Belasting_tips

Handig voor iedere ondernemer: 3 belastingtips

Ieder jaar komt het weer terug: de belastingaangifte. Hoog tijd jouw kennis weer bij te spijkeren. Veel bedrijven maken in het begin van ieder jaar de balans weer op, maken plannen voor het nieuwe jaar en zorgen dat de administratie weer op orde komt voor de belastingaangifte. Om je een beetje op weg te helpen in de ingewikkelde wereld van belastingregels en wetten vind je hieronder een aantal praktische tips voor iedere ondernemer.

1. Makkelijker btw over onbetaalde facturen terugkrijgen

Bijna iedere ondernemer krijgt er wel eens mee te maken: een klant die niet betaalt. Dit is natuurlijk heel vervelend, helemaal als je al wel de btw over het factuurbedrag hebt afgedragen aan de Belastingdienst. Tot nu toe was het erg ingewikkeld om dit bedrag terug te krijgen (soms kon het jaren duren!), maar daar dat is nu veranderd. Als de factuur na een jaar nog niet is betaald, mag je de btw bij de periodieke btw-aangifte terugvragen.

2. Kosten fiets, OV en taxi ook aftrekbaar

Wist je dat de kosten voor de fiets, openbaar vervoer en taxi ook aftrekbaar zijn? Houd in je administratie de kilometers nauwkeurig bij en bewaar bijvoorbeeld vervoersbewijzen. Voor de fiets, brommer of bijvoorbeeld scooter kun je €0,19 per kilometer aftrekken. Daarnaast kun je alle kosten voor openbaar vervoer, taxi's en autohuur volledig aftrekken. Werk je administratie regelmatig bij, zo houd je overzicht.

Benieuwd welke posten nog meer aftrekbaar zijn? Van verhuiskosten en vakliteratuur tot studiereizen en werkkleding: op de site van de Belastingdienst vind je een handig overzicht.

3. Apps die je administratie gemakkelijker maken

Er zijn tegenwoordige een aantal handige apps op de markt die je helpen bij je administratie.

  • ZZP Admin: urenregistratie & administratie: een app voor de i-Phone waarmee ZZP'ers gemakkelijk uren kunnen registreren, overzichten kunnen genereren en zelfs facturen kunnen versturen.
  • Btw-alert: ook altijd (bijna) te laat met de btw-aangifte? Wees nooit meer te laat met de btw-alert app.
  • RitMeter: met deze app registreer je snel en gemakkelijk je kilometers. Adressen, kilometerstanden en routes worden voor je bijgehouden en je ritten worden regelmatig gerapporteerd.

Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom nieuwe regels en wetten via de website van de Belastingdienst. Ben je op zoek naar belastingadvies op maat? Dan raden we aan om een boekhouder of belastingadviseur in te schakelen.

Populaire software

Rating:
Reviews: 123
Boekhouden
Rating:
Reviews: 568
Boekhouden
Rating:
Reviews: 828
Boekhouden

Appwatching Community

Meer weten of mee praten over dit onderwerp? word gratis lid van de Appwatching community

Pauline - Online marketeer
Geschreven door:
Pauline van Putten
Online marketeer

Pauline is een enthousiaste en gedreven content marketeer met vlotte pen. Ze blogt over alle ins en outs van bedrijfssoftware en voorziet je van handige tips. Daarnaast studeert zij de master computercommunicatie aan de Rijksuniversiteit Groningen en doet een marketing commissie bij een regionale radio- en televisiezender. In haar vrije tijd houdt ze van sporten, kokkerellen en festivals afstruinen.

Verder lezen


hoe-factureren-ondernemers-2.png

Onderzoek: ondernemer kan de helft aan tijd besparen op facturen maken

Uit onderzoek blijkt dat 60% van de ondernemers de helft aan tijd kan besparen bij het factureren! Bekijk...

Iris Kluin - Online marketeer
Iris Kluin
Online marketeer
btw-aangifte-beste-apps.png

De beste 5 boekhouding apps om je BTW-aangifte te doen

Wat zijn de beste boekhouding apps voor de BTW-aangifte? Je ontkomt er als ZZP'er niet aan: de BTW-aangifte....

Steven Houkes - Webredacteur
Steven Houkes
Webredacteur
urenregistratie-app-excel.png

7 handige apps als alternatief voor urenregistratie in Excel

Uren registreren voelt vaak als een verplichting. Maar waarom doe jij je urenregistratie dan nog in Excel...

Steven Houkes - Webredacteur
Steven Houkes
Webredacteur
Products