Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het creëren van een netwerk van diverse websites die naar een website verwijzen door middel van een link. Linkbuilding wordt gedaan om de vindbaarheid in zoekmachines als Google te vergroten. Het is belangrijk om alleen links te plaatsen op relevante websites met dezelfde onderwerpen, anders hebben deze link een negatieve werking op de vindbaarheid.

Waarom linkbuilding?

Het is belangrijk om een goed linkprofiel te bouwen op je website om de vindbaarheid in Google te verbeteren. Daarnaast is het belangrijk om links te hebben zodat bezoekers makkelijker kunnen navigeren naar je belangrijke pagina's. Het is de belangrijkste SEO-tool.

Hoe werkt linkbuilding?

Linkbuilding betekent het opbouwen van een netwerk van websites dat naar jouw website verwijst. Linkbuilding is onder te verdelen in twee categorieën:

  • Interne linkbuilding: Dit zijn links op je website die onderling naar elkaar linken. Deze links worden gebruikt om makkelijk te kunnen navigeren tussen de verschillende pagina's. Door interne links te gebruiken ontstaat er een duidelijke structuur op je website, waardoor google makkelijk kan navigeren. Dit zorgt voor een hogere waardering en een betere vindbaarheid. Daarnaast is het belangrijk dat de bezoekers van je website je belangrijke pagina's eenvoudig kunnen vinden. Het zorgt voor een hoge gebruiksvriendelijkheid
  • Externe linkbuilding: Dit zijn links op andere websites die doorverwijzen naar pagina's op jouw website. Door externe websites te laten linken naar die van jou ontstaat er een autoriteit. Dit betekent dat er nuttige informatie te vinden is op de betreffende pagina's. Hoe hoger de domeinautoriteit is, hoe beter de vindbaarheid in google. Wel is het zo dat externe linkbuilding alleen een positief effect heeft wanneer er gelinkt wordt vanaf relevante websites. Een link van een schoenenmaker naar een computerverkoper doet afbreuk aan deze autoriteit, terwijl een link van een schoenenmaker naar een schoenenverkoper heel relevant kan zijn

Hoe krijg ik externe links?

Er zijn veel verschillende manieren om externe links naar je website te krijgen. Het is mogelijk om je aan te melden bij de startpagina voor jouw branche. Hierop staan links naar bedrijven in de betreffende branche. Daarnaast zijn er veel bedrijven die stukken schrijven op relevante platforms. Ook social media kan gebruikt worden om externe links te creëren. Veel bedrijven maken ook gebruik van een linkruil. Hierbij maak je de afspraak met een ander bedrijf om allebei een link te plaatsen die verwijst naar de site van de ander. Wel is het hierbij belangrijk om zeker te weten dat het een relevantie site is waarmee je ruilt, anders komt het de domein autoriteit niet ten goede.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products