Het beginpunt voor je online urenregistratie

Maak jouw urenadministratie slimmer, sneller en flexibeler

Urenregistratie software vergelijken en proberen

Vergelijk en probeer

Urenregistratie software vergelijken en proberen

Vergelijk en probeer
Vergelijk en probeer

De beste urenregistratie software vinden voor elk bedrijf

Wij brengen de gegevens van de belangrijkste urenregisstratie leveranciers bij elkaar en bieden jou een gratis selectietool aan. Zodat jij makkelijk de beste online urenregistratie software vindt voor jouw onderneming.

Urenregistratie software voor starters

Eenvoudig je uren bijhouden? Met urenregistratie software of apps heb je altijd een up-to-date urenoverzicht voor je klanten en de Belastingdienst. Zo maak en verstuur je eenvoudig je facturen voor je klanten. Daarnaast profiteer je van de zelfstandigenaftrek en bespaar je belasting!

Bekijk alle urenregistratie software voor starters

 

Urenregistratie software voor ZZP’ers

Van schilder tot boekhouder. Van designer tot bakker. Het registreren van de uren is voor iedere zzp'er een must. Urenregistratie software voor zzp’ers maakt dit een stuk eenvoudiger en sneller. 

Bekijk alle urenregistratie software voor ZZP’ers

 

Urenregistratie software voor MKB'ers

Je bedrijf slimmer en efficiënter laten werken? Met urenregistratie software heb je altijd inzicht in de efficiëntie van je bedrijf. Van kleine tot grote MKB bedrijven. Bewaak eenvoudig de voortgang van projecten en werkzaamheden en optimaliseer processen waar nodig.

Bekijk alle urenregistratie software voor MKB'ers

Wij kunnen ons voorstellen dat je, net als veel andere ondernemers, vragen hebt over urenregistratie...

urenregistratie

Wat is urenregistratie?

Urenregistratie zegt het eigenlijk al, het bijhouden van de (werk)uren. Een online urenregistratie is het boeken van uren in een online urenregistratie programma. Online uurregistratie software bewaart gegevens centraal online. Zo heb je altijd en overal toegang tot je online urenadministratie. Wat betreft de urenadministratie is het prettig om snel wijzigingen aan te kunnen brengen in een rooster, de uren tot op de minuut nauwkeurig bij te houden en werknemers inzage te kunnen geven in de exact gewerkte uren. Online urenregistratie software maakt het mogelijk voor medewerkers en leden van jouw managementteam om dagelijks de urenregistratie bij te kunnen houden.

Lees hier alles over urenregistratie voor een compleet overzicht van A tot Z.

Wat doet urenregistratie voor mijn bedrijf?

Allereerst zorgt online uren registratie voor meer inzicht in de gewerkte uren. Daarnaast hangt het uren registreren samen met de controle van een rooster en met de uitbetaling van gewerkte uren. Zo geef je de medewerkers door middel van een online urenregistratie op ieder gewenst moment inzage. Hierdoor ontstaat er nooit onduidelijkheid over gewerkte uren en de uitbetaling van het salaris. Met een online urenverantwoording voor bijvoorbeeld parttime medewerkers en flexwerkers geef je vanuit jouw online urenregistratie iedere maand binnen een paar minuten de gewerkte uren van het personeel door aan jouw salarisadministratie. Dat scheelt je tijd en je voorkomt extra kosten en onduidelijkheid. Uiteraard zorg je met het zorgvuldig uren registreren en een goede urenverantwoording ook voor een zorgvuldige rapportage van opgebouwde verlofuren en vakantie. Werkuren bijhouden zorgt dus voor overzicht.

Wat zijn de voordelen van online uren bijhouden?

Met goede software voor het online bijhouden van de urenadministratie is het invullen van de actuele dagelijks gewerkte uren van het personeel een eenvoudige taak. Door het verstrekken van een wachtwoord aan de eindverantwoordelijken rapporteer je na het afsluiten van de dag binnen slechts enkele minuten jouw uren. Je kunt er ook voor kiezen om het personeel zelf de urenverantwoording in te laten vullen. Zij kunnen dit doen op elk gewenst moment doen. Bovendien werkt het zelf invullen van de uren heel eenvoudig. Uiteraard kun je met een goed programma voor de urenadministratie de geclaimde uren spiegelen tegen het rooster. Komen de gewerkte uren overeen met de begrote uren? Hierop kan je het budget en rooster voor de volgende keer aanpassen.

Meer voordelen lezen? Je vindt de voordelen van gebruikersbeheer en urenregistratie hier.

Hoe veilig is een online urenregistratiesysteem?

Wanneer je cloud software gebruikt wil je er natuurlijk zeker van zijn dat jouw gegevens goed zijn beveiligd. De aanbieders van cloud software doen er alles aan om te zorgen dat jouw gegevens veilig zijn. Zo heb beschikken veel aanbieders over het Keurmerk Zeker-Online. Of ze besteden de veiligheid uit aan hosters, zodat de gegevens extra veilig zijn opgeslagen. In Nederland zijn er ook nog eens diverse overheidsinstanties die zich bezighouden met een veilige cloud. Het Centrum voor Informatiebeveiliging en Privacybescherming, het CIP is daar een voorbeeld van. Het enige waar jij als ondernemer op moet letten is dat de SaaS-leveranciers zelf ook goede veiligheidseisen hebben. Als ondernemer die cloud software gebruikt of van plan is cloud software te gebruiken hoef je je dan ook geen zorgen te maken. Je urenverantwoording is veilig.

Lees hier alles over de beveiliging van cloud software.

Wanneer heb je urenregistratie nodig?

Allereerst is uren registratie verplicht als je in aanmerking wilt komen voor ondernemersaftrek als ZZP’er of eenmanszaak. Het grootste voordeel is dat je dan profiteert van de zelfstandigenaftrek en eventueel startersaftrek. Je hebt hier recht op als je bij de Belastingdienst kan aantonen dat je 1225 uur per jaar bezig bent met je bedrijf. Ook is het voor je eigen inzicht aan te raden om de uren bij te houden. Daarnaast heeft de MKB’er veel baat bij een goede urenregistratie. Met uren registratie hebben je werknemers inzicht, maar ook is het handig om te laten zien als klanten inzicht willen hebben. Dus wil je miscommunicaties voorkomen dan is het zeker aan te raden gebruik te maken van urenregistratie software.

Hoe kan je de uren registreren?

Je kunt je uren zowel on- als offline registreren. Tussen het offline en online uren registreren zit veel verschil. Je kunt handmatig de uren bijhouden, met pen en papier of met een timer. Of je kiest voor urenregistratie Excel, waarmee je alle uren handmatig in Excel zet. Dit kost natuurlijk veel tijd en is behoorlijk omslachtig. Met online tijdregistratie kan je sneller schakelen tussen verschillende computers en ben je uiteraard vrij om vanuit iedere plek met internet en een capabele computer je uren door te geven en bij te houden. Wanneer je je uren offline bijhoudt, beschik je onderweg of bij een klant niet over de precieze urenregistratie. Nog handiger is natuurlijk een urenregistratie app. Zo kan je altijd en overal de uren invoeren.

Vind hier meer informatie over manieren van urenregistratie.

Wat kost urenregistratie software?

Voor een laag maandelijks bedrag maak je al gebruik van programmatuur die de effectiviteit van jouw boekhouding vergroot. Er zijn urenregistratie programma's beschikbaar voor ieder besturingssysteem. Zo heb je een speciaal urenregistratiesysteem voor Mac. De kosten van verschillende pakketten hangen vaak samen met het aantal functionaliteiten en combinaties daarvan. De regel is vaak hoe meer functionaliteiten, hoe hoger de prijs. Een goed urenregistratie programma vraagt een kleine investering die je weer snel terugverdient door middel van het verhogen van de effectiviteit van jouw bedrijfsvoering en administratie.

Is urenregistratie gratis?

Je kan bijna alle urenregistratie software gratis proberen. Verschillende aanbieders bieden een gratis proefperiode aan zodat jij als ondernemer eerst kan testen of uren software wat voor jou is. Gratis urenregistratie software is dus de kans om kosteloos te zien of het echt handig is voor jouw onderneming.

Wie zijn wij
Appwiki is dé advieswebsite op het gebied van bedrijfssoftware, gevestigd in het hart van Groningen. Het Appwiki-team is jong, gedreven en gaat iedere dag voor het beste resultaat om ondernemers te helpen. 

Meer over ons.

Hoe verdienen wij?
Het gebruik van onze selectietool is helemaal gratis. Wanneer jij op één van de aanbieders klikt, ontvangen wij een daarvoor een vergoeding.

Wat kunnen we voor jou betekenen?
Met behulp van onze zelfontwikkelde selectietool maken wij het voor jou eenvoudig mogelijk om de beste bedrijfssoftware te selecteren. Zo wordt jouw onderneming slimmer, sneller en flexibeler. 

Heb je nog vragen? Mail gerust naar hallo@appwiki.nl

Products