software, Twinfield, Visma Nmbrs, HubSpot en Power BI. 

Voordelen 

 • Voor alle branches, van zorg tot de bouw
 • Geeft met één klik een groot overzicht
 • Snelle registratie van uren
 • Eenvoudige interface

Nadelen 

 • Niet de goedkoopste, zeker niet met veel gebruikers. Vanaf 50 gebruikers moet je contact opnemen over de prijs
 • Alleen mogelijk om uren en projecten bij te houden, dus uitbreiding met andere tools is nodig

Prijs 

Timechimp is 14 dagen gratis te proberen. Daarna ligt de prijs aan het pakket dat je kiest, maar ook aan hoeveel mensen gebruik gaan maken van Timechimp. Zogenoemde seats, en de prijs per maand doe je dan keer het aantal seats/gebruikers. Ook zit er verschil tussen een maandelijks abonnement en een jaarlijks abonnement. Bij een jaarlijks abonnement krijg je 20% korting.Het minimale aantal seats is 2. We kijken hieronder naar de pakketten per seat/gebruiker:

 • Pakket basic: urenregistratie inclusief o.a. personeelsplanning, rapportages en ziekte verlof en overuren. Dit pakket is €8 per seat
 • Pakket business: alles van basic inclusief rittenregistratie, uren en uitgaven goedkeuren. Dit pakket is €12 per seat
 • Pakket professional: alles van business inclusief projectplanning en self-billing. Dit pakket kost €15 per seat.

De prijzen zijn per maand. Bij jaarlijkse pakketten gaat er €4 af van het totaal per maand.

Eindconclusie

TimeChimp is een eenvoudig te gebruiken tijdregistratietool die je kunt gebruiken om je tijd vast te leggen. Het is beschikbaar als desktop applicatie en webapp, dus je kunt het gebruiken waar je ook bent. De eenvoudige interface maakt het gemakkelijk om uren bij te houden en activiteiten aan taken toe te voegen. Met TimeChimp kun je je tijd snel en efficiënt registreren. Bovendien kun je gebruik maken van de projectmodule, deze koppelen aan boekhoudsoftware of gegevens exporteren. Wanneer je op zoek bent naar een goede urenregistratie tool, dan is TimeChimp een goede keuze! 

#4 - Silvasoft

Silvasoft is complete software voor onder andere boekhouding, offertes, projectmanagement voorraad en ook urenregistratie. En wat ik een absoluut pluspunt vind aan Silvasoft is dat je zelf bepaald van welke modules je gebruik wilt maken. Wil je dus alleen gebruikmaken van boekhouden? Of van urenregistratie? Dan kies je alleen voor die modules. Je betaalt dus alleen voor de modules die je ook echt gebruikt.

Mogelijkheden Silvasoft

De urenregistratie module van Silvasoft werkt ontzettend prettig. Ik kon makkelijk mijn weg vinden binnen de module en ook het invoeren van alle benodigde gegevens was snel geregeld. Ik kon gemakkelijk medewerkers toevoegen, dagen waarop zij uren kunnen registreren, maar ook projecten bijvoorbeeld. Medewerkers kunnen vervolgens eenvoudig uren registreren op bepaalde projecten. Vervolgens kun je daarna deze gewerkte uren direct, binnen 1 klik, factureren aan de klant (in eigen huisstijl). Handig wanneer je op basis van projecten en uren werkt. 

Wat ik ook heel fijn vind aan Silvasoft is dat je de mogelijkheid hebt om overuren apart te registreren. Ook pauzes, afwezigheid, ziekte en vakantie kun je heel eenvoudig invoeren. En het is zelfs mogelijk om per medewerker een dienstregeling in te voeren. 

Verder heeft Silvasoft hele overzichtelijke rapportages waarin je gemakkelijk de urenregistratie overzichten uit kunt draaien. Ook super handig wanneer je de uren per project of relatie in de gaten wilt houden. 

Urenregistratie medewerkers

Medewerkers kunnen heel makkelijk uren registreren, onder andere met de mobiele app. Daarbij is er een mogelijkheid om de urenregistratie te koppelen aan Google Calender. Handig, want op die manier worden de uren gelijk geregistreerd. Wat ik fijn vind aan Silvasoft is dat je kunt kiezen of je uren op projecten of relaties wilt registreren, of juist beide niet. Ook heb je daarbij de mogelijkheid om verplicht uren te registreren op projecten of relaties. Je kunt de urenregistratiemodule van Silvasoft dus echt helemaal inrichten zoals jij het graag wilt. 

 

Voordelen

 • Aantrekkelijk tarief
 • De mogelijkheid om zelf je modules te kiezen
 • Modules zijn eenvoudig uit te breiden
 • Veel integratiemogelijkheden
 • Zeer gebruiksvriendelijke mobiele app
 • Veel mogelijkheden om aan te passen naar eigen wensen
 • Goede helpdesk, snelle en professionele klantenservice

Nadelen 

 • Er zijn niet echt nadelen te noemen aan de urenregistratie module van Silvasoft. Wellicht het ontbreken van een all-in-one pakket waarbij verschillende modules in één pakket wordt aangeboden.
 • Minder geschikt voor ondernemers die ook ritten willen registreren. Deze functie wordt momenteel niet aangeboden.

Prijs

De prijzen van Silvasoft zijn heel helder. Voor alleen de urenregistratie module betaal je € 3,95 per maand. Dit is voor 1 gebruiker. Voeg je daar meerdere gebruikers aan toe, dan krijg je op die extra gebruikers 20% korting. Je kunt bij Silvasoft er dus ook voor kiezen om bepaalde gebruikers alleen toegang te geven tot urenregistratie, terwijl je zelf graag ook de module boekhouding (€ 11,95 p.m.) CRM (gratis bij boekhoudmodule) en facturatie (€ 6,95 p.m.) erbij wilt. Op die manier betaal je echt alleen voor de modules die je nodig hebt. 

Eindconclusie

Silvasoft is een ontzettend gebruiksvriendelijk pakket waarbij je echt de mogelijkheid hebt om je eigen software samen te stellen (door middel van het kiezen van modules). Silvasoft is perfect voor bedrijven die aan het groeien zijn, want het bedrijf groeit makkelijk met je mee. De urenregistratie module is makkelijk te begrijpen en in te richten en ook voor medewerkers is Silvasoft echt een aanwinst. De klantenservice bij Silvasoft is super. Overweeg je over te stappen naar Silvasoft? Dan kun je ook nog eens gebruikmaken van de overstapservice. 

SIlvasoft is uniek in de eenvoud en het gebruikersgemak, gecombineerd met oneindig veel mogelijkheden. Omdat de urenregistratie moduel ook te combineren is met bijvoorbeeld projectbeheer, HR en facturatie, heb je een super krachtige totaaloplossing waarbij je zelf kiest wat je gebruikt of nodig hebt. Geen losse tools meer, maar alles in 1 tool, op 1 plek. 

 

#5 - Exact - Slimme urenregistratie software

Naast dat Exact bekend staat als boekhoudsoftware is er ook een uitgebreide Uren & Facturen module waarmee je gemakkelijk je urenregistratie kunt digitaliseren. Exact is vooral ingericht om grip en inzicht te krijgen in je projecten. En het makkelijke is dat de Uren & Facturen module ook een geïntegreerde boekhouding heeft. 

Bedrijven die hun urenregistratie willen optimaliseren, kunnen dit doen met Exact Online Uren & Factureren. Hiermee kun je je gemaakte uren registreren via web én mobiele app.

Exact

Mogelijkheden

Met Exact Online Uren & Facturen kunnen je medewerkers erg gemakkelijk je urenverantwoording doorvoeren.  Dit kan via mobiele app, tablet en desktop. De doorgevoerde uren kun je realtime zien waardoor je op ieder moment de voortgang van projecten in de gaten te houden. Het mooie hiervan is dat je dus gelijk kunt bijsturen als dat nodig is. Zodra de uren geregistreerd zijn, kun je deze vervolgens automatisch factureren en betalingsherinneringen sturen. 

Software koppelen

De mogelijkheden bij Exact Online zijn eindeloos uit te breiden. Exact Online kent namelijk 220 integratiemogelijkheden met andere zakelijke apps.  Er is een ruime keuze in addons voor het digitaliseren van bijvoorbeeld inkoopfacturen, werkbonnen, onkostendeclaraties, salaris & HR gegevens, projectplanning, abonnementenbeheer en nog veel meer. 

Voordelen 

 • Veel mogelijkheden en extra’s voor efficiënte administratie
 • Agenda integratie met Outlook mogelijk
 • Veel aandacht voor veiligheid van het systeem
 • Mobiele app voor uren registreren
 • Automatische scanfunctie

Nadelen 

 • Veiligheidsmaatregelen kunnen vervelend zijn omdat het tijd kost
 • Agenda integratie met gmail niet mogelijk
 • Duur abonnement
 • Telefonische klantenservice lange wachttijden

Prijs 

Exact Online kun je 30 dagen proberen. Daarna kun je kiezen voor een pakket. Binnen verschillende pakketten van Exact wordt urenregistratie aangeboden: 

 • Exact Online Uren & Facturen: inclusief urenregistratie via web en app, facturatie, CRM en boekhouding. Prijs: €145 per maand
 • Exact Online Project Management: inclusief alle features van Uren & Facturen projectbeheersing WBS, capaciteitsplanning, verlof & verzuim, inkooporders/bestellingen, agile planning. Prijs: €265 per maand
 • Exact Synergy Project Management & Globe: alle features van Uren & Factruen en Projectmanagement modulair uit te breiden. Prijs: €391 per maand

Eindconclusie

Met Exact Online registreer je nauwkeurig je gewerkte uren. Je kunt bijhouden hoeveel uren je besteedt aan taken en hoeveel tijd je daaraan besteedt. Om onbeperkt te factureren en uren te registreren, moet je een extra module aanschaffen.Omdat Exact Online zoveel mogelijkheden en functies heeft, moet je als gebruiker wel bereid zijn er tijd in te investeren om het goed te kunnen gebruiken. 

#6 - Keeping - Beste urenregistratie app

Op de 6e plaats in de top 10 urenregistratie apps is Keeping. Keeping is een gebruiksvriendelijke app met een overzichtelijke interface. Het is een fijne app waarmee je duidelijk en gemakkelijk uren registreert. De app is gemakkelijk te integreren met platformen zoals Google- of Apple agenda. Ook biedt de app diverse tools om bedrijfsprocessen soepeler te laten verlopen.

Keeping urenregistratie

Mogelijkheden Keeping

Keeping maakt het mogelijk om tot op de specifieke minuut je tijd te registreren. Je dagoverzicht is duidelijk en strak. Daarbij is het zelfs mogelijk om in te zien wanneer en door wie er aanpassingen zijn gedaan in de urenregistratie. 

Een timer aanzetten is ook mogelijk. Dit maakt het werken zeer gemakkelijk, je hoeft niet na te denken over de tijd. De tool blijft tijd registreren totdat jij aangeeft klaar te zijn. Blijft de tijd erg lang doorlopen of ontstaat er een overlap met een andere registratie? Dan geeft Keeping een waarschuwing. Zo ben je dus tijdig op de hoogte van potentiële problemen in je urenregistratie. 

Keeping is beschikbaar op alle apparaten en het biedt rapportage-, integratie- en daarnaast ook facturatie mogelijkheden. Keeping is zowel te gebruiken voor eenmanszaken als voor grote bedrijven. Als zzp’er is de app zelfs gratis te gebruiken. Hierbij is het wel belangrijk om te controleren of met de gratis versie alle benodigde diensten verkrijgbaar zijn, niet alle functies zijn namelijk te gebruiken met de gratis versie.

Voordelen

 • Controlespoor beschikbaar: aanpassingen tijdregistratie zijn inzichtelijk
 • Zowel voor zelfstandigen als (grote) teams te gebruiken
 • Rapportages te downloaden in PDF-, Excel- en CSV-formaat
 • In diverse formaten te verkrijgen; app, add-on en web-app

Nadelen

 • Alleen beschikbaar in het Nederlands/Nederlandse klantenservice.
 • Ook enkel in Nederland verkrijgbaar.
 • De gratis versie biedt veel opties niet, zoals het controlespoor.

Prijs

De prijzen van Keeping zijn aangepast op het type organisatie. Zo is het gebruik voor 1 persoon gratis. Wel heeft de gratis versie beperkte mogelijkheden. Zo zijn andere integraties, zoals facturatie, niet te gebruiken in de gratis versie.  Het Plus abonnement kost op jaarbasis €6,75 per maand.
Heb je een grote organisatie (minimaal 50 gebruikers), dan kost Keeping €20,- per maand. Wil je minder kosten maken, dan is het mogelijk om op jaarbasis te betalen. Omgerekend betaal je dan €5,40 voor het Plus abonnement en €16,- voor het Enterprise abonnement per maand.

Eindconclusie

Keeping maakt urenregistratie overzichtelijk en gemakkelijk om te doen. De applicatie is op vele manieren te gebruiken, in combinatie met verschillende apparaten. Voor bedrijven van Nederlandse bodem en Nederlands sprekend personeel is Keeping een goede optie. Zeker voor zelfstandigen is Keeping aan te raden, omdat er een gratis versie beschikbaar is. Daarbij valt de betaalde versie ook in het voordelige segment. Nadeel is dat Keeping enkel in het Nederlands en vanuit Nederland te verkrijgen is. De gratis versie heeft veel handige functies niet, die de applicatie wel uniek maken. Dit maakt de gratis versie van Keeping minder aantrekkelijk. 

 

#7 - Simplicate

Simplicate is een uitgebreide urenregistratie software. Binnen Simplicate vind je naast urenregistratie opties voor CRM, facturatie, projectmanagement en planning. Simplicate biedt urenregistratie software van kleine- tot grote bedrijven, aanpasbaar aan de specifieke wensen of behoeften van het bedrijf. 

Simplicate urenregistratie

Mogelijkheden Simplicate

Simplicate is een multifunctionele tool, het basispakket bestaat uit:

 • CRM
 • Sales
 • Offertes maken
 • Projectmanagement
 • Urenregistratie
 • Uren corrigeren
 • Facturatie
 • Rapportages

 De urenregistratie is op veel verschillende manieren te gebruiken. Door middel van de tijdregistratie app, een timesheet, je agenda of zelfs een Chrome-extensie. Synchroniseer je Simplicate met je agenda, dan worden dus automatisch je afspraken daarin overgenomen in de urenregistratie van Simplicate. Daarnaast is het zeer gemakkelijk om tot op de minuut je tijd te registreren of corrigeren. 

Simplicate biedt software die je niet alleen voor de urenregistratie gebruikt, maar ook voor de planning en projectwerking daaromheen. Projecten worden opgezet in de applicatie en de urenregistratie wordt hieraan toegevoegd. Facturen naar de klant worden direct vanuit de applicatie doorgestuurd naar de klant. Verschillende projecten voor dezelfde klant kunnen in Simplicate ook naast elkaar bestaan, uren kunnen worden geschreven voor een specifieke taak, die wordt gekozen alvorens de uren worden geregistreerd.

 

Voordelen

 • Urenregistratie, projectmanagement, CRM, facturatie en planning allemaal in één applicatie
 • Makkelijk in gebruik
 • Snelle en duidelijke hulp bij vragen
 • Verlof en verzuim registreren mogelijk, inbegrepen in een basispakket
 • Makkelijk te integreren op al je devices

 

Nadelen

 • Abonnementsvormen gaan vanaf minimaal 5 gebruikers 
 • Alleen aanschaffen voor urenregistratie is niet mogelijk
 • Vooral geschikt voor bedrijven die op projectbasis werken
 • Relatief hoog tarief

Prijs

Er is voor iedere toepassing in Simplicate een proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Na deze proefperiode kun je een van de mogelijke pakketten kiezen:

 • Get started: vanaf €130 per maand bij 5 gebruikers
 • Professioneel: vanaf €180 per maand bij 5 gebruikers
 • Ultimate efficiency: vanaf €210 per maand bij 5 gebruikers

De prijs loopt op bij meer gebruikers. 

Eindconclusie

Simplicate is een uitgebreide en complete toepassing voor bedrijven die op zoek zijn naar meer dan alleen urenregistratie software. Bedrijven vanaf 5 medewerkers zijn hierin vooral de doelgroep, de software is voor minder gebruikers niet beschikbaar. Dit betekent dat ZZP’ers ook geen doelgroep zijn voor Simplicate, wat de software voor deze bedrijven ook niet aantrekkelijk maakt. 

Door de complete pakket opties van Simplicate heb je alle belangrijke documentatie op één plek. Voor de overzichtelijkheid en tijdbesparing is dit een groot pluspunt. Ook brengt dit de waarde van de investering in Simplicate omhoog. 

 

#8 - Gripp

Gripp biedt alles-in-1 software voor zakelijke dienstverleners en bureaus voor urenregistratie, maar ook planning, facturatie en bijvoorbeeld rapportages. Gripp is een groot bedrijf met veel ervaring op het gebied van bedrijfssoftware. 

Gripp urenregistratie

Mogelijkheden Gripp

Ook de applicatie van Gripp komt altijd met meer features/modules, namelijk:

 • CRM
 • Sales
 • Offertes
 • Planning
 • Facturatie
 • Uren
 • Opdrachten
 • Rapportage

En optioneel:

 • Boekhoudmodule
 • Live koppeling boekhoudpakket
 • Verlof en verzuim

In Gripp is het mogelijk om planningen op te stellen, welke je in een handomdraai kan opzetten naar een urenregistratie. De te registreren uren zijn in te voeren op dag of op weekniveau. Terwijl je je uren registreert, maak je gebruik van een handige stopwatch functie. Deze zet je aan wanneer je start met een taak, stop je wanneer je klaar bent en vervolgens wordt de tijd automatisch berekend. Ook is het als verantwoordelijke voor de urenregistratie van het team makkelijk in te zien hoe het ervoor staat met de urenregistratie van de teamleden, wie automatisch meldingen ontvangen wanneer de urenregistratie achterloopt. 

Gripp is een compleet softwarepakket voor zowel de urenregistratie als projectmanagement en HR zaken. Door het complete pakket heb je geen gedoe meer met het koppelen van allerlei verschillende toepassingen die je voor bedrijfszaken gebruikt. Omdat Gripp ook Engelstalig te gebruiken is, is het met deze software ook mogelijk om internationaal personeel gebruik te laten maken van de applicatie. Hiermee wordt het gebruik van Gripp toegankelijk voor grotere groep ondernemingen. 

Voordelen

 • Integraties mogelijk met onder andere Mac, Windows, iPhone, Android, Cloud en Saas
 • Zeer complete bedrijfssoftware waardoor extra abonnementen niet meer nodig zijn
 • Applicatie is ook in het engels te gebruiken 
 • Proefversie beschikbaar

 

Nadelen

 • Beschikbaar vanaf 3 gebruikers, dus niet geschikt voor ZZP’ers
 • Mobiele app werkt minder goed dan de desktop versie, niet zo fijn in gebruik
 • Niet enkel als urenregistratie te gebruiken;

Prijs

Gripp kost €116,- per maand, voor 3 gebruikers. Kies je voor Gripp Plus, dan komen de kosten neer op €155,- per maand, voor 3 gebruikers. Kies je voor jaarlijks betalen, dan betaal je voor het standaard abonnement omgerekend €99,- (besparing van €204,-) en voor Gripp Plus 132,- per maand (besparing van €276).

Eindconclusie

Gripp is een zeer inclusief softwarepakket. Door de brede mogelijkheden binnen de softwarepakketten is Gripp komt het je nergens aan tekort. Het is een pakket wat je niet alleen kiest voor de urenregistratie, maar meer als onderdeel van een all-in-one CRM en/of boekhoudpakket. Vergeleken met andere softwarepakketten is Gripp wel aan prijzig, het is dus per bedrijf verschillend of hier budget voor is en in hoeverre dit echt nodig is voor het bedrijf. Wel is Gripp een groot bedrijf met veel ervaring. De investering betaalt zich dus zeker terug in de kwaliteit die je ontvangt. 

#9 - Wrike

Wrike is een Amerikaans bedrijf en de software is over de hele wereld te verkrijgen. Dit maakt Wrike een van de weinige aanbieders die in de meest grote en internationale bedrijven in te zetten is, bedrijven die personeel hebben over de hele wereld. 

Mogelijkheden Wrike

De urenregistratie mogelijkheden zijn bij Wrike zeer breed. Er zijn workflows toe te voegen waarin stakeholders automatisch op de hoogte worden gehouden van specifieke voortgangsmomenten, blokjes om grote projecten op te delen in kleinere taken, maar ook opties om een watervalmethode te gebruiken voor je project, waarmee je inplant hoe het project van taak naar taak verloopt. Wrike geeft ook opties om templates te gebruiken om het gebruik gemakkelijker te maken. 

In Wrike is een brede set aan opties te verkrijgen. Van urenregistratie tot projectmanagement, facturatie en HR taken. Een belangrijke sidenote: de urenregistratie is pas beschikbaar bij het Business pakket, voor ongeveer 25 euro per gebruiker per maand. De software is te verkrijgen in 15 verschillende talen, waaronder Nederlands, Duits, Frans en natuurlijk Engels. Door de brede mogelijkheden wordt het makkelijk gemaakt om het overzicht te bewaren in grote, langlopende projecten. 

Voordelen

 • Gebruik verschillende gratis templates voor de urenregistratie
 • Flexibel in gebruik: aan te passen op eigen voorkeur
 • Groot en internationaal bedrijf met veel ervaring
 • Gratis (proef)versie beschikbaar

Nadelen

 • Niet beschikbaar voor ZZP’ers en kleine bedrijven
 • Urenregistratie opties pas beschikbaar vanaf het Business pakket, welke rond de €25,- per maand kost. (De goedkopere opties zijn dus voor urenregistratie niet te gebruiken)

Prijs

Om Wrike uit te proberen is er een gratis versie aan te vragen. Deze is in totaal 14 dagen te gebruiken. Je kunt hierin specifiek kiezen welke versie je wilt uitproberen. Om gebruik te kunnen maken van urenregistratie software, komen we bij Wrike uit op het Business pakket. Deze kost (omgerekend) ongeveer €25,- per maand. Zoek je urenregistratie software voor een groot bedrijf of grote teams, dan is het Enterprise pakket een passendere optie. Hiervoor is ook een gratis versie uit te proberen. De kosten hiervan worden op maat berekend, waardoor je eerst contact moet opnemen met Wrike. 

Eindconclusie

Zoek je een totaaloplossing voor zowel urenregistratie als alle andere bedrijfsmatige onderwerpen waar tools voor nodig zijn, dan is Wrike een goede optie. Wrike is voor middelgrote en grote bedrijven een aanrader. Zeker als het bedrijf internationaal te werk gaat en je software nodig hebt die beschikbaar is in verschillende talen, is Wrike de uitgelezen optie voor je bedrijf. Ook bij Wrike geldt dat de urenregistratie module alleen beschikbaar is als onderdeel van meerdere functies als CRM, boekhouden, factureren, projectmanagement etc. 

 

#10 - Toggl Track

Als laatste in de top tien urenregistratie software is Toggl Track. Toggl Track is een urenregistratie applicatie die tal van opties biedt om de urenregistratie naar een hoger niveau te tillen. Toggl Track is een van de weinige toepassingen die zich volledig richt op het verbeteren en versimpelen van de urenregistratie. 

toggle track

Mogelijkheden Toggl Track

Toggl Track (voorheen Toggle) staat bekend als urenregistratie software die de productiviteit verhoogd en stress verlaagd. Door toepassingen zoals een ingebouwde timer en pomodoro timer krijg je meer grip op de taken en de tijd die je hebt geïnvesteerd. Daarbij maakt Toggl Track het mogelijk om gemakkelijk te selecteren of de uren die je registreert wel of niet factureerbaar zijn. In het (week)overzicht van alle geregistreerde uren zie je in één oogopslag wat de verdeling is tussen factureerbare en niet-factureerbare uren. 

Toggl Track is geschikt voor kleine en grote teams. Het is zeer eenvoudige en flexibele urenregistratie met daarbij ondersteuning voor meerdere apparaten. Het biedt de mogelijkheid om meer transparantie te bieden doordat je gemakkelijk rapporten en tijdgebruiksgrafieken kunt exporteren. 

Voordelen

 • Zowel voor kleine- als grote bedrijven te gebruiken
 • Eenvoudig en flexibel uren registreren
 • Zie in één oogopslag de factureerbare uren

Nadelen

 • Toggl Track is alleen in het Engels te verkrijgen
 • Toggl Track is niet in Nederland verkrijgbaar
 • Enkel urenregistratie software, moet dus geïntegreerd worden met andere bedrijfstools voor projectmanagement en facturering

Prijs

Om gebruik te maken van de basics in Toggl Track, is er tot 5 gebruikers een gratis versie beschikbaar. Zijn er meer mogelijkheden nodig, zoals opgeslagen rapportages inzien, dan is het Starter abonnement een passende keuze. Deze kost $9,- per maand. Rapportages kunnen ook automatisch worden verzonden met Toggl Track. Kies dan voor het Premium abonnement voor $18,- per maand. 

Software op maat wordt ook aangeboden door Toggl Track. Hiervoor wordt het Enterprise pakket aangeboden. De prijzen hiervoor worden in overleg vastgesteld. 

Eindconclusie

Toggl Track is een mooie applicatie met uitgebreide opties op het gebied van urenregistratie. Echter is de applicatie vanuit Nederland niet verkrijgbaar, wat betekent dat er geen klantenservice of hulp beschikbaar is in Nederland. Ook is er dus op het gebied van gebruikersvoorwaarden of wetgeving geen ondersteuning in Nederland, wat de software niet geschikt maakt om te gebruiken voor een bedrijf dat gevestigd is in Nederland. 

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Meer software voor:

Relevante artikelen

rawpixel-658248-unsplash.jpg
5 augustus 2023

Hou grip op de zaak met de beste business apps

Uitgelicht

Op vakantie ondernemen en grip op de zaak houden? Het kan met business apps!

Lees meer 
23 mei 2023

Beste online factuur templates

Facturatie
10 november 2020

Hoe CRM jouw sales een boost geeft

OfferteCrm
2 maart 2020

Administratie bijhouden als zzp'er?

AdministratieBoekhouding
Products