Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Extra functies
Support

Eenvoudig de beste kassa software kiezen?

Dit is de beste kassa software. Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt. Zo maak je eenvoudig een voorselectie. Vergelijk dan de 3 beste kassasystemen met elkaar. Probeer ze gratis en vrijblijvend.

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.

Ook interessant voor jou:

Eenvoudig kassa software kiezen?

1. Bekijk de aanbieders We hebben een overzicht voor je gemaakt met de beste kassa software.

2. Maak een voorselectie Selecteer je bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte en bepaal welke functies je nodig hebt.

3. Vergelijk je persoonlijke top 3 Voeg de 3 beste kassa systemen toe aan jouw vergelijking en vergelijk je persoonlijk top 3 in één overzicht.

4. Probeer de beste software Probeer gratis en vrijblijvend jouw software top 3. Door meerdere oplossingen te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

5. Evalueer en maak je keuze Vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de functies, gebruiksgemak en support. Kies dan de software die het beste bij je past. Zo maakt Appwiki softwareselectie eenvoudig.

Jacqueline
Jacqueline
Appwiki expert

Een kassa kopen die past bij al je wensen

Een kassa kopen bestaat tegenwoordig niet alleen meer uit het kiezen van de juiste fysieke kassa. Er moet ook de juiste kassa software op zitten. Tegenwoordig is er ruim aanbod aan kassa software, allemaal met hun eigen sterke en zwakke punten. Een kassa kopen die voldoet aan al je wensen is daarom niet eenvoudig. De eerste stap is het bepalen van je wensen en eisen. Wat zijn de belangrijkste functies, en heb ik al deze functies nodig? Waar komt de kassa te staan? Wie moeten er mee werken? Waarmee wil ik de kassa software koppelen? Wil ik ook een kassa app? Stuk voor stuk belangrijke vragen.

Kassa software? Selecteer jouw online kassa software

Zoals gezegd heeft iedere winkel of restaurant een kassasysteem nodig om te functioneren. De werking van een kassa wordt vaak zomaar voor lief genomen, maar in werkelijkheid komt er natuurlijk software bij kijken. Vooral wanneer een bedrijf een online kassa wil gebruiken moet daar de juiste kassa software voor worden uitgekozen. Maak gebruik van het filter om de kassa software te vinden dat past bij jouw onderneming.

De functies van kassa software

Op deze pagina vind je de nodige informatie op het gebied van kassasystemen. De functies van kassa software lopen sterk uiteen, maar elk kassasysteem beschikt natuurlijk over de functie om transacties te verwerken. Het liefst zo snel mogelijk, want vooral als je veel transacties moet afhandelen is het voor de klant vervelend als dit te lang duurt.

Een andere belangrijke functie is dat alle acties die met de kassa worden uitgevoerd goed worden opgeslagen. Goede kassa software zorgt er bovendien ook voor dat kortingen worden verrekend en dat er een mogelijkheid is om met PIN te betalen. Daarnaast is kassa software uit te breiden met de nodige modules. Zo kun je gebruik maken van voorraadbeheer en klantenbeheer. Bij voorraadbeheer worden de gegevens van de voorraad direct bijgewerkt als er iets wordt verkocht. Wil je inzicht in wie je klanten zijn en wat ze kopen? Dan kun je een gepersonaliseerd klantenbeheer toevoegen.

Meer weten over kassa software? In dit fimpje leggen we het allemaal uit!

Online kassa software

Door de opkomst van het gebruik van de cloud zie je steeds vaker dat software ontwikkelaars online kassa software aanbieden. Een groot voordeel van online kassa software is dat je overal en altijd toegang hebt tot de data. Als er een defect in de winkel is, staan de gegevens alsnog veilig in een back-up. Daarnaast hoef je geen dure software of hardware te installeren. Je betaalt geen aanschafprijs voor apparatuur, maar daarentegen een maandelijks bedrag waarmee je alle nodige functionaliteiten hebt. Bovendien is het makkelijker om een online kassa te integreren met moderne betaalmethoden die ook via internet gaan.

Waarom een kassa kopen?

​​Wanneer je de juiste kassa hebt gekocht (dit kan een 'echte' kassa zijn, maar je kunt ook een laptop of tablet als kassa gebruiken) is het van groot belang dat je er het juiste kassasysteem bij vindt. Met kassa software kun je natuurlijk transacties verwerken. Maar belangrijker is dat al deze transacties ook goed worden opgeslagen. Zo heb je altijd een up-to-date inzicht in bijvoorbeeld jouw dagomzet. Het handige van kassa software is dat je al deze functionaliteiten combineert in één enkel programma. Je krijgt meer inzicht in wat je verkoopt, doordat een uitgebreide historie wordt opgeslagen.

Data bijhouden

Of je nu een online kassa of een offline kassa gebruikt, je profiteert van een handig programma dat allerlei data bijhoudt. Bijvoorbeeld hoeveel je van een bepaald artikel hebt verkocht, of hoeveel van een bepaald artikel er de afgelopen periode zijn geretourneerd. Daarnaast kun je rekenen op gratis updates van het kassasysteem. Als de kassa software een update krijgt, word je daar natuurlijk van op de hoogte gesteld. En last but not least: kassa software is in te zetten in verschillende branches. Zo heb je specifieke kassasystemen voor de horeca maar ook de detailhandel.

Uitbreiden met modules

Goede kassa software zorgt er verder voor dat je er kortingen mee verrekent. Ook kun je jouw kassa software koppelen met een pinterminal. Daarnaast is kassa software uit te breiden met de nodige modules. Je kunt de software uitbreiden met een voorraadbeheer- of klantenbeheermodule. Met de voorraadbeheermodule worden de gegevens van de voorraad direct bijgewerkt als er een artikel wordt verkocht. En wanneer je inzicht wilt in wie je klanten zijn en wat ze kopen? Dan kun je een gepersonaliseerd klantenbeheer toevoegen.

Koppelen met webshop 

Verder is het met kassa software mogelijk om deze te koppelen met webshop software. Dit is een uitermate handige functie voor de ondernemer die zowel een fysieke winkel als een webshop heeft. Je kunt je voorraad van zowel je winkel als je webwinkel beheren vanuit één systeem. Dit betekent dat ongeacht waar een klant en product koopt, de voorraad van zowel de fysieke winkel als de webshop wordt aangepast. Je hebt dus maar één voorraad die je hoeft te beheren. Dit scheelt veel tijd en moeite ten op zichte van het beheren van meerdere voorraden.

Kassa app

De meeste kassa software is uitgerust met een kassa app. Een mobiele kassa app biedt meerdere mogelijkheden. Het belangrijkste voordeel is dat je altijd en overal bij jouw gegevens kunt komen. Dus ben je op je welverdiende vakantie en jouw zaak draait nog door? Dan kun je vanuit je luie stoel bekijken wat voor dagomzet de thuisblijvers hebben gedraaid. Een ander handig voordeel is, vooral wanneer je in de horeca werkt, dat je de kassa op op je iPad of een andere tablet kunt gebruiken. De kassa app heeft dezelfde functies als de software. Je kunt dus bijvoorbeeld aan tafel een bestelling opnemen met je tablet en deze doorsturen naar de keuken of de bar. Dit is niet alleen heel snel en makkelijk, het scheelt ook communicatiefouten. De meeste kassa apps zijn zowel voor de iPad als een Android-tablet te gebruiken. De app zijn te downloaden in de App Store en de Play Store

Kassasysteem in de cloud

Cloudgebruik in Nederland wordt steeds meer gemeengoed. Bijna de helft van de Nederlanders gebruikt de cloud om bestanden op te slaan. Een opvallende ontwikkeling, want in 2014 was dit percentage nog maar 31 procent. Ook de ontwikkelaars van jouw kassasysteem blijven niet achter. Alle gegevens van jouw kassasysteem worden met de moderne software dan ook online in de cloud opgeslagen. Zo weet je zeker dat alle gegevens veilig zijn opgeslagen en dat er altijd een back-up is.

Waar moet je op letten bij je keuze?

Zorg er voor dat je bij het kiezen een idee hebt van hoe je de kassa software het liefst zou willen gebruiken. Hoeveel inzicht wil je in data hebben? Vind je het vooral belangrijk dat een medewerker zo snel mogelijk en zo veel mogelijk klanten kan helpen? Of wil je uitgebreidere mogelijkheden hebben, zoals geïntegreerde kortingsfuncties? Er zijn in Nederland in ieder geval genoeg leveranciers van zowel de offline als online kassa. Het kan lonen om kassa software aanbieders goed te selecteren op functionaliteiten, want elk bedrijf heeft weer zijn eigen voordelen. Maar met de bovenstaande lijst kom je waarschijnlijk al een heel eind.

Oefenversie, gratis kassa software proberen

Als je al weet welk kassa programma je het liefst hebt, kun je tot een kassa kopen overgaan. Toch is het ook een goed idee om eerst een gratis demo van de kassa software te proberen. Zo krijg je een impressie van de mogelijkheden die je met een kassa programma hebt. Blijkt achteraf dat je helemaal niet zoveel functionaliteiten nodig hebt, dan kun je altijd nog voor een goedkopere versie gaan. Er is in ieder geval genoeg keuze in kassa software en er zit vast wel een geschikt kassasysteem voor je tussen.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products