Urenregistratie software vergelijken

Kies de urenregistratie software die het beste bij jouw situatie en wensen past. Vergelijk de software op prijs, functies en reviews!

Bekijk het complete urenregistratie software overzicht 

Hieronder vind je alle urenregistratie software aanbieders. Personaliseer het overzicht met de filters en vergelijk de 3 beste pakketten met elkaar. Uren registreren als zzp'er? Download de gratis urenregistratie checklist en ontdek in 7 vragen welke urenregistratie tool bij je past.

Bespaar 30% loonkosten
Geen opstartkosten
Maandelijks opzegbaar

Veel bedrijven houden hun gewerkte uren nog bij in Excel, een tijdrovende klus. Om duidelijk overzicht te houden en fouten te voorkomen, kun je de gewerkte tijden bijhouden met onze online urenregistratie software, Shiftbase.

(0)
Ga naar website
Meer informatie
Slimme urenregistratie
Incl. boekhouden & CRM
Grip op je cashflow

Ontdek de slimste urenregistratie software, Met Exact heb je je urenregistratie, facturatie, CRM en boekhouden in 1 handig programma. De slimme software verbetert je cashflow, bespaart je veel tijd en werkt altijd en overal.

Meer informatie
Uren direct factureren
15 maanden gratis
Razendsnelle helpdesk

Overal eenvoudig uren registreren, boekhouden & factureren op een manier die je begrijpt. Nu 15 maanden helemaal GRATIS voor starters! Trustpilotbeoordeling 8,8! Maak nu je gratis account aan.

Meer informatie
Overwerk registratie
Intuïtief & eenvoudig
Dienstregeling

Met de urenregistratie module van Silvasoft kunnen u en uw medewerkers snel en eenvoudig online uren registreren. Urenregistratie is ook mogelijk via onze APP. Overkoepelende rapportages en inzicht over uw personeel!

Meer informatie
Time tracker app
Zet planning naar uren
Krachtige rapportages

Urenregistratie gaat snel & eenvoudig met de alles-in-een bedrijfssoftware van Gripp. Zo heb je een overzichtelijke dag- en weekweergave, kun je gebruikmaken van de stopwatchfunctie en zet je eenvoudig je planning om naar uren.

Meer informatie
Voor teams en ZZP
Registreer materialen
Registreer kilometers

Eenvoudig uren schrijven met uw team op projecten. Rapportage in Excel. Link met Google-agenda. Beschikbaar op laptop en mobiel. Definieer meerdere gebruikers. Timer feature beschikbaar. Meerder uurtarieven per gebruiker mogelijk.

Meer informatie
Urenregistratie
iOS & Android app
Eenvoudige app

TimeMate is de perfecte urenregistratie app voor werknemers en werkgevers! Gemakkelijk bijhouden van uren, pauzes en vakantiedagen met een smartphone of tablet. Eenvoudig te gebruiken met duidelijke overzichten. Probeer gratis!

(0)
Ga naar website
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Aanvullingen
Hoe uren registreren?
Rapportage
Projectregistratie
Extra functies
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

De beste urenregistratiesoftware voor:

Wij kunnen ons voorstellen dat je, net als veel andere ondernemers, vragen hebt over urenregistratie...

Het vinden van de juiste urenregistratie software is een uitdagende klus. Of toch niet? Je kunt namelijk eenvoudig de beste urenregistratie apps en tools vergelijken, zodat je supersnel de urenregistratie software vinden dat op je lijf is geschreven. 

Hier geven we je antwoord op al jouw vragen over een urenregistratie programma. Verder leggen we je uit hoe je eenvoudig de juiste software vindt.

Beste urenregistratie software vergelijken?

Kies de beste urenregistratie software voor jouw bedrijf. Maak je eigen persoonlijke top drie en vergelijk de verschillende online urenregistratiesoftware via de Appwiki vergelijker.

Vergelijk urenregistratiesystemen

Wat is urenregistratie?

Urenregistratie zegt het eigenlijk al, het bijhouden van de (werk)uren. Een online urenregistratie is het boeken van uren in een online urenregistratie programma. Online uurregistratie software bewaart gegevens centraal online. Zo heb je altijd en overal toegang tot je online urenadministratie.

Wat betreft de urenadministratie is het prettig om snel wijzigingen aan te kunnen brengen in een rooster, de uren tot op de minuut nauwkeurig bij te houden en werknemers inzage te kunnen geven in de exact gewerkte uren. Online urenregistratie software maakt het mogelijk voor medewerkers en leden van jouw managementteam om dagelijks de urenregistratie bij te kunnen houden.

Lees hier alles over urenregistratie voor een compleet overzicht van A tot Z.

Wat doet urenregistratie voor mijn bedrijf?

Allereerst zorgt online uren registratie voor meer inzicht in de gewerkte uren. Daarnaast hangt het uren registreren samen met de controle van een rooster en met de uitbetaling van gewerkte uren. Zo geef je de medewerkers door middel van een online urenregistratie op ieder gewenst moment inzage. Hierdoor ontstaat er nooit onduidelijkheid over gewerkte uren en de uitbetaling van het salaris.

Met een online urenverantwoording voor bijvoorbeeld parttime medewerkers en flexwerkers geef je vanuit jouw online urenregistratie iedere maand binnen een paar minuten de gewerkte uren van het personeel door aan jouw salarisadministratie. Dat scheelt je tijd en je voorkomt extra kosten en onduidelijkheid. Uiteraard zorg je met het zorgvuldig uren registreren en een goede urenverantwoording ook voor een zorgvuldige rapportage van opgebouwde verlofuren en vakantie. Werkuren bijhouden zorgt dus voor overzicht.

Urenregistratie onderweg voor starters en ZZP'ers

Hoe kies ik de beste urenregistratie tool voor mijn bedrijf?

Zorgvuldige uren registratie en een goede urenverantwoording kan met online urenregistratietools. Maar hoe kies je nou de beste tool voor jouw situatie? Met onze gratis checklist kom je er gauw achter waar je op moet letten bij het kiezen van urenregistratie software. Download hieronder de checklist gauw en kies eenvoudig een urenregistratie tool waarmee jij efficiënt uren registreert.

Uiteraard kun je met een goed programma voor de urenadministratie de geclaimde uren spiegelen tegen het rooster. Komen de gewerkte uren overeen met de begrote uren? Hierop kan je het budget en rooster voor de volgende keer aanpassen.

Meer voordelen lezen? We hebben de grootste voordelen van online urenregistratie ten opzichte van Excel voor je op een rijtje gezet.

Eenvoudig boekhoudpakket kiezen

Een urenregistratie systeem kiezen

Welk bedrijf je ook hebt, je wilt een systeem dat jou ontzorgt. Kies je voor een online systeem? Of voor een offline programma, de keuze is aan jou. Online software biedt daarbij wel veel voordelen.

Software vergelijken

De beste urenregistratie app

Als ondernemer ben je vaak onderweg, maar je wilt je uren wel goed registreren. Vergelijk de beste urenregistratie apps voor iOs en Android. Zo heb je jouw urenregistratiesysteem altijd bij de hand.

Ontdek de apps

Een urenstaat bijhouden

Een urenstaat wordt ook wel een urenlijst genoemd. Dit is een formulier waarop de gewerkte uren kunnen worden genoteerd. Veel ondernemers houden de urenstaat nog bij in een Excel bestand. Maar dat hoeft niet.

Lees het artikel

Hoe veilig is een online urenregistratie systeem?

Wanneer je cloud software gebruikt wil je er natuurlijk zeker van zijn dat jouw gegevens goed zijn beveiligd. De aanbieders van cloud software doen er alles aan om te zorgen dat jouw gegevens veilig zijn. Zo heb beschikken veel aanbieders over het Keurmerk Zeker-Online. Of ze besteden de veiligheid uit aan hosters, zodat de gegevens extra veilig zijn opgeslagen. In Nederland zijn er ook nog eens diverse overheidsinstanties die zich bezighouden met een veilige cloud. Het Centrum voor Informatiebeveiliging en Privacybescherming, het CIP is daar een voorbeeld van. Het enige waar jij als ondernemer op moet letten is dat de SaaS-leveranciers zelf ook goede veiligheidseisen hebben. Als ondernemer die cloud software gebruikt of van plan is cloud software te gebruiken hoef je je dan ook geen zorgen te maken. Je urenverantwoording is veilig.

Lees hier alles over de beveiliging van cloud software.

Wanneer heb je urenregistratie nodig?

Allereerst is uren registratie verplicht als je in aanmerking wilt komen voor ondernemersaftrek als ZZP’er of eenmanszaak. Het grootste voordeel is dat je dan profiteert van de zelfstandigenaftrek en eventueel startersaftrek. Je hebt hier recht op als je bij de Belastingdienst kan aantonen dat je 1225 uur per jaar bezig bent met je bedrijf. Ook is het voor je eigen inzicht aan te raden om de uren bij te houden. Daarnaast heeft de MKB’er veel baat bij een goede urenregistratie. Met uren registratie hebben je werknemers inzicht, maar ook is het handig om te laten zien als klanten inzicht willen hebben. Dus wil je miscommunicaties voorkomen dan is het zeker aan te raden gebruik te maken van urenregistratie software.

Hoe kan je de uren registreren?

Je kunt je uren zowel on- als offline registreren. Tussen het offline en online uren registreren zit veel verschil. Je kunt handmatig de uren bijhouden, met pen en papier of met een timer. Of je kiest voor urenregistratie Excel, waarmee je alle uren handmatig in Excel zet. Dit kost natuurlijk veel tijd en is behoorlijk omslachtig. Met online tijdregistratie kan je sneller schakelen tussen verschillende computers en ben je uiteraard vrij om vanuit iedere plek met internet en een capabele computer je uren door te geven en bij te houden. Wanneer je je uren offline bijhoudt, beschik je onderweg of bij een klant niet over de precieze urenregistratie. Nog handiger is natuurlijk een urenregistratie app. Zo kan je altijd en overal de uren invoeren.

Wat kost urenregistratie software?

Voor een laag maandelijks bedrag maak je al gebruik van programmatuur die de effectiviteit van jouw boekhouding vergroot. Er zijn urenregistratie programma's beschikbaar voor ieder besturingssysteem. Zo heb je een speciaal urenregistratiesysteem voor Mac. De kosten van verschillende pakketten hangen vaak samen met het aantal functionaliteiten en combinaties daarvan. De regel is vaak hoe meer functionaliteiten, hoe hoger de prijs. Een goed urenregistratie programma vraagt een kleine investering die je weer snel terugverdient door middel van het verhogen van de effectiviteit van jouw bedrijfsvoering en administratie.

Is urenregistratie gratis?

Je kan bijna alle urenregistratie software gratis proberen. Verschillende aanbieders bieden een gratis proefperiode aan zodat jij als ondernemer eerst kan testen of uren software wat voor jou is. Gratis urenregistratie software is dus de kans om kosteloos te zien of het echt handig is voor jouw onderneming. Vergelijk urenregistratie software pakketten en start een gratis proefperiode! 

Altijd de beste urenregistratie software voor jouw bedrijf kiezen? Maak je eigen persoonlijke top drie en vergelijk de verschillende online urenregistratiesoftware via de Appwiki vergelijker.

Vergelijk urenregistratiesystemen

Relevante artikelen

brooke-cagle-195777-unsplash.jpg
11 januari 2024

Handige apps voor urenregistratie met een timer

Urenregistratie

Waarom zou je uren bijhouden met een timer functie? En welke oplossingen zijn handig voor tijdschrijven met een timer? Ontdek het hier.

Lees meer 
7 januari 2021

In één minuut je uren registreren?

tijd besparenUrenregistratie
6 oktober 2020

Waarom is urenregistratie zo belangrijk voor de ZZP’er?

UrenregistratieUrenregistratieUrenregistratie
26 september 2020

Uren bijhouden met Excel of met de app?

ExcelAppsUrenregistratie

Veelgestelde vragen

Is het verplicht om een urenregistratie bij te houden?

Je bent als ondernemer niet verplicht om jouw urenregistratie bij te houden. Wil je profiteren van de ondernemersaftrek? Dan is het verplicht om wel je urenregistratie bij te houden, zodat je deze voor de ondernemersaftrek kunt verantwoorden. Bij de Belastingdienst moet je dan kunnen aantonen dat je minimaal 1.225 uur per jaar aan je bedrijf hebt besteed. 

Waaraan moet een urenregistratie voldoen?

Een urenregistratie die in aanmerking wil komen voor de ondernemersaftrek moet voldoen aan de 1.225 uur per jaar die je besteedt aan je bedrijf. Dat zijn uren die kunnen bestaan uit de volgende werkzaamheden:

- Opzetten van je bedrijf en opzetten van de administratie:
- Werkgerelateerde in- en verkopen
- Ontwikkelen en uitwerken van nieuwe concepten
- Het bijhouden en onderhouden van de website
- Het volgen van scholing, een cursus of het lezen van vakliteratuur
- Kantooronderhoud (inclusief schoonmaak)

Hoe kun je de urenregistratie het beste bijhouden?

Je urenregistratie kun je het beste bijhouden met urenregistratie software. Met goede software voor het online bijhouden van de urenadministratie is het invullen van de actuele dagelijks gewerkte uren een eenvoudige taak. Elke dag kun je dan eenvoudig jouw rapportages draaien en verantwoording afleggen aan de Belastingdienst.

Hoe veilig is online urenregistratie software?

Wanneer je urenregistratie software gebruikt wil je er natuurlijk zeker van zijn dat jouw gegevens goed zijn beveiligd. De aanbieders van urenregistratie software doen er alles aan om te zorgen dat jouw gegevens veilig zijn. Zo beschikken veel aanbieders over het Keurmerk Zeker-Online. Als ondernemer die online urenregistratie software gebruikt hoef je je dan ook geen zorgen te maken. Je urenregistratie is veilig.

Products