Wat zijn keywords?

Keywords zijn zoektermen die je gebruikt in een zoekmachine. Dit kan één woord zijn, maar meerdere woorden zijn ook mogelijk. Websites kunnen hun pagina's aanpassen op deze zoektermen om ervoor te zorgen dat ze goed gevonden worden in zoekmachines.

Welke type keywords zijn er?

Short-tail keyword: een keyword of een kleine combinatie van enkele keywords. Dit zijn voornamelijk de veelgebruikte en algemene keywords. Wanneer je bij het zoeken naar een boekhoudprogramma de keywords boekhoudprogramma of 'beste boekhoudprogramma' gebruikt, zijn dit short-tail keywords.

Long-tail keywords: Dit is een combinatie van meerdere keywords. Dit zijn vaak zoektermen waar minder vaak op gezocht wordt omdat ze heel specifiek zijn. Wanneer je bij het zoeken naar een boekhoudprogramma de keywords 'boekhoudprogramma geschikt voor een zzp'er' gebruikt, is dit een long-tail keyword. Omdat dit zo specifiek is zal je met het gebruik van long-tail keywords minder bezoekers op de website krijgen. De gebruikers die via de long-tail keywords op je pagina terechtkomen zullen hier wel langer blijven, omdat de pagina dan vaker precies de inhoud heeft waarna ze zochten.

Rating:
Reviews: 39
Webwinkel
Rating:
Reviews: 346
Webwinkel
Rating:
Reviews: te weinig reviews
Webwinkel
Products