Kassa software: vergelijk op prijs, reviews en functies

Zoek je de beste gratis kassa software? Filter hieronder op bedrijfsvorm en functies welke je denkt nodig te hebben. Vind hier het beste kassasysteem waarmee je eenvoudig en efficiënt kan afrekenen. Houd daarmee tijd over voor zaken die er echt toe doen.

Eenvoudig gratis kassa software vinden

Kassa software? Selecteer jouw online kassa software

Om te functioneren heeft iedere winkel of restaurant een kassasysteem nodig. De werking van een kassa wordt vaak zomaar voor lief genomen, maar in werkelijkheid komt er natuurlijk software bij kijken. Vooral wanneer een bedrijf een online kassa wil gebruiken moet daar de juiste kassa software voor worden uitgekozen. Maak gebruik van het filter om de kassa software te vinden dat past bij jouw onderneming.

De functies van kassa software

Op deze pagina vind je de nodige informatie op het gebied van kassa systemen. De functies van kassa software lopen sterk uiteen. Ten eerste moet kassa software het natuurlijk mogelijk maken om transacties te verwerken. Het belangrijkste is dan ook dat alle acties die met de kassa worden uitgevoerd goed worden opgeslagen. Goede kassa software zorgt er bovendien ook voor dat kortingen worden verrekend en dat er een mogelijkheid is om met PIN te betalen. Daarnaast is kassa software uit te breiden met de nodige modules. Zo kun je gebruik maken van voorraadbeheer en klantenbeheer. Bij voorraadbeheer worden de gegevens van de voorraad direct bijgewerkt als er iets wordt verkocht. Wil je inzicht in wie je klanten zijn en wat ze kopen? Dan kun je een gepersonaliseerd klantenbeheer toevoegen.

Online kassa software

Door de opkomst van het gebruik van de cloud zie je steeds vaker dat software ontwikkelaars online kassa software aanbieden. Een groot voordeel van online kassa software is dat je overal en altijd toegang hebt tot de data. Als er een defect in de winkel is, staan de gegevens alsnog veilig in een back-up. Daarnaast hoef je geen dure software of hardware te installeren. Je betaalt geen aanschafprijs voor apparatuur, maar daarentegen een maandelijks bedrag waarmee je alle nodige functionaliteiten hebt. Bovendien is het makkelijker om een online kassa te integreren met moderne betaalmethoden die ook via internet gaan.

Voordelen van een kassa systeem

Het handige van kassa software is dat je alle benodigde functionaliteiten combineert in een enkel programma. Je krijgt meer inzicht in wat je verkoopt, doordat een uitgebreide historie wordt opgeslagen. Of je nu een online kassa of een offline kassa gebruikt, je profiteert van een handige programma dat allerlei data bijhoudt. Bijvoorbeeld hoeveel je van een bepaald artikel hebt verkocht, of hoeveel van een bepaald artikel er de afgelopen periode zijn geretourneerd. Daarnaast kun je rekenen op gratis updates van het kassa systeem. Als de kassa software een oppoetsbeurt krijgt, word je daar natuurlijk van op de hoogte gesteld. En last but not least: kassa software is in te zetten in verschillende branches. Zo heb je specifieke kassasystemen voor de horeca maar ook de detailhandel.

Waar moet je op letten bij je keuze?

Zorg er voor dat je bij het kiezen een idee hebt van hoe je de kassa software het liefst zou willen gebruiken. Hoeveel inzicht wil je in data hebben? Vind je het vooral belangrijk dat een medewerker zo snel mogelijk en zo veel mogelijk klanten kan helpen? Of wil je uitgebreidere mogelijkheden hebben, zoals geïntegreerde kortingsfuncties? Er zijn in Nederland in ieder geval genoeg leveranciers van zowel de offline als online kassa. Het kan lonen om kassa software aanbieders goed te selecteren op functionaliteiten, want elk bedrijf heeft weer zijn eigen voordelen. Maar met de bovenstaande lijst kom je waarschijnlijk al een heel eind.

Oefenversie, gratis kassa software proberen

Als je al weet welk kassa programma je het liefst hebt, kun je tot aanschaf overgaan. Toch is het een idee om eerst een gratis demo te proberen. Zo krijg je een goed idee van de mogelijkheden die je met een kassa programma hebt. Blijkt achteraf dat je helemaal niet zoveel functionaliteiten nodig hebt, dan kun je altijd nog voor een goedkopere versie gaan. Er is in ieder geval genoeg keuze in kassa software.

Products