Wat is social media?

Social media is een verzamelnaam voor alle online platformen waar informatie met gebruikers gedeeld kan worden op een vaak leuke en gebruiksvriendelijke manier. Er komt geen redactie aan te pas. Het betreft niet alleen informatie in de vorm van tekst, maar ook foto's, video's en muziek.

Social media als marketingtool

Social media zijn de belangrijkste online platformen om te socialiseren met je omgeving door middel van de interactie- en dialoogmogelijkheden. Bekende social mediaplatformen zijn Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat en LinkedIn. Social media is niet alleen een manier om te communcieren tussen individuen, je kunt social media ook inzetten als marketingmiddel om jouw klanten te bereiken.

Vergelijk verschillende webshop software en vind de software dat bij jou past!

Waarom kiezen voor social media?

 

Social media zijn een goede manier om jouw klant te bereiken. Je kunt bezoekers op een laagdrempelige manier informeren en ze naar jouw webshop begeleiden. Bovendien is het gratis. Maar aanwezig zijn op social media betekent ook een rechtstreekse, persoonlijke en snelle interactie met je klanten.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe je social media? Lees dan dit artikel over hoe je social media kunt inzetten als marktingtool.

Rating:
Reviews: 39
Webwinkel
Rating:
Reviews: 346
Webwinkel
Rating:
Reviews: te weinig reviews
Webwinkel
Products