1. Helpdesk
  2. Chatprogramma

Chatprogramma’s vergelijken? Aan de slag met chat software

Eenvoudig het beste chatprogramma kiezen?

Zoek je een zakelijk chatprogramma voor op je website? Vergelijk hier de beste chatsoftware en kies eenvoudig het programma dat het beste bij jouw bedrijf past. Snel, laagdrempelig en persoonlijk klantcontact dat bovendien efficiënt en tijdsbesparend werkt voor jouw klantenservice.

(0)
Getriggerde berichten
In-app campagnes
Verfrissend eenvoudig
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
(0)
Multi-channel Livechat
Flow & Chatbots
Gedeelde Team Inbox
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie
(0)
Webchat software
Chatten in realtime
10c per conversatie
Proefperiode
geen
Meer informatie
(0)
Alle mobiele kanalen
Chatbots
Omnichannel-dashboard
Proefperiode
geen
Meer informatie

Intercom

(0)
Bussiness messenger
Team-inbox
Helpcenter
Proefperiode
14 dagen
Prijs
$ 38,00  per maand
Meer informatie
Meer informatie

Zendesk

(0)
Anticipeer op vragen
Help meer klanten
En draai meer omzet
Proefperiode
onbekend
Prijs
€ 14,00  per licentie
Meer informatie
Meer informatie

Watermelon

(0)
Werk efficient
Altijd bereikbaar
Gebruiksvriendelijk
Proefperiode
onbekend
Prijs
€ 250,00  per maand
Meer informatie
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Primair doel
Medewerkers
Chat functies
Chat kanaal
Extra functies
Integraties
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Wat is een chatprogramma?

Bij een chatprogramma denk je waarschijnlijk eerst aan de programma’s waarmee je met vrienden kunt chatten. Toch willen we het op deze pagina over een ander soort chatprogramma hebben. Er zijn namelijk ook chatprogramma’s die speciaal ontworpen zijn om communicatie met de klant op te zetten.

Chat software die ideaal is voor bedrijven dus.

Klanten vinden het vaak fijn als een bedrijf een persoonlijke aanpak heeft. Vaak is het al heel wat als de site van een bedrijf een eigen kennisbank of FAQ sectie heeft. Zit daar een chatprogramma bij, dan heb je zeker een streepje voor op de concurrentie. Een chat op een website kan op twee manieren aangepakt worden.

De makkelijkste manier is door middel van live chat de websitebezoeker in direct contact laten komen met je klantenservice. Vergelijkbaar met het aanspreken van een medewerker in een fysieke winkel.

Chatfunctie website automatiseren

Toch is dit niet de meest efficiënte en bovendien niet de meest klantvriendelijkste manier. Het grote voordeel van chat software is namelijk de mogelijkheid om te automatiseren. Het kan namelijk erg tijdrovend zijn om continu iemand stand-by te hebben om eventuele vragen te beantwoorden.

Wanneer er niemand van je support team beschikbaar is om vragen te beantwoorden, moeten websitebezoekers bovendien lang op hun antwoord wachten. Niet heel klantvriendelijk vind je ook niet?!

Live chat met klantenservice

Daarnaast zullen veel klanten vergelijkbare vragen stellen, waar dus telkens hetzelfde antwoord op gegeven kan worden. Sommige chat software is zo ontworpen dat bij veel voorkomende vragen een automatisch antwoord kan worden gegenereerd.

Sommige live chat software biedt je de handvatten om bepaalde woorden uit de vragen van klanten te filteren. Hiermee kan je doeltreffend een automatisch antwoord opstellen.

Maar ook een persoonlijke begroeting (bijvoorbeeld: ‘Goedemorgen, waar kan ik je mee helpen?’) wanneer de chat geopend wordt, helpt bij het opbouwen van een relatie met je (potentiële) klant. En het mooie, je stelt het een keer in en dat staat het voor de rest.

Door deze acties te automatiseren, krijgen websitebezoekers real-time antwoorden op hun vragen, terwijl je klantenservice medewerkers meer tijd kan besteden aan de moeilijke vragen waar (nog) geen standaard antwoord voor is.

Uiteraard kan je er ook voor kiezen om live chat aan te bieden op tijden dat je klantenservice aanwezig is en op andere tijdstippen te werken met automatisch gegenereerde antwoorden. Zo combineer je het beste van twee werelden: snel antwoord en tijdsbesparing bij een eenvoudige vraag. Persoonlijk contact met een customer service medewerker die uitleg kan geven bij een moeilijke vraag.

Zie jij mogelijkheden voor het gebruiken van een chatprogramma voor jouw bedrijf? Ontdek welke het beste bij jou past door de verschillende aanbieders te bekijken, je eigen top drie te maken en deze met elkaar te vergelijken.

Vergelijk zakelijke chatprogramma's

De voordelen van chatprogramma’s

Als je het bovenstaande gedeelte gelezen hebt, heb je al kennisgemaakt met de belangrijkste voordelen van een zakelijk chat program. Om het nog wat duidelijker te maken, hebben we alle voordelen van chat software nog even overzichtelijk op een rijtje gezet:

Chat software op je website of in je mobile apps draagt eraan bij om een persoonlijke relatie op te bouwen met je (potentiële) klant. Een live chat tool stelt je namelijk in staat om real time te communiceren, in tegenstelling tot mails en FAQ’s of forum vragen. De meeste software is AI powered en kan al een stukje ‘voor zichzelf denken’.

Daarnaast zal je ook een streepje voor hebben op concurrentie die alleen met FAQ’s op de website werkt. Een chatprogramma stelt je in staat om echt naar de websitebezoeker te luisteren. De klant zal de persoonlijke aanpak waarderen en jij kan waardevolle informatie halen uit de gesprekken.

Deze informatie kunnen onder andere sales teams en marketing goed gebruiken om een goed beeld te krijgen van wat speelt bij klanten en hierop in te spelen. Op lange termijn kan deze informatie zelfs leiden tot meer omzet.

Chatprogramma's hebben veel voordelen, lees ze hier.

Waar een chat programma aan de ene kant dus zelfs tot meer omzet kan leiden, levert het gebruik van AI chatbots met automatische antwoorden een tijdsbesparing op voor je klantenservice. Zij zullen hierdoor meer tijd hebben voor andere werkzaamheden, wat de kwaliteit van je klantenservice ten goede zal komen.

Online chat software

Een van de grootste voordelen van een chatprogramma is dat het online kan. Daarmee bedoelen we eigenlijk twee dingen. Een chatprogramma heeft vanzelfsprekend zijn plek op een site. Maar tegelijkertijd zorgen leveranciers er voor dat zij zelf het chatprogramma hosten.

Met andere woorden, veel chat software is bruikbaar in de cloud. Dit heeft de nodige voordelen: ten eerste kun je overal reageren op je klanten, als je maar internet hebt. Ten tweede hoef je niet te vrezen dat data verloren gaat, er is namelijk altijd een back-up.

Dit maakt de software ook nog eens een stuk goedkoper, want jij hoeft de data niet op te slaan. Er zijn dus eigenlijk geen redenen te verzinnen om als bedrijf niet voor online chat software te kiezen.

Zie jij mogelijkheden voor het gebruiken van een chatprogramma voor jouw bedrijf? Ontdek welke het beste bij jou past door de verschillende aanbieders te bekijken, je eigen top drie te maken en deze met elkaar te vergelijken.

Vergelijk zakelijke chatprogramma's

Chat software vergelijken

Om erachter te komen welk chatprogramma het beste bij jouw bedrijf past, is het belangrijk om eerst je wensen in kaart te brengen. Je zou misschien denken dat iedere live chat software ongeveer hetzelfde is. Dit is in grote lijnen ook wel zo, maar bij een zakelijk chat programma komt meer kijken dan alleen het gesprek met de klant zelf.

Je kunt er namelijk ook voor kiezen om de gespreksgeschiedenis van chats op te slaan, zodat je in de toekomst nog beter op de klant bent toegespitst. Daarnaast bieden sommige chat programma’s de mogelijkheid om anderen toe te voegen aan het gesprek.

Merk je dat jij op dat moment niet de juiste werknemer bent om een vraag te beantwoorden, dan is het altijd mogelijk om over te schakelen op een collega. Welke chat software jij verkiest ligt er dus een helemaal aan welke wensen je hebt. Welke functies moet de chat software hebben? Ook belangrijk, met hoeveel mensen wil je tegelijkertijd in het programma kunnen werken?

Samenwerken met meerdere gebruikers in het chatprogramma

Wanneer jij weet waar jouw ideale zakelijke chat systeem aan moet voldoen, is het tijd om te gaan vergelijken. Bij Appwiki vind je per chat software aanbieder overzichtelijk de functionaliteiten, prijzen en reviews van andere gebruikers. Selecteer maximaal drie chat tools die jou aanspreken en vergelijk ze overzichtelijk met elkaar.

Kijk ook of je de optie wilt hebben dat jouw chat software pc integratie koppelt met die van de helpdesk software. Dergelijke integraties zorgen ervoor dat de tool duurder kan worden, maar het bespaart je uiteraard ook veel uitzoekwerk. Je legt immers koppelingen tussen data.

Chat software trial versies

Wil je eerst eens een chatprogramma proberen voordat je er geld in stopt? Dat kan! Veel chat software ontwikkelaars bieden je de mogelijkheid om het allemaal eens gratis uit te proberen. Kijk op de site van het chatprogramma en je komt er vanzelf achter.

Alleen door te vergelijken en proberen kom jij erachter wat de het beste chatprogramma is dat bij jou past.

Zie jij mogelijkheden voor het gebruiken van een chatprogramma voor jouw bedrijf? Ontdek welke het beste bij jou past door de verschillende aanbieders te bekijken, je eigen top drie te maken en deze met elkaar te vergelijken.

Vergelijk zakelijke chatprogramma's

Relevante artikelen

rawpixel-423658-unsplash.jpg
4 november 2020

De voordelen van een ticketsysteem op een rijtje

Helpdesk

Alle voordelen van een ticketsysteem op een rij.

Lees meer 
30 oktober 2020

Alle voordelen van een goede klantenservice

KlantenserviceSupportHelpdeskSupport
22 oktober 2020

Waarom chatbots belangrijk zijn voor CRM

HelpdeskChatSupportCrm
6 januari 2017

Wat CRM software doet voor mijn bedrijf: Klantenservice

CrmKlantenserviceSupportHelpdeskCrmSupportCrm
Products