1. Urenregistratie
  2. Urenregistratie app

Urenregistratie app: eenvoudig uren bijhouden in een app

Het bijhouden van je uren als ZZP’er of ondernemer hoeft niet veel tijd te kosten. Met een urenregistratie app houd je eenvoudig je gewerkte uren bij. Je hebt hiermee altijd en overal toegang tot je urenregistratie. Bij Appwiki vind je een overzicht van alle apps voor urenregistratie, vergelijk welke urenregistratie app het beste bij jouw bedrijf past! Het bespaart tijd, geld én frustratie.

We vertellen je graag meer over de werking en functionaliteiten van een urenregistratie app.

De beste urenregistratie app voor jouw bedrijf kiezen? Maak je eigen persoonlijke top drie en vergelijk de verschillende online urenregistratie apps via de Appwiki vergelijker.

Vergelijk urenregistratie apps

Wat is een urenregistratie app?

Urenregistratie of uren schrijven is het bijhouden van de gewerkte uren. Het is niet de meest leuke taak van een ondernemer, maar het moet wel gebeuren. Er zitten veel voordelen aan urenregistratie. Het geeft je bijvoorbeeld inzicht in de hoeveelheid tijd per taak én het kan een belastingvoordeel opleveren. Je kunt je uren ouderwets bijhouden in een Excelsheet, maar echt praktisch is het niet.

Niemand zit er na een werkdag op te wachten om de laptop weer open te klappen. Ook zijn fouten snel gemaakt en klopt gelijk de hele urenregistratie niet meer. Een urenregistratie app open je op je smartphone, deze software heb je dus altijd bij de hand. Binnen een paar klikken houd je je uren bij, makkelijk toch?

Een urenregistratie app is een mobiele applicatie voor het bijhouden van je uren. Als ondernemer ben je vast vaak onderweg of buiten kantoor aan het werk. Wij snappen dat je software voor boekhouding, facturatie en urenregistratie dan graag bij de hand hebt. Of je nou op de trein wacht of in de auto stapt naar een klant; overal heb jij toegang tot je urenregistratie app.

Er zijn twee soorten apps waarmee je jouw uren kunt bijhouden; losse apps en gekoppelde apps. Een ‘losse’ app kan niet gekoppeld worden met andere software. Je betaalt dan eenmalig een bedrag voor het gebruik van de uren registratie app. Een gekoppelde app is, zoals de naam al zegt, makkelijk te koppelen aan bijvoorbeeld een boekhoudprogramma of facturatieprogramma. De app is gratis, maar is een onderdeel van het abonnement waar je maandelijks voor betaalt.

De meeste urenregistratie apps zijn beschikbaar in de Apple store en Android playstore.

In één minuut uren registreren? Bekijk deze video en leer uren bijhouden met app!

Functionaliteiten urenregistratie app

Een urenregistratie app heeft verschillende manieren om je uren bij te houden, bijvoorbeeld met een timer of direct vanuit je agenda. Ook kun je een uren registratie app voor andere processen gebruiken, zoals de rittenregistratie, projectregistratie, projectmanagement en projectrapportage.

Timer in urenregistratie app

Om het exacte aantal uren te registeren bieden verschillende urenregistratie apps timers aan. Dit zijn een soort stopwatches waarmee je makkelijk je werktijden kunt bijhouden. Het werkt heel simpel: wanneer je aan het werk gaat, zet je de timer aan. Wanneer je pauze hebt, pauzeer je ook de timer. Als je vervolgens klaar bent, stop je de timer.

De beste urenregistratie app voor jouw bedrijf kiezen? Maak je eigen persoonlijke top drie en vergelijk de verschillende online urenregistratie apps via de Appwiki vergelijker.

Vergelijk urenregistratie apps

Rittenregistratie in urenregistratie app

Heb je als ZZP’er of ondernemer een auto van de zaak? Dan is rittenregistratie een belangrijk onderdeel van je bedrijfsadministratie. Bij verschillende urenregistratie apps kun je de rittenregistratie direct vastleggen. Vanuit de urenregistratie app kun je dan de rittenregistratie bijhouden voor de Belastingdienst. Zo sla jij twee vliegen in één klap!

Met een druk op de knop heb jij jouw rit vastgelegd en geregistreerd in de urenregistratie app.

Functionaliteiten van een urenregistratie app zoals onderweg uren boeken

Agenda in urenregistratie app

Houd je je taken altijd strak bij in je agenda? Dan is de agendafunctie ideaal voor jou. Verschillende aanbieders van urenregistratie apps geven de mogelijkheid om je uren rechtstreeks vanuit je agenda in te laden. Je hoeft dan alleen nog maar aan te geven hoe lang je ergens mee bezig bent geweest. De uren worden vervolgens automatisch in je urenregistratie software ingeladen vanuit de uren registratie app.

Projectregistratie in urenregistratie app

Heb je als ondernemer veel verschillende projecten? Dan kan het handig zijn om je projectregistratie bij te houden in je urenregistratie app. Wanneer je veel verschillende projecten hebt, zorgt deze functie ervoor dat je het overzicht over de diverse projecten houdt. Diverse urenregistratie software bieden de mogelijkheid om de projecten op te delen in taken. Zo krijg je inzicht in de projectadministratie en heb je overzicht van het aantal gewerkte uren per taak.

Projecten managen in urenregistratie app

Wil je met je urenregistratie app ook inzicht krijgen in projectmanagement? Dan heb je de functie ‘projecten managen’ nodig. Voor het managen van een project is het van essentieel belang dat je weet wat de projectbegroting is. Een goede projectbegroting maak je op basis van de urenregistratie vanuit het verleden. Met deze cijfers weet je immers hoeveel tijd er aan een onderdeel van een project is besteed. Ideaal wanneer je als ondernemer meerdere projecten hebt lopen en veel heen en weer reist.

Projectrapportage in urenregistratie app

In verschillende urenregistratie apps is het ook mogelijk om te filteren op rapportage. Wil je bijvoorbeeld een rapportage versturen naar de klant of per project? Op die manier is het eenvoudig na te gaan hoeveel gewerkte uren je per klant of project hebt. Voor grotere ondernemingen is het handig als je kunt filteren op rapportage per gebruiker of activiteit. Zo weet je precies hoe efficiënt elke medewerker is omdat zij werkuren bijhouden in de urenregistratie app.

De beste urenregistratie app voor jouw bedrijf kiezen? Maak je eigen persoonlijke top drie en vergelijk de verschillende online urenregistratie apps via de Appwiki vergelijker.

Vergelijk urenregistratie apps

Kosten urenregistratie app

Er zijn betaalde, maar ook gratis urenregistratie apps. Het verschil zit hem vaak in de hoeveelheid functionaliteiten. Daarnaast kun je kiezen uit een losse urenregistratie app of een app die onderdeel is van een compleet totaalpakket. Een losse urenregistratie app heb je al voor een paar euro per maand. 

Betaalde urenregistratie app

Hoe meer functionaliteiten, hoe duurder de urenregistratie app. Bedenk daarom welke functionaliteiten jij nodig hebt om je uren te kunnen bijhouden in een uren registratie app. Wil jij je uren zo nauwkeurig mogelijk bijhouden? Kies dan voor een urenregistratie app met een timer. Rijd je regelmatig in de auto van de zaak? Dan heb je een urenregistratie app met rittenregistratie nodig. Heb je meerdere projecten te managen en ben je veel heen en weer aan het reizen? Dan is een urenregistratie app met projectmanagement een vereiste.

Gratis urenregistratie app

Diverse aanbieders van urenregistratie software bieden naast een urenregistratie programma een gratis uren registratie app aan. Je kunt dan zowel via je desktop als mobiel gewerkte uren bijhouden. Daarnaast kun je betaalde urenregistratie apps vaak gratis testen. Daarbij heb je bijvoorbeeld een gratis proefperiode van 14 dagen, voordat je een investering doet. 

Beste urenregistratie apps

De beste urenregistratie app voor jouw bedrijf

Niet alleen het bijhouden van je uren in een urenregistratie app scheelt tijd, ook het vinden van een geschikte urenregistratie app kost slechts een paar minuten. Voor elke onderneming is er een geschikte uren registratie app. Vergelijk urenregistratie apps op basis van je bedrijfsvorm en gewenste functionaliteiten.

Urenregistratie app voor ZZP’er

Als ZZP’er wil je je tijd optimaal benutten, tijd is tenslotte geld. Met een urenregistratie app kun je eenvoudig tussen de afspraken door je uren bijhouden.

Dit scheelt je veel tijd aan het einde van de dag. Deze tijd kun je dan bijvoorbeeld besteden aan de voorbereiding voor de volgende werkdag. Met een urenregistratie app heb je als ZZP’er dus altijd en overal je uren netjes bijgewerkt. Wanneer je bij de Belastingdienst je gewerkte uren moet aantonen voor het urencriterium, hoef je niet meer te bedenken waar je dinsdag drie weken geleden ook alweer was.

Urenregistratie app voor MKB’er

Als MKB’er zijn niet alleen jouw uren van belang, maar ook die van je personeel. Personeel brengt een hoop administratieve taken met zich mee. Zo werkt de ene werknemer bijvoorbeeld part-time en de ander in wisseldiensten. Het is dan belangrijk dat de urenregistratie app gekoppeld is met urenregistratie software met een personeelsplanning. Werknemers kunnen dan eenvoudig uren bijhouden in de urenregistratie app. Het is voor jou dan inzichtelijk hoe efficiënt je personeel is. Zo weet jij hoe lang je personeel heeft gewerkt en of iemand bijvoorbeeld extra werkzaamheden op zich kan nemen.

De beste urenregistratie app voor jouw bedrijf kiezen? Maak je eigen persoonlijke top drie en vergelijk de verschillende online urenregistratie apps via de Appwiki vergelijker.

Vergelijk urenregistratie apps

Gratis en goedkope urenregistratie apps voor jouw bedrijf

Gratis en goedkope urenregistratie apps voor jouw bedrijf

Uren bijhouden in een urenregistratie app hoeft niet duur te zijn. Met een gratis of goedkope urenregistratie app houd jij de kosten voor urenregistratie laag, zodat je meer overhoud om in je bedrijf te investeren. Wij hebben 5 gratis en goedkope urenregistratie apps voor je op een rij gezet.

Bekijk apps

De beste urenregistratie apps als alternatief voor Excel

De beste urenregistratie apps als alternatief voor Excel

Excel wordt vaak door startende ondernemers gebruikt voor uren registratie. Uren registreren kan namelijk een stuk sneller en nauwkeuriger met een urenregistratie app. Deze 5 urenregistratie apps zijn een goed alternatief voor Excel.

Bekijk de apps

Urenregistratie in één klik bijhouden door app met timer

Urenregistratie in één klik bijhouden door app met timer

Uren bijhouden in een urenregistratie app met timer is ideaal wanneer je weinig tijd kwijt wilt zijn aan urenregistratie. Het kost je maar één klik en je uren worden nauwkeurig bijgehouden. Zo weet je exact hoeveel tijd je aan een taak hebt besteed. Bekijk in ons overzicht welke urenregistratie app met timer bij jou past.

Bekijk het overzicht

Veelgestelde vragen

 

✅ Kan ik een app gebruiken voor mijn urenregistratie?

Veel urenregistratie programma’s bieden je ook de mogelijkheid tot het downloaden van een app voor op je smartphone. Hierdoor kun je met behulp van je smartphone altijd jouw urenregistratie bijhouden en inzien via de app. Zo hoef je niet alleen op kantoor te zijn, maar kun je ook in het openbaar vervoer of op vakantie toch nog de laatste puntjes op de i zetten.  

✅ Heeft elke urenregistratie software een app? 

Nee, niet elke urenregistratie software biedt je de mogelijkheid tot het downloaden van een app. Door de verschillende aanbieders via Appwiki te vergelijken kun je ontdekken welke dit wel of niet aanbieden. Maak vervolgens een persoonlijke top drie van de urenregistratie apps die jij bij jou vindt passen en probeer deze tijdens een proefperiode gratis. 

✅ Wat is het voordeel van een urenregistratie app?

Het grote voordeel van een urenregistratie app is dat je overal ter wereld jouw uren kunt registeren. Een app kun je namelijk op jouw smartphone downloaden en zodra je internet hebt kun je alle uren registreren, bijhouden en inzien. Zonder dat je een laptop of computer nodig hebt. 

Products