Wat is e-commerce?

E-commerce (electronic commerce) omvat alle manieren waarop via computernetwerken (bijvoorbeeld het internet of een extranet) handel bedreven kan worden. Het begrip E-commerce is dus breder dan handel drijven via het internet, maar met name internet heeft gezorgd voor een explosieve toename van e-commerce.

Van oorsprong is e-commerce een verzamelnaam voor alle digitaal afgehandelde transacties: digitale handel. Tegenwoordig krijgt webshop e-commerce een bredere betekenis. Ook ondersteunende taken, zoals marketing, distributie en online betalingen vallen binnen de term. Lees de blog voor tips over E-commerce.

Voordelen van E-commerce

Online handel heeft een aantal duidelijke voordelen, ten opzichte van traditionele handel. Kies je voor e-commerce, dan:

  • Kun je werken waar je wilt
  • Ben je open wanneer het jouw klant uitkomt
  • Heeft jouw webshop al snel een grotere efficiëntie dan een winkel
  • Kun je een breder assortiment voeren zonder grote voorraden
  • Kun je met directe online marketing je webwinkel een boost geven
Arjan

Hulp nodig bij het beginnen van jouw webshop?

Je gaat een eigen webshop beginnen. Maar heb je aan alles gedacht? Volg dit stappenplan zodat je snel en eenvoudig een webshop begint. Hierin vind je handige tips en tools om succesvol een webshop te starten.

Bekijk het stappenplan

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products