Het beginpunt voor je online CRM

Maak jouw bedrijf slimmer, sneller en flexibeler

CRM software vergelijken en proberen

Vergelijk en probeer

CRM software vergelijken en proberen

Vergelijk en probeer
Vergelijk en probeer

Appwiki maakt CRM software selectie voor elk bedrijf eenvoudig

Wij brengen de gegevens van de belangrijkste leveranciers bij elkaar en bieden jou een gratis selectietool aan. Zodat jij makkelijk de beste CRM software vindt voor jouw bedrijf.

CRM software voor starters

Wil je eenvoudig je klantenbestand beheren? Vanaf de start van je onderneming heb je je relatiebeheer op orde en mis je geen potentiële klant meer. Zo zorg je ervoor dat je een succes maakt van je startende bedrijf!

Bekijk alle CRM software voor starters

CRM software voor ZZP’ers 

Van loodgieter tot consultant. Van marketeer tot elektricien. Een overzicht van klanten en leveranciers is voor iedereen van belang. Een CRM systeem voor ZZP’ers maakt dat een stuk eenvoudiger.

Bekijk alle CRM software voor ZZP’ers

CRM software voor kleine MKB'ers (2 tot 10 werknemers)

Werk je in een klein team? Met CRM software op maat maak je jouw onderneming efficiënter. Inzicht in klantgegevens kan eenvoudig met de beste CRM programma’s.

Bekijk alle CRM software voor de kleine ondernemer

CRM software voor grote MKB'ers (vanaf 11 werknemers)

Van plaatselijk uitzendbureau tot internationale luchthaven. Je wilt altijd en overal inzicht hebben in alle klant- en leveranciersgegevens. Een online CRM systeem maakt jouw MKB efficiënter.

Bekijk alle CRM software voor het grote MKB

CRM software voor stichting of vereniging

Zit je in het bestuur van een stichting of vereniging? Met CRM software heb je altijd eenvoudig inzicht in de informatie van je leden. Kies voor het CRM systeem dat past bij jouw organisatie.

Bekijk alle CRM software voor stichtingen
Bekijk alle CRM software voor verenigingen

Wij kunnen ons voorstellen dat je, net als veel andere ondernemers, vragen hebt over CRM software...

CRM software

Wat is CRM software?

CRM staat voor Customer Relationship Management. CRM software, of CRM systeem, is software waarmee je alle belangrijke data van jouw zakelijke relaties op één centrale plek bewaart. Met de software sla je alle belangrijke informatie op. Dit kan informatie zijn over telefoontjes, de verstuurde e-mails, de binnengekregen verzoeken of vergaderingen. Ook biedt de software je de mogelijkheid om opmerkingen toe te voegen en toekomstige afspraken in te plannen.

Kortom, met Customer Relationship Management software (CRM software) ben je altijd op de hoogte, waardoor je goed op de vraag van een klant kunt inspelen en je vergeet nooit meer een vervolgafspraak. De klant staat centraal met CRM software.

Lees hier alles over CRM software voor een compleet overzicht van A tot Z.

Wat doet een CRM systeem voor mijn bedrijf?

CRM software helpt je om uit te blinken in relatiebeheer. Met een CRM systeem is relatiebeheer altijd tot in de puntjes verzorgd en op orde. CRM software helpt je namelijk bij het perfectioneren van twee fundamentele taken: centraliseren van klantgegevens en automatiseren van klantgerichte processen.


CRM biedt daarnaast ook voordelen op het gebied van projectmanagement, marketing, sales en klantenservice. Voor het projectmanagement binnen jouw organisatie zorgt CRM software ervoor dat je eenvoudig inzicht hebt in de voortgang van projecten. CRM systeem ondersteunt de marketing van een organisatie. Doordat de klantgegevens centraal worden opgeslagen in een CRM kun je eenvoudig marketingcampagnes en klantgegevens analyseren. Daarnaast kan CRM software zorgen voor meer sales en een betere klantenservice. De klantgegevens, afspraken en notities zijn voor iedereen binnen de organisatie toegankelijk waardoor klanten altijd geholpen kunnen worden. (vervolg)afspraken worden niet meer vergeten. CRM software is ook uitermate geschikt als sales software.

Wat zijn de voordelen van een CRM programma?

De voordelen van CRM software zijn eindeloos, maar we hebben ze voor jou even op een rijtje gezet.

 • Maakt je klantbenadering persoonlijker
 • Snel inzicht in de wensen van relaties
 • Effectieve communicatie
 • Data gaat niet meer verloren
 • Op eenvoudige wijze data delen
 • Gebruiksgemak
 • Meer professionaliteit

Hoe veilig is online CRM software?

Gebruik je al bedrijfssoftware in de cloud of overweeg je dit te doen? Je bent niet de enige. Drie op de tien bedrijven in Nederland maakt al gebruik van een betaalde cloud-dienst. Bij CRM gebruik is dit percentage zelfs al 70 procent. Hoewel er nooit 100 procent garantie is dat gegevens bij software in de cloud veilig zijn, doen SaaS-leveranciers er alles aan om ervoor te zorgen dat bedrijfsgevoelige informatie optimaal is beschermd. Zo voldoen veel softwareleveranciers aan het uitgebreide normenkader en betalen ze veel geld om in het bezit te komen van het Keurmerk Zeker-Online. Andere leveranciers besteden de beveiliging van de data uit aan een specialist die tot de nok toe is beveiligd. Wat je wel moet checken is dat de SaaS-leveranciers zelf ook goede veiligheidseisen hebben. Als ondernemer die cloud software gebruikt of een overstap naar cloud software overweegt hoef je je dan ook geen zorgen te maken. Je gegevens zijn in veilige handen.

Meer lezen over de veiligheid van online CRM software? In dit blog leggen we je alles uit over de beveiliging van cloud software.

Wanneer heb je een CRM systeem nodig?

CRM software kan je gebruiken om allerlei redenen. Stel je voor dat het harde werken van jouw team zijn vruchten afwerpt. Je bedrijf zit daardoor nu in een fase van snelle groei. Meer personeel is één van de consequenties van de goede resultaten. Om ervoor te zorgen dat al je personeel altijd een overzicht heeft van jullie klanten, kan je gebruikmaken van een CRM pakket. In zo’n situatie, maar ook in het algemeen, kan CRM software ervoor zorgen dat jouw bedrijf efficiënter werkt, waardoor je tijd zal besparen. Ook kan je meer uit je sales halen omdat je alle klant- en relatiegegevens eenvoudig op orde hebt.

Welke CRM software is er?

Grofweg zijn er twee soorten CRM software: online CRM en offline CRM. Excel valt onder een offline CRM en CRM software valt onder online CRM. Excel is niet geschikt voor uitgebreide analyses over klantgegevens, wat een online CRM juist wel kan. Online CRM software is opgedeeld in twee categorieën: open-source CRM en Saas (Software as a Service) CRM.

Open-source CRM

Open-source CRM bestaat uit een open broncode. Om open-source software te gebruiken heb je programmeerkennis nodig. Als je zelf geen technische kennis hebt, moet je iemand inhuren waardoor de kost hoog kunnen oplopen. Saas CRM software is dan een goedkoper alternatief.

SaaS CRM

Software as a Service (SaaS) CRM is een online CRM die wordt aangeboden door softwareleveranciers. Het CRM programma kun je in de meeste gevallen direct in gebruik nemen. Het grote voordeel van SaaS software is de flexibiliteit, alles is online beschikbaar en maandelijks opzegbaar. En nog een handig voordeel is dat de leverancier verantwoordelijk is voor de software updates.

Kortom, SaaS CRM heeft de volgende voordelen:

 • Onderhoudsvrij
 • Eén systeem voor je gehele bedrijf
 • Overal toegankelijk
 • Flexibiliteit

Wat kost een CRM programma?

De kosten van een CRM variëren enorm. De kosten van een CRM systeem zijn met name afhankelijk van de grootte van je bedrijf. Als zelfstandig ondernemer heb je genoeg aan een eenvoudig pakket. Voor tien euro zit je maandelijks al goed. Heb je een groter bedrijf? Dan heb je uitgebreider software met meer functionaliteiten nodig. Deze extra functionaliteiten (vaak modules genoemd) resulteren vaak in een hogere prijs. De CRM systeem kosten kunnen dan maandelijks zo'n honderd euro (of meer) zijn. Ook speelt mee voor welke CRM oplossing je kiest. Schaf je een eigen CRM software aan of gebruik je een SaaS CRM pakket. SaaS CRM software is goedkoper dan een eigen CRM aanschaffen. SaaS CRM online heb je al vanaf slechts een paar euro per maand. CRM software vergelijken op onze website is een goede manier om te achterhalen wat precies de kosten voor alle CRM pakketten zijn. Een CRM systeem vergelijken geeft ook nog eens de mogelijkheid om op allerlei andere functionaliteiten de CRM pakketten te vergelijken.

Gratis CRM?

Diverse aanbieders van CRM software bieden je de mogelijkheid om een CRM programma eerst gratis te proberen voor een periode van veertien of dertig dagen. Je hebt zo de tijd om de CRM software te vergelijken door de software uitvoerig te testen voordat je overgaat tot aanschaf. Als het CRM programma je bevalt kun je daarna overgaan tot een betaalde versie. Je weet zo goed of de software aansluit bij jouw wensen en organisatie.

Wie zijn wij?

Appwiki is dé advieswebsite op het gebied van bedrijfssoftware, gevestigd in het hart van Groningen. Het Appwiki-team is jong, gedreven en gaat iedere dag voor het beste resultaat om ondernemers te helpen.

Meer over ons.

Hoe verdienen wij?

Het gebruik van onze selectietool is helemaal gratis. Wanneer jij op één van de aanbieders klikt, ontvangen wij een daarvoor een vergoeding.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Met behulp van onze zelfontwikkelde selectietool maken wij het voor jou eenvoudig mogelijk om de beste bedrijfssoftware te selecteren. Zo wordt jouw onderneming slimmer, sneller en flexibeler. Heb je nog vragen?

Mail gerust naar hallo@appwiki.nl

Products