Eenvoudig factureren begint hier

Vergelijk de beste online factuursystemen op prijs, functies en reviews. Probeer de software gratis en start eenvoudig met factureren!

Bekijk het complete factuursystemen overzicht

Factuursystemen vergelijken? Hieronder vind je een compleet overzicht van alle facturatiesystemen. Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt. Kies vervolgens de 3 beste aanbieders en voeg deze toe aan jouw vergelijking door op 'Vergelijken' te klikken. Eenvoudig facturen maken als zzp'er? Download de gratis factuurprogramma checklist en ontdek welk factuurprogramma het beste bij je past.

#1 in Factureren!
GRATIS voor starters
Onbeperkt factureren

Gratis voor alle starters: Maak, beheer én verstuur uw facturen met e-Boekhouden.nl. Factureer online in eigen huisstijl, waardoor uw uitstraling en identiteit behouden blijft. Klanten kunnen uw factuur direct betalen via iDeal.

Meer informatie
Facturatie via mobiel
Ondersteunt UBL
Professionele lay-out

Wil je direct geld besparen én je cashflow verbeteren? Ga digitaal factureren met het online factuurprogramma van Exact.

Meer informatie
IDEAL link op factuur
Incl. boekhouding
Gratis ondersteuning

Maak in een handomdraai offertes en facturen aan in eigen huisstijl. Startersactie: 15 maanden gratis! Maak hier het gratis account aan!

Meer informatie
Onbeperkt factureren
met basisboekhouding
opstart consult

Na aanmelden kun je snel beginnen met online factureren. Doe je boekhouding zelf, of samen met je boekhouder. Na inloggen zie je op je dashboard meteen handige kengetallen en grafiekjes (omzet en kosten bijvoorbeeld).

Meer informatie
Super makkelijk
Factuur in huisstijl
Super Handige App!

Slimme ondernemers kiezen voor factureren met Rompslomp.nl. Met ht meest eenvoudige factuurprogramma: Rompslomp, wordt factureren een fluitje van een cent! Maak onbeperkt & GRATIS je facturen

Meer informatie

Teamleader

Van uur tot factuur
Debiteuren overzicht
Koppel je boekhouding

Teamleader maakt factureren makkelijk voor mkb'ers: koppel je boekhouding aan je CRM, zet offertes en uren eenvoudig om in een factuur in jouw eigen huisstijl en laat je klanten moeiteloos online betalen.

Meer informatie

PerfectView CRM

Alles-in-één systeem
Eén pakket, één prijs
Nederlandse Helpdesk

Verhoog je omzet met PerfectView CRM Online. Houd offertes, facturen en klantrelaties overzichtelijk in één systeem. PerfectView biedt 14 dagen onbeperkt proberen en daarna een scherpe prijs van €12,50 per licentie!

Meer informatie

Reeleezee

Eigen templates
app voor onderweg
Herinnering instellen

Makkelijk offertes/facturen maken, versturen en beheren zowel op web als app en automatisch verwerkt in je boekhouding (eigen of bij accountant). Factureren is onderdeel van alle Reeleezee abonnementen variërend van €7,50 tot €50.

Meer informatie

SnelStart

Voor mkb en zzp
Gratis ondersteuning
Voor €10,- per maand!

Wil je als mkb'er of zzp'er makkelijk kunnen factureren? Veilig en snel online factureren doe je met inStap, het facturatiepakket van SnelStart. Probeer SnelStart 30 dagen gratis! Ruim 75.000 ondernemers gingen je al voor.

Meer informatie

Count-IT

Meer dan facturatie
State of the art
Veel koppelingen

Het systeem van Count-IT is meer dan alleen facturatie. Van voorraadbeheer tot real time data-analyse, kassa, CRM, personeelsmanagement, warehouse management en meer,

Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Aanvullingen
Factuur maken
Administratie
Betaling
Extra functies
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

De beste factuursystemen voor:

Appwik expert

Het beste factuurprogramma voor jouw situatie?

Download gratis onze checklist om het beste facturatieprogramma voor zzp'ers te kiezen. Aan de hand van een aantal eenvoudige vragen, ontdek je waar je op moet letten en welke functies je echt nodig hebt.

Download gratis checklist

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Nog vragen over factureren of facturatie software?

net als veel andere ondernemers...

Het vinden van de juiste facturatie software is een uitdagende klus. Of toch niet? Je kunt namelijk supersnel de software vinden dat op je lijf is geschreven. 

Hier geven we je antwoord op al jouw vragen over facturatiesoftware. Verder leggen we je uit hoe je eenvoudig het juiste factuur systeem vindt.

Hoe het beste factuur systeem kiezen?

Wanneer het einde van de maand in zicht komt, breekt het zweet je weer uit. Er moeten facturen gemaakt worden. Maak jij direct de officiële factuur of begin je met een proforma factuur? Hoe dan ook met online factureren komt er een eind aan dat ellendige gevoel. De beste facturatie software is voor ieder bedrijf anders. Het ligt er aan hoe jij facturen wilt kunnen maken.

Je kunt automatisch factureren en betalingsherinneringen maken. Ook kun je kiezen om facturen templates te maken of zelf een factuur ontwerpen. Kies voor een online factuur systeem om altijd bij je facturen te kunnen en gemakkelijk een online factuur te maken.

Digitaal factureren wordt op deze manier een heel snel en gemakkelijk proces. Door een factuurprogramma aan te schaffen, zul je tijd besparen op de facturatie kun je razendsnel facturen sturen naar je klanten. 

Kies eenvoudig het beste factuurprogramma

Weet je niet welk factuurprogramma bij je past? Of twijfel je nog? Download gratis onze checklist om het beste facturatieprogramma voor ZZP'ers te kiezen. Aan de hand van deze vragen, ontdek je waar je op moet letten en welke functies het beste bij je passen.

Download gratis

Eenvoudig factureren voor jouw bedrijf

Het grootste deel van de Nederlandse ondernemers regelt de facturatie zelf. Hopelijk kun je iedere week meer dan een factuur maken. Daarvoor kun je natuurlijk Excel of Word gebruiken. Maar deze programma's zijn eigenlijk niet geschikt voor het maken van facturen en al helemaal niet voor je bedrijfsadministratie. Al eens gedacht aan factuur online maken? Om slimme facturatie voor jouw bedrijf in te zetten kun je het beste een digitale factuur naar je klanten sturen.

Hier zijn meerdere redenen voor. De verkoopfacturen die je maakt zijn bijvoorbeeld onderdeel van de BTW administratie die je als ondernemer verplicht bij moet houden. Door je facturen met facturatiesoftware te maken begin je ook al meteen met de administratie. De software voor factureren berekent de BTW voor je en zet deze alvast in een overzicht. Digitaal factureren is een overzichtelijk manier en je kunt het altijd inzien en controleren.

Wat is online factureren?

Online factureren is het gebruik van facturatie software waarbij je alle facturen online bundelt. Met deze software kan je eenvoudig en slim facturen maken, bewaren en verzenden. Een factuur online zorgt voor een overzichtelijke administratie, omdat de facturen allemaal op dezelfde plek opgeslagen worden. Ze belanden niet meer in fysieke mappen die weggestopt worden in kasten.

De software neemt veel herhalende taken van je over zoals het invullen van klant- en productgegevens. Daarnaast kun je vaak overzichten maken van facturen die je naar een klant hebt gestuurd. De meer uitgebreide factuurprogramma's kun je zelfs koppelen met je zakelijke bankrekening zodat je altijd weet welke facturen al betaald zijn en welke nog betaald moeten worden. 

Voordelen van facturatie met een online factuursysteem

Met een online factuursysteem kan je meer dan alleen een online factuur maken. De belangrijkste mogelijkheden en voordelen van een facturatieprogramma vind je hieronder. De voordelen van online factureren wegen gegarandeerd op tegen de maandelijkse kosten. 

 • Overal toegang tot online facturatie
  Met een online facturatieprogramma heb je altijd en overal toegang tot je financiële gegevens en heb je de factuur online bij de hand. Het maakt niet uit waar je bent, of je nou onderweg bent, op het kantoor of thuis, overal kan je direct een online factuur of offerte opstellen of je boekhouding inzien. De enige vereiste is dat je internet hebt.  Zo heb je altijd een uitgebreid inzicht in jouw administratie
 • Online factureren is tijdbesparend
  Direct een factuur maken is één van de grootste voordelen van een online factuur systeem. Het scheelt je een hoop rekenwerk, opmaaktijd en papierwerk. Tevens brengt het met zich mee dat jouw klant sneller een factuur ontvangt. Dan heb jij ook nog eens eerder je betalingen binnen. Een online factuur maken kost weinig tijd en geld. Het programma slaat voor jou essentiële informatie op, waaronder uurtarief, klantgegevens en aanvullende informatie. Binnen een paar klikken staat jouw online factuur klaar opgemaakt in jouw eigen huisstijl. 
 • Periodiek factureren inplannen
  Als je periodiek facturen stuurt naar klanten, kun je dit automatiseren met facturatie software. Op deze manier stel je de juiste data in en de facturen worden automatisch aangemaakt en verstuurd. Ook kunnen er op deze manier automatisch herinneringen en aanmaningen worden gestuurd. 
 • Software is altijd op orde
  Een online facturatieprogramma hoef je niet zelf te onderhouden. Het onderhoud en de eventuele reparaties neemt de leverancier voor zijn rekening. Dus met online facturatie werk je altijd in de nieuwste omgevingen en met de meest actuele updates, zonder dat het jou tijd of geld kost.
 • Factureren in een veilige omgeving
  Een online factuur maken doe je in een veilige en betrouwbare omgeving. De leverancier zorgt ervoor dat de software altijd up-to-date is en dat de beveiliging van de gegevens optimaal is. 
 • Geen fouten met online facturatie
  Een online facturatieprogramma minimaliseert het risico op fouten omtrent bedragen en bankrekeningnummers. Een online facturatiesysteem is jouw rekenmachine. 
 • Eenvoudig te integreren
  Een online facturatieprogramma kan je zeer eenvoudig koppelen aan de bank, de Belastingdienst, een webshop, je urenregistratie, een boekhoudsoftware of aan andere applicaties. In de meeste situaties heb je geen programmeur nodig. 
 • Automatische back-up
  Een online factuurprogramma slaat automatisch jouw online gegevens op in databases. Zo worden jouw gegevens veilig bewaard. Gaat er een computer kapot? Dan ben jij er nog steeds van verzekerd dat je gegevens veilig bewaard zijn. 
 • Eenvoudig samenwerken met de boekhouder
  Met een online facturatieprogramma kan je snel, eenvoudig en veilig je gegevens met de boekhouder delen. Er zijn verschillende manieren om een efficiënte samenwerking met je boekhouder te bewerkstelligen:
  • Zorg voor een koppeling tussen de boekhoudsoftware van de boekhouder en jouw programma
  • Geef de boekhouder toegang tot jouw online facturatie
  • Exporteer gegevens naar Excel of CSV en stuur dit op naar de boekhouder. De boekhouder kan deze gegevens makkelijk importeren naar zijn software

Facturen sneller betaald

Facturen sneller betaalt krijgen, wie wil dat nou niet? Het kan! Online facturen met daarin een betalingslink worden sneller betaald. Hoe werkt dat precies? Om een betalingslink mee te sturen in een factuur dien je gebruik te maken van een payment service provider (PSP). Wanneer de klant op de betaallink klikt, neemt de psp de transactie van je over en verwerkt de betaling.

Bekijk de 5 beste apps voor online betaalmethoden en krijg je facturen snel betaald!

Facturatie systeem voor iedere onderneming

Er zijn inmiddels in Nederland veel goede aanbieders van facturatie software. Voor de kwaliteit maakt het niet meer uit of je kiest voor een factuurprogramma van een grote, gerenommeerde partij of dat je gaat factureren met de oplossing van een kleine softwareontwikkelaar. Je kunt kiezen voor de facturering software die het beste bij jouw werkwijze aansluit en waarmee jij het prettigst kunt factureren.

Factureren als starter

Eenvoudig zelf je facturen maken en versturen? Met een online factuurprogramma doe je dit eenvoudig en snel zelf. Maak bij je klanten een professionele indruk met de facturen zodat je snel betalingen ontvangt!

Bekijk alle factuurprogramma's voor starters

Factureren als ZZP’er

Van bedrijfsadviseur tot beveiliger. Iedere zzp'er moet facturen opstellen en versturen om inkomsten te ontvangen. Een facturatie programma voor zzp’ers maakt dit super eenvoudig en snel.

Bekijk alle factuurprogramma's voor ZZP'ers

Factureren als MKB'er

Hoe optimaliseer je je cashflow zodat je eenvoudig kunt investeren in de groei van je bedrijf? Factuurprogramma's helpen je hierbij. Maak je facturatieproces super efficiënt door verschillende handelingen te automatiseren. 

Bekijk alle factuurprogramma's voor MKB

Online factureren gratis proberen?

Wil je nog niet gelijk een factuurprogramma aanschaffen, of twijfel je nog over de manier van digitaal factureren? Dan kun je altijd kiezen voor een proefperiode. Veel software aanbieders bieden een gratis periode aan van 30 dagen waarin je kunt wennen aan het facturatieprogramma en het factuur online maken. Ook kun je ervaren of dit facturatieprogramma voldoet aan jouw wensen wat factureren betreft. Informeer goed bij de software aanbieders of ze een gratis proefperiode aanbieden. Op deze manier kun je kostenloos ervaren hoe digitaal factureren werkt met slimme facturatie software. Wanneer je tevreden bent met het programma kan je na een maand overstappen naar een betaald account.

De beste factuursystemen voor jou:

Relevante artikelen

rawpixel-569600-unsplash.jpg
6 dagen geleden

Online boekhouden. De feiten en fabels ontrafeld

Boekhouding

Als ondernemer kom je er niet onderuit; je moet een sluitende boekhouding voeren. Een online boekhoudprogramma zou hiervoor een goede investering zijn. Maar hoe goed zijn online programma’s nu echt?

Lees meer 
17 maart 2020

Hoe CRM jouw sales een boost geeft

OfferteCrm
2 maart 2020

Administratie bijhouden als zzp'er?

AdministratieBoekhouding

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products