Online factureren: vergelijk op prijs, reviews en functies

Zoek je de beste facturatie software? Filter hieronder op bedrijfsvorm en functies welke je denkt nodig te hebben. Vind hier alle online factuur software waarmee je eenvoudig en efficiënt kan factureren. Houd daarmee tijd over voor zaken die er echt toe doen.

Waarom een bedrijf niet zonder online facturatie kan

Wanneer het einde van de maand in zicht komt, breekt het zweet je weer uit. Er moeten facturen gemaakt worden. Met online factureren komt er een eind aan dat ellendige gevoel. Het maken van een online factuur levert je tijdswinst, geld en gemak op. Maar wat is online factureren precies? Welke voordelen levert het op? En hoe kies je het beste online factuurprogramma uit?

Wat is online factureren?

Online factureren is het gebruik van facturatiesoftware waarbij je alle facturen online bundelt. Met deze software kan je eenvoudig facturen maken, bewaren en verzenden. Dit zorgt voor een overzichtelijke administratie, omdat de facturen allemaal op dezelfde plek opgeslagen worden. Ze belanden niet meer in fysieke mappen die weggestopt worden in kasten.

Meer mogelijkheden en functies

Met een factuurprogramma kan je meer dan alleen een online factuur maken. Enkele andere functionaliteiten van een facturatieprogramma zijn als volgt:

Waarom een online factuur maken?

De voordelen van online factureren wegen gegarandeerd op tegen de maandelijkse kosten. Hieronder volgen verschillende pluspunten en waarom dit voor ieder bedrijf de toekomst is. Overal toegang tot online facturatie Met een online facturatieprogramma heb je altijd en overal toegang tot je financiële gegevens. Het maakt niet uit waar je bent, of je nou onderweg bent, op het kantoor of thuis, overal kan je direct een online factuur opstellen of je boekhouding inzien. De enige vereiste is dat je internet hebt. Online factureren is tijdbesparend Direct een factuur maken is één van de grootste voordelen van een online factuurprogramma. Het scheelt je een hoop rekenwerk, opmaaktijd en papierwerk. Tevens brengt het met zich mee dat jouw klant sneller een factuur ontvangt. Dan heb jij ook nog eens eerder je betalingen binnen. Een online factuur maken kost weinig tijd en geld. Het programma slaat voor jou essentiële informatie op, waaronder uurtarief, klantgegevens en aanvullende informatie. Binnen een paar klikken staat jouw online factuur klaar. Software is altijd op orde Een online facturatieprogramma hoef je niet zelf te onderhouden. Het onderhoud en de eventuele reparaties neemt de leverancier voor zijn rekening. Dus met online facturatie werk je altijd in de nieuwste omgevingen en met de meest actuele updates, zonder dat het jou tijd of geld kost. Factureren in een veilige omgeving Een online factuur maken doe je in een veilige en betrouwbare omgeving. De leverancier zorgt ervoor dat de software altijd up-to-date is en dat de beveiliging van de gegevens optimaal is. Geen fouten met online facturatie Een online facturatieprogramma minimaliseert het risico op fouten omtrent bedragen en bankrekeningnummers. Een online facturatiesysteem is jouw rekenmachine. Eenvoudig te integreren Een online facturatieprogramma kan je zeer eenvoudig koppelen aan de bank, de Belastingdienst, een webshop, een boekhoudsoftware of aan andere applicaties. In de meeste situaties heb je geen programmeur nodig. Automatische back-up Een online factuurprogramma slaat automatisch jouw online gegevens op in databases. Zo worden jouw gegevens veilig bewaard. Gaat er een computer kapot? Dan ben jij er nog steeds van verzekerd dat je gegevens veilig bewaard zijn. Eenvoudig samenwerken met de boekhouder Met een online facturatieprogramma kan je snel, eenvoudig en veilig je gegevens met de boekhouder delen. Er zijn verschillende manieren om een efficiënte samenwerking met je boekhouder te bewerkstelligen:

De beste software voor een online factuur

Appwiki is een adviessite van onder andere factuursoftware en geeft jou een uitgebreid en gevarieerd overzicht aan factuursoftware. Stel voor jezelf vast wat je belangrijk vindt bij een online factuur maken. Wil je een koppeling met de bank of met de Belastingdienst? Vind je het belangrijk dat je betaalherinneringen toegestuurd krijgt? Wil je eenvoudig en correct je uren bijhouden? Met de filters kan je eenvoudig jouw gewenste factuurprogramma's vinden. Zo vind je snel het beste programma voor jouw online facturatie.

Gratis proberen

Veel leveranciers van factuurprogramma's geven je de eerste 30 dagen gratis om het online factureren uit te proberen. Wanneer je tevreden bent met het programma kan je na een maand overstappen naar een betaald account.

Products