Planning software: vind en selecteer de beste!

Op zoek naar planning software? Bij Appwiki vind en selecteer je, aan de hand van het keuzefilter, de beste planningsoftware. Filter aan de linkerkant op de optie bedrijfsvorm en andere functies waar het softwareprogramma aan moet voldoen. Met planning software werk je efficiënt en houdt je tijd over voor andere, belangrijkere zaken binnen je bedrijf.

Filter resultaten

BRANCHE
MEDEWERKERS
1

Wat is planning software?

Planning software, ook wel bekend als enterprise resource planning (ERP), is heel simpel gezegd, software voor het maken van planningen. Deze software wordt binnen organisaties voornamelijk gebruikt ter ondersteuning van alle bedrijfsprocessen. Planning software is meestal opgedeeld in deelplanningen die allemaal een specifieke taak ondersteunen. Bijvoorbeeld de voorraden of de financiële administratie. Gehele bedrijfsprocessen kunnen met planner software nauwkeurig op elkaar worden afgestemd.

Voordelen planning software

Het gebruik van planning software heeft, zoals elk softwareprogramma dat heeft, enkele voor- en nadelen. In het geval van planner software zijn er meer voordelen dan nadelen, maar het is altijd goed om ook van de nadelen op de hoogte te zijn.

Kortom, planning software maakt bedrijfsprocessen eenvoudiger en efficiënter.

Nadelen planning software

Planning software

Met brede online planning software ben je vaak afhankelijk van één enkele softwareleverancier. Dit kan als een nadeel worden gezien, maar ook als een voordeel. Het betekent dat er slechts één verantwoordelijke is voor de gehele bedrijfsautomatisering. Van compatibiliteitsproblemen zal geen sprake meer zijn. De implementatie van planning software kan een grote impact hebben op de organisatie. Maar in principe hoef je je daar geen zorgen over te maken. Door een goede voorbereiding en professionele begeleiding is die grote impact vaak kleiner dan verwacht. In de eerste weken kunnen de gebruikers van het softwareprogramma enkele problemen ondervinden, maar naar loop van tijd zullen zij wegwijs zijn in het planningsysteem. Wel kan het implementatietraject daardoor veel tijd in beslag nemen. In kleine organisaties gaat dit sneller, binnen enkele dagen, dan in grotere organisaties. Bij grotere bedrijven, vooral de bedrijven die al jaren met andere softwareprogramma’s hebben gewerkt, kan het implementeren enkele weken in beslag nemen. Er moeten vaak meer gebruikers worden opgeleid en veel gegevens worden overgezet. Daarnaast zijn de kosten vaak hoog, vooral voor kleine en middelgrote organisaties.

De voordelen van online planning software zijn groot en wegen zwaarder dan de nadelen. Ga wel na of het softwareprogramma dat je kiest, alle functionaliteiten heeft die je wenst. Een softwareprogramma kan eenvoudig in gebruik lijken, maar op de lange termijn toch niet de functionaliteiten hebben die je graag had gewild. Naast het gebruiksgemak, zijn het natuurlijk de kosten belangrijk. Vaak geldt: hoe hoger de kosten, hoe meer functionaliteiten.

Soorten planning software

Planning software is onder te verdelen in twee soorten software: open source software en Software as a Service (SaaS) software. De keuze is afhankelijk van de mate van expertise die je bezit of degene die voor jou het planningsysteem gaat bouwen. Open source software is een geschikte keuze voor mensen die technisch goed onderlegd zijn. In de meeste gevallen zijn dit de programmeurs. SaaS software is een geschikte keuze voor mensen die weinig tot niet technisch zijn onderlegd. Bovenstaande urenregistratie software zijn allen SaaS software.

Gratis planning software

Heb je een keuze kunnen maken, een softwareprogramma op het oog of twijfel je toch nog? In de meeste gevallen kun je een planningsysteem gratis proberen voor een bepaalde proefperiode. Deze proefperiode omvat meestal veertien of dertig dagen. Op deze manier kun je kosteloos ontdekken wat de mogelijkheden zijn van de door jou gekozen planning software. Na de proefperiode kun je vervolgens besluiten om het planningsysteem aan te schaffen of niet. Mocht je niet tevreden zijn over de planner software, is het net niet helemaal wat je zoekt, dan heeft het proberen je in ieder geval niets gekost. Ook het is het gebruikmaken van de proefperiode vrijblijvend, je zit nergens aan vast. Op deze manier weet je zeker dat je de beste planning software vindt!

Products