Urenregistratie software vergelijken

Vergelijk eenvoudig de top 3 met urenregistratie software die bij je bedrijf past. Probeer gratis en vrijblijvend!

Bekijk het complete urenregistratie software overzicht 

Hieronder vind je alle urenregistratie software aanbieders. Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt met de filters. Kies vervolgens de 3 beste pakketten en vergelijk ze met elkaar. Uren registreren als zzp'er? Download de gratis urenregistratie checklist en ontdek in 7 vragen welke urenregistratie tool bij je past.

Alles in 1 pakket
Incl. Mobiele app
Uitstekende helpdesk

Overal eenvoudig uren registreren, boekhouden & factureren op een manier die u begrijpt. 15 maanden helemaal GRATIS! Trustpilotbeoordeling 9,3! Maak nu uw gratis account aan.

Meer informatie
Gebruikersvriendelijk
Inzicht in organisatie
Snelle support

TimeChimp is de #1 urenregistratie voor MKB en Enterprise. Uren, uitgaven en ritten registreren, projectmanagement, facturatie, rapportages, goedkeuren, mobiele app, vele (boekhoud)koppelingen en meer. Probeer 14 dagen gratis!

Meer informatie
Verbeterde cashflow
Eenvoudig factureren
Werkt altijd en overal

Met software van Exact heb je je urenregistratie, inkoop, facturatie, CRM en boekhouden in n handig programma en maak je geen fouten meer door dubbele invoer. Werk er overal online mee, ook op je mobiel.

Meer informatie

Rodeo

Urenregistratie
Facturatie
Projectplanning

Rodeo is ontwikkeld speciaal voor creatieve teams. Een alles-in-één platform voor de urenregistratie, planning en budgettering van al je projecten. Rodeo start je makkelijk en probeer je 14 dagen gratis, incl. demo op kantoor!

Meer informatie

Teamleader

Eenvoudig te gebruiken
Mobiele app en tablet
Uren meteen factureren

Houd gepresteerde uren automatisch of manueel bij en bewaar het overzicht over de prestaties voor een klant of project. Verwerk je geregistreerde, factureerbare uren tot een factuur en houd je ongefactureerde uren inzichtelijk!

Meer informatie

monday.com

Super overzichtelijk
Simpel in te richten
Gratis proefaccount

Beheer projecten en urenregistratie in n oogopslag! De uiterst overzichtelijke tool van Monday.com is volledig in te richten naar alle eisen en wensen van jouw team(s) n sinds kort beschikbaar in het Nederlands. Probeer gratis!

Meer informatie

Fleet Complete

Bespaar tijd én geld
Verbeter uw service
Plan efficiënter

Fleet Complete biedt één schaalbaar telematicaplatform met alle oplossingen voor het beheer van uw wagenpark, materiaal en mobiele medewerkers.

(0)
Meer informatie
Meer informatie

Visma

Incl. mobiele app
Belastingdienst erkend
Uitstekende helpdesk

De module Urenregistratie van Visma eAccounting is de meest gebruiksvriendelijke urenregistratie-software voor ondernemers. Onbeperkt uren registreren, in combinatie met Visma eAccounting. Probeer eAccounting 30 dagen gratis!

Meer informatie

YVI Ruby

Complete software
24/7 support
Web én app

Een complete projecttool: YVI Ruby zorgt voor overzicht en goede controle van je projecten, uren en facturen.

(0)
Meer informatie
Meer informatie

Yoobi

Alle uren inzichtelijk
Van uur tot factuur
Online en in de app

Schrijf uren niet langer op werkbriefjes of urenstaten, maar gebruik de app van Yoobi! Uren verzamelen, sorteren, goedkeuren en direct doorfacturen? Dat kan! Plan een persoonlijke demo en ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Aanvullingen
Uren registreren
Rapportage
Projectregistratie
Extra functies
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

De beste urenregistratiesoftware voor:

Henk Jan

Hulp nodig bij het kiezen van de beste urenregistratie tool?

Download gratis onze checklist om de beste urenregistratie tool te kiezen. Aan de hand van 7 vragen, ontdek je waar je op moet letten en welke functies je echt nodig hebt.

Download gratis checklist

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Wij kunnen ons voorstellen dat je, net als veel andere ondernemers, vragen hebt over urenregistratie...

Het vinden van de juiste urenregistratiesoftware is een uitdagende klus. Of toch niet? Je kunt namelijk supersnel de urenregistratiesoftware vinden dat op je lijf is geschreven. 

Hier geven we je antwoord op al jouw vragen over een urenregistratieprogramma. Verder leggen we je uit hoe je eenvoudig de juiste urenregistratiesoftware vindt.

Wat is urenregistratie?

Urenregistratie zegt het eigenlijk al, het bijhouden van de (werk)uren. Een online urenregistratie is het boeken van uren in een online urenregistratie programma. Online uurregistratie software bewaart gegevens centraal online. Zo heb je altijd en overal toegang tot je online urenadministratie. Wat betreft de urenadministratie is het prettig om snel wijzigingen aan te kunnen brengen in een rooster, de uren tot op de minuut nauwkeurig bij te houden en werknemers inzage te kunnen geven in de exact gewerkte uren. Online urenregistratie software maakt het mogelijk voor medewerkers en leden van jouw managementteam om dagelijks de urenregistratie bij te kunnen houden.

Lees hier alles over urenregistratie voor een compleet overzicht van A tot Z.

Wat doet urenregistratie voor mijn bedrijf?

Allereerst zorgt online uren registratie voor meer inzicht in de gewerkte uren. Daarnaast hangt het uren registreren samen met de controle van een rooster en met de uitbetaling van gewerkte uren. Zo geef je de medewerkers door middel van een online urenregistratie op ieder gewenst moment inzage. Hierdoor ontstaat er nooit onduidelijkheid over gewerkte uren en de uitbetaling van het salaris. Met een online urenverantwoording voor bijvoorbeeld parttime medewerkers en flexwerkers geef je vanuit jouw online urenregistratie iedere maand binnen een paar minuten de gewerkte uren van het personeel door aan jouw salarisadministratie. Dat scheelt je tijd en je voorkomt extra kosten en onduidelijkheid. Uiteraard zorg je met het zorgvuldig uren registreren en een goede urenverantwoording ook voor een zorgvuldige rapportage van opgebouwde verlofuren en vakantie. Werkuren bijhouden zorgt dus voor overzicht.

Hoe kies ik de beste urenregistratietool voor mijn bedrijf?

Zorgvuldige uren registratie en een goede urenverantwoording kan met online urenregistratietools. Maar hoe kies je nou de beste tool voor jouw situatie? Met onze gratis checklist kom je er gauw achter waar je op moet letten bij het kiezen van urenregistratie software. Download hieronder de checklist gauw en kies eenvoudig een urenregistratietool waarmee jij efficiënt uren registreert.

urenregistratie checklist

Wat zijn de voordelen van online uren bijhouden?

Met goede software voor het online bijhouden van de urenadministratie is het invullen van de actuele dagelijks gewerkte uren van het personeel een eenvoudige taak. Door het verstrekken van een wachtwoord aan de eindverantwoordelijken rapporteer je na het afsluiten van de dag binnen slechts enkele minuten jouw uren.

Je kunt er ook voor kiezen om het personeel zelf de urenverantwoording in te laten vullen. Zij kunnen dit doen op elk gewenst moment doen. Bovendien werkt het zelf invullen van de uren heel eenvoudig. Uiteraard kun je met een goed programma voor de urenadministratie de geclaimde uren spiegelen tegen het rooster. Komen de gewerkte uren overeen met de begrote uren? Hierop kan je het budget en rooster voor de volgende keer aanpassen.

Meer voordelen lezen? We hebben de grootste voordelen van online urenregistratie ten opzichte van Excel voor je op een rijtje gezet.

Hoe veilig is een online urenregistratiesysteem?

Wanneer je cloud software gebruikt wil je er natuurlijk zeker van zijn dat jouw gegevens goed zijn beveiligd. De aanbieders van cloud software doen er alles aan om te zorgen dat jouw gegevens veilig zijn. Zo heb beschikken veel aanbieders over het Keurmerk Zeker-Online. Of ze besteden de veiligheid uit aan hosters, zodat de gegevens extra veilig zijn opgeslagen. In Nederland zijn er ook nog eens diverse overheidsinstanties die zich bezighouden met een veilige cloud. Het Centrum voor Informatiebeveiliging en Privacybescherming, het CIP is daar een voorbeeld van. Het enige waar jij als ondernemer op moet letten is dat de SaaS-leveranciers zelf ook goede veiligheidseisen hebben. Als ondernemer die cloud software gebruikt of van plan is cloud software te gebruiken hoef je je dan ook geen zorgen te maken. Je urenverantwoording is veilig.

Lees hier alles over de beveiliging van cloud software.

Wanneer heb je urenregistratie nodig?

Allereerst is uren registratie verplicht als je in aanmerking wilt komen voor ondernemersaftrek als ZZP’er of eenmanszaak. Het grootste voordeel is dat je dan profiteert van de zelfstandigenaftrek en eventueel startersaftrek. Je hebt hier recht op als je bij de Belastingdienst kan aantonen dat je 1225 uur per jaar bezig bent met je bedrijf. Ook is het voor je eigen inzicht aan te raden om de uren bij te houden. Daarnaast heeft de MKB’er veel baat bij een goede urenregistratie. Met uren registratie hebben je werknemers inzicht, maar ook is het handig om te laten zien als klanten inzicht willen hebben. Dus wil je miscommunicaties voorkomen dan is het zeker aan te raden gebruik te maken van urenregistratie software.

Hoe kan je de uren registreren?

Je kunt je uren zowel on- als offline registreren. Tussen het offline en online uren registreren zit veel verschil. Je kunt handmatig de uren bijhouden, met pen en papier of met een timer. Of je kiest voor urenregistratie Excel, waarmee je alle uren handmatig in Excel zet. Dit kost natuurlijk veel tijd en is behoorlijk omslachtig. Met online tijdregistratie kan je sneller schakelen tussen verschillende computers en ben je uiteraard vrij om vanuit iedere plek met internet en een capabele computer je uren door te geven en bij te houden. Wanneer je je uren offline bijhoudt, beschik je onderweg of bij een klant niet over de precieze urenregistratie. Nog handiger is natuurlijk een urenregistratie app. Zo kan je altijd en overal de uren invoeren.

Vind hier meer informatie over manieren van urenregistratie.

Wat kost urenregistratie software?

Voor een laag maandelijks bedrag maak je al gebruik van programmatuur die de effectiviteit van jouw boekhouding vergroot. Er zijn urenregistratie programma's beschikbaar voor ieder besturingssysteem. Zo heb je een speciaal urenregistratiesysteem voor Mac. De kosten van verschillende pakketten hangen vaak samen met het aantal functionaliteiten en combinaties daarvan. De regel is vaak hoe meer functionaliteiten, hoe hoger de prijs. Een goed urenregistratie programma vraagt een kleine investering die je weer snel terugverdient door middel van het verhogen van de effectiviteit van jouw bedrijfsvoering en administratie.

Is urenregistratie gratis?

Je kan bijna alle urenregistratie software gratis proberen. Verschillende aanbieders bieden een gratis proefperiode aan zodat jij als ondernemer eerst kan testen of uren software wat voor jou is. Gratis urenregistratie software is dus de kans om kosteloos te zien of het echt handig is voor jouw onderneming.

Veelgestelde vragen

✅ Is het verplicht om een urenregistratie bij te houden?

Je bent als ondernemer niet verplicht om jouw urenregistratie bij te houden. Je kunt er dus voor kiezen om dat niet te doen. Wil je profiteren van de ondernemersaftrek? Dan is het verplicht om wel je urenregistratie bij te houden, zodat je deze voor de ondernemersaftrek kunt verantwoorden. Bij de Belastingdienst moet je dan kunnen aantonen dat je minimaal 1225 uur per jaar aan je bedrijf hebt besteed. 

✅ Waaraan moet een urenregistratie voldoen?

Een urenregistratie die in aanmerking wil komen voor de ondernemersaftrek moet voldoen aan de 1225 uur per jaar die je besteedt aan je bedrijf. Dat zijn uren die kunnen bestaan uit de volgende werkzaamheden:

- Opzetten van je bedrijf en opzetten van de administratie:
- Werkgerelateerde in- en verkopen
- Ontwikkelen en uitwerken van nieuwe concepten
- Het bijhouden en onderhouden van de website
- Het volgen van scholing, een cursus of het lezen van vakliteratuur
- Kantooronderhoud (inclusief schoonmaak)

✅ Hoe kun je de urenregistratie het beste bijhouden?

Je urenregistratie kun je het beste bijhouden met urenregistratie software. Met goede software voor het online bijhouden van de urenadministratie is het invullen van de actuele dagelijks gewerkte uren een eenvoudige taak. Elke dag kun je dan eenvoudig jouw rapportages draaien en verantwoording afleggen aan de Belastingdienst.

Relevante artikelen

rawpixel-658248-unsplash.jpg
16 oktober 2019

Is een urenregistratie verplicht?

Urenregistratie

Ondernemersaftrek: is je urenregistratie verplicht of niet? Het antwoord vind je hier..

Lees meer 
7 januari 2019

In één minuut je uren registreren?

tijd besparenUrenregistratie
10 november 2018

Van urenregistratie naar facturatie

Urenregistratie
4 februari 2016

Uurtarief of fixed price? De voor- en nadelen

Urenregistratie

Eenvoudig software kiezen in 5 stappen

1. Vertel ons over je bedrijf We willen graag je bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte weten zodat we eenvoudig een voorselectie kunnen maken op basis van onze data.

2. Jouw wensenlijst Wij inventariseren jouw wensen en bedrijfsprocessen en vertalen dit naar de functies die je nodig hebt. Ook de oplossingen die je nu gebruikt nemen we mee.

3. Bekijk je persoonlijke top 3 Op basis van je bedrijf, je wensen en de software die je gebruikt, maken wij een persoonlijke top 3 van de beste software voor jou.

4. Probeer de beste oplossingen Probeer gratis en vrijblijvend jouw software top 3. Door meerdere oplossingen te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

5. Evalueer en maak je keuze Vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de functies, gebruiksgemak en support. Kies dan de software die het beste bij je past. Zo maakt Appwiki softwareselectie eenvoudig.

Products