Top 10 beste CRM systemen 2024

Je organisatie groeit, je krijgt meer klanten en dus meer klantgegevens. Meer mensen werken samen en met losse spreadsheets verlies je snel het overzicht. Een CRM systeem biedt gelukkig uitkomst!

Allereerst is het misschien goed om te beginnen met wat een CRM systeem precies is. Een CRM-systeem, oftewel Customer Relationship Management-systeem, is een software-oplossing die bedrijven helpt bij het beheren en verbeteren van hun relaties met klanten. Of je nu een startup, MKB of groot bedrijf bent, met een CRM systeem voorkom je dat klantprocessen beginnen te wringen en dat zaken tussen wal en schip belanden. 

Als je erover denkt om CRM software aan te schaffen, heb je de keuze uit heel veel CRM pakketten op de markt. Hoe kies je dan een CRM die bij jouw organisatie past? Gelukkig hebben wij dit onderzoek al voor je gedaan!

Kort samengevat, zijn dit de beste CRM systemen in 2024: 

Salesforce is het meest complete en geavanceerde CRM voor MKB en grootbedrijven met groeiambities. Je kunt de software uitbreiden met diverse modules voor Marketing en Customer Support, waardoor je alle klantactiviteiten op één plek hebt. Met Salesforce heb je waarschijnlijk nooit meer een nieuw CRM nodig.

Bekijk volledige Salesforce review

 • Hubspot  De beste CRM voor Sales en Marketing, met zeer uitgebreide gratis versie

Hubspot is de CRM tool die alles kan, het automatiseert je marketing- en sales proces, van het genereren van leads tot aan het betalen van de factuur. De mogelijkheden zijn eindeloos en de gratis versie is zeer uitgebreid. Maar let wel op: zodra je de gratis versie ontgroeit stijgen de kosten snel!

Bekijk volledige Hubspot review

 • Pipedrive - Beste CRM systeem voor sales automation

Pipedrive is ideaal om je salesproces te automatiseren en optimaal inzicht te krijgen op je sales pipeline met handige dashboards. Een zeer gebruiksvriendelijk CRM waarmee je snel aan de slag kunt!

Bekijk volledige Pipedrive review

Benieuwd naar de complete reviews en rest van de top 10? Hieronder vind je een lijst met de top 10 beste CRM pakketten op basis van onze expert reviews. We hebben rekening gehouden met verschillende type bedrijven. Van klein naar groot en sales georiënteerd tot customer support. Grote kans dat er een geschikte oplossing tussen staat die bij jouw bedrijf past!

Dit zijn de 10 beste CRM systemen:

 1. Salesforce - Meest complete CRM pakket voor MKB en Enterprises
 2. Hubspot - Beste CRM voor sales en marketing, met zeer uitgebreide gratis versie
 3. Pipedrive - Beste CRM software voor sales automation
 4. Monday.com (Sales CRM) - Beste CRM voor Sales en klantprojecten
 5. Simplicate - Beste CRM software voor zakelijke dienstverleners
 6. Teamleader - Beste All-in-one CRM voor klein MKB
 7. Zendesk - Beste CRM voor Customer Support
 8. Freshsales - CRM met beste prijs/kwaliteitverhouding
 9. Afas Software - Beste All-in-one CRM en ERP
 10. Exact - Beste CRM voor complete administratie

Laatste update: maart 2024

Meest populaire CRM software van dit moment

Hoe is deze top 10 tot stand gekomen?

We hebben de meest populaire CRM systemen uit ons overzicht gereviewed op het gebied van prijs en functionaliteit. Daarbij hebben we met name naar het volgende gekeken:

 • Sales functies: het merendeel van het MKB gebruikt een CRM voor sales. Daarom hebben we met name gelet op sales functionaliteiten zoals sales pipline overzicht, sales rapportage en dashboard mogelijkheden, sales automation features 
 • Integraties en koppelingen: een CRM is een cruciaal systeem voor het succes van je bedrijf. Daarom is het enorm belangrijk dat deze goed praat met andere systemen zodat klantprocessen soepel en snel (blijven) verlopen.
 • Opstarttijd (om programma te leren kennen en gebruiken): we hebben met name gekeken hoe snel en eenvoudig medewerkers (zonder CRM ervaring) een product kunnen leren en gebruiken.
 • Overzichtelijkheid & gebruiksvriendelijkheid: met de CRM keuze wil je zo min mogelijk de huidige business verstoren. Dit betekent dat gebruikers er snel mee moeten leren werken en het systeem ook echt gaan gebruiken. Een nieuw CRM systeem zonder draagvlak van de gebruikers is een groot risico. Gebruikersgemak is essentieel voot het creeren van draagvlak in de organisatie.

CRM wordt voor veel verschillende doeleinden gebruikt. Denk hierbij aan sales, customer service of marketing (of dit juist allemaal in all-in-one software). Om een zo goed mogelijk beeld te geven van de beste CRM software hebben wij, van zowel nationale als internationale softwarepakketten, de 10 meest populaire pakketten met elkaar vergelijken en ook de verschillende doeleinden in kaart gebracht. 

Wil je meer weten over hoe dit onderzoek tot stand is gekomen? Bekijk hier het volledige onderzoek

 

Verschillen in prijzen

We hebben de CRM software pakketten natuurlijk vergelijken op veel verschillende variabelen. Prijs is daar ook één van. Daarbij hebben we gekeken of er beperkingen zijn op het gebied van het aantal gebruikers en contacten. Ook hebben we de bijzonderheden erbij gezocht. Denk hierbij aan extra kosten of andere beperkingen die gelden en waarvoor je wellicht een ander pakket moet hebben. Salesforce biedt bijvoorbeeld in het goedkoopste pakket veel mogelijkheden, maar geen automatiseringen van bedrijfsprocessen en offertes. Hiervoor moet je een duurder pakket aanschaffen. Terwijl Hubspot dit bijvoorbeeld niet heeft. Ook zijn er een aantal pakket, zoals Monday en Simplicate waarbij je het pakket pas kunt afnemen vanaf een bepaald aantal gebruikers, waardoor de prijs relatief hoog lijkt. Allemaal variabelen waar je even goed naar moet kijken voordat je een keuze maakt. Hieronder hebben we deze vergelijkingen visueel gemaakt. 

Meer weten over de verschillen en de CRM software zelf? Hier vind je onze reviews van de top 10 beste CRM softwarepakketten van 2024: 

#1 - Salesforce - Meest complete CRM pakket voor MKB en Enterprises

Salesforce is het meest complete en geavanceerde CRM voor grote en groeiende bedrijven. Het biedt namelijk CRM oplossingen die meegroeien met de grootte van je bedrijf. Zo kun je het CRM producten uitbreiden met diverse modules voor Marketing en Customer Support, waardoor je alle klantactiviteiten op één plek hebt. Het is een geavanceerd CRM met vele automation functies die met name grote e-commerce bedrijven laat groeien. 

Ga naar Salesforce

Wat me opviel bij Salesforce dat je heel makkelijk toegang hebt tot je gegevens. Het werkt makkelijk en overzichtelijk. Dit geldt over alle modules. Van account- en contactbeheer tot leads en verkoopgegevens. Alles staat centraal binnen één systeem. Ik kon daarnaast ook erg gemakkelijk bij het creëren en bijhouden van workflows en snel rapportages bekijken. 

Mogelijkheden Salesforce

Salesforce is erop gericht om je bedrijf sneller te laten groeien. Dit doet Salesforce onder andere met: 

 • Lead- en contactbeheer
 • Beheer van verkoopkansen
 • Workflows en automatisering van taken
 • Aanpasbare sales rapportages en dashboards
 • Mobiele CRM applicatie

Hoewel ik wel even bezig voordat ik het systeem helemaal onder de knie had, zijn de mogelijkheden eindeloos. Zeker als je Marketing, Sales en Customer Support wilt integreren en stroomlijnen, dan is Salesforce een uitstekende oplossing. En als je stevige groeiambities hebt, dan denk ik dat je met Salesforce niet snel een nieuw CRM systeem nodig hebt.

Pluspunten Salesforce

 • Uitgebreide tools voor alle aspecten van de klantreis
 • Goede klantenondersteuning
 • Verkoop en marketing expertise
 • Goede rapportage en analysemogelijkheden
 • Veel koppelingen en integratie met andere tools en software

Minpunten Salesforce

 • Relatief duur in vergelijking met andere CRM pakketten
 • Vrij geavanceerd ingewikkeld en daardoor is er een leerperiode nodig voor het starten met Salesforce
 • Of je hebt de hulp nodig van een Salesforce consultant die de implementatie kosten verhoogt

Bekijk volledige review

 

Proefperiode Salesforce

Het CRM pakket van Salesforce kun je 14 dagen gratis proberen.

Prijzen Salesforce

Wat ik erg prettig vond aan de mogelijkheden van Salesforce, is dat je betaalt voor wat je gebruikt. Dat betekent dat je kiest tussen de vele modules en mogelijkheden die Salesforce biedt en aan de hand van deze modules stel je een eigen CRM pakket samen, waarbij je betaalt per module. De prijzen per module verschillen. 

Eindconclusie Salesforce

Salesforce is één van de beste en meest populaire CRM in de wereld. Het biedt veel mogelijkheden om om je eigen strategie voor relatiebeheer, sales, marketing en customer support te ontwikkelen. Dankzij de vele modules groeit het systeem met je bedrijf mee en ben je volledig toekomstproof. Kleine kans dat je de komende 10-20 jaar nog een ander CRM nodig hebt. Het is echter niet de makkelijkste software om te gebruiken. Het kost tijd en energie om het echt te leren kennen, maar een completer CRM systeem heb ik nog niet gevonden. 

#2 - Hubspot - De beste CRM voor sales en marketing, met zeer uitgebreide gratis versie

Hubspot is de tool die alles kan, met ook nog eens een gratis versie. Als je als zelfstandige of klein MKB wilt starten met Hubspot, dan kun je al heel veel met de gratis versie. Afhankelijk van wat je graag wilt zien in een CRM systeem kun je ervoor kiezen om toch te gaan voor een betaald pakket. De prijs ligt wel wat hoger dan bij andere CRM pakketten, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Ik raad je dan ook echt aan om eens te kijken naar de mogelijkheden en te kijken of Hubspot bij jouw wensen aansluit (waarschijnlijk wel).

Ga naar Hubspot

Verrassend uitgebreide gratis module

Waar de gratis modules van CRM systemen vrij beperkt zijn in de mogelijkheden en niet voldoende zijn wanneer je CRM serieus wilt aanpakken, verrast Hubspot met de gratis mogelijkheden. De gratis module is namelijk enorm uitgebreid met veel gratis tools voor onder andere: contact management, factureren, marketing, email beheer, sales, CMS en nog veel meer. Als startende ondernemer of MKB zul je dus waarschijnlijk prima uit de voeten kunnen met de gratis module.

Houdt er wel rekening mee dat:

 • er geen customer support is bij de gratis versie (maar je hebt wel toegang tot de HubSpot community)
 • de kosten vrij snel oplopen zodra je de gratis versie ontgroeit. Bijvoorbeeld zodar je meer dan 1000 contacten in het CRM hebt. Of toch de automatiseringsfunctis uit de betaalde pakketten wilt hebben.

Gebruiksvriendelijkheid

Door de vele mogelijkheden zul je even tijd moeten nemen om Hubspot te leren kennen. Hoewel de software gebruiksvriendelijk en intuïtief is, kan het wat overweldigend zijn door alle mogelijkheden. Maar gelukkig biedt Hubspot veel documentatie waarin je uitleg vindt over de mogelijkheden en kun je daardoor goed je weg vinden. 

Hubspot als CRM systeem

Met Hubspot heb je inzicht in je gehele sales pipeline, van eerste contact tot verstuurde factuur. De hele tijdlijn heb je inzichtelijk waarbij je taken en openstaande punten makkelijk kunt toevoegen. Wat fijn is, is dat je precies in de gaten kunt houden in hoeverre een lead betrokken is bij je bedrijf. Heb je bijvoorbeeld een mail gestuurd? Dan kun je precies zien of ze deze hebben gelezen en daar ook weer actiepunten aan hangen. 

Aangezien een lead begint bij goede marketing, zijn er binnen het CRM systeem ook veel mogelijkheden om advertenties te draaien en landingspagina’s te bouwen (met daarbij ook nog eens een handige chat functie). Hubspot is er echt op gericht om bezoekers om te zetten in leads en ondertussen kun je het hele proces van zo’n lead managen en opvolgen. 

In Hubspot kunnen onbeperkt aantal gebruikers toegevoegd worden. Heb je een groot team? Dan helpt Hubspot om je tijd zo efficiënt mogelijk in te delen. Hierbij zijn veel integraties met andere platforms mogelijk zoals Google Suite, Outlook maar ook andere marketing software. 

Pluspunten Hubspot

 • Alles in één tool
 • Marketing en sales zijn nauw met elkaar verbonden 
 • Vele integratiemogelijkheden
 • Veel mogelijkheden tot automatiseren waardoor je tijd bespaart
 • Zeer uitgebreide gratis versie
 • Mogelijkheden om te kiezen voor losse modules, maar ook om modules te bundelen en koppelen

Minpunten Hubspot

 • De prijs kan in eerste instantie afschrikken
 • Langere tijd nodig om de software goed te leren kennen
 • Geen customer service bij gratis versie.

Bekijk volledige review

Proefperiode

Bij de gratis versie zit geen proefperiode. Je kunt een account aanmaken en gelijk van start gaan. Op die manier kom je er het snelst achter of Hubspot bij je past. Voor de betaalde pakketten kun je een demo aanvragen. Op die manier kun je al je vragen stellen en kijken wat de mogelijkheden zijn en of dit aansluit bij je wensen.

Prijs Hubspot

Voor de prijzen maakt Hubspot onderscheid in ‘businesses & enterprises’ en ‘individuals & small teams’. 

Individuals & small teams:

 • Free tools: gratis module
 • Starter: vanaf € 20 per maand 
 • Professional: vanaf € 792 per maand 

Businesses & enterprises:

 • Professional: vanaf € 792 per maand 
 • Enterprise: vanaf € 3.300 per maand

Op de website van Hubspot staat heel uitgebreid de mogelijkheden per prijspakket. Hier kun je ook de verschillende pakketten met elkaar vergelijken om tot een goede keuze te komen. 

Eindconclusie Hubspot

De prijzen kunnen hard oplopen, maar je krijgt er echt ontzettend veel mogelijkheden voor terug waardoor dit geld zich zeker terugbetaald. Ik adviseer je wel om goed te kijken naar de mogelijkheden bij de gratis versie en bij de betaalde versies. Gebruik je namelijk de gratis versie, maar groeit je bedrijf en loop je tegen de beperkingen aan, dan zul je moeten overstappen naar een betaald pakket. Houd dan wel rekening met de kosten, want die kunnen dus best oplopen. 

Wat mij opviel is dat je bij Hubspot echt wordt ontzorgd en dat begint al bij het gratis pakket. Ben je op zoek naar een compleet CRM systeem, dan is Hubspot een echte aanrader. Het leren van Hubspot kostte mij iets meer tijd, maar het is vrij intuïtief waardoor je er makkelijk doorheen komt. 

 

#3 - Pipedrive - Beste CRM voor sales automation

Pipedrive is ontworpen vanuit het perspectief van verkopers. Gebruiksgemak en volledige controle op je sales pipeline staan voorop in deze CRM tool. Daarnaast gebruikt het slimme AI functies om je verkoopadministratie te minimaliseren en herhalende taken zoveel mogelijk te automatiseren. De ‘Sales Assistant’ functie geeft je zelfs automatiserings suggesties op basis van je gebruik. Dankzij de combinatie van automation en gebruiksgemak vind ik dat Pipedrive er met kop en schouders bovenuit steekt als Sales CRM ten opzichte van andere (all-in-one) CRM systemen.

Ga naar Pipedrive

Pipedrive - Bekijk Reviews, Aanbod & Prijzen bij Appwiki!

 

Sales rapportages en dashboards

Met Pipedrive krijg je volledige controle op je salesproces, van outreach tot upsell van huidige klanten. Het heeft handige custom rapportages die alle inzichten geven over activiteiten (demo’s, gesprekken, e-mails) en resultaten (omzet, prognoses en deals). Zo heb je optimaal zicht op:

 • de duur van de verkoopcyclus
 • de ratio’s tussen de verschillende stadia in het verkoopproces
 • waar bottlenecks zitten en waarom

Met dashboards hou je eenvoudig dagelijks zicht op je KPI's en voortgang. Ik kon deze dashboards overigens ook volledig afstemmen op mijn wensen en vervolgens delen met stakeholders.

Leads als fundament

Alle contact en die je invoert, worden gezien als lead met een mogelijke verkoopkans. De status per klant wordt duidelijk weergegeven en het is makkelijk om je salesfunnel aan te passen aan verschillende branches en bedrijven. Daarnaast is het bij een deal gemakkelijk om activiteiten te plannen zoals bellen of mailen. Ook is het mogelijk om deze activiteiten te synchroniseren met je eigen agenda. Super handig.

Pluspunten Pipedrive

 • Gebruiksgemak: de tool werkt heel eenvoudig en is intuïtief
 • Duidelijke visuele sales pipelines
 • Sterk gericht op dealmaking en sales automation 
 • Goede prijs/kwaliteitverhouding
 • Geautomatiseerde workflows (zoals het versturen van e-mail en maken van follow-up acties)
 • Groot aantal koppelingen beschikbaar met andere softwarepakketten

Minpunten Pipedrive

 • Beperkt in marketingfuncties, wel kun je Pipedrive goed integreren met marketing tools (zoals Hubspot of Zapier)
 • Sommige integraties met andere populaire tools (Activecampaign en Mailchimp) zijn niet volledig automatisch gesynchroniseerd

Bekijk volledige review

Proefperiode

Je kunt Pipedrive 14 dagen gratis proberen.

Prijzen Pipedrive

Pipedrive heeft verschillende pakketten. Deze zijn gebaseerd op het aantal gebruikers en de functionaliteiten. Het is mogelijk om gebruik te maken van gratis en betaalde apps vanuit de marketplace om extra functionaliteiten toe te voegen.

Bij Pipedrive heb je de mogelijkheid om maandelijks of jaarlijks te betalen. Bij een jaarlijkse betaling krijg je korting. Je kunt Pipedrive gebruiken vanaf € 14,90 per maand.

Eindconclusie Pipedrive

Wanneer je op zoek bent naar een eenvoudig te implementeren en te gebruiken Sales CRM, dan kan ik Pipedrive absoluut aanraden. Pipedrive richt zich echt op alles rondom sales en deals en is de specialist op sales gebied. Wil je marketing en sales integreren in één tool dan zijn er betere opties.

De grote kracht is het gebruiksgemak, de sales automation features en rapportages en dashboards voor inzicht in de voortgang en resultaten. Daarmee is Pipedrive ideaal voor kleine of middelgrote bedrijven met een salesteam.

#4 - Monday - Beste CRM voor Sales en klantprojecten

Monday is perfect voor Sales en relatiebeheer en het managen van je klant projecten.En als je wil kun je het zelfs gebruiken als urenregistratie app. Deze CRM en projectmanagement tool is gemaakt voor een goede samenwerking binnen teams. En persoonlijk word ik ook nog eens blij van de kleurrijke en moderne uitstraling. Monday is een prettig CRM om mee te werken. 

monday.com - Bekijk Reviews, Aanbod & Prijzen bij Appwiki!

Van marketing tot HR teams, ik denk dat werkelijk iedereen met Monday overweg kan door de enorme flexibiliteit. Het kan hetzelfde als Excel maar dan volledig geautomatiseerd en op één centrale plek. Dankzij de vele kolommen, waar je belangrijke informatie in kwijt kunt (tags, deadlines en prioriteiten), is het ook een visueel programma met als doel het overzicht te bewaren. Taken en projecten kun je makkelijk beheren, terwijl je eenvoudig communiceert en documenten deelt met collega's. Ik kon erg makkelijk mijn taken terugvinden en alle communicatie die heeft plaatsgevonden rondom een bepaalde taak. Ideaal. 

Starten met Monday vond ik erg soepel verlopen, ook zonder ervaring met CRM software kun je hier prima mee uit de voeten. Het is flexibel in te richten naar je eigen wensen en erg gebruiksvriendelijk. Met name de bibliotheek aan standaard templates voor allerlei teams en doelen brengen je snel op gang. Je kiest een template en vervolgens pas je deze eenvoudig aan naar jouw wensen en smaak.

Mogelijkheden Monday.com CRM

Monday.com biedt CRM software, met sterke focus op het managen van werk. Je kunt eenvoudig via één platform alle gegevens beheren: sales pipelines, onboarding van klanten, projecten van klanten, marketing, klantgegevens en nog veel meer.

De CRM dashboards zijn eenvoudig in gebruik en Monday biedt daarnaast meerdere handige automations. Je kunt namelijk gemakkelijk acties instellen zodat je echt niets meer vergeet (handig als je niet zo gestructureerd bent). Ook is Monday met verschillende andere tools te integreren zoals Slack, Excel, Dropbox, Google Calendar, Google Drive, Outlook, Zapier en Microsoft Teams. Ik heb de koppelingen niet allemaal getest, maar de koppelingen die ik wel heb getest werkten perfect. 

Het CRM systeem van Monday is volledig aanpasbaar zodat je het geheel naar eigen wens kunt aanpassen. Maar mocht je nog niet veel ervaring hebben met CRM dan kun je ook makkelijk terugvallen op de bestaande sjablonen voor het creëren van overzichten en workflows.

Pluspunten Monday.com

 • Je kunt uren koppelen aan taken
 • Geschikt voor zowel kleine als grote ondernemingen
 • Mogelijkheid om andere systemen te koppelen
 • Overzichtelijke interface
 • Veel integraties mogelijk
 • E-mail integratie
 • Super flexibel: volledig aanpasbaar

Minpunten Monday.com

 • Het is geen app voor urenregistratie
 • Monday is niet altijd even snel
 • De prijs loopt fors op wanneer je veel gebruikers toevoegt, omdat je per licentie betaald

Bekijk volledige review

Proefperiode Monday.com

Bij Monday kun je gebruik maken van een gratis abonnement. Deze gaat automatisch in zodra je je aanmeldt voor Monday. Binnen dit gratis abonnement kun je alle basisfuncties gebruiken (dit geldt echter tot twee gebruikers). Wanneer je gebruik wilt maken van meer functies, kun je een gratis proefperiode ontgrendelen van 14 dagen.

Prijs Monday.com

Je betaalt voor Monday € 8,- per licentie voor basic, € 10,- per licentie voor standaard en € 16,- voor Pro. De prijzen zijn per maand.

Eindconclusie Monday.com

Monday blinkt uit in eenvoud en flexibiliteit. Ik kon heel intuitief de software doorlopen, je kiest zelf hoe je overzichten en dashboards wilt hebben en wat erin komt te staan. Alles is makkelijk te configureren en nieuwe medewerkers kunnen er snel mee aan de slag dankzij standaard sjablonen en templates. Monday is geschikt voor zowel kleine als grote ondernemingen. Kortom, Monday is de beste software voor relatiebeheer en work management.

#5 - Simplicate - Beste CRM voor zakelijke dienstverleners

Simplicate is een echt all-in-one CRM systeem vanuit Nederlandse bodem. En ik vind de naam erg goed bij het product, het versimpelen van je klantprocessen: 

 • Sales
 • Relatiemanagement
 • Projectmanagement
 • Planning
 • Facturatie
 • Urenregistratie
 • En zelfs HRM

Allemaal in één tool die er ook nog eens prachtig uitziet.

Ga naar Simplicate

Mijn ervaring is dat Simplicate redelijk makkelijk te gebruiken is en bij het inrichten van het CRM kreeg ik uitstekende ondersteuning. Om een overzichtelijke pipeline te maken, heb je ongeveer een uur nodig. Ik moest wel even een beetje wennen aan het pakket. Vooral bij het inrichten van alle projecten, maar eenmaal onder de knie werkt het perfect. Ook de meer technische instellingen, zoals een gepersonaliseerde factuursjabloon, is redelijk eenvoudig te realiseren dankzij de makkelijk online aanpasbare templates. 

Simplicate heeft een kleurrijke en overzichtelijke interface. Dankzij de intuïtieve knoppen en overzichtelijke mogelijkheden wijzen de stappen in de tool zich als vanzelf. 

CRM en projectsoftware

Simplicate heeft uitgebreide functionaliteiten voor CRM, sales, en projectmanagement voor MKB bedrijven die op uurbasis werken. Voor deze bedrijven is Simplicate een echt allround CRM en projectmanagement tool. Ook zijn er koppelingsmogelijkheden met boekhoudpakketten als Exact en Twinfield, waardoor je een compleet ERP systeem krijgt. 

Simplicate is allround CRM en projectsoftware voor MKB’ers. Je kunt gemakkelijk een efficiënte workflow van lead naar project realiseren en dankzij de moderne rapportages behoud je gemakkelijk het overzicht. Wanneer je alle modules aanschaft, zit er wel een prijskaartje aan, maar het betaalt zich zeker terug.

Pluspunten Simplicate

 • Erg gebruiksvriendelijk: gemakkelijk zelf starten 
 • Inzichtelijke workflow van deal naar project en van offerte naar factuur
 • Moderne rapportagemogelijkheden 
 • Periodiek factureren inbegrepen
 • Koppeling mogelijk met boekhoudpakketten voor het MKB (zoals Exact en Twinfield)
 • Online accepteren van offertes is mogelijk
 • Uitgebreide mogelijkheden voor urenregistratie, zoals een mobiele app, time tracker via Chrome plugin, agenda integratie en registratie in de urenmodule in de tool zelf
 • HR module voor registreren van verlof en verzuim (inbegrepen in basispakket)

Minpunten Simplicate

 • Voor kleine MKB bedrijven zijn er een beperkt aantal standaard koppelingen beschikbaar met boekhoudprogramma’s 
 • Het abonnement is af te sluiten voor minimaal 5 gebruikers
 • iDEAL koppeling is nog niet beschikbaar (maar wordt binnenkort gerealiseerd)
 • Minder geschikt als je niet op uurbasis werkt (zoals handelsbedrijven)
 • Voor kleine bedrijven die minder functies nodig hebben, kan de tool wat duur zijn

Bekijk volledige review

Proefperiode

Simplicate biedt een gratis proefperiode van 14 dagen aan.

Prijspakket Simplicate

Simplicate biedt drie verschillende pakketten, de prijs wordt bepaald op het aantal functionaliteiten en het aantal gebruikers. Je kunt Simplicate gebruiken vanaf € 140 (Get started pakket bij 5 gebruikers)

Ook heb je de optie om maandelijks of jaarlijks te betalen. Bij de jaarlijkse betaling ontvang je een korting van 15%.

Eindconclusie Simplicate

Simplicate is de beste CRM en projectsoftware voor MKB die alle belangrijke processen op één moderne plek brengt. Simplicate is erg intuïtief waardoor je er snel mee aan de slag kunt, zonder externe hulp. Het is ideaal wanneer je een gebruiksvriendelijke tool zoekt en op basis van uren of projecten werkt. 

#6 - Teamleader - Beste All-in-one CRM voor klein MKB

Inmiddels is Teamleader een moderne work management tool voor het klanten beheren, offertes maken, projecten beheren, uren registreren en facturen maken. Maar van oorsprong  is Teamleader een all-in-one CRM systeem. In vind Teamleader perfect voor het beheren van je klantgegevens en het opbouwen van klantrelaties. Alles staat gemakkelijk op één centrale plek, waardoor belangrijke informatie niet verspreid is over verschillende bestanden en spreadsheets. Hierdoor heb je perfect overzicht op je klantenbestand, sales, projecten en facturen. 

Ga naar Teamleader

Processen versnellen en professionaliseren 

Teamleader is een erg overzichtelijke tool met een moderne vormgeving en informeel taalgebruik. Ik voelde me snel thuis in de tool en verwacht dat je binnen een dag up and running kunt zijn. Teamleader heeft veel integratiemogelijkheden, een mobiele app en een goede samenwerking tussen de functionaliteiten. De rapportages zijn erg overzichtelijk en zeer uitgebreid. 

Klantenbestand en sales

Klantgegevens opvragen en bewaren gaat erg simpel. Door het KvK-nummer van een bedrijf in te voeren, ontvang je alle bijbehorende gegevens. Vervolgens kun je ook je agenda beheren met Teamleader en klanten koppelen aan afspraken. Ook je collega’s zien direct wanneer je beschikbaar bent door het delen van agenda’s. 

Offertes kun je aanpassen aan je eigen huisstijl en rechtstreeks delen met je klanten. Deze kunnen vervolgens online de offerte goedkeuren, waarna je met één klik op de knop de offerte kunt omzetten naar een factuur.  

De basisinrichting gaat snel in Teamleader. Wel kan het zijn dat je bij een aantal modules eerst vertrouwd moet raken met de tool (tenminste, dat had ik wel). Bijvoorbeeld het customizen van een factuursjabloon is vrij technisch. Ook kan het even duren voordat je een master project planning onder de knie hebt vanwege de vele mogelijkheden. Mijn advies, neem hier wel even de tijd voor. 

Complete ERP

Het is met Teamleader mogelijk om een complete ERP samen te stellen. Er zijn verschillende modules voor urenregistratie, relatiebeheer, projectmanagement, marketing, ticketing en taakbeheer. Deze zijn te koppelen andere tools als bijvoorbeeld Exact, Twinfield en Mailchimp. 

Pluspunten Teamleader

 • Efficiënte en complete CRM en workflow management tool
 • Gemakkelijk bestaande relaties laden
 • Online goedkeuren van offertes mogelijk
 • Periodiek factureren mogelijk
 • Veel integratiemogelijkheden met andere tools (mailchimp, Web2Leads, diverse social media en boekhoudpakketten als Exact en Twinfield)
 • Urenregistratie met behulp van timer mogelijk in de mobiele app 
 • CRM vult zich automatisch dankzij de agenda- en email integratie 
 • Mogelijkheid om productaanbod te beheren

Minpunten Teamleader

 • Voor geavanceerde CRM en project management functies zijn er betere oplossingen
 • Minimaal 50 euro per maand, kan voor kleine ondernemers aan de prijs zijn

Bekijk volledige review

 

Proefperiode Teamleader

Je kunt Teamleader twee gratis proberen. Na het aanmelden voor de proefperiode kun je direct aan de slag. 

Prijzen Teamleader

Teamleader biedt drie verschillende pakketten aan. Je kunt Teamleader gebruiken vanaf € 50 per maand. Afhankelijk van het pakket, de gebruikers en functionaliteiten loopt de prijs op. Voor € 50 heb je het GO pakket, wat vrij basic is. Als je echt serieus met CRM aan de slag wilt, denk ik dat je meer hebt aan het MOVE pakket voor € 66 per maand (2 gebruikers inbegrepen). Teamleader biedt de mogelijkheid tot een betaling per kwartaal of per jaar, waarbij je bij een jaarlijkse betaling korting ontvangt. 

Eindconclusie Teamleader

De software van Teamleader werkt snel en prettig. Het is een moderne tool welke je relatie- en projectbeheer makkelijk kan versnellen en professionaliseren. De tool is erg gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. 

Dankzij de functionaliteiten en software integratiemogelijkheden met andere software maken het een compleet ERP. Ook wanneer je weinig of geen ervaring hebt met CRM software. Wanneer je gebruik maakt van meerdere modules, kan de prijs oplopen, maar laat je daardoor niet afschrikken. Teamleader verdient zich namelijk snel terug. Het CRM pakket van Teamleader kan ik absoluut adviseren voor de kleine MKB’er. 

#7 - Zendesk - Beste CRM voor Customer Support

Zendesk is de perfecte tool voor het verbeteren van je klantrelaties. Het geeft jouw de mogelijkheid om persoonlijk en snel te communiceren naar jouw klanten via allerlei kanalen. Bijvoorbeeld via e-mail, social media, community, helpdesk of telefoon. Wil je serieus aan de slag met je klantrelaties en customer support? Dan raad ik je Zendesk aan! 

Ga naar Zendesk

Alle communicatie op één plek

Zendesk verzamelt alle vragen en communicatie op één centrale plek, vanuit ieder kanaal (e-mail, SMS, chat, spraak, maar ook Facebook, Whatsapp en Apple Business chat bijvoorbeeld). Alle medewerkers binnen het team hebben toegang tot deze informatie en interacties.

Bovendien kun je zien welke pagina’s en artikelen je klanten hebben bekeken wanneer ze contact opnemen via een kanaal.  En dat vind ik een groot pluspunt. Je weet dus precies wat er speelt bij je klanten en in welke informatie ze geïnteresseerd zijn. Hierdoor heb je de mogelijkheid om klanten een snelle en persoonlijke ervaring te bieden. Dit helpt je om interacties met klanten om te zetten naar tevreden klanten en duurzame relaties.

Ook de interne samenwerking wordt zeer eenvoudig gemaakt. Dankzij integraties met bijvoorbeeld Google Calendar of Slack, kun je eenvoudig actiepunten inplannen en snel schakelen met collega’s.

Ticketsysteem

Wanneer een klant via een kanaal een vraag stelt, dan wordt hier een ticket aan gekoppeld. Je kunt tickets toewijzen aan verschillende personen en makkelijk het verloop van een gesprek of proces volgen. Deze kun je overigens ook nog groeperen op bijvoorbeeld merk of taal. Ook is het mogelijk om te zien welke tickets er nog openstaan en kun je binnen een ticket vragen stellen aan zowel mensen binnen als buiten je team. Heel handig. 

Pluspunten Zendesk

 • Gemakkelijk in gebruik
 • Snelle communicatie met je klanten via ieder kanaal
 • Bevorderd goede samenwerking van het helpdesk of salesteam
 • Veel mogelijkheden qua apps en integraties
 • Uitgebreide rapportages
 • Customizable interface

Minpunten Zendesk

 • Zendesk heeft geen gratis versie, maar biedt wel een gratis trial aan.
 • De prijs kan snel oplopen naarmate je kiest voor meer advanced functionaliteiten
 • Geen geïntegreerde marketing automation tool

Bekijk volledige review

 

Proefperiode

Op de website van Zendesk kun je je aanmelden voor een gratis trial. Startups krijgen Zendesk zes maanden gratis.

Prijzen Zendesk

Zendesk biedt verschillende pakketten aan, waarbij de prijs is gebaseerd op het aantal functionaliteiten. Je betaalt per licentie. Zendesk is te gebruiken vanaf € 19 per maand.

Eindconclusie Zendesk

Zendesk is een geweldige oplossing voor het verbeteren van je klantenservice en het creëren van duidelijke sales pipelines. Het biedt een snelle manier om in contact te blijven met je klanten via allerlei kanalen. Je hebt bovendien de mogelijkheid om functionaliteiten uit te breiden naarmate je bedrijf groeit.

Overall vind ik Zendesk een zeer goed CRM systeem voor customer support, sales en het in contact blijven met klanten. Een optimale relatiebeheer- en klanttevredenheid tool voor het MKB!

#8 - Freshsales - CRM met beste prijs/kwaliteitverhouding

Freshsales is een volwaardig CRM systeem en staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid. Het is een compleet en overzichtelijk programma en biedt vele functies voor een relatief lage prijs. 

Ga naar Freshsales

Appwiki Freshsales - Bekijk functies en vergelijk met andere CRM software

Freshworks CRM helpt je een 360 graden klantbeeld te krijgen, door alle contactmomenten met een klant te bundelen in een overzicht. Dit doet het door een telefoonlogboek, e-mail integraties, rapportage van webformulieren, documentbeheer, social media integraties en ingebouwde verkoopcampagnes.

Features en uitbreidingen

Freshsales is gericht op het verzamelen van leads, het opvolgen van leads, het sluiten van deals en relatiemanagement. Freshsales geeft een goed klantbeeld doordat alle contactmomenten in een overzicht geregistreerd wordt. Ook kun je gemakkelijk bijhouden waar klanten zich in de pijplijn bevinden. Je kunt vanuit het systeem gericht mails sturen naar klanten en potentiële klanten. Daarbij kun je inzien welke klanten je mails hebben geopend en wie niet. 

Freshsales kan geintegreerd worden met verschillende andere software programma’s (Hubspot, Mailchimp, Trello, Google apps), maar ook met andere mogelijke modules binnen Freshworks, het overkoepelende software pakket. Je kunt uitbreiden met Marketing Automation en Helpdesk oplossingen. Zo creëer je echt een CRM pakket wat bij jouw situatie past. 

Gebruiksvriendelijkheid 

De interface van Freshsales is kleurrijk en modern, maar ook gebruiksvriendelijk en intuïtief. Ik vind het een overzichtelijk programma met vele handleidingen die helpen bij het opzetten en inrichten. Heb je Freshsales eigen gemaakt, dan ervaar je het gemak en de voordelen ervan. Het dashboard van Freshsales is erg duidelijk en laat in een oogopslag zien wat er speelt binnen je bedrijf. Bovendien kun je gemakkelijk verkoop- en omzetrapporten inzien. 

Pluspunten Freshsales

 • Ideaal voor het verzamelen en organiseren van gedetailleerde informatie over klanten en potentiële klanten. 
 • Goede integratie met andere software
 • Mogelijkheid om e-mails in bulk te versturen
 • Platform, velden en workflows zijn volledig aan te passen
 • Goede gebruikersinterface
 • Integratie van interne chat
 • Mogelijkheid om marketingactiviteiten te automatiseren
 • Veilige omgeving volgens AVG normen

Minpunten Freshsales

 • Facturering wordt beheerd per gebruiker. Bij grotere teams kan de prijs hierdoor oplopen, omdat alle medewerkers een licentie moeten hebben. 
 • Er is geen hulpprogramma beschikbaar die je bij het starten door het programma heen begeleid. Daardoor kan het even duren voordat je Freshsales onder de knie hebt. 
 • Urenregistratie en facturatie features zijn niet inbegrepen

Bekijk volledige review

 

Proefperiode Freshsales

De betaalde pakketten van Freshsales kun je 21 dagen gratis proberen. 

Prijzen Freshsales

Freshsales heeft vier verschillende pakketten, waarbij er ook een gratis pakket is. Wil je de functionaliteiten uitbreiden en gebruik maken van meerdere mogelijkheden, dan kies je voor een van de betaalde pakketten. De prijs hierbij wordt opgebouwd aan de hand van het aantal functionaliteiten en gebruikers. De betaalde pakketten beginnen bij € 15 per maand, per gebruiker. 

Eindconclusie Freshsales

Freshsales is erg betaalbaar en perfect voor een groeiend verkoopteam. De prijs/kwaliteitverhouding is zeer goed. Je kunt gemakkelijk upgraden naar een pakket met meer functionaliteiten naarmate je bedrijf groeit. De tool heeft een heel overzichtelijke lead-dashboard, is eenvoudig te gebruiken en biedt goede ingebouwde communicatiehulpmiddelen. 

Het biedt alles wat je nodig hebt om leads om te zetten in verkopen, prioriteiten te geven aan werkzaamheden en het contact houden met klanten. Freshsales is erg geschikt voor kleine ondernemingen en MKB’ers. 

#9 - Afas Software - Beste All-in-one CRM en ERP

Een van de grootste en bekendste jongens is, denk ik toch wel Afas Software. Afas is een grote speler in de software wereld en biedt een heel mooi ERP systeem. Hierin zit ook een CRM module inbegrepen. Ik vind Afas Software ontzettend uitgebreid en het  biedt veel mogelijkheden voor het optimaliseren van je klantprocessen. Je kunt eenvoudig alle informatie en contactmomenten vastleggen in één geïntegreerd systeem: klanten en potentiële klanten, leveranciersgegevens, campagnes, offertes en financiële gegevens.

Ga naar Afas Software

Data gedreven CRM software met integraties

Afas Software is erop gericht om zoveel mogelijk te automatiseren. En dat zie je ook terug in de CRM module. Het is een data gedreven CRM dat alle klantinformatie bundelt op één plek. De rapportage, analyse en forecasting mogelijkheden zijn dan ook zeer uitgebreid. Daarnaast kun je heel eenvoudig integraties maken tussen je CRM en bijvoorbeeld boekhouding en zelfs HRM.

In plaats van allerlei koppelingen tussen verschillende programma’s, zorgt Afas ervoor dat alle software in één programma wordt verwerkt. Alle afdelingen binnen een organisatie werken daardoor in hetzelfde programma. Hierdoor kun je gemakkelijk informatie delen met en binnen afdelingen, waardoor je beter en efficiënter samenwerkt. 

Schaalbare oplossing

Wat ik prettig vind aan Afas Software is dat je het kunt uitbreiden met modules die bij je wensen passen, zoals: order- en projectmanagement, urenregistratie, maar ook personeels- en salarisadministratie. Bovendien hebben ze een handige Afas Pocket App voor je CRM-gegevens, projecten, urenregistratie en verlof en verzuimregistratie.

Als startende ondernemer zul je waarschijnlijk geen gebruik van alle functies, maar wanneer je bedrijf groeit, groeit Afas met je mee. De software van Afas is geschikt voor zowel kleine als grote ondernemingen. 

Pluspunten Afas Software

 • Afas biedt naast CRM software een compleet ERP (incl. HR & payroll)
 • Verschillende cursusmogelijkheden voor het gebruik van Afas
 • Geschikt voor alle ondernemingen, van klein MKB tot grote bedrijven. Het pakket kan gemakkelijk met je meegroeien.
 • Data gedreven CRM met uitgebreide rapportage en analyse features
 • Eigen (klant) portaal kunnen bouwen
 • Handige Afas Pocket App
 • Eenvoudige integratie van CRM met boekhouding, helpdesk en HR

Minpunten Afas Software

 • Afas is aan de prijzige kant. Dit komt voornamelijk omdat het maatwerk is, hierdoor wordt er veel tijd besteed aan het inrichten en instellen van de software.
 • Minder geschikt voor zzp’ers en startende ondernemers

Bekijk volledige review

 

Online demo of afspraak op locatie

Afas Software heeft geen proefperiode. Maar wil je weten of het bij je past, dan kun je online een demo aanvragen.  

Prijzen Afas Software

De prijzen van Afas Software zijn alleen verkrijgbaar op aanvraag. Je kunt zelf kiezen uit verschillende mogelijkheden, functies en koppelingen. Er wordt per bedrijf gekeken naar de grootte van het bedrijf en de benodigde functionaliteiten. Daarna wordt de software op maat gemaakt en naar eigen wensen ingericht. Houdt er wel rekening mee dat de software van Afas wel iets prijziger is dan concurrenten. 

Eindconclusie Afas Software

Wanneer je op zoek bent naar een goede en betrouwbare speler in de CRM software markt, ben je bij Afas Software aan het juiste adres. Afas Software neemt graag onnodige handelingen, dubbel werk en onnodige fouten uit handen. Door alle bedrijfsprocessen te integreren in één compleet systeem kun je efficiënt werken en kun jij je vooral richten op je kerntaken. Je zult even tijd moeten investeren en je weg moeten vinden in het starten met Afas Software, maar ik weet zeker dat je dat de moeite waard vindt.  

#10 - Exact - Beste CRM voor complete administratie

Exact biedt bedrijfssoftware voor MKB’ers en is inmiddels één van de grootste spelers. Het biedt software op het gebied van boekhouden, facturatie, project management, voorraadbeheer, HR & Payroll en CRM. In veel van de Exact pakketten zit standaard CRM geïmplementeerd. Binnen het CRM systeem staat alle informatie van je klanten op één plek (vanaf de eerste offerte tot aan de laatste betaling). 

Ga naar Exact

Appwiki Exact online - CRM software

Exact groeit met je bedrijf mee

De ingebouwde CRM bevat uitgebreide functies voor relatiebeheer (inclusief social media- en Mailchimp koppelingen). De tool is erop gebouwd om met je bedrijf mee te groeien. Je kunt uitbreiden met verschillende modules als uren-, facturatie-, webshop- en projectmodules. Dit zijn zeer volledige modules die volledig met elkaar integreren, wat een efficiënte en gepersonaliseerde workflow creëert. Ook biedt Exact vele rapportage mogelijkheden op zowel detailniveau als bedrijfsniveau. 

Vooral voor grotere bedrijven betaalt Exact zichzelf terug. Zeker als je een handelsbedrijf hebt, is dit een goede tool om je complete administratie te beheren. Voor een kleine ondernemer met een klein klantenbestand is Exact waarschijnlijk te duur. Ook het inrichten van Exact vergt veel tijd.

Pluspunten Exact

 • Efficiente administratie dankzij veel geavanceerde functies en extra’s. Van offerte tot facturatie tot uitgebreide rapportages 
 • Met één druk op de knop heb je belangrijke informatie beschikbaar 
 • Veel aandacht voor veiligheid van het systeem
 • Eenvoudig samenwerken met je financials
 • Uit te breiden naar een compleet ERP-systeem
 • Uitgebreide mogelijkheden voor vele branches zoals productie, e-commerce en handelsbedrijven

Minpunten Exact

 • CRM zit geïntegreerd in andere pakketten en is niet los af te nemen
 • Starten met het programma kost tijd. Je moet het programma echt leren kennen om er optimaal van te kunnen profiteren
 • Minder geschikt voor kleine ondernemers met een eenvoudige verkoopadministratie

Bekijk volledige review

Proefperiode Exact

Exact biedt de mogelijkheden om de software 30 dagen vrijblijvend te gebruiken. Bij niet verlengen wordt het proefaccount na de proefperiode automatisch verwijderd. 

Prijspakketten Exact

Exact biedt verschillende pakketten aan met verschillende mogelijkheden en functionaliteiten. Afhankelijk van de door jou benodigde functionaliteiten, kies je een pakket. Hierbij geldt dat het aantal functionaliteiten en het aantal gebruikers bepalend is voor de prijs. Je kunt Exact gebruiken vanaf € 42 per maand. 

Eindconclusie Exact

Exact is een van de betere softwarepakketten in Nederland. Het is mogelijk om bijna alles binnen Exact te integreren. Het is makkelijk te gebruiken en wil je uitbreiden in functionaliteiten? Dan kan dat met extra modules. Je kunt het dus aanpassen aan je eigen situatie. Om van Exact CRM gebruik te maken zul je echter wel een Exact Online boekhoud abonnement moeten afsluiten. Het CRM systeem is namelijk niet los te gebruiken, maar is onderdeel van een completer pakket. Maar dan heb je wel een pakket waar je zowel je boekhouding, workflows en CRM in kwijt kunt. 

Top CRM software

Veelgestelde vragen over CRM software

Wat is een CRM systeem?

Een CRM systeem verzamelt gegevens van je klanten op één centrale locatie. Hierdoor is het bijhouden van het klantenbestand en het delen van gegevens met collega’s erg gemakkelijk. Daarnaast kun je met een CRM systeem processen automatiseren (nieuwsbrieven, offertes, facturatie), waardoor je tijd wint. Met een CRM systeem is het voor bedrijven makkelijker om sterke klantrelaties op te bouwen en meer tevreden klanten te krijgen.

Wat zijn de voordelen van CRM?

1. Je leert jouw klanten beter kennen

Alle klantegegevens staan centraal opgeslagen. Naast naam, mail, telefoon, bedrijf, site etc. heb je ook de mogelijkheid om gemaakte afspraken, offertes, lopende zaken en bijvoorbeeld contracten op te slaan. Hierdoor weet je precies wat er speelt bij je klanten en leer je ze beter kennen. Een stukje relatiebeheer dus! 

2. Betere targeting

Omdat je jouw klanten goed kent, weet je ook precies welke campagnes en nieuwsbrieven werken voor jouw klanten. Je kunt beter segmenteren waardoor je gerichter kunt targeten.

3. Behouden van klanten

Met een CRM systeem heb je snel inzichtelijk welke afspraken je hebt gemaakt. Hiermee wordt het dus makkelijker om je aan je afspraken te houden en terugkoppelingen te geven naar je klanten. Daarnaast heb je met een CRM systeem ook snel inzichtelijk met wie je al een tijd geen contact hebt gehad en met wie je dus contact moet opnemen. Dit draagt bij aan de tevredenheid van je klanten.

4. Efficiënte communicatie 

Een CRM systeem kan jou helpen tijd te besparen en je klanten te voorzien van snelle reacties. Dit kan bijvoorbeeld door middel van standaard berichten en mails, documenten, uitnodigingen, nieuwsbrieven etc. In je CRM systeem heb je de mogelijkheid om deze informatie te personaliseren en binnen 1 muisklik te versturen.

5. Privacy 

CRM systemen houden rekening met de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Een CRM automatiseert de informatie rondom het opslaan en verwerken van gegevens en past gemakkelijk voorkeuren van de klant aan. Dit scheelt ontzettend veel tijd en onaangename juridische gevolgen wanneer dit niet goed gebeurd.

Appwik expert

Ben er al uit welk CRM systeem je moet kiezen? Om je verder te helpen kun je hier ook alle CRM systemen vergelijken. Met onze vergelijkingstool vergelijk je CRM software op prijs, features en reviews!

Vergelijk CRM software

Het beste CRM pakket voor jouw onderneming?

Om het beste CRM pakket voor jouw onderneming te kunnen kiezen is het volgende essentieel:

 • duidelijke CRM doelstellingen formuleren (SMART)
 • ruimte en draagvlak voor het nastreven van deze doelstellingen binnen jouw werkwijze
 • een praktisch plan voor de uitvoering van jouw CRM strategie

Alleen zo kun je CRM systeem vergelijken en bepalen welk type CRM systeem jou helpt om je doelstellingen te behalen en je vervolgens het systeem succesvol implementeert.

Waarom een online CRM?

Dankzij de online CRM systemen is het mogelijk om via het internet alle relaties te beheren. Grote stapels dossiers met klanten zijn met deze oplossing niet meer nodig. Ook raak je als ondernemer of administratief medewerker niet meer zo snel het overzicht kwijt. Bijkomend voordeel is ook dat het makkelijk is om je relateis op te zoeken, wat resulteert in betere service. Met CRM online software stimuleer je het verkoopproces, doordat je je klant beter kent. Het is mogelijk met een paar klikken alle informatie over de klant op te halen, waarop je vervolgens kan inspelen. Het is zefls mogelijk marketingcampagnes uit te voeren aan de hand van alle informatie die in je online CRM systeem staat. 

Je kunt daarnaast ook een ERP systeem gebruiken om alle processen binnen de organisatie te stroomlijnen en samen te laten werken. Doel van ERP systeem is tijd- en kostenbesparing. In een ERP systeem wordt informatie van verschillende afdelingen verzameld, zodat alle relevante informatie gecentraliseerd en snel toegankelijk wordt. 

Kortom, waarom een online CRM?

 • Goede interne communicatie
 • Verbeterde marketing campagnes
 • Goede customer service 

Wat zijn de voordelen van een CRM online gebruiken?

Een CRM online gebruiken heeft voordelen: 

 • Altijd bereikbaar: Een belangrijk voordeel van je CRM online beheren is dat je snel en overal alles kan inzien. Zefls als je onderweg bent naar een klant als je je op het laatste moment nog informeren over de betreffende relatie. 
 • Agenda integreren: Online CRM systemen bieden vaak ook de mogelijkheid om agenda's te integreren. Afspraken plannen wordt daarmee direct een stuk gemakkelijker en overzichtelijker. 
 • Versturen van mails: Sommige software pakketten bieden tevens de mogelijkheid om emails te versturen. Al je correspondentie kan je op deze manier laten verlopen via je eigen CRM pakket. 

Hoe kies je het juiste online CRM systeem dat bij jouw bedrijf past?

Moeite met kiezen tussen alle CRM systemen? Gebruik dan onze gratis CRM tool checklist. Deze checklist helpt je in 8 vragen de juiste wensenlijst samen te stellen. Met deze wensenlijst kies je eenvoudig de beste online CRM tool die bij jouw bedrijf past. Download de gratis CRM tool checklist hieronder.

Download gratis CRM checklist

Vergelijk online CRM software op prijs, functies en reviews

Bij Appwiki vergelijk je makkelijk en snel een groot aanbod aan online CRM software. Het vergelijken van onze software vindt plaats op basis van objectieve en onafhankelijke reviews van onze bezoekers. Met onze tool kies je eenvoudig alle functionaliteiten die jij nodig hebt. Vervolgens wordt de meest geschikte software hierbij gezocht. Deze software wordt aan jou voorgesteld in een overzicht. De prijs van de software is geheel helder, zodat jij ook weet waar je aan toe bent. Dankzij onze handige vergelijker weet je zeker dat je altijd voor het juiste CRM online systeem kiest.

Probeer online CRM software gratis uit

De pakketten die wij aanbieden beschikken veelal over een proefperiode. Tijdens deze periode ben jij in staat om de CRM software gratis uit te proberen en te kijken of dit inderdaad aansluit bij jouw wensen en je onderneming. Het uitproberen van de software is geheel gratis en je bent vrij om toch voor een ander pakket te kiezen. Het uitproberen geeft je meer zekerheid en je kan gemakkelijk iets testen zonder dat je er al voor een lange periode aan vast zit. Dit zal resulteren in meer zekerheid en minder onnodige kosten voor jou.

Relevante artikelen

rawpixel-423658-unsplash.jpg
29 april 2024

CRM: van definitie tot implementatie

Crm

Wat is een CRM en wat zijn de voordelen? Hoe werkt de implementatie als ik met een CRM ga werken? Je leest er hier alles over.

Lees meer 
28 april 2024

Wat zijn de beste CRM apps?

Crm
27 februari 2024

Zo ondersteund een CRM jouw marketingcampagnes

Marketing automationCrm
18 december 2019

Hoe doe je efficienter en effectiever acquisitie met een CRM?

tijd besparenWorkflowmanagementCrm
30 mei 2017

Verschil tussen ERP en CRM

ErpCrm
Products