Marketing automation software vergelijken en kiezen

Bekijk de verschillende marketing automation tools en kies het platform dat het beste bij je past

Maak de beste keuze

Bekijk de verschillende aanbieders, stel je eigen top drie samen en vergelijk de tooling op functionaliteiten, gebruiksgemak en reviews. Zo kies jij altijd het beste wat bij jou past!

Vanaf 8 euro per maand
Voldoet aan AVG & GDPR
Nederlandse support

Kies voor de beste email marketing software. Stuur eenvoudig nieuwsbrieven en zet slimme email flows op. Voldoet aan EU Privacyregelgeving (AVG & GDPR) en met ondersteuning van Nederlandse email marketeers.

(0)
Ga naar website
Meer informatie

Wrike

Krachtige integratie
Goed betaalbaar
Eenvoudige tools

Stroomlijn marketingcampagnes met aangepaste aanvraagformulieren, sjablonen en 400+ integraties (inclusief Marketo). Verhoog klanttevredenheid en verbeter resultaten met geavanceerde rapportage tools en middelenbeheer.

Meer informatie

OIIO's Client-Cloud

Prof. klantenportaal
Eigen beheerportaal
Marketing automation

Combineer de waarde van persoonlijke aandacht met de efficientie van veilig online zakendoen. Client-Cloud is een klantenportaal waarmee je jouw dienstverlening verbetert via de verschillende standaard inbegrepen modules.

(0)
Meer informatie
Meer informatie

CM.com

WhatsApp Business
E-mail & Landingpages
SMS & Voice Campaigns

CM.com's Mobile Market Cloud is het enige platform dat vanaf de basis rekening houdt met de mobiele gebruikservaring. Dat zie je aan de beschikbare kanalen. Deze kan je direct gebruiken, zonder programmeerwerk.

(0)
Meer informatie
Meer informatie

HubSpot

Gratis tools
Veel integraties
Compleet CRM

De Marketing Hub van HubSpot beschikt over all-in-one inbound marketing software. Zorg voor meer verkeer, converteer leads en verbeter je ROI. Met HubSpot maak je professionele landingspagina's zonder hulp van een web developer.

(0)
Meer informatie
Meer informatie

Salesforce

Eenvoudige tools
Rondleiding met gids
Inzicht in de ROI

Pardot is een product van salesforce voor marketing automation en leadgeneratie. Het is een complete en gebruiksvriendelijke tool voor het versnellen van de verkooppijplijn, genereren van leads en opbouwen van relaties.

(0)
Meer informatie
Meer informatie

SharpSpring

Krachtige integratie
Betaalbaar
Voor iedereen

SharpSpring biedt complete marketingautomatisering met functies als gedragsgebaseerde e-mail en een dynamische formulierenmaker. Genereer meer leads en converteer ze naar sales. Er is vrijblijvende demo en onbeperkte support.

(0)
Meer informatie
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Zeker weten dat je het beste kiest? Vergelijk de verschillende marketing automation tools met elkaar en kies altijd de marketing automation software die bij je past.

Een meerderheid van de bedrijven gebruikt tegenwoordig een of andere vorm van marketing automation. En dat aantal is groeiende. Niet alleen marketingbureaus doen aan marketingautomation. Steeds meer bedrijven ontdekken de kracht en het gemak.

Als jij in 2021 nog geen software gebruikt, wil je dit misschien nog eens goed bepalen. Elk bedrijf heeft baat bij het gebruik van een of meerdere marketing automation systemen.

Marketing automation betekenis

Wat is marketing automation? En wat kan ik ermee? We snappen dat je op zoek bent naar marketing automation uitleg. Bovendien vertellen we je graag hoe je de beste software kiest. Hoef jij alleen de aanschaf te doen.

Marketing automation software wordt omschreven als een systeem dat een bedrijf in staat stelt om marketing taken te stroomlijnen en te automatiseren. Met een marketing automation systeem verzamel je soortgelijke gegevens als met een CRM systeem. Dit doe je dan niet door middel van contactmomenten, maar door middel van leads. In de basis versterken beide systemen elkaar en zullen ze daarom vaak gebruikt worden als een samenwerkend systeem. 

Marketing automation software helpt jou bij het begeleiden van leads door de customer journey. Van onbekende bezoeker naar bekende en veelbelovende klant.

Marketing automation betekenis

Je maakt als bedrijf een klantreis inzichtelijk. Binnen deze klantreis kun je touchpoints aanwijzen. Hier kun je zelf mee aan de slag. Of je automatiseert deze en laat software wat werk voor je uit handen nemen.

Daarbij stopt het niet, ook daarna helpt de software jou om loyale klanten te creëren en vooral te behouden. Zelf stel je vooraf in wannneer, dus bij welke triggers, je welke vervolgstap automatiseert. Met behulp van geautomatiseerde processen doet de software de rest voor je.

Op deze manier spreek je potentiële en bestaande klanten op een persoonlijke manier aan. Met de informatie waar zij behoefte aan hebben.

Wat kan ik met marketing automation tools?

Afhankelijk van de tool en het softwarepakket biedt marketing automation software verschillende functionaliteiten. Bij algemene functies kun je denken aan:

 • Het automatisch verzenden van e-mails.
 • Het toevoegen en gebruiken van formulieren op een landingspagina.
 • Het instellen van workflows. Waarbij je kijkt waar iemand zich bevindt in de customer journey en wat de vervolgstap zou moeten zijn.

Uitgebreidere functies zijn bijvoorbeeld A/B testing en het geven van lead scores en lead nurturing. Daarnaast biedt marketing automation software integratie mogelijkheden met verschillende tools, zoals bijvoorbeeld met email validatie tools, om je mailinglijst schoon te houden. Hoe dat werkt kun je zien met deze gratis email checker die je de resultaten laat zien.

Ontdek welke marketing automation software het beste bij jouw bedrijf past, door de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo kies jij altijd het platform dat het beste bij je past!

Vergelijk marketing automation software

Maak een koppeling met je online campagnes. Je wilt immers zien of jouw werk of die van jouw SEO specialist goed uitpakken. Zie in één overzicht op welke manier iemand in aanraking is gekomen met jouw bedrijf. In deze blog lees je meer over de belangrijkste functionaliteiten.

Ben je op zoek naar marketing automation voorbeelden? Dan kun je vaak tijdens de proefperiode van de leverancier alle tools bekijken. Ook zetten veel aanbieders video’s online waarin je de functionaliteiten allemaal kunt bekijken en inzien. Op die manier krijg je een goed beeld wat er allemaal mogelijk is.

De voordelen in kaart

Het is belangrijk dat jij weet welke voordelen je eruit wilt halen. Pas dan kan je weloverwogen een keuze maken. Marketing automation triggers bepaalde onderdelen binnen jouw organisatie. Het zorgt ervoor dat je een betere samenwerking kunt krijgen tussen marketing en sales.

In de basis zorgt het ervoor dat je op het juiste moment de juiste dingen doet. Dat je tijd bespaart door automation workflows in te richten die automated mails verstuurt. Hierdoor heb je de mogelijkheid om meer leads te genereren. Ook kun je ze met behulp van lead scoring en lead nurturing beter bij sales laten aansluiten.

Met een marketing automation software kun je activiteiten bijhouden van (potentiële) klanten en partners. Hierbij kun je denken aan een bezoek aan jouw webshop, het klikken op een e-mail of het invullen van een vragenlijst. In het algemeen wordt een marketing automation systeem gebruikt voor het plannen en bijhouden van marketingcampagnes. Andere voordelen zijn:

 • Je kunt automatische e-mails versturen op het moment dat je vaststelt dat een klant of bedrijf geïnteresseerd is in een product of dienst.
 • Met een marketing automation systeem kun je eenvoudig mailinglijsten creëren en verschillende groepen segmenteren op basis van eerdere campagnes, voorkeuren of interesses.
 • Is een bepaalde campagne afgelopen, dan zet het marketing automation systeem alle statistieken en uitkomsten voor je op een rij. Zo kun je snel zien hoe succesvol de campagne is geweest.

Daarnaast helpt marketing automation software om leads te genereren. Op het moment dat de leads zijn uitgegroeid tot sales leads, en misschien wel tot een potentiële klant, wordt de CRM software belangrijk.

Wat kost marketing automation software?

De kosten van marketing automation software lopen sterk uiteen. Bij de meest uitgebreide pakketten lopen de kosten al snel hoog op. Dit is afhankelijk van meerdere factoren. Hoe meer functionaliteiten jij wilt of nodig hebt, hoe duurder de tooling zal zijn.

Denk aan functies als:

 • Automated emails
 • Het aantal contacten dat je kunt opslaan
 • Het aantal gebruikers dat toegang heeft tot bepaalde functionaliteiten
 • De integraties met andere systemen zoals een CRM systeem

Zo beschikt Hubspot over een gratis pakket met beperkte functie. Hiermee kun je in de basis wat website marketing automation in zetten. Dit is echter erg beperkt.

Wil je over meer geavanceerde functies beschikken dan ben je al gauw een paar honderd tot duizend euro kwijt. Per maand!

Kortom, de prijs is vooral afhankelijk van de grootte van jouw bedrijf en bijbehorende wensen. De HubSpot tool is zeker niet de enige tool, je kunt ook gebruikmaken van Salesforce marketing automation.

Marketing automation software kiezen

Het gebruiken van een marketing automation platform maakt je inzet efficiënter. Op die manier kun jij je richten op de taken die je leuk vindt en die het hoogste rendement opleveren. Met dat in gedachten, zul je de prijs willen evalueren en bedenken wat je wel of niet nodig hebt.

Zorg ervoor dat je een aanbieder kiest die redelijk geprijsd is, maar die ook kan meegroeien als jouw behoeften veranderen. Immers, het kunnen bijstellen van de automatisering is van cruciaal belang om effectief te kunnen schalen binnen je organisatie.

Sommige marketing automatisering software kunnen het aantal acties in een maand of de databasegrootte die je mag hebben en gebruiken, beperken. Zorg er dus voor dat je weet hoeveel contacten je wilt gaan gebruiken, misschien heb je er zelfs al velen. Schoon deze op en bekijk hoeveel e-mails je verstuurt per dag, week of maand. Zo voorkom je dat kosten van de automatiseringssoftware onderschat.

Ontdek welke marketing automation software het beste bij jouw bedrijf past, door de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo kies jij altijd het platform dat het beste bij je past!

Vergelijk marketing automation software

B2B marketing automation

Misschien denk je: waarom heb ik als b2b marketing automation nodig? Je richt je weliswaar op een andere doelgroep dan b2c, maar ook voor b2b is marketing automation relevant. De zakelijke markt verschuift zich immers steeds meer naar online. Door gebruik te maken van marketing automation kan je deze leads beter opvolgen.

Andere voordelen van marketig automation voor b2b zijn het automatiseren van repetitieve taken, het vergroten van je (online) interacties met potentiële klanten, meer inzicht in de customer journey en het verhogen van de conversie. In elke vorm van marketing zijn er meerdere interacties nodig voordat iemand klant wordt. Met b2b marketing automation wordt dit proces veel beter inzichtelijk gemaakt. Onze top 10 marketing automation is voor b2b dus zeker ook interessant en veel bedrijven passen dit al toe. 

Marketing automation selectie: zo kies je de beste software

Ondanks de noodzaak van automatiseringssoftware is het een gecompliceerde ruimte, vol met verschillende software oplossingen met verschillende functies en gebruiksmogelijkheden. Bovenaan deze pagina vind je een marketing automation selectie van onze top 10 marketing automation tools. Dat zijn ze overigens lang niet allemaal. Er zijn nog meer aanbieders op de markt.

De beste marketing automation selecteren doe je door rekening te houden met de functionaliteiten die je nodig hebt. Er is een ruim aanbod aan marketing automation software. Bekende voorbeelden van marketing automation software zijn HubSpot, SharpSpring en Salesforce Pardot. Deze aanbieders hebben vaak verschillende pakketten met uiteenlopende functies.

Houd daarbij rekening met zaken als gebruiksgemak, de mogelijkheden tot analyse en het rapporteren van je marketing strategy. Hoe of wat je met de email campaign tooling kunt en welke ondersteuning je kunt krijgen.

Gebruiksgemak

Automatisering is niet eenvoudig te implementeren zoals het is, dus zorg ervoor dat de interface van de software met je samenwerkt. Dat is misschien makkelijker te zeggen dan gedaan. Maar veel tools bieden je een gratis proefperiode aan zodat je kunt kijken of het wel of niet bij je past. 

Daarnaast bieden veel tools je al video’s waarin ze de interface met je doornemen. Op die manier kun je al bepalen op iets wel of niet bij je past.

Analyse en rapportage

Je wilt jouw inzet natuurlijk kunnen analyseren en rapporteren. De meeste aanbieders zullen je deze mogelijkheid geven. Maar het kan ook een zogenaamde ‘add-on’ zijn en dus een extra functionaliteit.

In bedrijven met veel belanghebbenden heb je vaak behoefte aan geavanceerde rapportagemogelijkheden. Denk aan gepersonaliseerde dashboards of automatische rapportage via e-mail. Bekijk vooral in de tooling of dit mogelijk is.

Software selecteren in het kort

Met Appwiki maak je het kiezen van marketing automation software nog eenvoudiger. Volg onderstaande stappen en je weet zeker dat je de juiste keuze maakt.

 1. Bekijk de aanbieders. Wij hebben een overzicht gemaakt met de beste marketing automation software.
 2. Maak een voorselectie. Selecteer je bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte en bepaal welke functies jij nodig hebt.
 3. Vergelijk je persoonlijke top 3. Kijk welke drie marketing automation tools het beste bij je passen. Voeg ze toe en vergelijk je persoonlijke top 3 in één overzicht.
 4. Probeer de beste software. Vaak is het mogelijk de software uit te proberen of bijvoorbeeld een gratis demo te volgen. Door meerdere oplossingen te ervaren, weet je welke het beste bij je past.
 5. Evalueer en maak je keuze. Vergelijk en beoordeel de top 3 en kies de software die het beste bij je past.

Relevante artikelen

charles-deluvio-456508-unsplash.jpg
27 februari 2024

Zo ondersteund een CRM jouw marketingcampagnes

Marketing automationCrm

CRM software is tegenwoordig van cruciaal belang voor marketing.

Lees meer 
12 november 2020

Email marketing automation. Ontdek de voordelen

E-mailmarketingMarketing automation
11 november 2020

12 email marketing tips voor een goede nieuwsbrief

E-mailmarketingMarketing automation
Products