Jouw online boekhouding begint hier

Maak jouw administratie slimmer, sneller en flexibeler

Boekhoudprogramma's vergelijken en proberen

VERGELIJK EN PROBEER

Boekhoudprogramma's vergelijken en proberen

VERGELIJK EN PROBEER
VERGELIJK EN PROBEER

Eenvoudig het boekhoudprogramma kiezen dat bij jou past

Appwiki brengt de gegevens van de meeste Nederlandse boekhoudprogramma's bij elkaar op één plek. Met een gratis selectietool maak je eenvoudig een persoonlijke shortlist van de beste boekhoudprogramma's voor jouw bedrijf. Vergelijk vervolgens op functies, prijs en reviews zodat jij simpel het beste online administratie programma vindt. 

Boekhoudprogramma's voor starters

Bespaar tijd en geld met een online boekhouding. Aan een basiskennis van boekhouden heb je genoeg. Ga dus zelf aan de slag met een online boekhoudprogramma.

Bekijk alle boekhoudsoftware voor starters

 

Boekhoudprogramma's voor ZZP’ers

Zelf boekhouden als ZZP’er? Dat kan eenvoudig met een boekhoudprogramma voor ZZP’ers. Zo bespaar je tijd en geld op je boekhouding. 

Bekijk alle boekhoudsoftware voor ZZP’ers

 

Boekhoudprogramma's voor MKB'ers

Houd altijd en overal inzicht in je boekhouding met een online boekhoudprogramma. Werk eenvoudig en snel, zodat jouw organisatie nog efficiënter is. 

Bekijk alle boekhoudsoftware voor MKB bedrijven

 

Boekhoudprogramma's voor administratie- of accountantskantoor

Wij begrijpen dat jij als financieel expert eenvoudig de boekhouding van je klanten wil kunnen inzien. Kies voor een online boekhoudprogramma die eenvoudig kan koppelen met andere software. Zo geef jij altijd het beste financiële advies!

Bekijk alle boekhoudsoftware voor accountantskantoren

 

Boekhoudprogramma's voor stichting of vereniging

Automatiseer eenvoudig een groot deel van je administratie door een online boekhoudprogramma te gebruiken. Zo integreer je bijvoorbeeld je ledenadministratie en debiteurenbeheer in je boekhouding. Bespaart jou tijd en je vereniging of stichting geld.

Bekijk alle boekhoudsoftware voor stichtingen 
Bekijk alle boekhoudsoftware voor verenigingen

Advies nodig? Boek nu je gratis boekhoud consult!

 

Gratis consult van onze experts

Hulp nodig van een expert bij het selecteren van een boekhoudprogramma? Boek dan hieronder gratis je advies gesprek met één van onze experts! 

 

  • Geheel kosteloos
  • Persoonlijk advies van boekhoud expert​
  • In 15 minuten het beste advies voor jouw onderneming

 

     BOEK HIER JE GRATIS CONSULT     

Het beste boekhoudprogramma vinden? Lees dit stappenplan

Wil je weten of boekhoudsoftware geschikt is voor jou en je boekhouding? En wat is dan het beste boekhoudpakket voor jouw situatie? Wil je goedkoop boekenhouden maar wel een boekhoudpakket kopen? Dit stappenplan vertelt je hoe je het beste boekhoud programma kiest,  welke voordelen en mogelijkheden er samengaan met uitgebreidere en eenvoudige boekhoudsoftware. Ook is er een keuze tussen een goedkoop boekhoudprogramma of een uitgebreidere. Kies wat bij jouw onderneming past.

Boekhouden met een boekhoudprogramma

Volg het stappenplan en jij weet vervolgens welk boekhoud programma het beste past bij jouw onderneming. Wil je al direct een keuze maken tussen de boekhoudprogramma's, klik dan op 'naar de selectietool' en vind de beste boekhoudsoftware. Het beste boekhoudpakket kopen kan hier in een paar klikken. Je kunt zelf kiezen uit een goedkoop boekhoudprogramma of een uitgebreider maar duurder pakket.

Naar de selectietool!

Stap 1: Waarom zou je voor online boekhoudprogramma kiezen?

Een online boekhoudprogramma kopen? Weet jij de mogelijkheden en voordelen al? Wat is de reden om een online boekhoud programma te kopen? Offline boekhouden (bijvoorbeeld Excel) werkt ook prima. Maar er zitten veel voordelen aan een boekhoudprogramma online. Zo zijn er verschillende mogelijkheden en functies, uiteenlopend van een goedkoop boekhoudprogramma met minder functies tot een compleet pakket.

Een boekhoudprogramma levert tijdsbesparing op

Elke ondernemer heeft ermee te maken, de boekhouding doen en bijhouden. Hoe bespaar je met een boekhoudingsprogramma tijd op het boekhouden? Ten eerste hoef je maar één keer de gegevens in te vullen. Vervolgens worden gegevens direct doorgevoerd en verwerkt in onder andere je jaaroverzicht en winst- en verliesrekening. Het is mogelijk om processen op elkaar af te stemmen. Dit kan met slechts een paar drukken op de knop. Zo is je boekhouding binnen no time online. Dit is pure tijdwinst en kan al met een goedkoop boekhoudpakket. Offertes maken, factureren opstellen en versturen, de betalingsherinneringen automatiseren. Met een slim boekhoudprogramma win je extra kostbare tijd

Met een boekhoudingsprogramma heb je overzicht

Met een online boekhoudprogramma heb je het overzicht in eigen hand. Op deze manier heb je altijd en overal een up-to-date beeld van je financiële administratie. Voor een onderneming is het cruciaal om op de hoogte te zijn van de boekhouding. Zonder dit overzicht kun je geen goede beslissingen maken om verder te groeien. Weet jij zeker of je voldoende inzicht hebt in je boekhouding? Een boekhoudprogramma kopen zal je helpen dit inzicht te krijgen.

Voordelen-Online-Boekhoudprogramma

Online boekhouden kan altijd en overal

Met een online boekhoudpakket kan je heel eenvoudig ook onderweg digitaal boekhouden. Zo ben je altijd en overal op de hoogte van je financiële administratie. Deze boekhoudpakketten werken namelijk in alle populaire internetbrowsers. En die browsers vind je op iedere tablet of smartphone. Dit maakt deze software dan ook zeer geschikt voor de Mac. Je hoeft dus niet eens in Nederland te zijn om te weten hoe het met de winst gaat als je maar een internetverbinding hebt.

Meegroeien met je bedrijf: boekhouden met programma

Over drie jaar ziet je bedrijf er waarschijnlijk anders uit dan nu. Als het goed loopt, heb je een groter klantenbestand en een hogere omzet. Daar komt ook een grotere en complexere boekhouding en administratie bij kijken. Een Excel bestand of basisfuncties van het boekhouden zijn niet meer voldoende. Je hebt meer behoefte aan een uitgebreider pakket met meer boekhoudfunctionaliteiten. Voordeel van een online boekhoudingsprogramma is dat je een pakket eenvoudig kunt opschalen zodat je over meer mogelijkheden en functies beschikt. Kortom, online boekhoudsoftware groeit met je bedrijf mee. Een boekhoudprogramma kopen is een uitstekende keuze als je verder wilt groeien.

Veiligheid van alle gegevens van je boekhouding

De aanbieders van online boekhoudsoftware maken regelmatig automatisch back ups van je boekhouding. Hierdoor blijven je gegevens altijd veilig bewaard. Je kunt je boekhouding niet meer kwijtraken. Een crash van je computer of server vormt geen bedreiging meer voor je boekhouding. Je online boekhoudprogramma blijft up-to-date. Een goedkoop boekhoudpakket is een stuk veiliger dan handmatig de boekhouding bijhouden. 

Koppelen is mogelijk met een slim boekhoudpakket

Daarnaast is het mogelijk om je online programma te koppelen met diverse andere systemen en instanties zoals je bank, de Belastingdienst, KvK, kassa of webwinkel. Door de koppeling met de bank worden gegevens van bekende klanten en leveranciers bijvoorbeeld automatisch ingevoerd. Dat scheelt dus een hoop typewerk. De Belastingaangifte doe je zelfs met één druk op de knop door de koppeling met de Belastingdienst. Kortom, met deze koppelingen kun je voor een groot deel je boekhouding automatiseren. Digitaal boekhouden helpt je op weg om efficiënt je boekhouding te doen.

Zelf in Excel prutsen of toch een online boekhoudprogramma kopen?

Bij offline boekhouden installeer je eerst een eenvoudig boekhoudprogramma op je computer waarin je vervolgens steeds je boekhouding bij werkt. Boekhouden in Excel heeft als voordeel dat je niet afhankelijk bent van internet en je vaak niks hoeft te betalen voor de basisfuncties. Hoewel je ook met deze programma's dus (deels) geautomatiseerd kunt boekhouden biedt online boekhouden toch wel meer voordelen ten opzichte van een offline boekhouding. Een goedkoop boekhoudpakket kopen biedt jou een hoop tijdwinst en gemak.

Zelf boekhouden, een boekhouder of slimme boekhoudsoftware?

Een boekhouder of toch zelf doen?

Een boekhouder aannemen die de gehele boekhouding overneemt, is natuurlijk heel gemakkelijk en snel. Maar het grote voordeel van een online boekhoudprogramma is dat jij zelf alle inzicht en controle houdt. Jij weet precies wat er in de afgelopen periode is gebeurd. Als ondernemer kun jij hier veel beter op inspelen en voorspellen wat er kan gaan gebeuren in de toekomst en hier kun je je strategie op afstemmen. Deze afweging tussen zelf boekhouden of uitbesteden moet je zelf maken.

Je online administratie automatiseren

Je kunt over het algemeen veel meer met een boekhoudpakket door de koppeling met andere systemen. Zo is er veel boekhoudsoftware waarbij urenregistratie en facturatie is geïntegreerd. Of je kunt de boekhouding koppelen met je webshop. Zodat na een online verkoop de boekhouding ook meteen is bijgewerkt. Verder beschikken veel boekhoudprogramma's over een app store of API, daardoor kun je ook andere online programma's makkelijk koppelen aan je boekhouding. Een boekhoudpakket kopen geeft een hele hoop mogelijkheden. 

Stap 2: Wat kan je met een online boekhoudprogramma?

Welke functies heeft een boekhoudprogramma en welke functies wil jij dat je boekhoudpakket heeft? Met goedkoop boekhoudsoftware kun je je administratie razendsnel op orde brengen waar en wanneer je maar wilt. Welke functies er allemaal zijn, kun je lezen op de functie pagina. Hier noemen we een paar handige functies. Handig om te weten voordat je een boekhoudprogramma kopen gaat.

Boekhoudprogramma kopen met bankkoppeling

Een boekhoudpakket kopen met een bankkoppeling? Ja, het is mogelijk om met je boekhoudsoftware een koppeling te maken met je bank. Er zijn twee manieren om je boekhoudingsprogramma te koppelen aan je bank. Je kunt kiezen voor een automatische bankkoppeling, waarbij dagelijks automatisch je banktransacties worden gekoppeld aan je debiteuren. Daarnaast is er een handmatige manier van afschriften importeren vanuit je bank naar je software. Hier heb je een zakelijke rekening voor nodig. Met een bankkoppeling kun je de banktmutaties foutloos laten automatiseren. 

Debiteurenbeheer in je boekhoudsoftware

Groeit je klantenbestand hard, dan is het bijhouden van niet-betalende klanten een hele klus. De functie debiteurenbeheer helpt je als ondernemer om goed bij te houden welke debiteuren nog openstaande facturen moet betalen. Klanten die niet op tijd hebben betaald, krijgen een automatische betalingsherinnering. Zo neemt de kans op optijd betaalde facturen enorm toe.

Boekhouden programma met een mobiele app

Een groot deel van de ondernemers is veel onderweg. Je boekhouding tussendoor snel doen is erg aantrekkelijk dan ook erg handig. Met een mobiele app kun je je boekhouding snel en overal waar je gaat en staat bijwerken. Deze apps zijn te vinden Apple store en Android store. Een boekhouden programma kopen met een mobiele app zal je nog flexibeler maken. 

Tijdbesparen op je boekhouding, doe je met een mobiele app

Scan en Herken functie in je boekhouding

Een bijkomend voordeel van de mobiele app is de mogelijkheid om een foto te maken van facturen en bonnetjes. Dit versnelt het invoerwerk. Deze foto’s worden automatisch opgeslagen in de cloud net als alle gegevens. Het enige dat je hoeft te doen is een foto maken van een hardcopy factuur en de gegevens worden overgenomen en in je programma bijgewerkt. Dit is de scan en herken functie. Wil je ook deze scan en herken functie, dan moet je een boekhoudpakket kopen met mobiele app mogelijkheden.

Goedkoop boekhoudprogramma met urenregistratie

Ook zijn er boekhoudprogramma’s met een urenregistratie mogelijkheid. Met deze functie kun je je gewerkte uren en projecten gestructureerd bijhouden in je boekhouding. Dit kan handmatig, met een agenda of met een timer. Deze timer zet je aan zodra je een nieuwe project start en zet je stop wanneer je klaar bent of overgaat op een ander project. Opdrachtgevers en projecten staan op deze manier netjes gestructureerd en overzichtelijk in een overzicht.

Elektronische BTW-aangifte mogelijkheid

Elektronisch de BTW-aangifte doen met een boekhoud programma kan in drie minuten. Als je alle administratie netjes gestructureerd bijhoudt met je boekhoudsoftware, kun je in een handomdraai de BTW-aangifte doen en met één klik de BTW-aangifte versturen naar de Belastingdienst.

De BTW-aangifte doen in 3 minuten doe je zo:

Online factureren met het beste boekhoudprogramma

Snel en online facturen maken en versturen kan met deze handige functie. Met online factureren kun je gemakkelijk via de mail online facturen versturen naar het desgewenste e-mailadres. Online factureren zorgt er ook voor dat gegevens automatisch ingevoerd worden. Dit scheelt je een heleboel informatie overkloppen. Zo zijn je facturen snel ingevoerd in je boekhouding en hoef je dit niet meer handmatig te doen. Een boekhoudprogramma kopen met online facturatie mogelijkheden neemt veel taken van je over, dit is pure tijdwinst.

Stap 3: Hoe kies je het juiste boekhoudpakket?

In stap twee kun je lezen wat een boekhoudprogramma allemaal kan. Deze stap helpt je het juiste boekhoudprogramma te kiezen. Je moet je afvragen wat jij wilt dat de boekhoudsoftware kan en welke processen je allemaal wilt integreren. Daarnaast is het slim om gelijk te kijken welk boekhoudpakket geschikt is voor je onderneming. Wil je een goedkoop boekhoudprogramma kopen of heb je juist een groot budget. Werk je op een Mac, dan wil je ook dat het boekhoudpakket goed werkt. In deze stap vind je alle informatie die je nodig hebt om de juiste keuze hierin te maken.

Hoe moet je een boekhoudprogramma vergelijken en kiezen?

Waar moet je nu op letten bij de keuze van goedkoop boekhoudsoftware? Allereerst is het belangrijk om te kijken wat je met een duurder of goedkoop boekhoudpakket wil. Dan kun je jezelf de volgende vragen stellen:
 

      Veel boekhoudprogramma’s kun je uitbreiden met een facturatie pakket of module. Hierdoor kun je facturen 
      opstellen en meteen online versturen

      Doe je zaken met buiten de EU of bijvoorbeeld met de UK? Dan is het handig dat je pakket hiermee overweg kan.

      Heb je regelmatig klanten die te laat betalen? Kies dan een pakket waarmee je een betalingsherinnering kunt maken en versturen. 

      Ben je eigenaar van meerdere bedrijven? Dan is het fijn om alles in één pakket onder te brengen. Zo heb je alles op één plek.

      Ben je veel onderweg? Met een mobiele app heb je je boekhouding altijd en overal bij je zodat je snel en eenvoudig toegang hebt tot je gegevens.

      Is je onderneming de belangrijkste inkomstenbron? Door elektronisch je IB of IB/Vpb aangifte te doen bespaar je vaak een hoop tijd.

      Wil je bijvoorbeeld ook kunnen budgetteren en begroten met je boekhoudsoftware? Dan heb je een uitgebreidere rapportage nodig.

 

Naar de selectietool!

Stap 4: Op welke manieren kun je nog meer boekhouden?

Wil jij handmatig boekhouden in Excel of een offline programma? Er zijn meerdere manieren om je boekhouding bij te houden. Lees hier welke manieren er nog meer zijn. 

Gratis boekhoudsoftware Excel

Naast de online en offline boekhoudpakketten zijn er ook een aantal demo's die je kunt gebruiken van Excel boekhoudingen. Als je slechts enkele facturen per maand stuurt, is boekhouden in Excel een goed alternatief. Wanneer je boekhouding groter en ingewikkelder wordt, dan is een boekhoudprogramma kopen een beter optie dan werken met Excel. Boekhouden in Excel vergroot de kans op fouten en wordt vaak onoverzichtelijk wanneer je veel gegevens wilt opslaan.

Je boekhouding bijhouden in een Excel administratie

Boekhouding template downloaden

Tenzij je veel verstand hebt van Excel kan het zijn dat dit beter bij je organisatie past dan een handig boekhoud programma. Een aantal websites biedt een uitgebreid pakket met sjablonen aan, waarmee je de administratie volledig in Excel kan doen. Door een gratis boekhouding template te downloaden kun je heel gemakkelijk een Excel boekhouding opzetten. Hierin kun je zelf testen of je een Excel boekhouding prettig vindt werken en je dit te verkiest boven goedkoop boekhoudsoftware.

Gratis boekhoudprogramma’s

Wanneer je onderneming groeit, is het bijhouden van een boekhouding in Excel niet handig. Daarvoor zijn er ook gratis boekhoudprogramma’s. Let er wel goed op dat met deze gratis boekhoudsoftware de functionaliteiten beperkt zijn en je een hoop zelf moet doen. Dit is dus niet de oplossing als je graag meer wilt automatiseren. Dan kun je het beste kiezen voor een betaalde versie waarbij je uit één of meer functionaliteiten kan kiezen die beschreven zijn in stap twee hierboven. Een goedkoop boekhoudpakket kan al meer voor je betekenen dan een gratis boekhoudprogramma. Het is de kunst om zelf te achterhalen welke functies je nodig hebt om zo optimaal mogelijk je boekhouding bij te houden.
 

Stap 5: Gratis boekhoudprogramma uitproberen?

Vraag je je af of je een boekhoudprogramma echt gratis kan proberen? Het antwoord is heel simpel: de meeste software aanbieder bieden een gratis proefperiode aan. Informeer natuurlijk wel goed of er echt een gratis proefperiode aan verbonden zit. Je kunt ook kiezen voor goedkope boekhoudsoftware wanneer het gratis boekhoudprogramma niet helemaal voldoet aan jouw eisen.

Goedkoop boekhoudprogramma online proberen

Ben je er toch nog niet helemaal uit? Waarom zou je een boekhoudpakket niet eerst even uitproberen? Wanneer je een online boekhoudprogramma gratis wilt proberen dan ben je aan het juiste adres. Veel softwareleveranciers bieden een gratis proefabonnement aan om de functionaliteiten van het boekhoudpakket te ontdekken. Bovendien ervaar je of de gratis boekhoudsoftware aansluit bij jouw wensen. Daarna zou je over kunnen stappen op een goedkoop boekhoudpakket. Dus voordat je een boekhoudprogramma kopen gaat, is het slim om het eerst even uit te testen.

 

Selecteer de juiste boekhoudsoftware

Ben je al zover om een keuze te maken binnen de verschillende softwareleveranciers? ​ Klik hieronder op de oranje knop en ontdek welk boekhoudprogramma het beste aansluit bij jouw wensen. 

Naar de selectietool!

Wie zijn wij?

Appwiki is dé advieswebsite op het gebied van bedrijfssoftware, gevestigd in het hart van Groningen. Het Appwiki-team is jong, gedreven en gaat iedere dag voor het beste resultaat om ondernemers te helpen.

Meer over ons.

Hoe verdienen wij?

Het gebruik van onze selectietool is helemaal gratis. Wanneer jij op één van de aanbieders klikt, ontvangen wij een daarvoor een vergoeding. Zo zorgen wij dat de hele website voor jou optimaal is en blijft!

 

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Met behulp van onze zelfontwikkelde selectietool maken wij het voor jou eenvoudig mogelijk om de beste bedrijfssoftware te selecteren. Zo wordt jouw onderneming slimmer, sneller en flexibeler.

Heb je nog vragen? Mail gerust naar hallo@appwiki.nl.

Products