PSP Doelgroep
Betaalwijze
Afzetmarkt
Vooraf betalen
Achteraf betalen
Credicard
Overig

Eenvoudig een PSP aanbieder kiezen?

Heb je een webshop of een factuurprogramma en wil je online betalingen kunnen ontvangen? Dan is payment service provider (psp) de oplossing. Bij Appwiki vind je de beste payment service providers. Filter met behulp op verschillende opties en vind de provider die voldoet aan al jouw wensen door de verschillende psp's met elkaar te vergelijken. Met een PSP laat je alle online betalingen soepel verlopen. Niet alleen handig voor jou, maar ook voor je klanten.

Woordmerk Appwiki

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Jouw vergelijking
0
Vergelijk
Arjan
Arjan
Appwiki expert

Wat is een payment service provider?

Een payment service provider voorziet bedrijven en ondernemers van betaalmogelijkheden voor online betalingen. Afhankelijk van de payment service provider zijn er verschillende betaalmogelijkheden waarmee klanten in jouw webwinkel kunnen betalen. De reden dat veel bedrijven en ondernemers gebruikmaken van een psp is omdat psp een eenvoudige integratie biedt met veelgebruikte platformen. Ook worden hierbij vaak lagere tarieven gehanteerd voor bijvoorbeeld iDeal-transacties dan banken zoals ING en Rabobank doen. Verder biedt een payment service provider een grote mate van veiligheid voor online transacties.

Keuze van payment service providers

Er zijn een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten bij de keuze voor een psp, stel je wensen hier op af.

Transactie tarieven

Je wilt natuurlijk zo veel mogelijk besparen op de kosten van transacties. Bij een payment service providers wordt vaak per transactie afgerekend aan de provider. De tarieven kunnen erg uiteenlopen per provider. Vaak zijn ook de hoeveelheid betalingen die je ontvangt bepalend voor de prijs per transactie. In een aantal gevallen geldt; hoe hoger het aantal betalingen, hoe lager de prijs per transactie. Verdiep je daarom goed in de verschillende transactie tarieven en kies de psp die past bij jouw onderneming. Houd er rekening mee dat je over de transactie tarieven nog wel btw moet betalen.

Bijvoorbeeld: zijn Paypal transacties relevant voor jouw onderneming dan is het waarschijnlijker dat je voor partij A kiest waar de transacties voor Paypal laag zijn en de transacties voor iDeal wellicht hoger. Worden iDeal betalingen vaker ingezet in jouw webshop, dan is partij B waarschijnlijk een voor de hand liggende keuze.

Integreren met verschillende plugins

Maak je gebruik van open source psp, dan zijn er veel bekende payment service providers die beschikken over gratis plugins en modules. Deze maken de integratie van bestaande bekende systemen eenvoudig. Hierbij kan worden gedacht aan plugins voor WordPress, Magento en Woocommerce. Let er bij het kiezen voor de psp op dat deze een plugin heeft voor het systeem dat je gebruikt of wilt gaan gebruiken.

Beschikbare betaalmethodes

Uiteraard is het van belang na te gaan of de betaalmethode die jij voor ogen hebt ondersteunt wordt door jouw webwinkel. Het is daarom aan te raden te kiezen voor een payment service provider met een breed scala aan beschikbare betaalmethodes. In Nederland is het van belang in ieder geval de onderstaande betaalmethodes aan te bieden in je webshop:

  • iDeal;
  • Paypal;
  • Creditcard;
  • Overschrijving;
  • Machtiging;
  • Bitcoin;
  • Automatische incasso;
  • Afterpay.

Gratis payment service provider proberen

Heb je een keuze kunnen maken uit de verschillende aanbieders of twijfel je toch nog? In de meeste gevallen kun je een payment service provider gratis proberen voor een bepaalde proefperiode. Deze proefperiode omvat meestal veertien of dertig dagen. Op deze manier kun je kosteloos ontdekken wat de mogelijkheden zijn van de door jou gekozen payment service provider. Na de proefperiode kun je vervolgens besluiten om de psp aan te schaffen of niet. Mocht je niet tevreden zijn over de provider, dan heeft het proberen je in ieder geval niets gekost. Op deze manier weet je zeker dat je de beste psp vindt!

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products