Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Uren registreren
Rapportage
Project registratie
Extra functies
Aanvullingen

Eenvoudig de beste urenregistratie app kiezen?

Dit zijn de beste urenregistratie apps die jij of werknemers kunt gebruiken in Android of iOS. Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt. Zo maak je eenvoudig een voorselectie. Vergelijk dan de 3 beste urenregistratie apps met elkaar. Probeer ze gratis en vrijblijvend.

Woordmerk Appwiki

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Jouw vergelijking
0
Vergelijk

De beste urenregistratie apps voor:

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Eenvoudig software kiezen in 5 stappen

1. Vertel ons over je bedrijf We willen graag je bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte weten zodat we eenvoudig een voorselectie kunnen maken op basis van onze data.

2. Jouw wensenlijst Wij inventariseren jouw wensen en bedrijfsprocessen en vertalen dit naar de functies die je nodig hebt. Ook de oplossingen die je nu gebruikt nemen we mee.

3. Bekijk je persoonlijke top 3 Op basis van je bedrijf, je wensen en de software die je gebruikt, maken wij een persoonlijke top 3 van de beste software voor jou.

4. Probeer de beste oplossingen Probeer gratis en vrijblijvend jouw software top 3. Door meerdere oplossingen te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

5. Evalueer en maak je keuze Vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de functies, gebruiksgemak en support. Kies dan de software die het beste bij je past. Zo maakt Appwiki softwareselectie eenvoudig.

Jacqueline
Jacqueline
Appwiki expert

Wij kunnen ons voorstellen dat je, net als veel andere ondernemers, vragen hebt over online urenregistratie...

Het vinden van de juiste urenregistratiesoftware app is een uitdagende klus. Of toch niet? Je kunt namelijk supersnel het urenregistratiesoftware app vinden dat op je lijf is geschreven. 

Hier geven we je antwoord op al jouw vragen over urenregistratiesoftware apps. Verder leggen we uit hoe je binnen een paar minuten de juiste urenregistratiesoftware app vindt.

Waar moet je aan denken?

Stap 1: Waarom uren registreren?


Uren registreren is een van de dingen die hoort bij de administratieve taken van een ondernemer. Het bijhouden van de gewerkte uren is niet alleen van belang voor de Belastingdienst om in aanmerking te komen voor het urencriterium. Digitale urenregistratie geeft jou als ondernemer ook belangrijke inzichten. Wat de voordelen precies zijn, lees je hieronder

Voordelen urenregistratie

Het grote voordeel van urenregistratie is dat je inzicht krijgt in je tijdsbesteding. Zeker wanneer je net gestart bent met je onderneming kan het nog lastig zijn om goed in te schatten hoe lang je bezig bent met een specifiek project. Door nauwkeurig de werkuren bij te houden, weet je achteraf precies hoe lang je ergens aan hebt gewerkt. Op die manier kun je eenvoudig je gewerkte uren verantwoorden aan je opdrachtgever. Jij hebt exact bijgehouden hoe lang je met een taak bezig bent geweest. Het inschatten van offertes wordt ook makkelijker, omdat jij precies weet hoe lang je met een project bezig bent. Je loopt dus nooit meer gewerkte uren mis!

Het gebruik van een urenregistratie app maakt veel dingen een stuk makkelijk. Werkuren bijhouden met een app heeft onder andere de volgende voordelen:

  • Gebruiksvriendelijk zonder grote of extra kosten
  • Correct werkuren en kosten registreren
  • Bespaar werkkosten en maximaliseer winsten
  • Snel factureren zonder fouten
  • Verbeter je bedrijfsinformatie en efficiëntie

Bekijk onderstaande video en kom er in één oogopslag achter welke voordelen urenregistratie heeft voor jouw onderneming:

Stap 2: Waarom kies je voor een urenregistratie app?

Het bijhouden van je gewerkte uren kun je op diverse manieren doen. Zo kun je onder andere kiezen voor Excel of voor een uren app. Hieronder leggen we de verschillende mogelijkheden aan je uit. Want welke keuze je nu maakt, heeft effect op de tijd die je in urenregistratie steekt.

Urenregistratie in Excel 

Uiteraard kun je kiezen voor digitale urenregistratie in Excel of een ander spreadsheet programma. Het voordeel van Excel is dat het gratis is en je kunt snel aan de slag. Het nadeel van een spreadsheet programma is dat het foutgevoelig is. Als je ergens een foutje maakt, is gelijk het hele document onbruikbaar. Bij vragen kun je geen gebruikmaken van een support afdeling. De meeste softwareleveranciers van betaalde urenregistratie bieden telefonische hulp of een chatfunctie waar je met je vragen terecht kunt. Een ander nadeel is dat je de urenregistratie alleen kunt bijhouden via de desktop en niet mobiel uren kunt registreren. Je loopt hierdoor het risico dat je vergeet uren te registreren. Want als je eerlijk bent: Weet jij nog precies wat je vorige week hebt gedaan? Wil je nog meer vrijheid in het registreren van uren? Een urenregistratie software met uren app is voor jou een goede oplossing. 

Uren bijhouden met app

Een uren registratie app is handig nu je niet meer iedere dag op kantoor bent. De gewerkte uren bijhouden was vroeger altijd een tijdrovende taak: je moest er de computer voor opstarten, en als je eenmaal bezig was met tijdschrijven kon alles opeens vastlopen. Met de moderne technologie van tegenwoordig is dat verleden tijd. Je werkuren bijhouden is nog nooit zo gemakkelijk geweest! Zowel in het geval van thuiswerken, of wanneer je onderweg bent is het handig om op je laptop of mobiele telefoon je uren bijhouden app. Kies je voor online urenregistratie software, dan kun je altijd en overal je gegevens inzien en bijwerken. 

In één minuut uren registreren? Bekijk deze video en leer uren bijhouden met app!

Mobiele tijdregistratie apps

Er zijn vele uren apps op de markt voor je smartphone waarmee je altijd en overal je gewerkte uren kunt registeren. Dat is niet alleen handig, maar zorgt er ook voor dat je aantal geregistreerde uren waarschijnlijk nog accurater wordt. 

Snel aan de slag met app voor urenregistratie

Een uren app is snel geïnstalleerd op je mobiel, neem je gemakkelijk met je mee en werkt vaak heel intuïtief. De meeste urenregistratie apps zijn beschikbaar in de Apple store en Android playstore. Zo is werktijdenregistratie niet langer een vervelende klus aan het einde van de dag, maar houd je tijdens het verloop van je werkdag in enkele klikken je urenoverzicht bij. Via een app tijd bijhouden maakt ondernemen toch net even makkelijker en leuker.

Gratis urenregistratie app

Diverse aanbieders van urenregistratie software bieden naast een urenregistratieprogramma een gratis uren registratie app aan. Je kunt dan zowel via je desktop als mobiel uren registreren. Wil je in een mobiele app uren registreren? Selecteer dan bovenaan in het filter ‘Mobiele app beschikbaar’. Je ziet dan bij welke urenregistratie software je gebruik kunt maken van een gratis urenregistratie app. Urenregistratie is een onvermijdelijk onderdeel van ondernemen, maar dat betekent niet dat het moeilijk hoeft te zijn! Uren bijhouden met app maakt het eenvoudig en snel.

Stap 3: Hoe selecteer je een urenadministratie app?

Elke onderneming is anders en bij elke onderneming past een andere manier van uren registreren. Welke manier het beste bij jou past hangt van verschillende punten af. Bijvoorbeeld welke bedrijfsvorm je onderneming heeft als welke functies jij belangrijk vindt. De bedrijfsvorm, functies en andere voordelen neem je mee in je keuze voor de beste uren app.

Bedrijfsvorm

Eén van de eerste punten waar je rekening mee houdt is de bedrijfsvorm. Wat voor bedrijfsvorm heeft je onderneming en heb je mensen in dienst? Wanneer je als ZZP’er gebruikmaakt van urenregistratie software vind je wellicht andere functies belangrijk dan als je een BV hebt. Als je meer dan 50 mensen in dienst hebt, is andere software geschikt dan als je alleen of met slechts een klein aantal medewerkers bent.

Tijdregistratie

Waarschijnlijk de belangrijkste vraag: op welke manier wil je uren registreren? Wil je dit online doen of wil je gebruikmaken van een tijdschrijven app naast de software? Ook zijn er aanbieders op de markt waarmee je uren rechtstreeks vanuit je agenda, in je tijdregistratie app kunt inladen. Je hoeft dan alleen nog maar aan te geven hoe lang je ergens mee bezig bent geweest. De uren worden vervolgens automatisch in je tijdregistratie software ingeladen vanuit de app.

Rittenregistratie in urenregistratie software

Heb je als ondernemer een auto van de zaak? Wellicht vind je het dan fijn als je de rittenregistratie kunt vastleggen in de urenregistratie software. Vanuit de urenregistratie software kun je de rittenregistratie bijhouden voor de Belastingdienst. Zo sla jij twee vliegen in één klap!

Projectregistratie

Afhankelijk van de diensten die je aanbiedt kan het handig zijn als de urenregistratie software in staat is tot projectregistratie. Wanneer je veel verschillende projecten hebt, zorgt deze functie ervoor dat je het overzicht over de diverse projecten houdt. Diverse urenregistratie software bieden de mogelijkheid om de projecten op te delen in taken. Zo krijg je inzicht in de projectadministratie en heb je overzicht van het aantal gewerkte uren per taak. 

Projectrapportage

In urenregistratie software is het ook mogelijk om te filteren op rapportage. Wil je bijvoorbeeld een rapportage versturen naar de klant of per project? Op die manier is het eenvoudig na te gaan hoeveel gewerkte uren je per klant of project hebt. Voor grotere ondernemingen is het handig als je kunt filteren op rapportage per gebruiker of activiteit. Zo weet je precies hoe efficiënt elke medewerker is omdat zij werkuren bijhouden app.

Op onze vergelijkingspagina kun je aan de linkerkant eenvoudig de gewenste functies selecteren, zodat je weet welke software met gratis urenregistratie app het beste bij jou past. 

Stap 4: Voor wie is een app om de uren bij te houden geschikt?

Elke ondernemer kan overweg met een urenregistratie app. Afhankelijk van je organisatievorm kun je een app selecteren die het beste bij jou past. Lees gauw verder welke soort app goed aansluit bij jouw onderneming.

Uren registratie app voor ZZP’er

Als ZZP’er heb je diverse balletjes die je in de lucht moet houden. Je wilt jouw tijd dan ook optimaal benutten. Heb jij tussen twee afspraken door even tijd? Of ben je veel onderweg? Met een uren app registreer je eenvoudig en snel jouw uren. Wanneer je aan het einde van je werkdag op je desktop gaat werken, zijn de uren bijgewerkt in je urenregistratie software. Met een uren app heb je als ZZP’er dus altijd en overal je uren netjes bijgewerkt. Wanneer je bij de Belastingdienst je gewerkte uren moet aantonen voor het urencriterium, hoef je niet meer te bedenken waar je dinsdag drie weken geleden ook alweer was.

Tijdregistratie app voor MKB’er

Wanneer je personeel in dienst hebt, is de situatie voor jou heel anders en zijn andere functies van belang. Personeel brengt een hoop administratieve taken met zich mee. Zo werk je als MKB'er misschien wel met parttimers of wisselende diensten. Het is dan ideaal als de urenregistratie software in staat is om een personeelsplanning te maken. Urenregistratie software maakt het inzichtelijk hoe efficiënt je personeel is. Zij kunnen eenvoudig uren registreren per taak. Zo weet jij hoe lang je personeel heeft gewerkt en of iemand bijvoorbeeld extra werkzaamheden op zich kan nemen. Een uren app kun je dus ook gebruiken als tijdregistratie app.

Stap 5: Hoe werkt een uren app in de praktijk?

Bij de meeste softwareleveranciers kun je naast een urenapp gebruikmaken van urenregistratie software. Dit heeft als voordeel dat je altijd en overal uren kunt registreren en inzien. Ook van personeel of andere professionals waarmee je samenwerkt voor een project. Personeel kan zelf de gewerkte uren registreren waardoor je altijd en overal overzicht hebt.

Urenregistratie

Uren registreren voelt in het begin wellicht als een verplichting voor de Belastingdienst, maar zoals je merkt brengt urenregistratie veel voordelen met zich mee. Wanneer je gebruikmaakt van urenregistratie software hoeft het registreren van uren je amper tijd te kosten en levert het je zelfs tijd op! Je vergeet nooit meer uren te registeren en hebt altijd een goed inzicht in de gang van zaken binnen jouw onderneming. 

Gratis urenregistratie app

De meeste aanbieders bieden de mogelijkheid om gebruik te maken van een gratis urenregistratie app. Voor anderen betaal je een kleine, eenmalige of maandelijkse kost. Welke app jouw urenregistratie app wordt, hangt af van je activiteiten en de klemtonen die je wilt leggen. Vaak kun je dat ook gewoon even testen via een gratis proefperiode. Angst voor de grote investering is hier dus zeker niet op zijn plaats. Bovendien zal je uitgave zich hier razendsnel terugverdienen. Aan de linkerkant kun je filteren op ‘Mobiele app beschikbaar’ filteren en je ziet direct bij welke aanbieders je gebruik kunt maken van een gratis urenregistratie app. 

Gratis en goedkope urenregistratie apps op een rij

Hieronder vind je drie gratis en goedkope apps waarmee je eenvoudig je gewerkte uren bijhoudt. 

1. e-Boekhouden.nl

Eenvoudig online boekhouden, factureren en uren registreren doe je met e-Boekhouden.nl. De eerste 15 maanden van uw onderneming is e-Boekhouden.nl volledig gratis! Inclusief: ondersteuning per telefoon of e-mail, automatische bankkoppelingen en meer. Het best beoordeeld! Maak nu een gratis account aan en ervaar het gemak van e-Boekhouden.nl.

Alles in 1 pakket
Incl. Mobiele app
Uitstekende helpdesk

Prijs: Gratis
Proefperiode: 15 maanden gratis, daarna €5,95 per maand, start direct! Account wordt niet automatisch verlengd!
Reviews: 9.3/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

2. Yoobi

Yoobi maakt en levert cloud software voor CRM, projectmanagement en registratie van uren, verlof- en afwezigheid, rusttijden, onkosten en kilometers. Wij optimaliseren het proces van urenregistratie naar facturatie!

Snel uren registreren
Handige software
Praktische koppelingen

Prijs: maandelijks €3,80
Proefperiode: 41 dagen
Reviews: 8.6/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

3. TimeChimp

TimeChimp is de #1 urenregistratie voor elke organisatie. Uren, uitgaven en ritten registreren, projectmanagement, facturatie, rapportages, goedkeuren, mobiele app, vele (boekhoud)koppelingen en meer. Probeer 14 dagen gratis!

Gebruikersvriendelijk
Inzicht in organisatie
Snelle support

Prijs: maandelijks €4,00
Proefperiode: 14 dagen
Reviews: 8.8/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

Koppelen met cloudsoftware

Maak je als ondernemer al gebruik van andere bedrijfssoftware? Met de komst van moderne software is het mogelijk om diverse bedrijfssoftware met elkaar te koppelen. Zo kun je met de meeste uren apps eenvoudig en snel de gewerkte uren omzetten in een factuur en de factuur rechtstreeks naar de klant versturen. Dit bespaart je niet alleen tijd maar ook geld. 

De uren app binnen de online boekhouding

Vanaf dit punt worden de toepassingen van de uren app dan ook virtueel eindeloos. Door de integratie binnen een online systeem kun je je bedrijfsvoering pas echt naar een ander niveau tillen. Verbind je app met je facturatie systeem en je verzekert jezelf van correcte berekeningen. Verbind je app met je CRM software en je verwerft unieke inzichten die je verkoopprocessen wezenlijk kunnen verbeteren. Rapportage aan de belastingen? Die kun je gewoon automatiseren. Je boekhouder snel op de hoogte brengen van een wijziging? Geen probleem. Je klant tot in de puntjes informeren over je factuur? Alles kan nu automatisch.

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products