Helpdesk software vergelijken

Eenvoudig de beste helpdesk software kiezen?

Dit is de beste helpdesk software. Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt. Probeer de software gratis en vrijblijvend.

(0)
Unified inbox
Inclusief WhatsApp
Vanaf 150 euro p/m
Proefperiode
geen
Meer informatie
(0)
Chatbot
WhatsApp Business
Alle mobiele kanalen
Proefperiode
geen
Meer informatie
(0)
Gedeelde Team Inbox
Makkelijk samenwerken
Automatiseren
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie

Freshservice

(0)
Eenvoudig inrichten
Makkelijk te beheren
Efficiënt te werk
Proefperiode
21 dagen
Prijs
€ 20,00  per maand
Meer informatie
Meer informatie

Freshdesk

(0)
Omnichannel
Eén tool, al je teams
Groots gebruiksgemak
Proefperiode
21 dagen
Prijs
€ 18,00  per maand
Meer informatie
Meer informatie

Zendesk

(0)
Snelle Implementatie
Efficiënt werken
Makkelijk opschaalbaar
Proefperiode
14 dagen
Prijs
€ 19,00  per licentie
Meer informatie
Meer informatie

Watermelon

(0)
Altijd bereikbaar
Automatisch antwoord
Efficiënt
Proefperiode
onbekend
Prijs
€ 150,00  per maand
Meer informatie
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Support kanaal
Medewerkers
Extern
Intern
Extra kanalen
Integraties
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Wat is helpdesk software?

Helpdesk software is eigenlijk hetzelfde als support software, wat op zijn beurt weer hetzelfde is als klantenservice software. Toegegeven, de focus kan per soort software wat verschillen, maar in het algemeen komt het op het volgende neer: met helpdesk software heb je een geïntegreerd systeem met diverse applicaties om je klantenrelaties gezond te houden. Meestal is er sprake van een online helpdesk: klanten kunnen op internet vragen stellen of opmerkingen en ideeën aan het bedrijf leveren. Het is natuurlijk aan het bedrijf zelf om de klanten van een goed antwoord te voorzien, maar door helpdesk software wordt dit hartstikke makkelijk gemaakt. Veel van deze software pakketten komen namelijk met een compatibiliteitsoptie voor diverse apparaten. Ondernemers kunnen zo waar ze ook zijn, met ieder soort device hun klantencontacten in de gaten houden. Ook is er bij veel van deze software een geautomatiseerd ticket systeem geïntegreerd, of bijvoorbeeld een kennisbank. Zo heb je een optimale informatiestroom naar je klanten en neem je jezelf veel werk uit handen.

Helpdesk software in de cloud

Het voordeel van helpdesk software is dat het vrij compacte programma’s zijn. Dit betekent dat je ze hartstikke goed in de cloud kunt gebruiken. Vragen die klanten stellen komen zo op een centraal platform binnen, of het nu mails zijn, vragen op het forum, of andere comments. Het grote voordeel van software in de cloud is bovendien dat je zelf geen tijd kwijt bent aan het installeren van software. Patches en andere oplossingen worden automatisch doorgevoerd, zodat jij gewoon gebruik kunt blijven maken van de mogelijkheden. En gaat er iets mis, dan is er altijd een back-up. Aanbieders van cloud helpdesk software staan er om bekend een goed contact te onderhouden met hun klanten.

Voordelen van helpdesk software

Merk je dat je het contact met je klanten niet zo goed kunt onderhouden als dat je zou willen? Is het lastig om alle aspecten die bij klantenrelaties komen kijken zelf uit te voeren? Dan is het verstandig om een helpdesk software pakket aan te schaffen. Een online helpdesk zorgt dat je een centraal punt hebt waar alle vragen en opmerkingen samenkomen. Zo hou je het overzicht en kun je iedereen van een gepast antwoord voorzien. Door een kennis database in te richten kun je dit overigens heel goed automatiseren. En last but not least: met een mooi ontworpen helpdesk nodig je klanten bovendien uit om gebruik te maken van jouw diensten.

Hoe kies je de juiste software?

Zoals in de software wereld wel vaker het geval is, heb je bij online helpdesk software veel leveranciers om uit te kiezen. Een aantal van de meest bekende aanbieders zijn Zendesk, Sysaid en Freshdesk. Dit zijn bedrijven die stuk voor stuk al veel ondernemingen hebben geholpen met het vergaren van klanten en het in stand houden van relaties. Het belangrijkste om te overwegen tijdens het kiezen is: welke opties heb je allemaal nodig? Voldoet het om vooral goed contact te hebben met je klanten of wil je het liefst ook de mogelijkheid om uiteenlopende data in te zien? De prijs van deze softwarepakketten kan sterk uiteenlopen en het is dan ook belangrijk dat je weet waar je aan toe bent.

Helpdesk software gratis proberen

Kortom, om je klantenrelaties het beste te onderhouden kun je eigenlijk niet zonder helpdesk software. We kunnen ons echter wel voorstellen dat je na het lezen van dit artikel nog niet weet wat je wensen zijn. Daarom is het verstandig om eens per aanbieder te kijken wat er allemaal mogelijk. Je kunt zelfs trial versies aanvragen om uit te proberen hoe je jouw helpdesk het beste kunt inrichten. Je zult zien dat het contact met je klanten er (nog) veel beter op wordt.

Relevante artikelen

rawpixel-569600-unsplash.jpg
15 februari 2021

10 best practices. Plaats een chat op je website

HelpdeskChatSupportCrm

Ontdek de 10 best practices van het gebruiken van chat op jouw website

Lees meer 
30 oktober 2020

Alle voordelen van een goede klantenservice

KlantenserviceSupportHelpdeskSupport
22 oktober 2020

Waarom chatbots belangrijk zijn voor CRM

HelpdeskChatSupportCrm
Products