Incassobeheer met incasso software

Elke debiteurenbeheer afdeling wil een optimale dossiervorming en een zo goed mogelijk incassotraject opbouwen. Want niet betaalde facturen gaan ten koste van je winst. Incassobeheer kost veel tijd en energie. Incasso software helpt je het beheren van dossiers, waardoor je een strak incassobeheer kunt hanteren.  

Filter resultaten

ONDERNEMING
MEDEWERKERS
1

Wat is incassobeheer?

Incassobeheer behelst het incasseren van openstaande vorderingen bij debiteuren. Denk hierbij aan het versturen van betalingsherinneringen (zowel digitaal als telefonisch), aanmaningen, vorderingen en sommaties. Ook het treffen van een betalingsregeling valt onder incassobeheer. De omgang met klanten is ook een belangrijk aspect van incassobeheer, zoals het achterhalen van de reden van een betaalachterstand. Ondernemers kunnen zelf de incasso beheren of kunnen dit uitbesteden aan een externe partij: een incassobureau. 

Hoe kun je het beste je incassobeheer doen?

Incassobeheer is al snel een onderdeel van ondernemen waar veel tijd in gaat zitten. Je kunt ervoor kiezen om het beheer in zijn geheel uit te besteden aan een incassobureau wanneer je er geen omkijken naar wilt hebben. Ook kun je incidenteel een incassobureau inschakelen, in het geval van een enkele wanbetaler. Een nadeel van een incassobureau inschakelen is dat het een nogal drastische maatregel is, wat de relatie met de klant onder druk kan zetten. Je kunt daarom het incassobeheer ook zeker in eigen hand houden, vooral wanneer jouw onderneming niet al te groot is.  

Met incasso software hoef je niet meer handmatig herinneringen op te stellenIn Excel

Dit kun je handmatig doen in een Excel of Word-bestand. Vooral wanneer je nog niet te maken hebt met een groot aantal openstaande facturen, is Excel een goede en gratis oplossing. Je hebt wel kennis van formules nodig en het vergt veel handmatige handelingen. 

Met incasso software

Het betaalt zich al snel uit om incasso software te gebruiken voor je incassobeheer. Met deze online incasso bespaar je veel tijd die je normaal kwijt bent aan de handmatige handelingen. Zo kun je het hele incassotraject automatiseren. Vanaf het versturen van de eerste betalingsherinnering tot aan het verwerken van betaalde facturen. 

Waarom kiezen voor online incasso?

Naast het besparen van tijd zijn er nog meer voordelen wanneer je kiest voor incasso software: 

De juiste incasso software kiezen

Incasso software kiezen die bij je past is niet eenvoudig. Je zult van tevoren moeten bedenken welke functionaliteiten de software moet hebben. Wil je bijvoorbeeld dat de software kan koppelen met jouw boekhoudprogramma? Of wil je makkelijk dossiers kunnen vormen? Neem deze overwegingen mee in de keuze van de juiste online incasso.

Products