Marketing automation software vergelijken

Eenvoudig de beste marketing automation software kiezen?

Dit is de beste marketing automation software. Gebruik de filters om een voorselectie te maken en vergelijk de 3 beste marketing automation tools met elkaar. Probeer ze gratis en vrijblijvend.

OIIO's Client-Cloud

(0)
Prof. klantenportaal
Eigen beheerportaal
Marketing automation
Proefperiode
14 dagen
Prijs
€ 0,00  vanaf
Meer informatie
Meer informatie

Wrike

Krachtige integratie
Goed betaalbaar
Eenvoudige tools
Proefperiode
14 dagen
Prijs
$ 9,80  per maand
Meer informatie
Meer informatie

Salesforce

(0)
Eenvoudige tools
Rondleiding met gids
Inzicht in de ROI
Proefperiode
geen
Prijs
€ 1.250,00  vanaf
Meer informatie
Meer informatie

HubSpot

(0)
Gratis tools
Veel integraties
Compleet CRM
Proefperiode
onbeperkt
Prijs
€ 0,00  vanaf
Meer informatie
Meer informatie

GetResponse

(0)
Gratis introductie
Schaalbaar abonnement
Eenvoudige regels
Proefperiode
1 maand
Prijs
€ 12,00  vanaf
Meer informatie
Meer informatie

SharpSpring

(0)
Krachtige integratie
Betaalbaar
Voor iedereen
Proefperiode
onbekend
Prijs
€ 450,00  vanaf
Meer informatie
Meer informatie

Act-On

(0)
Wereldleider
Betrouwbare partner
Innovatief
Proefperiode
onbekend
Prijs
€ 875,00  vanaf
Meer informatie
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Wij kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over marketing automation software...

Wat is de betekenis van marketing automatisering? Wat kan ik met marketing automation software? Waarom zou ik marketing automation software gebruiken? Wij beantwoorden de belangrijkste vragen voor jou. Bovendien vertellen we je hoe je de beste software kiest. 

Wat doet marketing automation software?

Wat is marketing automation nu eigenlijk?. Er zijn veel ietwat verschillende definities van marketing automation te vinden. Waar het op neer komt is dat marketing automation software jou helpt bij het begeleiden van leads door de customer journey om, uiteindelijk, te converteren naar een klant. Daarbij stopt het niet, ook daarna helpt de software jou om loyale klanten te creëren. Zelf stel je vooraf in wannneer, dus bij welke triggers, je welke vervolg stap neemt. Met behulp van geautomatiseerde processen doet de software de rest voor je. Op deze manier spreek je potentiële en bestaande klanten op een persoonlijke manier aan met de informatie waar zij behoefte aan hebben. 

Wat kan ik met marketing automation tools?

Afhankelijk van de tool en het software pakket biedt marketing automation software verschillende functionaliteiten. Bij algemene functies kun je denken aan het automatisch verzenden van emails, het invoegen van formulieren op een landingspagina en het instellen van workflows waarbij je kijkt waar iemand zich bevindt in de customer journey en wat de vervolgstap zou moeten zijn.

Uitgebreidere functies zijn bijvoorbeeld A/B testing en het geven van lead scores. Daarnaast biedt marketing automation software integratie mogelijkheden met verschillende tools. Door bijvoorbeeld een koppeling te maken met social media campagnes, zie je in één overzicht op welke manier iemand in aanraking is gekomen met jouw bedrijf. In deze blog lees je meer over de belangrijkste functionaliteiten. 

Wat zijn de voordelen van marketing automation software?

Om er achter te komen wat marketing automation software voor jou kan betekenen, zetten we de belangrijkste voordelen voor je op een rij.

Haal meer uit een lead 

Met marketing automatisering genereer je meer leads. Door het instellen van bepaalde criteria of triggers, zoals het inschrijven op een nieuwsbrief of downloaden van een stuk content, bepaal je wat de vervolgstap is voor die specifieke lead. Zo haal je daarnaast ook meer waarde uit een lead.

Meer inzicht in je bezoekers

De software maakt het jou makkelijk inzicht te verkrijgen zoals hoe lang het gemiddeld duurt tot een lead converteerd en wat voor bericht het beste aanspreekt. Je kunt heel precies zien welke acties en welke kanalen succesvol zijn.

Marketinguitgaven optimaliseren

Doordat je analyseert welke marketingacties leiden tot succes, kun je ook beter bepalen hoe je het marketingbudget het beste inzet. Hiermee vergroot je de marketing ROI.

Hoe kies je de beste marketing automation software?

Er is een ruim aanbod aan marketing automation software. Bekende voorbeelden van marketing automation software zijn HubSpot, SharpSpring en Salesforce Pardot. Deze aanbieders hebben vaak verschillende pakketten met uiteenlopende functies. Met onderstaande stappen wordt het kiezen van de juiste software een stuk eenvoudiger.

  1. Bekijk de aanbieders. Wij hebben een overzicht gemaakt met de beste marketing automation software
  2. Maak een voorselectie. Selecteer je bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte en bepaal welke functies jij nodig hebt.
  3. Vergelijk je persoonlijke top 3. Voeg de 3 beste marketing automation tools toe aan jouw vergelijking en vergelijk je persoonlijke top 3 in één overzicht.
  4. Probeer de beste software. Vaak is het mogelijk de software uit te proberen of bijvoorbeeld een gratis demo te volgen. Door meerdere oplossingen te ervaren, weet je welke het beste bij je past.
  5. Evalueer en maak je keuze. Vergelijk en beoordeel de top 3 en kies de software die het beste bij je past.

Wat kost marketing automation software?

De kosten van marketing automation software lopen sterk uiteen. Bij de meest uitgebreide pakketten lopen de kosten al snel hoog op. Dit is afhankelijk van meerdere factoren zoals de hoeveelheid functies, de omvang van het aantal contacten, het aantal gebruikers en de complexiteit van de integratie. Zo beschikt Hubspot over een gratis pakket met beperkte functies maar wil je over meer geavanceerde functies beschikken dan ben je al gauw een paar honderd tot duizend euro kwijt. Kortom, de prijs is vooral afhankelijk van de grootte van jouw bedrijf en bijbehorende wensen. 

Relevante artikelen

charles-deluvio-456508-unsplash.jpg
17 maart 2020

Hoe CRM jouw sales een boost geeft

OfferteCrm

CRM software kan voor meer sales zorgen, lees gauw hoe! Een CRM systeem biedt je de mogelijkheid om je klantrelaties verder op te bouwen en te onderhouden.

Lees meer 
18 december 2019

Hoe doe je efficienter en effectiever acquisitie met een CRM?

Crm tijd besparenWorkflowmanagementSales
19 mei 2019

Wat kan een CRM systeem betekenen voor projectmanagement?

Crm systeemProjectmanagement
Products