Een website maken met website software

Een website maken is niet moeilijk. Met website software, ook wel CMS software genoemd, kun je makkelijk en snel een website bouwen zonder dat je over programmeerkennis hoeft te beschikken. 
 

Filter resultaten

1

#1 zelf een eigen website maken! Met JouwWeb maak je zelf eenvoudig een eigen website inclusief domeinnaam. Gratis, eenvoudig en leuk! info
Proefperiode: 3 maanden
Prijs: maandelijks €8,00

gebaseerd op 39 reviews

Een website maken

Zelf een website maken kan op verschillende manieren. Afhankelijk van jouw voorkeuren kun je grofweg kiezen uit de volgende drie opties: uitbesteden aan een internetbureau, een website bouwen met een open-source CMS of een website maken met website software.

Uitbesteden 

Wanneer je geen tijd hebt om zelf een website te maken, kun je dit uitbesteden aan een externe partij. Zo heb je er geen omkijken naar en je weet zeker dat de website helemaal aan jouw wensen voldoet. Maar uitbesteden is wel duur. Wanneer je een professionele website wilt, kunnen de kosten al snel in de duizenden euro’s lopen.

Open-source CMS

Om geld te besparen kun je daarom kiezen voor om jouw website te maken met een website programma, zoals WordPress. Een WordPress website is gratis, maar vraagt ook veel onderhoud. Bovendien moet je voor een goedlopende WordPress website veel plugins gebruiken die de laadsnelheid van je website vertragen. Dit heeft weer negatieve gevolgen voor de bounce-rate van jouw site.

Een website maken met website software heeft veel voordelen

Website software

Met webdesign software heb je deze problemen niet. Het is wel een betaalde service, maar veel goedkoper dan uitbesteden. Er staat ook veel tegenover: je hebt een ruime keuze uit website templates, er zit altijd wel een template bij die bij je past. Bovendien heb je geen programmeerkennis nodig. Website software is namelijk heel simpel in gebruik. Met een drag-en-drop-systeem kun je makkelijk jouw website in elkaar zetten.

Wat zijn de voordelen van webdesign software?

Als websitehouder wil je natuurlijk dat jouw website goed wordt gevonden op Google. Ook hier biedt online een website maken veel handige voordelen die ervoor zorgen dat je goed rankt op Google:

SEO optimalisatie

De meeste website pakketten zijn voorzien van een SEO-tool. Deze tool helpt je bij het optimaliseren van jouw website. De tool analyseert jouw website en geeft tips over hoe je jouw teksten nog beter kunt optimaliseren. 

Een website maken programma is responsive

Responsive

De webdesign software zorgt er ook voor dat jouw website responsive is. Jouw website wordt dus goed weergegeven, ongeacht met welk device een bezoeker jouw website bekijkt. Dit is een groot SEO-voordeel, want een responsive website wordt steeds belangrijker omdat er steeds meer wordt gezocht met mobiele telefoons.

Veilig

Naast deze SEO-voordelen heb je ook de garantie dat je een veilige website hebt. Jouw website staat namelijk op een zwaar beveiligde server van jouw webhoster. Ook is jouw website beveiligd met een SSL-certificaat.

Welk website programma past het best bij jou?

Wanneer je geen duizenden euro’s ervoor over hebt om het maken van een website uit te besteden, dan zijn er genoeg opties om zelf een website te maken. Wanneer je erg op je centen moet letten, kun je kiezen voor een open-source CMS, dit is gratis maar je bent wel veel tijd kwijt aan het onderhoud. Website software biedt dan ook een een betaalbare uitkomst, wanneer je wel geld over hebt om een professionele website te maken. Bovendien profiteer je van de vele handige tools en een uitermate goed beveiligde website. 
 

Products