Planning software: vind en selecteer de beste!

Op zoek naar de beste planning software? Met planningsoftware werk je efficiënt en gemakkelijk zodat je tijd overhoudt! We leggen je in 7 stappen uit hoe je het beste planningssysteem voor jouw onderneming kan vinden. Bij Appwiki vind, vergelijk en selecteer je namelijk, aan de hand van het keuzefilter, de beste planningsoftware. Filter aan de linkerkant op de optie bedrijfsvorm en andere functies waar het planningsprogramma aan moet voldoen.

Filter resultaten

BRANCHE
MEDEWERKERS
1
  • Je operatie versnellen
  • Online ERP
  • Drag-n-drop planning

In één oogopslag je mensen en materiaal plannen. Vraag vrijblijvend een demo aan! Energiesector, Olie en Gas, Infra en GWW. Voor bedrijven met > 20 medewerkers. Focus op de Operatie, Services en Projecten.
info contact proefaccount prijzen
Proefperiode: In vorm van online demo
Prijs: Op aanvraag

L1NDA biedt een gebruiksvriendelijke, cloud-based oplossing voor personeelsplanning en urenregistratie, voor desktop en mobiel. Maak het plannen, aansturen en uitbetalen van personeel weer eenvoudig, inzichtelijk en leuk. info
Proefperiode: Probeer L1NDA 14 dagen gratis
Prijs: maandelijks €4,00

Soon is meer dan alleen een personeelsplanner. Naast de natuurlijke manier om diensten aan te maken, verbeterd Soon de manier waarop het team wordt ingezet. Zowel teams binnen multinationals als MKB maken gebruik van Soon. info
Proefperiode: 14 Dagen
Prijs: vanaf €4,00

Reserveringssysteem voor: ruimtes, activiteiten, cursus, bootverhuur enz. i-Reserve is veelzijdig inzetbaar en neemt je werk uit handen. Koppel middels Microsoft Flow met honderden andere applicaties! info
Proefperiode: Vraag gratis een trial licentie aan
Prijs: maandelijks €39,00

Financiële planningssoftware voor startups! Stel binnen een mum van tijd een professioneel financieel plan op dat je helpt financiers te overtuigen van de potentie van je bedrijf én financieel gedreven beslissingen te nemen. info
Proefperiode: Op verzoek.
Prijs: vanaf €20,00

Je gehele administratie & planning automatiseren doe je met Sense-Cloud. Van personeelsplanning & materiaalplanning tot urenregistratie, voorraadbeheer & het maken van werkbonnen. Inclusief koppeling met Exact voor je facturen. info
Proefperiode: Onbeperkte demo-toegang
Prijs: maandelijks €90,00

Stappenplan: Hoe kies ik de beste planning software?

Planning softwareAan welke stappen moet je denken?

Volg dit stappenplan 'Hoe kies ik de beste planning software' en vind eenvoudig het planningssysteem dat bij jouw onderneming past. Wil je al direct een keuze maken uit de verschillende planning tools, klik dan in het filter hierboven en selecteer de beste planning software.

Klik terug naar boven!

Stap 1: Wat is planning software?

Planning software, ook wel bekend als enterprise resource planning (ERP), is heel simpel gezegd, software voor het maken van planningen. Deze software wordt binnen organisaties voornamelijk gebruikt ter ondersteuning van alle bedrijfsprocessen. Planningsysteem is meestal opgedeeld in deelplanningen die allemaal een specifieke taak ondersteunen, zoals onderdelen van een bouwproject. Gehele bedrijfsprocessen kunnen met planning tools nauwkeurig op elkaar worden afgestemd.

Het doel van planning softwarePlanningstool

Een planningssysteem heeft als uiteindelijke doel om een overzicht te creëren in al je taken. Deze taken kunnen gemakkelijk gegroepeerd worden per project, taak of onderdeel van het bedrijf. Handig als je als zzp’er verschillende projecten tegelijk doet en even wil checken hoe je planning er voor staat. Ook voor ondernemers met personeel is het handig, want zo heb je een duidelijk overzicht waar je personeel mee bezig is. Daarnaast kan het ook dienen om te zien hoe projecten verlopen en hoe je dit in de toekomst misschien nog beter kan plannen. Meer weten over planningssoftware lees onze blog over hoe je een goede planning maakt.

Stap 2: Waar kan ik planning tools voor gebruiken?

Hoewel deze vraag samenhangt met de vorige, is het wellicht handig om een duidelijk overzicht te hebben waar planningsprogramma's in de praktijk voor gebruikt worden. 

Planning software wordt het meeste gebruikt voor:

Stap 3: Soorten planningssystemen

Of je nu een productiebedrijf, uitzendbureau of bakkerij hebt, voor elk type bedrijf is wel een planningssysteem dat past. Voor kleine bedrijven is het maken van een planning namelijk een stuk eenvoudiger dan voor een productiebedrijf met verschillende veelomvattende projecten. Er zijn verschillende soorten planningssystemen op de markt, zodat jij een geschikt planningsysteem voor jouw onderneming kan vinden. 

Planning niet in excel

Handmatig een planning maken

Allereerst kun je eenvoudig een planning op papier of met Word of Excel maken. Ben jij een startende ondernemer? Grote kans dat je je planningen handmatig maakt omdat het gemakkelijk en gratis is. Maar een groot nadeel is dat je al je gegevens zelf handmatig moet verwerken en deze steeds zelf moet blijven updaten. Dit kan al snel veel tijd kosten en is foutgevoelig. Helemaal wanneer het aantal getallen toeneemt, kun je snel het overzicht verliezen. Een goed alternatief is planning software. 

Planning software: hoe werkt het? 

Planning tools zorgen ervoor dat je alle informatie, zoals tijden, projecten en de planning overzichtelijk online hebt. Hierbij hoef je maar een aantal details zelf in te voeren, bijvoorbeeld welke werknemers meedoen in het project, de rest wordt automatisch bijgewerkt. Alle werknemers kunnen gemakkelijk de planning bekijken zodat alles op rolletjes loopt in jouw bedrijf. Een uitbreiding hierop is dat er ook planning software aan wordt geboden die je vanaf je telefoon of tablet kan bekijken. Voorbeelden hiervan zijn de werkrooster app en de planning app. Ben je dus bijvoorbeeld veel onderweg dan kan je altijd en overal een overzicht van werkroosters en planning bekijken.

Wil je meer weten over de voor- en nadelen van Excel en planning software? Lees dan ook onze blog over de verschillende tools voor het maken van een planning.

Stap 4: Open source en SaaS software

Planning software is verder onder te verdelen in twee soorten software. Dit zijn open source software en Software as a Service (SaaS). Omdat deze twee typen software onderling veel verschillen, leggen wij ze nog even voor je uit.

open source planning software

Planning software als open source software  

Bij open source software kun je een broncode gebruiken waarmee je zelf de software kan aanpassen, verbeteren en gebruiken. Hiermee kun je dus zelf het planning systeem opbouwen. Dit kan je doen als je technisch goed onderlegd bent en weet hoe je moet programmeren.  

Planning software as a Service (SaaS)

SaaS software is een geschikte keuze voor mensen die weinig tot geen technische vaardigheden hebben. Hierbij is de software ontwikkeld door een leverancier en heb jij als ondernemer een soort abonnement, waarbij je maandelijks moet betalen voor het gebruik van de software. De leverancier zorgt ervoor dat de software het goed doet en je altijd up to date bent. De bovenstaande software pakketten zijn allemaal voorbeelden SaaS software pakketten.

​Stap 5: Voordelen planning software

Het gebruik van planningstools heeft vele voordelen. Zo kan de online plannings tool gebruikt worden als planning software mac en planning software windows Het belangrijkste voordeel is dat een planning systeem bedrijfsprocessen een stuk eenvoudiger en efficiënter maakt.

Voordelen planning softwareDe voordelen van een online planningstool: 

Stap 6: Planningssysteem implementeren? 

Overtuigd van de voordelen van planning software? Dan is het handig dat je weet waar je op moet letten als je een planningssysteem wil implementeren. Ook is het handig op de hoogte te zijn van wat de eventuele nadelen zijn. Met brede online planning software ben je vaak afhankelijk van één enkele softwareleverancier. Dit kan als een nadeel worden gezien, maar ook als een voordeel. Want dat betekent dat er slechts één verantwoordelijke is voor de gehele bedrijfsautomatisering. Zolang dit goed gaat is er niets aan de hand, maar als er iets mis gaat bij deze leverancier betekent het dat veel bedrijfsprocessen stil komen te liggen. 

Planningsysteem inplementerenImplementatie van online planningtool 

De implementatie van planning software kan een grote impact hebben op de organisatie. Wanneer je dit goed voorbereid hoef je, je daar geen zorgen over te maken. In kleine bedrijven gaat dit vaak een stuks sneller en gemakkelijker dan in grotere bedrijven. Zeker wanneer er in grotere bedrijven al lang met andere software is gewerkt. Belangrijk is dat je, de werknemers voorbereid op de nieuwe software. Daarbij is het van belang kenbaar te maken dat software het werk van iedereen eigenlijk alleen maar gemakkelijker gaat maken. Je hoeft minder handmatig werk te verrichten en houdt dus tijd over. Geef je werknemers de tijd aan het nieuwe systeem te werken en zorg ervoor dat hun vragen beantwoord worden. 

​Stap 7: Belangrijke punten bij software keuzeKeuze planning tool

Nu je weet wat de voordelen zijn en hoe je planning software moet implementeren, hoef je alleen nog een goed softwarepakket te selecteren. Daarbij is het essentieel dat je jouw wensen en die van het bedrijf goed in kaart brengt. Het heeft namelijk invloed op je hele bedrijf. Hieronder zijn wat handige vragen die je kunnen helpen met het kiezen van het juiste planningsysteem

Handige vragen die helpen bij de keuze voor een planningstool:

Meer weten over planningssoftware en hoe je een goede planning bijhoudt? Lees dan deze blogs:

Stap 8: Gratis planning software proberen?

Heb je een keuze kunnen maken, een softwareprogramma op het oog of twijfel je toch nog? In de meeste gevallen kun je een planningsysteem gratis proberen voor een bepaalde proefperiode. Deze proefperiode omvat meestal veertien of dertig dagen. Op deze manier kun je kosteloos ontdekken wat de mogelijkheden zijn van de door jou gekozen gratis planning tool. Na de proefperiode kun je vervolgens besluiten om het planningsysteem aan te schaffen of niet. 

Gratis planning softwareOnline planning tool gratis

Mocht je niet tevreden zijn over de online planningstool, is het net niet helemaal wat je zoekt, dan heeft het proberen van gratis planning software je in ieder geval niets gekost. Ook het is het gebruikmaken van de proefperiode vrijblijvend, je zit nergens aan vast. Op deze manier weet je zeker dat je de beste planning software vindt!

Nu je alles weet over planningsystemen, kun je van start met het selecteren van een planningsprogramma. Klik hieronder op de oranje knop en ontdek welk planningstool het beste aansluit bij jouw wensen.

Ja, ik wil verschillende planning software vergelijken en de beste selecteren!

Products