1. Blog
  2. Thuiswinkel Waarborg

Alles over de Thuiswinkel Waarborg

Thuiswinkel waarborg is een bekend webshop keurmerk dat wordt ondersteund door de Consumentenbond. Meer dan 2100 webshops in Nederland gebruiken het keurmerk en tonen dit vaak prominent op de home- en bestelpagina's van hun webshop. Maar waarom?

Over Thuiswinkel Waarborg

Het Thuiswinkel Waarborg is één van de keurmerken die webshops in Nederland kunnen voeren. Het keurmerk werd in 2001 opgericht en wordt uitgegeven door thuiswinkel.org. De kosten van het keurmerk zijn afhankelijk van de omzet die jouw webshop per jaar haalt. Wel staan de aanmeldkosten (á 75 euro) en de certificeringskosten (á 390 euro) vast.

Het Thuiswinkel Waarborg biedt consumenten zekerheid op een aantal punten. Een aangesloten webshop houdt zich niet alleen aan de gedragsregels van het Thuiswinkel Waarborg, maar ook aan relevante wet- en regelgeving. Doordat deze zaken strikt worden gecontroleerd weet een koper met wie hij zaken doet, kan hij rekenen op onafhankelijke bemiddeling bij klachten en geschillen en weet hij dat de webshop jaarlijks gecontroleerd wordt.

In aanmerking komen voor het Thuiswinkel Waarborg

Om in aanmerking te komen moet jouw webshop voldoen aan een aantal eisen:

Nederlandse markt

Je verkoopt in jouw webshop producten die gericht zijn op de Nederlandse markt.

Klaar om te beginnen met verkopen

Het traject voorafgaand aan de certificering voor het Thuiswinkel Waarborg kan pas beginnen als jouw webshop online staat en er producten gekocht kunnen worden.

Wet Koop op Afstand

Jouw webshop moet de regels die worden gesteld in de Wet Koop op Afstand naleven. Deze wet beschermt consumenten die producten kopen zonder persoonlijk contact te hebben met de verkoper (en geldt dus ook voor bijvoorbeeld postorder aankopen). De belangrijkste onderdelen van deze wet hebben betrekking op:

  • Informatie; o.a. contactgegevens, prijzen, voorwaarden en verzendgegevens.
  • Schriftelijke orderbevestiging; kan ook digitaal.
  • Retourmogelijkheden en bedenktijd.
  • Levering; standaard altijd binnen 30 dagen.
  • Ongevraagde levering; er gaat aan een betaalde levering altijd een overeenkomst vooraf.

Uitgebreide bedenktijd voor consumenten

De wettelijke bedenktijd voor consumenten is 7 dagen. Deze tijd is vastgelegd in de Wet Koop op Afstand. Echter, om in aanmerking te komen voor het Thuiswinkel Waarborg zul je consumenten een bedenktijd van 14 dagen moeten geven.

Algemene voorwaarden

Om het Thuiswinkel Waarborg te mogen voeren, zul je de ook hun Algemene voorwaarden over moeten nemen. Heb je zelf al voorwaarden opgesteld? Dan vervang je deze door de standaardtekst die je ontvangt tijdens het certificeringsproces.

Financieel stabiel en jaarlijks gecontroleerd

Alle webshops die het Thuiswinkel Waarborg voeren zijn financieel stabiel en worden jaarlijks gecontroleerd.

Klachten en geschillen

Na certificering sluit je jouw webshop aan bij de klachtenprocedure en onafhankelijke Geschillencommissie Thuiswinkel. Zo zijn consumenten er zeker van een goede afhandeling bij problemen.

Thuiswinkel Waarborg gecertificeerd

En dan? Als je het certificeringstraject succesvol hebt voltooid, mag je het Waarborg in de vorm van het logo voeren in je webshop. Je kunt gebruik maken van de Thuiswinkel Waarborg Review optie (waarin consumenten een review over jouw webshop kunnen achterlaten) en krijgt gratis juridisch advies, onderzoek en kennisuitwisseling en tips.

Welke voordelen een webshop keurmerk nog meer heeft lees je in het artikel over webshop keurmerken. Benieuwd naar welke webshop software ruimte biedt voor het plaatsen van het Thuiswinkel Waarborg of ander webshop keurmerk? Start dan nu met webshop software vergelijken.

Populaire software

Gerelateerde artikelen

10 december 2020

Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware? Wat past bij jou?

Excel Boekhouding

Wat past bij jou? Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware? Ontdek in dit blog welke manier bij jouw bedrijf past.

10 november 2020

Hoe CRM jouw sales een boost geeft

Offerte Crm

CRM software kan voor meer sales zorgen, lees gauw hoe! Een CRM systeem biedt je de mogelijkheid om je klantrelaties verder op te bouwen en te onderhouden.

2 maart 2020

Administratie bijhouden als zzp'er?

Administratie Boekhouding

Je administratie en boekhouding bijhouden is niet altijd leuk. Maar wel heel belangrijk!

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products