1. Boekhouding
  2. Begrippen
  3. Wat is debiteurenbeheer?

Wat is debiteurenbeheer?

Debiteurenbeheer is alles wat een organisatie doet om te zorgen dat zijn debiteuren de nog openstaande factuur gaan betalen. Iemand valt onder de noemer debiteuren wanneer hij nog een openstaande rekening heeft.

Waarom debiteurenbeheer?

Ieder bedrijf is afhankelijk van geld. Er zijn goederen of diensten geleverd aan een klant en die moeten betaald worden, alleen gebeurt dit in veel van de gevallen niet of te laat. Door het debiteurenbeheer goed toe te passen is het mogelijk om vroegtijdig te ontdekken welke facturen wel eens niet betaald zouden kunnen worden. Op deze manier kan er snel contact opgenomen worden met de betreffende debiteur om deze hiervan op de hoogte te brengen en nieuwe afspraken te maken over de te betalen factuur. Wanneer deze administratie niet goed bijgehouden wordt kan het zijn dat er facturen aan de aandacht ontsnappen, wat veel geld kan kosten.

Meer weten over het opzetten en bijhouden van je boekhouding?

Wij kunnen ons voorstellen dat je, net als veel andere ondernemers, vragen hebt over boekhouden. Denk aan:

  • Hoe zet je eenvoudig een boekhouding op?
  • Hoe ga ik om met debiteuren?
  • Wat zijn de belastingregeltjes waarmee ik rekening moet houden?
  • Hoe hou je de boekhouding efficient bij?
  • En hoe bespaar je op een boekhouder?

In onze cursus boekhouden vind je alle antwoorden op deze vragen, zodat je volledige controle krijgt op jouw boekhouding. Download de cursus boekhouden gratis!

Download gratis

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products