Payment service providers

Eenvoudig een PSP aanbieder kiezen?

Heb je een webshop of een factuurprogramma? En wil je je klanten diverse online betaalmogelijkheden aanbieden? Dan is een payment service provider (PSP) de oplossing. De beste payment service providers vind je in het overzicht. Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt met de filters. Kies vervolgens de 3 beste PSP's en voeg deze toe aan jouw vergelijking door op 'Vergelijken' te klikken.

(0)
QR-codes & betaallinks
Apple Pay & WeChat Pay
Géén aansluitkosten
Proefperiode
onbeperkt
Prijs
€ 0,00  vanaf
Meer informatie
Meer informatie
(0)
40+ betaalmethoden
Binnen 15 minuten live
Altijd bereikbaar
Proefperiode
onbekend
Prijs
€ 0,00  vanaf
Meer informatie
Meer informatie
(0)
Geen verborgen kosten
Geen opzegtermijn
Eenvoudige installatie
Proefperiode
onbeperkt
Prijs
 Gratis
Meer informatie
Meer informatie
(0)
Wereldwijde betalingen
Volledige controle
Data inzichten
Proefperiode
onbekend
Prijs
€ 100,00  vanaf
Meer informatie
Meer informatie
(0)
Veel betalingsmethoden
Mobiel betalen
Gratis training
Proefperiode
onbekend
Prijs
 Op aanvraag
Meer informatie
Meer informatie
(0)
20 betaalmethoden
Uitgebreide rapportage
Gratis testaccount
Proefperiode
onbekend
Prijs
 Op aanvraag
Meer informatie
Meer informatie
(0)
Alle betaalmethoden
Mobiel betalen
Online management tool
Proefperiode
onbekend
Prijs
 Op aanvraag
Meer informatie
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
PSP doelgroep
Betaalwijze
Afzetmarkt
Vooraf betalen
Achteraf betalen
Creditcard
Overig
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Wat is een payment service provider?

Een payment service provider voorziet bedrijven van betaalmogelijkheden voor online betalingen. Dit kunnen bijvoorbeeld betalingen zijn via iDeal, Paypal, creditcard of Afterpay. 

Heb je een webshop? Dan wil je natuurlijk alle betalingen in goede orde ontvangen. Daarnaast wil je het je klanten niet te moeilijk maken als het gaat om het voltooien van een transactie. Dan is een PSP essentieel om online betalingen te kunnen ontvangen. Afhankelijk van de payment service provider zijn er verschillende betaalmogelijkheden waarmee klanten in jouw webwinkel kunnen betalen.

Maar ook als je meer betaalmogelijkheden wil bieden op online facturen is een payment service provide een must. Door je factuurprogramma en een PSP met elkaar te koppelen kun je veel meer betaalmogelijkheden aanbieden op je online facturen. Denk dan aan Paypal of diverse creditcards. 

Wat doet een payment service provider?

Een payment service provider is de verbindende schakel voor transacties tussen jouw onderneming en de daadwerkelijke betaling van de klant. Het zorgt ervoor dat jouw onderneming online transacties kan ontvangen. Een payment service provider biedt verschillende betaalmogelijkheden.

Erg handig, want zo kun jij bepalen welke betaalmogelijkheden relevant zijn voor jouw onderneming en welke je aan wilt bieden aan jouw klanten.

Waarom een payment service provider?

De reden dat veel bedrijven en ondernemers gebruikmaken van een PSP is omdat een PSP eenvoudige integratie biedt met veelgebruikte platformen.

Ook worden hierbij vaak lagere tarieven gehanteerd voor bijvoorbeeld iDeal-transacties dan bij banken zoals ING en Rabobank doen. Payment service providers sluiten vaak grote contracten af met banken, creditcardorganisaties en dergelijke. Hierdoor betaal je bij een payment service provides meestal een lager bedrag per transactie dan bij een rechtstreeks contract bij een bank.

Verder biedt een payment service provider een grote mate van veiligheid voor online transacties.

Keuze van payment service providers

Er zijn een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten bij de keuze voor een PSP, stel je wensen hierop af.

Transactie tarieven

Je wilt natuurlijk zo veel mogelijk besparen op de kosten van transacties. Bij een payment service providers wordt vaak per transactie afgerekend aan de provider. De tarieven kunnen erg uiteenlopen per provider. Vaak zijn ook de hoeveelheid betalingen die je ontvangt bepalend voor de prijs per transactie. In een aantal gevallen geldt; hoe hoger het aantal betalingen, hoe lager de prijs per transactie. Verdiep je daarom goed in de verschillende transactie tarieven en kies de psp die past bij jouw onderneming. Houd er rekening mee dat je over de transactie tarieven nog wel btw moet betalen.

Bijvoorbeeld: zijn Paypal transacties relevant voor jouw onderneming dan is het waarschijnlijker dat je voor partij A kiest waar de transacties voor Paypal laag zijn en de transacties voor iDeal wellicht hoger. Worden iDeal betalingen vaker ingezet in jouw webshop, dan is partij B waarschijnlijk een voor de hand liggende keuze.

Integreren met verschillende plugins

Maak je gebruik van open-source PSP, dan zijn er veel bekende payment service providers die beschikken over gratis plugins en modules. Deze maken de integratie van bestaande bekende systemen eenvoudig. Hierbij kan worden gedacht aan plugins voor WordPress, Magento en Woocommerce. Let er bij het kiezen voor de psp op dat deze een plugin heeft voor het systeem dat je gebruikt of wilt gaan gebruiken.

Beschikbare betaalmethodes

Uiteraard is het van belang na te gaan of de betaalmethode die jij voor ogen hebt ondersteunt wordt door jouw webwinkel. Het is daarom aan te raden te kiezen voor een payment service provider met een breed scala aan beschikbare betaalmethodes. In Nederland is het van belang in ieder geval de onderstaande betaalmethodes aan te bieden in je webshop:

  • iDeal;
  • Paypal;
  • Creditcard;
  • Overschrijving;
  • Machtiging;
  • Bitcoin;
  • Automatische incasso;
  • Afterpay.

Actief in het buitenland?

Wanneer je ook in het buitenland actief bent, moet je rekening houden met eventuele andere betaalmogelijkheden. Onderzoek wat de verschillende betaalmogelijkheden in deze landen zijn en implementeer de meest gebruikte in jouw webshop. Zo loop je geen omzet mis in het buitenland. In Nederland is bijvoorbeeld iDeal de populairste betaalmethode, in België is dat Bancontact Mister Cash en in Duitsland is dat Giropay.

Veel webshopeigenaren in Nederland willen op den duur gaan leveren aan buitenlandse klanten. Vaak begint dit vlak over de grens in België, soms Luxemburg en natuurlijk Duitsland. Deze laatste is logisch, want de markt is daar natuurlijk een stuk groter dan die van Nederland, België en Luxemburg samen.

Toch is het in feite binnen de gehele Europese Unie fiscaal gezien relatief eenvoudig om je webshop uit te breiden naar het buitenland. Het is daarom aantrekkelijk om bedrijfsactiviteiten uit te breiden naar landen binnen de Europese Unie. Wanneer je dus je webshop in meerdere landen binnen Europa wilt gaan uitbreiden, is het zaak dat je buitenlandse betalingen ook kunt ontvangen. Meer weten over payment service providers? Lees dan ook ons blogartikel met de 7 beste payment providers

Hoe werkt een payment service provider?

Allemaal leuk en aardig, maar hoe krijg je een payment service provider geïmplementeerd? Allereerst maak je een account aan bij de payment service provider van je keuze.

Vervolgens kun je eenvoudig een koppeling maken met bijvoorbeeld je webshop software of factuurprogramma.

Wanneer een klant een bestelling betaald in bijvoorbeeld jouw webshop, komt de betaling binnen bij de payment service provider. Bij payment service providers software wordt vaak per transactie afgerekend aan de provider, maar dit is wel vaak afhankelijk van het contract dat je hebt afgesloten.

Daarna wordt het bedrag van de transactie overgemaakt naar jouw rekening. De betaling aan de payment service provider is er dan vaak al afgeschreven. Je kunt ervoor kiezen om de inkomsten dagelijks uit te laten betalen of een aantal keren per week. Dit is onder meer afhankelijk van het aantal bestellingen dat in jouw webshop worden geplaatst.

Je kunt kiezen uit meerdere payment service providers. Deze keuze kun je het beste maken op grond van de kosten per transactie, eventuele vaste kosten en de geboden betaalmogelijkheden. Maak je gebruik van webshop software, dan ben je sommige gevallen gebonden aan de payment service providers die hiermee koppelen. 

Benieuwd naar de beste payment service providers van dit moment? Hier vind je een overzicht.

Gratis payment service provider proberen

Heb je een keuze kunnen maken uit de verschillende aanbieders of twijfel je toch nog? In de meeste gevallen kun je een payment service provider gratis proberen voor een bepaalde proefperiode. Deze proefperiode omvat meestal veertien of dertig dagen.

Op deze manier kun je kosteloos ontdekken wat de mogelijkheden zijn van de door jou gekozen payment service provider. Na de proefperiode kun je vervolgens besluiten om de psp aan te schaffen of niet. Mocht je niet tevreden zijn over de provider, dan heeft het proberen je in ieder geval niets gekost. Op deze manier weet je zeker dat je de beste psp vindt!

Relevante artikelen

annie-spratt-604122-unsplash.jpg
22 februari 2024

5 online betaalsystemen voor webwinkels

Psp

Voor webshopeigenaren is het een nachtmerrie: klanten die hun aankoop afbreken omdat ze in de webshop niet kunnen afrekenen met het gewenste online betaalsysteem.

Lees meer 
Products