1. Boekhouding
  2. Begrippen
  3. Wat is lang vreemd vermogen?

Wat is lang vreemd vermogen?

Lang vreemd vermogen (LVV) zijn leningen aangegaan door de organisatie die een looptijd langer dan een jaar hebben. Kortom, lang vreemd vermogen is in de jaarrekening van een bedrijf het vreemd vermogen of een schuld waarbij de terugbetalingstermijn langer dan 1 jaar is. Een aantal voorbeelden van een langlopende leningen zijn:

  • Bankleningen zoals een hypotheek
  • Pensioenverplichtingen 
  • Bedrijfsfinanciering en andere langlopende zakelijke leningen 

Is de looptijd van een lening korter dan een jaar, dan wordt dit ook wel het kort vreemd vermogen genoemd.

Bedrijfsfinanciering of zakelijke lening

Meer weten over lang vreemd vreemd vermogen in de vorm van bedrijfsfinanciering of zakelijke lening? Kijk dan eens op de website van Zakelijklenen.nl. Daar vind je meer informatie over diverse vormen van bedrijfsfinanciering en zakelijke leningen. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van leningen, wat de kosten en de rente zijn en andere zaken waarop je moet letten bij bedrijfsfinanciering met lang vreemd vermogen.

Hoe bereken je lang vreemd vermogen?

Lang vreemd vermogen komt op de passiva kant van de balans te staan, samen met het eigen vermogen. Gelukkig is een balans tegenwoordig heel eenvoudig te maken met een boekhoudprogramma. Wanneer je de boekhouding hierin regelmatig en correct bijhoudt, vertaald de software je financiele gegevens automatisch naar een balans overzicht, waarop tevens je vreemd vermogen staat. Kortom, de eenvoudigste manier om je lang vreemd vermogen te berekenen is door een goed boekhoudpakket aan te schaffen.

Beniewd welk boekhoudpakket je hierbij kan helpen? Vergelijk hier de verschillende boekhoudsoftware en vind de software dat bij jou past!

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products