1. Urenregistratie
 2. Urenregistratie app

Urenregistratie apps vergelijken

Eenvoudig uren bijhouden met een app? Vergelijk eenvoudig de top 3 met urenregistratie apps voor jouw situatie. Probeer deze gratis en vrijblijvend!

Het complete overzicht met urenregistratie apps

Dit zijn de beste urenregistratie apps die jij of je werknemers kunt gebruiken in Android of iOS. Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt. Kies vervolgens de 3 beste uren apps en vergelijk ze met elkaar op prijs, functies en reviews. Gewerkte uren bijhouden als zzp'er? Download de gratis urenregistratie checklist en ontdek in 7 vragen welke app bij je past.

Alles in 1 pakket
Incl. Mobiele app
Uitstekende helpdesk

Overal eenvoudig uren registreren, boekhouden & factureren op een manier die u begrijpt. 15 maanden helemaal GRATIS! Trustpilotbeoordeling 9,3! Maak nu uw gratis account aan.

Meer informatie
Super overzichtelijk
Simpel in te richten
Gratis proefaccount

Beheer projecten en urenregistratie in n oogopslag! De uiterst overzichtelijke tool van Monday.com is volledig in te richten naar alle eisen en wensen van jouw team(s) n sinds kort beschikbaar in het Nederlands. Probeer gratis!

Meer informatie
Gebruikersvriendelijk
Inzicht in organisatie
Snelle support

TimeChimp is de #1 urenregistratie voor MKB en Enterprise. Uren, uitgaven en ritten registreren, projectmanagement, facturatie, rapportages, goedkeuren, mobiele app, vele (boekhoud)koppelingen en meer. Probeer 14 dagen gratis!

Meer informatie
Verbeterde cashflow
Eenvoudig factureren
Werkt altijd en overal

Met software van Exact heb je je urenregistratie, inkoop, facturatie, CRM en boekhouden in n handig programma en maak je geen fouten meer door dubbele invoer. Werk er overal online mee, ook op je mobiel.

Meer informatie
Uren, Ritten en meer
Uurtje? Factuurtje!
Handige App met Timer

Dé makkelijkste urenregistratie app voor ondernemers - Registreer gemakkelijk je gewerkte uren & ritten - Gebruik onze handige timer - Zet je uren om naar een factuur - Maak nu je gratis account aan en probeer het zelf!

Meer informatie

Teamleader

Eenvoudig te gebruiken
Mobiele app en tablet
Uren meteen factureren

Houd gepresteerde uren automatisch of manueel bij en bewaar het overzicht over de prestaties voor een klant of project. Verwerk je geregistreerde, factureerbare uren tot een factuur en houd je ongefactureerde uren inzichtelijk!

Meer informatie

Visma

Incl. mobiele app
Belastingdienst erkend
Uitstekende helpdesk

De module Urenregistratie van Visma eAccounting is de meest gebruiksvriendelijke urenregistratie-software voor ondernemers. Onbeperkt uren registreren, in combinatie met Visma eAccounting. Probeer eAccounting 30 dagen gratis!

Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Aanvullingen
Uren registreren
Rapportage
Projectregistratie
Extra functies
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

De beste urenregistratie apps voor:

Appwik expert

Eenvoudig uren bijhouden met jouw ideale app?

Download gratis onze checklist om de beste urenregistratie app te kiezen. Aan de hand van 7 vragen, ontdek je waar je op moet letten en welke functies je echt nodig hebt.

Download gratis checklist

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Vragen over online urenregistratie met een app?

net als veel andere ondernemers...

Het vinden van de juiste urenregistratie software met app is een uitdagende klus. Of toch niet? Je kunt namelijk eenvoudig en snel een tijdregistratie app vinden dat op je lijf is geschreven. 

Hier geven we je antwoord op al jouw vragen over urenregistratiesoftware apps. Verder leggen we uit hoe je binnen een paar minuten de juiste urenregistratie app vindt.

Waar moet je aan denken?

Stap 1: Waarom uren registreren?

Uren registreren is een van de dingen die hoort bij de administratieve taken van een ondernemer. Het bijhouden van de gewerkte uren is niet alleen van belang voor de Belastingdienst om in aanmerking te komen voor het urencriterium. Digitale urenregistratie geeft jou als ondernemer ook belangrijke inzichten. Wat de voordelen precies zijn, lees je hieronder

Voordelen van urenregistratie

Het grote voordeel van urenregistratie is dat je inzicht krijgt in je tijdsbesteding. Zeker wanneer je net gestart bent met je onderneming kan het nog lastig zijn om goed in te schatten hoe lang je bezig bent met een specifiek project. Door nauwkeurig de werkuren bij te houden, weet je achteraf precies hoe lang je ergens aan hebt gewerkt.

Op die manier kun je eenvoudig je gewerkte uren verantwoorden aan je opdrachtgever. Jij hebt exact bijgehouden hoe lang je met een taak bezig bent geweest. Het inschatten van offertes wordt ook makkelijker, omdat jij precies weet hoe lang je met een project bezig bent. Je loopt dus nooit meer gewerkte uren mis!

Het gebruik van een urenregistratie app maakt veel dingen een stuk makkelijk. Werkuren bijhouden met een app heeft onder andere de volgende voordelen:

 • Gebruiksvriendelijk zonder grote of extra kosten
 • Correct werkuren en kosten registreren
 • Laagdrempelig, met gemak noteer je uren met een timer 
 • Bespaar werkkosten en maximaliseer winsten
 • Snel factureren zonder fouten
 • Altijd en overal uren registreren
 • Geeft inzicht in efficiëntie
 • Rittenregistratie als extra

Bekijk onderstaande video en kom er in één oogopslag achter welke voordelen urenregistratie heeft voor jouw onderneming:

Stap 2: Waarom kies je voor een urenregistratie app?

Het bijhouden van je gewerkte uren kun je op diverse manieren doen. Zo kun je kiezen voor Excel of voor een uren app. Hieronder leggen we de verschillende mogelijkheden uit.

Want de keuze die je nu maakt, heeft effect op de tijd die je in urenregistratie steekt.

Urenregistratie in Excel 

Uiteraard kun je kiezen voor urenregistratie in Excel of een ander spreadsheet programma. Het voordeel van Excel is dat het gratis is en je kunt snel aan de slag. Het nadeel van een spreadsheet programma is dat het foutgevoelig is. Als je ergens een foutje maakt, is gelijk het hele document onbruikbaar.

Een ander nadeel is dat je de urenregistratie alleen kunt bijhouden via de desktop en niet mobiel uren kunt registreren. Je loopt hierdoor het risico dat je vergeet uren te registreren. Want als je eerlijk bent: Weet jij nog precies wat je vorige week hebt gedaan? Wil je nog meer vrijheid in het registreren van uren? Een urenregistratie software met uren app is voor jou een goede oplossing. 

Uren bijhouden met app

Welke manieren van uren registreren zijn er met apps? Er zijn twee soorten apps waarmee je jouw uren kunt bijhouden.

Aan de ene kant heb je de ‘losse’ apps waarvoor je éénmalig een bedrag betaalt. En met ‘los’ bedoel ik dat ze (vaak) niet te koppelen zijn met andere software. Aan de andere kant heb je urenregistratie apps die een onderdeel zijn van een aanbieder van software. Deze apps zijn dus makkelijk te koppelen met bijvoorbeeld de boekhoudsoftware van de softwareleverancier. De app is gratis, maar is een onderdeel van het abonnement waar je maandelijks voor betaalt. Hieronder gaan we verder in op deze apps.

Een uren registratie app is handig nu je niet meer iedere dag op kantoor bent. De gewerkte uren bijhouden was vroeger altijd een tijdrovende taak: je moest er de computer voor opstarten, en als je eenmaal bezig was met tijdschrijven kon alles opeens vastlopen.

Met de moderne technologie van tegenwoordig is dat verleden tijd. Je werkuren bijhouden is nog nooit zo gemakkelijk geweest! Zowel in het geval van thuiswerken, of wanneer je onderweg bent is het handig om op je laptop of mobiele telefoon je uren bijhouden app. Kies je voor online urenregistratie software, dan kun je altijd en overal je gegevens inzien en bijwerken.

Bovendien kun je bij vragen gebruik maken van een support afdeling. De meeste softwareleveranciers van betaalde urenregistratie bieden telefonische hulp of een chatfunctie waar je met je vragen terecht kunt. 

In één minuut uren registreren? Bekijk deze video en leer uren bijhouden met app!

Nog even de belangrijkste voordelen op een rij:

 • Altijd en overal uren registreren. Met de urenregistratie app is het mogelijk om onderweg of op locatie uren te registreren wanneer ze gemaakt worden. De kans dat je ze dan vergeet wordt hiermee kleiner
 • Eenvoudig uren bijhouden met een timer. Met de uren app kun je gebruikmaken van een timer. Je hoeft dus niet meer zelf op je horloge te kijken, maar zet simpelweg de timer aan of uit. Zo kun je je uren tot in detail bijhouden
 • Geeft inzicht in efficiëntie. Doordat de uren in detail bijgehouden worden krijg je een goed overzicht van je onderneming. Met deze informatie kun je een goede planning maken, maar krijg je ook een goed beeld van de werkzaamheden van je medewerkers
 • Extra: rittenregistratie. Met de meeste urenregistratie app is het ook mogelijk om je rittenadministratie precies bij te houden. Je voorkomt hiermee dat je te veel privékilometers rijdt en hierover een boete of naheffing ontvangt
 • Laagdrempelig: Het gebruik van urenregistratie met een app is heel laagdrempelig. Je kunt direct bij je urenadministratie en hoeft dus niet eerst je computer op te starten

Snel aan de slag met app voor urenregistratie

Een uren app is snel geïnstalleerd op je mobiel, neem je gemakkelijk met je mee en werkt vaak heel intuïtief. De meeste urenregistratie apps zijn beschikbaar in de Apple store en Android playstore. Zo is werktijdenregistratie niet langer een vervelende klus aan het einde van de dag, maar houd je tijdens het verloop van je werkdag in enkele klikken je urenoverzicht bij. Via een app tijd bijhouden maakt ondernemen toch net even makkelijker en leuker.

Gratis urenregistratie app

Diverse aanbieders van urenregistratie software bieden naast een urenregistratie programma een gratis uren registratie app aan. Je kunt dan zowel via je desktop als mobiel uren registreren.

Wil je in een mobiele app uren registreren? Selecteer dan bovenaan in het filter ‘Mobiele app beschikbaar’. Je ziet dan bij welke urenregistratie software je gebruik kunt maken van een gratis urenregistratie app. Urenregistratie is een onvermijdelijk onderdeel van ondernemen, maar dat betekent niet dat het moeilijk hoeft te zijn! Uren bijhouden met app maakt het eenvoudig en snel.

Stap 3: Hoe selecteer je een urenadministratie app?

Er zijn vele uren apps op de markt voor je smartphone waarmee je altijd en overal je gewerkte uren kunt registeren. Elke onderneming is anders en bij elke onderneming past een andere manier van uren registreren. Met onze gratis checklist kun je eenvoudig de juiste urenregistratie tool kiezen. Met slecht 7 vragen kom je erachter welke urenregistratie app bij jouw situatie past. Download hieronder de urenregistratietool checklist.

urenregistratie checklist

Welke manier het beste bij jou past hangt van verschillende punten af. Bijvoorbeeld welke bedrijfsvorm je onderneming heeft en welke functies jij belangrijk vindt. De bedrijfsvorm, functies en andere voordelen neem je mee in je keuze voor de beste uren app.

Bedrijfsvorm

Eén van de eerste punten waar je rekening mee houdt is de bedrijfsvorm. Wat voor bedrijfsvorm heeft je onderneming en heb je mensen in dienst? Wanneer je als ZZP’er gebruikmaakt van urenregistratie software vind je wellicht andere functies belangrijk dan als je een BV hebt. Als je meer dan 50 mensen in dienst hebt, is andere software geschikt dan als je alleen of met slechts een klein aantal medewerkers bent.

Hoe ga je uren registreren?

Wil je dit alleen doen met een app, of ook op je desktop, vanuit je agenda of een timer?

Uren registreren met een timer

Om het exacte aantal uren te registeren bieden verschillende app timers aan. Dit zijn een soort stopwatches waarmee je makkelijk je werktijden kunt bijhouden. Het werkt heel simpel: wanneer je aan het werk gaat, zet je de timer aan. Wanneer je pauze hebt, of wanneer je bent bezig met andere werkzaamheden, zet je de timer uit en daarna weer aan. Als je vervolgens klaar bent, stop je de timer. Zo registreer je het exacte aantal uren dat je hebt gewerkt.

Vanuit je agenda

Ook zijn er aanbieders op de markt waarmee je uren rechtstreeks vanuit je agenda, in je tijdregistratie app kunt inladen. Je hoeft dan alleen nog maar aan te geven hoe lang je ergens mee bezig bent geweest. De uren worden vervolgens automatisch in je tijdregistratie software ingeladen vanuit de app.

Rittenregistratie in urenregistratie software

Heb je als ondernemer een auto van de zaak? Wellicht vind je het dan fijn als je de rittenregistratie kunt vastleggen in de urenregistratie software. Vanuit de urenregistratie software kun je de rittenregistratie bijhouden voor de Belastingdienst. Zo sla jij twee vliegen in één klap!

Projectregistratie

Afhankelijk van de diensten die je aanbiedt kan het handig zijn als de urenregistratie software in staat is tot projectregistratie. Wanneer je veel verschillende projecten hebt, zorgt deze functie ervoor dat je het overzicht over de diverse projecten houdt. Diverse urenregistratie software bieden de mogelijkheid om de projecten op te delen in taken. Zo krijg je inzicht in de projectadministratie en heb je overzicht van het aantal gewerkte uren per taak. 

Projecten managen met een urenregistratie app

Verder wil je met de urenregistratie app projecten aan kunnen maken. Dan moet je kiezen voor projecten managen, met deze functie krijg je inzicht in projectmanagement. Je kunt je projecten immers niet goed managen zonder te weten wat de begroting is, wie er aan werkt en wat de gestelde deadlines zijn. Een goede projectbegroting maak je op basis van de urenregistratie vanuit het verleden. Met deze cijfers weet je immers hoeveel tijd er aan een onderdeel van een project is besteed. Ideaal wanneer je als manager meerdere projecten hebt lopen en veel heen en weer reist.

Projectrapportage

In urenregistratie software is het ook mogelijk om te filteren op rapportage. Wil je bijvoorbeeld een rapportage versturen naar de klant of per project? Op die manier is het eenvoudig na te gaan hoeveel gewerkte uren je per klant of project hebt. Voor grotere ondernemingen is het handig als je kunt filteren op rapportage per gebruiker of activiteit. Zo weet je precies hoe efficiënt elke medewerker is omdat zij werkuren bijhouden app.

Stap 4: Voor wie is een app om de uren bij te houden geschikt?

Elke ondernemer kan overweg met een urenregistratie app. Afhankelijk van je organisatievorm kun je een app selecteren die het beste bij jou past. Lees gauw verder welke soort app goed aansluit bij jouw onderneming.

Uren registratie app voor ZZP’er

Als ZZP’er heb je diverse balletjes die je in de lucht moet houden. Je wilt jouw tijd dan ook optimaal benutten. Heb jij tussen twee afspraken door even tijd? Of ben je veel onderweg? Met een uren app registreer je eenvoudig en snel jouw uren.

Wanneer je aan het einde van je werkdag op je desktop gaat werken, zijn de uren bijgewerkt in je urenregistratie software. Met een uren app heb je als ZZP’er dus altijd en overal je uren netjes bijgewerkt. Wanneer je bij de Belastingdienst je gewerkte uren moet aantonen voor het urencriterium, hoef je niet meer te bedenken waar je dinsdag drie weken geleden ook alweer was.

Tijdregistratie app voor MKB’er

Wanneer je personeel in dienst hebt, is de situatie voor jou heel anders en zijn andere functies van belang. Personeel brengt een hoop administratieve taken met zich mee. Zo werk je als MKB'er misschien wel met part-timers of wisselende diensten.

Het is dan ideaal als de urenregistratie software in staat is om een personeelsplanning te maken. Urenregistratie software maakt het inzichtelijk hoe efficiënt je personeel is. Zij kunnen eenvoudig uren registreren per taak. Zo weet jij hoe lang je personeel heeft gewerkt en of iemand bijvoorbeeld extra werkzaamheden op zich kan nemen. Een uren app kun je dus ook gebruiken als tijdregistratie app.

Stap 5: Hoe werkt een uren app in de praktijk en wat kost het?

Uren registreren voelt in het begin wellicht als een verplichting voor de Belastingdienst, maar zoals je merkt brengt urenregistratie veel voordelen met zich mee. Wanneer je gebruikmaakt van urenregistratie software hoeft het registreren van uren je amper tijd te kosten en levert het je zelfs tijd op! Je vergeet nooit meer uren te registeren en hebt altijd een goed inzicht in de gang van zaken binnen jouw onderneming. 

Wat kost een urenregistratie app?

Hoe uitgebreider de app is, hoe nauwkeurig je de uren kunt bijhouden en hoe meer inzicht je krijgt. Maar ook hoe duurder de app wordt.

Deze afweging moet je als ondernemer zelf maken. Stel jezelf daarom de volgende vragen:

 • Wil jij je uren zo nauwkeurig mogelijk bijhouden? Kies dan voor een urenregistratie app met een timer
 • Rijd je regelmatig in de auto van de baas? Kies dan voor een urenregistratie app waarmee je ook de rittenregistratie kunt bijhouden
 • Heb je meerdere projecten te managen en ben je veel heen en weer aan het reizen? Dan is een urenregistratie app met projectmanagement uiterst geschikt.

Deze kosten lopen erg uiteen. Over het algemeen geldt de regel: hoe meer functies de app heeft, hoe meer je er voor betaalt.

Daarnaast kun je kiezen uit een losse urenregistratie app of een app die onderdeel is van een compleet totaalpakket. Een losse urenregistratie app heb je al voor een paar euro per maand. 

De pakketten waarbij urenregistratie een geintegreerde module of functie zijn daarentegen een stuk duurder. Zo kan urenregistratie bijvoorbeeld onderdeel zijn van een CRM pakket of een boekhoudprogramma. In dit geval betaal je snel een paar tientjes per maand. Maar dan zijn je mogelijkheden uiteraard ook veel uitgebreider.

Gratis urenregistratie app proberen?

De meeste aanbieders bieden de mogelijkheid om gebruik te maken van een gratis urenregistratie app. Voor anderen betaal je een klein maandelijks bedrag. Welke app jouw urenregistratie app wordt, hangt af van je activiteiten en werkwijze.

Vaak kun je dat ook gewoon even testen via een gratis proefperiode. Angst voor de grote investering is hier dus zeker niet op zijn plaats. Bovendien zal je uitgave zich hier razendsnel terugverdienen. Aan de linkerkant kun je filteren op ‘Mobiele app beschikbaar’ filteren en je ziet direct bij welke aanbieders je gebruik kunt maken van een gratis urenregistratie app. 

Gratis en goedkope urenregistratie apps op een rij

Hieronder vind je drie gratis of goedkope apps waarmee je eenvoudig je gewerkte uren bijhoudt. 

1. e-Boekhouden.nl

Eenvoudig online boekhouden, factureren en uren registreren doe je met e-Boekhouden.nl. De eerste 15 maanden van je onderneming is e-Boekhouden.nl volledig gratis! Inclusief: ondersteuning per telefoon of e-mail, handige koppelingen en veel meer. Het best beoordeeld! Maak nu een gratis account aan en ervaar het gemak van e-Boekhouden.nl.

Alles in 1 pakket
Incl. Mobiele app
Uitstekende helpdesk

Prijs: Gratis
Proefperiode: 15 maanden gratis, daarna €5,95 per maand, start direct! Account wordt niet automatisch verlengd!
Reviews: 9.4/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

2. TimeChimp

TimeChimp is de #1 urenregistratie voor het MKB en Enterprise. Uren, uitgaven en ritten registreren, projectmanagement, facturatie, rapportages, goedkeuren, mobiele app, vele (boekhoud)koppelingen en meer. Probeer 14 dagen gratis!

Gebruikersvriendelijk
Inzicht in organisatie
Snelle support

Prijs: maandelijks €4,00
Proefperiode: 14 dagen
Reviews: 8.6/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

3. Rompslomp.nl

Rompslomp is hét meest eenvoudige boekhoudprogramma, speciaal gemaakt voor ZZP'ers en kleine ondernemers. Boekhouden wordt aangenaam met Rompslomp.nl! Probeer het gewoon zelf gratis uit op Rompslomp.nl

Uren, Ritten en meer
Uurtje? Factuurtje!
Handige App met Timer

Prijs: maandelijks €5,00
Proefperiode:
Reviews: 9.2/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

Koppelen met andere bedrijfssoftware

Maak je als ondernemer al gebruik van andere bedrijfssoftware? Met de komst van moderne software is het mogelijk om diverse bedrijfssoftware met elkaar te koppelen. Zo kun je met de meeste uren apps eenvoudig en snel de gewerkte uren omzetten in een factuur en de factuur rechtstreeks naar de klant versturen. Dit bespaart je niet alleen tijd maar ook geld. 

De mogelijkheden zijn eindeloos

Vanaf dit punt worden de toepassingen van de uren app dan ook virtueel eindeloos. Door de integratie binnen een online systeem kun je je bedrijfsvoering pas echt naar een ander niveau tillen.

 • Verbind je app met je facturatie systeem en je verzekert jezelf van correcte berekeningen.
 • Verbind je app met je CRM software en je verwerft unieke inzichten die je verkoopprocessen wezenlijk kunnen verbeteren.
 • Rapportage aan de belastingen? Die kun je gewoon automatiseren.
 • Je boekhouder snel op de hoogte brengen van een wijziging? Geen probleem.
 • Je klant tot in de puntjes informeren over je factuur? Alles kan nu automatisch.

Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos in het automatiseren van je (uren)administratie!

Veelgestelde vragen

 

✅ Kan ik een app gebruiken voor mijn urenregistratie?

Veel urenregistratie programma’s bieden je ook de mogelijkheid tot het downloaden van een app voor op je smartphone. Hierdoor kun je met behulp van je smartphone altijd jouw urenregistratie bijhouden en inzien via de app. Zo hoef je niet alleen op kantoor te zijn, maar kun je ook in het openbaar vervoer of op vakantie toch nog de laatste puntjes op de i zetten.  

✅ Heeft elke urenregistratie software een app? 

Nee, niet elke urenregistratie software biedt je de mogelijkheid tot het downloaden van een app. Door de verschillende aanbieders via Appwiki te vergelijken kun je ontdekken welke dit wel of niet aanbieden. Maak vervolgens een persoonlijke top drie van de urenregistratie apps die jij bij jou vindt passen en probeer deze tijdens een proefperiode gratis. 

✅ Wat is het voordeel van een urenregistratie app?

Het grote voordeel van een urenregistratie app is dat je overal ter wereld jouw uren kunt registeren. Een app kun je namelijk op jouw smartphone downloaden en zodra je internet hebt kun je alle uren registreren, bijhouden en inzien. Zonder dat je een laptop of computer nodig hebt. 

Relevante artikelen

annie-spratt-604122-unsplash.jpg
9 juli 2020

Van droom naar eigen ZZP onderneming

Boekhouding

Ineens heb je het! Je wordt ZZP’er. En dan? Waar moet je allemaal aandenken en wat houdt het zijn van een ZZP'er nu precies in? Je ontdekt voor- en nadelen in dit artikel.

Lees meer 
17 maart 2020

Hoe CRM jouw sales een boost geeft

OfferteCrm
2 maart 2020

Administratie bijhouden als zzp'er?

AdministratieBoekhouding
Products