Helpdesk software vergelijken?

Eenvoudig de beste helpdesk software kiezen? Hier vind je een overzicht met de beste helpdesk software. Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt. Probeer de software gratis en vrijblijvend.

Zendesk

Alle supportkanalen
Op één plek
Snelle Implementatie

Zendesk helpdesk software is ontworpen om klantenservice teams efficiënter te maken. Beheer en automatiseer eenvoudig alle contacten op één plek via alle mogelijke supportkanalen.

Meer informatie

Freshservice

Eenvoudig inrichten
Makkelijk te beheren
Efficiënt te werk

Een verbluffend eenvoudige IT-servicedesk. Moderniseer uw IT en andere bedrijfsfuncties met een opvallend makkelijk te gebruiken IT dienstverlening in de cloud. Kies net als 20.000 anderen voor het gebruiksgemak van Freshservice!

Meer informatie

Freshdesk

AI chatbots
24/5 telefoonsupport
Geen leercurve

Freshdesk combineert de beste ticketing, selfservice en rapportagefuncties en is een in de cloud gebaseerde software voor klantondersteuning. Alle abonnementen hebben 24/7 e-mailondersteuning, en er is een gratis versie!

Meer informatie

Saysimple

Omnichannel team inbox
WhatsApp Business API
Vanaf 15 euro per user

Ontdek Saysimple, het gebruiksvriendelijke klantcontact platform dat al je kanalen combineert in één inbox. Communiceer via WhatsApp, Facebook Messenger, Instagram DM, Google Business Messages, Email en meer!

Meer informatie

Trengo

Gedeelde Team Inbox
Makkelijk samenwerken
Automatiseren

Werk samen met collega's vanuit n gedeelde team inbox en communiceer met klanten via Email, WhatsApp, Messenger, SMS, Voice, Livechat en meer. Bouw binnen enkele minuten chatbots en automatiseer gesprekken via meerdere kanalen.

Meer informatie

Omnidesk

Tijdslijn
Alle kanalen
Uitgebreide telefonie

Prijswinnende klantenservices kiezen voor Omnidesk. Dit Nederlandse bedrijf maakt klantcontact weer persoonlijk. Eén tijdlijn per klant, alle populaire kanalen, inclusief een telefoniekoppeling. Support en hosting in Nederland.

Meer informatie

CM.com

Chatbot
WhatsApp Business
Alle mobiele kanalen

Verbeter je klanttevredenheid en verrijk ieder gesprek met onze full-service cloud voor customer service. Handel alle gesprekken af vanuit één dashboard. Werk efficiënt samen tussen teams en automatiseer terugkerende verzoeken.

Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Support kanaal
Medewerkers
Extern
Intern
Extra kanalen
Integraties
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Wat is helpdesk software?

Helpdesk software is eigenlijk hetzelfde als support software, wat op zijn beurt weer hetzelfde is als klantenservice software. Toegegeven, de focus kan per soort software wat verschillen, maar in het algemeen komt het op het volgende neer: met helpdesk software heb je een geïntegreerd systeem met diverse applicaties om je klantenrelaties gezond te houden. Meestal is er sprake van een online helpdesk: klanten kunnen op internet vragen stellen of opmerkingen en ideeën aan het bedrijf leveren. Het is natuurlijk aan het bedrijf zelf om de klanten van een goed antwoord te voorzien, maar door helpdesk software wordt dit hartstikke makkelijk gemaakt. Veel van deze software pakketten komen namelijk met een compatibiliteitsoptie voor diverse apparaten. Ondernemers kunnen zo waar ze ook zijn, met ieder soort device hun klantencontacten in de gaten houden. Ook is er bij veel van deze software een geautomatiseerd ticket systeem geïntegreerd, of bijvoorbeeld een kennisbank. Zo heb je een optimale informatiestroom naar je klanten en neem je jezelf veel werk uit handen.

Helpdesk software in de cloud

Het voordeel van helpdesk software is dat het vrij compacte programma’s zijn. Dit betekent dat je ze hartstikke goed in de cloud kunt gebruiken. Vragen die klanten stellen komen zo op een centraal platform binnen, of het nu mails zijn, vragen op het forum, of andere comments. Het grote voordeel van software in de cloud is bovendien dat je zelf geen tijd kwijt bent aan het installeren van software. Patches en andere oplossingen worden automatisch doorgevoerd, zodat jij gewoon gebruik kunt blijven maken van de mogelijkheden. En gaat er iets mis, dan is er altijd een back-up. Aanbieders van cloud helpdesk software staan er om bekend een goed contact te onderhouden met hun klanten.

Voordelen van helpdesk software

Merk je dat je het contact met je klanten niet zo goed kunt onderhouden als dat je zou willen? Is het lastig om alle aspecten die bij klantenrelaties komen kijken zelf uit te voeren? Dan is het verstandig om een helpdesk software pakket aan te schaffen. Een online helpdesk zorgt dat je een centraal punt hebt waar alle vragen en opmerkingen samenkomen. Zo hou je het overzicht en kun je iedereen van een gepast antwoord voorzien. Door een kennis database in te richten kun je dit overigens heel goed automatiseren. En last but not least: met een mooi ontworpen helpdesk nodig je klanten bovendien uit om gebruik te maken van jouw diensten.

Hoe kies je de juiste software?

Zoals in de software wereld wel vaker het geval is, heb je bij online helpdesk software veel leveranciers om uit te kiezen. Een aantal van de meest bekende aanbieders zijn Zendesk, Sysaid en Freshdesk. Dit zijn bedrijven die stuk voor stuk al veel ondernemingen hebben geholpen met het vergaren van klanten en het in stand houden van relaties. Het belangrijkste om te overwegen tijdens het kiezen is: welke opties heb je allemaal nodig? Voldoet het om vooral goed contact te hebben met je klanten of wil je het liefst ook de mogelijkheid om uiteenlopende data in te zien? De prijs van deze softwarepakketten kan sterk uiteenlopen en het is dan ook belangrijk dat je weet waar je aan toe bent.

Helpdesk software gratis proberen

Kortom, om je klantenrelaties het beste te onderhouden kun je eigenlijk niet zonder helpdesk software. We kunnen ons echter wel voorstellen dat je na het lezen van dit artikel nog niet weet wat je wensen zijn. Daarom is het verstandig om eens per aanbieder te kijken wat er allemaal mogelijk. Je kunt zelfs trial versies aanvragen om uit te proberen hoe je jouw helpdesk het beste kunt inrichten. Je zult zien dat het contact met je klanten er (nog) veel beter op wordt.

Relevante artikelen

annie-spratt-604122-unsplash.jpg
18 oktober 2023

Waarom een chatbot? Alle voordelen op een rij!

HelpdeskChatCustomer support

Het belang van chatbots neemt toe. Wat zijn de voordelen van een chatbot voor jouw bedrijf?

Lees meer 
15 februari 2021

10 best practices. Plaats een chat op je website

HelpdeskChatCustomer supportWebsite
Products