CRM software: vergelijk op prijs, reviews en functies

​Zoek je de beste CRM? Hieronder kun je eenvoudig CRM systemen vergelijken. Filter op bedrijfsvorm en functies welke je denkt nodig te hebben. Vind hier alle CRM software waarmee je eenvoudig en efficiënt je klantgegevens kunt beheren. Houd daarmee tijd over voor zaken die er echt toe doen.

Wat is een CRM systeem?

CRM staat voor Customer Relationship Management. Dit is een systeem waarmee je alle belangrijke data van jouw zakelijke relaties op één centrale plek bewaart. Met het systeem sla je alle belangrijke interactie-informatie op. Dit kan gaan over de telefoontjes, de verstuurde e-mails, de binnengekregen verzoeken of vergaderingen. Tevens biedt het systeem mogelijkheden om opmerkingen toe te voegen en toekomstige afspraken in te plannen. Kortom, met een Customer Relationship Management systeem ben je altijd op de hoogte en weet je goed op de klant in te spelen. Twee fundamentele aspecten om als bedrijf te blijven bestaan!

Wat kan je ermee doen?

Om uit te blinken in relatiebeheer is een CRM onmisbaar. Met dit systeem is relatiebeheer altijd tot in de puntjes verzorgd en op orde. Correspondentie raakt niet meer verloren in de onnoemelijke hoeveelheden informatie, e-mails zijn gelijk gekoppeld aan de juiste relaties en de offertes en verkoopcijfers zijn makkelijk en snel te vinden. Uiteindelijk komt met dit systeem alles neer op twee fundamentele taken: centraliseren van klantgegevens en automatiseren van klantgerichte processen.

Centraliseren van klantgegevens

Het systeem is een uitblinker in het centraal opslaan van allerlei soorten informatie, van marketing en klantenservice tot en met verkoop. De klantinformatie bestaat bijvoorbeeld uit contactgegevens, een overzicht van de contactmomenten en wat er is besproken. Tevens staat er – indien nodig – een nieuw contactmoment ingepland. Deze informatie biedt jou veel mogelijkheden tot relatiebeheer en het meten en bijhouden van de activiteiten. Doordat je gericht op de man inspeelt, verhoogt de customer experience. Verhoogde klantloyaliteit is het gevolg. Doordat CRM cloud based is, heeft iedereen in de organisatie toegang tot de klanteninformatie. Een ideal manier om de diverse afdelingen met elkaar te integreren en gebruik te maken van elkaars informatie.

CRM automatiseert klantgerichte processen

Automatiseren van klantgerichte processen

Ieder bedrijf krijgt te maken met allerlei processen, waaronder de klantprocessen. Een CRM systeem is specifiek gericht op de klantgerichte processen en optimaliseert deze. Het doel is dat de processen beter aansluiten op de wensen van de klant.

Wat zijn de kosten?

De kosten variëren enorm. De kosten zijn met name afhankelijk van de grootte van je bedrijf. Als zelfstandig ondernemer heb je genoeg aan een eenvoudig pakket. Voor tien euro zit je maandelijks al goed. Heb je een groter bedrijf? Dan heb je uitgebreider software met meer functionaliteiten nodig. Deze extra's resulteren ook in meer extra's van de prijs. Een systeem kan dan maandelijks zo'n honderd euro (of meer) kosten. Tevens speelt het mee of je een systeem wilt kopen of een CRM online wilt huren. Huren is goedkoper dan kopen.

Waarom een online CRM systeem?

Een CRM werd vroeger aangeschaft en geïnstalleerd binnen de eigen IT-infrastructuur. Echter gaan de technologische ontwikkelingen steeds verder en sneller. Steeds meer bedrijven huren online CRM systemen. Dit is CRM cloud based, oftewel CRM online. Enkele essentiële voordelen van CRM online zijn als volgt:

De voordelen van CRM software

De voordelen van een CRM systeem zijn eindeloos:

De juiste CRM applicatie kiezen

Bij het kiezen van een systeem kom je voor een ingewikkelde en duizelingwekkende opgave te staan. Je kan namelijk kiezen uit meer dan honderd verschillende soorten software pakketten. Ieder pakket biedt net wat andere toepassingen en functies, maar er is ook veel overlap tussen de systemen onderling. Op Appwiki kun je eenvoudig verschillen CRM systemen vergelijken. Alleen voordat je daarmee start, doe je er verstandig aan om eerst een lijst op te stellen van je wensen en je doelen. Voordat je CRM software vindt en selecteert, moet je al een scheiding maken. Enkele vragen die jij jezelf kunt stellen, zijn als volgt:

CRM systemen vergelijken en selecteren

Heb je een wish list opgesteld? Heb je duidelijk voor ogen wat je wilt, én wat je niet wilt? Dan is het tijd om het kaf van het koren te scheiden. Appwiki biedt jou een uitgebreid overzicht aan software pakketten. Middels de ingebouwde filters kun jij snel en gemakkelijk CRM software vinden en selecteren. Filter op de functionaliteiten en toepassingen die jij wenst. Binnen paar klikken krijg je een lijst met de voor jou relevante systemen voorgeschoteld.

Products