Urenregistratie start bij Appwiki

Kies de urenregistratie software die het beste bij jouw bedrijf, wensen en eisen past!

Wil je als ondernemer inzicht krijgen in je urenadministratie? Of profiteren van de ondernemersaftrek? Door digitale urenregistratie kun je eenvoudig gewerkte uren bijhouden en uren schrijven. Bij ons vind je een overzicht van alle verschillende urenregistratie software om jouw uren te kunnen registreren voor alle verschillende bedrijven. Zo kunnen jij en je werknemers eenvoudig uren schrijven en houd je inzicht in de uren registratie.

Alles in 1 pakket
Incl. Mobiele app
Uitstekende helpdesk

Overal eenvoudig uren registreren, boekhouden & factureren op een manier die u begrijpt. 15 maanden helemaal GRATIS! Trustpilotbeoordeling 9,3! Maak nu uw gratis account aan.

Meer informatie
Grip op projecten
Incl boekhouden & CRM
220+ koppelingen

Met software van Exact heb je je urenregistratie, inkoop, facturatie, CRM en boekhouden in 1 handig programma en maak je geen fouten meer door dubbele invoer. De slimme software verbetert je cashflow en werkt altijd en overal.

Meer informatie
Gebruikersvriendelijk
Inzicht in organisatie
Snelle support

TimeChimp is de #1 urenregistratie voor MKB en Enterprise. Uren, uitgaven en ritten registreren, projectmanagement, facturatie, rapportages, goedkeuren, mobiele app, vele (boekhoud)koppelingen en meer. Probeer 14 dagen gratis!

Meer informatie
Time tracker app
Zet planning naar uren
Korting vanaf 4e user

Urenregistratie gaat snel & eenvoudig met de alles-in-een bedrijfssoftware van Gripp. Zo heb je een overzichtelijke dag- en weekweergave, kun je gebruikmaken van de stopwatchfunctie en zet je eenvoudig je planning om naar uren.

Meer informatie
Alles-in-een oplossing
Nederlandse interface
Jaarlijks 17% korting

Paymo stelt je in staat om je uren accuraat te registreren, taken te prioriteren en de communicatie binnen je team te verbeteren. Vanaf nu zijn je projecten op tijd af, binnen budget en word je naar behoren uitbetaald.

(0)
Ga naar website
Meer informatie

Rodeo

Urenregistratie
Facturatie
Projectplanning

Rodeo is ontwikkeld speciaal voor creatieve teams. Een alles-in-één platform voor de urenregistratie, planning en budgettering van al je projecten. Rodeo start je makkelijk en probeer je 14 dagen gratis, incl. demo op kantoor!

Meer informatie

Teamleader

Eenvoudig te gebruiken
Mobiele app en tablet
Uren meteen factureren

Houd gepresteerde uren automatisch of manueel bij en bewaar het overzicht over de prestaties voor een klant of project. Verwerk je geregistreerde, factureerbare uren tot een factuur en houd je ongefactureerde uren inzichtelijk!

Meer informatie

monday.com

Super overzichtelijk
Simpel in te richten
Gratis proefaccount

Beheer projecten en urenregistratie in n oogopslag! De uiterst overzichtelijke tool van Monday.com is volledig in te richten naar alle eisen en wensen van jouw team(s) en sinds kort beschikbaar in het Nederlands. Probeer gratis!

Meer informatie

Wrike

Overal samenwerken
Integreer je toolset
Gratis tot 5 users

Help teams concentreren op belangrijk, factureerbaar werk: intutieve tools voor tijdregistratie, gecombineerd met slimme automatisering. Tot 90% minder repetitief werk & e-mails met gedeelde flows, aanpasbare rapporten en meer.

Meer informatie

Fleet Complete

Bespaar tijd én geld
Verbeter uw service
Plan efficiënter

Fleet Complete biedt één schaalbaar telematicaplatform met alle oplossingen voor het beheer van uw wagenpark, materiaal en mobiele medewerkers.

(0)
Meer informatie
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Aanvullingen
Hoe uren registreren?
Rapportage
Projectregistratie
Extra functies
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Wij kunnen ons voorstellen dat je, net als veel andere ondernemers, vragen hebt over uren registratie, bijvoorbeeld ‘wat is urenregistratie?’, ‘hoe kan ik uren schrijven?’, ‘wat is de beste manier om dit te doen en is het bijhouden van uren verplicht? 

Deze beantwoorden we graag voor je!

Altijd het beste urenregistratie software voor jouw bedrijf kiezen? Maak je eigen persoonlijke top drie en vergelijk de verschillende online urenregistratiesoftware via de Appwiki vergelijker.

Vergelijk urenregistratiesystemen

Wat is urenregistratie?

Uren registratie of uren schrijven is het bijhouden van de gewerkte uren. Als ondernemer is het goed om de urenregistratie betekenis te weten, het is namelijk erg belangrijk voor je bedrijf. Voor veel ondernemers is de manier van uren schrijven onderdeel van het verdienmodel. Hierbij kunnen werknemers, maar ook jijzelf, gemaakte uren schrijven. Uren registreren is efficiënt voor facturering, salarisuitbetaling, urenverantwoording naar klanten en het urencriterium van de Belastingdienst. Ook krijgen jij en je werknemers door uren registratie eenvoudig inzicht in de gewerkte uren.

Door urenregistratie personeel ontstaat er nooit onduidelijkheid over gewerkte uren en de uitbetaling van het salaris. En niet geheel onbelangrijk: je krijgt hiermee inzicht in de tijd per uitgevoerde taken, waardoor blijkt dat sommige taken een stuk efficiënter kunnen worden uitgevoerd. Uren schrijven en uren registratie is belangrijk. Werk je met het uurtje factuurtje principe? Dan krijg je alleen de daadwerkelijk gemaakte uren betaald, uren registreren is dan dus essentieel. Het is dan erg belangrijk om deze goed bij te houden door middel van uren bijhouden ZZP als je dus zelf verantwoordelijk bent voor het schrijven van uren.

Ook kun je zonder uren registratie niet in aanmerking komen voor belastingvoordelen. Hierbij is het belangrijk dat je het urencriterium van 1.225 uren per kalenderjaar haalt die de Belastingdienst hieraan stelt. Door uren te schrijven en uren registratie kun je aantonen dat je dit urencriterium haalt.

Appwiki Tip: houd bij uren registratie niet alleen rekening met de declarabele uren  (directe uren), maar ook de niet-declarabele uren moet je meerekenen bij uren registreren. Onder niet-declarabele uren (indirecte uren) vallen bijvoorbeeld uren die je besteedt aan naslag, acquisitie, of administratie. Deze uren tellen wel mee bij de bepaling van het urencriterium, vergeet ze daarom niet bij het uren schrijven.

Wist je dat ruim 60% van de ondernemers geen of onvoldoende uren registratie bijhoudt?

Altijd de beste urenregistratie software voor jouw bedrijf kiezen? Maak je eigen persoonlijke top drie en vergelijk de verschillende online urenregistratiesoftware via de Appwiki vergelijker.

Vergelijk urenregistratiesystemen

Welke manieren zijn er voor urenregistratie?

Er worden geen harde eisen gesteld aan de uren registratie. De vorm van uren registratie is afhankelijk van de behoefte en grootte van het bedrijf. Urenregistratie ZZP is bijvoorbeeld anders dan urenregistratie MKB.

Kies urenregistratie software die bij de behoefte van jouw bedrijf past.

Voor uren bijhouden ZZP of uren bijhouden als starter, heb je waarschijnlijk andere behoeftes dan een MKB’er, BV, VOF, stichting of vereniging.

Urenregistratie kan op veel manieren

Het registreren van je uren is niet de leukste taak, maar uren registratie draagt wel bij aan de ontwikkeling en omzet van je onderneming. Jij bepaalt zelf hoeveel tijd je aan uren bijhouden kwijt bent. Zo is er urenregistratie software met een timer of een geïntegreerde agenda. Dit kost je natuurlijk minder tijd dan wanneer je tijdens de uren registratie de uren handmatig moet inboeken. Kies daarom voor een manier van uren bijhouden die voor jou weinig tijd kost.

Digitale urenregistratie

Met online urenregistratie software heb je altijd en overal toegang tot je urenadministratie. Je kunt hierdoor snel wijzigingen aanbrengen in een rooster. Ook kan urenregistratie software vaak eenvoudig worden gekoppeld aan een boekhoudprogramma of factuurprogramma. Wanneer je je uren registratie software koppelt aan je facturatiesoftware, worden de declarabele uren automatisch geregistreerd op de factuur.

Digitale urenregistratie bijhouden biedt een aantal grote voordelen zoals snel en foutloos factureren, bedrijfsinformatie en -inzichten verbeteren en onnodige kosten vermijden.

Altijd de beste urenregistratie software voor jouw bedrijf kiezen? Maak je eigen persoonlijke top drie en vergelijk de verschillende online urenregistratiesoftware via de Appwiki vergelijker.

Vergelijk urenregistratiesystemen

Voor wie is urenregistratie geschikt?

Voor elke onderneming en elke bedrijfsvorm biedt uren registratie voordelen. Of je nou starter, ZZP’er of MKB’er bent; uren registreren geeft inzicht en bespaart tijd en kosten. Het is wel belangrijk om de juiste urenregistratie software te kiezen. Waar een bepaalde tool perfect is voor een urenregistratie ZZP, kan deze juist nadelig werken voor een MKB-bedrijf.

De keuze voor een urenregistratie software is afhankelijk van de grootte van het bedrijf en gewenste functionaliteiten

Urenregistratie onderweg voor starters en ZZP'ers

Urenregistratie als starter, ZZP’er of eenmanszaak

Urenregistratie ZZP is niet verplicht, maar is wel verstandig en het levert je belastingvoordeel op. Als starter, ZZP’er of eenmanszaak kun je aanspraak maken op de ondernemersaftrek. Hieronder vallen de startersaftrek en zelfstandigenaftrek. Het vastgestelde bedrag kan je dan van je winst aftrekken. Hierdoor betaal je als gevolg minder belasting. Dan blijft er meer geld over om te investeren in de ontwikkeling van je bedrijf. 

Om hier aanspraak op te maken moet je wel je urenregistratie ZZP of urenregistratie eenmanszaak bijhouden.

Met een urenregistratie software voor urenregistratie ZZP heb je de urenadministratie altijd up-to-date voor je klanten en de Belastingdienst, bovendien kun je daarmee ook een eenvoudige urenstaat bijhouden. Zo maak en verstuur je eenvoudig en snel je facturen voor je klanten.

Voor urenregistratie ZZP, urenregistratie eenmanszaak of urenregistratie starter heb je geen uitgebreide software nodig, want je gebruikt het alleen voor uren bijhouden ZZP. Uren bijhouden van andere medewerkers is tenslotte niet nodig.

De meeste ZZP’ers kiezen voor urenregistratie ZZP via urenregistratie software. Deze manier van uren bijhouden ZZP heeft namelijk verschillende voordelen, zoals snel en foutloos factureren, bedrijfsinformatie en -inzichten verbeteren en onnodige kosten vermijden. Ideaal dus!

Urenregistratie personeel

Urenregistratie personeel is erg belangrijk voor de bedrijfsadministratie. Met software speciaal voor je personeel kun je uren van je werknemers nauwkeurig bijhouden. De uren registreren voor je personeel is niet alleen belangrijk voor de efficiëntie van je onderneming. Het is ook nodig voor de salarisbetaling van je werknemers.

Een online urenregistratie systeem biedt de mogelijkheid om een koppeling te maken tussen personeelsplanning en de urenregistratie personeel. Veel processen worden geautomatiseerd, zoals het toevoegen van pauzes of toeslagen voor onregelmatige uren en feestdagen.

Urenregistratie MKB

Als MKB’er is urenadministratie erg belangrijk, je houdt namelijk graag inzichtelijk hoeveel uren jijzelf en werknemers aan bepaalde taken besteden. Onder urenregistratie MKB vallen ook uren die betrekking hebben tot de administratie, reistijden en het volgen van een scholing of cursus. Blijkt dat jouw werknemers aan bepaalde werkzaamheden te veel tijd besteden? Analyseer deze uren dan met urenregistratie software zodat je deze tijd in andere projecten kan steken. Met goede tooling zorg je ervoor dat je bedrijf zo effectief mogelijk werkt en er geen tijd verloren gaat.

 

Altijd het beste urenregistratie software voor jouw bedrijf kiezen? Maak je eigen persoonlijke top drie en vergelijk de verschillende online urenregistratiesoftware via de Appwiki vergelijker.

Vergelijk urenregistratiesystemen

Urenregistratie als stichting of vereniging

Als stichting of vereniging wil je wellicht inzicht in de urenregistratie projecten of moet je elke maand de gemaakte uren verantwoorden. In bepaalde situaties, zoals het factureren of verantwoorden aan een investeerder, is een urenregistratiesysteem essentieel. Uren registratie zorgt ervoor dat de gemaakte uren eenvoudig inzichtelijk worden gemaakt. Hierdoor kun je ook periodiek zien hoeveel uren er voor de stichting of vereniging zijn gemaakt. Indien uren bijhouden handmatig gebeurt, kost dit veel tijd. Tijd is geld en bij een stichting of vereniging wil je geen onnodige kosten maken.

Het bijhouden van de uren registratie kan veel positieve gevolgen hebben. Zo zie je bij tijdregistratie personeel eenvoudig waar de meeste uren worden gemaakt. Urenregistratie personeel kan leiden tot bepaalde inzichten; misschien is de bezetting niet optimaal of zou er iets moeten veranderen in de start en eindtijden.

Kosten urenregistratie software

De kosten van urenregistratie software verschillen per software. In de basis is geen enkel urenregistratiesysteem gratis. Wel heb je vaak de mogelijkheid om een gratis urenregistratie app te downloaden bij je systeem. Op die manier heb je altijd de mogelijkheid bij de hand, ook al ben je niet op kantoor.

Ben je als ondernemer veel onderweg? Je hoeft dan niet meer na je afspraken je laptop open te klappen voor uren registratie. Maar kunt eenvoudig onderweg uren registreren, bijvoorbeeld in de trein.

Je kunt ervoor kiezen om een programma echt aan te schaffen en op die manier dit op een computer te zetten. Hiermee betaal je eenmalig de aanschafprijs, maar dien je vaak wel de updates nog erbij aan te schaffen. Dit kan uiteidnelijk duurder zijn, omdat je ook verantwoordelijk bent voor de opslag van de data en het beveiligen hiervan.

Urenregistratie software kun je vaak ook als abonnement aanschaffen. Je betaalt dan vaak maandelijks of jaarlijks abonnementskosten, die ook weer zakelijk aftrekbaar zijn. De urenregistratie software wordt daarbij online ge-update door de leverancier en kan op elke computer waarop internet zit geraadpleegd worden.

De meeste aanbieders bieden een gratis proefperiode aan waarin jij de urenregistratie software kunt testen. Zo kun je gelijk aan de slag met uren bijhouden zonder gelijk een investering te doen. Daarna wordt de gratis urenregistratie tool omgezet in de betaalde variant.

Altijd het beste urenregistratiesysteem voor jouw bedrijf kiezen? Maak je eigen persoonlijke top drie en vergelijk de verschillende online urenregistratiesoftware via de Appwiki vergelijker.

Vergelijk urenregistratiesystemen

Het beste urenregistratiesysteem voor jouw onderneming

Uren registreren is verplicht voor ondernemersaftrek en uren registratie biedt veel voordelen. Wil je zelf graag de uren registratie bijhouden? Dan helpt Appwiki je zoeken naar de juiste urenregistratie software voor jouw bedrijf, bijvoorbeeld urenregistratie ZZP of urenregistratie MKB.

Jouw bedrijfsvorm is het startpunt voor de keuze van een urenregistratie software.

Wanneer je met uren registratie start, wil je de keuze maken voor een goede urenregistratie software. De software moet bij jouw bedrijfsvorm en gewenste uren registratie functionaliteiten passen. Op basis van een aantal filters kun jij je persoonlijke top drie samenstellen.

De bedrijfsvorm is het startpunt voor de keuze van een urenregistratie software. Je wilt dat jouw tool en systeem bij jouw onderneming past. Met de filters op onze website kun je precies aangeven hoe jouw bedrijf eruit ziet en wat jij nodig hebt.

De bedrijfsvorm is het startpunt voor de keuze van een urenregistratie software. Ook het aantal medewerkers en de branche is van belang. Daarna kun je gewenste functionaliteiten toevoegen, zoals een timer of geïntegreerde agenda. Wil je ook reiskosten kunnen registreren, projecten aanmaken of gebruikmaken van een app? Vink de filters aan die voor jouw bedrijf van toepassing zijn. Hieruit komt een selectie van urenregistratie systemen die bij je passen. Op die manier kies jij altijd het beste urenregistratiesysteem voor jouw bedrijf kiezen.

Eenvoudig boekhoudpakket kiezen

Een urenregistratie systeem kiezen

Welk bedrijf je ook hebt, je wilt een systeem dat jou ontzorgt. Kies je voor een online systeem? Of voor een offline programma, de keuze is aan jou. Online software biedt daarbij wel veel voordelen.

Software vergelijken

De beste urenregistratie apps

Als ondernemer ben je vaak onderweg, maar je wilt je uren wel goed registreren. Vergelijk de beste urenregistratie apps voor iOs en Android. Zo heb je jouw urenregistratiesysteem altijd bij de hand.

Ontdek de apps

Een urenstaat bijhouden

Een urenstaat wordt ook wel een urenlijst genoemd. Dit is een formulier waarop de gewerkte uren kunnen worden genoteerd. Veel ondernemers houden de urenstaat nog bij in een Excel bestand. Maar dat hoeft niet.

Lees het artikel

Veelgestelde vragen

✅  Is het verplicht om een urenregistratie bij te houden?

Je bent als ondernemer niet verplicht om jouw urenregistratie bij te houden. Wil je profiteren van de ondernemersaftrek? Dan is het verplicht om wel je urenregistratie bij te houden, zodat je deze voor de ondernemersaftrek kunt verantwoorden. Bij de Belastingdienst moet je dan kunnen aantonen dat je minimaal 1.225 uur per jaar aan je bedrijf hebt besteed. 

✅  Waaraan moet een urenregistratie voldoen?

Een urenregistratie die in aanmerking wil komen voor de ondernemersaftrek moet voldoen aan de 1.225 uur per jaar die je besteedt aan je bedrijf. Dat zijn uren die kunnen bestaan uit de volgende werkzaamheden:

- Opzetten van je bedrijf en opzetten van de administratie:
- Werkgerelateerde in- en verkopen
- Ontwikkelen en uitwerken van nieuwe concepten
- Het bijhouden en onderhouden van de website
- Het volgen van scholing, een cursus of het lezen van vakliteratuur
- Kantooronderhoud (inclusief schoonmaak)

✅  Hoe kun je de urenregistratie het beste bijhouden?

Je urenregistratie kun je het beste bijhouden met urenregistratie software. Met goede software voor het online bijhouden van de urenadministratie is het invullen van de actuele dagelijks gewerkte uren een eenvoudige taak. Elke dag kun je dan eenvoudig jouw rapportages draaien en verantwoording afleggen aan de Belastingdienst.

✅  Hoe veilig is online urenregistratie software?

Wanneer je urenregistratie software gebruikt wil je er natuurlijk zeker van zijn dat jouw gegevens goed zijn beveiligd. De aanbieders van urenregistratie software doen er alles aan om te zorgen dat jouw gegevens veilig zijn. Zo beschikken veel aanbieders over het Keurmerk Zeker-Online. Als ondernemer die online urenregistratie software gebruikt hoef je je dan ook geen zorgen te maken. Je urenregistratie is veilig.

Products