CRM software vergelijken

Hier vind je een CRM software overzicht met de populairste software. Personaliseer het overzicht met de filters en vergelijk CRM pakketten op prijs, functies en reviews.

World leading CRM
Meest compleet
Minder administratie

Saleforce is hét toonaangevende CRM voor MKB en grote bedrijven. Eén van de meest geavanceerde CRM's met vele automation functies die je productiviteit verhogen. Zo verkoop je op jouw manier en bereik je klanten op hun manier.

(0)
Ga naar website
Meer informatie
Ruim 16.000 gebruikers
Gebruiksvriendelijk
Krachtige Timeline

Met Gripp CRM heb je al je contacten bij de hand; klanten, leveranciers, leads. Met een duidelijk overzicht van orders, feedback en activiteiten ben je beter, sneller en effectiever voorbereid op vragen en zorgen van de klant.

Meer informatie
Compleet relatiebeheer
Eigen velden
Dynamische lijsten

Altijd en overal zicht op uw relaties met de CRM software van Silvasoft. Mogelijkheid tot registreren eigen velden. Exporteren aan de hand van dynamische lijsten. Uitbreiding met sales / verkoopkansen registratie mogelijk.

Meer informatie
Complete ERP-oplossing
Forecasts & dashboards
CRM via de Pocket App

CRM is de basis voor een goede dienstverlening. Dankzij de volledige integratie met de ERP software van AFAS zit alles in een systeem. CRM Financieel Projecten/uren Ordermanagement HRM/Payroll

Meer informatie
Drag-and-drop pipeline
Volledig aanpasbaar
Geweldige mobiele app

Met Pipedrive stroomlijn en organiseer je je verkoop optimaal. Het geeft je overzicht op je sales pijplijn en automatiseert herhalende taken in je verkoopadministratie. Zo sluit je gemiddeld 28% meer deals in het eerste jaar!

Meer informatie

HubSpot

Eenvoudig & gratis CRM
Intuïtieve interface
Alles-in-één CRM

HubSpot's gratis CRM maakt het beheren van je pipeline zeer makkelijk. Maximaliseer je efficiëntie met HubSpot, zodat je kunt concentreren op de groei van je bedrijf. (Website in het Engels)

(0)
Meer informatie
Meer informatie

Yoobi

E-mail koppeling
Agenda koppeling
API beschikbaar

Breng al je klantgegevens samen in één online tool en krijg grip op je leads, klanten, taken en projecten. Koppel je e-mail en plan taken en afspraken direct in je agenda. Integreer met de API voor écht naadloze leadopvolging.

Meer informatie

e-Boekhouden.nl

Relatie, Offerte, Uren
Facturen & boekhouden
Uitstekende helpdesk

Actie: Alles in een pakket voor de ondernemer. Nu tijdelijk 15 maanden gratis!. Daarna vanaf 9,95 per maand. Trustpilotbeoordeling: 9,3. Maak nu je gratis account aan!

Meer informatie

Wrike

Super eenvoudig
wert altijd & overal
perfect voor elk team

Stroomlijn je CRM & verkoopprocessen met automatisering met aangepaste aanvraagformulieren en meer dan 400 integraties (inclusief Salesforce en Marketo). Verhoog de verkoop en klanttevredenheid met rapportage en middelenbeheer.

Meer informatie

Efficy CRM

Eenvoudig in gebruik
Flexibel in te richten
Gratis upgrades

Efficy is integraal aanpasbaar aan uw eigen werkomgeving, behoeften en softwarepakketten. Het kan zowel in de cloud, als op de bedrijfsomegeving geïnstalleerd worden. Dankzij gratis upgrades en migraties groeit Efficy met u mee.

(0)
Meer informatie
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Primair CRM proces
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Relatiebeheer
Sales
Agenda & taken
Extra functies
Aanvullingen
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Ook interessant voor jou:

Appwik expert

Hulp nodig bij het kiezen van de beste CRM tool?

Download gratis onze checklist om de beste CRM tool te kiezen. Aan de hand van een aantal vragen ontdek je waar je op moet letten en welke functies je echt nodig hebt.

Download checklist

CRM software vergelijken: antwoord op de meestgestelde vragen om het beste CRM pakket te kiezen

Wij kunnen ons voorstellen dat je, net als veel andere ondernemers, vragen hebt over CRM software. Zo wil je weten wat CRM software is en wat het voor jouw bedrijf kan doen. CRM software is bovendien niet alleen geschikt voor grote bedrijven. Veel ondernemers hebben baat bij een CRM systeem. 

In dit CRM software overzicht gaan we dieper in op het gebruiken van CRM software en krijg je antwoord op de volgende vragen:

Wat is CRM software?

CRM software is software waarmee je alle belangrijke data van jouw zakelijke relaties op één centrale plek bewaart. Met de software sla je alle belangrijke informatie op. Dit kan informatie zijn over telefoontjes, de verstuurde e-mails, de binnengekregen verzoeken, agenda afspraken of vergaderingen. 

Ook biedt de software je de om diverse bedrijfsprocessen te integreren rondom je klanten en relaties. Denk bijvoorbeeld aan sales, klantenservice, marketing, facturatie en projectmanagement.

CRM staat overigens voor Customer Relationship Management. Kortom, met Customer Relationship Management software (CRM software) ben je altijd op de hoogte van je klanten, waardoor je goed op de vraag van een klant kunt inspelen met je sales en marketing. De klant staat centraal met CRM software. 

Wat doet een CRM systeem voor mijn bedrijf?

CRM software helpt je om uit te blinken in relatiebeheer. Met een CRM systeem is relatiebeheer altijd tot in de puntjes verzorgd en op orde. CRM software helpt je namelijk bij het perfectioneren van twee fundamentele taken: centraliseren van klantgegevens en automatiseren van klantgerichte processen.

De CRM markt groeit enorm. De komende jaren is de voorspelling dat organisaties een steeds bredere CRM strategie volgen. Zo willen bedrijven beter kunnen communiceren met klanten en relaties maar ook de interne communicatie en samenwerking verbeteren. En dat is niet voor niets..

CRM voordelen

CRM biedt concurrentie voordelen op het gebied van projectmanagement, marketing, sales en klantenservice. Voor het projectmanagement binnen jouw organisatie zorgt de software ervoor dat je eenvoudig inzicht hebt in de voortgang van projecten en optimaal met elkaar samenwerkt. Iedereen werkt in hetzelfde systeem in plaats van losse Excel sheets!

CRM software ondersteunt ook de marketing van een organisatie. Doordat de klantgegevens centraal worden opgeslagen in een CRM kun je vervolgens deze data gebruiken om je marketingcampagnes persoonlijker te maken en beter te timen. Hierdoor worden bijvoorbeeld e-mail marketing campagnes veel effectiever.

Daarnaast kan CRM software zorgen voor meer sales en een betere klantenservice. De klantgegevens, afspraken en notities zijn voor iedereen binnen de organisatie toegankelijk waardoor klanten altijd en door iedereen geholpen kunnen worden. Bovendien ondersteunt het je sales doordat je het volledige verkoopproces kunt stroomlijnen, monitoren en optimaliseren met behulp van een CRM. 

Hoe kies je de juiste CRM software die bij jouw bedrijf past!

Het kiezen voor een geschikt systeem is echter vaak een puzzel. CRM software vergelijken betekent dat je als ondernemer ontdekt wat wel en niet voor jouw bedrijf werkt op het gebied van CRM. Moeite met kiezen tussen alle CRM systemen? 

Gebruik dan onze gratis CRM tool checklist. Deze checklist helpt je in 8 vragen de juiste wensenlijst samen te stellen. Met deze wensenlijst kies je eenvoudig de beste CRM tool die bij jouw bedrijf past. Download de gratis CRM tool checklist hieronder.

CRM tool checklist

Wat zijn de voordelen van een CRM programma?

De voordelen van een CRM systeem aanschaffen zijn eindeloos, maar we hebben ze voor jou even op een rijtje gezet. CRM tools maken het leven als ondernemer in ieder geval makkelijker, omdat je meer inzicht en meer overzicht hebt. Daarnaast kun je profiteren van de volgende voordelen:

 • Maakt je klantbenadering persoonlijker
 • Snel inzicht in de wensen van relaties
 • Effectieve communicatie
 • Data gaat niet meer verloren en je kunt het op eenvoudige wijze delen
 • Gebruiksgemak
 • Meer professionaliteit

Wil je weten hoe deze voordelen allemaal voor jouw bedrijf kunnen werken als je aan de slag gaat met CRM software? Je leest het in de complete gids over CRM systemen. 

Hoe veilig is online CRM software?

Gebruik je al bedrijfssoftware in de cloud of overweeg je dit te doen? Je bent niet de enige. Drie op de tien bedrijven in Nederland maakt al gebruik van een betaalde cloud-dienst. Bij CRM gebruik is dit percentage zelfs al 70 procent. Hoewel er nooit 100 procent garantie is dat gegevens bij software in de cloud veilig zijn, doen SaaS-leveranciers er alles aan om ervoor te zorgen dat bedrijfsgevoelige informatie optimaal is beschermd.

Zo voldoen veel softwareleveranciers aan het uitgebreide normenkader en betalen ze veel geld om in het bezit te komen van het Keurmerk Zeker-Online. Andere leveranciers besteden de beveiliging van de data uit aan een specialist die tot de nok toe is beveiligd. Wat je wel moet checken is dat de SaaS-leveranciers zelf ook goede veiligheidseisen hebben. 

Als ondernemer die cloud software gebruikt of een overstap naar cloud software overweegt hoef je je dan ook geen zorgen te maken. Je gegevens zijn in veilige handen.
Meer lezen over de veiligheid van online CRM software? In dit blog leggen we je alles uit over de beveiliging van cloud software.

Waarom heb je CRM software nodig?

CRM software kan je gebruiken om diverse redenen. Het grote voordeel van een CRM systeem voor MKB’ers is dat het meerdere processen samenbrengt. 
Denk aan: 

 • Projectmanagement
 • Urenregistratie
 • Relatiebeheer/sales
 • Facturatie
 • HRM
 • ERP

​Zo werken diverse afdelingen en teams samen in één systeem: het CRM. Doordat iedereen toegang heeft tot dezelfde actuele informatie, sluiten processen naadloos op elkaar aan. Dit zorgt voor een efficiënte manier van werken en optimale samenwerking. 

Stel je voor dat het harde werken van jouw team zijn vruchten afwerpt. Je bedrijf zit daardoor nu in een fase van snelle groei. Meer personeel is één van de consequenties van de goede resultaten. Om ervoor te zorgen dat al je personeel altijd een overzicht heeft van jullie klanten, kan je gebruikmaken van een CRM pakket. In zo’n situatie kan CRM software ervoor zorgen dat jouw bedrijf efficiënter werkt, waardoor je tijd zal besparen. Ook kan je meer uit je sales of marketing halen omdat je alle klant- en relatiegegevens eenvoudig op orde hebt. 

CRM Advies

Welke CRM software is er?

Grofweg zijn er twee soorten CRM software: online CRM en offline CRM software. Online CRM software is vervolgens in twee categorieën op te delen: open-source CRM en Saas (Software as a Service) CRM. 

Excel valt onder een offline CRM systeem en CRM software valt onder online CRM. Excel is niet geschikt voor uitgebreide analyses over klantgegevens, wat een online CRM juist wel kan. Bovendien is het bijhouden van Excel een tijdrovend karwei die je met de juiste CRM tools gewoon kunt automatiseren. Soms kun je beter makkelijk doen, dan moeilijk! Helemaal als het op je relatiebeheer aankomt. 

Open-source CRM

Open-source CRM bestaat uit een open broncode. Om open-source software te gebruiken heb je programmeerkennis nodig. Je zult namelijk alles zelf moeten regelen en programmeren in computertaal. Als je zelf geen technische kennis hebt, moet je iemand inhuren waardoor de kosten hoog kunnen oplopen. Saas CRM software is dan een goedkoper en meer handzamer alternatief.

SaaS CRM

Software as a Service (SaaS) CRM is een online CRM die wordt aangeboden door softwareleveranciers. Het CRM programma kun je in de meeste gevallen direct in gebruik nemen. Het grote voordeel van SaaS software is de flexibiliteit, alles is online beschikbaar en maandelijks opzegbaar. En nog een handig voordeel is dat de leverancier verantwoordelijk is voor de software updates.

Vaak vind je bij SaaS CRM systemen ook een handige app, zodat je jouw CRM altijd bij de hand hebt als je internet hebt. Zo kun je ook onderweg binnen een druk op de knop jouw CRM en de CRM tools gebruiken als je het nodig hebt. Zelfs als je even op de trein moet wachten. 

Wat zijn de grootste aanbieders van CRM software?

Op dit moment zijn dit de grootste en meest populaire aanbieders van CRM software:

Salesforce

Salesforce is het platform voor het volledig beheren van klantenrelaties. Medewerkers hebben volledige informatie over de klant met software voor verkoop, marketing en klantenservice. Salesforce is een schaalbaar platform met oplossingen voor alle afdelingen. Met de webgebaseerde CRM-software houd je alle klantactiviteiten bij op één plek.

World leading CRM
Meest compleet
Minder administratie

Prijs: maandelijks €25,00
Reviews: 9.8/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

Gripp

Gripp is hét alles-in-één pakket wat overzicht brengt in jouw organisatie. Of het nu gaat om die perfecte offertes met een druk op de knop, het overzicht van wie wat aan het doen is, of het strakke debiteurenbeheer: het kan allemaal met Gripp. ✓ Niet tevreden, geld terug ✓ Ruim 2000+ tevreden klanten ✓ 16.000+ users

Ruim 16.000 gebruikers
Gebruiksvriendelijk
Krachtige Timeline

Prijs: vanaf €110,00
Reviews: 8.2/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

Silvasoft

Silvasoft biedt onbeperkt boekhouden, factureren, urenregistratie en meer in Nederland en Begië tegen eerlijke en duidelijke, all-in prijzen! Dankzij onze aantrekkelijke prijzen en flexibele indeling van uw eigen administratie portal zijn we uitermate geschikt voor zowel de ZZP-er als het MKB en grootbedrijf.

Compleet relatiebeheer
Eigen velden
Dynamische lijsten

Prijs: maandelijks €3,95
Reviews: 9.2/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

AFAS Software

AFAS Software is een Nederlands familiebedrijf. Een beetje gek, een tikkeltje eigenwijs, maar vooral vol passie als het gaat om klanten en het inspireren van ondernemers. We ontwikkelen innovatieve softwareproducten voor de zakelijke markt en nemen daarbij graag onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Complete ERP-oplossing
Forecasts & dashboards
CRM via de Pocket App

Prijs: Op aanvraag
Reviews: 7.8/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

Pipedrive

Pipedrive is de eerste CRM-software die ontworpen is vanuit het perspectief van verkopers. Gebruiksgemak en controle staan voorop. Krijg helder zicht op deals, en focus op acties die van een gesprek een verkoop maken. Meer dan 90.000 bedrijven gebruiken Pipedrive om meer leads te vinden, meer deals te sluiten en relaties op te bouwen.

Drag-and-drop pipeline
Volledig aanpasbaar
Geweldige mobiele app

Prijs: vanaf €14,90
Reviews: 8.8/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

SaaS CRM

Kortom, SaaS CRM heeft de volgende voordelen:

 • Onderhoudsvrij
 • Eén systeem voor je gehele bedrijf
 • Overal toegankelijk
 • Flexibiliteit

Wat kost een CRM programma?

Een CRM kan veel geld kosten, maar kan ook veel CRM tools bevatten die je niet nodig hebt. De kosten van een CRM variëren hierdoor enorm. De kosten van een CRM systeem zijn met name afhankelijk van de grootte van je bedrijf en de functionaliteiten die je nodig hebt, daar zijn dus die CRM tools weer.

Zo heb je als zelfstandig ondernemer aan simpel CRM systeem vaak voldoende. Voor 10-20 euro per maand heb je dan een prima CRM. Je hebt immers niet meer dan een inlog nodig, want de enige die bij jouw bedrijfsinformatie moet ben jij. Heb je een groter bedrijf met personeel? Dan heb je uitgebreide software met meer functionaliteiten nodig. In dit geval moet je rekening houden met een prijsrange van 25-50 euro per maand. 

Bij de meeste aanbieders betaal je daarnaast voor iedere extra gebruiker per maand een extra bedrag. Deze extra functionaliteiten (vaak modules genoemd) resulteren vaak in een hogere prijs. De CRM systeem kosten kunnen dan maandelijks zo'n honderd euro (of meer) zijn. Daarnaast kunnen sommige CRM tools je extra laten betalen naarmate je contacten meer worden. 

Houdt ook rekening met de CRM oplossing die je kiest. Schaf je een eigen open-source CRM software aan of gebruik je een SaaS CRM pakket. SaaS CRM software is vaak goedkoper dan een eigen CRM (laten) bouwen. Een CRM systeem vergelijken voordat je overgaat tot aanschaf is hiervoor altijd een goede optie. 

SaaS CRM online heb je al vanaf slechts een paar euro per maand. Door CRM software te vergelijken op onze website ontdek je eenvoudig wat precies de kosten voor alle CRM pakketten zijn met jouw gewenste functies. Door diverse pakketten met elkaar te vergelijken op prijs, reviews en functies kun je sneller de software vinden die bij jouw situatie past.

Gratis CRM proberen?

Wie slim is zal de verschillende CRM vergelijken. Helemaal slim ben je als je na het maken van je persoonlijke top drie wat aanbieders gaat testen. Diverse aanbieders van CRM software bieden je de mogelijkheid om een CRM programma eerst gratis te proberen voor een periode van veertien tot dertig dagen. 

Je hebt zo de tijd om de CRM software te vergelijken door de software uitvoerig te testen voordat je overgaat tot aanschaf. Als het CRM programma je bevalt kun je daarna overgaan tot een betaalde versie. Door de verschillende CRM tools die er zijn gratis te testen kom jij erachter wat wel of wat niet voor je werkt. Een CRM systeem vergelijken loont dus!

CRM software overzicht bekijken, vergelijken en kiezen

Nu je weet wat CRM software is en wat het kan doen voor je bedrijf kun je de verschillende systemen met elkaar gaan vergelijken. Welke voordelen zijn voor jouw bedrijf een must en moeten sowieso binnen jouw CRM software top drie beschikbaar zijn? 

Of je nu kiest voor een simpel CRM systeem, omdat je als ZZP’er helemaal niet zoveel nodig hebt. Of als MKB’er voor een uitgebreid CRM met veel tools. Bekijk ons CRM software overzicht en maak de juiste keuze voor jouw bedrijf. En daarna, ga CRM software vergelijken. Maak nu je persoonlijke top drie en vergelijk de verschillende CRM software systemen die er zijn. Op die manier kun je overwegen een CRM systeem aanschaffen. 

Veelgestelde vragen

Wat doet CRM software voor bedrijven?

Een CRM is een systeem waarin jij belangrijke zakelijke klantinformatie opslaat. Dit kan informatie zijn over telefoontjes, de verstuurde e-mails, de binnengekregen verzoeken, agenda afspraken of vergaderingen. Daarnaast kun je een een CRM systeem koppelen aan andere systemen waardoor je een nog beter relatiebeheer kunt toepassen. 

Wat zijn de voordelen van een CRM?

Het grote voordeel van een CRM is dat het meerdere processen samenbrengt. Hierdoor houdt jij als ondernemer meer tijd over voor andere zaken als je zaken automatiseert en samenbrengt. Denk hierbij aan: 
- Projectmanagement
- Urenregistratie
- Relatiebeheer/sales
- Facturatie
- HRM
- ERP
​Zo werken diverse afdelingen en teams samen in één systeem: het CRM.

Wat kost CRM software? 

Een CRM kan veel geld kosten, maar kan ook veel CRM tools bevatten die je niet nodig hebt. De kosten van een CRM variëren hierdoor enorm. De kosten van een CRM systeem zijn met name afhankelijk van de grootte van je bedrijf en de functionaliteiten die je nodig hebt. Over het algemeen geldt: hoe meer functionaliteiten je nodig hebt, hoe duurder de CRM software.

Relevante artikelen

annie-spratt-604122-unsplash.jpg
29 april 2024

CRM: van definitie tot implementatie

Crm

Wat is een CRM en wat zijn de voordelen? Hoe werkt de implementatie als ik met een CRM ga werken? Je leest er hier alles over.

Lees meer 
28 april 2024

Wat zijn de beste CRM apps?

Crm
27 februari 2024

Zo ondersteund een CRM jouw marketingcampagnes

Marketing automationCrm
18 december 2019

Hoe doe je efficienter en effectiever acquisitie met een CRM?

tijd besparenWorkflowmanagementCrm
30 mei 2017

Verschil tussen ERP en CRM

ErpCrm
Products