Planning software vergelijken?

Hier vind je een overzicht met de beste planning software. Personaliseer het overzicht met de filters en vergelijk de systemen op prijs, functies en reviews.

Overzicht in je team
Van Excel naar een CRM
Bespaar tijd & stress

Moderne MKB'ers en creative agencies kiezen voor het CRM systeem van Teamleader. Met Teamleader houd je overzicht in de planning van teams en tijd. Grote, onoverzichtelijke Excel sheets zijn verleden tijd.

Meer informatie
Bespaar 30% loonkosten
Geen opstartkosten
Maandelijks opzegbaar

Bespaar tijd en kosten met Shiftbase. Maak eenvoudig een planning voor een langere periode. Hierin zijn de verwachte personeelskosten, omzet en budgetten zichtbaar. Urenregistratie kan via de computer, app of prikklok.

(0)
Ga naar website
Meer informatie
Flexibel plannen
Agenda koppelingen
Zet planning naar uren

In Gripp maak je de planning zoals jij dat wilt. Naast diverse weergaven zoals op dag-, week- en maandniveau, kies je zelf wat je wel of niet wilt tonen. Zo heb jij altijd het perfecte overzicht en grip op de planning.

Meer informatie
Geïntegreerd pakket
Grip op je planning
370+ koppelingen

Creëer rust en bespaar tijd. Met flexibele capaciteitsplanning van Exact wordt planning eenvoudig, kloppend en overzichtelijk. Zo heb je altijd en overal inzicht in alle projecten en de beschikbaarheid is van collega's.

Meer informatie
Personeelsplanning
Makkelijke verlof tool
Gratis demo

Wat doet u met 200 uur extra per jaar? Uitgebreide bedrijfsplanning, simpel uren registreren & inzichtelijke loonstrookjes. Dit zijn een paar van de verschillende functionaliteiten van de alles-in-1 software van Bedrijfsrooster.nl

Meer informatie
+90 tevreden klanten
Maandelijkse updates
Web en smartphone apps

Een flexpool plannen met Excel, WhatsApp en telefoon is knap lastig. Stap over op clevergig en plan je flexpool sneller én eenvoudiger. Met bijna 100 enthousiaste instellingen en bureaus als klant zijn wij een veilige keuze!

Meer informatie
Je operatie versnellen
Compleet gekoppeld
Drag-n-drop planning

In één oogopslag je mensen en materiaal plannen. Vraag vrijblijvend een demo aan! Energiesector, Olie en Gas, Infra en GWW. Voor bedrijven met > 20 medewerkers. Focus op de Operatie, Services en Projecten.

(0)
Ga naar website
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Type planning
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Aanvullingen
Extra functies
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Ook interessant voor jou:

Planning software: vind en selecteer de beste!

Op zoek naar de beste planning software?

Met planningsoftware werk je efficiënt en gemakkelijk zodat je tijd overhoudt!

In dit stappenplan leggen we jou in 7 stappen uit hoe je het beste planningssysteem voor jouw onderneming kan vinden.Bij Appwiki vind, vergelijk en selecteer je namelijk, aan de hand van het keuzefilter, de beste planningsoftware. Filter aan de linkerkant op de optie bedrijfsvorm en andere functies waar het planningsprogramma aan moet voldoen.

Stappenplan: hoe kies ik de beste planning software?

Aan welke stappen moet je denken?

Volg dit stappenplan 'Hoe kies ik de beste planning software' en vind eenvoudig het planningssysteem dat bij jouw onderneming past. Wil je al direct een keuze maken uit de verschillende planning tools, klik dan in het filter hierboven en selecteer de beste planning software.

Klik terug naar boven!

Stap 1: wat is planning software?

Planning software, ook wel bekend als enterprise resource planning (ERP), is heel simpel gezegd, software voor het maken van planningen. Deze software gebruiken organisaties voornamelijk ter ondersteuning van alle bedrijfsprocessen. Een planningsysteem is meestal opgedeeld in deelplanningen die allemaal een specifieke taak ondersteunen, zoals onderdelen van een bouwproject. Gehele bedrijfsprocessen kun je met planning tools nauwkeurig op elkaar afstemmen.

Het doel van planning software

Een planningssysteem heeft als uiteindelijke doel om een overzicht te creëren in al je taken. Deze taken kun je gemakkelijk groeperen per project, taak of onderdeel van het bedrijf. Handig als je als zzp’er verschillende projecten tegelijk doet en even wil checken hoe je planning er voor staat. Ook voor ondernemers met personeel is het handig, want zo heb je een duidelijk overzicht waar je personeel mee bezig is.

Daarnaast kun het je het ook gebruiken om te zien hoe projecten verlopen. Met deze kennis kun je projecten in de toekomst nog beter en efficienter plannen. Meer weten over planningssoftware lees onze blog over hoe je een goede planning maakt.

Planning maken geeft rust

Een planning maken met software zal je een hoop structuur en rust opleveren in een werkweek. Er zijn nog meer handige tips die je helpen minder kopzorgen te hebben elke dag op je werk. Lees hier alle 7 slimme tips voor in de bouw.

Gratis tips voor meer rust in de kop!

Stap 2: waar kan ik planning tools voor gebruiken?

Deze vraag hangt samen met de vorige vraag. Toch is het handig om een duidelijk overzicht te hebben waar je planningsprogramma's in de praktijk voor kan gebruiken.

De belangrijkste planning software functionaliteiten

 • Personeelsplanning: met personeelsplanning kun je de personeelsbehoefte en beschikbaardheid in kaart brengen. Met een duidelijk overzicht van wat je personeel wil, met behulp van planning tools, kun je uiteindelijk je bedrijfsprestaties verbeteren. Zo ben je goed op elkaar afgestemd, heb je een duidelijke verdeling en dus controle over je bedrijf.
 • Project planning: met projectplanning software kun je gemakkelijk een project in kaart brengen met bijbehorende doelen, taken en personeelsleden. Zo kan je een project eenvoudig managen. Meer weten over een effectieve personeels planning lees dan deze blog!
 • Productie planning: productieplanning geeft weer hoe de gehele productie eruit ziet. Zodat je als ondernemer gemakkelijk ziet hoe de productie verloopt. 
 • Werkrooster: een werkrooster hangt samen met personeelsplanning, maar geeft aan wanneer, hoe laat en hoe lang werknemers de komende periode moeten werken. Een eenvoudige manier om dit bij te houden is met een werkrooster app. Met deze werkrooster app kan je op je tablet of smartphone overal zien wanneer en hoe laat jij of je personeel moet werken.

Stap 3: soorten planningssystemen

Of je nu een productiebedrijf, uitzendbureau of bakkerij hebt, voor elk type bedrijf is wel een planningssysteem dat past. Voor kleine bedrijven is het maken van een planning namelijk een stuk eenvoudiger dan voor een productiebedrijf met verschillende veelomvattende projecten. Er zijn verschillende soorten planningssystemen op de markt, zodat jij een geschikt planningsysteem voor jouw onderneming kan vinden. 

Handmatig een planning maken

Allereerst kun je eenvoudig een planning op papier of met Word of Excel maken. Ben jij een startende ondernemer? Grote kans dat je je planningen handmatig maakt omdat het gemakkelijk en gratis is. Maar een groot nadeel is dat je al je gegevens zelf handmatig moet verwerken en deze steeds zelf moet blijven updaten.

Dit kan al snel veel tijd kosten en is foutgevoelig. Helemaal wanneer het aantal getallen toeneemt, kun je snel het overzicht verliezen. Een goed alternatief is planning software. 

Planning software: hoe werkt het? 

Planning tools zorgen ervoor dat je alle informatie, zoals tijden, projecten en de planning overzichtelijk online hebt. Hierbij hoef je maar een aantal details zelf in te voeren, bijvoorbeeld welke werknemers meedoen in het project, de rest gaat automatisch. Alle werknemers kunnen gemakkelijk de planning bekijken zodat alles op rolletjes loopt in jouw bedrijf.

Een uitbreiding hierop is dat je de planning software ook vanaf je telefoon of tablet kan bekijken. Voorbeelden hiervan zijn de werkrooster app en de planning app. Ben je dus bijvoorbeeld veel onderweg dan kan je altijd en overal een overzicht van werkroosters en planning bekijken.

Wil je meer weten over de voor- en nadelen van Excel en planning software? Lees dan ook onze blog over de verschillende tools voor het maken van een planning.

Stap 4: open source en SaaS software

Planning software is verder onder te verdelen in twee soorten software. Dit zijn open source software en Software as a Service (SaaS). Omdat deze twee typen software onderling veel verschillen, leggen wij ze nog even voor je uit.

Planning software als open source software  

Bij open source software kun je een broncode gebruiken waarmee je zelf de software kan aanpassen, verbeteren en gebruiken. Hiermee kun je dus zelf het planning systeem opbouwen. Dit kan je doen als je technisch goed onderlegd bent en weet hoe je moet programmeren.  

Planning software as a Service (SaaS)

SaaS software is een geschikte keuze voor mensen die weinig tot geen technische vaardigheden hebben. Hierbij is de software ontwikkeld door een leverancier en heb jij als ondernemer een soort abonnement, waarbij je maandelijks moet betalen voor het gebruik van de software. De leverancier zorgt ervoor dat de software het goed doet en je altijd up to date bent. De bovenstaande software pakketten zijn allemaal voorbeelden SaaS software pakketten.

​Stap 5: voordelen planning software

Het gebruik van planningstools heeft vele voordelen. Het belangrijkste voordeel is dat een planning systeem bedrijfsprocessen een stuk eenvoudiger en efficiënter maakt. We hebben nog een paar voordelen voor je op een rij gezet. 

De voordelen van een online planningstool: 

 • Alle bedrijfsprocessen zijn aan elkaar gekoppeld;
 • Geen aparte softwareprogramma's meer per afdeling;
 • Planning software is vaak goed geïntegreerd waardoor je de gegevens maar één keer hoeft in te voeren;
 • Planning software bevindt zich online in de cloud, zo heb je het planningssysteem altijd op zak;
 • Eenvoudige koppelingsmogelijkheden;
 • Altijd een geupdate planningssysteem;
 • Er is sprake van continue optimalisatie.

Stap 6: planningssysteem implementeren? 

Overtuigd van de voordelen van planning software? Dan is het handig dat je weet waar je op moet letten als je een planningssysteem wil implementeren. Ook is het handig op de hoogte te zijn van wat de eventuele nadelen zijn. Met brede online planning software ben je vaak afhankelijk van één enkele softwareleverancier.

Dit kan een nadeel zijn, maar ook juist een voordeel. Want dat betekent dat er slechts één verantwoordelijke is voor de gehele bedrijfsautomatisering. Zolang dit goed gaat is er niets aan de hand, maar als er iets mis gaat bij deze leverancier betekent het dat veel bedrijfsprocessen stil komen te liggen. 

Implementatie van online planningtool 

De implementatie van planning software kan een grote impact hebben op de organisatie. Wanneer je dit goed voorbereid hoef je, je daar geen zorgen over te maken. In kleine bedrijven gaat dit vaak een stuks sneller en gemakkelijker dan in grotere bedrijven. Zeker wanneer er in grotere bedrijven al lang met andere software is gewerkt.

Belangrijk is dat je, de werknemers voorbereid op de nieuwe software. Daarbij is het van belang kenbaar te maken dat software het werk van iedereen eigenlijk alleen maar gemakkelijker gaat maken. Je hoeft minder handmatig werk te verrichten en houdt dus tijd over. Geef je werknemers de tijd om met het nieuwe systeem te leren werken. 

​Stap 7: belangrijke punten bij software keuze

Nu je weet wat de voordelen zijn en hoe je planning software moet implementeren, hoef je alleen nog een goed softwarepakket te selecteren. Daarbij is het essentieel dat je jouw wensen en die van het bedrijf goed in kaart brengt. Het heeft namelijk invloed op je hele bedrijf. Hieronder zijn wat handige vragen die je kunnen helpen met het kiezen van het juiste planningsysteem

Handige vragen die helpen bij de keuze voor een planningstool:

 • Wat is je bedrijfsvorm?
 • Hoeveel medewerkers gaan er werken in het planningsprogramma?
 • Hoeveel trainingstijd is nodig per medewerker?
 • Planningsprogramma’s vormgeving is soms aanpasbaar, wil je dit? 
 • Wil je foto’s en logo’s in het planningsprogramma toevoegen?
 • Welke functies/mogelijkheden, zoals toevoegen van taken, moet het planningsprogramma hebben? 
 • Wil je de mogelijkheid het planningsprogramma te kunnen koppelen met andere systemen? 
 • En natuurlijk ook belangrijk: wil je graag werken met een online planning tool? 

Stap 8: gratis planning software proberen?

Heb je een keuze kunnen maken, een softwareprogramma op het oog of twijfel je toch nog? In de meeste gevallen kun je een planningsysteem gratis proberen voor een bepaalde proefperiode. Deze proefperiode omvat meestal veertien of dertig dagen. Op deze manier kun je kosteloos ontdekken wat de mogelijkheden zijn van de door jou gekozen gratis planning tool. Na de proefperiode kun je vervolgens besluiten om het planningsysteem aan te schaffen of niet. 

Online planning tool gratis

Mocht je niet tevreden zijn over de online planningstool, is het net niet helemaal wat je zoekt, dan heeft het proberen van gratis planning software je in ieder geval niets gekost. Ook het is het gebruikmaken van de proefperiode vrijblijvend, je zit nergens aan vast. Op deze manier weet je zeker dat je de beste planning software vindt!

Relevante artikelen

bench-accounting-49906-unsplash.jpg
28 augustus 2023

Hoe hou je eenvoudig een planning bij?

Planning

Je hebt een overzichtelijke planning gemaakt voor een langere termijn? Hoe hou je deze bij?

Lees meer 
9 augustus 2022

Hoe maak je een werkrooster?

Planning
Advertisement

Eenvoudig planning software kiezen?

1. Bekijk de aanbieders We hebben een overzicht voor je gemaakt met de beste planning software.

2. Maak een voorselectie Selecteer je bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte en bepaal welke functies je nodig hebt.

3. Vergelijk je persoonlijke top 3 Voeg de 3 beste planningsprogramma's toe aan jouw vergelijking en vergelijk je persoonlijk top 3 in één overzicht.

4. Probeer de beste software Probeer gratis en vrijblijvend jouw software top 3. Door meerdere oplossingen te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

5. Evalueer en maak je keuze Vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de functies, gebruiksgemak en support. Kies dan de software die het beste bij je past. Zo maakt Appwiki softwareselectie eenvoudig.

Products