Facturatiesysteem vergelijken

Vergelijk de beste online factuursystemen op prijs, functies en reviews. Probeer de software gratis en start eenvoudig met factureren!

47% stijging
Automatiseer facturen
Goedkeuringsflow

Neem controle over je zakelijke uitgaven. Minder papierwerk, meer controle over uitgaven, een snellere maandafsluiting en accuratere rapportage.

Ga naar website
#1 in Factureren!
GRATIS voor starters
Onbeperkt factureren

Een compleet facturatieprogramma! Maak, beheer en verstuur je facturen met e-Boekhouden.nl. Factureer in eigen huisstijl en laat klanten direct betalen via iDeal.

Ga naar website
#1 volgens accountants
Handige dashboards
Probeer 1 maand gratis

Een compleet online facturatieprogramma voor Ondernemers? Ja, dat bestaat! Met AFAS SB maak je niet alleen gemakkelijk offertes en facturen, maar wordt ook je btw-aangifte een makkie. Gebruiksvriendelijke en compleet!

Ga naar website
Van uur tot factuur
Debiteuren overzicht
Koppel je boekhouding

Teamleader maakt factureren makkelijk voor mkb'ers: koppel je boekhouding aan je CRM, zet offertes en uren eenvoudig om in een factuur in jouw eigen huisstijl en laat je klanten moeiteloos online betalen.

Ga naar website
IDEAL link op factuur
Incl. boekhouding
Gratis ondersteuning

Maak in een handomdraai offertes en facturen aan in eigen huisstijl. Startersactie: 15 maanden gratis! Maak hier het gratis account aan!

Ga naar website
Makkelijk boekhouden
Onbeperkt factureren
30 dagen gratis

In minder tijd je administratie gedaan, zonder kennis van boekhouden? Het kan met SnelStart. Onbeperkt offertes en facturen sturen. Je btw-aangifte is zo gedaan. En dat voor een vast bedrag per maand + de eerste 30 dagen gratis.

Ga naar website
Tot 85% tijdbesparing
Met boekhoudkoppeling
Financiële rapportages

Bespaar tot wel 85% tijd op je facturatie met Simplicate software. Koppel je boekhoudpakket, en genereer automatisch facturen die je met één druk op de knop verstuurd. En real-time bijgewerkt worden in je boekhouding.

Ga naar website
Onbeperkt factureren
met basisboekhouding
opstart consult

Na aanmelden kun je snel beginnen met online factureren. Doe je boekhouding zelf, of samen met je boekhouder. Na inloggen zie je op je dashboard meteen handige kengetallen en grafiekjes (omzet en kosten bijvoorbeeld).

Ga naar website
Betalingsherinneringen
Voorraadbeheer
9.7/10 (300+ reviews)

Facturen versturen in uw eigen huisstijl. Inclusief periodieke facturatie, betalingsherinneringen, product- en voorraadbeheer en meer!

Ga naar website
Offertes en facturen
Voor uren en producten
Factureer in huisstijl

Met enkele simpele handelingen is een factuur zo gemaakt en direct per e-mail (als PDF en UBL) verstuurd. DigiBTW biedt facturatie- en boekhoudsoftware speciaal voor zzp'ers. Incl. facturatie, uren- en rittenregistratie en meer!

Ga naar website
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Hoe factureren?
Aanvullingen
Factuur maken
Administratie
Betaling
Extra functies
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

De beste factuursystemen voor:

Appwik expert

Het beste factuurprogramma voor jouw situatie?

Download gratis onze checklist om het beste facturatieprogramma voor zzp'ers te kiezen. Aan de hand van een aantal eenvoudige vragen, ontdek je waar je op moet letten en welke functies je echt nodig hebt.

Download gratis checklist

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Je bent een starter, ZZP’er, MKB’er, vereniging of stichting. Elke maand moeten er facturen verstuurd worden. Een facturatiesysteem helpt je hierbij. Maar welk facturatiesysteem past bij jou? Kies je voor betaalde of gratis facturatie software? En hoe zit een facturatie systeem eigenlijk in elkaar? Allemaal logische vragen die je jezelf stelt.

Je hebt misschien al een boekhouder gesproken, maar wilt zelf ook eenvoudig aan de slag kunnen. Je wilt namelijk inzicht krijgen in je financiële administratie, zonder teveel gedoe. Bij Appwiki snappen wij dit en nemen we je stap voor stap mee door de mogelijkheden van een factuursysteem. Zodat jij de juiste keuze kunt maken.

Wat is facturatie?

Facturatie is het versturen van rekeningen naar klanten of opdrachtgevers. Wanneer je gaat factureren met online facturatie software zijn er een aantal wettelijk gestelde eisen, zoals het KvK- en btw-nummer van je bedrijf. Indien de factuur niet aan deze eisen voldoet, is deze niet geldig voor de Belastingdienst. Vermeld ook duidelijk het IBAN-nummer op de factuur.

Factureren doe je vaak aan het eind of begin van de maand of aan het eind van een project. Let op: de factuur dient uiterlijk op de 15e van de volgende maand te worden verstuurd. Wanneer jij een factuur stuurt, heb je te maken met debiteuren. Debiteuren zijn klanten die nog moeten betalen voor een product of dienst. Een factuur naar een debiteur noem je een verkoopfactuur. Wanneer je zelf producten of diensten afneemt, is er sprake van een inkoopfactuur. Deze inkoopfactuur betaal je aan een crediteur.

Een factuur heeft altijd een betalingstermijn. (behalve bij een pro forma factuur) Deze vermeld je op de factuur. Indien de factuur niet op deze datum is voldaan, kun je een herinnering sturen. Hiermee herinner je de debiteur aan de openstaande factuur. De standaardtermijn voor het betalen van een factuur is dertig dagen. Officieel moeten bedrijven de factuur binnen 60 dagen voldoen, tenzij anders afgesproken. Indien de factuur dan nog niet is voldaan, dient er een aanmaning verstuurd te worden.

Facturatie zorgt er niet alleen voor dat betalingen binnenkomen, het is ook nodig voor de belastingaangifte. Wanneer je btw-aangifte moet doen, heb je zowel de inkoopfacturen als verkoopfacturen nodig. Hiermee kan worden berekent hoeveel btw je moet afdragen aan de Belastingdienst. Ook zijn deze facturen belangrijk voor de aangifte inkomstenbelasting. Hiermee kan namelijk een jaarrekening worden opgesteld, die van groot belang is tijdens het berekenen van de inkomstenbelasting.

 

Wist je dat verschillende studies aantonen dat klanten sneller betalen bij facturen via een factuurprogramma?

 

Facturatie manieren

Welke manieren van facturatie zijn er?

Als ondernemer ben je verplicht om bedrijfsadministratie bij te houden. Stuur je geen factuur, dan ontvang je ook geen betaling. Het grootste deel van de Nederlandse ondernemers regelt de facturatie zelf. Maar hoe maak je een factuur? Daar zijn verschillende manieren voor.

Je kunt een factuur maken in Word of Excel. Wanneer je weinig facturen verstuurt, kan deze manieren van facturatie voor jou werken. Indien je meerdere facturen wilt versturen en het overzicht wilt bewaren, dan wordt het over het algemeen te complex om jouw facturatie zo te doen. Deze software is namelijk niet gemaakt als factuur systeem. Hierdoor zijn de mogelijkheden beperkt en neemt de facturatie veel tijd in beslag. Daarbij is je factuur maken met Excel of Word, eigenlijk niet meer van deze tijd.

Je kunt ook gebruikmaken van een online facturatiesysteem of factuur programma. Hiermee maak je eenvoudig facturen. Het voordeel van online facturatie is dat je er veel tijd mee bespaart en je kunt het eenvoudig koppelen aan bijvoorbeeld een boekhoudprogramma. Daarnaast heb je altijd toegang tot je facturatie.

Factureren als starter, ZZP’er of eenmanszaak

Als starter, ZZP’er of eenmanszaak wil je weinig tijd kwijt zijn aan het factureren van je producten en/of diensten. Je runt je bedrijf alleen en wil je kostbare tijd liever aan andere taken besteden. De manier waarop je je facturen maakt hangt af van een aantal factoren, zoals het aantal facturen per maand. Een factuur maken als ZZP’er hoeft niet moeilijk te zijn. Factureer je niet frequent? Dan kun je gebruik maken van programma’s zoals Excel en Word. Factureer je maandelijks aan meerdere opdrachtgevers of klanten? Dan is een online facturatiesysteem meer geschikt. Dit scheelt je namelijk veel tijd en houdt het overzichtelijk.

Altijd het beste factuurprogramma voor jouw bedrijf kiezen? Maak je eigen persoonlijke top drie en vergelijk de verschillende online facturatie software via de Appwiki vergelijker.

Vergelijk factuur programma's

Factureren als MKB’er

Facturatie is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsadministratie. Als midden- en kleinbedrijf wil je dat de facturatie nauwkeurig wordt gedaan, zonder er teveel tijd aan te besteden. Met behulp van een online facturatiesysteem kunnen veel processen worden geautomatiseerd, waardoor er veel tijd en geld wordt bespaard.

Dit gaat uiteraard niet ten koste van de nauwkeurigheid, de kans op fouten is namelijk minimaal. Een ander voordeel van een factuur systeem is de mogelijkheid om de software te koppelen met een boekhoudprogramma.

Factureren als vereniging of stichting

Als vereniging of stichting wil je eenvoudig een factuur kunnen sturen. Hiervoor is een online facturatie systeem een goede uitkomst. Hiermee kun je eenvoudig een factuur opstellen en versturen en is niet meer een tijdrovende klus. Koppel de software aan een boekhoudprogramma speciaal voor een vereniging of stichting, zodat je alles op één plek kunt terugvinden.

Factureren als ZZP'er, MKB'er, stichting of vereniging

Wat is een online facturatiesysteem?

Een online facturatiesysteem is software waarmee je facturen kunt maken en versturen. Het is voor veel ondernemers niet het leukste werk, maar het moet wel gebeuren. Met een online facturatie systeem digitaliseer je alles wat met jouw facturatie en administratie te maken heeft. Een factuur systeem automatiseert incasso’s. Hierdoor heb je inzichtelijk welke facturen je verstuurd en geïncasseerd hebt.

Met een online facturatie systeem kun je snel een professionele factuur maken. Facturatie software bespaart tijd, voorkomt fouten én geeft overzicht. Zo staat alles gelijk klaar voor de belastingaangifte. Dat scheelt elk kwartaal een hoop stress en geeft je meer controle. Daarnaast beschikt een online facturatiesysteem vaak ook over een factuur app. Zo heb je zelfs op je smartphone toegang tot je facturen.

Benieuwd hoe jij tijd kunt besparen op facturatie? We leggen het je in onderstaande video in één minuut uit.

De kosten van facturatie

Wanneer je kiest voor facturatie met een online facturatie systeem, heb je de keuze uit betaalde en gratis facturatie software. Een betaald facturatie systeem, heeft vaak meer extra functionaliteiten zoals een bankkoppeling, iDeal integratie en een factuur app.

Wanneer je voor een betaald facturatiesysteem kiest, sluit je vaak een abonnement af en betaal je een maandelijks bedrag. Deze kosten zijn ook weer zakelijk aftrekbaar. Daarnaast scheelt facturatie met een systeem veel tijd en betalen klanten vaak sneller, waardoor het juist geld oplevert. Dit is de investering in een facturatiesysteem dan dubbel en dwars waard.

Wist je dat je veel facturatie systemen eerst gratis kunt testen tijdens een proefperiode? Vaak is deze gratis proefperiode tussen de 14 en 30 dagen. Zo heb je ruim de tijd om het facturatiesysteem te testen en betaal je alleen voor een systeem waar je echt tevreden over bent.

Welk facturatiesysteem past bij mijn bedrijf?

Facturatie is verplicht wanneer je goederen of diensten levert aan een onderneming, stichting of vereniging. Wil je factureren met een facturatietool? Appwiki helpt je om het juiste facturatiesysteem voor jouw bedrijf te vinden.

Breng je wensen en eisen voor een facturatie systeem in kaart om een goede keuze te kunnen maken. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk om het systeem te kunnen koppelen met een boekhoudprogramma of een urenregistratiesysteem? Of wil je beschikken over Paypal en iDeal integratie? Allerlei functionaliteiten om goed over na te denken. Je wilt natuurlijk alleen betalen voor functionaliteiten die je daadwerkelijk gaat gebruiken.

Ben je eruit waar een facturatiesysteem voor jou aan moet voldoen? Dan is het tijd om de verschillende aanbieders van facturatiesystemen te vergelijken.

De beste factuursystemen voor jou:

Altijd het beste factuurprogramma voor jouw bedrijf kiezen? Maak je eigen persoonlijke top drie en vergelijk de verschillende online facturatie software via de Appwiki vergelijker.

Vergelijk factuur programma's

Veelgestelde vragen

Wat is facturatie?

Facturatie is het maken en versturen van facturen, oftewel rekeningen, naar klanten. Facturatie zorgt er niet alleen voor dat je de betaling voor de geleverde goederen en diensten ontvangt, het is ook verplicht indien je diensten of producten aan een ondernemer, stichting of vereniging levert. Facturatie van goederen en diensten doe je uiterlijk op de 15de van de volgende maand. Via een facturatiesysteem kun je eenvoudig je facturatie beheren.

Ben je als ondernemer verplicht om een facturatiesysteem aan te schaffen?

Als ondernemer ben je niet verplicht om een facturatiesysteem aan te schaffen. Wel ben je verplicht om je bedrijfsadministratie bij te houden. Dit kun je eenvoudig doen met een facturatiesysteem. Dit scheelt je veel tijd en daarmee geld. Er zijn nog meer voordelen van facturatie software, zoals het overzichtelijk houden van je bedrijfsadministratie.

Welke facturatiesystemen zijn er allemaal?

Je hebt veel verschillende facturatie systemen waaruit je als ondernemer kunt kiezen. Vaak zijn deze toegespitst of je een ZZP’er, MKB’er of bijvoorbeeld stichting of vereniging bent. Door verschillende aanbieders van facturatie systemen met elkaar te vergelijken en het systeem gratis te testen weet jij of het gekozen programma bij jouw bedrijf past.

Wat zijn de voordelen van een facturatiesysteem?

Met een facturatiesysteem kun je eenvoudig facturen maken en versturen. Het bespaart tijd, geld en een hoop stress. Dat zijn niet de enige voordelen van een facturatiesysteem. Je kunt bijvoorbeeld facturen versturen in je eigen huisstijl, je hebt overal toegang tot je facturen en je kunt makkelijk bedrijfsinformatie delen met je boekhouder.

Relevante artikelen

annie-spratt-604122-unsplash.jpg
19 juni 2024

Inkoopfacturen inboeken: hoe verwerk je inkoopfacturen?

Facturatie

Een inkoopfactuur boeken: hoe doe je dat? In dit artikel leggen we uit wat een inkoopfactuur is en geven we je handige tips om inkoopfacturen in te boeken.

Lees meer 
11 juni 2024

Wat zijn de wettelijke eisen voor facturen?

BelastingFacturatie
5 januari 2024

5 scan en herken apps voor het scannen van facturen

Scan & herkenBonnetjesFacturatie
17 juni 2023

Hoe maak je een factuur?

Facturatie
23 mei 2023

Beste online factuur templates

Facturatie
15 juli 2020

Self-billing: hoe werkt het?

AdministratieFacturatie

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products