Top 10 met beste CRM pakketten

Eenvoudig het beste CRM pakket kiezen?

Dit is de top 10 beste CRM software. Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt. Zo maak je eenvoudig een voorselectie. Vergelijk dan de 3 beste CRM programma's met elkaar. Probeer ze gratis en vrijblijvend. 

Tip: Benieuwd welk CRM het beste bij jouw situatie past? Download onze gratis CRM checklist en ontdek welke functies je echt nodig hebt.

100% customizable
E-mail integraties
Intuïtieve interface

Een intuïtief CRM voor sales, relatiebeheer en samenwerking binnen teams. Breng al je klantprocessen samen en automatiseer workflows voor een optimale klantervaring. Eenvoudig te implementeren zonder IT hulp. Probeer nu gratis!

Meer informatie
Alles-in-1-pakket
Koppeling met je tools
Nederlandse helpdesk

Doe waar jij de beste in bent. Geniet van het ondernemen, creëren en adviseren. Simplicate geeft jou de ruimte met CRM- en Projectsoftware. Inclusief sales, urenregistratie, planning, facturatie en HRM samen in één pakket.

Meer informatie
Snelle Implementatie
Alle klantkanalen
Grip op salespipeline

Zendesk is ontworpen om sales- en klantenservice teams efficiënter te maken. Beheer simpel alle contacten op één plek en krijg optimaal inzicht in je verkoopproces. Door integraties met andere tools verbeter je de productiviteit.

(0)
Ga naar website
Meer informatie
Realtime samenwerken
Nederlandse helpdesk
Verhoog je omzet!

Tribe CRM is hét scherp geprijsde, alles-in-één CRM van Nederlandse bodem. Uitermate geschikt voor MKB-bedrijven. Tribe probeer je 14 dagen helemaal gratis en kost daarna slechts €15,- per licentie. Probeer 14d. gratis!

Meer informatie
Drag-en-drop pipelines
Lead kwalificering
Email integraties

In het vernieuwde Freshsales komen Freshworks' beste marketing en sales tools samen. Met als resultaat: een all-round CRM dat sterk scoort op alle eisen en toch verbluffend eenvoudig is in gebruik.

(0)
Ga naar website
Meer informatie
Gebruiksvriendelijk
Lokaal & betaalbaar
Aanpasbaar naar wensen

Lime CRM maakt je werkdag makkelijker én leuker met een gebruiksvriendelijk CRM-systeem. Touchpoints, follow-ups, klanten en meer; alles centraal in Lime CRM. 100% succes gegarandeerd! Niet tevreden? Geld terug.

(0)
Ga naar website
Meer informatie
CRM en boekhouden in 1
Gratis in Exact Online
Incl. mobiele CRM app

Met Exact voor CRM heb je heb je altijd inzicht in volledige klantinformatie. Alles is geintegreerd en geautomatiseerd in 1 pakket. Ruim 550.000 organisaties werken al met de slimme software van Exact. Gratis in Exact Online.

Meer informatie
Houd gewerkte uren bij
Registreer al je calls
Werk gemakkelijk samen

Geen kansen meer mislopen? Meer overzicht bij toekomstige en lopende deals? Test Teamleader gratis! Plan al je calls en meetings, werk gemakkelijk samen met collega's. Meer dan 10.000 mkb bedrijven vertrouwen op Teamleader

Meer informatie
Relatie, Offerte, Uren
Facturen & boekhouden
Uitstekende helpdesk

Actie: Alles in een pakket voor de ondernemer. Nu tijdelijk 15 maanden gratis!. Daarna vanaf 5,95 per maand. Trustpilotbeoordeling: 9,3. Maak nu uw gratis account aan!

Meer informatie
Zeer compleet
Gebruiksvriendelijk
Krachtige Timeline

Met Gripp CRM heb je al je contacten bij de hand; klanten, leveranciers, leads. Met een duidelijk overzicht van orders, feedback en activiteiten ben je beter, sneller en effectiever voorbereid op vragen en zorgen van de klant.

Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Primair CRM proces
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Relatiebeheer
Sales
Agenda & taken
Extra functies
Aanvullingen
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

De beste software voor:

Appwik expert

Het beste CRM pakket voor jouw situatie?

Download gratis onze checklist om het beste CRM pakket te kiezen. Aan de hand van 8 vragen ontdek je waar je op moet letten en welke functies je echt nodig hebt.

Download gratis checklist

Wat is het beste CRM pakket?

Wanneer je op zoek bent naar een CRM pakket, stel jezelf dan de volgende vragen: 

  • Wat is je budget?
  • Hoeveel mensen gaan er gebruik van maken?
  • Heeft elke afdeling van je bedrijf het nodig?
  • Wil je een uitgebreid pakket met veel mogelijkheden? Of is een basic CRM systeem voldoende?

Uiteindelijk is er niet één CRM software systeem welke het beste is. Dit is per bedrijf, persoon en situatie verschillend. Met de mogelijke CRM pakketten die hierboven genoemd staan, zit er vast en zeker een CRM pakket bij welke bij jouw situatie past. En om tot je keuze te komen zullen we je hieronder proberen te helpen om deze keuze te maken. 

Het beste CRM pakket voor jouw onderneming?

Om het beste CRM pakket voor jouw onderneming te kunnen kiezen is het volgende essentieel:

  • duidelijke CRM doelstellingen formuleren (SMART)
  • ruimte en draagvlak voor het nastreven van deze doelstellingen binnen jouw werkwijze
  • een praktisch plan voor de uitvoering van jouw CRM strategie

Alleen zo kun je CRM systtem vergelijken en bepalen welk type CRM systeem jou helpt om je doelstellingen te behalen en je vervolgens het systeem succesvol implementeert.

Eenvoudig het beste CRM systeem kiezen voor jouw situatie

Snel en eenvoudig het beste CRM pakket  kiezen voor jouw bedrijf? Gebruik dan deze checklist, het helpt je in 8 vragen de juiste wensenlijst samen te stellen. Met deze wensenlijst kies je eenvoudig de beste CRM tool die bij jouw bedrijf past. Download de gratis CRM tool checklist hieronder.

CRM tool checklist

Hieronder vind je een stappenplan om ervoor te zorgen dat de implementatie van jouw CRM systeem een succes wordt en blijft.

De implementatie van een CRM systeem gaat namelijk veel verder dan alleen het aanschaffen van software. Voorafgaand aan de keuze voor een pakket moet je al vele knopen doorhakken en een duidelijk plan hebben.

In vier stappen komt dit op het volgende neer:

1. CRM doelstellingen vaststellen

Je organisatie groeit, iemand komt met het idee om iets met Customer Relationship Management te doen? Of je bent gewoon benieuwd wat CRM voor jouw organisatie kan betekenen.

Het antwoord: veel!

Maar dan is het wel essentieel om CRM doelen vast te stellen. Want zonder duidelijke doelen ben je niet bezig met het managen van de klantrelatie, maar verzamel je slechts gegevens.

CRM heeft een overkoepelend karakter. Alle afdelingen binnen je organisatie krijgen ermee te maken en kunnen er op hun eigen manier hun voordeel mee doen. Dit betekent dat je niet alleen hoofddoelstellingen maar ook deeldoelstellingen zult moeten formuleren.

  • Zet je CRM in voor het signaleren van (sales)kansen en het uitbreiden van je klantenkring?
  • Wil je liever processen stroomlijnen en een workflow in het systeem opnemen? 
  • Of juist een zo compleet mogelijk beeld van je klanten krijgen ten behoeve van optimale communicatie?

Bepaal dus waarom CRM voor jou belangrijk is en op welke manier de verschillende afdelingen binnen je onderneming kunnen profiteren van CRM. Bepaal vervolgens je koers en breng verschillende afdelingen bij elkaar in je CRM doelstellingen overzicht.

2. Bepaal je startpunt en hoe een CRM pakket hierin past

Voor het beheren van klantrelaties geldt hetzelfde als voor 'gewone' relaties: een goede relatie kost toewijding, tijd en commitment. Het is belangrijk om van tevoren te bepalen hoeveel tijd dit zal zijn, wie er bij CRM betrokken zullen zijn en welke (technische) aanpassingen er nodig zijn om de implementatie van je CRM systeem tot een succes te maken.

Het beste CRM pakket voor jouw onderneming is het pakket dat zo goed mogelijk in jouw werkwijze past. Een startpunt bepalen is dus onvermijdelijk. Toch ligt het succes van CRM niet alleen in de software die je gebruikt. Er zullen altijd processen en werkwijzen aangepast of uitgebreid moeten worden om je CRM doelstellingen te behalen. Bepaal dus hoe je onderneming er nu uit ziet, hoe CRM hierin past en welke aanpassingen nodig zullen zijn.

3. Maak een praktisch plan van aanpak

Nadat je bepaald hebt wat de huidige situatie van je onderneming is en welke veranderingen er nodig zijn voor het succesvol starten met CRM, is het tijd om een praktisch plan van aanpak op te stellen. Hierin neem je echte relaties, contactpersonen, processen en scenario's op.

Je praktische plan van aanpak (of business case) maak je klaar om CRM systemen en CRM pakketten uit te proberen op de manier waarop deze in de toekomst ook echt gebruikt zullen gaan worden. Natuurlijk zou je er ook voor kunnen kiezen om software uitgevers een presentatie van hun pakket te laten doen en op basis daarvan een keuze maken. Echter, om te vermijden dat je kiest voor het pakket met de mooiste interface of aantrekkelijkste presentatie is het belangrijk om een CRM systeem echt zelf te testen. En het liefst samen met de mensen die er daadwerkelijk mee moeten werken.

Zo belicht je alle kanten van een pakket (dat is moeilijk in een korte productpresentatie) en detecteer je meteen moeilijkheden en discrepanties tussen je doelstellingen, werkwijze en het CRM systeem. Ontdekken door te doen werkt volgens ons nog altijd het beste.

4. Vijf simpele stappen voor het kiezen van het beste CRM pakket voor jouw bedrijf 

Hoe vind je vervolgens het CRM pakket waarmee jij je doelstellingen kunt behalen op een manier die naadloos aansluit bij je werkwijze? Volg deze 5 simpele stappen:

1. Jouw bedrijf

De leveranciers richten zich met verschillende pakketten op specifieke bedrijfstypes en bedrijfsgrootte. Door te filteren op je bedrijfstype en bedrijfsgrootte maak je al een voorselectie van de CRM pakketten die bij je passen. 

2. Jouw wensenlijst

Inventariseer je wensen en bedrijfsprocessen en vertaal deze naar de functies die je nodig hebt.

3. Bekijk je persoonlijke top 3

Op basis van je bedrijf, je wensen en de software die je nu al gebruikt, maak je een persoonlijke top 3 van de beste software.

4. Probeer de beste oplossingen

Probeer gratis en vrijblijvend jouw software top 3. Door meerdere oplossingen te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

5. Evalueer en maak je keuze 

CRM systeem vergelijken en beoordeel van jouw top 3 de functies, gebruiksgemak en support. 

De bovenstaande stappen kun je eenvoudig doorlopen met de vergelijktool op deze pagina. Test dus je plan van aanpak in een gratis en vrijblijvend proefabonnement of een demo. Bepaal welke systemen het beste bij jouw onderneming aansluiten door deze daadwerkelijk te gebruiken zoals je ze wilt gaan gebruiken en vind zo het CRM systeem dat het beste bij jouw organisatie past. Vergelijk CRM software of kijk in het CRM software overzicht om jouw gratis proefabonnement af te sluiten.

5. CRM implementatie

Dan heb je het beste CRM systeem voor jouw onderneming gevonden. Eigenlijk begint het werk hier pas echt. Na het kiezen van passende software is het grootste struikelblok de implementatie van het systeem.

Niet alleen moet iedereen met de software leren werken, ook moet het CRM systeem door alle afdelingen geïntegreerd worden in de werkwijze en processen. CRM is namelijk veel meer dan de juiste software: het is een denkwijze waarin de klant centraal staat.

Als niet alle neuzen in je onderneming dezelfde kant op staan, dan is de kans dat je CRM implementatie mislukt groot. Ervaring leert dat deze kans kleiner wordt, als betrokkenen uit alle lagen van je organisatie betrokken worden bij de stappen die we in dit artikel noemen. Door hen mee te nemen in de keuze van jouw CRM systeem, zal de motivatie om hier op een juiste manier mee te gaan werken groter zijn en de kans van slagen dus ook.

Veelgestelde vragen

Wat is een CRM systeem?

Een CRM systeem verzamelt gegevens van je klanten op één centrale locatie. Hierdoor is het bijhouden van klantgegevens en het delen van gegevens met collega’s erg gemakkelijk. Daarnaast kun je met een CRM systeem processen automatiseren (nieuwsbrieven, offertes, facturatie), waardoor je tijd wint. Met een CRM systeem is het voor bedrijven makkelijker om sterke klantrelaties op te bouwen en meer tevreden klanten te krijgen.

Wat zijn de voordelen van CRM?

1. Je leert jouw klanten beter kennen

Alle klantegegevens staan centraal opgeslagen. Naast naam, mail, telefoon, bedrijf, site etc. heb je ook de mogelijkheid om gemaakte afspraken, offertes, lopende zaken en bijvoorbeeld contracten op te slaan. Hierdoor weet je precies wat er speelt bij je klanten en leer je ze beter kennen.

2. Betere targeting

Omdat je jouw klanten goed kent, weet je ook precies welke campagnes en nieuwsbrieven werken voor jouw klanten. Je kunt beter segmenteren waardoor je gerichter kunt targeten.

3. Behouden van klanten

Met een CRM systeem heb je snel inzichtelijk welke afspraken je hebt gemaakt. Hiermee wordt het dus makkelijker om je aan je afspraken te houden en terugkoppelingen te geven naar je klanten. Daarnaast heb je met een CRM systeem ook snel inzichtelijk met wie je al een tijd geen contact hebt gehad en met wie je dus contact moet opnemen. Dit draagt bij aan de tevredenheid van je klanten.

4. Efficiënte communicatie 

Een CRM systeem kan jou helpen tijd te besparen en je klanten te voorzien van snelle reacties. Dit kan bijvoorbeeld door middel van standaard berichten en mails, documenten, uitnodigingen, nieuwsbrieven etc. In je CRM systeem heb je de mogelijkheid om deze informatie te personaliseren en binnen 1 muisklik te versturen.

5. Privacy 

CRM systemen houden rekening met de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Een CRM automatiseert de informatie rondom het opslaan en verwerken van gegevens en past gemakkelijk voorkeuren van de klant aan. Dit scheelt ontzettend veel tijd en onaangename juridische gevolgen wanneer dit niet goed gebeurd.

Relevante artikelen

bench-accounting-49906-unsplash.jpg
27 januari 2021

Optimaal relatiebeheer voor nu en de toekomst

Crm

CRM relatiebeheer voor optimale klantrelaties Relatiebeheer is in veel bedrijven een ondergeschoven kindje. Zonde!

Lees meer 
7 januari 2021

Wat zijn de beste CRM apps?

Crm
10 november 2020

Hoe CRM jouw sales een boost geeft

OfferteCrm
18 december 2019

Hoe doe je efficienter en effectiever acquisitie met een CRM?

tijd besparenWorkflowmanagementCrm
Products