1. Helpdesk
  2. Chatprogramma

Chatprogramma’s vergelijken?

Zakelijk chatprogramma? Vergelijk de beste chat software en kies eenvoudig het programma dat het beste bij jouw bedrijf past. Snel, laagdrempelig en persoonlijk klantcontact dat efficiënt en tijdsbesparend werkt voor jouw klantenservice.

Freshchat

Getriggerde berichten
In-app campagnes
Verfrissend eenvoudig

Freshchat is moderne software voor berichtgeving, speciaal ontwikkeld voor verkoop, marketing en support. Communiceer met (potentiële) klanten via de website, mobiele app en sociale media, met automatische of handmatige berichten.

Meer informatie

Trengo

Multi-channel Livechat
Flow & Chatbots
Gedeelde Team Inbox

De unieke chat widget van Trengo maakt het laagdrempelig voor klanten & leads om contact op te nemen via hun gewenste kanaal. Voeg zelf kanalen zoals livechat, WhatsApp, Messenger, Email, SMS en meer toe aan de widget.

Meer informatie

Saysimple

Livechat
WhatsApp Business
Team inbox

Ontdek Saysimple, het gebruiksvriendelijke klantcontact platform dat al je kanalen combineert in één inbox. Communiceer via WhatsApp, Facebook Messenger, Instagram DM, Google Business Messages, Email en meer!

Meer informatie

Zendesk

Automatiseer reacties
Sta altijd klaar
Help klanten snel

Bereik je klanten direct via het web, live chat op hun mobiel en via messaging. Praat binnen enkele minuten met klanten, help ze realtime en verbeter de klanttevredenheid. Eenvoudig te automatiseren en snel op te schalen.

Meer informatie

CM.com

Alle mobiele kanalen
Chatbots
Omnichannel-dashboard

Communiceer met je klanten via verschillende kanalen. Voeg betaalmethoden toe voor online en offline en ga van conversatie naar conversie. Verrijk de customer journey met cloud softwareoplossingen en bied een unieke klantervaring.

Meer informatie

HubSpot

Gratis Live Chat
De beste software
Inclusief CRM systeem

De gratis CRM hub van Hubspot biedt een gratis Live Chat functie. Start vandaag nog met chatten!

Meer informatie

Intercom

Bussiness messenger
Team-inbox
Helpcenter

Intercom biedt een nieuwe en betere manier voor het vinden, betrekken en behouden van klanten, met een aanbod aan moderne producten voor sales, marketing en support, gebouwd om klanten te verbinden en sneller te groeien.

Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Primair doel
Medewerkers
Chat functies
Chat kanaal
Extra functies
Integraties
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Kies het beste chatprogramma voor jouw bedrijf

Met een chatprogramma kun je als bedrijf aan de slag met:

  • Leadgeneratie
  • Klantbetrokkenheid
  • Ondersteuning bij kwesties

Niet voor niets kiezen steeds meer bedrijven voor deze software. Maar welke chat software is nu het beste? Van goedkoop tot duurder, van veel opties tot weinig, de keuze in programma’s is uitgebreid.

Van welk programma ga je gebruik maken en waarom? We leggen je hieronder alles uit over het gebruiken van chat software, voor welke doeleinden en de voor- en nadelen hiervan.

Inhoudsopgave

Wat is een chatprogramma en waarvoor gebruik je het?

Een chatprogramma is een programma op je website waarmee mensen je een bericht kunnen sturen via de website of via een chat box. Klanten vinden het vaak fijn als een bedrijf een persoonlijke aanpak heeft.

Een chat op een website kan op twee manieren aangepakt worden. De makkelijkste manier is door middel van live chat de websitebezoeker in direct contact laten komen met je klantenservice. Vergelijkbaar met het aanspreken van een medewerker in een fysieke winkel.

Uiteraard kan je er ook voor kiezen om live chat aan te bieden op tijden dat je klantenservice aanwezig is en op andere tijdstippen te werken met automatisch gegenereerde antwoorden. Zo combineer je het beste van twee werelden: snel antwoord en tijdsbesparing bij een eenvoudige vraag.

Met een chat optie kun je aan de slag met leadgeneratie, klantbetrokkenheid en ondersteuning bij kwesties.

Leadgeneratie

Je zet marketing in om bezoekers naar je website te trekken, waar zij vervolgens een aanvraag of aankoop moeten gaan doen. Met chat software kun je hen die kant op begeleiden, door deze op belangrijke pagina’s terug te laten komen. Op die manier werkt een chatprogramma bij aan het behalen van je doelstellingen en het vergroten van je leads en klanten.

Klantbetrokkenheid

Na een aanvraag of aankoop nog vragen? Open de chat en helemaal indien deze gekoppeld is aan jouw CRM software, kun je eenvoudig zien welke klant welke vragen heeft. Dat zorgt ervoor dat je gemakkelijk antwoord kunt geven over status van bestellingen of bijvoorbeeld een lopend offertetraject.

Live chat met klantenservice

Ondersteuning bij kwesties

Soms kun je zaken niet vinden of heb je erg veel moeite met bepaalde handelingen. Als je dan kunt chatten met een bedrijf, dan worden veel frustraties weggenomen. Voor je het weet wordt deze frustratie geuit op social media en heb je een slechte review te pakken, dus een chat programma kan ontzettend goed werken voor net dat extra communicatiekanaal bij kwesties.

Zie jij mogelijkheden voor het gebruiken van een chatprogramma voor jouw bedrijf? Ontdek welke het beste bij jou past door de verschillende aanbieders te bekijken, je eigen top drie te maken en deze met elkaar te vergelijken.

Vergelijk zakelijke chatprogramma's

De voor- en nadelen van online chatprogramma’s

Chat software is voor bovenstaande doelen ontzettend waardevol, zo niet noodzakelijk soms. Het heeft echter ook wat andere voor- en nadelen om een chatprogramma te gebruiken. Hieronder behandelen we ze overzichtelijk.

  • Voordeel: Je hebt een streepje voor op concurrentie die alleen met FAQ’s op de website werkt. Een chatprogramma stelt je in staat om echt naar de websitebezoeker te luisteren.
  • Voordeel: Jouw klanten zullen de persoonlijke aanpak waarderen en jij kan waardevolle informatie halen uit de gesprekken om jouw sales- en marketing meer te laten samenwerken.
  • Voordeel: Software is online. Een chatprogramma heeft vanzelfsprekend zijn plek op een site, maar tegelijkertijd zorgen leveranciers er voor dat zij zelf het chatprogramma hosten. Zo kun jij overal reageren als je maar internet hebt en gaat geen data verloren, er is namelijk altijd een back-up.
  • Voor- en nadeel: Een goed programma levert je tijd en geld op. Mits goed ingericht en op de momenten beschikbaar die belangrijk zijn. Handmatig de chat bijhouden betekent soms juist meer werk. Dan zul je iemand er fulltime achter moeten zetten. Onhandig als je niet een volwaardige customer service afdeling hebt. Het is daarom een goed idee om zaken te automatiseren.

Kies de beste chat software voor jouw bedrijf

Chatfunctie website automatiseren

Het gebruik van AI chatbots met automatische antwoorden leveren een tijdsbesparing op voor je klantenservice. Zij zullen hierdoor meer tijd hebben voor andere werkzaamheden, wat de kwaliteit van je klantenservice ten goede zal komen.

Helemaal als je de tijd neemt om de binnenkomende vragen te clusteren en bijvoorbeeld gebruik te maken van de chat history en de vragen die daar gesteld zijn, kun je ‘standaard’ antwoorden inrichten.

De beste chat software geeft je hiervoor ook de functionaliteiten. Sommige chat software is zo ontworpen dat bij veel voorkomende vragen een automatisch antwoord kan worden gegenereerd. Anderen bieden je de handvatten om bepaalde woorden uit de vragen van klanten te filteren. Hiermee kan je doeltreffend een automatisch antwoord opstellen.

Denk ook aan een persoonlijke begroeting (bijvoorbeeld: ‘Goedemorgen, waar kan ik je mee helpen?’) wanneer de chat geopend wordt. Deze helpt bij het opbouwen van een relatie met je (potentiële) klant. En het mooie, je stelt het een keer in dan staat het!

Chat software vergelijken

Om erachter te komen welk chatprogramma het beste bij jouw bedrijf past, is het belangrijk om eerst je wensen in kaart te brengen. Je zou misschien denken dat iedere live chat software ongeveer hetzelfde is, maar ze hebben allen eigen functionaliteiten.

Samenwerken met meerdere gebruikers in het chatprogramma

Zo heb je software die de chatgeschiedenis opslaat. Hierdoor kun je snel terugvinden wat eerdere vragen zijn geweest of hier een geautomatiseerde opvolging aangeven. Daarnaast bieden sommige chat programma’s de mogelijkheid om anderen toe te voegen aan het gesprek, bijvoorbeeld als een vraag te ingewikkeld is en door een andere collega beantwoord moet worden.

Welke chat software jij verkiest ligt er dus een helemaal aan welke wensen je hebt. Welke functies moet de chat software hebben? Ook belangrijk, met hoeveel mensen wil je tegelijkertijd in het programma kunnen werken?

Wanneer jij weet waar jouw ideale zakelijke chat systeem aan moet voldoen, is het tijd om te gaan vergelijken. Bij Appwiki vind je per chat software aanbieder overzichtelijk de functionaliteiten, prijzen en reviews van andere gebruikers. Selecteer maximaal drie chat tools die jou aanspreken en vergelijk ze overzichtelijk met elkaar.

Kijk ook of je de optie wilt hebben dat jouw chat software pc integratie koppelt met die van de helpdesk software. Dergelijke integraties zorgen ervoor dat de tool duurder kan worden, maar het bespaart je uiteraard ook veel uitzoekwerk. Je legt immers koppelingen tussen data, waardoor je met de live chat tools meer bereikt.

Chat software trial versies

Wil je eerst eens een chatprogramma proberen voordat je er geld in stopt? Dat kan! Veel chat software ontwikkelaars bieden je de mogelijkheid om het gratis uit te proberen. Kijk op de site van het chatprogramma en je komt er vanzelf achter.

Alleen door te vergelijken en te proberen kom jij erachter wat de het beste chatprogramma is dat bij jou past.

Zie jij mogelijkheden voor het gebruiken van een chatprogramma voor jouw bedrijf? Ontdek welke het beste bij jou past door de verschillende aanbieders te bekijken, je eigen top drie te maken en deze met elkaar te vergelijken.

Vergelijk zakelijke chatprogramma's

Relevante artikelen

rawpixel-423658-unsplash.jpg
18 oktober 2023

Waarom een chatbot? Alle voordelen op een rij!

HelpdeskChatCustomer support

Het belang van chatbots neemt toe. Wat zijn de voordelen van een chatbot voor jouw bedrijf?

Lees meer 
15 februari 2021

10 best practices. Plaats een chat op je website

HelpdeskChatCustomer supportWebsite
Products