1. Boekhouding
 2. Boekhoudprogramma

Boekhoudprogramma's vergelijken?

Bekijk en ontdek de mogelijkheden van boekhoudpakketten. Vergelijk reviews, functies en prijzen. Probeer de beste boekhoudsoftware gratis!

Gratis voor starters!
Belastingdienst Erkend
Helpdesk, Cursus & App

Op zoek naar een compleet en eenvoudig online boekhoudpakket? Velen gingen u al voor. Bij e-Boekhouden.nl heeft u geen boekhoudkennis nodig, iedereen kan het! ACTIE: 15 maanden gratis! > Maak nu uw gratis account!

Ga naar website
Gratis en vrijblijvend
Gratis helpdesk
Belastingdienst-Link

Alles in 1 software voor de Zzp'er! Boekhouden, factureren, uren- en rittenregistratie. Direct starten zonder boekhoudkennis. Maak een gratis account aan!

Ga naar website
40 jaar ervaring
Altijd overal inzicht
> 100.000 klanten

Maak je administratie vele malen efficiënter. Automatiseer je dagelijkse taken en werk direct samen met je accountant. Breng alles samen in een online tool zodat je overzicht en grip hebt op je financiën. Probeer Unit4 30d gratis!

Ga naar website
Win tijd
Eenvoudig factureren
220+ koppelingen

Meer dan 500.000 organisaties vertrouwen voor hun cijfers op Exact. De boekhoudrobot neemt je administratieve werk uit handen, hierdoor bespaar je 90% tijd. De slimme software werkt altijd en overal en is eenvoudig te koppelen.

Ga naar website
Zelf boekhouden
Inclusief facturatie
Slechts 10,- p.m.

DigiBTW is het meest gebruiksvriendelijke en het meest voordelige boekhoudpakket, speciaal ontwikkeld voor zzp'ers. Het is alles-in-1 - incl. facturatie, boekhouden en btw-aangifte - voor slechts €10 per maand. Probeer het gratis!

Ga naar website
ZZP totaaloplossing
100% premium support
4x als beste getest!

Als je op uur- of projectbasis werkt is MoneyMonk de oplossing voor jouw online boekhouding. Overzichtelijke en slimme software, speciaal voor dienstverlenende ZZP'ers. Probeer nu 30 dagen gratis uit, inclusief opstartservice!

Ga naar website
Persoonlijke service
Voor iedere branche
300+ koppelingen

Al jarenlang is Twinfield d keuze van accountants en boekhoudprofessionals. Twinfield onderscheidt zich door rijke functionaliteit, events, gebruikersdagen, persoonlijk contact en 300+ koppelpartners. Ervaar het zelf gratis!

Ga naar website
#1 Gebruiksvriendelijk
Uitstekende helpdesk
Met bankkoppeling

Zoek je het meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma voor ondernemers? Met onbeperkt boekhouden & factureren, gratis trainingen, handige mobiele app en uitstekende Klantenservice. Probeer Visma eAccounting 30 dagen gratis!

Ga naar website
Best gewaardeerd 2020
Scan & Herken
Bankenkoppeling

Eenvoudig en betaalbaar boekhouden doet u met het boekhoudprogramma Silvasoft. De nummer 1 bedrijfssoftware van Nederland en Belgie!

Ga naar website
Eén ERP-oplossing
> 100 controles
Inzicht met dashboards

Boekhouden is verleden tijd dankzij het slim inrichten van bedrijfsprocessen met AFAS. Doordat zowel de payroll-, project- en logistieke administratie in één softwarepakket worden vastgelegd, is de boekhouding altijd actueel.

Ga naar website
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Hoe boekhouden?
Aanvullingen
BTW-aangifte
Bankmutaties
Inkomsten & uitgaven
Extra functies
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Wat is de best beoordeelde boekhoudsoftware?

Voor iedere sector en zelfs voor ieder bedrijf kan het verschillen welk boekhoudprogramma de beste keuze is. Daarom is het belangrijk om verschillende boekhoudprogramma’s met elkaar te vergelijken om er zo achter te komen welk boekhoudpakket het beste bij jouw situatie past.

Binnen onze vergelijker hebben we alvast alle eigenschappen van veel boekhoudprogramma’s voor je op een rijtje gezet. Het enige dat jij hoeft te doen, is je bedrijfskarakteristieken (bedrijfsvorm, sector en aantal medewerkers) en wensen voor de software invullen. Wij geven jou een overzicht van de boekhoudpakketten die hier het beste bij aansluiten. Vergelijk reviews, eigenschappen en prijzen overzichtelijk naast elkaar. Heb je een keuze gemaakt? Vraag een gratis proefperiode aan om te testen of het programma echt de beste keuze voor jouw bedrijf is.

Wil je direct de mening van onze experts? Hieronder hebben we diverse boekhoudpakketten onder de loep genomen waar we per aanbieder reviews hebben verzameld en meer informatie geven:

Exact Online review

Exact Online

Bekijk review

e-Boekhouden.nl

Bekijk review

Visma eAccounting

Visma eAccounting

Bekijk review

Twinfield review

Twinfield

Bekijk review

Moneymonk review

Moneymonk

Bekijk review

DigiBTW review

DigiBTW

Bekijk review

Hoe het juiste boekhouding programma kiezen?

Wat moet je nu precies bijhouden in een boekhoudpakket? Ga je voor zelf online boekhouden of laat je een boekhouder de keuze voor je maken? Ontdek hier alle tools en informatie die je nodig hebt om het beste boekhoudprogramma te kiezen. Zo weet je zeker dat jij de oplossing kiest die past!

Wat is een boekhoudprogramma?

Een boekhoudprogramma helpt je bij het doen van je financiële administratie, oftewel je boekhouding. Er zijn boekhoudprogramma’s in allerlei soorten en maten, met alleen de basisfuncties tot uitgebreide pakketten met opties voor koppelingen. Zo past er altijd een programma bij jouw bedrijf en situatie. 

De basisfuncties die je in ieder boekhoudprogramma vindt zijn:

 • Overzicht in je balans, winst- en verliesrekening en cashflow

 • Afschrijvingen van je vaste activa bijhouden

 • Facturen en offertes opstellen

 • Inkomende rekeningen invoeren met handige scan- en herkensoftware en deze betalen door een bankkoppeling

 • Kostenplaatsen bijhouden en vaste journaalposten automatisch verwerken

 • BTW-aangifte en belastingaangifte vereenvoudigen door automatische overzichten

 

Daarnaast zijn er, afhankelijk van welk boekhoudpakket je kiest, nog handige opties mogelijk zoals debiteurenbeheer, urenregistratie, voorraadbeheer of een koppeling met je CRM-systeem.

Het is belangrijk om na te denken hoe je de boekhouding aan wilt pakken. Wil je het helemaal zelf doen? Geef je het volledig uit handen? Of doe je het zelf maar laat je het controleren door je boekhouder?

Met een boekhouding programma zijn de dagelijkse boekhoudkundige werkzaamheden makkelijk in te vullen. Zo wordt door het programma automatisch een balans en BTW overzicht opgesteld.

Of je dit nu zelf wilt doen of wilt uitbesteden, de keuze is aan jou.

Hulp nodig? Start met onze keuzehulp!

Heb ik een boekhoudprogramma nodig?

Iedere ondernemer is verplicht een boekhouding bij te houden. Dit kan je zelf doen in bijvoorbeeld Excel, maar er zijn ook veel speciale boekhoudprogramma’s die het allemaal iets makkelijker maken. Hoewel je een boekhoudpakket meestal voor een klein bedrag moet aanschaffen, heb je deze mini-investering binnen de kortste keren terugverdiend. 

Het belangrijkste wat een boekhoudpakket kan opleveren is tijd. Door met goede boekhoudsoftware te werken die past bij de situatie van jouw bedrijf, kan je erg veel tijd besparen. Denk hierbij aan:

 • Automatische koppelingen met bank om betalingen te doen
 • Het aanmaken en versturen van facturen offertes en de
 • Mogelijkheid om bijvoorbeeld vaste kosten zich te laten herhalen, zodat je dit niet iedere periode opnieuw hoeft in te voeren

Inzicht in je financiële processen
Boekhoudsoftware levert ook veel inzicht op in je financiële processen. Door middel van (automatische) rapportages van je balans, winst- en verliesrekening en je cashflow, heb je continu inzicht in hoe de geldstromen binnen jouw organisatie lopen en kan je direct ingrijpen als er ergens bijgestuurd moet worden. 

Bedrijfsbreed betere inzichten
Ook wordt samenwerken makkelijker. Hoe complexer de organisatie, hoe complexer de boekhouding vaak ook is. In grotere bedrijven of organisaties is niet één persoon verantwoordelijk voor de boekhouding, maar werken er meestal meerdere mensen aan. Naast dat het belangrijk is dat deze medewerkers tegelijk kunnen inloggen, bieden veel boekhoudpakketten de mogelijkheid om elkaar taken toe te bedelen. Niet alleen binnen het team, maar bijvoorbeeld ook om iemand een factuur digitaal te laten goedkeuren van iets dat hij of zij aangeschaft heeft. Ook de samenwerking met een accountant of boekhouder verloopt een stuk sneller door hem toegang te geven tot bepaalde onderdelen van je boekhoudsoftware. 

Verschillende oplossingen per bedrijf of organisatie
Welk boekhoudprogramma het beste bij jouw organisatie of bedrijf past, valt niet direct te zeggen. Iedere sector en zelfs ieder bedrijf of organisatie is anders, waardoor het ene boekhoudpakket misschien goed bij je concurrent past, maar niet bij jouw bedrijf. Breng daarom goed in kaart aan welke eisen jouw boekhoudprogramma moet voldoen en welke kansen er eventueel te behalen zijn. 

Appwiki heeft alvast alle eigenschappen van veel boekhoudprogramma’s voor je op een rijtje gezet. Het enige dat jij hoeft te doen, is je bedrijfskarakteristieken (bedrijfsvorm, sector en aantal medewerkers) en wensen voor de software invullen. Wij geven jou een overzicht van de boekhoudpakketten die hier het beste bij aansluiten. Vergelijk reviews, eigenschappen en prijzen overzichtelijk naast elkaar om zo tot de beste keuze te komen.

TIP: Dit zijn de meest gekozen boekhoudprogramma's

Wat doet een boekhoudprogramma voor je?

Je kunt met een online boekhoudpakket in principe alle boekhoudkundige handelingen sneller doen of zelfs helemaal automatiseren. Een goed boekhoudpakket geeft je de handvatten en mogelijkheden om je administratie op een goede manier te doen.

Zelfs een simpel boekhoudprogramma biedt je deze handvatten.

Een boekhoudpakket vereenvoudigt en automatiseert. Dat betekent dat ook iemand die geen financieel expert is dit kan doen. Ook accountants en financieel experts doen hun voordeel met een boekhoudpakket. Het controleren van gegevens gaat een stuk gemakkelijker als je gebruikt maakt van een boekhoudpakket.

Verschillende boekhoudprogramma's met elkaar vergelijken

Waar bestaat een boekhoudprogramma uit?

De betere boekhoudpakketten koppelen ook met andere bedrijfssoftware (of hebben zelf een dergelijke functionaliteit). Hierdoor komt je online verkoop meteen in de boekhouding terecht. Ook facturen kunnen automatisch gegenereerd worden.

Als ondernemer ben je verplicht om vijf dagboeken bij te houden. Met boekhoudsoftware houd je deze bij binnen het pakket.

 • Kasboek
 • Inkoopboek
 • Verkoopboek
 • Bankboek
 • Memoriaal

Met een programma wordt het makkelijk voor jou om bovenstaande boeken bij te houden.

Zo bespaar je niet alleen veel tijd, maar ook geld. Je hoeft immers geen boekhouder of accountant meer te betalen om jouw boekhouding bij te houden.

Dit kun je met boekhoudsoftware namelijk prima zelf. Dit geldt ook voor beginners en starters. De tools helpen je namelijk bij het boekhouden. 

De boekhouder kun je dan beter inzetten voor financieel advies of complexere taken. Zoals de jaarafsluiting en aangifte van inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting.

Bij Appwiki kunnen we ons goed voorstellen dat je moeite hebt met een keuze maken. Er zijn immers veel verschillende aanbieders. Welke keuze ga je maken?

Ga je aan de slag met online boekhouden en gebruik je hiervoor bijvoorbeeld een e boekhouden programma? Of ga je aan de slag met boekhouden in Excel.

Een keuze maken hoeft niet moeilijk te zijn. Het beste boekhoudprogramma is het boekhoudpakket dat het bij jouw bedrijf past. Een eenvoudig boekhoudprogramma dat voldoet aan jouw wensen en eisen.

Waarmee je makkelijk facturen kunt maken en versturen. Een boekhouding die past bij jouw bedrijfstype.

Speciaal voor ZZP’ers of voor MKB. De verschillende boekhoud programma’s bieden je alle online boekhoudsoftware tools (zoals e-boekhouden.nl) om dit te kunnen oppakken.

Maak jouw eigen shortlist en vergelijk ze met elkaar

Belangrijkste functies boekhoudsoftware pakketten

Met een boekhoudprogramma kun jij ervoor zorgen dat je jouw boekhouding automatiseert. Een pakket heeft hierbij een paar belangrijke functies.

 • Overzicht in de grootboek administratie. Met een simpel boekhoudprogramma heb je altijd overzicht over je resultatenrekening, je balans en je cashflow.
 • Afschrijvingen. Met een boekhoudpakket hou je automatisch je afschrijvingen van je vaste activa bij.
 • Inkomende rekeningen invoeren. Je hebt een centrale verzamelbak van alle inkomende rekeningen en bonnetjes. Deze kun je online altijd en overal bekijken.
 • Kostenoverzicht en budgetbeheer. Met boekhoudsoftware zorg je voor overzicht in je kosten. Er zijn boekhoudpakketten waarmee je budgetten kunt instellen voor een specifieke periode. Op die manier krijg je alle inzichten die je nodig hebt om jouw bedrijf sturing te geven.

Welke boekhoudsoftware zijn er?

Het aanbod van het aantal boekhoudoplossingen is enorm. Er komen ook steeds nieuwe boekhoudprogramma's bij. Bij Appwiki snappen we dat je door de bomen het bos soms niet meer ziet. Daarom geven wij je alle informatie en kun je eenvoudig de verschillende boekhoudsoftware pakketten met elkaar vergelijken.

Veel grotere bedrijven maken al gebruik van andere systemen. Denk aan een CRM systeem waarin je klantgegevens bijhoud. Een HRM systeem voor gegevens van je medewerkers of denk aan ERP software. Wellicht wil je de mogelijkheid hebben om deze te integreren in het boekhoudprogramma dat jij kiest.

De voordelen van online boekhouden via een programma zijn groot

Appwiki tip: Starters kunnen bij diverse aanbieders vaak gratis de online boekhoudsoftware gebruiken. Dit gratis account kun je dan (afhankelijk van de aanbieder) 12 tot 15 maanden gebruiken. Daarna betaal je pas de normale prijs.

Online boekhoudpakket

Een online boekhoudprogramma kopen doe je niet zo even. Het aanbod van het aantal boekhoudoplossingen is enorm. Online boekhouden betekent dat je overal jouw administratie kunt inzien en bijhouden. Niet voor niets kiezen steeds meer ondernemers ervoor om online boekhoudsoftware aan te schaffen.

En dan met name SaaS boekhoudsoftware.

SaaS boekhoudsoftware is software as a service. Jij neemt dit af van de leverancier en betaalt hier maandelijks of jaarlijks abonnementsgeld voor. Jij bent daarbij niet verantwoordelijk voor eventuele updates en beveiliging.

Een online SaaS eenvoudig boekhoudprogramma biedt jou dus veel vrijheid en rust. Daarnaast biedt online boekhoudsoftware veel voordelen.

Wat dacht je van een app? Dat maakt het bijhouden een stuk gemakkelijker. Je kunt dit letterlijk in de lunchroom doen, waar je net je zakelijke lunch hebt gehad.

Je kunt ook kiezen voor een open-source boekhoudprogramma. Hier heb je wel enige technische kennis voor nodig. 

Boekhouding app bonnen scannen

De populairste boekhoudsystemen bij Appwiki

Unit4 Bedrijfssoftware

166 reviewsMeer informatie

Hoe kies je de beste boekhoudsoftware?

Geen bedrijf is hetzelfde. Het verschilt per bedrijf welke boekhoudsoftware het beste bij je past.

Maar hoe vind je de software die bij jouw bedrijf past? Volg deze 5 simpele stappen:

1. Jouw bedrijf. Zet de filters op jouw bedrijfsvorm en -grootte. Hiermee maak je de voorselectie die bij je past. 

2. Jouw wensenlijst. Inventariseer en vertaal jouw wensen naar de functies die je nodig hebt. Hulp hierbij nodig? Gebruik onze keuzehulp.

3. Bekijk je persoonlijke top 3. Maak een persoonlijke top 3 van de beste software. Passend bij jouw wensen en bedrijfsprocessen.

4. Probeer de beste oplossingen. Maak gebruik van de gratis proefperiode. Zo ontdek je welke het beste bij je past. Ontdek functies en gebruiksgemak. 

5. Evalueer en maak je keuze. Vergelijk en beoordeel jouw top 3. Kies daarna het pakket dat het beste bij je past. 

De bovenstaande stappen kun je eenvoudig doorlopen met de onderstaande vergelijktool. Je vergelijkt in het overzicht alle Nederlandse boekhoudsoftware op prijs, functies en reviews!

Boekhoudprogramma's vergelijken

Via Appwiki kun je met de vergelijker bovenaan de pagina de verschillende boekhoudprogramma’s vergelijken. Die vergelijking is belangrijk, want geen ondernemer of organisatie is hetzelfde en ook de verschillende mogelijkheden niet. 

Het verschilt echt per bedrijf welke boekhoudsoftware past. Voor elk soort branche en samenstelling heb je verschillende boekhoudpakketten.

 

Door jouw wensen en eisen op een rijtje te hebben, kun jij vervolgens de keuze maken voor het boekhoudprogramma dat bij jouw bedrijf past.

 

Boekhoudprogramma's voor zzp'ers

Ben je ZZP'er? Dan zijn functies zoals facturering en een meekijk account voor je boekhouder handige functionaliteiten. Meer weten? Hier vind je een overzicht met boekhoudprogramma's voor ZZP.

Voor mkb'ers

Voor de grotere en complexere bedrijven is een boekhoudprogramma gericht voor het MKB handig. Daarin vind je functionaliteiten zoals salaris, automatische opmaak van de jaarlijkse rekening, consolidatie en vreemde valuta.

Voor stichtingen en verenigingen

Ook voor stichtingen en verenigingen heb je speciale online programma’s. Vergelijk de verschillende software leveranciers via Appwiki.

Integraties en koppelingen met andere software

Gebruik je Magento voor je webshop of Backoffice? Zoek de boekhouding software die aansluit op jouw systeem. Op deze manier kun je mutaties van bijvoorbeeld voorraad en betalingen direct verwerken in je boekhouding.

Wist je dat je ook kunt kiezen voor boekhoudservice? Dit betekent dat je een boekhouder én een programma krijgt. 

Door rekening te houden met bovenstaande punten kun jij de verschillende boekhoudprogramma's met elkaar vergelijken. De meeste aanbieders bieden je een gratis proefperiode zodat je de functionaliteiten zelf echt kunt testen.

Maak je keuze makkelijker en start met onze keuzehulp

Boekhoudprogramma kosten?

Wat kost een eenvoudig boekhoudprogramma? Deze vraag horen we vaak. Betaal je per maand of jaarlijks? Of zijn er ook gratis programma's waarbij je geen ander systeem meer nodig hebt.

De kosten van een simpel boekhoudprogramma hangen af van wat jij nodig hebt. Die voldoet aan wat jij nodig hebt! Daarvoor betaal je maandelijks of jaarlijks een bijdrage. Bij de meeste softwareleveranciers is dit afhankelijk van:

 • Het aantal functies.
 • Het aantal gebruikers. 

Hoe meer je nodig hebt hoe meer je betaalt.

Een eenvoudig boekhoudpakket is in de basis goedkoper dan een zeer uitgebreid boekhoudpakket. Je kunt al een goedkoop boekhoudprogramma kopen vanaf nog geen tientje per maand. Hiermee kun je binnen je boekhouding factureren. Als je meer facturen gaat maken of meer bankmutaties gaat verwerken, lopen de kosten snel op.

Let er dus op dat een goedkoop boekhoudprogramma geen duurkoop wordt, omdat je te weinig functionaliteiten hebt.

Veel ondernemers besteden hun boekhouding uit aan een administratiekantoor of boekhouder. Door het gebruik van een goedkoop boekhoudprogramma kun je veel geld besparen.

Veel softwareleveranciers bieden een gratis proefabonnement aan om de functionaliteiten en gebruiksvriendelijkheid van het boekhoudpakket te ontdekken. 

Vind nu de boekhoudsoftware die bij jou en jouw onderneming past. Vergelijk alle boekhoudsoftware op specificaties, mogelijkheden en prijs. Geef je wensen aan en vind in enkele clicks de boekhoudsoftware die naadloos aansluit bij jouw werkwijze.

Veelgestelde vragen

✅  Hoe kies je een boekhoudprogramma dat bij je past?

Geen bedrijf is hetzelfde. Het verschilt per bedrijf welke boekhoudsoftware het beste bij je past. Zo heb je specifieke boekhoudpakketten voor zzp'ers, verenigingen maar ook groter MKB bedrijven. Maar hoe vind je de software die bij jouw bedrijf past? Volg de 5 simpele stappen op deze pagina.

✅  Wat doet een boekhouding programma?

Een boekhoudprogramma automatiseert jouw boekhouding in zijn geheel of voor een gedeelte. Een boekhouding programma zorgt ervoor zelf je boekhouding bij kunt houden. Ook kun je samen met een boekhouder of accountant werken in het boekhoudprogramma. 

✅  Wat zijn voordelen van een boekhoudprogramma?

Met een boekhoudprogramma automatiseer je jouw boekhouding. Hierdoor bespaar jij tijd, geld en frustratie. Met een boekhoudprogramma kun je automatisch bonnen en facturen opslaan, verwerken en verzenden. Bovendien voldoet jouw boekhouding altijd aan de laatste eisen van de Belastingdienst. 

✅  Wat is een boekhouding programma?

Een boekhoudprogramma is een systeem dat jou als ondernemer helpt om jouw boekhouding op een goede en juiste manier bij te houden. Een boekhoudprogramma helpt je bij het doen van je boekhouding en zorgt ervoor dat het altijd aan de laatste eisen van Belastingdienst voldoet.

Relevante artikelen

andrew-neel-609847-unsplash.jpg
5 oktober 2020

Aanloopkosten? Neem ze op in je boekhouding!

Boekhouding

Aanloopkosten? Neem ze op in je boekhouding! Ben je dit jaar een eigen bedrijf begonnen? Kijk dan nog eens naar de kosten die je hebt gemaakt in de aanloopperiode, daar valt namelijk winst te behalen...

Lees meer 
2 oktober 2020

Hoe moet je de administratie bewaren en beheren?

AdministratieBoekhouding
1 oktober 2020

De jaarrekening deponeren doe je zo

Boekhouding
30 september 2020

Factuurverwerking: tips & tricks voor volledige automatisering

AdministratieBoekhouding
23 september 2020

Boekhouder MKB inschakelen? 4 overwegingen

AdministratieBoekhouding
2 maart 2020

Administratie bijhouden als zzp'er?

AdministratieBoekhouding
Products