Robotic accounting is onderdeel van Robotic Process Automatization (RPA). RPA automatiseert administratieve bedrijfsprocessen. Dat betekent dat menselijke handelingen worden vervangen door robots.

Deze robots zijn continu in ontwikkeling. Momenteel kunnen robots bedrijven helpen met basale boekhoudkundige taken, zoals het boeken van facturen. Maar de verwachting is dat robots op korte termijn meer voor zichzelf kunnen gaan denken en dus ook complexere taken kunnen gaan overnemen. Denk hierbij aan het opstellen van een jaarrekening en deze van een analyse voorzien.

Voordelen van robotic accounting

Het gebruik van robotic accounting heeft meerdere voordelen:

  • De snelheid bespaart tijd
  • Het gaat foutloos
  • Alle stappen worden gelogd. Zo krijg je meer grip op je uitgaven

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products