Boekhoudprogramma met bankkoppeling

Bij bankkoppeling is het goed om in gedachten te houden dat er twee verschillende manieren zijn om je software te koppelen aan een bank: de automatische bankkoppeling en handmatig afschriften importeren. Bij beide koppelingen heb je een zakelijke rekening nodig.

Automatische bankkoppeling

Ten eerste is er de automatische bankkoppeling waarbij automatisch dagelijks al je banktransacties in je boekhoudpakket worden ingeladen. Wanneer dit is gebeurd, worden betalingen automatisch gekoppeld aan je debiteuren en afgeletterd. Kortom, je hoeft niet meer betalingen te verwerken in je debiteurenbeheer. Eventueel niet gekoppelde betalingen krijg je dan in een overzicht te zien van je boekhoudprogramma zodat je deze eenvoudig zelf kunt controleren en koppelen aan de juiste debiteur.

Betalen vanuit je boekhoudprogramma

Daarnaast is zelfs ook mogelijk om inkoopfacturen direct vanuit je boekhoudprogramma te betalen (zonder in te loggen in je bankomgeving). Je selecteert in je boekhoudsoftware dan de inkoopfacturen die je wilt betalen. Vervolgens betaal je deze factuur, waarna de bank je, meestal in de vorm van een e-mail of appje, direct een notificatie stuurt waarin staat dat je een betaling moet goedkeuren. Je bevestigt de betalingen, de facturen worden betaald en de bankadministratie is direct bijgewerkt.

Met welke banken kun je het boekhoudprogramma koppelen?

De meest voorkomende automatische koppelingen zijn met Rabobank, ABN Amro en ING. Maar sinds kort biedt een aantal software-aanbieders ook een koppeling met Bunq en Knab. De koppeling lijkt heel veel op de automatische koppeling met het verschil dat je vanuit je boekhoud omgeving kunt betalen en dus niet hoeft te switchen naar de bankomgeving om te betalen.

Welke boekhoudprogramma's hebben een bankkoppeling?

Zoek je een boekhoudpakket met bankkoppeling? We kunnen de onderstaande aanbieders aanbevelen. Deze pakketten koppelen met de meest populaire banken.

e-Boekhouden.nl

Eenvoudig online boekhouden, factureren en uren registreren doe je met e-Boekhouden.nl. De eerste 15 maanden van je onderneming is e-Boekhouden.nl volledig gratis! Inclusief: ondersteuning per telefoon of e-mail, handige koppelingen en veel meer. Het best beoordeeld! Maak nu een gratis account aan en ervaar het gemak van e-Boekhouden.nl.

Prijs: maandelijks €9,95
Proefperiode: 15 maanden gratis! Daarna €7,95. Wordt niet automatisch verlengd!
Reviews: 9.4/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

Ficsus.nl

Geschikt voor starters, zzp'ers, vof & MKB! Maak een gratis account aan en ervaar zelf het gemak van Ficsus online boekhouden!

Prijs: Gratis
Proefperiode:
Reviews: 9.5/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

Twinfield

Twinfield International is marktleider op het gebied van online boekhouden in Europa en onderdeel van Wolters Kluwer Tax & Accounting. Wolters Kluwer is wereldwijd marktleider in fiscale, boekhoud- en auditdiensten. Online boekhouden via Twinfield is flexibel boekhouden voor zowel kleine als grote organisaties. Hierbij wordt op een efficiënte, veilige en directe manier een administratie gevoerd en kan informatie gedeeld worden met een administratie- of accountantskantoor.

Prijs: vanaf €69,50
Proefperiode: 30 dagen vrijblijvend
Reviews: 10/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

Hoe kies je de beste boekhoudsoftware met bankkoppeling?

Wat is verder jouw wensenlijst voor een boekhoudpakket, welke functies heb je nog meer nodig om snel en efficiënt te kunnen werken? Gebruik je daarnaast al software en andere apps? Start hieronder de keuzehulp en wij vergelijken voor jou de beste software. Zo vinden we de software die bij jou past.

Maak je persoonlijke top 3

Handmatig afschriften importeren

Heb je geen rekening bij de bovengenoemde banken? Dan is er ook de mogelijkheid om bij- en afschrijvingen vanuit de bank te handmatig te importeren en in je software te plaatsen. De meeste Nederlandse banken bieden de mogelijkheid om via internetbankieren een exportbestand (MT940, CSV of XML) te maken van je bankafschriften.

Dit bestand importeer je direct in je boekhoudsoftware. Zodra je gegevens in je boekhoudprogramma zitten, kun je automatische verwerking instellen. De huur die elke maand wordt afgeschreven, komt automatisch in de categorie 'vaste lasten'. De pinbetalingen bij een tankstation vallen automatisch onder 'vervoerskosten'. En openstaande facturen worden automatisch weggestreept zodra ze zijn betaald.

Wat zijn de voordelen van een bankkoppeling

  • Een directe bankkoppeling betekent dat elektronische bankafschriften automatisch worden ingelezen in je online boekhouding. Je hoeft dus niet meer handmatig betalingen van facturen te verwerken. Dat scheelt tijd en dus geld.
  • Bij een aantal bankkoppelingen (combinaties van bank en boekhoudpakket) kun je zelfs facturen betalen rechtstreeks vanuit je boekhoudprogramma. Je hoeft niet meer in de bankomgeving in te loggen.
  • Je hebt geen omkijken meer naar je bankmutaties en je hebt altijd een up-to-date inzicht in je openstaande facturen en geboekte uitgaven.
  • Minder fouten: de automatische koppeling en invoer van bankmutaties in je online administratie is veel minder foutgevoelig dan wanneer je alles handmatig moet invoeren.

Benieuwd welke boekhoudprogramma's deze functie hebben? Kijk dan hier voor een compleet overzicht van boekhoudpakket met bankkoppeling.

Arjan

Hulp nodig bij het kiezen van een boekhoudprogramma?

Download gratis onze checklist om het beste boekhoudprogramma te kiezen. Aan de hand van 10 vragen, ontdek je waar je op moet letten en welke functies je echt nodig hebt.

Download gratis checklist

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products