1. Begrippen
  2. Webshop begrippen
  3. Wat is een connected store?

Wat is een connected store?

Arjan
Arjan
Appwiki expert

Eenvoudig de beste webshop software kiezen?

Bekijk het overzicht met alle webshop software aanbieders. Maak eenvoudig een voorselectie door je wensen aan te geven. Vergelijk de aanbieders vervolgens op prijs, functies en reviews. Hoe je een webshop begint? Check onze stap-voor-stap gids ‘Webshop beginnen’.

Bekijk alle aanbieders Gids Webshop beginnen

Connected store is de stap die komt na omnichannel. Waar de focus van veel winkeliers voorheen lag op het versterken van de fysieke winkel met behulp van een webshop of andersom, is bij Connected Store de vraag welke stap de volgende moet zijn. Bij Connected Store staat daarom de vraag centraal: 'Hoe zorg je dat je altijd in staat bent om op de wens van de klant in te spelen?'

Hierbij is er een verbintenis tussen online en offline voor een optimale verkoop. Zowel offline als online wordt er data verzameld in een een gezamenlijke database, meestal in de cloud, gezet. Omdat je op de hoogte bent van de interesses van je klanten, door online gedrag, kun je personaliseren, trends volgen en inspelen op de actualiteiten.

Ben je als retailer online niet aanwezig, dan tel je tegenwoordig niet meer mee. Bij Connected Store draait het zoveel mogelijk om de beleving van de klant.

Connected Store, hoe kun je dit doen?

1. Als retailer is het belangrijk om te laten zien wat de consument aan een product heeft. Je moet meer je toegevoegde waarde laten zien. Communiceer goed waarom jij uniek bent. Daar kan de opinie van de consument ook een steeds grotere rol in meespelen. Want consumenten delen hun opinie steeds vaker online. Maak hier gebruik van als ondernemer.

2. Ook kun je als organisatie onderscheiden door te vertellen over je daden en mensen uit te nodigen uit om hun ervaring te delen. Doordat het publiek ook langzaam verandert, zullen wensen en eisen van de jongere generaties ook gaan tellen. Het is key om hier op in te spelen.

3. Zorg naast de beleving online dat ook de beleving in de fysieke winkel optimaal verzorgd is. Hierbij worden moderne technische technieken gebruikt, zoals het managen van de rijen voor de kassa door middel van gewichtsensoren. Daarnaast speelt bijvoorbeeld voorraadbeheer een belangrijke rol.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products