1. Begrippen
  2. Webshop begrippen
  3. Wat is een Magento webshop?

Wat is een Magento webshop?

Een magento webshop is een webshop die gemaakt is met een Magento CMS. Magento is één van de grootste aanbieders van open source webshop software. Het is een open-source ecommerce pakket dat volledige controle biedt over het design, inhoud en functionaliteit van een online webwinkel. Om een Magento webshop te maken heb je geen rechten nodig van de software ontwikkelaar en het gebruik van de software is daarom kosteloos. Magento software heeft al veel gebruikers en de vergaande mogelijkheden en opties van het systeem worden dagelijks verder uitgebreid. Veelal grote multinationals kiezen voor een Magento webshop vanwege de ontwikkelingsmogelijkheden.

Een Magento webshop maken

Je kunt je Magento webshop zelf maken. Toch is dit niet zo eenvoudig. Omdat je de open-source software zelf moet downloaden en programmeren heb je veel technische kennis en tijd nodig om je webshop te kunnen openen. Wel word je online ondersteund door vele fora, kun je gebruik maken van talloze templates en kun je zelf een externe partij inschakelen voor het maken van jouw Magento webshop. We hebben ook een artikel geschreven over het beginnen/bouwen van een Magento webshop.

Alternatieven voor een Magento webshop

Er zijn vele alternatieven voor een Magento webshop. In het overzicht van webshop software vind je populaire pakketten om je webwinkel zelf te maken. De meeste van deze pakketten zijn relatief goedkoop en vereisen weinig tot geen technische kennis. Je kunt zo snel en eenvoudig je webshop maken en meteen beginnen met verkopen. Het opstartproces voor een Magento webshop is veel langer en kostbaarder.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products