Incassobeheer met incasso software

Incasso software vergelijken?

Elke debiteurenbeheer afdeling wil een optimale dossiervorming en een zo goed mogelijk incassotraject opbouwen. Want niet betaalde facturen gaan ten koste van je winst. Incassobeheer kost veel tijd en energie. Incasso software helpt je het beheren van dossiers, waardoor je een strak incassobeheer kunt hanteren.  

AFAS SB

#1 volgens accountants
Automatische incasso
Scan & Herken
Proefperiode
1 maand
Meer informatie
(0)
Overal te gebruiken
Automatische controle
Efficiënt
Proefperiode
onbekend
Prijs
 Op aanvraag
Meer informatie
Meer informatie
(0)
Efficiënt
Makkelijk beheer
Meerdere collectanten
Proefperiode
onbekend
Prijs
 Op aanvraag
Meer informatie
Meer informatie
(0)
Compleet
Flexibel
Eenvoudig
Proefperiode
onbekend
Prijs
€ 0,00  per licentie
Meer informatie
Meer informatie
(0)
Gespecialiseerd
Grip op debiteuren
Efficiënt
Proefperiode
onbekend
Prijs
 Op aanvraag
Meer informatie
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Wat is incassobeheer?

Incassobeheer behelst het incasseren van openstaande vorderingen bij debiteuren. Denk hierbij aan het versturen van betalingsherinneringen (zowel digitaal als telefonisch), aanmaningen, vorderingen en sommaties. Ook het treffen van een betalingsregeling valt onder incassobeheer. De omgang met klanten is ook een belangrijk aspect van incassobeheer, zoals het achterhalen van de reden van een betaalachterstand. Ondernemers kunnen zelf de incasso beheren of kunnen dit uitbesteden aan een externe partij: een incassobureau. 

Hoe kun je het beste je incassobeheer doen?

Incassobeheer is al snel een onderdeel van ondernemen waar veel tijd in gaat zitten. Je kunt ervoor kiezen om het beheer in zijn geheel uit te besteden aan een incassobureau wanneer je er geen omkijken naar wilt hebben. Ook kun je incidenteel een incassobureau inschakelen, in het geval van een enkele wanbetaler. Een nadeel van een incassobureau inschakelen is dat het een nogal drastische maatregel is, wat de relatie met de klant onder druk kan zetten. Je kunt daarom het incassobeheer ook zeker in eigen hand houden, vooral wanneer jouw onderneming niet al te groot is.  

Met incasso software hoef je niet meer handmatig herinneringen op te stellenIn Excel

Dit kun je handmatig doen in een Excel of Word-bestand. Vooral wanneer je nog niet te maken hebt met een groot aantal openstaande facturen, is Excel een goede en gratis oplossing. Je hebt wel kennis van formules nodig en het vergt veel handmatige handelingen. 

Met incasso software

Het betaalt zich al snel uit om incasso software te gebruiken voor je incassobeheer. Met deze online incasso bespaar je veel tijd die je normaal kwijt bent aan de handmatige handelingen. Zo kun je het hele incassotraject automatiseren. Vanaf het versturen van de eerste betalingsherinnering tot aan het verwerken van betaalde facturen. 

Waarom kiezen voor online incasso?

Naast het besparen van tijd zijn er nog meer voordelen wanneer je kiest voor incasso software: 

  • Dossiervorming. Met online incasso kun je een volledige digitale dossiervorming van alle correspondenties aanmaken. Zo behoud je het overzicht
  • Koppeling met boekhoudprogramma. Met de koppeling worden de betaalde facturen automatisch verwerkt in je boekhoudprogramma
  • Cloud based. De meeste incasso software is cloud based en dus te benaderen via een webbrowser, ongeacht de locatie en wanneer je maar wilt
  • Geen tussenkomst van incassobureau of gerechtsdeurwaarder. Hierdoor behoud je een goede relatie met jouw klanten

De juiste incasso software kiezen

Incasso software kiezen die bij je past is niet eenvoudig. Je zult van tevoren moeten bedenken welke functionaliteiten de software moet hebben. Wil je bijvoorbeeld dat de software kan koppelen met jouw boekhoudprogramma? Of wil je makkelijk dossiers kunnen vormen? Neem deze overwegingen mee in de keuze van de juiste online incasso.

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products