Top 10 met beste CRM pakketten

Eenvoudig het beste CRM pakket kiezen?

Dit is de top 10 beste CRM software. Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt. Zo maak je eenvoudig een voorselectie. Vergelijk dan de 3 beste CRM programma's met elkaar. Probeer ze gratis en vrijblijvend. 

Tip: Benieuwd welk CRM het beste bij jouw situatie past? Download onze gratis CRM checklist en ontdek welke functies je echt nodig hebt.

100% customizable
E-mail integraties
Intuïtieve interface

Een intuïtief CRM voor sales, relatiebeheer en samenwerking binnen teams. Breng al je klantprocessen samen en automatiseer workflows voor een optimale klantervaring. Eenvoudig te implementeren zonder IT hulp. Probeer nu gratis!

Meer informatie
Online CRM
Bomvol Features
Prijzen vanaf €0,-

Freshworks CRM helpt bedrijven met het aantrekken van leads, het winnen van deals en het groeien van relaties. Je hebt niet langer een CRM + 5 andere tools nodig, Freshworks is voldoende. Start gratis & win klanten voor het leven!

(0)
Ga naar website
Meer informatie
CRM en boekhouden in 1
Gratis in Exact Online
Incl. mobiele CRM app

Met Exact voor CRM heb je heb je altijd inzicht in volledige klantinformatie. Alles is geintegreerd en geautomatiseerd in 1 pakket. Ruim 500.000 organisaties werken al met de slimme software van Exact. Gratis in Exact Online.

Meer informatie
Relatie, Offerte, Uren
Facturen & boekhouden
Uitstekende helpdesk

Actie: Alles in een pakket voor de ondernemer. Nu tijdelijk 15 maanden gratis!. Daarna vanaf 5,95 per maand. Trustpilotbeoordeling: 9,3. Maak nu uw gratis account aan!

Meer informatie
Makkelijk te gebruiken
De juiste features
Betaalbare oplossing

Bigin is een pijplijn-gerichte CRM software die ontwikkelt en geprijsd is voor kleine bedrijven. Met Bigin kunnen bedrijven een compleet overzicht krijgen van hun verkooppijplijn, deals beheren en workflows automatiseren.

(0)
Ga naar website
Meer informatie
Alles-in-1-pakket
Koppeling met je tools
Nederlandse helpdesk

Doe waar jij de beste in bent. Geniet van het ondernemen, creëren en adviseren. Simplicate geeft jou de ruimte met CRM- en Projectsoftware. Inclusief sales, urenregistratie, planning, facturatie en HRM samen in één pakket.

Meer informatie
Zeer compleet
Gebruiksvriendelijk
Korting vanaf 4e user

Met Gripp CRM heb je al je contacten bij de hand; klanten, leveranciers, leads. Met een duidelijk overzicht van orders, feedback en activiteiten ben je beter, sneller en effectiever voorbereid op vragen en zorgen van de klant.

Meer informatie

Yoobi

E-mail koppeling
Agenda koppeling
API beschikbaar

Breng al je klantgegevens samen in één online tool en krijg grip op je leads, klanten, taken en projecten. Koppel je e-mail en plan taken en afspraken direct in je agenda. Integreer met de API voor écht naadloze leadopvolging.

Meer informatie

Wrike

Super eenvoudig
wert altijd & overal
perfect voor elk team

Stroomlijn je CRM & verkoopprocessen met automatisering met aangepaste aanvraagformulieren en meer dan 400 integraties (inclusief Salesforce en Marketo). Verhoog de verkoop en klanttevredenheid met rapportage en middelenbeheer.

Meer informatie

Efficy CRM

Eenvoudig in gebruik
Flexibel in te richten
Gratis upgrades

Efficy is integraal aanpasbaar aan uw eigen werkomgeving, behoeften en softwarepakketten. Het kan zowel in de cloud, als op de bedrijfsomegeving geïnstalleerd worden. Dankzij gratis upgrades en migraties groeit Efficy met u mee.

(0)
Meer informatie
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Primair CRM proces
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Relatiebeheer
Sales
Agenda & taken
Extra functies
Aanvullingen
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

De beste software voor:

Appwik expert

Het beste CRM pakket voor jouw situatie?

Download gratis onze checklist om het beste CRM pakket te kiezen. Aan de hand van 8 vragen ontdek je waar je op moet letten en welke functies je echt nodig hebt.

Download gratis checklist

Het beste CRM pakket voor jouw onderneming?

Om het beste CRM pakket voor jouw onderneming te kunnen kiezen is het volgende essentieel:

  • duidelijke CRM doelstellingen formuleren (SMART)
  • ruimte en draagvlak voor het nastreven van deze doelstellingen binnen jouw werkwijze
  • een praktisch plan voor de uitvoering van jouw CRM strategie

Alleen zo kun je bepalen welk type CRM systeem jou helpt om je doelstellingen te behalen en je vervolgens het systeem succesvol implementeert.

Eenvoudig het beste CRM pakket kiezen voor jouw situatie

Snel en eenvoudig het beste CRM pakket  kiezen voor jouw bedrijf? Gebruik dan deze checklist, het helpt je in 8 vragen de juiste wensenlijst samen te stellen. Met deze wensenlijst kies je eenvoudig de beste CRM tool die bij jouw bedrijf past. Download de gratis CRM tool checklist hieronder.

CRM tool checklist

Hieronder vind je een stappenplan om ervoor te zorgen dat de implementatie van jouw CRM systeem een succes wordt en blijft.

De implementatie van een CRM systeem gaat namelijk veel verder dan alleen het aanschaffen van software. Voorafgaand aan de keuze voor een pakket moet je al vele knopen doorhakken en een duidelijk plan hebben.

In vier stappen komt dit op het volgende neer:

1. CRM doelstellingen vaststellen

Je organisatie groeit, iemand komt met het idee om iets met Customer Relationship Management te doen? Of je bent gewoon benieuwd wat CRM voor jouw organisatie kan betekenen.

Het antwoord: veel!

Maar dan is het wel essentieel om CRM doelen vast te stellen. Want zonder duidelijke doelen ben je niet bezig met het managen van de klantrelatie, maar verzamel je slechts gegevens.

CRM heeft een overkoepelend karakter. Alle afdelingen binnen je organisatie krijgen ermee te maken en kunnen er op hun eigen manier hun voordeel mee doen. Dit betekent dat je niet alleen hoofddoelstellingen maar ook deeldoelstellingen zult moeten formuleren.

  • Zet je CRM in voor het signaleren van (sales)kansen en het uitbreiden van je klantenkring?
  • Wil je liever processen stroomlijnen en een workflow in het systeem opnemen? 
  • Of juist een zo compleet mogelijk beeld van je klanten krijgen ten behoeve van optimale communicatie?

Bepaal dus waarom CRM voor jou belangrijk is en op welke manier de verschillende afdelingen binnen je onderneming kunnen profiteren van CRM. Bepaal vervolgens je koers en breng verschillende afdelingen bij elkaar in je CRM doelstellingen overzicht.

2. Bepaal je startpunt en hoe een CRM pakket hierin past

Voor het beheren van klantrelaties geldt hetzelfde als voor 'gewone' relaties: een goede relatie kost toewijding, tijd en commitment. Het is belangrijk om van tevoren te bepalen hoeveel tijd dit zal zijn, wie er bij CRM betrokken zullen zijn en welke (technische) aanpassingen er nodig zijn om de implementatie van je CRM systeem tot een succes te maken.

Het beste CRM pakket voor jouw onderneming is het pakket dat zo goed mogelijk in jouw werkwijze past. Een startpunt bepalen is dus onvermijdelijk. Toch ligt het succes van CRM niet alleen in de software die je gebruikt. Er zullen altijd processen en werkwijzen aangepast of uitgebreid moeten worden om je CRM doelstellingen te behalen. Bepaal dus hoe je onderneming er nu uit ziet, hoe CRM hierin past en welke aanpassingen nodig zullen zijn.

3. Maak een praktisch plan van aanpak

Nadat je bepaald hebt wat de huidige situatie van je onderneming is en welke veranderingen er nodig zijn voor het succesvol starten met CRM, is het tijd om een praktisch plan van aanpak op te stellen. Hierin neem je echte relaties, contactpersonen, processen en scenario's op.

Je praktische plan van aanpak (of business case) maak je klaar om CRM systemen uit te proberen op de manier waarop deze in de toekomst ook echt gebruikt zullen gaan worden. Natuurlijk zou je er ook voor kunnen kiezen om software uitgevers een presentatie van hun pakket te laten doen en op basis daarvan een keuze maken. Echter, om te vermijden dat je kiest voor het pakket met de mooiste interface of aantrekkelijkste presentatie is het belangrijk om een CRM systeem echt zelf te testen. En het liefst samen met de mensen die er daadwerkelijk mee moeten werken.

Zo belicht je alle kanten van een pakket (dat is moeilijk in een korte productpresentatie) en detecteer je meteen moeilijkheden en discrepanties tussen je doelstellingen, werkwijze en het CRM systeem. Ontdekken door te doen werkt volgens ons nog altijd het beste.

4. Kies het beste CRM pakket voor jouw onderneming

Hoe vind je vervolgens het CRM pakket waarmee jij je doelstellingen kunt behalen op een manier die naadloos aansluit bij je werkwijze?

Volg deze 5 simpele stappen:

1. Jouw bedrijf: De leveranciers richten zich met verschillende pakketten op specifieke bedrijfstypes en bedrijfsgrootte. Door te filteren op je bedrijfstype en bedrijfsgrootte maak je al een voorselectie van de CRM pakketten die bij je passen. 

2. Jouw wensenlijst: Inventariseer je wensen en bedrijfsprocessen en vertaal deze naar de functies die je nodig hebt.

3. Bekijk je persoonlijke top 3: Op basis van je bedrijf, je wensen en de software die je nu al gebruikt, maak je een persoonlijke top 3 van de beste software.

4. Probeer de beste oplossingen: Probeer gratis en vrijblijvend jouw software top 3. Door meerdere oplossingen te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

5. Evalueer en maak je keuze: Vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de functies, gebruiksgemak en support. 

De bovenstaande stappen kun je eenvoudig doorlopen met de vergelijktool op deze pagina. Test dus je plan van aanpak in een gratis en vrijblijvend proefabonnement of een demo. Bepaal welke systemen het beste bij jouw onderneming aansluiten door deze daadwerkelijk te gebruiken zoals je ze wilt gaan gebruiken en vind zo het CRM systeem dat het beste bij jouw organisatie past. Vergelijk CRM software of kijk in het CRM software overzicht om jouw gratis proefabonnement af te sluiten.

5. CRM implementatie

Dan heb je het beste CRM systeem voor jouw onderneming gevonden. Eigenlijk begint het werk hier pas echt. Na het kiezen van passende software is het grootste struikelblok de implementatie van het systeem.

Niet alleen moet iedereen met de software leren werken, ook moet het CRM systeem door alle afdelingen geïntegreerd worden in de werkwijze en processen. CRM is namelijk veel meer dan de juiste software: het is een denkwijze waarin de klant centraal staat.

Als niet alle neuzen in je onderneming dezelfde kant op staan, dan is de kans dat je CRM implementatie mislukt groot. Ervaring leert dat deze kans kleiner wordt, als betrokkenen uit alle lagen van je organisatie betrokken worden bij de stappen die we in dit artikel noemen. Door hen mee te nemen in de keuze van jouw CRM systeem, zal de motivatie om hier op een juiste manier mee te gaan werken groter zijn en de kans van slagen dus ook.

Relevante artikelen

rawpixel-267082-unsplash.jpg
Gisteren

Waar moet je op letten als je zakelijke telefonie gaat vergelijken?

Telefonie

Het kiezen van een zakelijke telefonie pakket klinkt wellicht simpel, maar waar let je op? Ontdek alle ins en outs en de verschillende stappen voor het kiezen van een zakelijk telefonie pakket dat bij jou past.

Lees meer 
15 februari 2021

10 best practices. Plaats een chat op je website

HelpdeskChatSupportCrm
1 februari 2021

De kracht van projectmatig werken

Projectmanagement
10 november 2020

Hoe CRM jouw sales een boost geeft

CrmOfferteCrmCrm
2 maart 2020

Administratie bijhouden als zzp'er?

AdministratieBoekhoudingBoekhoudingBoekhouding
Products