1. Boekhouding
  2. Begrippen
  3. Wat is een blockchain?

Wat is een blockchain?

Blockchain is een keten waarvan alle stappen van verschillende gebruikers worden vastgelegd. Wanneer een stap is vastgelegd kan deze niet meer worden veranderd. Eigenlijk is blockchain het best te vergelijken met een digitaal grootboek. Iedereen die deelneemt aan de blockchain heeft een kopie van dit grootboek op de computer staan en kan de overboekingen van anderen inzien.

Een ander uniek aspect aan een blockchain is dat het openbaar is. Dus elke transactie die wordt gemaakt, is te zien door de andere gebruikers. Deze transactie is 'auto-synced', wat betekent dat er bijna op hetzelfde moment van de transactie er een kopie wordt gemaakt.

Waarom wordt blockchain gebruikt?

Omdat alle stappen worden vastgelegd en onveranderlijk zijn, schept dit zekerheid onder de gebruikers dat het systeem veilig is. De transacties zijn beschermd door cryptografie en de volgorde is beschermd door blockchain-technologie.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products