1. Helpdesk
  2. Chatprogramma

Chatprogramma's vergelijken

Eenvoudig het beste chatprogramma kiezen?

Zoek je het beste chatprogramma? Filter hieronder op bedrijfsvorm en functies welke je denkt nodig te hebben. Vind hier alle live chat software. Hiermee communiceert jouw klantenservice eenvoudig en efficiënt met je klanten. Houd daarmee tijd over voor zaken die er echt toe doen.

Getriggerde berichten
In-app campagnes
Verfrissend eenvoudig
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie

Casengo

Samenwerken
Snel antwoorden
Over alle kanalen
Proefperiode
14 dagen
Prijs
€ 29,00  per maand
Meer informatie
Meer informatie

Intercom

Bussiness messenger
Team-inbox
Helpcenter
Proefperiode
14 dagen
Prijs
$ 38,00  per maand
Meer informatie
Meer informatie

Tawk.to

<1 minuut set-up tijd
Volledig gratis
Beman de chat: $1/u
Proefperiode
onbeperkt
Prijs
 Gratis
Meer informatie
Meer informatie

Watermelon

Werk efficient
Altijd bereikbaar
Gebruiksvriendelijk
Proefperiode
onbekend
Prijs
€ 250,00  per maand
Meer informatie
Meer informatie

Zendesk

Anticipeer op vragen
Help meer klanten
En draai meer omzet
Proefperiode
onbekend
Prijs
€ 14,00  per licentie
Meer informatie
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Jouw vergelijking
0

Wat is een chatprogramma?

Bij een chatprogramma denk je waarschijnlijk eerst aan de programma’s waarmee je met vrienden kunt chatten. Toch willen we het op deze pagina over een ander soort chatprogramma hebben. Er zijn namelijk ook chatprogramma’s die speciaal ontworpen zijn om communicatie met de klant op te zetten. Chat software die ideaal is voor bedrijven, dus.

Klanten vinden het vaak fijn als een bedrijf een persoonlijke aanpak heeft. Vaak is het al heel wat als de site van een bedrijf een eigen kennisbank of FAQ sectie heeft. Zit daar een chatprogramma bij, dan heb je zeker een streepje voor op de concurrentie. Klanten kunnen hun vragen stellen en als een werknemer van je bedrijf op dat moment actief is bij de helpdesk, kan de klant direct rekenen op een reactie.

Sommige chat software is bovendien zo ontworpen dat bij veel voorkomende vragen een automatisch antwoord kan worden gegenereerd. Door algoritmes te gebruiken worden bepaalde woorden uit de vragen van klanten gefilterd en kan er doeltreffend een automatisch antwoord worden opgesteld.

Online chat software

Een van de grootste voordelen van een chatprogramma is dat het online kan. Daarmee bedoelen we eigenlijk twee dingen. Een chatprogramma heeft vanzelfsprekend zijn plek op een site. Maar tegelijkertijd zorgen leveranciers er voor dat zij zelf het chatprogramma hosten. In andere woorden, veel chat software is bruikbaar in de cloud. Dit heeft de nodige voordelen: ten eerste kun je overal reageren op je klanten, als je maar internet hebt; ten tweede hoef je niet te vrezen dat data verloren gaat, er is namelijk altijd een back-up. Dit maakt de software ook nog eens een stuk goedkoper. Er zijn dus eigenlijk geen redenen te verzinnen om als bedrijf niet voor online chat software te kiezen.

Chatprogramma's hebben veel voordelen, lees ze hier.

Chatprogramma’s, de voordelen

Als je het bovenstaande gedeelte gelezen hebt, heb je al kennisgemaakt met een aantal voordelen van een chatprogramma. Om het nog wat duidelijker te maken, hebben we hier een handig lijstje opgesteld. De voordelen van chat software zijn: het is een directe, to the point, manier van communiceren; het is real time communicatie met klanten, in tegenstelling tot mails en forumvragen; je zult een streepje voor hebben op de concurrentie doordat jij echt naar de klant luistert; op de lange termijn zul je meer omzet draaien, mede doordat je een goed beeld krijgt van wat er speelt bij klanten. Als laatste biedt chat software net dat extra persoonlijke tintje aan je site. Kortom, allemaal voordelen.

Chat software vergelijken

Je zou misschien denken dat iedere live chat software ongeveer hetzelfde is. Dit is in grote lijnen ook wel zo, maar bij een chat programma komt meer kijken dan alleen het gesprek met de klant zelf. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om de geschiedenis van chats op te slaan, zodat je in de toekomst nog beter op de klant bent toegespitst.

Daarnaast bieden sommige chat programma’s de mogelijkheid om anderen toe te voegen aan het gesprek. Merk je dat jij op dat moment niet de juiste werknemer bent om een vraag te beantwoorden, dan is het altijd mogelijk om over te schakelen op een collega. Welke chat software jij verkiest ligt er dus een helemaal aan welke wensen je hebt. Vaak zit een chat programma ook geïntegreerd in meer uitgebreide helpdesk software.

Chat software trial versies

Wil je eerst eens een chatprogramma proberen voordat je er geld in stopt? Dat kan! Veel chat software ontwikkelaars bieden je de mogelijkheid om het allemaal eens gratis uit te proberen. Kijk op de site van het chatprogramma en je komt er vanzelf achter.

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products