CRM software vergelijken

Vergelijk eenvoudig de top 3 met CRM software die bij je bedrijf past. Of bekijk hieronder het complete overzicht. Probeer gratis en vrijblijvend.

Eenvoudig de beste CRM software kiezen?

Dit is de beste CRM software voor het MKB. Vertel ons over je bedrijf en geef je gewenste functies aan. Zo maak je eenvoudig een voorselectie. Vergelijk vervolgens de 3 beste CRM tools met elkaar. Probeer ze gratis en vrijblijvend.

Tip: Hulp nodig bij het bepalen van je CRM wensen? Download onze gratis CRM checklist en ontdek welk CRM bij je past.

Complete ERP-oplossing
Forecasts & dashboards
CRM via de Pocket App
Proefperiode
onbekend
Meer informatie
Houd gewerkte uren bij
Registreer al je calls
Werk gemakkelijk samen
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie
Één pakket, één prijs
Nederlandse helpdesk
Verhoog je omzet!
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie
Alles-in-1-oogopslag
Volledig customizable
Vanaf €8 per licentie
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie
Lead scoring
Auto lead assignment
Visuele sales pipeline
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Relatie, Offerte, Uren
Facturen & boekhouden
Uitstekende helpdesk
Proefperiode
15 maanden
Meer informatie

Efficy CRM

Eenvoudig in gebruik
Flexibel in te richten
Gratis upgrades
Proefperiode
geen
Prijs
€ 25,00  vanaf
Meer informatie
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Relatiebeheer
Agenda & taken
Extra functies
Aanvullingen
Jouw vergelijking
0
Vergelijk

Ook interessant voor jou:

Appwik expert

Hulp nodig bij het kiezen van de beste CRM tool?

Download gratis onze checklist om de beste CRM tool te kiezen. Aan de hand van een aantal vragen ontdek je waar je op moet letten en welke functies je echt nodig hebt.

Download gratis checklist

CRM software keuzegids: antwoord op de meestgestelde vragen om het beste CRM te kiezen

Wij kunnen ons voorstellen dat je, net als veel andere ondernemers, vragen hebt over CRM software...

Zo wil je bijvoorbeeld weten:

Wat is CRM software?

CRM software is software waarmee je alle belangrijke data van jouw zakelijke relaties op één centrale plek bewaart. Met de software sla je alle belangrijke informatie op. Dit kan informatie zijn over telefoontjes, de verstuurde e-mails, de binnengekregen verzoeken, agenda afspraken of vergaderingen. Ook biedt de software je de om diverse bedrijfprocessen te integreren rondom je klanten en relaties. Denk bijvoorbeeld aan sales, klantenservice, marketing, facturatie en projectmanagement.

CRM staat overigens voor Customer Relationship Management. Kortom, met Customer Relationship Management software (CRM software) ben je altijd op de hoogte van je klanten, waardoor je goed op de vraag van een klant kunt inspelen met je sales en marketing. De klant staat centraal met CRM software.

Lees hier alles over CRM software voor een compleet overzicht van A tot Z.

Wat doet een CRM systeem voor mijn bedrijf?

CRM software helpt je om uit te blinken in relatiebeheer. Met een CRM systeem is relatiebeheer altijd tot in de puntjes verzorgd en op orde. CRM software helpt je namelijk bij het perfectioneren van twee fundamentele taken: centraliseren van klantgegevens en automatiseren van klantgerichte processen.

CRM biedt daarnaast ook voordelen op het gebied van projectmanagement, marketing, sales en klantenservice. Voor het projectmanagement binnen jouw organisatie zorgt CRM software ervoor dat je eenvoudig inzicht hebt in de voortgang van projecten. CRM systeem ondersteunt de marketing van een organisatie. Doordat de klantgegevens centraal worden opgeslagen in een CRM kun je eenvoudig marketingcampagnes en klantgegevens analyseren.

Daarnaast kan CRM software zorgen voor meer sales en een betere klantenservice. De klantgegevens, afspraken en notities zijn voor iedereen binnen de organisatie toegankelijk waardoor klanten altijd geholpen kunnen worden. (vervolg)afspraken worden niet meer vergeten. CRM software is ook uitermate geschikt als sales software.

Hoe kies je de juiste CRM software die bij jouw bedrijf past!

Moeite met kiezen tussen alle CRM systemen? Gebruik dan onze gratis CRM tool checklist. Deze checklist helpt je in 8 vragen de juiste wensenlijst samen te stellen. Met deze wensenlijst kies je eenvoudig de beste CRM tool die bij jouw bedrijf past. Download de gratis CRM tool checklist hieronder.

CRM tool checklist

Wat zijn de voordelen van een CRM programma?

De voordelen van CRM software zijn eindeloos, maar we hebben ze voor jou even op een rijtje gezet.

 • Maakt je klantbenadering persoonlijker
 • Snel inzicht in de wensen van relaties
 • Effectieve communicatie
 • Data gaat niet meer verloren
 • Op eenvoudige wijze data delen
 • Gebruiksgemak
 • Meer professionaliteit

Hoe veilig is online CRM software?

Gebruik je al bedrijfssoftware in de cloud of overweeg je dit te doen? Je bent niet de enige. Drie op de tien bedrijven in Nederland maakt al gebruik van een betaalde cloud-dienst. Bij CRM gebruik is dit percentage zelfs al 70 procent. Hoewel er nooit 100 procent garantie is dat gegevens bij software in de cloud veilig zijn, doen SaaS-leveranciers er alles aan om ervoor te zorgen dat bedrijfsgevoelige informatie optimaal is beschermd. Zo voldoen veel softwareleveranciers aan het uitgebreide normenkader en betalen ze veel geld om in het bezit te komen van het Keurmerk Zeker-Online. Andere leveranciers besteden de beveiliging van de data uit aan een specialist die tot de nok toe is beveiligd. Wat je wel moet checken is dat de SaaS-leveranciers zelf ook goede veiligheidseisen hebben. Als ondernemer die cloud software gebruikt of een overstap naar cloud software overweegt hoef je je dan ook geen zorgen te maken. Je gegevens zijn in veilige handen.

Meer lezen over de veiligheid van online CRM software? In dit blog leggen we je alles uit over de beveiliging van cloud software.

Waarom heb je CRM software nodig?

CRM software kan je gebruiken om diverse redenen. Echter, het grote voordeel van een CRM systeem voor MKB’ers is dat het meerdere processen samenbrengt. Denk aan: projectmanagement, urenregistratie, relatiebeheer/sales, facturatie en zelfs HRM
​Zo werken diverse afdelingen en teams samen in één systeem: het CRM. Doordat iedereen toegang heeft tot dezelfde actuele informatie, sluiten processen naadloos op elkaar aan. Dit zorgt voor een efficiënte manier van werken en optimale samenwerking. 

Stel je voor dat het harde werken van jouw team zijn vruchten afwerpt. Je bedrijf zit daardoor nu in een fase van snelle groei. Meer personeel is één van de consequenties van de goede resultaten. Om ervoor te zorgen dat al je personeel altijd een overzicht heeft van jullie klanten, kan je gebruikmaken van een CRM pakket. In zo’n situatie kan CRM software ervoor zorgen dat jouw bedrijf efficiënter werkt, waardoor je tijd zal besparen. Ook kan je meer uit je sales of marketing halen omdat je alle klant- en relatiegegevens eenvoudig op orde hebt. 

CRM advies nodig?

Ben je al zover om een CRM pakket te kiezen? Laat onze experts je helpen en bespaar jezelf tijd en uitzoekwerk. Er zijn namelijk tal van oplossingen op de markt en veel lijkt op elkaar. Terwijl er wel degelijk belangrijke verschillen zijn. Onze experts helpen je eenvoudig het beste CRM pakket te vinden. Vraag een gratis adviesgesprek aan.

Welke CRM software is er?

Grofweg zijn er twee soorten CRM software: online CRM en offline CRM software. Online CRM software is vervolgens in twee categorieën op te delen: open-source CRM en Saas (Software as a Service) CRM. Excel valt onder een offline CRM en CRM software valt onder online CRM. Excel is niet geschikt voor uitgebreide analyses over klantgegevens, wat een online CRM juist wel kan.

Open-source CRM

Open-source CRM bestaat uit een open broncode. Om open-source software te gebruiken heb je programmeerkennis nodig. Als je zelf geen technische kennis hebt, moet je iemand inhuren waardoor de kost hoog kunnen oplopen. Saas CRM software is dan een goedkoper alternatief.

SaaS CRM

Software as a Service (SaaS) CRM is een online CRM die wordt aangeboden door softwareleveranciers. Het CRM programma kun je in de meeste gevallen direct in gebruik nemen. Het grote voordeel van SaaS software is de flexibiliteit, alles is online beschikbaar en maandelijks opzegbaar. En nog een handig voordeel is dat de leverancier verantwoordelijk is voor de software updates.

Kortom, SaaS CRM heeft de volgende voordelen:

 • Onderhoudsvrij
 • Eén systeem voor je gehele bedrijf
 • Overal toegankelijk
 • Flexibiliteit

Wat kost een CRM programma?

De kosten van een CRM variëren enorm. De kosten van een CRM systeem zijn met name afhankelijk van de grootte van je bedrijf en de functionaliteiten die je nodig hebt. Zo heb je als zelfstandig ondernemer aan een eenvoudig pakket vaak voldoende. Voor 10-20 euro per maand heb je dan een prima CRM. Heb je een groter bedrijf met personeel? Dan heb je uitgebreidere software met meer functionaliteiten nodig. In dit geval moet je rekening houden met een prijsrange van 25-50 euro per maand. Bij de meeste aanbieders betaal je daarnaast voor iedere extra gebruiker per maand een extra bedrag.

Deze extra functionaliteiten (vaak modules genoemd) resulteren vaak in een hogere prijs. De CRM systeem kosten kunnen dan maandelijks zo'n honderd euro (of meer) zijn. Ook speelt mee voor welke CRM oplossing je kiest. Schaf je een eigen open-source CRM software aan of gebruik je een SaaS CRM pakket. SaaS CRM software is vaak goedkoper dan een eigen CRM (laten) bouwen.

SaaS CRM online heb je al vanaf slechts een paar euro per maand. Door CRM software te vergelijken op onze website ontdek je eenvoudig wat precies de kosten voor alle CRM pakketten zijn met jouw gewenste functies. Door diverse pakketten met elkaar te vergelijken op prijs, reviews en fucnties kun je sneller de software vinden die bij jouw situatie past.

Gratis CRM proberen?

Diverse aanbieders van CRM software bieden je de mogelijkheid om een CRM programma eerst gratis te proberen voor een periode van veertien of dertig dagen. Je hebt zo de tijd om de CRM software te vergelijken door de software uitvoerig te testen voordat je overgaat tot aanschaf. Als het CRM programma je bevalt kun je daarna overgaan tot een betaalde versie. Je weet zo goed of de software aansluit bij jouw wensen en organisatie.

Relevante artikelen

annie-spratt-604122-unsplash.jpg
19 mei 2019

Wat kan een CRM systeem betekenen voor projectmanagement?

Crm systeemProjectmanagement

Hoe helpt een CRM systeem met mijn projectmanagement? Miscommunicatie over wie wat heeft gedaan of juist niet heeft gedaan, is een veel voorkomend probleem binnen bedrijven. Dit komt ook voor bij kla...

Lees meer 
Products