Wat is een fulfilmentpartner?

Een fulfilmentpartner neemt het logistieke gedeelte van je over, bijvoorbeeld wanneer je een webshop hebt. Het is de uitbesteding van het proces dat komt nadat een klant een order heeft geplaatst. Het wordt ook wel product fulfilment of order fulfilment genoemd. Dit komt vaak voor bij erg grote webshops, als een startende webshop heb je hier waarschijnlijk nog niet zoveel belang bij.

Het hele orderproces uitbesteden

Kortom fulfilment is het hele traject van een geplaatste order in een webshop tot aan het moment dat de bezorger het pakketje overhandigd aan de klant. Daarbij kan worden gedacht aan activiteiten als het opslaan van goederen, het inpakken van orders, het verzenden van bestellingen en de retourverwerkingen. Ook de administratieve afhandeling van orders en klantcontacten kunnen hier onder vallen.

Wil je nog meer duidelijkheid over wat fulfilment precies is? Bekijk dan deze video:

Waarom kiezen voor een fulfilmentpartner?

Gebruikmaken van een fulfilmentpartij kost je geld, maar er staan veel voordelen tegenover:

  • Het bespaart je tijd: Je hoeft immers niet meer zelf pakketjes in te pakken en naar het postkantoor om ze te versturen
  • Je bent er zeker van dat de pakketjes netjes en op tijd worden geleverd. Het fulfulmentbedrijf heeft de technieken en tijd hebben om het zorgvuldig in orde te maken

Klaar om te beginnen?

Een webshop beginnen? Lees de blog om te weten waar je moet beginnen. Vergelijk verschillende softwareprogramma's en begin vandaag nog!

Rating:
Reviews: 39
Webwinkel
Rating:
Reviews: te weinig reviews
Webwinkel
Rating:
Reviews: te weinig reviews
Webwinkel
Products