Top 10 met beste CRM systemen

Eenvoudig de beste CRM software kiezen?

Dit is de top 10 beste CRM software. Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt. Zo maak je eenvoudig een voorselectie. Vergelijk dan de 3 beste CRM programma's met elkaar. Probeer ze gratis en vrijblijvend.

Houd gewerkte uren bij
Registreer al je calls
Werk gemakkelijk samen
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie
Alles-in-1-oogopslag
Volledig customizable
Vanaf €8 per licentie
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie
Lead scoring
Auto lead assignment
Visuele sales pipeline
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Vaste lage prijs
Nederlandse helpdesk
Onbeperkte data opslag
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie
Eenvoudig in gebruik
Flexibel in te richten
Gratis upgrades
Proefperiode
geen
Meer informatie
Onderdeel van ERP
Forecast & dashboards
CRM via de Pocket App
Proefperiode
onbekend
Meer informatie
Relatie, Offerte, Uren
Facturen & boekhouden
Uitstekende helpdesk
Proefperiode
15 maanden
Prijs
 Gratis
Ga naar website
Meer informatie

Pipedrive

Eenvoudig te gebruiken
Integraties
Tijdbesparend
Proefperiode
onbekend
Prijs
€ 12,50  per maand
Meer informatie
Meer informatie

CoManage

Voor starters en ZZP
Scherp geprijsd
7/7 kick-ass support
Proefperiode
30 dagen
Prijs
€ 10,00  per maand
Meer informatie
Meer informatie

Alexion Software

Nederlandse CRM
Online & offline
Maatwerk mogelijk
Proefperiode
onbeperkt
Prijs
€ 8,50  per maand
Meer informatie
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Relatiebeheer
Agenda & taken
Extra functies
Aanvullingen
Jouw vergelijking
0
Vergelijk

De beste software voor:

Appwik expert

Jouw ideale CRM pakket?

Een CRM kiezen lastig? Niet als je onze experts voor je laat werken. En dat doen ze helemaal gratis. Zij helpen je bij de zoektocht naar het ideale CRM voor jouw situatie!

Ja, ik wil gratis advies

Het beste CRM systeem voor jouw onderneming?

Om het beste CRM systeem voor jouw onderneming te kunnen kiezen is het volgende essentieel:

  • duidelijke CRM doelstellingen formuleren (SMART)
  • ruimte en draagvlak voor het nastreven van deze doelstellingen binnen jouw werkwijze
  • een praktisch plan voor de uitvoering van jouw CRM strategie

Alleen zo kun je bepalen welk type CRM systeem jou helpt om je doelstellingen te behalen en je vervolgens het systeem succesvol implementeert.

Hieronder vind je een stappenplan om ervoor te zorgen dat de implementatie van jouw CRM systeem een succes wordt en blijft.

De implementatie van een CRM systeem gaat namelijk veel verder dan alleen het aanschaffen van software. Voorafgaand aan de keuze voor een pakket moet je al vele knopen doorhakken en een duidelijk plan hebben.

In vier stappen komt dit op het volgende neer:

1. CRM doelstellingen vaststellen

Je organisatie groeit, iemand komt met het idee om iets met Customer Relationship Management te doen? Of je bent gewoon benieuwd wat CRM voor jouw organisatie kan betekenen.

Het antwoord: veel!

Maar dan is het wel essentieel om CRM doelen vast te stellen. Want zonder duidelijke doelen ben je niet bezig met het managen van de klantrelatie, maar verzamel je slechts gegevens.

CRM heeft een overkoepelend karakter. Alle afdelingen binnen je organisatie krijgen ermee te maken en kunnen er op hun eigen manier hun voordeel mee doen. Dit betekent dat je niet alleen hoofddoelstellingen maar ook deeldoelstellingen zult moeten formuleren.

  • Zet je CRM in voor het signaleren van (sales)kansen en het uitbreiden van je klantenkring?
  • Wil je liever processen stroomlijnen en een workflow in het systeem opnemen? 
  • Of juist een zo compleet mogelijk beeld van je klanten krijgen ten behoeve van optimale communicatie?

Bepaal dus waarom CRM voor jou belangrijk is en op welke manier de verschillende afdelingen binnen je onderneming kunnen profiteren van CRM. Bepaal vervolgens je koers en breng verschillende afdelingen bij elkaar in je CRM doelstellingen overzicht.

2. Bepaal je startpunt en hoe een CRM systeem hierin past

Voor het beheren van klantrelaties geldt hetzelfde als voor 'gewone' relaties: een goede relatie kost toewijding, tijd en commitment. Het is belangrijk om van tevoren te bepalen hoeveel tijd dit zal zijn, wie er bij CRM betrokken zullen zijn en welke (technische) aanpassingen er nodig zijn om de implementatie van je CRM systeem tot een succes te maken.

Het beste CRM systeem voor jouw onderneming is het systeem dat zo goed mogelijk in jouw werkwijze past. Een startpunt bepalen is dus onvermijdelijk. Toch ligt het succes van CRM niet alleen in de software die je gebruikt. Er zullen altijd processen en werkwijzen aangepast of uitgebreid moeten worden om je CRM doelstellingen te behalen. Bepaal dus hoe je onderneming er nu uit ziet, hoe CRM hierin past en welke aanpassingen nodig zullen zijn.

3. Maak een praktisch plan van aanpak

Nadat je bepaald hebt wat de huidige situatie van je onderneming is en welke veranderingen er nodig zijn voor het succesvol starten met CRM, is het tijd om een praktisch plan van aanpak op te stellen. Hierin neem je echte relaties, contactpersonen, processen en scenario's op.

Je praktische plan van aanpak (of business case) maak je klaar om CRM systemen uit te proberen op de manier waarop deze in de toekomst ook echt gebruikt zullen gaan worden. Natuurlijk zou je er ook voor kunnen kiezen om software uitgevers een presentatie van hun pakket te laten doen en op basis daarvan een keuze maken. Echter, om te vermijden dat je kiest voor het pakket met de mooiste interface of aantrekkelijkste presentatie is het belangrijk om een CRM systeem echt zelf te testen. En het liefst samen met de mensen die er daadwerkelijk mee moeten werken.

Zo belicht je alle kanten van een pakket (dat is moeilijk in een korte productpresentatie) en detecteer je meteen moeilijkheden en discrepanties tussen je doelstellingen, werkwijze en het CRm systeem. Ontdekken door te doen werkt volgens ons nog altijd het beste.

Test dus je plan van aanpak in een gratis en vrijblijvend proefabonnement of een demo. Bepaal welke systemen het beste bij jouw onderneming aansluiten door deze daadwerkelijk te gebruiken zoals je ze wilt gaan gebruiken en vind zo het CRM systeem dat het beste bij jouw organisatie past. Vergelijk CRM software of kijk in het CRM software overzicht om jouw gratis proefabonnement af te sluiten.

4. Kies het beste CRM systeem voor jouw onderneming

Heb je het CRM systeem gevonden waarin jij je doelstellingen kunt behalen op een manier die naadloos aansluit bij je werkwijze?

Dan heb je het beste CRM systeem voor jouw onderneming gevonden. Eigenlijk begint het werk hier pas echt. Na het kiezen van passende software is het grootste struikelblok de implementatie van het systeem.

Niet alleen moet de software technisch gezien op de juiste manier geïnstalleerd worden, ook moet het CRM systeem door alle afdelingen geïntegreerd worden in de werkwijze. CRM is namelijk veel meer dan de juiste software: het is een denkwijze waarin de klant centraal staat.

Als niet alle neuzen in je onderneming dezelfde kant op staan, dan is de kans dat je CRM implementatie mislukt groot. Ervaring leert dat deze kans kleiner wordt, als betrokkenen uit alle lagen van je organisatie betrokken worden bij de stappen die we in dit artikel noemen. Door hen mee te nemen in de keuze van jouw CRM systeem, zal de motivatie om hier op een juiste manier mee te gaan werken groter zijn en de kans van slagen dus ook.

Relevante artikelen

bench-accounting-49906-unsplash.jpg
5 december 2018

CRM: de sleutel om efficiënter acquisitie te doen

Crm systeem tijd besparenWorkflowSales

CRM: de sleutel om sneller acquisitie te doen Voor ondernemers is het belangrijk om de acquisitie draaiende te houden. Je wilt natuurlijk niet dat je zonder opdrachten komt te zitten. Soms kom je tus...

Lees meer 
Products