Urenregistratie software vergelijken

Vergelijk eenvoudig de top 3 met urenregistratie software die bij je bedrijf past. Probeer gratis en vrijblijvend!

Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Uren registreren
Rapportage
Project registratie
Extra functies
Aanvullingen

Bekijk het complete overzicht en maak je eigen urenregistratie top 3

Hieronder vind je alle urenregistratie software aanbieders. Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt met de filters. Kies vervolgens de 3 beste pakketten en voeg deze toe aan jouw vergelijking door op 'Vergelijken' te klikken.

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.

De beste urenregistratiesoftware voor:

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Eenvoudig software kiezen in 5 stappen

1. Vertel ons over je bedrijf We willen graag je bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte weten zodat we eenvoudig een voorselectie kunnen maken op basis van onze data.

2. Jouw wensenlijst Wij inventariseren jouw wensen en bedrijfsprocessen en vertalen dit naar de functies die je nodig hebt. Ook de oplossingen die je nu gebruikt nemen we mee.

3. Bekijk je persoonlijke top 3 Op basis van je bedrijf, je wensen en de software die je gebruikt, maken wij een persoonlijke top 3 van de beste software voor jou.

4. Probeer de beste oplossingen Probeer gratis en vrijblijvend jouw software top 3. Door meerdere oplossingen te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

5. Evalueer en maak je keuze Vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de functies, gebruiksgemak en support. Kies dan de software die het beste bij je past. Zo maakt Appwiki softwareselectie eenvoudig.

Arjan
Arjan
Appwiki expert

Wij kunnen ons voorstellen dat je, net als veel andere ondernemers, vragen hebt over urenregistratie...

Het vinden van de juiste urenregistratiesoftware is een uitdagende klus. Of toch niet? Je kunt namelijk supersnel de urenregistratiesoftware vinden dat op je lijf is geschreven. 

Hier geven we je antwoord op al jouw vragen over een urenregistratieprogramma. Verder leggen we je uit hoe je eenvoudig de juiste urenregistratiesoftware vindt.

Wat is urenregistratie?

Urenregistratie zegt het eigenlijk al, het bijhouden van de (werk)uren. Een online urenregistratie is het boeken van uren in een online urenregistratie programma. Online uurregistratie software bewaart gegevens centraal online. Zo heb je altijd en overal toegang tot je online urenadministratie. Wat betreft de urenadministratie is het prettig om snel wijzigingen aan te kunnen brengen in een rooster, de uren tot op de minuut nauwkeurig bij te houden en werknemers inzage te kunnen geven in de exact gewerkte uren. Online urenregistratie software maakt het mogelijk voor medewerkers en leden van jouw managementteam om dagelijks de urenregistratie bij te kunnen houden.

Lees hier alles over urenregistratie voor een compleet overzicht van A tot Z.

Wat doet urenregistratie voor mijn bedrijf?

Allereerst zorgt online uren registratie voor meer inzicht in de gewerkte uren. Daarnaast hangt het uren registreren samen met de controle van een rooster en met de uitbetaling van gewerkte uren. Zo geef je de medewerkers door middel van een online urenregistratie op ieder gewenst moment inzage. Hierdoor ontstaat er nooit onduidelijkheid over gewerkte uren en de uitbetaling van het salaris. Met een online urenverantwoording voor bijvoorbeeld parttime medewerkers en flexwerkers geef je vanuit jouw online urenregistratie iedere maand binnen een paar minuten de gewerkte uren van het personeel door aan jouw salarisadministratie. Dat scheelt je tijd en je voorkomt extra kosten en onduidelijkheid. Uiteraard zorg je met het zorgvuldig uren registreren en een goede urenverantwoording ook voor een zorgvuldige rapportage van opgebouwde verlofuren en vakantie. Werkuren bijhouden zorgt dus voor overzicht.

Wat zijn de voordelen van online uren bijhouden?

Met goede software voor het online bijhouden van de urenadministratie is het invullen van de actuele dagelijks gewerkte uren van het personeel een eenvoudige taak. Door het verstrekken van een wachtwoord aan de eindverantwoordelijken rapporteer je na het afsluiten van de dag binnen slechts enkele minuten jouw uren. Je kunt er ook voor kiezen om het personeel zelf de urenverantwoording in te laten vullen. Zij kunnen dit doen op elk gewenst moment doen. Bovendien werkt het zelf invullen van de uren heel eenvoudig. Uiteraard kun je met een goed programma voor de urenadministratie de geclaimde uren spiegelen tegen het rooster. Komen de gewerkte uren overeen met de begrote uren? Hierop kan je het budget en rooster voor de volgende keer aanpassen.

Meer voordelen lezen? Je vindt de voordelen van gebruikersbeheer en urenregistratie hier.

Hoe veilig is een online urenregistratiesysteem?

Wanneer je cloud software gebruikt wil je er natuurlijk zeker van zijn dat jouw gegevens goed zijn beveiligd. De aanbieders van cloud software doen er alles aan om te zorgen dat jouw gegevens veilig zijn. Zo heb beschikken veel aanbieders over het Keurmerk Zeker-Online. Of ze besteden de veiligheid uit aan hosters, zodat de gegevens extra veilig zijn opgeslagen. In Nederland zijn er ook nog eens diverse overheidsinstanties die zich bezighouden met een veilige cloud. Het Centrum voor Informatiebeveiliging en Privacybescherming, het CIP is daar een voorbeeld van. Het enige waar jij als ondernemer op moet letten is dat de SaaS-leveranciers zelf ook goede veiligheidseisen hebben. Als ondernemer die cloud software gebruikt of van plan is cloud software te gebruiken hoef je je dan ook geen zorgen te maken. Je urenverantwoording is veilig.

Lees hier alles over de beveiliging van cloud software.

Wanneer heb je urenregistratie nodig?

Allereerst is uren registratie verplicht als je in aanmerking wilt komen voor ondernemersaftrek als ZZP’er of eenmanszaak. Het grootste voordeel is dat je dan profiteert van de zelfstandigenaftrek en eventueel startersaftrek. Je hebt hier recht op als je bij de Belastingdienst kan aantonen dat je 1225 uur per jaar bezig bent met je bedrijf. Ook is het voor je eigen inzicht aan te raden om de uren bij te houden. Daarnaast heeft de MKB’er veel baat bij een goede urenregistratie. Met uren registratie hebben je werknemers inzicht, maar ook is het handig om te laten zien als klanten inzicht willen hebben. Dus wil je miscommunicaties voorkomen dan is het zeker aan te raden gebruik te maken van urenregistratie software.

Hoe kan je de uren registreren?

Je kunt je uren zowel on- als offline registreren. Tussen het offline en online uren registreren zit veel verschil. Je kunt handmatig de uren bijhouden, met pen en papier of met een timer. Of je kiest voor urenregistratie Excel, waarmee je alle uren handmatig in Excel zet. Dit kost natuurlijk veel tijd en is behoorlijk omslachtig. Met online tijdregistratie kan je sneller schakelen tussen verschillende computers en ben je uiteraard vrij om vanuit iedere plek met internet en een capabele computer je uren door te geven en bij te houden. Wanneer je je uren offline bijhoudt, beschik je onderweg of bij een klant niet over de precieze urenregistratie. Nog handiger is natuurlijk een urenregistratie app. Zo kan je altijd en overal de uren invoeren.

Vind hier meer informatie over manieren van urenregistratie.

Wat kost urenregistratie software?

Voor een laag maandelijks bedrag maak je al gebruik van programmatuur die de effectiviteit van jouw boekhouding vergroot. Er zijn urenregistratie programma's beschikbaar voor ieder besturingssysteem. Zo heb je een speciaal urenregistratiesysteem voor Mac. De kosten van verschillende pakketten hangen vaak samen met het aantal functionaliteiten en combinaties daarvan. De regel is vaak hoe meer functionaliteiten, hoe hoger de prijs. Een goed urenregistratie programma vraagt een kleine investering die je weer snel terugverdient door middel van het verhogen van de effectiviteit van jouw bedrijfsvoering en administratie.

Is urenregistratie gratis?

Je kan bijna alle urenregistratie software gratis proberen. Verschillende aanbieders bieden een gratis proefperiode aan zodat jij als ondernemer eerst kan testen of uren software wat voor jou is. Gratis urenregistratie software is dus de kans om kosteloos te zien of het echt handig is voor jouw onderneming.

Relevante artikelen

rawpixel-658248-unsplash.jpg
10 november 2018

Urenregistratie: van bijhouden tot factureren

Urenregistratie

Urenregistratie: van verantwoording tot het factureren Waar blijft de tijd? Als hardwerkende ondernemer vraag je je dat regelmatig af. Tijdens een drukke dag lijken de uren voorbij te vliegen. Als je...

Lees meer 

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products